AntiDayton pokret

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
155_mm

#126 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

mirzaaa33 wrote:
L u c i f e r wrote:što se tiče instalacije

na nju bih jedino imao jednu veliku primjedbu

ako ne postane tradicionalna godišnja
Al neka idu u Banjaluku. I to je :bih:
a sta ce u banjaluci?

ne vidim efekat nalogodavce, organizatore i pocinioce genocida i ostalih ratnih zlocina upozoravati na isti. oni su najbolje upoznati o svim zlocinima nad bosnjacima. oni su jedni koji znaju sve lokacije masovnih grobnica bosnjaka i primarnih i sekundarnih i tercijarnih. a to cuvaju kao najvecu poslovnu tajnu. upozoravati treba one koji nisu postali zrtva te krvolocne masinerije da vide da se moze i drugacije zavrsiti.

pored godisnjeg ponavljanja treba se prosiriti na ostale gradove gdje ima onih koji su imali vise srece njego njihovi sunaronjaci devedesetih i nisu postali ztrva genocida i ostalih zlocina.
VCorp

#127 Re: AntiDayton pokret

Post by VCorp »

Ljudi napravili mapu entiteta i pokazali na njoj masovne grobnice, a te grobnice su činjenice. I sad ovi kao bune nešto. Bunite se koliko hoćete, ako mislimo graditi neku budućnost onda to ne treba biti na lažnom suživotu već mora biti bazirano na priznavanju svojih grešaka, osudi istih i žaljenjem. A RS jest nastao na genocidu i na etnickom ciscenju, ko god od Bošnjaka kaže da nije tako ili im se ulizuje zbog nekog lažnog suživota ili je glup. Što mi moramo uvijek praviti neke kompromise i gaziti svoj obraz i obraze naših žrtava ? Ne moramo. Sa Srbima mogu živjeti i danas, i sutra kao i prije rata ali sa četnicima ne mogu i ne želim. Dobro je neko napisao, još ćemo se izvinjavati za koju godinu Dodiku jer se sjećamo žrtava genocida i velikosrpske politike.

Zamislite samo da Nijemci rade danas ovo Židovima što Srbi rade nama ali to nema veze jer će se naći neki tu na forumu i prebaciti loptu na to da su svi krivi osim Srba, eto slučajno im se desilo da pretjeraju s klanjem i ubijanjem djece, žena i ljudi u više gradova BiH. Ubili ih sve dijasporaši pretpostavljam.

Svaka čast Nihadu iz AntiDayton pokreta na ovome, a kome se ne sviđa, bez obzira na to koje je narodnosti samo pomaže mitovima velikosrpskih zločina da se učvrste.

Živjela Bosna a na manji entitet se poserem.
Drvosjeca iz Dejcica

#128 Re: AntiDayton pokret

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

uglavnomja wrote:
radiša wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-o- ... /160710060

evo se i micko oglasio.
zaboravio se zahvaliti autorima "instalacije" sto su mu nabacili volej, da moze rahat u "nasim" medijima spominjati srpske zrtve i praviti paralelu :roll:

i nabacili mu pola pobjede na izborima
Suština je bitna a ona nam govori da Dodik i bez ove instalacije od dolaska na vlast vrti jedno te isto. Evo ja ti mogu u par izjava sabrati suštinu njegove političke misli i djela. Nebitno šta Sarajevo uradilo ili izjavilo njegovo ponašanje, djelovanje i izjave će biti iste, on ostaje dosljedan ideji rušenja dejtonske BiH ili barem pokušaja rušenja dejtonski uređene BiH. Ponekad se pitam ko je stvarno Dodik i za čije interese radi jer ako sruši sadašnje unutrašnje uređenje BiH, otvara se brana koja daje mogućnost svim drugim ishodima. Između ostalog i ishodu potpunog nestanka RS kao i nastanku RS-a kao samostalne države. Po meni obje ove krajnosti su podjednako nemoguće, barem za sada, dok je realnije da RS kao i F.BiH nastave postojati u nešto izmjenjenom obliku, formatu i gabaritima. Vrijeme će pokazati ko je bio u pravu.
155_mm

