DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post Reply
Šunj

#126 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by Šunj »

http://radiokameleon.ba/2016/05/vaskovi ... iz-bihaca/
Vasković Lukaču: Dragane, ko je ubio Jasmina Kajtezović iz Bihaća?
Krajem prošle godine Dragan Lukač, aktuelni ministar MUP-a RS-a, održao je konferenciju za novinare na kojoj je optužio Slobodana Vaskovića da tekstovima na svom blogu ruši i podriva institucije RS-a, a naročito MUP RS-a. Lukač je tvrdio da Vasković na blogu obmanjuje građane informacijama da policija RS-a na protestima bije narod.

Vasković mu nije ostao dužan. Podsjetio je Lukača na njegovu ratnu prošlost, u kojoj, ako je vjerovati ovom poznatom blogeru, ima elemenata za istragu Tužilaštva BiH. Danas je objavljen ratni snimak na kojem se vidi kako Lukač naređuje “odvođenje” Nedžada Dizdarevića, koji je potom zaklan bajonetom. Zbog toga prenosimo dio Vaskovićevog teksta koji baca potpuno novo svjetlo na Dodikovog prvog policajca, prenosi Slobodna Bosna.

“Dragane, kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa odgovori ko je ubio Kajtezović Jasmina, iz naselja Ruža u Bihaću, prije početka ratnih dejstava 1992. godine? Da li si to bio ti?!

Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa odgovori koji Srbin je zajedno sa Ramom Brkićem, Emirom selimovićem, Ibrahimom Hodžićem zvanim Bajko, Šefikom Smlatićem, Jasminom Nuhanovićem i Irfanom Saračevićem bio na početku rata u jedinici Zike Kadrića? Da li si to bio ti?

Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa odgovori koji Srbin je na početku ratnih dejstava u Bosanskoj Krupi, u sastavu jedinice Zike Kadrića, pucao po Srbima? I to iz snajpera? Da li si to bio ti?

Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko pa reci, kojeg Srbina je Zikina grupa prebacila na srpsku teritoriju, kako ga ne bi stigla osveta zbog ubistva Jasmina Kajtezovića? Da li si to bio ti?

Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko, pa reci koliko puta si se nakon rata sreo sa Hamdijom Abdićem Tigrom, koji je prolio hektolitre srpske krvi. Meni si rekao samo dvaput, od čega jednom u “Majveju”, a ja tvrdim da si se sreo sa njim nakon rata najmanje 25 puta. I sređivao si mu medicinske dokumente da ne ide u zatvor na izdržavanje kazne. Da mi nećeš Hamdiju sada “svezati” da me makne?!

Kad smo već kod prolivanja krvi, hajde budi dobar dečko, pa reci kako je moguće da si ti Dragan Lukač izgubio sudski spor (kleveta) od Drage Jajčevića (broj 71 0 p 079856 10 p), a Drago Jajčević ti je u lice, u prostorijama Komunalne policije u Banjaluci, rekao da si nakon rata “sa svojim momcima” njegov objekat digao u vazduh, da mu je, nakon rata, onemogućavan ostanak u Banjaluci, da su mu napadani roditelji, da mu je zbog napada podlegla tetka i da si ti Dragan Lukač jedan od organizatora napada njega!

Vaš šef Dragan Lukač je 1998. godine minirao moju kuću, dok su u njoj bili moji roditelji”, rekao ti je Jajčević u lice pred svjedocima.
Ti si ga tužio i izgubio spor. Kako?”

Izvor. slobodna bosna
Ripicipi

#127 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by Ripicipi »

oridjidji wrote:
commendatore wrote:
oridjidji wrote: Nema milosti prema vojnim zarobljenicima, nisu civili. Ha ja.
roknuti su u borbi :thumbup: - za streljanje svezanog coeka trebas dobar komad pičketine :wink:
Rokni ga odvezanog. Dok ga jos nisi svezao. Nije civil...
:-)

Da su tako nekog tvog zarobili pa ubili, bi l' isto tako retardirano razmisljao?
Znaci i ovaj Nedžad Dizdarević je TREBAO biti ubijen?
oridjidji

#128 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by oridjidji »

