Ekspanzija terorizma

Post Reply
insomnia78

#126 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Kasandro, vidim dominira

S moje sokoćalo
Kikibombona

#127 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

kamen spoticanja wrote: Zanimljvo mi da lomis preko koljena kad onih 8 koje ti favoriziras nametne nesto ostalih 12...
i tu se razlikujemo...toliko se mogu sloziti
Grijesis drug.

Bio sam protiv SDP inicijative da se ukine vjeronauka u skolama, kao sto sam bio protiv odluke da se zabrani hidzab u Sudu BiH. To je lomljenje preko koljena i ja za to nisam nikada. A mnogi ateisti su odobravali radi toga, likovali, jer im je eto drago kada se napakosti vjernicima. Ja taj tip nisam. Uvijek kontra nasilja i konflikta, ako je ikako moguce, ako druga strana dozvoljava.

Mozes mi napraviti zgradu u parku gdje izlazim prosetati, naci cu drugi park za setnju. Ne mozes mi nametnuti zakon koji ne zelim. Tada me ne zanima demokratija. Preca mi je moja buducnost i moj zivot od jebene demokratije. Ako imam istomisljenike, ako smo brojni, uzvratit cemo na takvu drskost. Ako sam manjina, bjezim u drugu zemlju.

E tako su razmisljali Egipcani. Imam internet poznanika Egipcanina. Pisao sam o tome na temi Egipat. Covjek je predvidio sta ce biti. Ne mozes ignorisati volju miliona ljudi i gurati zakone koji su njima neprihvatljivi. To nije isto sto i zgrada u parku i sl. Nije isto kada Erdogan kaze da Turci trebaju zivjeti u duhu islama ili kada Mursi svima namece islam. Erdogan ima savjetodavnu ulogu, nudi, dok Mursi namece. Veoma bitna razlika.

Al' eto, slazemo se da se ne slazemo. Ovo je sada vec ponovaljanje. Odjavljujem se iz prepiske. :-D
Drvosjeca iz Dejcica

#128 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

kamen spoticanja wrote:
uglavnomja wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Čemu i gdje vodi to trpanje demokratije tamo gdje ona nije kompatibilna? Pa Balkan nije bio devedesetih, pa u jednu ruku nije ni danas 100%, spreman na demokratiju a kamo li Avganistan, Irak, Sirija...
:thumbup:

nekim narodima jednostavno treba vodja, sef, lider, diktator ... da bi dostigli svoj maksimum.
Jel Muhamed Mursi bio dobra opcija?
Kome, nama, Amerikancima, Englezima? Nemam pojma, to najbolje zna narod Egipta...treba njih pitati. Ali ako su ga izabrali demokratskim meodama onda im odgovara. I šta je uradio zapad? Ništa, "demokratski" ga skinuo vojnim udarom, podržao vladu koja će raditi u interesu zapada. :oops:
Bodkin

#129 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

Kikibombona wrote:
kamen spoticanja wrote: Zanimljvo mi da lomis preko koljena kad onih 8 koje ti favoriziras nametne nesto ostalih 12...
Grijesis drug.

Bio sam protiv SDP inicijative da se ukine vjeronauka u skolama, kao sto sam bio protiv odluke da se zabrani hidzab u Sudu BiH. To je lomljenje preko koljena i ja za to nisam nikada. A mnogi ateisti su odobravali radi toga, likovali, jer im je eto drago kada se napakosti vjernicima. Ja taj tip nisam. Uvijek kontra nasilja i konflikta, ako je ikako moguce, ako druga strana dozvoljava.

Mozes mi napraviti zgradu u parku gdje izlazim prosetati, naci cu drugi park za setnju. Ne mozes mi nametnuti zakon koji ne zelim. Tada me ne zanima demokratija. Preca mi je moja buducnost i moj zivot od jebene demokratije. Ako imam istomisljenike, ako smo brojni, uzvratit cemo na takvu drskost. Ako sam manjina, bjezim u drugu zemlju.

