Emdzad Galijašević uzeo mito!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#126 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by dječak sa šibicama »

Treba ga pustiti na slobodu, Emdzad heroj a ne kriminalac, sto bi Emdzo robijao ako vece ribe ne robijaju, ha ja ba.
hladan.preminger

#127 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by hladan.preminger »

https://www.youtube.com/watch?v=FgfP6lEmjSw

Slika i prilika, čak ima i selvedina.
Last edited by hladan.preminger on 16/06/2016 11:42, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#128 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by pici »

Društvo sa ograničenom odgovornošću Behić Sanny Boy Bihać

:lol: :lol: :lol: :lol: oplakah
hladan.preminger

#129 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by hladan.preminger »

pici wrote:

Kakvo je stručno mišljenje o gazdarici? :D
pici

#130 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by pici »

hladan.preminger wrote:
pici wrote:

Kakvo je stručno mišljenje o gazdarici? :D
ma ko Havijon ima ona stara krajiska poslovica...drz burek u svojim rukama :mrgreen:

Tito_i_Partija

#131 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Tito_i_Partija »

JThomas wrote:ako je mali igrač pao zato što je prestao dijeliti sa velikim, to nije nikakav napredak ni uspjeh pravne države. dugoročno i suštinski - to je korak u kontra smjeru. jer jača temelje kleptokratije i one koji su na vrhu piramide.

a sve su šanse da je i ovdje to slučaj.
Da, bilo bi vjerovatno puno bolje da su prvo sacekali da se Bakir uhapsi. :roll:

Jarane, da imas neki mali biznis u ovako zafrkanoj ekonomiji i da jos moras placat' reket ovom stocaru kad god ti treba dozvola za bilo sta, vjerovatno bi drugacije mislio.
ultima_palabra

#132 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by ultima_palabra »

Tito_i_Partija wrote:
JThomas wrote:ako je mali igrač pao zato što je prestao dijeliti sa velikim, to nije nikakav napredak ni uspjeh pravne države. dugoročno i suštinski - to je korak u kontra smjeru. jer jača temelje kleptokratije i one koji su na vrhu piramide.

Da, bilo bi vjerovatno puno bolje da su prvo sacekali da se Bakir uhapsi. :roll:

Jarane, da imas neki mali biznis u ovako zafrkanoj ekonomiji i da jos moras placat' reket ovom stocaru kad god ti treba dozvola za bilo sta, vjerovatno bi drugacije mislio.
Pa onda će se samo promijeniti primalac, mito će ostati.
pustopoljina

#133 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by pustopoljina »

VjecitiStudent wrote:Obratite pažnju na 50 sekundu videa, gdje se pojavljuje i prvooptužena.
Netom poslije policijskom golfu će stradati amortizeri :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8eqx-c_iRF0 [/youtube]
meni je ovo predstava za narod.
to se kaze, dodji fino u policijsku stanicu, da se ne blamiras...
ovo sa dva auta ili tri, za ovo dvoje...pa ta neka publika...
pustice ih dok zamaknu za cosak.
ovaj nije krao ni vise, ni manje od lipovace...cak su za ovoga i oni iz sdp-a govorili da je posteniji i ozbiljniji od lipovace.
jbg.
avetinja

#134 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by avetinja »

Namjestilo mu, sestre mi.
pustopoljina

#135 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by pustopoljina »