#129 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

uglavnomja wrote:

evo se i micko oglasio.
zaboravio se zahvaliti autorima "instalacije" sto su mu nabacili volej, da moze rahat u "nasim" medijima spominjati srpske zrtve i praviti paralelu :roll:

kolega zaboravili ste pomenuti i povratnike i moguci teror nad njima kojeg do sada nikad nije bili. kao i ovog pominjanja i povlacenja paralele sa srpskim zrtvama po "nasim" medijima. mada je najgore ovo nabacivanje pola pobjede na izborima iako je vec bilo jasno da bi maksimalno mogao uzeti 2-3 %.

gre'ota bre kolega gre'ota. takav propust kolega bre.
Drvosjeca iz Dejcica

#130 Re: AntiDayton pokret

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Da priupitam da li je i ovo provociranje Srba u BiH? :oops:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/pocast-z ... /160710044
argyle

#131 Re: AntiDayton pokret

Post by argyle »

uglavnomja wrote:

evo se i micko oglasio.

Interesantno. Sta god Bosnjaci uradili odma se javi neko iz mase s'pricom kako ce to samo ici u korist Dodiku.
Bosnjak suti...sto suti?
Bosnjak progovori...bolje da je sutio.
Ideja je genijalna, trebalo bi je realizovati u svakom gradu.
Koga briga kome smeta nit ko ce je iskoristiti. Vecina srba ce i onako na izborima dati glas vise onome ko vise i negira genocid i ko vise laje kako su srbi ugruzeni od sviju. To je prica koje vole. Juce Radovan, danas Mile, sutra neko drugi.

Antidayton samo naprijed.
Last edited by argyle on 10/07/2016 15:27, edited 1 time in total.
Danguba

#132 Re: AntiDayton pokret

Post by Danguba »

Vidi Lucija jest postao merhametli pa ko Bajram jednom godisnje. :D

To treba preslikati i na bilborde na izlazima iz FBiH postaviti. Ulazite u zonu...Malo prije njihovih ''Dobro dosli...'' :izet:

Kada vidim kako kmece zbog toga, dodje mi da platim ovim momcima da to svaki put postave kada ovi spomenu ''referendum, neodrzivu BiH, neko negiranje zlocina...''.
mirzaaa33

#133 Re: AntiDayton pokret

Post by mirzaaa33 »

Bošnjak je progovorio! :evil:
L u c i f e r

#134 Re: AntiDayton pokret

Post by L u c i f e r »

Danguba wrote:

Vidi Lucija jest postao merhametli pa ko Bajram jednom godisnje. :D

To treba preslikati i na bilborde na izlazima iz FBiH postaviti. Ulazite u zonu...Malo prije njihovih ''Dobro dosli...'' :izet:

Kada vidim kako kmece zbog toga, dodje mi da platim ovim momcima da to svaki put postave kada ovi spomenu ''referendum, neodrzivu BiH, neko negiranje zlocina...''.
:D

moja je prva pomisao bila, kad sam čuo za ovo na radiju u kolima

ko su organizatori, da ih zakitim cvajom
155_mm

#135 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

VCorp wrote:Ljudi napravili mapu entiteta i pokazali na njoj masovne grobnice, a te grobnice su činjenice. I sad ovi kao bune nešto. Bunite se koliko hoćete, ako mislimo graditi neku budućnost onda to ne treba biti na lažnom suživotu već mora biti bazirano na priznavanju svojih grešaka, osudi istih i žaljenjem. A RS jest nastao na genocidu i na etnickom ciscenju, ko god od Bošnjaka kaže da nije tako ili im se ulizuje zbog nekog lažnog suživota ili je glup. Što mi moramo uvijek praviti neke kompromise i gaziti svoj obraz i obraze naših žrtava ? Ne moramo. Sa Srbima mogu živjeti i danas, i sutra kao i prije rata ali sa četnicima ne mogu i ne želim. Dobro je neko napisao, još ćemo se izvinjavati za koju godinu Dodiku jer se sjećamo žrtava genocida i velikosrpske politike.

Zamislite samo da Nijemci rade danas ovo Židovima što Srbi rade nama ali to nema veze jer će se naći neki tu na forumu i prebaciti loptu na to da su svi krivi osim Srba, eto slučajno im se desilo da pretjeraju s klanjem i ubijanjem djece, žena i ljudi u više gradova BiH. Ubili ih sve dijasporaši pretpostavljam.

Svaka čast Nihadu iz AntiDayton pokreta na ovome, a kome se ne sviđa, bez obzira na to koje je narodnosti samo pomaže mitovima velikosrpskih zločina da se učvrste.

