PROTESTI BORACA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bumerangss

#126 Re: PROTESTI BORACA

Post by bumerangss »

L u c i f e r wrote:
bumerangss wrote:
L u c i f e r wrote:Ja hocu da mi cuna bidne jos veca
Ja bih volio da ti je veci IQ
Al na iq ne mogu nabit protestante i tebe zajedno :/
Oni koji imaju cunicu imaju takve komplekse i ne nabijaju nego budu nabijeni :D
L u c i f e r

#127 Re: PROTESTI BORACA

Post by L u c i f e r »

bumerangss wrote:
L u c i f e r wrote:
bumerangss wrote:
Oni koji imaju cunicu imaju takve komplekse i ne nabijaju nego budu nabijeni :D
E pa da se cika Luci ne bi s tobom vazdan igro hobdanista, a nit ti se hobraco nit ga hinteresujes, haj ti sad fino polahko na add foe... ;)

http://forum.klix.ba/veterani-gdje-ste- ... #p12442453
O'zone
Globalni moderator

#128 Re: PROTESTI BORACA

Post by O'zone »

L u c i f e r wrote:
bumerangss wrote:
L u c i f e r wrote:Ja hocu da mi cuna bidne jos veca

Banned user for reason “Neprihvatljiv nacin komunikacije.” -14 dana-
» L u c i f e r
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#129 Re: PROTESTI BORACA

Post by Truba »

amnestija je najvece sranje koje se moglo dogoditi
onda povecanje skoro duplo boraca

tu su kljucni problemi
KB9

#130 Re: PROTESTI BORACA

Post by KB9 »

al covjece 1000+ udruzenja :skoljka:
Bodkin

#131 Re: PROTESTI BORACA

Post by Bodkin »

Kad niko nema muda reviziju da napravi
bumerangss

#132 Re: PROTESTI BORACA

Post by bumerangss »

Ja nisam protiv da se nagrade zaslužni ljudi u ratu ali mislim da je nepravedno da demobilisani nezaposleni borac koji je proveo 4 godine u rovu nema pravo na crkavicu od 320 KM a Dzevad Radzo, Slaviša Šucur, Željko Komšić, Nedzad Brankovic, Mirsad Kebo... i jos mnogo slicnih svaki mjesec dobivaju po 400 KM za ratna odlikovanja i pored svojih plata od 3 4 5000 KM i još dosta njih koji dobivaju vojne penzije od oko 1500 KM i jos dodatno ti 400 KM :-)

Mislim da se treba uvesti imovinski cenus da pravo na tih 400 KM nemaju oni koji imaju primanja preko 1000 KM
DZONPI

#133 Re: PROTESTI BORACA

Post by DZONPI »

Evo iz prve ruke.Ranjen iso na komisiju proglasen 70 invalidnina noga u pitanju.Prodje par godina revizija noga ista dakle potpuno ista smanjeno na 20 pitam sta je razlog sute i samo kazu to je to.Hraknem predsjednika komisije izadjem nemogu sebi da dodjem.Dobijem rjesenje da cu dobivat 32 marke mjesecno.Naravno zbog te noge izgubio poso i sad trebam da zivim na drzavnoj sisi od 32 marke.Halo nisam ja nista trazio sam sam dobio poziv dakle ako me vec jebes pa sto mi onda nedas poso koji mogu radit a ne valjo si e sad mi netrebas vise.Rezultat moro otic na zapad da bi imo normalan zivot ozenjen djete jel da zivim od 32 marke.Znate li kolko je samo na zapadu bivsih boraca koji su ovdje vise zasticeni nego u vlastitoj zemlji.Mrs bagro sram vas bilo.Treba davat penzije onim sto su rez pravili oko hercike i onda dobiju zijanpe.Zamislite kako se covjek onda osjeca.I jos dodjes dole normalno obidjes porodicu i ostalo dodje papak pa te fol nesto gleda ono u stilu divi dijaspore .Jebeno .
SerijeSync

