Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dezurni_ucenik

#126 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 25/03/2016 23:59, edited 2 times in total.
oridjidji

#127 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by oridjidji »

ExNihilo wrote:
Banksy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Volio bih cuti zbog cega, odnosno zbog kojeg filma je Srdjan Dragojevic "promotor Milosevicevog rezima".
Zbog Lepih sela koja lepo gore.
Pojasnila bih ti, ali mislim da bi, znajući tvoje stavove, posao bio uzaludan sve i da ti sam Dragojević prizna i pojasni.
Ako te baš zanima, zarovi se po forumu, davno smo o tome pisali. To je općepoznata stvar.
Koliko se sjećam, baš Batica je na toj temi dao najopširnije, najpismenije i najobjektivnije osvrte na pomenuti film.
Cista propaganda.
Idriz

#128 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Idriz »

oridjidji wrote:
Idriz wrote:
oridjidji wrote:
Zato sto smo mi kretenski narod koji misli da se jednostranim ustupcima gradi mir sa svojim dzelatima i sto misli ako imamo Jovu Divjaka legendu otpora da imamo i veliki ostatak takvih u srpskom narodu. Njih nema. Sperite s ociju koprenu.

Jos mi gore pada cinjenica da to rade Sarajlije i djeca Sarajlija, koji bi trebali bastiniti sjecanje na 11 541 ubijenog njihovog sugradjanina.

Nove generacije zive jos u naivnom ubjedjenju da je sukurac od suzivota moguc sa pomenutima. Gdje je moguc, kad ljudi zaboravljaju da su im 9 januara ove godine priredili dan četniteta u inat i da se ne slomi ona bina u Lukavici, orgijali bi do 5 ujutro slaveći nastanak genocidne tvorevine, a stanovnici Dobrinje bi ih morali slusati.

Dan prije izricanja kazne, osvanuli plakati podrske, ovdje na Dobrinji ratnom zlocincu Radovanu Karadzicu, a ovdje su ljudi ubjedjeni da je suzivot sa takvima moguc. Gospodo draga nije, bez katarze nema istinskog pomirenja, a niti ce ga ikada biti i samo nas sjecanje na ono kroz sta smo prosli, moze sacuvati da nam se ovo ponovo ne desi.

Zato pamet u glavu.
Sta predlazes?
Predlazem sjecanje, distancu u tome procesu, te politicku trpnju Bosnjaka i Hrvata dok god traje nakaradno stanje fasciniranosti cetnicima medju Srbima, ali ne predlazem sutnju na mjenjanje historijskih cinjenica od trenutne politicke elite srpskog naroda, tj. pristajanje zamjenu teza da su oni zrtve u ratu, kad je njihov udruzeni zlocinacki pokret i poduhvat u Hagu koji je stvorio RS, nagradjen sa preko hiljadu godina robije, uzimajuci u obzir sve pomenute presude protiv njih u Hagu do sada, izmedju ostalog i one u kojima je potvrdjen genocid, zlocin protiv covjecnosti, masovni zlocini, koncentracioni logori, etnicko ciscenje, urbicid, kulturocid i td, jer proces pomirenja u ovakvim uslovima nije moguc i prije i kasnije, ako popuste uzde MZ ovdje, bojim se da cemo imati nastavak rata koji se sada u miru vodi iskljucivo politickim sredstvima.[/quote]
Aha. Ja konto zabranio bi koncerte.
arzuhal

#129 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by arzuhal »

Jel to opet po Srbima i Srbiji!? Pa dokle...Dosta su sami sebi, još da im mi pristajemo na muku...
oridjidji

#130 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by oridjidji »

Idriz wrote:
oridjidji wrote:
Idriz wrote:
Sta predlazes?
Predlazem sjecanje, distancu u tome procesu, te politicku trpnju Bosnjaka i Hrvata dok god traje nakaradno stanje fasciniranosti cetnicima medju Srbima, ali ne predlazem sutnju na mjenjanje historijskih cinjenica od trenutne politicke elite srpskog naroda, tj. pristajanje zamjenu teza da su oni zrtve u ratu, kad je njihov udruzeni zlocinacki pokret i poduhvat u Hagu koji je stvorio RS, nagradjen sa preko hiljadu godina robije, uzimajuci u obzir sve pomenute presude protiv njih u Hagu do sada, izmedju ostalog i one u kojima je potvrdjen genocid, zlocin protiv covjecnosti, masovni zlocini, koncentracioni logori, etnicko ciscenje, urbicid, kulturocid i td, jer proces pomirenja u ovakvim uslovima nije moguc i prije i kasnije, ako popuste uzde MZ ovdje, bojim se da cemo imati nastavak rata koji se sada u miru vodi iskljucivo politickim sredstvima.
Aha. Ja konto zabranio bi koncerte.[/quote]

