Sto ste pusili pusili ste
-
Nadzorna_ploca
#126 Re: Sto ste pne smijeusili pusili ste
Zamisli tek agresivne pušače.. 
- jeza u ledja
#127 Re: Sto ste pusili pusili ste
A zamislite tek kako ce agresivni biti pusaci koje tjeraju da budu nepusaci. 
- O'zone
- Globalni moderator
#128 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ma trabunjanje....Nema šanse da se zabrani pušenje na javnim mjestima...Može u ustanovama, bolnicama, školama... ali u lokalima, ulicom, parkovima...nikad
Iskreno volio bih da se zabrani ili barem da se separišu mjesta za pušače i nepušače.
Na strani pušača sam bio dugih 15 godina evo zadnjih 4-5 sam na strani nepušača. Koliko nisam jebao živu silu kad sam pušio i kad su ljudi kukali da im smeta kad ja zapalim toliko mi danas smeta kad pušači oko mene ne jebu živu silu kad im kažem da sad meni duhan smrdi i da mi se gadi. Karma is a bitch.
Iskreno volio bih da se zabrani ili barem da se separišu mjesta za pušače i nepušače.
Na strani pušača sam bio dugih 15 godina evo zadnjih 4-5 sam na strani nepušača. Koliko nisam jebao živu silu kad sam pušio i kad su ljudi kukali da im smeta kad ja zapalim toliko mi danas smeta kad pušači oko mene ne jebu živu silu kad im kažem da sad meni duhan smrdi i da mi se gadi. Karma is a bitch.
- HAVANA
#129 Re: Sto ste pusili pusili ste
Realno ,mi pusaci smo glupi ko qrac,nepusaci dosadni ko proljev...i tako... 
-
modem33
#131 Re: Sto ste pusili pusili ste
dječak sa šibicama wrote:Odlicno.
Pun mi je qrac pasivnog pusenja, gdje god sjednes, neki pusac ti duva dim u lice.
Nema niceg gore nego kad se okupas , i stavis cistu odjecu na sebe i sjednes u kafic .... i ono neki bilmez sjedne i zapali kutiju cigara stol do tebe .... i sav dim ide u tebe. Kao da je covjek usao u stalu sa konjima.
-
mario001
#132 Re: Sto ste pusili pusili ste
Vrijeme je da i kod nas pusaci postanu gradjani drugog reda, kako posvuda na zapadu..pusi vani ili u kavezu.
Citam nedavno da Norveska planira zabraniti pusenje u automobilima, na stanicama javnog prevoza odavno ne mozes
Citam nedavno da Norveska planira zabraniti pusenje u automobilima, na stanicama javnog prevoza odavno ne mozes
- dječak sa šibicama
#133 Re: Sto ste pusili pusili ste
Pustite vi to, i za eko policiju se non stop govori "nista od toga, dok on dodje ja ovo ja ono", kad nedavno kaznise mog komsiju, neko ga prijavio sto je ostavio dio kreveta pored kontejnera.
Kuc kuc, gospodine kazna.
Isto tako, ima par godina, prica mi frajer cistio tavan i pobacao kamaru nekih stvari u kontejner, misleci da ga niko nece prijaviti. Nije toga bilo previse, nije ni nesto kabasto, ali nakupi se ovoga i onoga. Nakon sat dva, eto ih eko policajci na vrata, nose njegove stare razglednice koje je bacio u kontejner, po adresi ga lijepo nasli
plati, uhvacen na djelu.
Tako cete i vi pusaci, moracete bjezati od nas agresivnih nepusaca
a necete nas moci prepoznati, mi smo ljudi iz mase, neko isti kao vi
samo ce vam insopektor doci i prstima po ramenu "gospodine/gospodjo/gdjice budite ljubazni i krenite sa nama".
Kuc kuc, gospodine kazna.