Ripicipi wrote:
oridjidji wrote:
commendatore wrote:
roknuti su u borbi :thumbup: - za streljanje svezanog coeka trebas dobar komad pičketine :wink:
Rokni ga odvezanog. Dok ga jos nisi svezao. Nije civil...
:-)

Da su tako nekog tvog zarobili pa ubili, bi l' isto tako retardirano razmisljao?
Znaci i ovaj Nedžad Dizdarević je TREBAO biti ubijen?
Pricamo o ratu, rat nije idealno stanje u kome se hladne glave razmislja i uvijek trezveno i pazi se na svaku rijec zenevske konvencije, ne docekaju svi vojnici zarobljenici kraj rata zivi. Pricamo o ratu, ne pricamo o sahu. Barem se meni cini na videu da je rijec o vojniku, ali eto njegova nesretna je sudbina bila takva da je ubijen. Zao mi ga je. Bilo bi mi zao i da je moj brat vojnik tako ubijen, to ne umanjuje cinjenicu da je ubijen kao vojnik.
A razlika izmedju ubiti vojnika i civila u ratu je golema. To dvoje je nespojivo.

Nije to retardirano razmisljanje. To je u ratu jedan od dva izbora koja imas ili ubiti na licu mjesta ili ga poslati u logor, pa ga razmjeniti ako prezivi isti. Kako bih sam postupio, iskreno ne znam, kad je ovaj besmisleni rat poceo, imao sam 8 godina, tako da nisam bio u situaciji da ratujem i o tome nekome pricam.
Danguba

#129 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by Danguba »

oridjidji wrote:
Pricamo o ratu, rat nije idealno stanje u kome se hladne glave razmislja i uvijek trezveno i pazi se na svaku rijec zenevske konvencije, ne docekaju svi vojnici zarobljenici kraj rata zivi. Pricamo o ratu, ne pricamo o sahu. Barem se meni cini na videu da je rijec o vojniku, ali eto njegova nesretna je sudbina bila takva da je ubijen. Zao mi ga je. Bilo bi mi zao i da je moj brat vojnik tako ubijen, to ne umanjuje cinjenicu da je ubijen kao vojnik.
A razlika izmedju ubiti vojnika i civila u ratu je golema. To dvoje je nespojivo.

Nije to retardirano razmisljanje. To je u ratu jedan od dva izbora koja imas ili ubiti na licu mjesta ili ga poslati u logor, pa ga razmjeniti ako prezivi isti. Kako bih sam postupio, iskreno ne znam, kad je ovaj besmisleni rat poceo, imao sam 8 godina, tako da nisam bio u situaciji da ratujem i o tome nekome pricam.
Ako si covjek(a smatram da jesi) ovu dilemu moras odagnati.

Tu se nema sta razmisljati. Kud ce veca nesreca nego biti zarobljen. Treba to sve prezivjeti.
Ako nisi spreman udijeliti milost i ne ocekuj je.
oridjidji

#130 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by oridjidji »

Danguba wrote:
oridjidji wrote:

Tu se nema sta razmisljati. Kud ce veca nesreca nego biti zarobljen. Treba to sve prezivjeti.
Ne moram. U miru smo.

U ratu milost ne ocekujem. Ovdje ko je cekao istu, nije je docekao.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#131 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by malakh »

oridjidji wrote:

možemo se složiti oko činjenice da je rat priča za sebe, glava puna mržnje, negativnosti, frustracija, huje i psihičkih problema koji tjeraju čovjeka da postupi suprotno od onoga kako bi trebao, ali svaki obučeni komadant je ratne zarobljenike, vojnike koristio za razmjenu. uvijek je bilo maltretiranja, udaranja, ali slabo kad i ubijanja.
exliberal-ex

#132 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by exliberal-ex »

oridjidji wrote:
Danguba wrote:
oridjidji wrote:

Ne moram. U miru smo.

Hoces da kazes da su srbi imali pravo da pohvataju i pobiju Srebrenicane, nema milosti jel da... .........mislim sta sve covjek ovdje nece procitat... :run:
Haman

#133 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by Haman »

Ratni zlocinac nije, nije cak ni osumnjicenik. Zasto, e to je sasvim drugo pitanje. :izet: :izet:
muha_sa

#134 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by muha_sa »

Haman wrote:Ratni zlocinac nije, nije cak ni osumnjicenik. Zasto, e to je sasvim drugo pitanje. :izet: :izet:
zato što živimo u apsurdistanu
GeeTnT

#135 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by GeeTnT »

exliberal-ex wrote:
oridjidji wrote:
Ne moram. U miru smo.