To nema smisla, jedino u slucaju Cece, Bore Corbe i potvrdjenih cetalja poput Baje Malog Knindze.
Idriz

#131 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Idriz »

oridjidji wrote:
Idriz wrote:
oridjidji wrote:
Predlazem sjecanje, distancu u tome procesu, te politicku trpnju Bosnjaka i Hrvata dok god traje nakaradno stanje fasciniranosti cetnicima medju Srbima, ali ne predlazem sutnju na mjenjanje historijskih cinjenica od trenutne politicke elite srpskog naroda, tj. pristajanje zamjenu teza da su oni zrtve u ratu, kad je njihov udruzeni zlocinacki pokret i poduhvat u Hagu koji je stvorio RS, nagradjen sa preko hiljadu godina robije, uzimajuci u obzir sve pomenute presude protiv njih u Hagu do sada, izmedju ostalog i one u kojima je potvrdjen genocid, zlocin protiv covjecnosti, masovni zlocini, koncentracioni logori, etnicko ciscenje, urbicid, kulturocid i td, jer proces pomirenja u ovakvim uslovima nije moguc i prije i kasnije, ako popuste uzde MZ ovdje, bojim se da cemo imati nastavak rata koji se sada u miru vodi iskljucivo politickim sredstvima.
Aha. Ja konto zabranio bi koncerte.
To nema smisla, jedino u slucaju Cece, Bore Corbe i potvrdjenih cetalja poput Baje Malog Knindze.
Zasto? Dodje ceca i kad vidi toliki narod na koncertu, pokaje se, promjeni se i okrene se protiv cetalja.
oridjidji

#132 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by oridjidji »

arzuhal wrote:Jel to opet po Srbima i Srbiji!? Pa dokle...Dosta su sami sebi, još da im mi pristajemo na muku...
Oni se svojom mukom ponose, kako rece Vucic antiratni covjek s antiratnim porukama, koji je postaljao ploce u ime Haskih pjesnika, umjetnika, kuhara, to nije nicija krpa od naroda, to je ponosit, nepokoran i nepokoren narod i oni ce stititi ovu avliju srpskih mucenika, u kojoj smo bosanske lavove hranili srpskom nejaci...
oridjidji

#133 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by oridjidji »

Idriz wrote:
oridjidji wrote:
Zasto? Dodje ceca i kad vidi toliki narod na koncertu, pokaje se, promjeni se i okrene se protiv cetalja.
Mislim da taj scenarij i film ni najveci naivci ne ocekuju...
Idriz

#134 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Idriz »

oridjidji wrote:
Idriz wrote:
oridjidji wrote:
Ili ti mozda ne bi volio da se tako nesto desi?
oridjidji

#135 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by oridjidji »

Idriz wrote:
oridjidji wrote:
Idriz wrote:
Ili ti mozda ne bi volio da se tako nesto desi?
Pa kad bi to jos dopustili u Sa, mislim da bi umro od stida.

Mislim da neki ljudi ne zasluzuju pjevati u Sarajevu, a to su jednostavno oni koji su jasno pokazali da su postovaoci cetnika jer njihova politika ovome gradu nanjela i previse zla. 11 541 ubijeni stanovnik ovoga grada, te na desetine hiljada ranjenih su dovoljan razlog da ih smatram nepozeljnima.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#136 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by pici »

hajd da obrnemo malo pricu... evo godinama zabranjuju tHomsonu da pjeva u sarajevu a niko nije ni zucno o sherifovicli, brunclikovoj, georgijevu itd yes onaj pjeva fasisticke pjesme al ovi podrzavaju fasiste... de neko pametan da mi pojasni razliku....hvaalaa
dječak sa šibicama

