Srbija - da li bi bilo politički korektno...

Da li bi bilo politički korektno početi nazivati sve građane Srbije četnicima?

Da
32
44%
Ne
41
56%

Total votes: 73

GeeTnT

#126 Re: Srbija - da li bi bilo politički korektno...

Post by GeeTnT »

PeppermintSA wrote:
GeeTnT wrote:Kao sto bi svaki Srbin pozelio da se ne granici, ne susrece i ne vidja sa Bosnjacima, Hrvatima, Romima, Madjarima, Austrijancima, Amerikancima i drugim koji se jasno izjasnise ko je negativac u svemu sto se izdesavalo u proslosti, tako i Bosnjak bi volio da nema nikakvih dodirni tacaka sa Srbima, a sa ostalima su sasvim korektni odnosi....Cak i u Holivudu niko vise ne pita koga da stave za negativca...jbg.. s tim se jednostavno naviknes...
Ja sam Bošnjak. Moj najbolji prijatelj je Srbin i nekako baš volim što imam s njim, kako kažeš, ''dodirnu tačku''.

Fašističke bljuvotine iznosi isključivo u svoje ime, a ne i u moje.
Svaki individualni primjer je jako mali pokazatelj odnosa koji se jasno vide iz komentara portala iz Srbije... bljuvotine su zastupljene na svim stranama, samo sto su proporcije razlicite.
Bosnjak na svaki teroristicki napad pa bio on i na kraju svijeta bude bezrazlozno meta kritike, a sva kritika upucena Bosnjaku je zapravo sopstveno pranje kriticara.
PeppermintSA

#127 Re: Srbija - da li bi bilo politički korektno...

Post by PeppermintSA »

GeeTnT wrote:
Svaki individualni primjer je jako mali pokazatelj odnosa koji se jasno vide iz komentara portala iz Srbije... bljuvotine su zastupljene na svim stranama, samo sto su proporcije razlicite.
Bosnjak na svaki teroristicki napad pa bio on i na kraju svijeta bude bezrazlozno meta kritike, a sva kritika upucena Bosnjaku je zapravo sopstveno pranje kriticara.
I kakve to veze ima sa tvojim prethodnim postom?

Kao prvo, po čemu su anonimni komentari na portalima mjerodavni? Imaš li možda statistički pokazatelj o procentualnim udjelima kompletnog stanovništva jednog naroda u online komentarisanju? Ko komentariše? Odakle su te osobe? Koliko godina imaju? Da li iza svakog naloga stoji jedno fizičko lice, što je veoma upitno? Jesi li upoznat s činjenicom da različiti portali, ovisno o sadržaju i političkom tonalitetu, privlače ljude određenih svjetonazora? Komentari na Kuriru, ako već pričamo o Srbiji, su dijametralno suprotni od komentara na b92.

Mislim, tvoje konstatacije su u potpunosti ad hoc i pokazuju da apsolutno nemaš doticaja sa realnošću. Recimo, ne postoji portal na prostoru bivše Jugoslavije čiji komentari privlače više fašističkih i zlih komentara od Klix-a. Da li to treba da znači da su Bošnjaci kolektivno šovinizam? Naravno da ne, šovinizam u Bošnjaka je najmanji u regiji. Pitanje je ko piše na Klix-u, ko provocira, ko piše iz dijaspore, ko je plaćen za takve komentare, ko ima po deset naloga itd.

Dalje, odakle tebi da je nakon svakog terorističkog napada svaki Bošnjak meta kritike? Daj mi navedi jedan jedini primjer u kojem je neki konkretan Bošnjak ili pak kompletan bošnjački narod direktno iskritikovan zbog nekog terorističkog napada.

Ako ti pod kritikom smatraš anonimne komentare po portalima koji spominju Gornju Maoču, mudžahedine iz rata ili neke glupave konstatacije o Bin Ladenovom bh. pasošu, onda imaš određeni problem, jer takvi komentari nisu kritika Bošnjaka, niti kritika Islama, već su idiotski, neuki komentari nepoznatih osoba koji nažalost i imaju neke istine, ma koliko mi htjeli da nemaju.

Dakle, vratimo se na sami početak:

Ko tebi daje za pravo da u ime bošnjačkog naroda kažeš da svaki Bošnjak ne želi ''dodirnu tačku sa Srbima'', a da svaki Srbin ne želi ''dodirnu tačku sa Bošnjacima, Hrvatima, Albancima, Amerikancima ili koga si već sve naveo''?
GeeTnT

#128 Re: Srbija - da li bi bilo politički korektno...