Hoces da kazes da su srbi imali pravo da pohvataju i pobiju Srebrenicane, nema milosti jel da... .........mislim sta sve covjek ovdje nece procitat... :run:
Ne radi se o milosti nego o Ženevskoj konvenciji o zaštiti Građanskih lica za vrijeme rata .....o zakonima i običajima rata, ali haj ti to objasni djikanu koji sa snajperom nisani u dijete sa kanisterom za vodu ili koji istoj toj djeci puca u ledja...

Naravno oridjidji grijesi u jednom, a to je da je ovo mir, jer ovo sto sto imamo je samo prividan mir...mozda cemo mir imati kad nato cizma bude na cijeloj teriroriji BiH, a ako je koji slucajem ne bude...onda je rock´n roll.
Drinski

#136 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by Drinski »

Mene naprosto sramota ovih forumasa koji idu sa pricom o tome da ne treba siriti istinu o umijesanosti u rat.zlocine u RS.
GeeTnT

#137 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by GeeTnT »

Drinski wrote:Mene naprosto sramota ovih forumasa koji idu sa pricom o tome da ne treba siriti istinu o umijesanosti u rat.zlocine u RS.
Pokusava se stvoriti opravdanje za sve zlocine koje su pocinili u eresu, a tamo gdje je to nemoguce onda nastupa staro dobro negiranje svega....
oridjidji

#138 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by oridjidji »

exliberal-ex wrote:
oridjidji wrote:
Danguba wrote:

Ne moram. U miru smo.

Ne izvrcimo moje rijeci. Prati pricu. U ratu se vojnik tretira drugacije od civila. Vojnik je vojnik, civil je civil. Savladan vojnik negdje na frontu nikada nece biti jednak civilu. Razlika postoji. Srbi su pobili sve sto su pohvatali po sumama, ne praveci nikakvu razliku. Jel Ramo sa sinom mozda bio vojnik? Ubijeni Srebrenicani na pragu Trnova za koje su teretili Skorpione? Razdvojeni muskarci od svojih porodica u Potocarima, jesu li oni bili vojnici? Nisu.

Ovdje svi ko da su idealisti, pricaju o ratu, ko da su sve vojske postovale konvenciju o ratovanju i ratnim zarobljenicima, pa se sa fronta zarobljeni vojnik pravo poveo na hapu, ranjeni u bolnicu i spasavala se glava tudjeg vojnika, jednako kao i svoga i svi su bili programirani da postuju pomenutu konvenciju, cim se neprijatelj pobjedi, s njim se najbolje postupa.
basicm

#139 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by basicm »

Ako imate dokaze protiv njega, dostavite ih nadleznima pa neka mu sude. Ako nemate, dzaba tupite, i pustite ga neka radi svoj posao.
Ucestvovanje u ratu nije zlocin nikad bio, efikasnost u ratu nije zlocin takodje.
oridjidji

#140 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by oridjidji »

malakh wrote:
oridjidji wrote:

možemo se složiti oko činjenice da je rat priča za sebe, glava puna mržnje, negativnosti, frustracija, huje i psihičkih problema koji tjeraju čovjeka da postupi suprotno od onoga kako bi trebao, ali svaki obučeni komadant je ratne zarobljenike, vojnike koristio za razmjenu. uvijek je bilo maltretiranja, udaranja, ali slabo kad i ubijanja.
mislim da je toga bilo, najcesce onda kada je otpor neprijatelja bio jak.
exliberal-ex

#141 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by exliberal-ex »

oridjidji wrote:
exliberal-ex wrote:
oridjidji wrote:
Ne moram. U miru smo.

Ne izvrcimo moje rijeci. Prati pricu. U ratu se vojnik tretira drugacije od civila. Vojnik je vojnik, civil je civil. Savladan vojnik negdje na frontu nikada nece biti jednak civilu. Razlika postoji. Srbi su pobili sve sto su pohvatali po sumama, ne praveci nikakvu razliku. Jel Ramo sa sinom mozda bio vojnik? Ubijeni Srebrenicani na pragu Trnova za koje su teretili Skorpione? Razdvojeni muskarci od svojih porodica u Potocarima, jesu li oni bili vojnici? Nisu.

