Prvi joint

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kikibombona

#126 Re: Prvi joint

Post by Kikibombona »

maida95 wrote: :lol: :lol: :lol:
Zamiris'o hljeb u prolazu, a? :mrgreen: ma najgora stvar što se tiče naše ishrane je taj hljeb. A još mi takav narod da ga uz sve jedemo, još malo pa ćemo pitu s hljebom jesti :roll:
Ma nisam nikada puno hljeba jeo, ali da mi je da ga ne jedem nikako, sto je zaista tesko postici. Nije problem pojesti hljeb sa salatom, ali kada se u kombinaciju ubaci meso, mlijecni proizvodi, krompir... e to pravi problem...

Moram trcati tri sata da izbacim hamelj koji pojedem za 15 minuta! :evil:
Connaisseur Karlin

#127 Re: Prvi joint

Post by Connaisseur Karlin »

Kikibombona wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Naravno da postoje posljedice od konzumiranja bilo cega,ali su posljedice drugacije,tj. kratkorocne i dugorocne. Prekomjerna upotreba bilo cega nema pozitivne posljedice na organizam. Ako mislis da joint nije opasan,dozvoli svojoj zeni tokom njene trudnoce da konzumira joint , dadni svom djetetu od 12 godina da pusi joint,vikendnima.
Ljudi gube poslove radi pokusaja pusenja marihuane na pauzam na poslu ili tokom voznje u autu,Ipak postoje ocigledne posljedice,kao,npr, kod osoba koje konzumiraju alkohol. Pusenje duhana razvija ovisnost i negativno utice na zdravlje,ali njegova krtorocna upotreba nema ne utice poput jointa ili alkohola.
Pokusavas opisom svog drustvenog zivota opravdati da joint nema efekta na tvoje realcije sa ljudima ili tvojim izborom zivota.Pusenje jointa je pozanto u svim drustvenim slojevima,ali njegovo konzumiranje moze imati veci uticaj na osobe koje rade vrlo dogovorne poslove. Zamisli da dodjes u operacionu salu i hirurg se osjeca malo hihg prije tvoje operacije. Koristenje jointa u nizim slojevima drsutva je manje upadljivo,jer osobe nemaju posao ili rade poslove koji nemaju visok nivo odgovornosti.
Joint ,kao i alkool imaju,osim drustvenih posljedica,ostavljaju trag na zdravlje osobe.
Danas je pristup jointu vlro jednostavan,poput obicnih cigareta ili akholola,i zato se danasnja upotreba jointa pokusava uporediti sa upotrebom bijelog hljeba i njegovim posljedicama konzumiranja u drustvu. Joint nije bijeli hljeb,ma kako pusaci jointa pokusavali umanjiti svoju odgovornost ili opravadati svoju ovisnost kanabisom, :)
Ne bih imao nista protiv da moje dijete, ako ga budem imao, konzumira marihuanu s vremena na vrijeme. Ako u tome umije pronaci zadovoljstvo, sto da ne. Od samog konzumiranja je vaznije u kakvom ce drustvu konzumirati. I jos vaznije od toga je cvrstina karaktera i kontrola nad postupcima.

Ako je dijete DEBIL, tu pomoci nema. Glupost mora isplivati.

Tako i ti koji konzumiraju u tijeku obavljanja delikatnih poslova. To su debili, neodgovorni ljudi, bahati! Glupost iz takvih mora izaci. Ako nece zabrljati napuseni, onda ce zabrljati zato sto su pijani, zato sto su gledali filmove cijelu noc pa radi pospanosti pogrijesili, sto su se posvadjali sa zenom pa nerzvoze radi zabrljali itd. Nije problem trava, problem je sto imamo pametne i glupe ljude, sto imamo odgovorne i neodgovorne itd.