Post by GeeTnT »

To pravo su mi dale prvo godine, pa onda knjige, zapisi, citati, slike...pa onda video-zapisi, svjedocenje, dokazi....na kraju i forum/internet/blog...trebali jos?
PeppermintSA wrote:
Dalje, odakle tebi da je nakon svakog terorističkog napada svaki Bošnjak meta kritike? Daj mi navedi jedan jedini primjer u kojem je neki konkretan Bošnjak ili pak kompletan bošnjački narod direktno iskritikovan zbog nekog terorističkog napada.
Jeli se ti to zajebavas sa mnom? Ozbiljno pitam?
PeppermintSA

#129 Re: Srbija - da li bi bilo politički korektno...

Post by PeppermintSA »

GeeTnT wrote:To pravo su mi dale prvo godine, pa onda knjige, zapisi, citati, slike...pa onda video-zapisi, svjedocenje, dokazi....na kraju i forum/internet/blog...trebali jos?
PeppermintSA wrote:
Jeli se ti to zajebavas sa mnom? Ozbiljno pitam?
Pravo da kažeš da svaki Bošnjak ne želi dodirnu tačku sa Srbima, a da svaki Srbin ne želi dodirnu tačku sa Bošnjacima, Hrvatima, Albancima, Amerikancima...su ti dali video-zapisi i citati? :lol: :lol: :lol:

Najozbiljnije te pitam. Ah da, zaboravio sam...ti pod kritikom podrazumijevaš anonimni komentar na Blicovom koment sekšnu. :roll:
GeeTnT

#130 Re: Srbija - da li bi bilo politički korektno...

Post by GeeTnT »

Meni ovakve stvari nisu smijesne, a tuzno mi je ako je neko toliko slijep da nije vidio onolike napade na Bosnjake zbog Pariza, Brisela...zaobidjeni su samo u slucaju Ankare...
PeppermintSA

#131 Re: Srbija - da li bi bilo politički korektno...

Post by PeppermintSA »

GeeTnT wrote:Meni ovakve stvari nisu smijesne, a tuzno mi je ako je neko toliko slijep da nije vidio onolike napade na Bosnjake zbog Pariza, Brisela...zaobidjeni su samo u slucaju Ankare...
Koliko sam ja tek pročitao komentara koji su opravdavali ili relativizirali napade na Pariz, pa to ne znači da imam pravo reći da svi Bošnjaci pravdaju terorizam. Koliko je bilo takvih komentara da se čak i SIPA oglasila, a na ovom forumu je otvoren zaseban topic na tu temu.
hAZNADAR

#132 Re: Srbija - da li bi bilo politički korektno...

Post by hAZNADAR »

Sve zavisi Ko koristi izraz.

Mnogi Srbi rado izmedju sebe koriste taj izraz cetnik - ali ne vole kada ih neko drugi tako oslovi.
Siptari sebe tako oslovljavaju, Albaniju zovu Sciprija, pjevaju pjesme o Shiptarima - ali ne vole kada ih drugo tako nazivaju i preferiraju albanski izraz.
Cigani sebe oslovljavaju tako, ponosno spominju taj izraz u pjesmama - ali ne vole da ih drugi tako oslovljavaju pa preferiraju Romi.
Americki crnci jedne druge od milja nazivaju Nigger,.. nedajBoze da ih tako neko drugi oslovi.

Itd.

Tako da bi bilo nekoretno. U Srbiji izraz cetnik nema negativnu akonotaciju - ali znaju da je drugima to negativno i ne vole da ih drugi tako nazivaju.
Zokipfc

#133 Re: Srbija - da li bi bilo politički korektno...

Post by Zokipfc »

Ne vjerujem svojim ocima. 45% :-)

Hocete li tako i zvati Balasevica, Gileta, Caneta? Ili jednog od 200.000 dezertera iz perioda '91-'95? Zapitajte se to :kiss:
Opetja033

#134 Re: Srbija - da li bi bilo politički korektno...

Post by Opetja033 »

Sramotno je i postaviti ovakvo pitanje.....

Ipak tamo zive i gradjani bosnjacke, madjarske, albanske, hrvatske, romske nacionalnosti.
Zokipfc

#135 Re: Srbija - da li bi bilo politički korektno...

Post by Zokipfc »

SkyLimit wrote: Pri tom im se ne moze zamjeriti. Zamjeriti Srbinu sto zakolje nekoga je kao da zamjeris zmiji sto pojede misa. To je dio njihove prirode.
Cisto nek ljudi vide sta se ovdje pise. Zemljo otvori se
karanana

#136 Re: Srbija - da li bi bilo politički korektno...

Post by karanana »

naravno da ne bi. sta ja imam zvati nekoga nekim imenom ako se ne osjeca tako.
spomenuto je vec....mladic i milosevic su bili sve ali ne chetnici. a aleksic na grbavici je bio chetnik. a ipak je ovaj chetnik koliko sam skonto imao koliko-toliko korektan odnos prema muslimanima.
a da ne govorim o drugim ljudima koji se ne svrstavaju ni u socijaliste ni u sns-ovce ni u radikale.
Post Reply