A ova trenutna politika paušalnog osuđivanja i spuštenih glava je dobra?Danguba wrote: Pa neces se valjda spustati na njihov nivo a sto oni prizeljkuju.
Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
- SkyLimit
#126 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
- Danguba
#127 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Ni to nije dobro ali i sabur ima svoje granice.SkyLimit wrote:A ova trenutna politika paušalnog osuđivanja i spuštenih glava je dobra?Danguba wrote: Pa neces se valjda spustati na njihov nivo a sto oni prizeljkuju.
Sjedis za stolom a baraba ti dobacuje, hoces odmah skociti i obracunati se sa istim ili ces sacekati da vidis dokle moze ici, biti spreman na sve a mozda ga neko razbije ko slinu prije tebe.
- KB9
#128 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
sabur je nesto najgluplje moguce po nas narod i zivote a svi se ko mameni navukli na to
- SkyLimit
#129 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Neki od poteza koje bih povukao u ovom trenutku da sam na čelu ovakve stranke:
- Prestao bih koristiti termin "Hrvati" i zahtjevao da se ustavno izbaci iz upotrebe. Umjesto toga katoličko stanovništvo BiH nazivao bi Srbi katoličke vjeroispovjesti jer jednostavno ispunjavaju sve uvjete za pripadnost toj jedinstvenoj naciji. Na stranu jezik i teritorij koji dijele, ključno je što imaju potpuno iste ciljeve i bore se za isto, čak su i metode vrlo slične.
- Podrazumjeva se, s obzirom da lideri RS Bošnjake nazivaju "muslimanima" da bih i ja njih prestao nazivati Srbima, omišljam se između klasika "Vlasi" ili dovitljivije "Turci pravoslavci", s obzirom na to ko ih je doveo u Bosnu.
- Prestao bih koristiti termin "Hrvati" i zahtjevao da se ustavno izbaci iz upotrebe. Umjesto toga katoličko stanovništvo BiH nazivao bi Srbi katoličke vjeroispovjesti jer jednostavno ispunjavaju sve uvjete za pripadnost toj jedinstvenoj naciji. Na stranu jezik i teritorij koji dijele, ključno je što imaju potpuno iste ciljeve i bore se za isto, čak su i metode vrlo slične.
- Podrazumjeva se, s obzirom da lideri RS Bošnjake nazivaju "muslimanima" da bih i ja njih prestao nazivati Srbima, omišljam se između klasika "Vlasi" ili dovitljivije "Turci pravoslavci", s obzirom na to ko ih je doveo u Bosnu.
-
FreakyStyley
#130 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
SkyLimit wrote:Neki od poteza koje bih povukao u ovom trenutku da sam na čelu ovakve stranke:
Nazivanje ljudi:
- pokatolicenim Srbima
- Srbima katolicke vjeroispovjesti
- Turcima
je opste mjesto u Srbiji i u Srpskom narodu, pa i zvanicna politika Srbije stoljecima. Dakle, tvojom logikom, s obzirom na to da demonstriras osobine prosjecnog Srbina, tebe treba zvati Srbinom.
Dobro si ti ovo smislio.
- XXS
#131 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Najbolje je da ih zoves Muslimani-Pravoslavci i Muslimani-Katolici.SkyLimit wrote:Neki od poteza koje bih povukao u ovom trenutku da sam na čelu ovakve stranke:
Umijes li ti cisto izgovoriti slovo R?
-
Zgoljo
#132 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Ne znam sta bi bili programski ciljevi takve stranke.Bojim se da i najradikalniji program ne bio ni do koljena velikosrpskoj i velikohrvtskoj konkurenciji.
Recimo da programski cilj bude Republika BiH,centralizovana gradjanska drzava utemeljena na najdemokratskijem poznatom principu jedan covjek-jedan glas.Sta bi tu bilo radikalno?Nista,sve najnormalnije.
A bilo bi nazvano,i naziva se i sada,najmracnijim bosnjackim radikalizmom,fasizmom,islamizmom i sta ja znam kako.
To govori dokle su Bosnjaci dogurali stalnim popustanjem i uzmicanjem.
