Brand Srebrenica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
studiorum_tuzlaensis

#126 Re: Brand Srebrenica

Post by studiorum_tuzlaensis »

sunceKOtepsija wrote:Image
fikret_hodzic#Repost @ahmedsvrakic with @repostapp
・・・
Javno pitam gos. Sanelu Prasovic Gadzo da nam svima ovako bar javno kaze - sta ste korisno uradili za ovu drzavu ili za njen narod , najeli neka gladna usta ili uradili neku humanitarnu akciju ... Najeli bar cvrcka ili neku gladnu zivotinju u svom zivotu ... Posto javnost zna da na ova pitanja nece nikada dobiti potvrdan odgovor mogu da Vas pozovem u moju Srebrenicu i da vidite sta i kako radi mi u mene moj Fikret .. Kakva je njegova zivotna prica i kakvo je bilo njegovo djetinstvo ..Lahko je sa mindera kritikovati ljude o kojima nista i ne znate .. Hvala dragom Bogu da je izrastao u covjeka koji je nama svima za ponos , za ponos nasoj Srebrenici ... Ako Vam je tesko doci u Srebrenicu onda bar poslusajte pjesmu od naseg Eldina koja kaze ,, ne sudi ljudima koje bukvalno i ne poznajes ...
I JA SAM IZ SREBRENICE....

kako papak podlo udara na emocije, skupljanje poena kod imbecilnih dijasporaca i lokalnih bezmozgaša. Bože dragi, daj mu rak kostiju, pogledaj ga malo kad tako voli da pomaže Srebrenicu.
PM72

#127 Re: Brand Srebrenica

Post by PM72 »

supercali wrote:
PM72 wrote:Donacija ili ne-on svoju babovinu nije ni prodao niti zamjenio već je očistio i posadio nešto od čega će svi imati koristi...
Zasto bi prodavao.kad je vjerovatno dobio donaciju pa sam ima vikendicu ili popularno nazvano ranc
Pa se tu kao vjerovatno odmara I skuplja energiju za nove tv pothvate

Daj ba pusti suplju nije prodao nije napustio a zivi u sarajevu
Jesi li mu ljubomoran? Ja nisam.Momak se sam izborio za sebe i svoj status.Nije mu Munira (kriminalac) dala ni donaciju niti paket brašna.Meni je iskreno drago kad vidim da se ljudi vrate u svoju dedovinu i čiste je,sređuju,obrađuju.Čovjek živi i radi u Sarajevu a vikendom ide u Srebrenicu.pa šta? Mrži su mi smradovi iz dijaspore što za odmor dođu pa se raskukaju a pobjeglo prvim metkom.Ja sam za vikend bio kod druga u jednom povratničkom selu kod Rogatice.Milina je vidjeti čiste i obrađene avlije,popravljene kuće,očišćena mezarja...
yasaq

#128 Re: Brand Srebrenica

Post by yasaq »

studiorum_tuzlaensis wrote:
sunceKOtepsija wrote:Image
fikret_hodzic#Repost @ahmedsvrakic with @repostapp
・・・
Javno pitam gos. Sanelu Prasovic Gadzo da nam svima ovako bar javno kaze - sta ste korisno uradili za ovu drzavu ili za njen narod , najeli neka gladna usta ili uradili neku humanitarnu akciju ... Najeli bar cvrcka ili neku gladnu zivotinju u svom zivotu ... Posto javnost zna da na ova pitanja nece nikada dobiti potvrdan odgovor mogu da Vas pozovem u moju Srebrenicu i da vidite sta i kako radi mi u mene moj Fikret .. Kakva je njegova zivotna prica i kakvo je bilo njegovo djetinstvo ..Lahko je sa mindera kritikovati ljude o kojima nista i ne znate .. Hvala dragom Bogu da je izrastao u covjeka koji je nama svima za ponos , za ponos nasoj Srebrenici ... Ako Vam je tesko doci u Srebrenicu onda bar poslusajte pjesmu od naseg Eldina koja kaze ,, ne sudi ljudima koje bukvalno i ne poznajes ...
I JA SAM IZ SREBRENICE....

