Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#126 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Fudo387 »

I sta ste uskukali, ostace nesta i vama,

E'o https://www.rosebrides.com/bosnian-and- ... rides.html
:D
insomnia78

#127 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

DaysleepeR wrote:
Bosanski_kralj wrote: Ja vjerujem u zabrane. Neke stvari, pojave, jednostavno treba zabraniti i o tome nema priče.
otvaranjem vrata za zabranjivanje dolaziš u veliki rizik da neko sutra zabrani nešto što tebi jako puno znači, ta logika je osuđena na samouništenje

a ovdje u ovoj zemlji niko nije dovoljno moćan da bilo šta zabrani, tako da je i totalno bespredmetno vjerovati u zabrane, neke stvari nezaustavljivo dolaze, i treba se pripremiti za njih

vezano za temu, sumnjam da bi iko volio da mu sutra kćerka, sestra ili čak majka postane druga ili treća žena nekom arapu
A sta konkretno zabraniti ovdje
Nekakvoj zeni da se kara sa nekakvim dvoglavim arapinom?
O nekom braku sa stranim drzavljaninom koji je vec u braku po zakonima BiH nema govora. Eto, IZ kaze da nema ni po njihovom. Sta onda tacno zabraniti?
DaysleepeR

#128 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by DaysleepeR »

Rizvan wrote:
Ti očito nemaš pojma šta znači biti gladan i šta znači potucati se po javnim kuhinjama. Većina žena koje stupaju u ovakve zajedice rade to zbog egzistencijalnih razloga. Preporučivati im umjesto toga javnu kuhinju može samo neko ko nema pojma o surovoj realnosti u ovoj zemlji i neko ko ima brdo predrasuda o arapima. Da svi znamo da žene ulazeći u ovakve odnose prihvataju podređeni položaj, ali u većini slučajeva dalje je to psiho ključanje odnosa kakvog ti opisuješ. Sablažnjavati se nad ovakvim odnosima u državi gdje možda i tebi neki momak pere auto, koji radi od jutra do mraka za 400KM, na crno, može samo licemjer.
tvoja je logika da je odgovor na ovu situaciju ići sa svim standardima prema zemljama trećeg svijeta, pa prodavati žene, kćerke, umjesto da idemo i mentalno i na svaki drugi način ka zemljama zapada gdje je ekonomija mnogo bolja? to hoćeš reći? da se lagano spuštamo u treći svijet jer eto situacija je teška? pa da lagano ugovaramo brakove, prodajemo žene i djecu, lagano ropstvo light?
MyTao

#129 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by MyTao »

Fudo387 wrote:
To si ti k'o i on cuo od dede Matana.
Ne, procitao u Kuranu... Sve zavisi sta je tvoja definicija roba, ali zene definitivno nisu na istom nivou kao muskarci... Sreca samo pa je bog detaljno opisao kako istuci zenu, inace bi im bilo I gore... ovako je bar nokaut zabranjen.
DaysleepeR

#130 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by DaysleepeR »

insomnia78 wrote: A sta konkretno zabraniti ovdje
Nekakvoj zeni da se kara sa nekakvim dvoglavim arapinom?
O nekom braku sa stranim drzavljaninom koji je vec u braku po zakonima BiH nema govora. Eto, IZ kaze da nema ni po njihovom. Sta onda tacno zabraniti?
ne znam što se meni obraćaš, ne bih ja ništa zabranio, nego bi kolega forumaš zabranio pederluk, jer istorija je toliko puta pokazala da je najefikasniji način samo zabraniti nešto i to samo nestane...
Sanjarko

#131 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:
O'zone wrote:U čemu je problem? Jesu same pristale? Jel ih ko natjerao? Jel' "država" treba da brine o legalnosti brakova monogamiji i poligamiji?

Ako damama ne smeta ko smo mi da ih sad izvlačimo iz kandži "zlih arapa" jer eto one same nisu u stanju.
Problem je u tome sto su u pitanju arapi
Sve ove price imaju isti potpis i dolaze iz iste kuhinje
Proturanje teze o arabizaciji kao pripreme za neku novu borbu protiv "bijele AQ"
Masa srpskih starleta ide na "privremeni rad" po zaljevu, arapi kupuju zemlju i investiraju u Srb, puno vise nego ovdje, ali se o tome malo ili nikako ne prica. Problem je jedino kada se to dogadja u BiH.
Ista stvar je i sa pricom o placanju za "pokrivanje i bradu". Niko ne spominje evengelisticke crkve i njihove misionare. Znam licno pet porodica, sa dvije od njih sam dugogodisnji prijatelj, slabijeg imovinskog stanja kojima je evengelisticka crkva obezbjedila poslove, daje se pomoc za djecu, paketici, organizuju se kampovi, kursevi, seminari, izleti..,
Niko se ne pita ko to placa, zasto i odakle dolaze pare
Jehovi Svjedoci itd.
A jbs ga kad je Arap udri po njima.
Fudo387