Ja ti najozbiljnije kazem, hljeb ne mogu odbaciti iako se nenormalno trudim. A joint mogu vise nikad da ne zapalim. Dosta mojih prijatelja i poznanika je prestalo konzumirati travu i nisam cuo da je iko imao ikakvih problema. Ja nisam ama bas nikakvih. Navucen sam na travu jednako kao na sladoled. :D
Impresivno,kako pokusavas vlastitu kontorlu svoje ovisnosti opravdati kritikom drugih ovisnika. :D :lol:
Kikibombona

#128 Re: Prvi joint

Post by Kikibombona »

Connaisseur Karlin wrote: Impresivno,kako pokusavas vlastitu kontorlu svoje ovisnosti opravdati kritikom drugih ovisnika. :D :lol:
Koje sam to ovisnike kritikovao? :lol:

Bice da imas problem sa razumijevanjem, sto je 'nako netipicno za ljude ostrog i bistrog razuma koji nisu pod dejstvom opijata!? :D
Connaisseur Karlin

#129 Re: Prvi joint

Kikibombona wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Impresivno,kako pokusavas vlastitu kontorlu svoje ovisnosti opravdati kritikom drugih ovisnika. :D :lol:
Koje sam to ovisnike kritikovao? :lol:

Bice da imas problem sa razumijevanjem, sto je 'nako netipicno za ljude ostrog i bistrog razuma koji nisu pod dejstvom opijata!? :D
Kritikujes neodgovorne ovisnike,jer si ti jako odgovoran ovisnik :lol:

Aha,sad kritikujes moj problem razumejvanja, opet,jos jedna,tipicna reakcija ovvisnika koji drzi sve pod konrolom. :D :lol:

Ovisnici poput tebe imaju niz opravdanja za vlastitu ovisnost. :D
tututuuuu

#130 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

Connaisseur Karlin wrote:
tututuuuu wrote:
Sve to sto ovdje pise je istina.

Ali, negativne posljedice po zdravlje, sto se prvog dijela tice nisu povezane s marihuanom per se vec nacinom kako se ona konzumira, a to je da se inhalira dim, tako da se to moze izbjeci. Sve stvari izlozene visokim temeperaturama i dimu su nezdrave, od duhanskog dima pa do dimljenog mesa.

Sto se utjecaja na psihu tice, i to je istina. Ali to se dogodi ponekad, kod nekih i prestanes pusiti sve se brzo normalizira. Ali ipak puno cesce ljudim pruza ugodu, pa valjda je zato i puse.

Uvlacenje dima bilo kakvog, pa tako i marihuane nije zdravo, al on se ne istice tu nista posebno u odnosu na druge legalne droge kao sto su cigarete, jedenje nezdrave hrane itd...

Naprotiv, puno vise nesreca, tuca, ubistava se dogadja zbog alkohola nego zbog marihuane. Svako ko je pusio travu zna da mu je u takvom stanju zadnje na pameti ici nekog tuci, a s obzirom da za raliku od alkohola ne daje hrabrost, mnogi se nece ni glupirati na cesti ili uopce voziti. A ko vozi takav to je do tog idiota, takav moze sjesti i pijan u auto.
Osobe koje godinama puse marihunau jesu malo "usporene" ,to jeste posljedica korstienja jointa.
U SAD drzavama,u kojim je dozvoljena medicinska marihuna,osobe imaju dozvolu od doktora,ali sa ogranicenom upotrebom marihuane,a ogranicena upotreba nije iskljucivo bazirana na kolicini konzumacije i vremenskim periodima konzumacije,ali postoji ograniceno korsitenje marihunae iskjucivo u kuci,tj. osoba sa dozvolom ne smije sjesti u auto sa jointm u tasni ili da pusi joint n ajavnim mjestima ilina poslu. Ljudi ,opet,krse pravila,i zahvaljujuci svojoj ovisnosti ogu ugorziti druge osobe u drustvu!
U BiH,vjerovatno, ne postoji narocita kontrola kunzumiranja jointa,a to je jako opasna cinjenica,jer mladi su najvise nakolkenji da se predoziraju. na temi, osobe,koje su ovisnici godinama ,pokusavaju svojim pisanjem motivirati mlade da koznumiraju joint. To je jedan od odlika ovisnika: nepostojanje odgovornosti za sebe i druge osobe u drsutvu!
pa ima ona izreka sto kaze kako je sve u umjerenosti. godinama pusiti travu sigurno nije zdravo, i to su daleko rjedji slucajevi, mislim da se vise misli na nekakvo rekreativno koristenje a i to obicno zavrsi nakon studija itd.