kako papak podlo udara na emocije, skupljanje poena kod imbecilnih dijasporaca i lokalnih bezmozgaša. Bože dragi, daj mu rak kostiju, pogledaj ga malo kad tako voli da pomaže Srebrenicu.
Pa ovi godinama zarađuju na tuđoj nesreći preko emisije ispuni mi želju. Pomažu ljude što jest ali ubiše pare na reklamama tokom emisije na račun tuđih nesreća. Tako da ne treba čuditi što se oni čude što je nama čudno i odvratno ovo što je uradio Fikret !
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#129 Re: Brand Srebrenica

Post by _BataZiv_0809 »

PM72 wrote:
Jesi li mu ljubomoran? Ja nisam.Momak se sam izborio za sebe i svoj status.Nije mu Munira (kriminalac) dala ni donaciju niti paket brašna.Meni je iskreno drago kad vidim da se ljudi vrate u svoju dedovinu i čiste je,sređuju,obrađuju.Čovjek živi i radi u Sarajevu a vikendom ide u Srebrenicu.pa šta? Mrži su mi smradovi iz dijaspore što za odmor dođu pa se raskukaju a pobjeglo prvim metkom.Ja sam za vikend bio kod druga u jednom povratničkom selu kod Rogatice.Milina je vidjeti čiste i obrađene avlije,popravljene kuće,očišćena mezarja...
Kako se izborio? Je li ovo nacin?
PM72

#130 Re: Brand Srebrenica

Post by PM72 »

Koliko znam,momak nije ratni profiter kao Švrakići a nije proturao ni bijelo niti švercovao autima.
supercali

#131 Re: Brand Srebrenica

Post by supercali »

PM72 wrote:
supercali wrote:
PM72 wrote:Donacija ili ne-on svoju babovinu nije ni prodao niti zamjenio već je očistio i posadio nešto od čega će svi imati koristi...
Zasto bi prodavao.kad je vjerovatno dobio donaciju pa sam ima vikendicu ili popularno nazvano ranc
Pa se tu kao vjerovatno odmara I skuplja energiju za nove tv pothvate

Daj ba pusti suplju nije prodao nije napustio a zivi u sarajevu
Izborio se na prodavanju da kazem drzavne tragedije
Ne za to necu nikad biti.ljubomoran
supercali

#132 Re: Brand Srebrenica

Post by supercali »

PM72 wrote:Koliko znam,momak nije ratni profiter kao Švrakići a nije proturao ni bijelo niti švercovao autima.
Ok onda je poslijeratni profiter
SSemir

#133 Re: Brand Srebrenica

Post by SSemir »

PM72 wrote:Jesi li mu ljubomoran? Ja nisam.Momak se sam izborio za sebe i svoj status.Nije mu Munira (kriminalac) dala ni donaciju niti paket brašna.Meni je iskreno drago kad vidim da se ljudi vrate u svoju dedovinu i čiste je,sređuju,obrađuju.Čovjek živi i radi u Sarajevu a vikendom ide u Srebrenicu.pa šta? Mrži su mi smradovi iz dijaspore što za odmor dođu pa se raskukaju a pobjeglo prvim metkom.Ja sam za vikend bio kod druga u jednom povratničkom selu kod Rogatice.Milina je vidjeti čiste i obrađene avlije,popravljene kuće,očišćena mezarja...
pa upravo, sam je sebi kriv za ovo. izborio se za status bezobraznog hinje, sebicnog papka koji nema stida nimalo...pa neka sada i sam trpi posljedice tog svog statusa. sva ova mrzanja prema njemu i zgrazavanje su posljedice njegovih postupaka, dobro si rekao, ovaj svoj status je stekao sam za sebe, i neka uziva u to, i da mu jos vise prisjedne ovo...
svi mi snosimo posljecie svojih postupaka..dobre ili lose..
sumirprimus