E tako su razmisljali Egipcani. Imam internet poznanika Egipcanina. Pisao sam o tome na temi Egipat. Covjek je predvidio sta ce biti. Ne mozes ignorisati volju miliona ljudi i gurati zakone koji su njima neprihvatljivi. To nije isto sto i zgrada u parku i sl. Nije isto kada Erdogan kaze da Turci trebaju zivjeti u duhu islama ili kada Mursi svima namece islam. Erdogan ima savjetodavnu ulogu, nudi, dok Mursi namece. Veoma bitna razlika.

Al' eto, slazemo se da se ne slazemo. Ovo je sada vec ponovaljanje. Odjavljujem se iz prepiske. :-D
Ai ce hladno ignorisati volju 40 miliona engleza koji hoce da ostanu u EU. I tih 40 miliona nece dici oruzani ustanak i poceti ubijati probrexitase.
Vidis razliku?
Hakiz

#130 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Hakiz »

Bodkin wrote:
Kikibombona wrote:
Grijesis drug.

Ai ce hladno ignorisati volju 40 miliona engleza koji hoce da ostanu u EU. I tih 40 miliona nece dici oruzani ustanak i poceti ubijati probrexitase.
Vidis razliku?
Da, izgleda da demokratija nije za države i narode istočno i južno od Beča.

Nije da demokratija valja, ali alternative su gore.
Hakiz

#131 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Hakiz »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
kamen spoticanja wrote: Jel Muhamed Mursi bio dobra opcija?
Kome, nama, Amerikancima, Englezima? Nemam pojma, to najbolje zna narod Egipta...treba njih pitati. Ali ako su ga izabrali demokratskim meodama onda im odgovara. I šta je uradio zapad? Ništa, "demokratski" ga skinuo vojnim udarom, podržao vladu koja će raditi u interesu zapada. :oops:
I tako se rađa terorizam.
Danguba

#132 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Danguba »

akcija-reakcija
uzrok- posljedica
Bodkin

#133 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

Danguba wrote:akcija-reakcija
uzrok- posljedica
Znaci zapd je kriv za terorizam? Jel zapad kriv i kad se dignu u zeak na pijaci medju sitima/sunitima? Ili kad brevik pobije masu ljudi na otoku? Ili kad bolesnici iz afrike porokaju selo cijelo skupa sa djevojcicama i zenama? Ili kad kurdi dignu u zrak auto u istanbulu?
Danguba

#134 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Danguba »

jeste :wink:
Bodkin

#135 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

Naravno. Ovi sto se dizu u zrak i sto siluju djevojcice su samo natjerani id strane zlog zapada
insomnia78

#136 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Jevreji, nema ko drugi biti

S moje sokoćalo
Danguba

#137 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Danguba »

neke stvari se nisu desavale prije dvadesetak godina dok su vladali diktatori...

...ili ih je bilo manje.
Kikibombona

#138 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

Danguba wrote:neke stvari se nisu desavale prije dvadesetak godina dok su vladali diktatori...

...ili ih je bilo manje.
Desavale su se puno gore stvari, kao genocid u Iraku koji je pocinio Sadam Husein. Desio se masakr u Siriji koji je pocinio Hafez al-Asad. Desio se iransko-iracki rat sa stotinama hiljada zrtava.

Svaki zlocinac ima opravdanje i svaki branioc zlocinaca vidi krivicu iskljucivo i samo u drugima. To je definicija zlocinaca i njihovih simpatizera/zastitnika.
Danguba

#139 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Danguba »

Kikibombona wrote:
Danguba wrote:neke stvari se nisu desavale prije dvadesetak godina dok su vladali diktatori...

...ili ih je bilo manje.
Desavale su se puno gore stvari, kao genocid u Iraku koji je pocinio Sadam Husein. Desio se masakr u Siriji koji je pocinio Hafez al-Asad. Desio se iransko-iracki rat sa stotinama hiljada zrtava.