Ovdje svi ko da su idealisti, pricaju o ratu, ko da su sve vojske postovale konvenciju o ratovanju i ratnim zarobljenicima, pa se sa fronta zarobljeni vojnik pravo poveo na hapu, ranjeni u bolnicu i spasavala se glava tudjeg vojnika, jednako kao i svoga i svi su bili programirani da postuju pomenutu konvenciju, cim se neprijatelj pobjedi, s njim se najbolje postupa.
Sad ja treba da kazem da su se ljudi iz srebrenice povlacili zajedno sa vojskom, da nije bilo razlike izmedju vojnika i civila, sve izmjesano...jel tako bilo?...koliko se ja sjecam ( izvinjavam se ako grijesim) oni sto su hladnokrvno pobijeni su bili svi vojnici...( opet se izvinjavam ako grijesim)...malo se zalecete sa tim vasim izjavama...vojnik iil civil ako je zarobljen ista prava imaju, ako je neko cinio zlocine na sud pa on da odluci ne vojnik na frontu, nema razlike...
Kad su hrvati bombardovali koline iz krajine u povlacenju...koji je izgovor bio , sve je bilo zajedno i vojska i civili...legitimna meta..
Niko ovdje neprica o tome da su nase vojske bili uzori...nisu to se zna manje vise ali ako ti mrtvo hladno kazes da nema milosti prema zarobljenim...sam sebi uskaces u usta
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#142 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by malakh »

oridjidji wrote:
malakh wrote:
oridjidji wrote:

onda bi svi bili ratni zločinci da je to tako kao što ti tvrdiš.
oridjidji

#143 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by oridjidji »

exliberal-ex wrote:
oridjidji wrote:
exliberal-ex wrote:

Sad ja treba da kazem da su se ljudi iz srebrenice povlacili zajedno sa vojskom, da nije bilo razlike izmedju vojnika i civila, sve izmjesano...jel tako bilo?...koliko se ja sjecam ( izvinjavam se ako grijesim) oni sto su hladnokrvno pobijeni su bili svi vojnici...( opet se izvinjavam ako grijesim)...malo se zalecete sa tim vasim izjavama...vojnik iil civil ako je zarobljen ista prava imaju, ako je neko cinio zlocine na sud pa on da odluci ne vojnik na frontu, nema razlike...
Kad su hrvati bombardovali koline iz krajine u povlacenju...koji je izgovor bio , sve je bilo zajedno i vojska i civili...legitimna meta..
Niko ovdje neprica o tome da su nase vojske bili uzori...nisu to se zna manje vise ali ako ti mrtvo hladno kazes da nema milosti prema zarobljenim...sam sebi uskaces u usta
Oni koji su pravili proboj prema Tuzli, nisu bili nenaoruzani, dio kolone je bio naoruzan, dio nije, neki su krenuli prema Kladnju, mnogo civila je dane i dane provelo po sumama, dok nisu dospijeli na slobodnu teritoriju, neki nikada nisu ni stigli do nje. Imam dosta drugova Srebrenicana, pa sam slusao njihova svjedocanstva. Ove godine kad smo isli u Srebrenicu, pricali su mi kako su kroz sume stigli do Kladnja. Govorili mi gdje je vojska nasa pravila proboj na cesti pokusavajuci se dokopati slobodne teritorije, isli smo preko Konjevic polja, Kravica, Magasica, Bratunca, pa onda usli sa sjeverne strane u Srebrenicu i oni su se ibretili toj odluci jer je Tuzla dalja od Kladnja, al eto neko je odlucio tako. Ko je pravnik, nek prica o pravu i razlici izmedju zarobljenog vojnika i civila. Za mene su civili ipak odvojiva kategorija i njima se zulum ne cini, a vojnici su vojnici...

