Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
L u c i f e r

#126 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by L u c i f e r »

forest gump wrote:Još kukate o kerovima. Oj zemljo otvori se.
Ako ti smeta, nećemo više

lokujte temu

smetamo čoeku
AmirBaa

#127 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by AmirBaa »

vješalica wrote:
Zastozato wrote:Prilog sa snimkom napada pasa pocinje na 14 min. i 11 sek videa. Evo sad vidim da to nije bio policajac, pogresno sam informisan.

Ne mogu da vjerujem da sebi dozvoljavamo da nam se ovo svakodnevno dogadja. Boze sacuvaj kakvu vlast imamo.

nema odgovora od dogzšit udruženja
tako su meni počeli srati,sreća je bila da sam kupila džoger i istukla štetočine po bubreGima...

šta da ti kažem možda je ova pakosnica izazivala pse svašta je moguće :mrgreen: :run: :skoljka:
bruka i sramota za klix koji je najcitaniji portal u BiH!!! Podrzavao sam ih maksimalno kad su im uletili oni da im oduzmu one dokumente i hard diskove, ali nakon ovog vidim da i oni rade samo u svom interesu i da parama mozes vrlo lako kupiti najcitaniji portal u jednoj smijesnoj drzavi :run:
murathans

#128 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by murathans »

vješalica wrote:
Zastozato wrote:Prilog sa snimkom napada pasa pocinje na 14 min. i 11 sek videa. Evo sad vidim da to nije bio policajac, pogresno sam informisan.

Ne mogu da vjerujem da sebi dozvoljavamo da nam se ovo svakodnevno dogadja. Boze sacuvaj kakvu vlast imamo.

tako su meni počeli srati,sreća je bila da sam kupila džoger i istukla štetočine po bubreGima...

šta da ti kažem možda je ova pakosnica izazivala pse svašta je moguće :mrgreen: :run: :skoljka:
Namjerno iz Istočnog, čitaj četničkog Sarajeva dovlače kerove na Kovače...To se već odavno zna...Mi znamo da istočnim komšijama ništa nije sveto...Pa ni naši mrtvi...Zato sa Pala iz Lukavice i sa Sokoca kombijima dovode kerove na Kovače da se kerovi poseru i popišaju na šehitska mezarja...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#129 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Truba »

L u c i f e r wrote:
Ako ti smeta, nećemo više

lokujte temu

smetamo čoeku
well
that escalated quickly :mrgreen:
Truba

#130 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Truba »

dajte ba zar nije receno da ih ubijaju u manjem bh entitetu dogovorite se
murathans

#131 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by murathans »

Black swan wrote:dajte ba zar nije receno da ih ubijaju u manjem bh entitetu dogovorite se
fino ti je u prilogu rečeno da ih dovlače sa sokoca i pala...

što bi ih ubijali kada ih mogu nama istovarati, na naše svetinje...
Truba

#132 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Truba »

jel to neka finta da se opet zatvori topik

sumnjam da se dovodi kad se zna da to tamo ide po kratkom postupku
tako se barem prica po forumu da je problem pasa samo na 23% jer ostali ne pitaju nego rokaju

sad ispade da ih samo prevoze

kome vjerovati :? :? :?
AmirBaa

#133 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by AmirBaa »

samo nemojte jos i kerove po nacionalnosti dijeliti molim vas :D
MJAU - da

#134 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by MJAU - da »

Nanananana wrote:Jedan od tzv. ljubitelja pasa:
Image
:lol: :lol: :lol: Pa nije li ovo ko ono, Bake i Fakro se očima ne mogu, pa nakon toga koalicija. Ovoj temi nedostaje jedna riječ a to je "rješenje". Dakle, primijenite je, neka se zove bar ova "Problem pasa lutalica i njihovo rješenje". Možda bude pametnih ideja, a ne samo mahale i drame.
MJAU - da

#135 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by MJAU - da »

murathans wrote:
vješalica wrote:

Namjerno iz Istočnog, čitaj četničkog Sarajeva dovlače kerove na Kovače...To se već odavno zna...Mi znamo da istočnim komšijama ništa nije sveto...Pa ni naši mrtvi...Zato sa Pala iz Lukavice i sa Sokoca kombijima dovode kerove na Kovače da se kerovi poseru i popišaju na šehitska mezarja...
nisu ti krivi ti iz četničkog, nego ovog (kako nazvati) dijela. ;-)
medjutim

#136 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by medjutim »

murathans wrote:
Black swan wrote:dajte ba zar nije receno da ih ubijaju u manjem bh entitetu dogovorite se
fino ti je u prilogu rečeno da ih dovlače sa sokoca i pala...

što bi ih ubijali kada ih mogu nama istovarati, na naše svetinje...
Cekaj, da li ti stvarno vjerujes da neko s namjerom izbacuje i dovodi pse, ili si ironican? Jbt u Sarajevu ima 20.000 pasa lutalica, kako to onda niko nije zabiljezio dok ih dovlace? Ili ih u vagonima, vozovima i autobusima dovozd pod okriljem noci? Cinjenica je da vlada KS-a ne moze i ne zna da se izbori da problemom i to traje godinama, a ja samo molim Boga da neko ne strada, kao sto je ova zena mogla.
huxley

#137 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by huxley »

Ovo je obično naprđivanje, nekad mi se čini da se namjerno malo odključa tema kako bi se ispipao puls naroda, ali sudeći po svemu, nemaju se cukoljupci čega bojati. Klix ne živi od ljubavi, nezavisni mediji su mit, a Sanela, Anel i ekipa imaju dough, pa tako i braća igraju onako kako i koliko im se plati.

Da bi se ovo promijenilo, potrebno je par pismenijih osoba, malo lobiranja, i možda može proći. Ponavljam se, ali zadnji put je ono govno čović oborio prijedlog izmjena u Domu Naroda, nakon što je prošlo sve prethodne nivoe. Vjerovatno za fine pare.

U međuvremenu, riješavati problem lokalno radikalnim mjerama, dok nije nečije (tvoje?) dijete nastradalo.

Vi svi koji pišete 'političari ne rade ništa', 'kad će opštine da ovo riješe' i sl, najviše što ste spremni uraditi je napisati jedan red ovdje, i požalit se drugarici i drugu na kafi, - nema od toga ništa, a bojim se ni od vas, dugoročno.
vješalica

#138 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

murathans wrote: Namjerno iz Istočnog, čitaj četničkog Sarajeva dovlače kerove na Kovače...To se već odavno zna...Mi znamo da istočnim komšijama ništa nije sveto...Pa ni naši mrtvi...Zato sa Pala iz Lukavice i sa Sokoca kombijima dovode kerove na Kovače da se kerovi poseru i popišaju na šehitska mezarja...

Na prošloj temi bile su slike što su se kerovi naselili u jedan mezar što je jako ponižavajuće za osobe koje posjećuju svoje mrtve i to je skrnavljenje osjećanja posjetioca i dostojanstva umrlog insana.
Po Istočnom Sarajevu ni približno nema kerova kao u centru grada i na svakom ćošku.
SA je nepresušni izvor novca koliko vidim.
esmasaric

#139 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

Nikad nisam vidjela da neko uzima pse, ubacuje ih u kombi...ili obrnuto, da dolazi kombi i ostavlja ih.
Očigledno je da nije rješenje u sterilizaciji.
Nema potrebe, oni se ionako kote ko zečevi.

