Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGRADA!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#126 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by 530i »

esso_sa wrote: Ne kontaju ljudi da na tom autu pojedini sarafi kostaju ko golf dvica.. Felge od magnezijum legure, jedna kosta par milja maraka...
Sjecam se da je jednom samo zamjenu prednjih diskova i plocica platio oko 5000 KM. Ako nije bilo i vise
Upravo tako.
Još predlažu da se popravlja u servisu koji dila kineske dijelove. Niđe veze.

Neko spominje i kasko...u principu kasko će to pokriti bez problema, ali ako je drugi tip kriv dužno je njegovo osiguranje. Ja i dalje mislim da je sa sobom u autu imao nešto što nije smio imati i da je to razlog bijega. Da je ostao kazna bi mu bila par stoja maksimalno i njegovo osiguranje bi pokrilo štetu...izgubio bi određeni dio bonusa. Ali da su mu u gepeku našli 5 kila nedozvoljenih supstanci najebao bi mnogo mnogo više.
citroen xm

#127 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by citroen xm »

Ko predlaže servis i kineske dijelove? Ali postoje servisi koji nisu derači kože i postoje dijelovi koji se kupuju van ovlaštenog servisa i koji kvalitetom ne odstupaju, a cijenom itekako.

Zbog čega je ova budala pobjegla možemo samo nagađati, ali kako vrijeme prolazi sve će ga teže naći. Ja bih volio da ga čovjek nađe prvo zbog sebe, a onda da taj budalaš dobije kaznu kakvu zaslužuje.
530i

#128 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by 530i »

Čovjek je napisao za servis Škoro...kineski dijelovi. Očito je da ovdje pojedinci nisu nikad imali auto skuplji od par hiljada maraka pa ne kontaju neke stvari.
citroen xm

#129 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by citroen xm »

Imaju ovde mnogi skuplja auta. To ne znači da su glupi niti da su pokupili svu pamet svijeta. Mercedes kao i sva druga auta, imaš ovlaštene i neovlaštene servise, imaš originalne i zamjenske dijelove različitog kvaliteta. U pitanju jeste malo rjeđi model, ali nije nikakva naučna fantastika.
argyle

#130 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by argyle »

samo jedno pitanje, da li u ovom slucaju intervenise Zastitni fond FBIH ili RS eventualno?
Zaštitni fond FBiH

dresa/sjedište: Jošanička 55/4, 71320 Vogošća
Telefon: 033/843-107
E-mail: [email protected]
Web: http://www.zffbih.ba

Zaštitni fond FBiH osnovan je 22.07. 2005. godine i pod nadzorom je i kontrolom Agencije za nadzor osiguranja FBiH.
Organi uprave Zaštitnog fonda su: Skupština, Upravni odbor i direktor.
Zaštitnim fondom upravlja Upravni odbor koji čini pet članova, a imenuje ih i razrješava Skupština Zaštitnog fonda.
Direktora imenuje i razrješava Upravni odbor.

Pravni okvir djelovanja:
Zakon o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti (''Službene novine FBiH'', br. 24/05)
Interni akti Zaštitnog fonda FBiH.
Djelatnost Fonda:

Zaštitni fond FBiH vrši isplatu šteta u skladu s članom 15. Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti (''Službene novine FBiH'', br. 24/05).
Zaštitni fond FBiH obavezan je oštećenim stranama plaća odštetu u slučaju smrti ili fizičke povrede i materijalne štete prouzrokovane u saobraćajnim nesrećama kada:
lice odgovorno za nesreću ostane nepoznato, Zaštitni fond obavezan je dati naknadu samo u pogledu šteta zbog smrti ili fizičkih povreda, u svim slučajevima gdje se nesreća desila na teritoriji FBiH;
je nezgodu prouzrokovalo vozilo za koje nije ispunjena obaveza iz člana 3. Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti , a posjed nad vozilom ima lice s prebivalištem u FBiH;
je protiv društva za osiguranje registriranog u FBiH pokrenut postupak posebne likvidacije zbog stečaja ili zbog oduzimanja dozvole za rad, zbog neispunjenja finansijskih obaveza po Zakonu o društvima za osiguranje u privatnom osiguranju ili Zakona od osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti.
Danguba

#131 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Danguba »