Svo vrijeme pricam iskljucivo o vojsci, ne pricam o civilima. Za mene zarobljen vojnik i zarobljen civil nisu isto. Za civila milosti nikada dosta, al za vojnike iskreno ne znam. Civil ti ne pruza oruzani otpor, niti puca kao vojnik na tebe da te ubije, u nekoj borbi prsa u prsa, niti ti radi o glavi, kao pomenuti. Na kraju uvijek postoji ona, sta ce se desiti ako on mene zarobi, hoceli me ubiti ili nece...
oridjidji

#144 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by oridjidji »

malakh wrote:
oridjidji wrote:
malakh wrote:
onda bi svi bili ratni zločinci da je to tako kao što ti tvrdiš.
Pa eto svi su se stedili medjusobno pa ne znam kako pogide preko 55 hiljada vojnika u ovome ratu. Jedino su Bosnjaci imali veci broj poginulih civila u odnosu na broj vojnika i to za 2 hiljade, poginulo je 31 hiljada vojnika i 33 hiljade civila, sve ukupno 64 hiljade Bosnjaka. Kod Srba 20 hiljada vojnika, 4 hiljade civila, kod hrvata 5 hiljada vojnika, 2 hiljade civila. Sve to govori i o karakteru ovoga rata i koje pokazao vise humanosti, a ko nije i ko se koliko konvencije o ratovanju i ratnim zarobljenicima drzao.

To je rat, bilo je vojnika, pa i civila zarobljenika, koji su zivi razmjenjeni, pa i ranjenika, pa i onih koji su u vrecama razmjenjeni, a bome i onih kojima se grob ne zna.

Mi zivimo u zemlji u kojoj je i danas veliki broj onih koji bi trebali sjesti na optuzenicke klupe i cija se ratna uloga treba preispitati, zasto zmirimo kada prezivjeli svoje zlocince jos srecu po ulicama, pogotovo povratinici u manji entitet?

Nigdje ne rekoh da je ubijanje vojnika zarobljenika na frontu pravilo, al vala nije ni izuzetak, vjerovatno se to desavalo cesce nego sto mislimo.
kolegione

#145 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by kolegione »

Vrhunac ingeniozne Bosnjacke desne misli (na forumu) a vjerujem da je to patern ostatka istomisljenika je prikazana na ovoj temi, pomenuti klerici i desnicari su u sest stranica napali svoje sunarodnjake lijeve misli zbog zlocina pocinjenog od strane covjeka koji uredno koalira sjedi i ispija kafe sa njihovim liderima :D
Istim liderima koji su ubjedjivali svoj narod da nece biti rata a printali "islamske deklaracije" isti oni lideri koji potpisase mir u momentu konacne pobjede :) i to kakav mir i kakav ustav :)
Bosnjaci i danas pricaju kako su Srbi znali da ce biti rata i bili spremni, kako to da Bosnjaci nisu znali nego su pjevali neke slager pjesmice, ko je kriv ? Ne pitaju se klerici i desnicari Bosnjacki ko je kriv ? Nego napadaju ove sto misle da treba krenuti naprijed jer ovog nesretnog mladica nece vratiti nista a pravda i pravo nisu isto. To su znali i Jevreji koji svoj novac iskoristise da pravdu zadovolje na nacin da ubijaju sve koje je Nimberg fulio, ali desnicari Bosnjacki ni o tome ne promisljaju, nego promisljaju kako smo mi koji ne mislimo isto govna :)
Podrugivaju se nasi vrli desnicari, kako im ponekad kazemo da se Bosnjastvo ne gaji u Sarajevu na minderima nego tamo gdje su isti manjina, i da sekulrna drzava bez diskriminacije i sa pozitivnim primjerima ce jedino da napravi prevagu ka prosperitetu (prosperitetu u vidu da ce i Bosnjacima u RS-u biti bolje glede njihovih prava religije i nacionalnosti)
Pricaju tako dalje desnicari kako mi govorimo "ne talasaj" ili nesto slicno... a zaboravise svog lidera koji od svojih, marifetluka nije u stanju da brani njihove "nacionalno-vjerske" interese i da poslovicno iz njihovog miljea (vodece stranke Bosnjaka prvaka) uvijek dobijaju mlaku odbranu Bosne a Boga mi i Bosnjaka i ne pitaju se to je to tako?
Ne traze Bosnjaci "zeleni" krivca u institucijama, ni u njihovim liderima, ne traze ni pravnog lijeka, oni smiraj duse traze u tome da nekome kazu "jesmo ti rekli" kao mi smo budale oni nam otvorili oci, sto i nije tako lose inace smo cetnici :)
Zauzeli Bosnjaci polozaj cvrst ali na zemlji u roli zrtve i nikako da ustanu i da krenu naprijed, nego onako ponekad spontano iz lezeceg polozaja ujedu ponekog ali najcesce svog.
Krivi smo tim Bosnjacima mi, kao da smo im mili sili kapu a ne Begovi (izet) iz Beogradskog pasaluka, kao da smo ih mi poslali goloruke u rat a ne zajedno sa njima branili i nasi ocevi ginuli za BiH(procitati pozitivan primjer lidera koji zna kad poslati narod u rat Hashim Thaci)
A i ta desnica i cijela ta koncepcija Bosnjacke desnice lici na onu narodnu "Videla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu" ali zao mi je sto neki vjeruju u tu desnicu.
Zao mi je sto Bosnjaci koji nas ostale zele da podsjete na neprijatelje nase, lakomisleno vjeruju u sve teorije zavjere da bi paradoks bio veci iste teorije zavjere o zapadu pricaju najgori Cetnici (citaj Seselj) i nasi desno upravljeni Bosnjaci a i Sultan njihov, a nas upucuju na pravi put.
Uzivaju u slatkim rijecima Sultana a zaboravljaju historiju istu onu historiju od 92-95 u kojoj Turci pomogli nisu(da ne idemo dalje jer taj odnos je sve tuzniji), kao ni jednaa druga zemlja islamska osim Irana :) ali za nase klerike Iran su prljave sije.
Mnogo jos nelogicnosti ce nasa desnica da kaze i isprica, ali mene to ne bi tangiralo da je to u politicke svrhe(mene kao apolitcnog furumasa to ne bi tangiralo), najtuznije od svega sto gro populacije tako razmislja misli i vjeruje...

