Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Rockefeller

#126 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Rockefeller »

Bio sam u Omišu. Nisam rezervisao apartman i imao sam problema da nađem jer niko nije htio dati na dvije noći ali za 50 eura jedva nađem da valja. Ok je mjesto, mala čaršija. Odgovarala mi je i plaža tako da :thumbup:

U Herceg Novom na 4 noći je bilo fantazija mada ni dole nisam rezervisao smještaj. Jedva našao, isto za 50 eura. Apartman onako ali u roku od 1h nisam mogao bolje naći. Grad je super, ima se gdje izaći i što vidjeti. Plaže su većinom privatne gdje moraš platiti za ležaljku od 3 pa do 5 eura. Išao tamo gdje nije bilo raje jer nisam mogao gužvu. Hrana na štandovima kao i uvijek loša zato nisam ni jeo tu. Ima restorana, konoba itd. gdje se može fino jesti. Cijene su ok.

Herceg Novi bi svakako preporučio jer je lijep, dosta raje, pristupačne cijene.

Ko god bude išao naredne godine neka rezerviše dva ili tri mjeseca ranije jer se neće morat' peglat' kao ja :mrgreen:
DarkSoul

#128 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by DarkSoul »

Mi cemo 03. Septembra na Krk, nadam se da ce vrijeme posluziti (usput ako je neko bio vec nek se javi kako je bilo mi idemo prvi put), rezervisali smo veci apartman i ne bas tako jeftino uporedo sa cijenama koje ste spominjali na temi ovdje pa se cak sad i pitam jesmo li pogrijesili sto nismo dublje cackali i trazili :roll:

Mi smo ovo nasli preko Booking.com i ocjene su bile visoke, pa vidjet cemo :)

Solinebay Seashore Residence :)
supercali

#129 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by supercali »

Ako te ne otpuse vjetar na mostu racunaj kao dobro ljetovanje
DarkSoul

#130 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by DarkSoul »

Nadam se da nece, nisam valjda toliki baksuz :-)
staxx

#131 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by staxx »

Ja bio u Sutomoru. Meni bilo dobro.
Ako si stariji, smeta ti party, glasna muzika I puno golisavih zena nemoj ic. pozz
SmoLe

#132 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by SmoLe »

probook wrote:Ima li preporuka kakva za Gradac i okolinu tj ova mala mjesta (Zaostrog itd.) sa plazom i hladovinom prirodnom. 2 odraslih + dijete :)
Brist :!: :!:
benjen

#133 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by benjen »

SmoLe wrote:
probook wrote:Ima li preporuka kakva za Gradac i okolinu tj ova mala mjesta (Zaostrog itd.) sa plazom i hladovinom prirodnom. 2 odraslih + dijete :)
Podgora :thumbup:
probook

#134 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by probook »

benjen wrote:
SmoLe wrote:
Podgora :thumbup:
Cuo sam da je Brist fin, a Podgoru cu sada pogledati. A Zivogosce?
benjen

#135 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by benjen »

To ti je buraz sve u liniji,more vrhunsko,hladovina od borova,setalista u borovini ,porodicno 101 %.
Bio u Podgori vise puta i uvijek se vratim.
Kad udjes na magistralu kod table Makarska rivijera,prvi ti je Gradac pa onda redom sad ne znam napamet ali ti koje su nabrojao su ispred Podgore nakon koje dolaze Tucepi pa Makarska..
tututuuuu

#136 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by tututuuuu »

Otoci otoci otoci... Hrvatska. I cijene su na mnogima jako pristupacne, cak cesto jeftinije od Sarajeva recimo. A ovi likovi sto odu na Stradun i sl. jednom u zivotu i tu piju kavu i onda kukaju o cijenama su stvarno posebna kategorija ljudi. Ja u RH popijem kavu obicnu za 6 - 8 kn u kaficima pored plaza, velika s mlijekom od 8 - 10 kn, tocena 0.5 oko 15 kn itd... A ako hoces elitna mjesta onda trebas biti spreman i elitno platiti.
DZONPI