Izgleda da je najbolje nabaviti tu pištaljku i hodati s tim.
vješalica

#140 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Pojedinci koji su bili aktivni na prošloj temi, a štite ove štetočine su ponovno vidim odlučili da i ovu sa svojim upadicama zatvore jer im ne odgovara da se priča o tome.
Naravno kad se prošla tema zatvorila nisu se više javljali osim ponovo sada........
dakle,ignorisanje je jedini pravi način da se diskusija vodi u normalnom smjeru i tema ponovo ne zatvori zbog želje pojedinih lica kojima ne odgovara da se prilažu dokazi o napadima paščurina po gradu na svijet
KB9

#141 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

jarane da me napadne il da napadne nekog mog pa sve bi ih redom zavrsio u gradu

nema te kazne sto bi je platio kad bi me neko tuzio zbog toga, kad nece oni koji bi trebali onda nema druge
murathans

#142 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by murathans »

AmirBaa wrote:samo nemojte jos i kerove po nacionalnosti dijeliti molim vas :D
Ako Bog može biti Srbin, zašto ne bi mogao biti i ker sa Sokoca?
MJAU - da

#143 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by MJAU - da »

Nisu mi jasni pojedinci koji misle da se može komentarisati na zaključanoj temi, pogotovo oni, kojima je kao djeci objašnjeno da ne može cijeli svijet se složiti sa njihovim mišljenjem. Pogotovo pojedinci koji dupetom nisu mrdnuli da nešto urade po pitanju naslovnog problema.
forest gump

#144 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by forest gump »

Imaš problem sa kerom? Paf metak u abdomen. Nema više kera.

Na forumu neš ništa riješiti.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#145 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by -LIBERO- »

Da li je zakonski kaznjivo ubiti psa, cak i nevlasnickog - lutalicu, tek 'nako?

Ako jeste, teoretski barem, nije fino otvoreno pozivati na krsenje zakona. A nije ni fino otvoreno pozivati na samoinicijativni odstrel zivih bica.

Ako vec imamo temu, i imamo problem...daj da se pokusa konstruktivnim, i u zakonu definisanim, okvirima ovo rijesiti...odnosto dati neki prijedlog u tom fonu, i okviru, kako bi se moglo rijesiti. :thumbup:
forest gump

#146 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by forest gump »

Ma ja ba :mrgreen:
KB9

#147 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

al koliko je nasa drzava jadna po ovom pitanju pokazuje jos jedan primjer

lutalice u soporima paradiraju gradovima, bolesni i gladni, napadaju, rade sve moguce dok ljudi, koji plate psa, uredno se brinu za istog, hrane ga, vakcinisu i sta sve ne, ne mogu izac od lutalica prosetat istog jer se istog trenutka povecava sansa da ces bit napadnut, plus moras stavit brnjicu svom psu ako je veci inace postoji velika sansa da placas kaznu :lol:
Niemand

#148 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Niemand »

Ljudi ne kontaju da ne mozes mrtvog hajvana ostaviti nasred ulice i kad ga ubijes. Pogotovo sad ide ljeto i zaraze jos fale i pored dzukela.
KB9

#149 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

drugi primjer

vozi se autom i glupe lutalice krenu trcat za tobom, lajku, prolete ispod auta svojom voljom, zgazis ih i na taj nacin eto pokvaris nesto na autu? hoce ti drzava platit popravak jer je ista drzava dopustila da lutalice uredno na putu ti trce pod auto?
AmirBaa

#150 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by AmirBaa »

-LIBERO- wrote:Da li je zakonski kaznjivo ubiti psa, cak i nevlasnickog - lutalicu, tek 'nako?

Ako jeste, teoretski barem, nije fino otvoreno pozivati na krsenje zakona. A nije ni fino otvoreno pozivati na samoinicijativni odstrel zivih bica.

Ako vec imamo temu, i imamo problem...daj da se pokusa konstruktivnim, i u zakonu definisanim, okvirima ovo rijesiti...odnosto dati neki prijedlog u tom fonu, i okviru, kako bi se moglo rijesiti. :thumbup:
volim pse i imao sam ih dosta u proslosti i sve to. Ali ovo sad sto se desava, to vise nisu napusteni psi, to su STETOCINE ! Napadaju ljude, raznose smece, prljavi su i skoro svaki ima sugu koju prenosi na vlasnicke pse (od djevojke samojed dobio sugu od lutalice jednog, jedva prezivio). Tako da recimo http://dezinsekcijaideratizacija.com/ ovo moze biti legalno, zasto ne moze da se rijesi problem lutalica ? Jer neko ubire pare na njima :-)
Post Reply