#137 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by dječak sa šibicama »

pici wrote:hajd da obrnemo malo pricu... evo godinama zabranjuju tHomsonu da pjeva u sarajevu a niko nije ni zucno o sherifovicli, brunclikovoj, georgijevu itd yes onaj pjeva fasisticke pjesme al ovi podrzavaju fasiste... de neko pametan da mi pojasni razliku....hvaalaa
Thompson nema publiku/fanove u Sarajevu, Serifovicka, Georgijev, Brunclik, Mile Kitic, Marinko Rokvic, Miroslav Ilic imaju.
MOSALJOZE

#138 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by MOSALJOZE »

mishic

#139 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by mishic »

Eh Bošnjo, Bošnjo, kada ćeš konačno jednom već shvatiti da se trebaš upitati ko je ispod koje maske!??
I ovi na estradi, i oni u politici i svi drugi nas veslaju ko malu dječicu navlačeći masku koja im kad zatreba.
Sjetite se Dodika, poslušajte Vučića i ponovne prijetnje koje nam se upučuju... i da ne nabrajamo moglo bi potrajati...
Kad hoće dignu nam lovu, kada im zatreba dobiju političke poene, kad im ćeif operemo ih pred međunarodnom zajednicom...
Nikad da Bošnjo izračuna koliki je PROCENAT tih koji se kao jedan slažu kada je u pitanju odnos prema Bosni i Bošnjacima.
Pitam se postoji li išta na svijetu što nas može prodrmati i probuditi, što nas može natjerati na odbacivanje iluzija i razumijevanje stvarnosti.
dječak sa šibicama

#140 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by dječak sa šibicama »

Pa kaze, "e bre brate Srbine, oni te kolju 500 godina a ti napunis Arenu Dini Merlinu koji je pevao protiv Srba, nikada pameti necemo doci" ... "e moja braco hrvatska, pored nasih lipih klapa i tamburasa slavonskih, pune se cajkaski klubovi i mladez nam slusa Lepu Brenu, nikada pameti necemo doci"
oridjidji

#141 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by oridjidji »

pici wrote:hajd da obrnemo malo pricu... evo godinama zabranjuju tHomsonu da pjeva u sarajevu a niko nije ni zucno o sherifovicli, brunclikovoj, georgijevu itd yes onaj pjeva fasisticke pjesme al ovi podrzavaju fasiste... de neko pametan da mi pojasni razliku....hvaalaa

Jbg Pici, veci bi blam bio da je pjevala na koncertu Radikala, pa nam kao takva stigla u SA. Naprednjaci su nazalost europeizirani cetnici kojim je pjevala. Kad smo Vucica u Sa progutali sa cipelama u Begovoj, te Tomu Grobara i Mariju cemo jos lakse. Mada realno, ovo zvuci kao jeftino opravdanje, ono nije govno vec je kaka. Al moje misljenje je jasno, nisam joj bio na koncertu, niti bih posao, niti je podrzavam u onome sto radi od svoga imidza. Jednako je i sa Tomsonom.
hrastov žižak

#142 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by hrastov žižak »

MOSALJOZE wrote:https://youtu.be/wJBf0rTnfDQ
0:34
dobar mu border koli :mrgreen:
choxnox

#143 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by choxnox »

mishic wrote:Eh Bošnjo, Bošnjo, kada ćeš konačno jednom već shvatiti da se trebaš upitati ko je ispod koje maske!??
I ovi na estradi, i oni u politici i svi drugi nas veslaju ko malu dječicu navlačeći masku koja im kad zatreba.
Sjetite se Dodika, poslušajte Vučića i ponovne prijetnje koje nam se upučuju... i da ne nabrajamo moglo bi potrajati...
Kad hoće dignu nam lovu, kada im zatreba dobiju političke poene, kad im ćeif operemo ih pred međunarodnom zajednicom...
Nikad da Bošnjo izračuna koliki je PROCENAT tih koji se kao jedan slažu kada je u pitanju odnos prema Bosni i Bošnjacima.
Pitam se postoji li išta na svijetu što nas može prodrmati i probuditi, što nas može natjerati na odbacivanje iluzija i razumijevanje stvarnosti.
Moze, obrazovanje. Obrazovanje mladih narastaja. Medjutim na tom planu se nista ne radi od '96 niti postoji jedinstven stav Bosnjaka po tom pitanju, a sve s ciljem "multi-kulti" iluzije koje se jos jedino Bosnjaci pridrzavaju. Zato danas imamo ovo sto imamo, neobrazovanu Bosnjacku omladinu koja nema apsolutno nikakav cilj, ni kratkorocni ni dugorocni. K'o mravi kada im razoris mravinjak, pa kud koji stigne...
Bodkin