Recimo da programski cilj bude Republika BiH,centralizovana gradjanska drzava utemeljena na najdemokratskijem poznatom principu jedan covjek-jedan glas.Sta bi tu bilo radikalno?Nista,sve najnormalnije.
A bilo bi nazvano,i naziva se i sada,najmracnijim bosnjackim radikalizmom,fasizmom,islamizmom i sta ja znam kako.
-
VjecitiStudent
#133 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Jel još živ elektorski sistem u USA, kad će kod vas jedan čovjek, jedan glas?Zgoljo wrote:Ne znam sta bi bili programski ciljevi takve stranke.Bojim se da i najradikalniji program ne bio ni do koljena velikosrpskoj i velikohrvtskoj konkurenciji.
-
bole1st
#134 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Cek, jesu li onda Hrvati u stvari "Turci pravoslavci katolicke vjeroispovjesti"?SkyLimit wrote:Neki od poteza koje bih povukao u ovom trenutku da sam na čelu ovakve stranke:
- Prestao bih koristiti termin "Hrvati" i zahtjevao da se ustavno izbaci iz upotrebe. Umjesto toga katoličko stanovništvo BiH nazivao bi Srbi katoličke vjeroispovjesti
..... da bih i ja njih prestao nazivati Srbima, omišljam se između klasika "Vlasi" ili dovitljivije "Turci pravoslavci", s obzirom na to ko ih je doveo u Bosnu.
-
PeppermintSA
-
realna do boli
#136 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Hebala vas radikalna stranka..treba radikalni pokret..pobiti sto trenutno "radikalnih" na tri strane, sto hebu par milijona ljudi u BiH.... i mirna bosna.
- SkyLimit
#137 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Moj čovjek
Ali ja ću otvoreno reći da svaki Bošnjak sa 17 godina mora sebi kupiti "alfa uniformu", čizme, vreću za spavanje, ranac i kraj priče. Kao što imamo fizičku kulturu, radnu kulturu, kulturu ishrane, mi moramo razvijati kulturu pamćenja i kulturu odbrane. Moramo sebi priznati da su Bošnjaci prilično zapušten narod. Ali moramo znati da smo i takvi po prvi put u historiji se borili za našu Bosnu i Hercegovinu. Nije to bila ni Handžar divizija, ni 16. Muslimanska, nije to bila ni Osma muslimanska krajiška, nego je to bio prvi, Drugi, Peti... korpus Armije BiH-kazao je Dudaković.
https://www.faktor.ba/vijest/general-du ... i-231497#7
- fakat
#138 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Zgoljo wrote:Ne znam sta bi bili programski ciljevi takve stranke.Bojim se da i najradikalniji program ne bio ni do koljena velikosrpskoj i velikohrvtskoj konkurenciji.
-
Pilaw_Pavlaka
#139 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Bosnjacka radikalna stranka:
Vracanje katolika pod Bosnjacki etnos? To mi se cini logican cilj. Ili za pocetak: zalaganje za negaciju njihovog hrvatskog porijekla.
Vracanje katolika pod Bosnjacki etnos? To mi se cini logican cilj. Ili za pocetak: zalaganje za negaciju njihovog hrvatskog porijekla.
- It_is_a_Leclerc
#140 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Politički potrošeni general kojeg su stranke iznosale kao bistu po skupovima više ne zna šta da priča i čime da se održi u javnosti pa lamentira ovakve gluposti. Pod broj jedan, Bošnjaci su prvi put branili granice svoje države u Banjalučkom boju protiv Austrougara. Al' general to ne zna.SkyLimit wrote:Moj čovjek
Ali ja ću otvoreno reći da svaki Bošnjak sa 17 godina mora sebi kupiti "alfa uniformu", čizme, vreću za spavanje, ranac i kraj priče. Kao što imamo fizičku kulturu, radnu kulturu, kulturu ishrane, mi moramo razvijati kulturu pamćenja i kulturu odbrane. Moramo sebi priznati da su Bošnjaci prilično zapušten narod. Ali moramo znati da smo i takvi po prvi put u historiji se borili za našu Bosnu i Hercegovinu. Nije to bila ni Handžar divizija, ni 16. Muslimanska, nije to bila ni Osma muslimanska krajiška, nego je to bio prvi, Drugi, Peti... korpus Armije BiH-kazao je Dudaković.
https://www.faktor.ba/vijest/general-du ... i-231497#7
Pod broj dva, mi nemamo ni fizičku, ni radnu, ni hranidbenu, ni nikakvu drugu kulturu, pa nam neće biti ništa ako nemamo kulturu odbrane. A ta kultura odbran, ako i spadnemo na nju, neće biti čizme i vreće za spavanje, već spremnost da se brani ideja države. Na tome treba da se radi, a ne na gaćama i čarapama. Bože, svašta.