#134 Re: PROTESTI BORACA

Post by SerijeSync »

DZONPI wrote:Evo iz prve ruke.Ranjen iso na komisiju proglasen 70 invalidnina noga u pitanju.Prodje par godina revizija noga ista dakle potpuno ista smanjeno na 20 pitam sta je razlog sute i samo kazu to je to.Hraknem predsjednika komisije izadjem nemogu sebi da dodjem.Dobijem rjesenje da cu dobivat 32 marke mjesecno.Naravno zbog te noge izgubio poso i sad trebam da zivim na drzavnoj sisi od 32 marke.Halo nisam ja nista trazio sam sam dobio poziv dakle ako me vec jebes pa sto mi onda nedas poso koji mogu radit a ne valjo si e sad mi netrebas vise.Rezultat moro otic na zapad da bi imo normalan zivot ozenjen djete jel da zivim od 32 marke.Znate li kolko je samo na zapadu bivsih boraca koji su ovdje vise zasticeni nego u vlastitoj zemlji.Mrs bagro sram vas bilo.Treba davat penzije onim sto su rez pravili oko hercike i onda dobiju zijanpe.Zamislite kako se covjek onda osjeca.I jos dodjes dole normalno obidjes porodicu i ostalo dodje papak pa te fol nesto gleda ono u stilu divi dijaspore .Jebeno .
Još jednom ponavljam revizija se radi selektivno i na osnovu podobnosti a ne invaliditeta, dakle imaju 2 vrste revizije kada te dočekaju doktori sa strane i doktori koje znaš iz rata, e tu sad idu perverzije, nevalja ti ime i prezime, nisi vjernik, nisi stranački podoban itd, kada te dočekaju doktori koje znaš onda se ne brini a kada te dočeka doktor stranačka seljačina e tu najebeš.Znam RVI 100% kojeg su čisto iz zajebancije i što mogu znači ono kukavički se iživili na momku smanjili mu procenat na 60%, međutim ovaj bio priseban odradio sudsko vještačenje i vratio se na 100%, dok neko ne izrafala komisiju neće se stoka primirit, nastavit će se iživljavat po stranačkim uputama.Revizija treba da se radi na osnovu radne sposobnosti i bila bi završena za pola godine/dakle radno sposoban/nesposoban i zdravo!!
DZONPI

#135 Re: PROTESTI BORACA

Post by DZONPI »

Nek je sad rade kome hoce mene je zastitila tudja drzava dala mi poso kucu dakle poso upravo na osnovu moje noge tj ko pasa sjedis i jos kazu lagano mojne previse se forsirat pa hoces extra stolicu da je udobnije halo lesinari ima ga da je ko nokat sto kazu.Zao mi samo obicne raje koja nije uspjela .
KB9

#136 Re: PROTESTI BORACA

Post by KB9 »

inace u zivotu svi problemi koji nam se javljaju i stvari koje nas handre su vecinom one koje su nam strasno blizu, ne znam samo kako tim borcima davno nije palo na pamet da malo procesljaju svoje redove i dovedu to u red (pa cak i silom), majku mu svaki grad ima bruku tih navodnih boraca koji ocima nisu vidili rata u ovoj drzavi, da ne pricamo u borbama, al eto izgleda da je svima lakse kukat i cekat umjesto potegnut malo da se isprave stvari u svojoj avliji sto bi se reklo
agent_zero

#137 Re: PROTESTI BORACA

Post by agent_zero »

Ko god je glasao i dalje glasa za SDA, a protestuje bilo radi čega, apsolutno mi ga nije žao!

Znači generalno govorim, za sve proteste i protestante.
MAN-lion's coach

#138 Re: PROTESTI BORACA

Post by MAN-lion's coach »

Nakon sto je grad osvanuo oblijepljen plakatima o navodnim protestima 19.5 danas je policija na trolejbuskom stajalistu Dobrinja sakupljala informacije o navedenoj obavijesti.
O'zone
Globalni moderator

#139 Re: PROTESTI BORACA

Post by O'zone »

Jesu protesti možda pomjereni sa 19-og na 25.05?