Kao vjecni optimista vjerujem da ce Bosnjaci imati pravu politicku artikulisanu desnicu koja ce imati jasne ciljeve i teziti jakoj BiH.

Do tad ne trazite krivce tamo gdje ih nema(naravno pod tim mislim na Bosnjake ljevicare a i na Hrvate i Srbe iste provenijencije), nemojte da bjesnite u nemoci nego kao legitimni glasaci vladajucih elita trazite zadovoljstinu kod svojih lidera...
Drinski

#146 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by Drinski »

Ne znam zasto povezujes rat sa Islam.dekleracijom, al nije ni bitno, dovoljno si kazao, ostatak posta ti je irelevantan. Nemoj sa takvim stavom da ti branis Bosnjake gdje su manjina.
kolegione

#147 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by kolegione »

Drinski wrote:Ne znam zasto povezujes rat sa Islam.dekleracijom, al nije ni bitno, dovoljno si kazao, ostatak posta ti je irelevantan. Nemoj sa takvim stavom da ti branis Bosnjake gdje su manjina.
Pa procitaj i postavi u kontekst pisca vrijeme diskurs i onda ubrzaj do 95-god.
Nije tema kao sto nije tema ni ovo sto pisu sest stranica, prepustam trbi ekskluzivno pravo da se zalazes za manjine :)
Drinski

#148 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by Drinski »

Pa evo, ja ti ko manjina velim, nemoj boga ti vise. Ubrzaj sta hoces al sa onom drugom stranom.
kolegione

#149 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by kolegione »

Drinski wrote:Pa evo, ja ti ko manjina velim, nemoj boga ti vise. Ubrzaj sta hoces al sa onom drugom stranom.
Kako ti kazes sefe :)
Drinski

#150 Re: DRAGAN LUKAČ MINISTAR MUP RS-RATNI ZLOČINAC???

Post by Drinski »

Nikako ne mogu da shvatim osobe koji bi da budu tutori nekome, pa se tako brinu o tudjoj povijesti, imenu, jeziku, porijeklu ... ili pravima. Mislim, da to vjerovatno ima veze sa necim drugim, a ne sirinom duse i velicinom srca. No, ta su vremena prosla ili prolaze, bespovratno.
Post Reply