Doda37 wrote:Ima policijski kombi, ( ima i u HR ), parkira se pored ceste, naidje auto koje nije registrirano, uredjaj skenira tablice i gotovo, patrola za tobom i popusio

http://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualn ... je/804142/
To ce se sve regulisati kroz centralnu bazu podataka koja je u pripremi(registracija, osiguranje, zeleni karton).
Sva policijska auta bi ce povezana sa tim registrom i ne mora te ni zaustavljati nego vozeci iza tebe provjeri sve o vozilu ispred sebe.
Doda37

#132 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Doda37 »

To je slicno, ovo redom sve skenira citavu kolonu, ko nije registriran ili vlasnik ima zabranu zaustavlja ga, taj uredjaj takodjer postoji na granicnim prelazima
Dr Baltazar

#133 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Dr Baltazar »

530i wrote:Čovjek je napisao za servis Škoro...kineski dijelovi. Očito je da ovdje pojedinci nisu nikad imali auto skuplji od par hiljada maraka pa ne kontaju neke stvari.
Tako je drug. Moj S 350 koštao 750 eurića izvini što te citiram, ne znam šta je skup auto. Možeš i ti nabaviti 2010.godište za iste pare. Da sam tebe slušao, mogao sam kakvu dvicu za ove pare uzet.

Javi kad kupiš :lol: Ko sve neće pisati postove ovdje... a i mi fukara ne vozamo avione, nego obične S klase.

I da te malo nešto naučim. Škoro ne prodaje nikakvu manje kvalitetnu robu. Prodaju dijelove koji su isti kao oni Mercedesovi, samo nema natpisa Mercedes Benz. Sad ti plaćaj te dijelove gdje piše originalno ime, a ja ću promjenit još bolje auto :-D
ranger

#134 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by ranger »

Dr Baltazar wrote:
530i wrote:Čovjek je napisao za servis Škoro...kineski dijelovi. Očito je da ovdje pojedinci nisu nikad imali auto skuplji od par hiljada maraka pa ne kontaju neke stvari.
Tako je drug. Moj S 350 koštao 750 eurića izvini što te citiram, ne znam šta je skup auto. Možeš i ti nabaviti 2010.godište za iste pare. Da sam tebe slušao, mogao sam kakvu dvicu za ove pare uzet.

Javi kad kupiš :lol: Ko sve neće pisati postove ovdje... a i mi fukara ne vozamo avione, nego obične S klase.

I da te malo nešto naučim. Škoro ne prodaje nikakvu manje kvalitetnu robu. Prodaju dijelove koji su isti kao oni Mercedesovi, samo nema natpisa Mercedes Benz. Sad ti plaćaj te dijelove gdje piše originalno ime, a ja ću promjenit još bolje auto :-D
jel no toprak parmak kako ono bi?
nek materi svojoj ugradjuje te dijelove... marza 300% pa sve zivo i mrtvo nabavio te marke.
ado-šampion

#135 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by ado-šampion »

Ne moze se oduzimati, ne moze se ni u zatvor jer je prekrsajna prijava, nije krivicna. Jedino mogu naplatiti ovako pri produzenju registracije, pri produzenju drugih dokumenata tipa licna karta, vozacka i slicno. Jbg takav zakon, a demokratija je, zakoni se moraju postovati.

Zakon se moze mijenjati, ali ocigledno nema volje za to, kao i u mnogim drugim stvarima. Samo nek je socijalni mir - vuk sit a ovce na broju, ali bukvalno. :D
citroen xm

#136 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by citroen xm »

Zato i kažem da trebamo nešto naučiti od drugih pa promjeniti zakone. Ali naravno mi to nećemo jer mi možemo samo tonuti sve dublje i dublje.
Bakir1

#137 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Bakir1 »