da se neko "predozirao" od trave nikad nisam cuo. Mislim, ja sam jednom moguce, al jedino sto mi se dogodilo jest da sam zaspao. :D Nisam nikad cuo da je neko nastradao, a nije bas da malo ljudi pusi travu ili je bar par puta probalo.

a u takvom stanju, kako sam vec napisao sigurno ne treba voziti ili raditi bilo kakve opasne poslove, kao sto ne treba ni pijan, je l tako?
Kikibombona

#131 Re: Prvi joint

Post by Kikibombona »

Connaisseur Karlin wrote: Kritikujes neodgovorne ovisnike,jer si ti jako odgovoran ovisnik :lol:

Aha,sad kritikujes moj problem razumejvanja, opet,jos jedna,tipicna reakcija ovvisnika koji drzi sve pod konrolom. :D :lol:

Draga Karlin, kritikujem LJUDE, ne ovisnike. Vrati se, procitaj par puta, koliko god bude potrebno.

Svaki covjek je ovisnik o necemu, o mnogo cemu...

Tvoj problem sam kritikovao, istina. Ne volem ljudi koji ne sazvacu receno, pa izvuku krivi zakljucak, pa ga predoce auditoriju, pa onda govornik mora ponavljati vec receno i objasnjavati nanovo. Sada te ostro kritikujem jer si mi vec uzela poprilicno vremena. :-D

Valjda se optuzeni imaju pravo braniti?
Posebno od laznih optuzbi?
Connaisseur Karlin

#132 Re: Prvi joint

Kikibombona wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Kritikujes neodgovorne ovisnike,jer si ti jako odgovoran ovisnik :lol:

Draga Karlin, kritikujem LJUDE, ne ovisnike. Vrati se, procitaj par puta, koliko god bude potrebno.

Svaki covjek je ovisnik o necemu, o mnogo cemu...

Tvoj problem sam kritikovao, istina. Ne volem ljudi koji ne sazvacu receno, pa izvuku krivi zakljucak, pa ga predoce auditoriju, pa onda govornik mora ponavljati vec receno i objasnjavati nanovo. Sada te ostro kritikujem jer si mi vec uzela poprilicno vremena. :-D

Valjda se optuzeni imaju pravo braniti?
Posebno od laznih optuzbi?
Opet opravdavas svoju ovisnost jointom ;-)

Ja sam ovisna o pijenju vecih kolicina vode od statisticki odredjenih kolicina vode. Zamisli kakve su posljedice od prevelike konzumacije vode, :D

Moraas privahtiti da je tvoja ovisnost o jointu fizicka i psihicka. ;-)
red evil

#133 Re: Prvi joint

Post by red evil »

Marimuhana je droga pričali vi šta god. :D

Veća je šansa da će te vi koji pušite tu marimuhanu postati teži ovisnici nego ja koji nikako ne pušim. :D
tututuuuu

#134 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

tututuuuu wrote:
Naravno da postoje posljedice od konzumiranja bilo cega,ali su posljedice drugacije,tj. kratkorocne i dugorocne. Prekomjerna upotreba bilo cega nema pozitivne posljedice na organizam. Ako mislis da joint nije opasan,dozvoli svojoj zeni tokom njene trudnoce da konzumira joint , dadni svom djetetu od 12 godina da pusi joint,vikendnima.
Ljudi gube poslove radi pokusaja pusenja marihuane na pauzam na poslu ili tokom voznje u autu,Ipak postoje ocigledne posljedice,kao,npr, kod osoba koje konzumiraju alkohol. Pusenje duhana razvija ovisnost i negativno utice na zdravlje,ali njegova krtorocna upotreba nema ne utice poput jointa ili alkohola.
Pokusavas opisom svog drustvenog zivota opravdati da joint nema efekta na tvoje realcije sa ljudima ili tvojim izborom zivota.Pusenje jointa je pozanto u svim drustvenim slojevima,ali njegovo konzumiranje moze imati veci uticaj na osobe koje rade vrlo dogovorne poslove. Zamisli da dodjes u operacionu salu i hirurg se osjeca malo hihg prije tvoje operacije. Koristenje jointa u nizim slojevima drsutva je manje upadljivo,jer osobe nemaju posao ili rade poslove koji nemaju visok nivo odgovornosti.
Joint ,kao i alkool imaju,osim drustvenih posljedica,ostavljaju trag na zdravlje osobe.
Danas je pristup jointu vlro jednostavan,poput obicnih cigareta ili akholola,i zato se danasnja upotreba jointa pokusava uporediti sa upotrebom bijelog hljeba i njegovim posljedicama konzumiranja u drustvu. Joint nije bijeli hljeb,ma kako pusaci jointa pokusavali umanjiti svoju odgovornost ili opravadati svoju ovisnost kanabisom, :)