#134 Re: Brand Srebrenica

Post by sumirprimus »

vecina ce se slozit da je srebrenica kolektivna trauma..
naravno najvise se tice direktno prezivjelih i ostecenih..
i sve u vezi nje bi trbalo biti u cilju edukacije, odrzavanja sjecanja a nikako i nikad profita.
sve na kvadrat

#135 Re: Brand Srebrenica

Post by sve na kvadrat »

_BataZiv_0809 wrote:
PM72 wrote:
Kako se izborio? Je li ovo nacin?
Đe se ba izborio sam za sebe, mati mu osnivač udruženja šehidskih porodica u Ilijašu i imaju svoju kancelariju u jednoj od općinskih zgrada, a Munira Subašić i Fikreta Hodžić kao dva prsta na ruci. Buraz mu voza Kia pro Ceed haman zadnje generacije. Nisam ljubomoran, ali na osnovu žrtava Srebreničkog genocida ubirati profit na ovakav način ne ide......
PM72

#136 Re: Brand Srebrenica

Post by PM72 »

Koliko znam,prodaju se cvjetovi Srebrenice po 5 KM.Kome idu te pare? Ja neću ni da se raspitujem.Kad daš vitre islamskoj zajednici nećeš im pratiti trag,ti si svoje halalio a hoće li tvoje pare završiti kod kakvog seoskog hodže ili će tvojim parama biti očišćeno neko mezarje ili plaćena struja džematlijama...nije do tebe.
NeenaSa

#137 Re: Brand Srebrenica

Post by NeenaSa »

Zhao mi je ubijenih. :(
Srebrenica je odavno postala event za koje-kakve promocije i zarade.
Shto politichki, shto ekonomski.
I opet, muka mi je.
P.s.
PMXY :facepalm: tipichan primjer.
m_l

#138 Re: Brand Srebrenica

Post by m_l »

PM72 wrote:Koliko znam,momak nije ratni profiter kao Švrakići a nije proturao ni bijelo niti švercovao autima.
Jednom sam vec spominjala, meni ga je iskreno bilo zao, jer najgore sto mu se moglo desiti poslije genocida jeste da radi za gazde a la Svrakici, i snima priloge za opskurne emisije tipa Glam Blam.

Ovo sada je nesto drugo. Ne ulazim u njegove namjere, ali genocid i tragedija hiljade ljudi nije nesto s cime se mase za licne potrebe u bilo kojem obimu.
vješalica

#139 Re: Brand Srebrenica

Post by vješalica »

calculator wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
calculator wrote:U kakvoj je vezi Ramazan sa majicom od 25 KM :?
Kako nema jebo ga ti? Da su na majicu naljepili Lepu Brenu ili Micu Trofrtaljku i rekli 25KM niko im išta ne bi smio progovoriti. Ovako u mjesecu u kojem treba da se živi što skromnije, da svi budemo suosjećajniji, da svoje neke prohtjeve i pohlepe svedemo na minimum oni cijenu majice, kojom promoviraju Srebrenicu i podsjećaju na genocid, stavljaju na 25KM. :(
Po tebi, Ramazan u BiH treba biti pravilo življenja, jednako za sve stanovništvo BiH :?
ne treba za svo stanovništvo
ali je fakta da je ramazan nešto lijepo,neovisno od konfesije,i da se mnoge stvari koje se vezuju za ramazan mogu praktikovati svaki dan i od bilo koga
to rade pravi vjernici nebitno da li bili ili ne bili muslimani
bitna je poruka i značaj ramazana
naravno uvijek ima odronskih kompleksaša koji okrenu priču u poznatom kretenskom smjeru
PM72

#140 Re: Brand Srebrenica

Post by PM72 »

NeenaSa wrote:Zhao mi je ubijenih. :(
Srebrenica je odavno postala event za koje-kakve promocije i zarade.
Shto politichki, shto ekonomski.
I opet, muka mi je.
P.s.
PMXY :facepalm: tipichan primjer.
PMXY ?
Oligarh

#141 Re: Brand Srebrenica

Post by Oligarh »