Danguba wrote:
To ce se sve regulisati kroz centralnu bazu podataka koja je u pripremi(registracija, osiguranje, zeleni karton).
Sva policijska auta bi ce povezana sa tim registrom i ne mora te ni zaustavljati nego vozeci iza tebe provjeri sve o vozilu ispred sebe.
baza podataka, IDDEEA, puni se informacijama, a trenutni sistem registracije vozila ne dozvoljava produzenje bez police AO.
ne treba nista pripremati, sve je spremno, u principu trebalo bi sluzbeno lice imati pristup bazi i jednostavnim unosenjem registarske oznake dobiti informaciju datuma registracije.
dalje jedna od ideja koja se spominje u prilog uvodjenju RFID tehnologije jeste i mogucnost ocitanja vazenja registracije sa istog u obliku pjeske citaca ili integrisanih na saobracajnicama, sto opet nece doprinjeti bilo cemu sem biljezenju prekrsaja.
trenutno, rok za vracanje tablica mjesec dana poslije isteka registracije, 15 dana nakon isteka tog roka, nalog na 50 KM, pola odmah 25 KM, a poslije kako se ko sjeti....
vozati auto za 25 KM mjesecno je bolje nego isto registrovati, a u principu mnogi se prihvataju tog rizika.
norma od 10 provjera dnevno za svaku patrolu dala bi efekta i smanjila mogucnost mita ;-)
tempuser

#138 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

citroen xm wrote:Imaju ovde mnogi skuplja auta. To ne znači da su glupi niti da su pokupili svu pamet svijeta. Mercedes kao i sva druga auta, imaš ovlaštene i neovlaštene servise, imaš originalne i zamjenske dijelove različitog kvaliteta. U pitanju jeste malo rjeđi model, ali nije nikakva naučna fantastika.
Problem je u tome sto prakticno nema vise zlatne sredine i tesko mozes naci kvalitetan zamjenski dio. S jedne strane imas ovlastene koji deru po usima, s druge strane imas najjeftinije dijelove i dupljake.
Nije to samo do trgovaca nego i do naseg naroda jer ogromna vecina ide na najjeftiniju varijantu pa se trgovcima vise isplati veci promet na jeftinim dijelovima nego da mu se skuplji djelovi budjaju po lageru.
Moje neko iskustvo je da se kod Skoljica moze naci kvalitetnih zamjenskih dijelova.
supercali

#139 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

Ljudi ba problem je sto na ovu situaciji gledamo iz svog ugla
Ako izbacimo ove sa.losijim I sa srednje vrijednim autima (da se razumijemo I ja spadam u jednu od grupa) svi koji imaju ta skupa auta imaju drugaciju poziciju
Jedan je mozda u kreditu za to auto drugi u kreditu za stan treci gradi kucu cetvrtom mozda posao slabo ide pa gledaju da ustede
Mozda sjena ima sve uredjeno I hoce da mu se auto napravi kako treba I da ne misli je li ovo dobro ili nije a u ovlastenom na to ima garanciju pa je siguran koliko toliko od mozda buduceg problema
tempuser

#140 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

Ima tu jos jeda stvar, malo ostaviti utiisak na druge kako ne stedimo na autu pa onda pricamo price koliko trosimo na odrzavanje itd...
530i

#141 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by 530i »

Dr Baltazar wrote:

Topran, Hanspries, naturlich Deutschland uber alles....šta da ti kažem na tvoje neistine? Radiš kod Škore ili si im neka bliža familija? Treće nema.
Auto poput CLS-a održava se ili originalnim ili visokokvalitetnim dijelovima. To ovi made in China nisu niti će ikada biti, bez obzira kakvo njemačko ime nose.
supercali

#142 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

tempuser wrote:Ima tu jos jeda stvar, malo ostaviti utiisak na druge kako ne stedimo na autu pa onda pricamo price koliko trosimo na odrzavanje itd...
Ma nema se sta hvaliti za odrzavanje kad ovo nije odrzavanje nego popravka a posebno ne nama koje ne zna a I postavio kako je do te cifre doslo
ado-šampion

#143 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by ado-šampion »

Pa za onog ko je platio ovog CLSa ovih 14 k ne bi trebalo predstavljati problem. A covjek je dosao s vana, znaci vjerujem da nije ono standardno bosanski, uzmes isluzenu limuzinu s enormno skupim odrzavanjem za 10-15 k pa popravak dodje skuplji od auta. :-) Takvim je naravno i kasko preskup.
tempuser

#144 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

supercali wrote:
tempuser wrote:Ima tu jos jeda stvar, malo ostaviti utiisak na druge kako ne stedimo na autu pa onda pricamo price koliko trosimo na odrzavanje itd...
Ma nema se sta hvaliti za odrzavanje kad ovo nije odrzavanje nego popravka a posebno ne nama koje ne zna a I postavio kako je do te cifre doslo
Ista stvar, zvuci impresivno kad usput spomenes da ti je steta na autu 14 milja i da ces popravljati!
almir90