Živjela Bosna a na manji entitet se poserem.
cuj za koju godinu! :shock:

Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

za koju godinu bi se mogli pojaviti bageri u Potocarima.
155_mm

#136 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da priupitam da li je i ovo provociranje Srba u BiH? :oops:

ono sto je do sada bilo nezamislivo sad postaje surova javnost. odredjeni milorad iz laktasa ce da pobjedi na izborima.
__Phoenix__

#137 Re: AntiDayton pokret

Post by __Phoenix__ »

Pa najbolji scenarij za Bošnjake, BiH je da Dodik pobijedi i na ovim izborima...
155_mm

#138 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

__Phoenix__ wrote:Pa najbolji scenarij za Bošnjake, BiH je da Dodik pobijedi i na ovim izborima...
ma znam. ali nazalost vecini to nije jasno jer se pale na ono njegovo vrijedjanje i pljuvanje po bosnjacima i bosni na koje dobija izbore. inace micko je vise uradio za bosansku stvar nego NATO i Armija BiH zajedno. koliki slijepac moras biti da to ne vidis.

mada se mora priznati da je micko na politicku scenu BiH uveden u oklopnim transporterima NATO clanica. tako da izgleda NATO ima umjesane prste i u akciji "micko bosanac".
Bodkin

#139 Re: AntiDayton pokret

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da priupitam da li je i ovo provociranje Srba u BiH? :oops:

Karikiras kao i uvijek. Jedan dobar post pa 4 losa. I sve tako. Genocid je cinjenica i obiljezavati ga treba. Kolektivizirati krivicu je retardirano
Point.

#140 Re: AntiDayton pokret

Post by Point. »

radiša wrote:
Point. wrote:
mirzaaa33 wrote:
Ako nešto moraš svaki dan ponavljati sebi onda si glup jarane. Da ponoviš milion opet ćeš proći isto kad se ponovi. :bih:
Ne ponavljam ja to sebi, nego njima. Bitna razlika.
Izvini a gdje im ponavljas?Na forumu?Mislis da ga citaju i da ih tangira ko sta ovde pise?Sebi ti to ponavljas biliv mi :D
Mislim figurativno. Ponavljo ja, ti, Bakir, Elvir Bolic....svejedno. Bitno je da se ponavlja dok god budu okrecali glavu od istine.
vaučer

#141 Re: AntiDayton pokret

Post by vaučer »

Ono kad ubodeš govno a ono zasmrdi.
Republika Srpska je 101% utemeljena na genocidu i post-genocidnom negiranju ljudskih prava.
Kome smeta nek se ljuti - ali istina je najjednostavnija stvar na svijetu.
luckylaka

#142 Re: AntiDayton pokret

Post by luckylaka »

Jos jednom Nihadu i AntyDayrton grupi naklon do poda.Niko ovako BiH nije uzdrmao so temelja haman od genocida.Jps jednom svaka cast a hasumimi da Bog da se ponovilo i njihovom avlijama.
cyprus

#143 Re: AntiDayton pokret

Post by cyprus »

Nevezano za ovaj performans o Republici Srpskoj i genocidu, Nihad i Antidejton su savršeni pandani onom Čankoviću i onom njegovom udruženju kako god se zvao... Prepoznali vakat u kojem je jahanje na talasu rigidnog nacionalizma itekako isplativo i jašu li jašu... Al neka, nek uživaju u svojih pet minuta... Neće ni njihova do zore...
155_mm

#144 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

eve ge dodii ga primio. mislimn na nabacaj
Dodik: "RS grobnica" u Sarajevu dokaz da je BiH neodrživa

Banjaluka -- Lider RS Milorad Dodik kaže da je sramna i uvredljiva instalacija u Sarajevu samo još jedan u nizu dokaza da je BiH apsolutno neodrživa zemlja.

Izvor: Blic| nedelja, 10.07.2016. | 15:33

“Uraditi nešto tako, i to na dan kada mi u Republici Srpskoj odajemo poštu za 3.500 Srba ubijenih u okolini Srebrenice i Bratunca, strašno je, sramno i skandalozno", navodi Dodik.

Pročitajte još:
•"Masovna grobnica" u centru Sarajeva: Dobrodošli u RS FOTO

Kako kaže, to predstavlja zločin u kontinuitetu, zločin koji ne prestaje ni 20 godina posle rata prema Srbima, a sramno ćutanje predstavnika međunarodne zajednice koji ne pokazuju ni minimum poštovanja prema srpskim žrtvama, doživljavam kao saučesništvo u tom zločinu”.