PM72 wrote:Koliko znam,prodaju se cvjetovi Srebrenice po 5 KM.Kome idu te pare? Ja neću ni da se raspitujem.Kad daš vitre islamskoj zajednici nećeš im pratiti trag,ti si svoje halalio a hoće li tvoje pare završiti kod kakvog seoskog hodže ili će tvojim parama biti očišćeno neko mezarje ili plaćena struja džematlijama...nije do tebe.
Gotivim te, jer znaš šta je rat, prošao si ga, kao i ja. Ali zaista misliš da se sve treba brendirati?! Zaista misliš da bi Jervreji recimo dozvolili modnu liniju sa motivima Auschwitza? I još jedno pitanje: Da li bi ti da si na njegovom mjestu sjeo za volan auta, ma šta sjeo za volan auta - kupio kiflu od 0,10 kf zarađenu na tragediji svog oca, svog grada, svog naroda i priči o tome.

Ja ne bi, kad bi mi zadnja bila.
LolaLola

#142 Re: Brand Srebrenica

Post by LolaLola »

Oligarh wrote:
PM72 wrote:Koliko znam,prodaju se cvjetovi Srebrenice po 5 KM.Kome idu te pare? Ja neću ni da se raspitujem.Kad daš vitre islamskoj zajednici nećeš im pratiti trag,ti si svoje halalio a hoće li tvoje pare završiti kod kakvog seoskog hodže ili će tvojim parama biti očišćeno neko mezarje ili plaćena struja džematlijama...nije do tebe.
Gotivim te, jer znaš šta je rat, prošao si ga, kao i ja. Ali zaista misliš da se sve treba brendirati?! Zaista misliš da bi Jervreji recimo dozvolili modnu liniju sa motivima Auschwitza? I još jedno pitanje: Da li bi ti da si na njegovom mjestu sjeo za volan auta, ma šta sjeo za volan auta - kupio kiflu od 0,10 kf zarađenu na tragediji svog oca, svog grada, svog naroda i priči o tome.

Bas kontam o Jevrejima cijelo jutro.
Ne sjecam se da sam igdje vidjela bilo kakav brand, modnu liniju na racun Auschwitza. A da jesam, pravo bih se iznenadila, razocarala i svasta nesto.

Da ne spominjemo genocid u cijeloj nam BiH, ne samo u Srebrenici, pa opet nema (sto je pohvalno) nikakvih modnih asesoara na tu temu. Mene bi bilo sramota i nositi takvo nesto.
PM72

#143 Re: Brand Srebrenica

Post by PM72 »

Ja mislim da ti ljudi ne razmišljaju kao i mi.Možda oni misle kako smo mi naopaki pa nećemo da se bavimo sumnjivim poslovima kao mnogi od "njih".Ja sam ovdje među prvima rekao da je Munira bjelosvjetski hoštapler koja se obogatila na kostima pobijenih i na mene je osuta paljba gora nego na Otesu.Tetka sa Čaršije (ona što radi u javnoj kuhinji) još je veći kriminalac.Munira uzima lovu od kraja rata pa naovamo a "tetka" od početka rata pa naovamo.Znam čovjeka kod koga je krila brašno i ulje čitav rat i samo sa njenom ceduljicom si mogao dobiti vreću brašna i paket ulja (naravno,kad njoj prvo daš nekoliko stotina DM).A brašna je bilo bar šleper a ulja bar cisterna.A kamioni i mušterije dolazile čitav rat...zato njih dvije ja smatram školskim primjerom žena hoštaplera i kriminalaca.

