Ako laze Sefer, onda lazem i ja jebaji ga. A valjda opet Sefer zna nesto, ok moze se covjeku svasta nesta prigovoriti, ali cinjenica je da je on vodio tu vojsku jeboga zivot, valjda je znao cime raspolaze.Fudo387 wrote:Jebo te internet alija i siberi, da li ti uopste mozes razumijeti sta si napisao?hrasno38 wrote:To nisam ja izmislio to su podaci kojima je baratao Alija, Sefer, Divjak a mozes ih naci po internetu....Sta znaci skolovan oficir. Najskolovaniji za rat oficviri su oni koji su prosli ratnu skolu a Delic je nije prosao ni u mislima...Jovo i Siber jesu...pa ti skontaj!!!Fudo387 wrote:
Kazu da je bio najskolovaniji od te nase mrake, haj mu ga znaj.
I nemoj da izmisljas kako je u TO 92 bilo 30% nebosnjaka. Tebi hvala za zasluge i tome slicno, al' sto je previse previse je. Kamo srece da vas je bilo vise, ne bi rat onako dugo potrajao.
30%?
Halo, momak, to su dva korpusa vojske.
Realnost je da se od vas nije mogao sastaviti ojacani bataljon.
I kad pljujes po toj sedmoj muslimanskoj, nemoj slucajno da bi se podsjetio kako su ti oni guzicu spasili na igmanu, skupa sa krajiskom sirotinjom.
I halo ovdje govorimo samo o prvoj godini rata, razumijes? Dakle pricamo o 92' godini kada je ogroman broj srba i hrvata ostao sa svojim komsijama bosnjacima. Potrazi malo koliko je samo u Sarajevu i okolini poginulo Srba i Hrvata koji su se borili na nasoj strani? Neki su proglaseni herojima, posthumno zlatnim ljiljanima...
Rasim Delic dolazi polovinom 93 i onda se krece sa novom pricom, tekbiranjima i ostalim nepotrebnim glupostima. Mozes ti pricati sta hoces, ali to sigurno nije doprinijelo moralu kod vojnika nemuslimana. Pa zamisli da si ti islamske vjeroispovijesti, i onda ti dodju i kazu ajmo u borbu hvaljen isus itd.
Nebitno uostalom koliko je bilo nemuslimana u vojsci. Bolan da ih je bilo 1% morao si ih postovati, a ne tjerati na tekbiranje i klanjanje. Mislim nije niko tjerao, ali to je isto kao sad sto ima situacije po vrticima i skolama, imaju vjeronauku nije obavezna, ali eto ajd ti sad odvoji svoje dijete, a tamo njih 90% ide.
To su gluposti koje nikako nisu smjele da se unose u jednu vojsku, kakvo bolan tekbiranje. Moglo se i bez toga, tako da to uopste nije bilo potrebno, ali eto vjerovatno Alija i ekipa kontali da ce tako unijeti dodatni moral i valjda tjerati ljude da se sami bacaju pod metke. Samo sto to moze uspjeti negdje dole po sirijama, iracima, ali ovdje u sekularnoj bosni vidjeli smo kako je to proslo.
Ovo Sefer kaze, zato kazem ako laze on, lazemo onda svi mi.
Kao osnivač i prvi čovjek vojske imao sam saradnike od Stjepana Šibera do Jovana Divjaka, sjedio sam u Predsjedništvu RBiH sa Mirkom Pejanovićem, Tatjanom Ljujić-Mijatović i Stjepanom Kljuićem, sarađivao sa generalima od Milana Ačića do Jove Vranića, imao borce od Saše Petrovića do Slaviše Šućura. Vojska kojom sam komandovao imala je u svom sastavu oko 30% Srba, Hrvata i ostalih koji su se, politički i sa puškom, rame uz rame sa svojim saborcima Muslimanima borili protiv Karadžićeve i Bobanove zločinačke politike čiji ste Vi i vaš HDZ-ovski partner apsolutni politički nasljednici pokušavajući danas, tražeći novog Abdića među nama, na perfidan način da otkinete od države BiH ono što oni nisu uspijeli, Vaši politički prethodnici, provodeći kampanju udruženog zločinačkog poduhvata.