#137 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by DZONPI »

Ti sa djecom idi u Igrane malo mjesto idealno odma iza Zivogosca.A moze i Mali Drvenik.
DZONPI

#138 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by DZONPI »

Nakon par godina Biograda Poreca Vodica vratio se Makarskoj revijeri obiso Drvenik Igrane Podgoru Zivogosce Zaostrog Tucepe dakle skoro sve i Podgora je vrh od setalista ciste vode ima i novi Hotel i plaza sminka.Utisci.Plaza more bolje od sjevernog djela ,islim Vodice i to usluga tamo puno bolja e sad sta hoces more plazu ili uslugu.Jebes uslugu.Cjene normala jeftinije nego u centru Sarajva.Dakle piva 12 fuka produzena 8 cancapi 35 liGnje 60 e sad zavisi ko sta havlja i pije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#139 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Tomahawk11 »

Ne smijem vise u Budvu....nije dobro za srce :oops:
Moram mijenjati lokaciju....negdje gdje nema Ruskinja, Beogradjanki, Novosadjanki....Svedjanki ( :hitna: )

Usput, neke Novosadjanke i onako u pricu....kaze da niste iz RS, ma nismo, sto, pa kaze naletjele na neke likove, rekle im jeste vi iz Bosne, htjeli da ih biju :-) kakve Bosne, mi smo iz RS :-)
Ma jok, to neki divljaci bili, stipu to :D mi smo pitomi....i
Dr Baltazar

#140 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Dr Baltazar »

Tomahawk11 wrote:Ne smijem vise u Budvu....nije dobro za srce :oops:
Moram mijenjati lokaciju....negdje gdje nema Ruskinja, Beogradjanki, Novosadjanki....Svedjanki ( :hitna: )

Usput, neke Novosadjanke i onako u pricu....kaze da niste iz RS, ma nismo, sto, pa kaze naletjele na neke likove, rekle im jeste vi iz Bosne, htjeli da ih biju :-) kakve Bosne, mi smo iz RS :-)
:thumbup:

Tamo nikako sa djevojkom ići. Isključivo sam ili sa par drugova :lol: :-D

I ja sam sa Novosađankama pričao, ali nije bilo priče jesam li iz FBiH :-D Uglavnom, ima u Budvi i takvih, ali mišljenja sam da ako sam ne tražiš belaj, neće ga ni biti. A ni Ruskinje to oko entiteta ne zanima, samo :izet: :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#141 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Tomahawk11 »

Dr Baltazar wrote:

:thumbup:

Tamo nikako sa djevojkom ići. Isključivo sam ili sa par drugova :lol: :-D

I ja sam sa Novosađankama pričao, ali nije bilo priče jesam li iz FBiH :-D Uglavnom, ima u Budvi i takvih, ali mišljenja sam da ako sam ne tražiš belaj, neće ga ni biti. A ni Ruskinje to oko entiteta ne zanima, samo :izet: :izet:
Ma isao jedan rodjo sa mnom. Imali smo ''nesrecu'', krenuli na plazu, kad ono ispade pred nas 6 Svedjanki, pitaju gdje je plaza :D
Reko jeste vi Talijanke :lol: :lol:

Ma ne, nije njih zanimalo odakle smo, tj. da li smo iz RS ili Federacije iz nekih nacionalnih razloga, nego sto su ih divljaci napali zato sto su im rekle da su iz Bosne :-)
A inace niko ne prica o FBiH i RS, odakle si, iz Bosne, Sarajeva, regulara sve, niks problem :thumbup:
golman

#142 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by golman »

Jesu li to bile Šveđanke kao iz onih šveckih akcionih :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#143 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Tomahawk11 »

golman wrote:
Jesu li to bile Šveđanke kao iz onih šveckih akcionih :D
:D
Omladina neka, a svakako pitaju gdje je plaza, i mi ko dobri, pa da ne zalutaju 8-)
Slika nemam, valjalo je unistiti dokazni materijal :P al ako mi vjerujes na rijec, bilo je dobra, bolja, jos bolja....
SmoLe