Ja sumnjam da je Fikret takav.
PM72

#144 Re: Brand Srebrenica

Post by PM72 »

Ne sjecam se da sam igdje vidjela bilo kakav brand, modnu liniju na racun Auschwitza. A da jesam, pravo bih se iznenadila, razocarala i svasta nesto.
Ti si kao žaba na dnu bunara koja vidi komadić neba i tumači kako je u Kanadi jal Rimu.Raspitaj se malo koliko košta obilazak muzeja ili Aušvica i koliko koštaju razglednice ili suveniri...to su stotine miliona.
sumirprimus

#145 Re: Brand Srebrenica

Post by sumirprimus »

djeces jevreje poredit sa bilo kim..
yasaq

#146 Re: Brand Srebrenica

Post by yasaq »

PM72 wrote:
Ti si kao žaba na dnu bunara koja vidi komadić neba i tumači kako je u Kanadi jal Rimu.Raspitaj se malo koliko košta obilazak muzeja ili Aušvica i koliko koštaju razglednice ili suveniri...to su stotine miliona.
To su muzeji i normalno da koštaju. Košta i memorijalni centar, ne održava se sam od sebe i stoje institucije iza toga. Nemoralno je ovo što je Fikret zajedno sa Hadom i HIFA uradio. Prvo su ukrali intelektualno vlasništvo pa onda sve to skupa unovčili na račun jedne velike ljudske tragedije !
Last edited by yasaq on 27/06/2016 14:55, edited 1 time in total.
BHCluster

#147 Re: Brand Srebrenica

Post by BHCluster »

Oligarh wrote:

Auschwitz: Gifts & Merchandise | Redbubble

Mug «Remembering Auschwitz: 'We don't want our past to ...»
Last edited by BHCluster on 27/06/2016 14:57, edited 1 time in total.
studiorum_tuzlaensis

#148 Re: Brand Srebrenica

Post by studiorum_tuzlaensis »

PM72 wrote:

Ne pričaj laži, mrzim ovo reći starijem i ozbiljnom čovjeku. Bio tamo, vidio i istražio. Raspitaj se ti malo. Prvo, sve što se kupi 100% ide u Institut za progonjene Jevreje Simon Wiesenthal. Drugo, nema komercijalizacije (znači zna se ko prodaje, kome, i šta se smije prodavat), sve je napravljeno tako da ti svojim očima možeš doživjeti horor koji vidiš. Od banalnih stvari tipa zabrane slikanja, pravljenja selfija i nepotrebnog blabrljanja gdje ćeš uredno završiti odstranjen iz kompleksa. Sve pare od karata i zarade na suvenirima idu tamo gdje trebaju.

Tako se odaje počast poginulim, a onaj balinluk u koji se protvorio Srebrenički marš mira mi je odvratan. Bio prije 5 godina, taj je i ličilo na nešto. Zadnju godinu uoči napada na Vučića, bilo me sramota i pitao sam se šta ja radim tu, još od samog marša, gomile marve i neotasne omladine, pa do haurlikanja na političare koji su došli odati počast žrvtama.

Nama niko ne treba, sami ćemo sebe pogazit. I nek prodaje ovaj majice i zarađuje, ionako smo obraz davno prodali, ovo je samo lokva pišaline u kojoj sjedimo.
Dasi

#149 Re: Brand Srebrenica

Post by Dasi »

https://www.instagram.com/p/BG4-qMVmSfA/?hl=en

Dole broj zrtava a gore osmjeh i palac gore.
mg

#150 Re: Brand Srebrenica

Post by mg »

Dekadencija našeg društva krenula je '92 godine.

Seljani došli u gradove i na funkcije.

A seljak na funkciji je izuzetno opasan po društvo. Jer ne zna seljak šta je sveto. Njegovi gladni geni sumnjičavi su prema svemu, a uvjeren je da je on poseban.

Tako i Fikret, prodaje tragediju za siću, udarajući na emocije seljačina u zemlji i dijaspori, ali te emocije su instiktivne, prizemne i ne potiču od stanja svijesti o veličini Srebreničke tragedije i boli koju ona proizvodi za normalan svijet.

Te emocije su u skladu sa zvukovima Grand parade.

I jedno društvo čije propadanje još nije okončano, niti će biti narednih 10 godina sigurno, progutat će i ove majice, i gledat će te ih na ljudima u vrelim ljetnim danima, dok kroz otvoren prozor automobila, rukom lupkajući ritam "pesama" sa najnovijeg Cecinog albuma, nalazeći u njima smisao svojih mizernih života.
Locked