Vidim da se pojavljuju kontradiktorne informacije o ta dva datuma. Za sutra su koliko vidim najavljeni protesti boraca TK u Tuzli a opet na Avaz-ovom site-u stoji da s protesti 25.05 u Sarajevu :-?

Ili će svako u svom gradu 19-og pa onda 25-og svi đžuture u Sarajevo?
MAN-lion's coach

#140 Re: PROTESTI BORACA

O'zone wrote:Jesu protesti možda pomjereni sa 19-og na 25.05?

Vidim da se pojavljuju kontradiktorne informacije o ta dva datuma. Za sutra su koliko vidim najavljeni protesti boraca TK u Tuzli a opet na Avaz-ovom site-u stoji da s protesti 25.05 u Sarajevu :-?

Vjerujem da ce i KSMUP zabraniti svako nezakonito okupljanje kako je to ucinio i TKMUP.
O'zone
Globalni moderator

#141 Re: PROTESTI BORACA

Post by O'zone »

MAN-lion's coach wrote:
O'zone wrote:Jesu protesti možda pomjereni sa 19-og na 25.05?

Vjerujem da ce i KSMUP zabraniti svako nezakonito okupljanje kako je to ucinio i TKMUP.
Siguran sam da hoće. Više me interesovalo zbog blokada saobraćajnica što gradskih što vangradski.
bumerangss

#142 Re: PROTESTI BORACA

Post by bumerangss »

Moe li neko od organizatora ovdje napisati sta se konkretno trazi od vlasti
MAN-lion's coach

#143 Re: PROTESTI BORACA

bumerangss wrote:Moe li neko od organizatora ovdje napisati sta se konkretno trazi od vlasti
Nisam organizator , vjerovatno politicki motivi maskirani kroz obespravljenost.
O'zone
Globalni moderator

#144 Re: PROTESTI BORACA

Post by O'zone »

bumerangss wrote:Moe li neko od organizatora ovdje napisati sta se konkretno trazi od vlasti
Pa valjda pare....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#145 Re: PROTESTI BORACA

Post by _BataZiv_0809 »

U HNK strajk policije zbog tuzbi po kolektivnom ugovoru :-)
bumerangss

#146 Re: PROTESTI BORACA

Post by bumerangss »

MAN-lion's coach wrote:
Nisam organizator , vjerovatno politicki motivi maskirani kroz obespravljenost.
Na naslovnici avaza Bukvarević kaže da su organizatori Nikšić i Helez :D
ranger

#147 Re: PROTESTI BORACA

Post by ranger »

agent_zero wrote:Ko god je glasao i dalje glasa za SDA, a protestuje bilo radi čega, apsolutno mi ga nije žao!

Znači generalno govorim, za sve proteste i protestante.
pa ta sorta i jest alijino cvijece... Bog, Bakir i SDA
KB9

#148 Re: PROTESTI BORACA

Post by KB9 »

jos jedan obicni dan u sedmici

borci prvo moraju poc sami od sebe i protjerat uhljebe koji se lafo bore za njih
KB9

#149 Re: PROTESTI BORACA

Post by KB9 »

treca strana wrote:
KB9 wrote:jos jedan obicni dan u sedmici

borci prvo moraju poc sami od sebe i protjerat uhljebe koji se lafo bore za njih
11 sati Sicki Brod .. protesti ce biti i javna smotra nas demobilisanih!
Ne postoji ni Alija ni BOG da nas zaustavi!
alija odavno ne postoji a oko boga je vec oko licnog stava

ponavljam, prvo procesljajte svoje redove jer mnogo smeca se krije u njima pa se onda ujedinite, dobit cete mnogo vise na efikasnosti :bih:
Tesla10

#150 Re: PROTESTI BORACA

Post by Tesla10 »

Zastava Herceg-Bosne - šta ona radi na protestima?
Post Reply