pa naravno da su mu namjestili, nije valjda tolika budala da svjesno, namjerno uzme oznacene novcanice :-) :lol:
u bihacu se sa lokalnim i magistralnim itd. koje vec kategorije puteva imamo, mlate odavno velike pare.
ljudi se podmicuju, firme vode rat...
kovgrad buzim, rad cazin...a onda bihacke...engo...sAnny boy (novo mi nesto) i onda ove bihacke uzimaju na fazon
joj, gdje ce neko iz buzima, mislim, ono, nema smisla, nije njemu do bihaca...
tu se svi znaju, u peto koljeno, cija ujna sa cijim tetkom...
a kad se dobije tender, podijele pica, parfemi, vecere, rokovnici, putovanja i pare, jel'
onda nastupaju mjere stednje...
malo cemo razrijediti farbu za signalizaciju, taman da drzi dok se slike ne naprave, malo cemo dogovoriti 50 klupa, a napraviti 15, malo cemo raditi sporednu cestu, a mahnuti materijala za aveniju.
tako je od kraja rata. to su ogromne pare: niskogradnja i transport.
nije da je u drugim sektorima bitno drugacije.
ti kad sjednes sa jednim glavonjom, shvatis da on u milimetar zna za druge glavonje...od koje poslove upravo granaju, do koju zensku upravo setaju pored gospodje supruge. znaju se ljudi, pola ih odraslo skupa.
to jedino povuci, pa onako kad povuces jednu vrijezu, da podignes cijelu plantazu. a ovo je otkidanje onih sekundranih vrijeza da ne smetaju vecima da rastu.
do kojih to razmjera ide u bihacu, u usk, a vjerujem da u ostalim dijelovima bosne nije nimalo drugacije,je da sdp direktorica, nakon gubitka sdp od sda ide traziti cistacicu, kojoj je zet u sda, da bi se odrzala na polozaju, s kojeg je odbila dati posao sinu cistacice na raspisanom konkursu, a dala izmisljeno radno mjesto visoko obrazovanoj kcerki brata po partiji iz sdp-a.
i ja nisam za sda, na onim izborima onda sam bas bila happy sto je sdp dobio...fakat mi se nada vratila, isla maksuz glasati.
ali ti ces dati nekome iz svoje partije 1000+maraka mjesecno za radno mjesto koje bukvalno ne postoji, a neces zaposliti nekoga za 700km, da domari, dok se sve raspada...mislim, ne moras zaposliti, ako nema para...ali kako onda mozes izmisljati radno mjesto i imati duplo vise para?
i takvi su svi-ali bas svi.
i de se ti sad nesto raduj ovom hapsenju, ok...bicemo happy, cisto da vidimo sta ce novi krasti i na cemu ce pasti, dosadila nam monotonija.
u glavu se treba tuci.
i u zdravstvu...anesteziolog je tako dobro izracunao dozu da se pacijent budi u po frke...ali uredno uzima lovu za dobro obavljen posao. anesteziolog. ne kirurg. k'o suti, moze biti i gore nego da si budan, da kopaju po tebi,a ti ne mozes ni beknuti. pa mene bi bilo sramota bar taj put uzeti pare. jbt.
i tako svaka hebena stvar.
za osisati se ti danas treba veza. i jos ti mozda o'cvikne uVCe.
JThomas

#136 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by JThomas »

ma čemu se radovati. mislim suštinski, u velikoj slici. nekome nije dao njegov dio, oturio se ili se probao oturiti i to je to.

napisao sam već, da bi ovo bilo, mora biti prvo prijava, pa se otvoriti istraga, naći osnovi sumnje, i sud odrediti posebne istražne radnje po prijedlogu tužilaštva. da se sve to desi za gradonačelnika regionalnog centra jedne regije gdje se ipak skoro bukvalno svi znaju...? a taj vam sud koji bi trebao odrediti istražne radnje sjedi u istoj zgradi, na istoj adresi, bosanska 4.

to mora politka aminovati, da se ne lažemo.
luckylaka

#137 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by luckylaka »

Bilo bi malo hipokriticno od mene da nekog zovem pobjegulja i da to nekom nabadam na nos, kad i sam zivim u dijaspori, i to nikad nisam krio. Tako da u startu bude jasno da govoris neistinu, al' ovo ti nije ni prvi ni zadnji put.

Al' bez obzira sto zivim u dijaspori, uvijek mi je drago kad procitam da se hapse bilo kakvi kriminalci u BiH, bez obzira na to da li su velike ili male ribe. Svaki kriminalac u zatvoru ili na sudu je jedna vrsta uspjeha, a tvoje pishanje po tome je u najmanju ruku oholo i neljudski. Po vlastitom priznanju ne dolazis u BiH odavno, a okolo solis pamet kako BiH treba funkcionisat', ko se treba hapsit' i cija imovina se treba ispitivat'..k'o da je to nesto novo, k'o da su svi Bosnjaci mutavi i cekaju tebe da im kazes sta i kako da rade. I jos na to "glupi Bosnjo"...k'o eto ti pametan iz daljine, a svi ostali koji su tamo, glupi.