On je ocenio da oni koji rade ovakve stvari, kao i oni koji to prećutno dopuštaju pozivaju na raspad BiH i direktno rade na njemu.

Naravno da ja nemam ništa protiv raspada BiH, ali ih moram podsetiti da je Dejtonskim sporazumom Republika Srpska dobila i međunarodno priznanje, ali i priznanje rukovodstva tadašnje takozvane BiH”, navodi Dodii, javlja Srna, a prenosi "Blic".

To rukovodstvo nas, naravno, posebno ne zanima, pogotovo što je, za razliku od Republike Srpske, ta tadašnja takozvana BiH zauvek poništena i ugašena Dejtonskim sporazumom”, dodaje on.

On je izjavio Srni da oni koji ne prestaju pričati o suživotu moraju da znaju da ćutanjem o ovakvim incidentima rade sve upravo protiv tog suživota.

“Mera njihovog suživota je izgleda dva i po odsto, na koliko su sveli Srbe u Federaciji. To ni njima, kao ni međunarodnoj zajednici očito ne predstavlja nikakav problem. Moram im poručiti da im to u Republici Srpskoj nikada nećemo dopustiti i da će ona uvek štititi i brinuti o svim svojim građanima”, zaključio je Dodik.

nije mi jasno zbog ceg niko ne reaguje na ovakve gluposti. o prestanku postojanja BiH u dejtonu i medjunarodnom priznanju te njegove masovne grobnice kojom vlada. na primjer citatom dejtonskog mirovnog sporazuma:
ČLAN 1
BOSNA I HERCEGOVINA
1. Kontinuitet. Republika Bosna i Hercegovina čije će zvanično ime od sada biti "Bosna i
Hercegovina" će nastaviti svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država sa
unutrašnjom strukturom modificiranom kako je ovde određeno i sa postojećim međunarodno
priznatim granicama. Ona će ostati država članica Ujedinjenih nacija i može kao Bosna i
Hercegovina zadržati ili se prijaviti za članstvo u organizacijama unutar UN sistema i drugih
međunarodnih organizacija.
citavo medjunarodno priznanje republjik se svodi na ovo "unutrašnjom strukturom modificiranom kako je ovde određeno "

neki ce reci ma pusti budalu on sa ovim prvenstveno guzi svoj narod u mozak. slazem se. ali sa slicnim glupostima i lazima su ih guzili i devedesdetih. a znamo kako se je na kraju zavrsilo.
ze kalanga

#145 Re: AntiDayton pokret

Post by ze kalanga »

Sa onakvim vidovima propagande samo još više razbijaju državu BiH. Jednostavno ako su toliko nesvjesni sadašnjosti, nemoguća je budućnost.
uglavnomja

#146 Re: AntiDayton pokret

Post by uglavnomja »

znaci ovo antidejton u nazivu nema nista sa izmjenama ustava, nego znaci samo anti eres i dobro zvuci :roll:

srpski zlocini su nepobitni i tu se nema sta raspravljati.

meni samo palo na pamet da neko zeli NAPRIJED izmjenama dejtona kao ustava. ukidanjem entiteta, troclanog predsjednistva, konstitutivnih naroda i naci kljuceva po foteljama ... ukidanjem veta za naci interese, usvajanjem novih zakona gdje nema nedodrljivih, itd...

ali ocito cilj je bio jeftino politicko bodovanje i zarada sa budzeta (preko srebrenice, naravno :cry: ). rok trajanja do poslije izbora. niti su sta novo napravili, niti su originalni, niti su kakav novi podatak iznijeli ... samo obicni nezanimljiv performans, slucajno na pravom mjestu da naleti prava "novinarka". i vecina zadovoljna: lik uz'o lovu, novinarka potrefila, bakir i dodo dobili glasove, internet patriote istresle virtuelni patriJotizam :zzzz:

a poslije izbora - penzioneri u kontejnere, dilerima u dvici metak u glavu ... svijetla buducnost.
SkyLimit

#147 Re: AntiDayton pokret

Post by SkyLimit »

Republika Srpska je genocidna tvorevina nastala planskim progonima, ubistvima, pljačkanjem i silovanjima nesrpskog stanovništva, prvenstveno Bošnjaka.

Ideja je nastala od srpskog intelektualnog i političkog vrha.

izveli su je vojska bivše JNA, VRS, MUP RS te MUP Srbije.