-
Pilaw_Pavlaka
#141 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Ne kazem da je to moj stav. Ali to bi mogao biti stav radikalne stranke. Isto kao sto je stav Srpske Radikalne Stranke vracanje katolika i muslimana pod srpski etnos.gungun wrote:Može li za početak vračanje tvoje mame ,sestre i kćerke pod katolički k...c. To mi je logičan cilj.Pilaw_Pavlaka wrote:Bosnjacka radikalna stranka:
Mali iskompleksirani fašisto ovde si došo lječit kompleks što ti je stari dezerterski miš.
- SkyLimit
#142 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Zapravo je moja ideja da ih se i ozvaniči kao Srbe katoličke vjeroispovjesti, apsolutno sve uslove ispunjavaju da čine jedinstvenu naciju, od zajedničkog porjekla(izraženo u Hercegovini) pa sve do istovjetnih političkih ciljeva(separatizam i razaranje države BiH).Pilaw_Pavlaka wrote:Bosnjacka radikalna stranka:
Ne postoji niti jedan razlog da se pravoslavno i katoličko stanovništvo u BiH posmatra odvojeno.
- GeeTnT
#143 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Ovdje kome ne porastu zubi,
E, kukala mu mati
Ovdje nikad neće čopor naći,
'Ko ne nauči urlati.....
E, kukala mu mati
Ovdje nikad neće čopor naći,
'Ko ne nauči urlati.....
- SkyLimit
#144 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Ja ne shvatam zašto se mi uopće ponosimo našom "multikulti" državom. Zašto mi se nameće da ja kao Bošnjak trebam biti sretan jer eto voliko broj Srba i Hrvata živi u BiH? Otvoreno rade na slabljenju a ne jačanju države, rade u korist susjednih država a prvu priliku koja im se ukaže iskoriste da poruše džamije i protjeraju i pobiju Bošnjake.
Je li me Željana Zovko koja je jedan dan predstavnik BiH a drugi dan predstavnik Hrvatske i radi protiv BiH treba činiti ponosnom? Je li trebam biti ponosan na Crnadka koji kao ministar vanjskih poslova BiH podržava neustavni 9. januar, a on je još i liberalniji dio trenutne srpske politike u BiH.
Dajte mi jedan dobar razlog zašto bi ja trebao biti sretan zbog Srba i Hrvata u BiH, šta ja kao Bošnjak dobijam od njih osim krvi i smrti u ratna i svih vrsta političkih blokada u mirnodopsko doba? Ja za razliku od njih ne podržavam metode etničkog čišćenja i ne zalažem se za njihovo protjerivanje, ali nemojte me na silu tjerati da budem sretan što su oni tu, ja bih to radije otvoreno nazvao trpljenjem i ništa više od toga.
Je li me Željana Zovko koja je jedan dan predstavnik BiH a drugi dan predstavnik Hrvatske i radi protiv BiH treba činiti ponosnom? Je li trebam biti ponosan na Crnadka koji kao ministar vanjskih poslova BiH podržava neustavni 9. januar, a on je još i liberalniji dio trenutne srpske politike u BiH.
Dajte mi jedan dobar razlog zašto bi ja trebao biti sretan zbog Srba i Hrvata u BiH, šta ja kao Bošnjak dobijam od njih osim krvi i smrti u ratna i svih vrsta političkih blokada u mirnodopsko doba? Ja za razliku od njih ne podržavam metode etničkog čišćenja i ne zalažem se za njihovo protjerivanje, ali nemojte me na silu tjerati da budem sretan što su oni tu, ja bih to radije otvoreno nazvao trpljenjem i ništa više od toga.
