patriot_1 wrote:Bog je središte biblijske spasenjske objave. Ljudi lako upadaju u zabludu misleći da se radi samo o njima. Zapravo, cijeli svijet je teocentričan, tj. usmjeren na Boga: "Sve je od Njega, po Njemu i za Njega." (Rimljanima 11:36). Bog je nevidljiv i zbog toga ga se ne može prikazivati. Sveto pismo govori o Bogu Ocu (Efežanima 3:14-21), Bogu Sinu (I petrova 1:20; Ivan 1:1-18; Hebrejima 1) i Bogu Duhu Svetome (Rimljanima 8:1-16). Otac je na nebu i na nebu će uvijek i ostati. On je od vijeka do vijeka. Gospodin isus posvjedočuje tu činjenicu u evanđelju po Ivanu sljedećim riječima: "Boga nitko nikad nije vidio; Jedinorođenac-Bog koji je u očevu krilu, on ga je objavio." Oca znamo, dakle, samo kroz Sina. Gospodin Isus Krist nam je očitovao, jer: "tko je vidio mene, vidio je i Oca." Bog otac će dovijeka ostati nevidljiv. Krist je prije svih vjekova bio Bog. Bog nikada nije stvorio Krista. On je isto tako Bog kao i Otac i Duh Sveti. Ja i Otac jedno smo. (Ivan 10: 30). Kao i Otac, On je postojao u vječnosti, prije postanka svijeta. Ta se činjenica naziva Isusova praegzistencija. "A sada Oče proslavi ti mene kod sebe samog slavom koju imadoh kod tebe prije nego postade svijet" (Ivan 17: 5). "Ja ću moliti oca, i dat će vam drugog branitelja koji će ostati s vama zauvijek, Duha istine..." (Ivan 14:16-17). Kad je Gospodin isus dao ovo obećanje svojim učenicima, Duh Sveti ne bijaše još dat, jer Isus nije bio još proslavljen (Ivan 7:39). Isus je trebao najprije uzaći na Nebo i pojaviti se pred Bogom Ocem sa cijelim svojim otkupiteljskim djelom (Hebrejima 9: 12-26). Tek se tada, po Njegovu obećanju mogao izliti Duh Sveti.
>>>Al ga ti lupaš!Piše,:"Nitko nije vidio,Sin ga obznani!",,dakle on ga je vidio!I kasnije će reć"Tko je vidio MENE,vidio je i Oca,ja sam u Njemu i on u meni!"Dakle,isto su!"JA I OTAC SMO JEDNO!"
Vrlo jasno,to nam naš"kuran" piše i mi to vjerujemo.Jer mi imamo Novi Zavjet,kuran nam ne znači ništa!
Bog je nevidljiv i zbog toga ga se ne može prikazivati. Sveto pismo govori o Bogu Ocu (Efežanima 3:14-21), Bogu Sinu (I petrova 1:20; Ivan 1:1-18; Hebrejima 1) i Bogu Duhu Svetome (Rimljanima 8:1-16)
koliko vi bogova imate, bog ovaj bog onaj....
Oca znamo, dakle, samo kroz Sina. Gospodin Isus Krist nam je očitovao, jer: "tko je vidio mene, vidio je i Oca."
nije to bas tako kao sto tvrdis, i sakatis bibliju, sto nam cijeli tekst iz biblije ne izvadis a ne Ovako copas dio po dio koji ti pase, ali ja poznajem tvoju bibliju pa meni nemozes palamudit kao drugima
sto nam ne postiras sta je poslije rekao filipu kad je rekao
tko je vidio mene, vidio je i Oca
Krist je prije svih vjekova bio Bog.
znaci Krist ima svog Boga kojem se klanja
Ja i Otac jedno smo. (Ivan 10: 30).
jasno je isus naznacio da to jedinstvo je u istim planovima i zeljama, svrsi, a ne jedinstvo u bicu da su jedno bice kao sos.
jasno isus naznazio ali vi volite svoje i pavlovo tumacenje vise nego sta vam isus kaze.
). "Ja ću moliti oca, i dat će vam drugog branitelja koji će ostati s vama zauvijek, Duha istine..." (Ivan 14:16-17).
kojeg branitelja osim poslanika muhamemda, jer niko drugi nije ispunio isusovo prorocanstvo osim Muhammed.
Tek se tada, po Njegovu obećanju mogao izliti Duh Sveti.
neradi se to o duhu svetom nego o drugom branitelju paraklete a ne duh sveti jer jasno je naznaceno da isus mora otici da bi dosao taj neko drugi a vi mislite da je to duh sveti a nemoze biti jer duh sveti je vec bio prisutan za zivota Isusa, tako da je nelogicno vjerovati da se radi o istom svetom duhu
>>>Al ga ti lupaš!Piše,:"Nitko nije vidio,Sin ga obznani!",,dakle on ga je vidio!I kasnije će reć"Tko je vidio MENE,vidio je i Oca,ja sam u Njemu i on u meni!"Dakle,isto su!"JA I OTAC SMO JEDNO!"
>Al ga ti lupaš!Piše,:"Nitko nije vidio,Sin ga obznani!",,dakle on ga je vidio!I
pa to je cista glupost od kad je obznanjivanje isto kao sto je vidjenje, mogu i ja obznaniti BOga narodu ali nemora znaciti da sam ga vidio.
,ja sam u Njemu i on u meni!"Dakle,isto su!"JA I OTAC SMO JEDNO
ali isus jasno kaze da se ne radi o tome sto ti kazes, nije to moje tumacenje nego isusovo, isus licno u bibliji objasnjava sta to znaci i apsolutno nije to sto ti hoces da vjerujes. kaze ucenicima da svi budu jedno kao sto su on i otac jedno, pa da svi apostoli budu jedno sa isusom i ocem.
tako ste nelogicni u svojim vjerovanjima da je to strahova, barem ako neko vjeorvanje pogresno ali da je loigcno, da izgleda logicno haj i pa i nekako, ali nit je tacno nit je logicno, znaci ocita zabluda.