Stvar je sto i jedna i druga strana tjere stvar u ekstreme... Od onih koji tvrde da ja pusenje trave cak zdravo, do onih koji djecurliju koji ispuse par jointova zovu narkomanima. Niti je zdravo niti su takvi narkomani (valjda neko misli da je to isto kao bosti se u venu, koristiti heroin ili sinteticke doge itd., ali nikako nije). Nezdrava praksa, zabava, koja u rukama nedgovornih moze biti opasna i nista vise, kao i alkohol. Al opet ne cujem da se ljude koji popiju ponekad casu vina ili koju casu vise na recimo svadbi naziva alkoholicarima, kako se to radi u ovom slucaju.
Fizcika i psihicka ovisnost nisu zdrave! Osobe koje piju pivo svaki vikend su ovisne o pivu,a osobe su svjesne toga,ali njihova ovisnost se kontorlise njihovom voljom o kolicni konzumiranja alkohola svaki vikend. To jeste alkoholizam,ali je takva pojava u drusutvu pristuna vijekovma,i postala je ubicajena pojava i nomrlaizirana od strane drsutva. Isti problem je sa konzumiranjem jointa,ako se njegova upotreba bude nomrlaizirala kao upotreba alkohola,za nekoliko decenija, drustvo ce imati problem sa kontorlisanjem ovisnosti i radnom sposobnosti pojedinaca u drustvu. U SAD osobe koje rade npr. na kontroli ogorminh avio masina se redovno kontorolisu,cak i tokom poslovnih posjeta sirom svjeta!
pa nije bas da je marihuana i drige naka novost u odnosu na alkohol, naprotiv, ljudi su pusili razne droge dok alkohola za konzumaciju jos nije ni postojao.

mada ne vidim bas poentu tvog posta. stvar je kao i s alkoholom, izmedju dobrih i losih posljedica stvar je tek kolicine, a neodgovorna osoba ce uvijek naci nesto s cim ce si unistiti zivot. Ljudi su na kraju krajeva ovisni o jos mnogo cega drugoga, od kofeina (koji dokazano izaziva ovisnost, pa jesu li i oni narkomani?), neko je kako je spomenuto ovisan o seksu, neko o penjanu na litice bez sigurnosne opereme jer je ovisan o adrenalinu itd...
Connaisseur Karlin

#135 Re: Prvi joint

tututuuuu wrote: pa ima ona izreka sto kaze kako je sve u umjerenosti. godinama pusiti travu sigurno nije zdravo, i to su daleko rjedji slucajevi, mislim da se vise misli na nekakvo rekreativno koristenje a i to obicno zavrsi nakon studija itd.

da se neko "predozirao" od trave nikad nisam cuo. Mislim, ja sam jednom moguce, al jedino sto mi se dogodilo jest da sam zaspao. :D Nisam nikad cuo da je neko nastradao, a nije bas da malo ljudi pusi travu ili je bar par puta probalo.

a u takvom stanju, kako sam vec napisao sigurno ne treba voziti ili raditi bilo kakve opasne poslove, kao sto ne treba ni pijan, je l tako?
Poenta je jednostavna: ljudi razviju navike koje su specificne za ovisnost,a ovisnost je tesko konrolisati!
tututuuuu

#136 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

red evil wrote:Marimuhana je droga pričali vi šta god. :D

Veća je šansa da će te vi koji pušite tu marimuhanu postati teži ovisnici nego ja koji nikako ne pušim. :D
jedino je veca sansa da ce ovi sto puse prije nesto poseviti za razliku od tebe. :D
tututuuuu

#137 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

tututuuuu wrote: pa ima ona izreka sto kaze kako je sve u umjerenosti. godinama pusiti travu sigurno nije zdravo, i to su daleko rjedji slucajevi, mislim da se vise misli na nekakvo rekreativno koristenje a i to obicno zavrsi nakon studija itd.