Isto tako, ima par godina, prica mi frajer cistio tavan i pobacao kamaru nekih stvari u kontejner, misleci da ga niko nece prijaviti. Nije toga bilo previse, nije ni nesto kabasto, ali nakupi se ovoga i onoga. Nakon sat dva, eto ih eko policajci na vrata, nose njegove stare razglednice koje je bacio u kontejner, po adresi ga lijepo nasli
Tako cete i vi pusaci, moracete bjezati od nas agresivnih nepusaca
- annoy
#134 Re: Sto ste pusili pusili ste
Regulirati pušenje na javim mjestima, objektima, svakako treba. Nadam se samo da neće biti kao ovdje, već je Sherbett rekla, kad se nakon manje od godinu dana praktički vratilo na isto. U kratkom vremenu su se prilagodili, dobili status pušačkih objekata, dijelili prostor, našli rupe u zakonu... Sada je opet kao prije, u većini birtija možeš pušit. Međutim, ipak postoje nepušački lokali, ili nepušački prostori unutar lokala, i nitko se ne treba usmrđivat ako ne želi.
Samo, ovim prijetnjama pušačima se stvarno moram nasmijati
Jeste opasni
Samo, ovim prijetnjama pušačima se stvarno moram nasmijati
- Jack Be Nimble
#135 Re: Sto ste pusili pusili ste
U vecini drugi zemalja restorani su nastavili da zaradjuju kao i prije a u nekim slucajevima i vise nakon sto je zakone protiv pusenja usvojen. Da ja otvaram svoj restoran to bi bilo pravilo i bez zakona.
Mozda pusaci u prva tri mjeseca nece izlaziti, ali ima dobar broj ne pusaca i roditelja koji bi rado isli sa djecom na veceru samo nece zbog pusaca. Na kraju restoran ima ne pusace i pusace koji dodju ali izadju svakih 20 minuta da puse. U mnogim gradovima broj restorana se povecao nakon zabrane pusenja. Za restorane zakon je pun pogodak.
Ipak svi ovi podatci se odnose na gradove/zemlje zapadne ekonomije.
Mozda pusaci u prva tri mjeseca nece izlaziti, ali ima dobar broj ne pusaca i roditelja koji bi rado isli sa djecom na veceru samo nece zbog pusaca. Na kraju restoran ima ne pusace i pusace koji dodju ali izadju svakih 20 minuta da puse. U mnogim gradovima broj restorana se povecao nakon zabrane pusenja. Za restorane zakon je pun pogodak.
Ipak svi ovi podatci se odnose na gradove/zemlje zapadne ekonomije.
- jeza u ledja
#136 Re: Sto ste pusili pusili ste
Sjednes u taksi, vozac zapali. I ne pita je li smeta.
(Smeta samo to sto cijelo auto smrdi na dim in d frst plejs)
Otvoris prozor da dodjes do zraka kaze on zatvori to ubice nas promaja.
- dječak sa šibicama
#137 Re: Sto ste pusili pusili ste
A sad mu lijepo kazes "gospodine taksista, ja sam agresivni nepusac, ako ne ugasite cigaretu u roku 5 sekundi, zovem inspekciju i ne mrdam iz vozila dok ne dodju!"
-
Fudo387
#138 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ove mjere su kontraproduktivne.
Vidim po sebi, sad vise dundulim.
Ne mogu zapaliti gdje mi je cejf pa kad dobijem sansu odmah po' kutije sljustrim.
Jebo ga i ekologija vise, par kilometara dalje pusi se iz nuklearne elektrane i ko zna sta ide u atmosferu, al et, nemoj Fudo ovdje pusit,
zagadjivas okolinu...mrs u pm dosadnu.
Vidim po sebi, sad vise dundulim.
Ne mogu zapaliti gdje mi je cejf pa kad dobijem sansu odmah po' kutije sljustrim.
Jebo ga i ekologija vise, par kilometara dalje pusi se iz nuklearne elektrane i ko zna sta ide u atmosferu, al et, nemoj Fudo ovdje pusit,
zagadjivas okolinu...mrs u pm dosadnu.