Svaki zlocinac ima opravdanje i svaki branioc zlocinaca vidi krivicu iskljucivo i samo u drugima. To je definicija zlocinaca i njihovih simpatizera/zastitnika.
sve je to stalo dolaskom demokratije. :(
mirsek

#140 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mirsek »

Danguba wrote:
Kikibombona wrote:

...ili ih je bilo manje.

sve je to stalo dolaskom demokratije. :(
Stavise dolaskom izrahellske demokratije, bastiona i reference za zastitu ljudskih prava na BI se pokazalo kako se treba demokratski, savremeno i ljudski ponasati prema svojoj okolini.
insomnia78

#141 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Arapi su se uspjeli medjusobno poklati i podjeliti na sekte odmah poslije smrti poslanika, kakav izrael, kakvi kurci palci

S moje sokoćalo
jao_situacije

#142 Re: Ekspanzija terorizma

Post by jao_situacije »

kamen spoticanja wrote:I to je kljucni.problem
povaljen je demokratski izabrani predstavnik zato sto je islamista ...i pustis duha iz boce...opet
ne moze se svaki koncept mjeriti mjerilima "liberalnog imperijalizma" samo zato sto imas bolje navodjene projektile i tajne sluzbe...
sirotinja skucka opasac i digne se u zrak da bi ispravila nepravdu
a ako mislis da je diktatura dobra tebi zelim 57 godina nekog sda diktatora...semse mehmedovica recimo...i njegove cvrste ruke...
pa da vidis kako ljudske sudbine odbijaju da igraju igrokaz "idealnih scenarija"
jebo šemsu nek ode kod kuke i vidjeće šta je diktatura
arzuhal

#143 Re: Ekspanzija terorizma

Post by arzuhal »

Ni hevta nije prošla kako je Marjan, rođen u Tuzli, u Bazelu prešao na islam, a ono...

http://www.klix.ba/vijesti/bih/basel-la ... /160714121
Danguba

#144 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Danguba »

insomnia78 wrote:Arapi su se uspjeli medjusobno poklati i podjeliti na sekte odmah poslije smrti poslanika, kakav izrael, kakvi kurci palci

S moje sokoćalo
a prije toga po religijama... :D a prije toga tukli se ko je jaci... :-)

marja...mustafa, mustafa gdje ce ti dusa... :D
insomnia78

#145 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Veceras izgleda napad u Nici
Neko se zabio kamionom u masu, navodno se cuju i pucnjevi. Televizije govore o desetinama mrtvih
Jos uvijek su konfuzne informacije

S moje sokoćalo
insomnia78

#146 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Iz policije kazu 30 mrtvih

S moje sokoćalo
Edin H.

#147 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Iz policije kazu 30 mrtvih

S moje sokoćalo
Evo javise sad.
insomnia78

#148 Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Iz policije kazu da je vozac ubijen
Image

S moje sokoćalo
Last edited by insomnia78 on 15/07/2016 00:31, edited 1 time in total.
insomnia78

#149 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Jos uvijek je sve konfuzno
Policija je upravo objavila da je akcija u toku, stigla je specijalna policija RAID, i da ljudi izbjegavaju centar grada
Ono sto je do sada sigurno:
Neposredno poslije zavrsetka vatrometa povodom praznika kamion se velikom brzinom zaletio u masu ljudi koji su bili okupljeni tu. Policija je u pucnjavi poslije toga ubila vozaca
Sef prefekture kaze da se radi o tridesetak mrtvih i stotinama ranjenih
Neprovjereno: svjedoci kazu da se nazad u kamionu nalazilo jos napruzanih napadaca i da se cula pucnjava iz automatskog oruzja.

S moje sokoćalo
insomnia78

#150 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Najmanje 60 mrtvih kaze drzavni tuzilac

S moje sokoćalo
Post Reply