Poenta je jednostavna: ljudi razviju navike koje su specificne za ovisnost,a ovisnost je tesko konrolisati!
svi smo mi ovisnici jer svi smo mi bica navika. nako voli caj ujutro, neko kavu a neko prvo voli dorucak... to nas zapravo i cini time sto jesmo, navike. Ali iz izlozenog se vidi da navika uopce ne mora biti losa.

A kao sto sam vec pisao, marihuana skoro kod nikog nije proizvela ovisnost. Pa vise od pola faksa ju je pusilo, covjek bi rekao da su to sve teski ovisnici kad ovo cita.
Šveđanin

#138 Re: Prvi joint

Post by Šveđanin »

U naselju gdje sam odrastao bilo par strastvenih boraca za legalizaciju.

Sa onim dredovima, u nekim dronjavim, 10 brojeva vecim kosuljama i trenerkama, crvenih ociju, smrde na kilometar, nose zastave Jamajke, ne vole meso, povremeno prose jer su kivni na izrabljivacki kapitalizam u koji se oni ne mogu uklopiti... i vjecito sa sobom vuku neke papire, onako nista uheftano, jedno milion listova u rukama, tekstovi koji govore o svjetskim zavjerama... godine prolaze, oni propadaju.

Nisam valjda jedini koji nikad nije probao ni marihuanu ni cigarete. :) Kad vidim moje okruzenje i borce za legalizaciju, na sta lice i cime se bave, dodje mi da nikad ali nikad u zivotu to ne probam.
Connaisseur Karlin

#139 Re: Prvi joint

tututuuuu wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Fizcika i psihicka ovisnost nisu zdrave! Osobe koje piju pivo svaki vikend su ovisne o pivu,a osobe su svjesne toga,ali njihova ovisnost se kontorlise njihovom voljom o kolicni konzumiranja alkohola svaki vikend. To jeste alkoholizam,ali je takva pojava u drusutvu pristuna vijekovma,i postala je ubicajena pojava i nomrlaizirana od strane drsutva. Isti problem je sa konzumiranjem jointa,ako se njegova upotreba bude nomrlaizirala kao upotreba alkohola,za nekoliko decenija, drustvo ce imati problem sa kontorlisanjem ovisnosti i radnom sposobnosti pojedinaca u drustvu. U SAD osobe koje rade npr. na kontroli ogorminh avio masina se redovno kontorolisu,cak i tokom poslovnih posjeta sirom svjeta!
pa nije bas da je marihuana i drige naka novost u odnosu na alkohol, naprotiv, ljudi su pusili razne droge dok alkohola za konzumaciju jos nije ni postojao.

mada ne vidim bas poentu tvog posta. stvar je kao i s alkoholom, izmedju dobrih i losih posljedica stvar je tek kolicine, a neodgovorna osoba ce uvijek naci nesto s cim ce si unistiti zivot. Ljudi su na kraju krajeva ovisni o jos mnogo cega drugoga, od kofeina (koji dokazano izaziva ovisnost, pa jesu li i oni narkomani?), neko je kako je spomenuto ovisan o seksu, neko o penjanu na litice bez sigurnosne opereme jer je ovisan o adrenalinu itd...
Poenta je opet jednostavna: drzava je odgovorna za kontorlu konzumiranja,a istovremeno je odgovorna i za razvoj ovisnistva u drustvu!