#144 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by SmoLe »

Jel ima neko fino setaliste u Igalu, i koja je najbolja plaza :D
golman

#145 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by golman »

SmoLe wrote:Jel ima neko fino setaliste u Igalu, i koja je najbolja plaza :D

Ma Igalo je sranje.Ja bio prije 5-6 godina ,doveli nas na plažu,kad ono parking.. :-D prostrli peškire na beton pa onda skakali sa nekakvog betonskog zida i umalo nisam glavu razbio..more plitko i mutno :-?
jedino tamo ispod onog instituta Simo Milošević,ima neka velika cijev i to je kao ljekovita voda iz banje Igalo,ali ne možeš doći na red da se banjaš tu,jer bude navalica baba.Poredaju se babe iliječe reumu :D

Nego,ako imaš para idi u Budvu,a ako nemaš idi u Sutomore.
jasko__

#146 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by jasko__ »

Ima li neka preporuka za neko mirno mjestašce u Crnoj Gori, po mogućnosti što bliže granici??
Treba mi za porodično ljetovanje sa suprugom i djetetom..bio sam u Ulcinju par godina (jer je supruga pokrivena) pa bi da malo promijenim..pa ako ko zna za neku lokaciju
Jedino sam čuo za neki Kumbor kod Herceg Novog :D
vesela_sveska

#147 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by vesela_sveska »

jasko__ wrote:Ima li neka preporuka za neko mirno mjestašce u Crnoj Gori, po mogućnosti što bliže granici??
Treba mi za porodično ljetovanje sa suprugom i djetetom..bio sam u Ulcinju par godina (jer je supruga pokrivena) pa bi da malo promijenim..pa ako ko zna za neku lokaciju
U blizini H.Novog imas dosta finih manjih mjesta,Meljine,Kumbor,Djenovici,Baosici,Bijela ;-) sto se tice H.Novog :thumbup: po meni sve ok u odnosu na Igalo koje bas ne volim,voda plitka,starijih osoba pune plaze upravo zbog te 'ljekovite' vode, jos kad ih vidim namazane u ono blato,e tu mi je bas kraj...al' hajd' neko i to voli,nismo sv isti :roll:
jasko__

#148 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by jasko__ »

vesela_sveska wrote:
jasko__ wrote:Ima li neka preporuka za neko mirno mjestašce u Crnoj Gori, po mogućnosti što bliže granici??
U blizini H.Novog imas dosta finih manjih mjesta,Meljine,Kumbor,Djenovici,Baosici,Bijela ;-) sto se tice H.Novog :thumbup: po meni sve ok u odnosu na Igalo koje bas ne volim,voda plitka,starijih osoba pune plaze upravo zbog te 'ljekovite' vode, jos kad ih vidim namazane u ono blato,e tu mi je bas kraj...al' hajd' neko i to voli,nismo sv isti :roll:
Čuo sam za ovaj Kumbor, Meljine i Djenovice
Ali ne uspijevam naći smještaje na bookingu nikako..a ne ide mi se naslijepo, par puta sam se opekao tako
Imaš li neki savjet sta i kako??
ElRe

#149 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by ElRe »

U CG ne preporucujem ljetovanje. Svugdje je prljavo i kanalizacija se uliva u more. Boka je narocito za izbjegavanje. U Budvi je sada opozicija na vlasti i centralni rezim im vec najavljuje tesko ljeto jer im nece dozvoliti odlaganje komunalnog otpada i vec su iskljucili Budvu sa regionalnog vodovoda.
supercali

#150 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by supercali »

vesela_sveska wrote:
U ovoj bijeloj znam da je brodogradiliste tu ili sta vec tako da ne znam kakvo je more okolo jel prljavo i sl za ostalo ne znam
Post Reply