-
Mr Majestic
#145 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Ja sam sa bratstvom i jedinstvom raskrstio jos kad je dosao Milosevec na vlast , a sa multi-kulti sranjem dolaskom Karadzica . Problem svih problema je sto se ovdje nije raskstilo ostacima boljsevizma to jest sa tako zvanom izmisljenom konstitutivnoscu narodaSkyLimit wrote:Ja ne shvatam zašto se mi uopće ponosimo našom "multikulti" državom. Zašto mi se nameće da ja kao Bošnjak trebam biti sretan jer eto voliko broj Srba i Hrvata živi u BiH? Otvoreno rade na slabljenju a ne jačanju države, rade u korist susjednih država a prvu priliku koja im se ukaže iskoriste da poruše džamije i protjeraju i pobiju Bošnjake.
- KB9
#146 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
odavno je vrijeme za ovu stranku i imaju moj siguran glas, hocu ljiljan od pet metara na skupovima, to je moj jedini uslov
-
Disciplin A Kitschme
#147 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
ljiljani su uvijek na skupovima SDA i islamske zajedniceKB9 wrote:odavno je vrijeme za ovu stranku i imaju moj siguran glas, hocu ljiljan od pet metara na skupovima, to je moj jedini uslov
- KB9
#148 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
al oni nisu radikalna strankaDisciplin A Kitschme wrote:ljiljani su uvijek na skupovima SDA i islamske zajedniceKB9 wrote:odavno je vrijeme za ovu stranku i imaju moj siguran glas, hocu ljiljan od pet metara na skupovima, to je moj jedini uslov
hocu radikalnu stranku koja promovise ljiljane
HOCU BOSNU!
-
Disciplin A Kitschme
#149 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
koliko godina imaš ti?
- seln
#150 Re: Bošnjačka Radikalna Stranka - Je li vrijeme?
Radikalizma i kurca... simboli i normalne stvari.
Znaci, ljiljani i zahtjev da drzava bude kao i sve ostale drzave su radikalni? Najbolji dokaz kako su nas ustrojili, koliki smo bezmudi...
Evo mojih zahtjeva: zelim da se Bosni vrati zvornicka nahija sa Loznicom i Sabcem, koju je neki tamo krepavajuci sultan poklonio agresoru.
Zelim izlaz na more od Ploca do Hrceg Novog, Dubrovnik moze ostati eksklava.
Zelim jedan sluzbeni jezik - bosanski... jezici manjina ce se uvazavati (ako se budu dobro ponasali).
Bosna ce podrzati slobodarske tendencije u Vojvodini i zalagati se da Kosovo dobije Presevsku dolinu.
Cijeli sandzak se ima pripojiti Crnoj Gori kao obestecenje za Herceg Novi.
Takodje cemo podrzati borbu za slobodu istarskog naroda i u Puli otvoriti ambasadu.
Srbija mora isplatiti ratne reparacije za stetu nastalu u toku agresije.
Sav glavni odbor SDA se mora strpati u zatvor, pa neka bog odluci ko je prav a ko kriv.
Znaci, ljiljani i zahtjev da drzava bude kao i sve ostale drzave su radikalni? Najbolji dokaz kako su nas ustrojili, koliki smo bezmudi...
Evo mojih zahtjeva: zelim da se Bosni vrati zvornicka nahija sa Loznicom i Sabcem, koju je neki tamo krepavajuci sultan poklonio agresoru.
Zelim izlaz na more od Ploca do Hrceg Novog, Dubrovnik moze ostati eksklava.
Zelim jedan sluzbeni jezik - bosanski... jezici manjina ce se uvazavati (ako se budu dobro ponasali).
Bosna ce podrzati slobodarske tendencije u Vojvodini i zalagati se da Kosovo dobije Presevsku dolinu.
Cijeli sandzak se ima pripojiti Crnoj Gori kao obestecenje za Herceg Novi.
Takodje cemo podrzati borbu za slobodu istarskog naroda i u Puli otvoriti ambasadu.
Srbija mora isplatiti ratne reparacije za stetu nastalu u toku agresije.
Sav glavni odbor SDA se mora strpati u zatvor, pa neka bog odluci ko je prav a ko kriv.