Kako moja ovisnost o vodi moze ugroziti pojedince u drustvu?
red evil

#140 Re: Prvi joint

Post by red evil »

tututuuuu wrote:
red evil wrote:Marimuhana je droga pričali vi šta god. :D

jedino je veca sansa da ce ovi sto puse prije nesto poseviti za razliku od tebe. :D
Možda i jesu. :D Ali ako ne konzumiram nikakvu drogu teško mogu preći na teže, dok ovi imaju veći procenat da mogu. :D
maida95

#141 Re: Prvi joint

Post by maida95 »

Šveđanin wrote:Nisam valjda jedini koji nikad nije probao ni marihuanu ni cigarete.
Pa nisam ni ja zapalila nikad, što ne znači da moram automatski mrziti takve stvari i smatrati narkomanima sve koji to koriste. Jednostavno sam stava da je alkohol dosta štetniji i po konzumenta i po njegovu okoliku, od marihuane. :mrgreen:
Kikibombona

#142 Re: Prvi joint

Post by Kikibombona »

Ja sam ovisna o pijenju vecih kolicina vode od statisticki odredjenih kolicina vode. Zamisli kakve su posljedice od prevelike konzumacije vode, :D

To je tvoj utisak, draga. Neka ostane takav, nije vazno.

O fizickoj ovisnosti bi se dalo razgovarati, dok o psihickoj nema ni govora. Recimo, imao sam sam nekoliko apstinencija u trajanju od par sedmica do par mjeseci. Nikada nisam osjetio bilo kakvu tegobu zbog toga. E sad, moguce je da imas neke paranormalne sposobnosti pa mozes prodrijeti u moje mozdane celije i otkriti sta se tacno tamo zbiva. Moguce je da nisam svjestan sebe. Nijednu opciju ne treba iskljuciti. :izet:
Connaisseur Karlin

#143 Re: Prvi joint

tututuuuu wrote:
svi smo mi ovisnici jer svi smo mi bica navika. nako voli caj ujutro, neko kavu a neko prvo voli dorucak... to nas zapravo i cini time sto jesmo, navike. Ali iz izlozenog se vidi da navika uopce ne mora biti losa.

A kao sto sam vec pisao, marihuana skoro kod nikog nije proizvela ovisnost. Pa vise od pola faksa ju je pusilo, covjek bi rekao da su to sve teski ovisnici kad ovo cita.
Ljudi jesu ovisni o svojim navikama,ali to nema veze sa ovisnsoti opijatima :D

Ako tako opravdavas ovisnost,hajmo dozvoliti legalnu upotrebu LSD :D

Marihuna proizvodi ovisnost kao i ciegareta ,ali je njen efekat drugaciji od pusenja obicnih cigareta.

Ovisnost se ne razvija isklucivo kao psolljedica konzumiranja,jer mnogi pojedinci u drustvu posjeduju karakteristike buducih ovnisnika.
Connaisseur Karlin

#144 Re: Prvi joint

Kikibombona wrote:

To je tvoj utisak, draga. Neka ostane takav, nije vazno.

O fizickoj ovisnosti bi se dalo razgovarati, dok o psihickoj nema ni govora. Recimo, imao sam sam nekoliko apstinencija u trajanju od par sedmica do par mjeseci. Nikada nisam osjetio bilo kakvu tegobu zbog toga. E sad, moguce je da imas neke paranormalne sposobnosti pa mozes prodrijeti u moje mozdane celije i otkriti sta se tacno tamo zbiva. Moguce je da nisam svjestan sebe. Nijednu opciju ne treba iskljuciti. :izet:
Podvuceni i boldirani dio teksta, eto sve si odgovorio :thumbup:
Kikibombona

#145 Re: Prvi joint

Post by Kikibombona »

Jedno pitanje za vas:

Da li ste ikada konzumirali marihuanu?
maida95

#146 Re: Prvi joint

Post by maida95 »

Connaisseur Karlin wrote:Marihuna proizvodi ovisnost kao i ciegareta
a evo kikibombona ti uporno govori kako je prvi on imao periode u kojima uopšte nije pušio travu, a nije osjetio nikakve posljedice. Ignorišeš to. Pokušaj pušaču oduzeti na, eto, tri dana cigare, pa ćeš da vidiš koliku ovisnost stvaraju cigare, a koliku marihuana.
tututuuuu