Kako te bolan nije stid?[/quote]

:( :roll: :zzzz: :-x :mrgreen:
Opet mlatis pranu slamu,no sa tvojim razmisljanjem i to je uspjeh.Nadji negdje nekoga ko ne opravdava hapsenje kriminalaca(samo jednog pod pretpostavkom da ne izmislis)Drugo.Ne moze tvoj mozak ukapirati da hapsenje politicara ogrezlih u kriminalu ne vodi nicemu,danas ih hapse sutrs pustaju.Ne k ntas ti da su velike ribe tj,najveci kriminalci u vrhu stranaka ali vi to stranacki podanici ne smijete ni spomenuti ko tatini sinovi.Svaka budala(osim sto ti ne kontas)zna da su grdne milijarde ko Izetbegovica,Cavica,Covica,Dodika,Radoncica,lagundjijaali podanicka vrsta tu ne smije uplesti prste.Idemo se malo qrciti pred rajom da hapsimo one sto su prevarili drzavu za metar drva,100 ,500,1000,10000 maraka da nam raja aplaudira a ove sa milion,deset.sto miliona pusti ih neka uzivaju.Ljudi znaju.P.S.I za tvoju malu glavicu koj apuno toga ne konta(sumnjam da ce i ovo)pojam ,,glupi Bosnjo"stariji je i od tebe i od mene tako da prizivanje mene u vezi toga totalno je pogresno.Ali od koga nije ni cudo,Nastavi dalje sam nekako si mi dosadan,lupas,lupas a nista ne kazes osim sto vrijedjas i prozivas. :run:
Tito_i_Partija

#138 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Tito_i_Partija »

ultima_palabra wrote:
Tito_i_Partija wrote:

Pa onda će se samo promijeniti primalac, mito će ostati.
Uvijek ce bit' neko da popuni vakuum, kako na regionalnom nivou, tako i na vrhu piramide. To ne znaci da ovo hapsenje nije nista. Svako hapsenje bilo kojeg kriminalca je korak unaprijed.
Tito_i_Partija

#139 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Tito_i_Partija »

luckylaka wrote: :( :roll: :zzzz: :-x :mrgreen:
Opet mlatis pranu slamu,no sa tvojim razmisljanjem i to je uspjeh.Nadji negdje nekoga ko ne opravdava hapsenje kriminalaca(samo jednog pod pretpostavkom da ne izmislis)Drugo.Ne moze tvoj mozak ukapirati da hapsenje politicara ogrezlih u kriminalu ne vodi nicemu,danas ih hapse sutrs pustaju.Ne k ntas ti da su velike ribe tj,najveci kriminalci u vrhu stranaka ali vi to stranacki podanici ne smijete ni spomenuti ko tatini sinovi.Svaka budala(osim sto ti ne kontas)zna da su grdne milijarde ko Izetbegovica,Cavica,Covica,Dodika,Radoncica,lagundjijaali podanicka vrsta tu ne smije uplesti prste.Idemo se malo qrciti pred rajom da hapsimo one sto su prevarili drzavu za metar drva,100 ,500,1000,10000 maraka da nam raja aplaudira a ove sa milion,deset.sto miliona pusti ih neka uzivaju.Ljudi znaju.P.S.I za tvoju malu glavicu koj apuno toga ne konta(sumnjam da ce i ovo)pojam ,,glupi Bosnjo"stariji je i od tebe i od mene tako da prizivanje mene u vezi toga totalno je pogresno.Ali od koga nije ni cudo,Nastavi dalje sam nekako si mi dosadan,lupas,lupas a nista ne kazes osim sto vrijedjas i prozivas. :run:
Joj pa ne znas bolan ni citirat' postove kako treba, a govoris za moju "malu glavicu" i "mozak". :lol: Davno sam vidio iz tvojih postova da si jedan polupismeni gedzo sa dna kace kojem je najveci uspjeh u zivotu dolazak u USA, tako da me ne cudi odsustvo ikakve argumentovane diskusije s tvoje strane.