#132 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Fudo387 »

MyTao wrote:
Fudo387 wrote:
Ne, procitao u Kuranu... Sve zavisi sta je tvoja definicija roba, ali zene definitivno nisu na istom nivou kao muskarci... Sreca samo pa je bog detaljno opisao kako istuci zenu, inace bi im bilo I gore... ovako je bar nokaut zabranjen.
Nema to, ne lupaj matere ti.
Sanjarko

#133 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:
limeni wrote:Dok drugi idu po mjesecu, izmisljaju nove tehnologije i lijekove, idu na fakultete arapi skacu s zenska na zensko.
I onda drze obicnu raju u saci i palamude im kako treba ovo ono.
Okrecem se ja braci sijama ovo vise nema smisla sta rade licemjerni arapi :(
Naravno, to nidje nije zabiljezeno osim u arapa
A sije se razmnozavaju oprasivanjem :lol:
U Iranu za sat se Vjencas i Razvedes. :mrgreen:
Jack Be Nimble

#134 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Jack Be Nimble »

Druge/trece :-? Pa ni zene nemaju dobar koeficijent da bi dogurale do prvog sesira za izvlacenje :sad:
insomnia78

#135 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

Jack Be Nimble wrote:Druge/trece :-? Pa ni zene nemaju dobar koeficijent da bi dogurale do prvog sesira za izvlacenje :sad:
I one s klupe?
Sa' ce Hrasno
:lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#136 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by uglavnomja »

Bosanski_kralj wrote:
DaysleepeR wrote:
Bosanski_kralj wrote:Zanimljivo da ovi koji su najglasniji PROTIV poligamije su inače i najgalasniji ZA istospolne brakove. Što li je to tako!? :roll:
salonci, četnici, kuhinje, lobiji, soroš, illuminati, amerika, pederi, lobiji, EU?
Ne, nego licemjeri, dupli standardi

ne kontam u cemu je probleem, osim u tvojim predrasudama? brak je veza dvije osobe, nebitno kojeg spola. poligamija nije. u braku su osobe ravnopravne, u poligamiji nisu. sta je tu licemjeerno i sta je tu dupli standrad?

treba zabraniti istospolne brakove, a dozvoliti da otac proda kcerku sve sa njenim podmlatkom ... da se ne izrazim bukvalno :| tamo nekom liku da se istresa u nju kad je na putu ... koji vec ima zakonitu zenu i djecu, mozda i dvije tri ili cak 10 ovakvih kao ona, vjenc'o ih parahodza u nekoj zabiti... :?:
Fudo387

#137 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:
Jack Be Nimble wrote:Druge/trece :-? Pa ni zene nemaju dobar koeficijent da bi dogurale do prvog sesira za izvlacenje :sad:
I one s klupe?
Sa' ce Hrasno
:lol: :lol: :lol:
Vidim ja, doce i Amra na red.
Nije odavno. :D
Ludzak

#138 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Ludzak »

Za koga će se drugo udati neko za brata Arapa ? Da neće možda za munafika Bošnja, a uz to i siromašan?
Sve pred Allahom. :oops:
MyTao

#139 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by MyTao »

Fudo387 wrote:
MyTao wrote:
Fudo387 wrote:
Nema to, ne lupaj matere ti.
Bojim se da ima... nek potvrdi neko od vjernika ako ne vjerujes, a nisi sam citao...
Sanjarko

#140 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Sanjarko »

https://en.wikipedia.org/wiki/Mormonism_and_polygamy

Ovo su samo jedni koji je praktikuju.
Ima i Jevreja, i dr.

Gdje su jos Ljubavnice.
Pored Zene paralelno imaju Svalerki i Svalerki.
Gdje jos sto se Razvode, pa Vjencavaju sa Putericama itd.
JThomas

#141 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by JThomas »

iliti zbirnim terminom kurvaluk :mrgreen: :mrgreen:
hAZNADAR

#142 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by hAZNADAR »

mirzaaa33 wrote:Koji je ovdje fazon, kako nazvati ovo? :-) Sponzorisanje, prostitucija, ljubav, ili samo život po islamu
Glupost i nista drugo. Nedostatak pameti. Neprosvjecenost.

Gledam u dijaspori kako roditelji brane kcerkama da se zabavljaju sa Svedima, Dancima, Nijemcima,.. gdje vec zive,.. - ali Arapa moze. Jerbo je kao nas.