#145 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by almir90 »

Bakir1 wrote: baza podataka, IDDEEA, puni se informacijama, a trenutni sistem registracije vozila ne dozvoljava produzenje bez police AO.
ne treba nista pripremati, sve je spremno, u principu trebalo bi sluzbeno lice imati pristup bazi i jednostavnim unosenjem registarske oznake dobiti informaciju datuma registracije.
dalje jedna od ideja koja se spominje u prilog uvodjenju RFID tehnologije jeste i mogucnost ocitanja vazenja registracije sa istog u obliku pjeske citaca ili integrisanih na saobracajnicama, sto opet nece doprinjeti bilo cemu sem biljezenju prekrsaja.
trenutno, rok za vracanje tablica mjesec dana poslije isteka registracije, 15 dana nakon isteka tog roka, nalog na 50 KM, pola odmah 25 KM, a poslije kako se ko sjeti....
vozati auto za 25 KM mjesecno je bolje nego isto registrovati, a u principu mnogi se prihvataju tog rizika.
norma od 10 provjera dnevno za svaku patrolu dala bi efekta i smanjila mogucnost mita ;-)
Da te pitam, ti si koliko znam na tehničkom, da li postoji mogućnost da službena lica iz podataka izvuku po modelu auta i boji koliko ih ima registrovanih na opštini?
Bakir1

#146 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Bakir1 »

moguce, mogu ti i ja to izvuci jer ima javno dostupnih podataka, ali u ovom slucaju to ne vrijedi nista, golf 4 tamne boje u Sarajevu na ilidzi u blizini RS-a....
jedno 13.000 komada.....
supercali

#147 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote:
Ista stvar, zvuci impresivno kad usput spomenes da ti je steta na autu 14 milja i da ces popravljati!
Ajd da se ne bi natezali jeste hvalit ce se ostavljat ce utisak kurcit ce se
Jesi zadovoljan?
almir90

#148 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by almir90 »

Bakir1 wrote:moguce, mogu ti i ja to izvuci jer ima javno dostupnih podataka, ali u ovom slucaju to ne vrijedi nista, golf 4 tamne boje u Sarajevu na ilidzi u blizini RS-a....
jedno 13.000 komada.....
Ja kad sam imao udes, opet mi smo manji grad. Kaže meni policijac ne možemo ga naći, ja njemu kažem može li se iz registra izvući koliko crnih Golfova 4 ima na opštini registrovanih, nema ih više od 20-30, kaže on meni "puno je to posla da mi tako hodamo i gledamo", ja se šokirao, kažem ja njemu daj mi adrese ako nećete vi, ja ću da ga tražim, naravno odgovor je bio da ja to ne mogu. I onda sam ja sam sjeo i kontao ko ima takvog Golfa i obilazio redom, ljudi razumiju i bez problema su me puštali u garaže da slobodno pregledam auta.
shalla

#149 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by shalla »

Bakir1 wrote:jedno 13.000 komada.....
:mrgreen:
pepeljara

#150 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by pepeljara »

almir90 wrote:
Bakir1 wrote:moguce, mogu ti i ja to izvuci jer ima javno dostupnih podataka, ali u ovom slucaju to ne vrijedi nista, golf 4 tamne boje u Sarajevu na ilidzi u blizini RS-a....
jedno 13.000 komada.....
Ja kad sam imao udes, opet mi smo manji grad. Kaže meni policijac ne možemo ga naći, ja njemu kažem može li se iz registra izvući koliko crnih Golfova 4 ima na opštini registrovanih, nema ih više od 20-30, kaže on meni "puno je to posla da mi tako hodamo i gledamo", ja se šokirao, kažem ja njemu daj mi adrese ako nećete vi, ja ću da ga tražim, naravno odgovor je bio da ja to ne mogu. I onda sam ja sam sjeo i kontao ko ima takvog Golfa i obilazio redom, ljudi razumiju i bez problema su me puštali u garaže da slobodno pregledam auta.

Takva vlada, drzava, daj sao da se uzme plata, ne mora se ni zaraditi...
texaski zakon treba...
Post Reply