Nego, de nam bolan reci, kako je rodjo? Prevario drzavu za metar-dva drva, pa uhapsen da se ovi drugi mogu qrcit', jel'? :D
luckylaka

#140 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by luckylaka »

Tito_i_Partija wrote:
luckylaka wrote: :( :roll: :zzzz: :-x :mrgreen:
Joj pa ne znas bolan ni citirat' postove kako treba, a govoris za moju "malu glavicu" i "mozak". :lol: Davno sam vidio iz tvojih postova da si jedan polupismeni gedzo sa dna kace kojem je najveci uspjeh u zivotu dolazak u USA, tako da me ne cudi odsustvo ikakve argumentovane diskusije s tvoje strane.

Nego, de nam bolan reci, kako je rodjo? Prevario drzavu za metar-dva drva, pa uhapsen da se ovi drugi mogu qrcit', jel'? :D
:lol: :lol: :lol: sta drugo reci.Ti Izgleda bas ne mozes bez mene.Volim kada se moji fanovi javljaju sa svih strana svijeta i da bar prelete po neki post.Inace mogu ti na p.p.ako hoce spostati tu svoju,,polupismenost"ili ako hoces sedmicnu zaradu na osnovu te ,,polupismenosti"I da u USA sam pobjegao da znas u buduce,ako ne vjerujes pitaj Generala Atifa i suborce iz 5-og Korpusa.To kako si ti otisao vjeruj da me uopste ne interesuje.Inace tema je,,rodjo klepio 10.000" :lol:
Tito_i_Partija

#141 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Tito_i_Partija »

Cuj sedmicna zarada. Vjerujem da ti je dobra k'o u rodje, i zaradjena na isti nacin, jer ocigledno je da kod vas u famEliji nema puno godina skole. Al' SDA voli takve, i da si ost'o vjerovatno bi i do ministra dogur'o dosad. :D

Poselami Adelaidu. :D
luckylaka

#142 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by luckylaka »

Tito_i_Partija wrote:Cuj sedmicna zarada. Vjerujem da ti je dobra k'o u rodje, i zaradjena na isti nacin, jer ocigledno je da kod vas u famEliji nema puno godina skole. Al' SDA voli takve, i da si ost'o vjerovatno bi i do ministra dogur'o dosad. :D

Iz koje si ti rupe izisao kada prvi put cujes za,,sedmicnu zaradu"ili isplatu.Sto se tice skolovanja vjerujem da samo jedan clan moje familije ima vise skole nego pola tvoga sela.Cini mi se da takvi tipovi jos od vlasti traze da im se mejtaf prizna ko osnovna skola.,,Rodzo" :-D :lol: daj boze da ostane duze od sedmice a Adealida ti porucuje,,da si jak na qrcu ko na forumu odmah bi ti dala" :D ALI .Pretpostavljam da postajemo dosadni ovim pametnijim forumasima koji imaju nesto pametno napisati ali ih vjerovatno sramota upasti u rijec,,pobjeguljama"a i cetvratak danas idme pokupiti,,sedmicni chek"(eto samo da znas da i to ima :-D Pozdrav iz dijaspore za dijasporu
Edin H.

#143 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:
Tito_i_Partija wrote:Cuj sedmicna zarada. Vjerujem da ti je dobra k'o u rodje, i zaradjena na isti nacin, jer ocigledno je da kod vas u famEliji nema puno godina skole. Al' SDA voli takve, i da si ost'o vjerovatno bi i do ministra dogur'o dosad. :D

Iz koje si ti rupe izisao kada prvi put cujes za,,sedmicnu zaradu"ili isplatu.Sto se tice skolovanja vjerujem da samo jedan clan moje familije ima vise skole nego pola tvoga sela.Cini mi se da takvi tipovi jos od vlasti traze da im se mejtaf prizna ko osnovna skola.,,Rodzo" :-D :lol: daj boze da ostane duze od sedmice a Adealida ti porucuje,,da si jak na qrcu ko na forumu odmah bi ti dala" :D ALI .Pretpostavljam da postajemo dosadni ovim pametnijim forumasima koji imaju nesto pametno napisati ali ih vjerovatno sramota upasti u rijec,,pobjeguljama"a i cetvratak danas idme pokupiti,,sedmicni chek"(eto samo da znas da i to ima :-D Pozdrav iz dijaspore za dijasporu
:lol: :lol: :lol:

E ovo samo ti mozes napisati na forumu. :lol:
Tito_i_Partija

#144 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Tito_i_Partija »

luckylaka wrote:

Vidim pravopis i citanje i dalje ne idu, al' u kvazi-patriotskih stocara sto se non-stop udaraju u prsa (da su k'o biva neko i nesto, jelte) je to obicno tako. Zahvali se Adelaidi na ponudi, al' je ipak bolje da to ti odradis, jer si vec navik'o da spavas s kravama u stali. :D

A nadam se da ce ti pustit' rodju iz cuze na vrijeme za koridu u Cevljanovicima, jer tu si na svom k'o muha u govnima, a valja se i ta socijalna pomoc negdje potrosit'. Uh, pardon, "sedmicna zarada". :lol:
Danguba

#145 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Danguba »

Sanny Boy moze poceti rasprodavati mehanizaciju. :D
arzuhal

#146 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by arzuhal »

Image

a jaaaaaaaaaaaaaa visim obješen sad
za 10.000 marakaaaaaaaaaaaaaaaaa
a jaaaaaaaaaaaaaaaa vidim obješen sad
zbog lažnog moralaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Kinesko prkno

#147 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Kinesko prkno »

EMDJaD ,a ne zlocinac!!!
luckylaka

#148 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by luckylaka »

Dobio rodjo mjesec dana ni kriv ni duzan. Jebo 10.000 maraka za to se u normalnoj drzavi odsijeku 2-3 prsta pa haj kuci a drugi put ces ostati bez ruke. Nego Eno rodica u behutu pa kada bi picci ili neki dobar zagondzija mogao navratiti I utjesiti hanuma.Ove drkadzije iz dijaspore ne dolaze u obzir jer nece cuna gore od jumbo jacks I chicken sendvica.
pici

#149 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by pici »

sad napokom znamo za koga treba glasat... kad je alija izdrzo u lepoglavi izdrzi i ti Emdzade nash mjesec u pritvoru a onda na izbore u oktobru da zasijasH ko soko sivi... PRAVDA ZA EMDZADA !!! :bih: :bih: :bih:
Danguba

#150 Re: Emdzad Galijašević uzeo mito!

Post by Danguba »

It_is_a_Leclerc wrote:Emdžad Galijašević je klasična lopina, i to ona iz nižeg ešalona ne naročito vještih, koji se brzo upletu do grla, pa onda ovako skončaju.

Međutim, javna je tajna, i svako ju, ko iole prati politička dešavanja u BIH zna, da gradonačelnici u BiH ovakav reket "prećutno" uzimaju od kraja rata, i da to mahom prolazi neopaženo. Pa šta je onda pošlo po zlu za jadnog Emdžu ? Galijašević se, naime, preračunao najavivši kandidaturu za predsjednika KO SDA USK, i pridobivši na svoju stranu frakciju koju u USK zovu "Veladžićeva SDA", i time izišao na megdan Šemsudinu Dediću kojeg podržava Izetbegović i centrala, a koji je u toj mjeri pogubio konce, da KO SDA USK više praktično i ne postoji u tom praktičnom smislu. Kad tome dodamo da je čovjek koji je donio novac Galijaševiću u kancelariju zapravo dugogodišnji član i financijer SDA, i to, po nevolji, blizak Šemsudinu Dediću, onda je situacija vrlo jasna.

Dakle, još jedan trijumf Bakira Izetbegovića i Šemsudina Dedića u borbi za potpuno političko likvidiranje otpadnika u KO SDA USK. Nemojte se začuditi ako za koji mjesec "padnu" - Asim Kamber, Samir Veladžić, Izudin Saračević i ostali koji su započeli rat sa sarajevskom centralom.

I jasno je to svakom ko malo ozbiljnije razumije situaciju u SDA USK.
Izetbegović nakon hapšenja Galijaševića: Imat ćemo drugog kandidata
:lol: :lol:
Post Reply