I ne smeta im sto ih Arapi tretiraju kao stoku, sto znaju i udariti pa kcer sa masnicom hoda, ismijavaju javno, posude jaranu,.. i kada ih dobro izhandre i ofucaju - dovedu sebi odozdo zenu sto mu je babo nasao a Bosanku sutnu.

I nas glupi, glupi, neprosvjeceni,... svijet i dalje misli da je bolje sa Arapom.

Inace je postao neki hit kod nas da se kopira arapsko, pa mu to dodje kao podobnost, eto cool si ako jedes arapsko, slusas arapsku muziku, cuclas onu vodenu pumpu naskiljenih ociju(biva rodio se sa time a nesvjestan da izgleda ko idiot)stiling kao Arapi, ... samo u Sarajevu imas mjesta gdje kao da si dosao u Kairo. U Fojnici se ponasaju koa oslobodioci, elita koja je dosla medju domoroce,.. zahvaljujuci inferiornom ponasanju nasih glupsona.

Ista stvar sa turkofilijom,.. nas narod se samo zna prilijepiti Arapima ili Turcima pa ih ili kopira ili im se podastire.

Kada su zene u pitanju i udaje - nekoliko puta sam procitao jednu perverziju od nasih koja glasi otprilike ovako: "Da nam Arapi oplemene krv."
detroit-mercy

#143 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by detroit-mercy »

DaysleepeR wrote:
insomnia78 wrote: A sta tebe briga za koga se ko udaje?
očigledno je i tebe briga čim si na ovoj temi

druga stvar, apsolutno me boli neka stvar, ja sam samo iznio očigledno, dok nema muža, žena sjedi kući i bavi se djecom, pa kad on dođe onda šetaju i lijepo im je

to je ropstvo i zatvor i kao čovjek koji živi u 2016 godini, apsoluto se i sa punim pravom gnušam takvog života i svjetonazora
Jebaji ga, ali ima ih koje ce radije i to raditi nego guliti 60-70 sati sedmicno u bingu za 400km ili na njivi cio dan :mrgreen:. Pa ti sad vidi ko je u zatvoru :mrgreen: . Lola dodje jednom mjesecno ili ako i jednom mjesecno a pinka lijeze. Ona slobodna svaki dan da radi sta hoce, ne bi me cudilo da i neki zagondzija sa strane upraznjava lolino mjesto :mrgreen: .
Rizvan

#144 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Rizvan »

DaysleepeR wrote:
Rizvan wrote:
Ti očito nemaš pojma šta znači biti gladan i šta znači potucati se po javnim kuhinjama. Većina žena koje stupaju u ovakve zajedice rade to zbog egzistencijalnih razloga. Preporučivati im umjesto toga javnu kuhinju može samo neko ko nema pojma o surovoj realnosti u ovoj zemlji i neko ko ima brdo predrasuda o arapima. Da svi znamo da žene ulazeći u ovakve odnose prihvataju podređeni položaj, ali u većini slučajeva dalje je to psiho ključanje odnosa kakvog ti opisuješ. Sablažnjavati se nad ovakvim odnosima u državi gdje možda i tebi neki momak pere auto, koji radi od jutra do mraka za 400KM, na crno, može samo licemjer.
tvoja je logika da je odgovor na ovu situaciju ići sa svim standardima prema zemljama trećeg svijeta, pa prodavati žene, kćerke, umjesto da idemo i mentalno i na svaki drugi način ka zemljama zapada gdje je ekonomija mnogo bolja? to hoćeš reći? da se lagano spuštamo u treći svijet jer eto situacija je teška? pa da lagano ugovaramo brakove, prodajemo žene i djecu, lagano ropstvo light?
Standard zemalja trećeg svijeta nećeš izbjeći progonom vještica u vidu Arapa i ovih žena, nego rješavanjem egzistencijalne krize onog momka perača iz mog prethodnog posta, kao i većine zaposlenih u BH privatnom sektoru, a da ne govorim o pola miliona nezaposlenih. Ovakve zajednice su samo nus pojava. Ali ti sve posmatraš iz svog konformističkog položaja, zaboli tebe za neku Fatu što lomi leđa čisteči stubišta za 10KM dnevno, i standard joj je kao kod prosječnog stanovnika Ruande, ali ti smeta ako Fata nađe bogatog arapskog sponzora i bude mu jedna u nizu, jer eto to kod tebe stvara sliku o Bosni kao zemlji trećeg svijeta, a dok je Fata anonimno čistila, tada nisi imao tu sliku?
insomnia78

#145 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

hAZNADAR wrote:
mirzaaa33 wrote:Koji je ovdje fazon, kako nazvati ovo? :-) Sponzorisanje, prostitucija, ljubav, ili samo život po islamu

Gledam u dijaspori kako roditelji brane kcerkama da se zabavljaju sa Svedima, Dancima, Nijemcima,.. gdje vec zive,.. - ali Arapa moze. Jerbo je kao nas.