Mnoge utjecajne države iz tkz. Međunarodne zajednice, poput Velike Britanije, vođene prezirom prema Islamu na svaki moguć način su podržavali politiku istrjebljivanja Bošnjaka sa tla BiH.

Hrvatska agresija i nož u leđa Armiji BiH kad joj je bilo najteže su uveliko pomogli svemu tome.

Fikret Abdić i njegovi Autonomaši su sebično pokušavajući spasiti vlastite živote i za to bili spremni žrtvovati ostatak bošnjačkog naroda prešli na stranu agresora i čak i sami učestovali u agresiji na BiH i tako će za vijeke vijekova nositi biljeg najvećih izdajica bošnjačkog naroda u historiji.

Ja podržavam svakog ko bi me svaki dan podsjećao na sve ovo, nikad mi ne dosadi.
Last edited by SkyLimit on 10/07/2016 16:40, edited 1 time in total.
155_mm

#148 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

a da se to guzenje u mozak priima ne treba sumnjati:
ze kalanga wrote:Sa onakvim vidovima propagande samo još više razbijaju državu BiH. Jednostavno ako su toliko nesvjesni sadašnjosti, nemoguća je budućnost.
ama ni ze'ru ne sumjati!
L u c i f e r

#149 Re: AntiDayton pokret

Post by L u c i f e r »

SkyLimit wrote:Republika Srpska je genocidna tvorevina nastala planskim progonima, ubistvima, pljačkanjem i silovanjima nesrpskog stanovništva, prvenstveno Bošnjaka.

Ideja je nastala od srpskog intelektualnog i političkog vrha.

izveli su je vojska bivše JNA, VRS, MUP RS te MUP Srbije.

Mnoge utjecajne države iz tkz. Međunarodne zajednice, poput Velike Britanije, vođene prezirom prema Islamu na svaki moguć način su podržavali politiku istrjebljivanja Bošnjaka sa tla BiH.

Hrvatska agresija i nož u leđa Armiji BiH kad joj je bilo najteže su uveliko pomogli svemu tome.

Fikret Abdić i njegovi Autonomaši su sebično pokušavajući spasiti vlastite živote i za to bili spremni žrtvovati ostatak bošnjačkog naroda prešli na stranu agresora i čak i sami učestovali u agresiji na BiH i tako će za vijeke vijekova nositi biljeg najvećih izdajica bošnjačkog naroda u historiji.

Ja podržavam svakog ko bi me svaki dan podsjećao na sve ovo, nikad mi ne dosadi.
Upravo tako

Kome smeta istirijska istina, potvrdjena haskim presudama

Neka crkne od muke
155_mm

#150 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

uglavnomja wrote:znaci ovo antidejton u nazivu nema nista sa izmjenama ustava, nego znaci samo anti eres i dobro zvuci :roll:
od kud ti to?
uglavnomja wrote: srpski zlocini su nepobitni i tu se nema sta raspravljati.
stvarno? cini mi se da su itekako upitni od strane citavog srpskog rukovodctva sa obje strane drine.

Dodik: Bošnjaci nikada od Beograda neće čuti da je u Srebrenici bio genocid

a ostatak posta ti je na nivou SANU. jad i beda.
uglavnomja wrote: meni samo palo na pamet da neko zeli NAPRIJED izmjenama dejtona kao ustava. ukidanjem entiteta, troclanog predsjednistva, konstitutivnih naroda i naci kljuceva po foteljama ... ukidanjem veta za naci interese, usvajanjem novih zakona gdje nema nedodrljivih, itd...

ali ocito cilj je bio jeftino politicko bodovanje i zarada sa budzeta (preko srebrenice, naravno :cry: ). rok trajanja do poslije izbora. niti su sta novo napravili, niti su originalni, niti su kakav novi podatak iznijeli ... samo obicni nezanimljiv performans, slucajno na pravom mjestu da naleti prava "novinarka". i vecina zadovoljna: lik uz'o lovu, novinarka potrefila, bakir i dodo dobili glasove, internet patriote istresle virtuelni patriJotizam :zzzz:

a poslije izbora - penzioneri u kontejnere, dilerima u dvici metak u glavu ... svijetla buducnost.

znaci da nije bilo ovog slucaja penzioneri bi iz kontejnera vadili becke snicle sa pomfritom?
:-)
Locked