- spreca
#139 Re: Sto ste pusili pusili ste
posle pusenja vam ostaje sisanje
........ja na vrijeme presto 
- Connaisseur Karlin
#140 Re: Sto ste pusili pusili ste
to je turisticka atrakcijajeza u ledja wrote:Sjednes u taksi, vozac zapali. I ne pita je li smeta.![]()
- muha_sa
#141 Re: Sto ste pusili pusili ste
vot sisanjespreca wrote:posle pusenja vam ostaje sisanje![]()
- spreca
#142 Re: Sto ste pusili pusili ste
saksofon muha saksofonmuha_sa wrote:vot sisanjespreca wrote:posle pusenja vam ostaje sisanje![]()
- jeza u ledja
#143 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ma kafici i navece to, nek se pusi kad vec izlazis tu, pije se pusi se, osim ako sam vlasnik ne zabrani ili ogradi.
Ali restorani, drugi zatvoreni javni prostori, prodavnice, shopping centri, posta, aeorodrom, pa eto taksisti, mislim ono.
Ali restorani, drugi zatvoreni javni prostori, prodavnice, shopping centri, posta, aeorodrom, pa eto taksisti, mislim ono.
- muha_sa
#144 Re: Sto ste pusili pusili ste
dudlare sisarespreca wrote:saksofon muha saksofonmuha_sa wrote:vot sisanjespreca wrote:posle pusenja vam ostaje sisanje![]()
-
Fudo387
#145 Re: Sto ste pusili pusili ste
Pa kad su i to zabranili, to sam kad uhvati furseta.jeza u ledja wrote: Ma kafici i navece to, nek se pusi kad vec izlazis tu, pije se pusi se, osim ako sam vlasnik ne zabrani ili ogradi.
Mozes se nalokat k'o stoka, 300 vrsta alkoholnih pica u baru, 1800 vrsta piva, hejbet mogucih koktela...sve to moRe, nece ti nista bit', samo
rokaj, al' eto k'o biva ako zapalis najebo si, neJma te!
- jeza u ledja
#146 Re: Sto ste pusili pusili ste
Pa to sto ti rokas jegere ne smeta meni koji sjedim kraj tebe.
Osim ako ne pocnes rigat.
Osim ako ne pocnes rigat.
-
Fudo387
#147 Re: Sto ste pusili pusili ste
Pa nije to samo riganje, imas ljudi koji kad popiju postaju agresivni, i jos ako ne mogu zapalit, odlicna kombinacija za katastrofu.
Pukne ti samar iz cista mira, a da je zapalio mozda ne bi...
-
Nadzorna_ploca
#148 Re: Sto ste pusili pusili ste
Čikom bi te spurio.
-
Fauja Singh
#149 Re: Sto ste pusili pusili ste
E jbg, neko je nervozan i kad preskoci jelo, neko je repetiran jer je meteropata pa ga ne smijes pogledati samo zato sto 3 dana pada kisa, nekoga je mozda zena iznervirala pa mu sve smeta... Ne mozemo tako gledati... Cuga i cigare u ugostiteljskim objektima se ne mogu porediti, nisu na zapadu ljudi glupi pa donijeli zabranu pusenja na javnim mjestima, ja mogu optidji u Pub i naruciti sok, oko mene moze biti 10 ljudi koji tuku pive i ja ne osjecam posljedice toga, ali zato nepusac kad je okruzen ljudima koji diminjaju ne trebam ti ni govoriti kakve sve posljedice moze osjecati... pogotovo najmladji... Pa evo u onom restoranu u BBI-u na spratu niko ne postuje zabranu pusenja, odem gore s djetetom i ni krivi ni duzni diminjamo zajedno sa ostalim pusacima, sreca samo pa je prostor velik.Fudo387 wrote:Pa nije to samo riganje, imas ljudi koji kad popiju postaju agresivni, i jos ako ne mogu zapalit, odlicna kombinacija za katastrofu.
Kako god, ako bi neko od politicara bio zasluzan da se ova zabrana donese, imao bi moj glas na svakim izborima. Svakako vise ne znam za koga glasati jer je sve u 5 deka, ova zabrana pusenja bi bila nesto novo.
- Edin H.
#150 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ako uvedu ovaj zakon ne bi bilo lose da angazuju ruske navijace da ga sprovedu u djelo.