I ne smeta im sto ih Arapi tretiraju kao stoku, sto znaju i udariti pa kcer sa masnicom hoda, ismijavaju javno, posude jaranu,.. i kada ih dobro izhandre i ofucaju - dovedu sebi odozdo zenu sto mu je babo nasao a Bosanku sutnu.

I nas glupi, glupi, neprosvjeceni,... svijet i dalje misli da je bolje sa Arapom.

Inace je postao neki hit kod nas da se kopira arapsko, pa mu to dodje kao podobnost, eto cool si ako jedes arapsko, slusas arapsku muziku, cuclas onu vodenu pumpu naskiljenih ociju(biva rodio se sa time a nesvjestan da izgleda ko idiot)stiling kao Arapi, ... samo u Sarajevu imas mjesta gdje kao da si dosao u Kairo. U Fojnici se ponasaju koa oslobodioci, elita koja je dosla medju domoroce,.. zahvaljujuci inferiornom ponasanju nasih glupsona.

Ista stvar sa turkofilijom,.. nas narod se samo zna prilijepiti Arapima ili Turcima pa ih ili kopira ili im se podastire.

Kada su zene u pitanju i udaje - nekoliko puta sam procitao jednu perverziju od nasih koja glasi otprilike ovako: "Da nam Arapi oplemene krv."
Samo sto se ovdje ne radi ni o kakvoj udaji
muha_sa

#146 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by muha_sa »

hAZNADAR wrote:

znaš neki primjer il ovo pišeš nako--da bi nešto napiso :?
uglavnomja

#147 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by uglavnomja »

detroit-mercy wrote:
DaysleepeR wrote:
insomnia78 wrote: A sta tebe briga za koga se ko udaje?
očigledno je i tebe briga čim si na ovoj temi

druga stvar, apsolutno me boli neka stvar, ja sam samo iznio očigledno, dok nema muža, žena sjedi kući i bavi se djecom, pa kad on dođe onda šetaju i lijepo im je

to je ropstvo i zatvor i kao čovjek koji živi u 2016 godini, apsoluto se i sa punim pravom gnušam takvog života i svjetonazora
Jebaji ga, ali ima ih koje ce radije i to raditi nego guliti 60-70 sati sedmicno u bingu za 400km ili na njivi cio dan :mrgreen:. Pa ti sad vidi ko je u zatvoru :mrgreen: . Lola dodje jednom mjesecno ili ako i jednom mjesecno a pinka lijeze. Ona slobodna svaki dan da radi sta hoce, ne bi me cudilo da i neki zagondzija sa strane upraznjava lolino mjesto :mrgreen: .
ko je slobodan?
ima dvoje djece, otac je prod'o ...
mislis da se mrdnula iz njegove kuce? ispod njegove kontrole?

ko da je arapu sobu izd'o da prespava kad dodje u sarajevu, a ne rodjenu kcerku :roll: za hebavanje dao. al' ono pred alahom sve ok, njakav ih je bradonja, i to garant doktor, vjenc'o :skoljka: obraz je u mahali sacuvan.

fuj!
muha_sa

#148 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by muha_sa »

gdje vi skupljate te informacije :?

družim se sa rajom--pricamo o svemu i svacemo (o politici jok :-) ) i još nisam cuo da je neko prodo kcerku nekom Arapu :-)

odem u ŠveCku i sretnem našeg svijeta kolko hoŠ i još ni jednu djevojku ne vidjeh sa Arapom nit cuh da se necija kcerka zabavlja il udala za Arapa :-)

možda jest al kriju od mene :lol:
hAZNADAR

#149 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by hAZNADAR »

muha_sa wrote:

Naravno, imam maksuz video snimke za tebe i intervjue specijalno uradjene za tebe, par knjiga, statisticke podatke i satelitske snimke. Na koju adresu da ti posaljem?

Rekao sam da govorim ono sto vidim i cujem, moj licni utisak i saznanje,.. ako ne vjerujes ili mislis podbadati - otkaci i nadji drugu zrtvu.
muha_sa

#150 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by muha_sa »

hAZNADAR wrote:
muha_sa wrote:

Naravno, imam maksuz video snimke za tebe i intervjue specijalno uradjene za tebe, par knjiga, statisticke podatke i satelitske snimke. Na koju adresu da ti posaljem?

Rekao sam da govorom sto vidim i cujem, moj licni utisak,.. ako ne vjerujes ili mislis podbadati - otkaci i nadji drugu zrtvu.
hajd mi pošalji na PP te snimke :)

nit sam ti se zakacio nit te smatram žrtvom tako da te termine (otkaci) za nekog drugog ostavi :-)
Post Reply