#147 Re: Prvi joint

Post by tututuuuu »

tututuuuu wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Fizcika i psihicka ovisnost nisu zdrave! Osobe koje piju pivo svaki vikend su ovisne o pivu,a osobe su svjesne toga,ali njihova ovisnost se kontorlise njihovom voljom o kolicni konzumiranja alkohola svaki vikend. To jeste alkoholizam,ali je takva pojava u drusutvu pristuna vijekovma,i postala je ubicajena pojava i nomrlaizirana od strane drsutva. Isti problem je sa konzumiranjem jointa,ako se njegova upotreba bude nomrlaizirala kao upotreba alkohola,za nekoliko decenija, drustvo ce imati problem sa kontorlisanjem ovisnosti i radnom sposobnosti pojedinaca u drustvu. U SAD osobe koje rade npr. na kontroli ogorminh avio masina se redovno kontorolisu,cak i tokom poslovnih posjeta sirom svjeta!

Poenta je opet jednostavna: drzava je odgovorna za kontorlu konzumiranja,a istovremeno je odgovorna i za razvoj ovisnistva u drustvu!

Kako moja ovisnost o vodi moze ugroziti pojedince u drustvu?
ma nije uopce jednostavna. kao prvo ne znam da smo uopce o tome pricali, vec je usporedba bila alkohol vs marihuana. Drzava nije nista drugo do manifestacija volje naroda, pa sad da se marihuana legalizira ti bi je odjednom smatrala O.K? Bilo je vrijeme i kad je alkohol bio ilegalan, sjeca se iko zabrane alkohola u SAD-u?

ja se opet vracam na alkohol, mislim da brojke o stradalim dovoljno govore same za sebe. Na kraju krajeva, seksualni ovisnici prenose bolesti itd... Opasni su u prometu neispavani itd... od njih je isto tako neodgovorno sjesti i voziti auto.

i uporno guras tezu da je marihuna = ovisnost, ja se ne bih nikako slozio.
Connaisseur Karlin

#148 Re: Prvi joint

Šveđanin wrote:U naselju gdje sam odrastao bilo par strastvenih boraca za legalizaciju.

Sa onim dredovima, u nekim dronjavim, 10 brojeva vecim kosuljama i trenerkama, crvenih ociju, smrde na kilometar, nose zastave Jamajke, ne vole meso, povremeno prose jer su kivni na izrabljivacki kapitalizam u koji se oni ne mogu uklopiti... i vjecito sa sobom vuku neke papire, onako nista uheftano, jedno milion listova u rukama, tekstovi koji govore o svjetskim zavjerama... godine prolaze, oni propadaju.

Nisam valjda jedini koji nikad nije probao ni marihuanu ni cigarete. :) Kad vidim moje okruzenje i borce za legalizaciju, na sta lice i cime se bave, dodje mi da nikad ali nikad u zivotu to ne probam.
Najveci izvor problema su osobe koje na temi podrzavaju avanturu sa jointom,a takve osobe u durstvu najvise stimuliraju maldu populaciju za konzumiranjem jointa,a istovremeno ne zele uzeti odgovnornost za razvoj novih ovisnika.
Connaisseur Karlin

#149 Re: Prvi joint

maida95 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Marihuna proizvodi ovisnost kao i ciegareta
a evo kikibombona ti uporno govori kako je prvi on imao periode u kojima uopšte nije pušio travu, a nije osjetio nikakve posljedice. Ignorišeš to. Pokušaj pušaču oduzeti na, eto, tri dana cigare, pa ćeš da vidiš koliku ovisnost stvaraju cigare, a koliku marihuana.
kikibombona nije mjerilo za cijelu populaciju :) Njegovo iskustvo nije jednako isusktuvu osoba koje isto konzumiraju joint :)
Connaisseur Karlin

#150 Re: Prvi joint

Kikibombona wrote:
Jedno pitanje za vas:

Da li ste ikada konzumirali marihuanu?
Da li ste ikada vidjeli osobu koja leti sa posla radi pusenja marihunae?
Da li ste ikada vidjeli osobu koja je izazvala saobracajnu nesrcu zahajujuci senju marihunae tokom voznje?
Da li ste ikada bili kaznjeni u skoli radi pusenja marihunae u WC?

Ne pokusavaj opravdavati svoju ovinsnost koja nije mjerilo za sve uzrocno-posljedicne pojave u drsutvima. :)
Post Reply