#144 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
I da nije bio, porediti vladinu podrsku zlocincu i njegovu podrsku protiv bombardovanja je glupo. Sam covjek potvrdio u postu kasnije
Nikad se nije ocitovao po tom pitanju,no kad du bombe pocele padati tamo odakle je sve i pocelo,brze bolje je potrcao izasniti se,dakle zakljucak se sam namece.
A zakljucak je? Da voli beograd vise nego sarajevo? I da je tako, jel to razlog da ga se poredi sa nekim ko podrzava karadzica?
arzuhal

#145 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by arzuhal »

dječak sa šibicama wrote:
Thompson nema publiku/fanove u Sarajevu, Serifovicka, Georgijev, Brunclik, Mile Kitic, Marinko Rokvic, Miroslav Ilic imaju.
Ko kaže da nema...

Inače, ne razumijem zašto ikome zabraniti koncert u Sarajevu, pa i Thompsonu, Bori Čorbi, Ceci, đavolu himself, bilo kome ko te ne tjera na platiš kartu i odeš ga slušat, ma šta negirao i ma šta zastupao, kada mi imamo u VLASTI DRŽAVE BIH LJUDE KOJI ŽIVE NA RAČUN PORESKIH OBVEZNIKA U PARLAMENTU, AGENCIJAMA, POLICIJI, OBAVJEŠTAJNOJ SLUŽBI, VOJSCI, mi imamo medije, javne-servise u BiH koji zastupaju fašizam, četništvo, brane ili negiraju zločine, odbacuju presude, pljuju po žrtvama, mi imamo zakone i Ustav koji to sve omogućuje, mi imamo međunarodnu zajednicu u svemu tome koja to sve omogućuje, itd.

Znači u čemu je fol? Pa u tome što je Njemačka prvo bila vojno pregažena, bačena na koljena, pa se onda pristupilo suđenju u Nirnbergu, pa denacifikaciji, itd. I opet nije išlo lagano.

A nama je MZ napravila "državu" u kojoj je ostavila Rajh, ostavila NDH, a onda pofatala glavne likove koji su to stvorili, sudi i presuđuje im za zločine genocida, masovne egzekucije, deportacije, logore, urbicid, itd. a ja paralelno gledam na RTRS-u kako grupa historičara i pravnika pljuje po tom Tribunalu, sve odbacuje i negira, te edukuje generacije mladih koji i ne znaju ni za jednu državu osim - NDH! Pardon, Republike Srpske, "najmlađe srpske države", kako ju je krstio patrijarh Irinej.

I onda taj Serž Bramerc, kojem bi se Vlado popišao posred čehre, ili taj Valentin Incko, ili bilo koji bezmudi međunarodni vrag, izađe i kaže svoju mantricu: ova presuda će veoma doprinjeti pomirenju!

Ma mr'š i sikter olsun! U pravu je ba Vlado, kad bolje razmislim, pusti kraju, nije rek'o ništa protiv žrtava...
Bodkin

#146 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Bodkin »

dječak sa šibicama wrote:Pa kaze, "e bre brate Srbine, oni te kolju 500 godina a ti napunis Arenu Dini Merlinu koji je pevao protiv Srba, nikada pameti necemo doci" ... "e moja braco hrvatska, pored nasih lipih klapa i tamburasa slavonskih, pune se cajkaski klubovi i mladez nam slusa Lepu Brenu, nikada pameti necemo doci"
To :thumbup: jos sta je merlin u ratu i iza rata pricao. Ista prica svugdje
Krokodajl

#147 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Krokodajl »

Ko to kaže ko to laže da Tomson nema publike u Sarajevu :?: :?: :?:
Zgoljo

#148 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Zgoljo »

A sta je Merlin pjevao protiv Srba?Koja pjesma?
Vas cijelo vrijeme yebe jedna elementarna cinjenica,Merlin je pjevao svojoj zemlji koja je bila napadnuta sto nigdje i nikad ne moze biti grijeh.Grijeh je kad pjevas pjesme napadacima tj. agresorima.

Dok te osnove ne savladate necemo moci nista.
Idriz

#149 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Idriz »

Ma da. Isto je pjevat neke sund pop pjesme i jasenovac i gradiska stara.
Jolpaz

#150 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Jolpaz »

Koji ku..c je Vlado, neki umjetnik?
Locked