Viktor Orban najavio raspad EU

Post Reply
spreca

#126 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by spreca »

vivaldi wrote:
ma naravno, ali se ispostavilo da je on bio pravu jer cijela visegradska grupa dijeli njegov stav, sto mozda nije bio problem jer su svi oni buranija, ali na kraju kad je austrija rekla - dosta je bilo, onda vise nije bilo sumnje da su se stvari otrgle kontroli.

ustvari, bilo je i razvijenih zemalja kojima je taj stampedo od pocetka bio neprihvatljiv poput engleza, ali su oni odmah udarili rampu pa se akomuluacija stvarala u kaleu gdje su izbjeglice haman citav grad podigle pokusavajuci se dokopat britanije.

na kraju krajeva i merkelova je je neki dan izgubila pokrajinske izbore ne zbog ekonomije koja i dalje fenomenalno gura, vec upravo zbog izbjeglica. i svabama je ocigledno pun kurac.

iako je zvucalo nevjerovatno u pocetku, orban je na kraju ispao mudriji od merkelove.
Niko ne opravdava niti odobrava taj stihijski val izbjeglica pa ni j niti ti......Merkelova kakva da je je ipak priznaj neki humanista.....s obzirom da se je priblizavala zima ona je bila za uprosceni ulazak izbjeglica pa ce posle biti selekcija......Orban je poceo svoju politiku neslaganja i prkosa jos i ranije a to je bilo sa uvodjenjem sankcija rusiji gdje je on otvoreno stao na stranu rusije......dok se malo smiri situacija Orban ce se morati pozabaviti sobom...Merkelka mu ovo nece oprosti i nikome koje bio na njegovoj strani....jebiga sad ti je da moras gledati iskimse svadjas.......Merkelka je glavna sisa u u EU...znas ono nevalja krava koja ima dosta mlijeka a na kraju nogom razvali chabar :lol: ......Kako se fino umiri grk.....i n sve pristade ....a inace kud ce
prog321

#127 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by prog321 »

animals wrote:
prog321 wrote:
animals wrote:
E ti judi, nece da rade za crkavicu, kad toliko imaju i da ne rade..
Pa Njemacka ima 4 miliona nezaposleni, aima potrebu za milion radnika..
kako bi ti to objasnio..
Sirijci, generalno Sjevernoafrikanci nisu poznati po radnim navikama. Glupost je pomisliti da bi oni odjednom htjeli raditi za crkavicu kad mogu nakantati 5 djece i zivjeti od socijale.
Puno kvalifikovanija radna snaga je u Istoku Evrope ukljucujuci i nas Balkance.
Tvoja teorija je nonsense. Nema smisla.
Pa jel ti stvarno mislis da su Nijemci human narod da bi uzeli milon ljudi koje ce uzdrzavati..
objasni mi zasto bi Nijemci morali uzeti milion ti izbjeglica, a niko drugi nece.
imal to smisla..pa javno se svaki dan govori na tv, da ce te izbjeglice donijeti rast proizvodnje Njemackoj..
pametni su to Nijemci, izracunali, nema djabe nista..
Vec sam ti tri put istu stvar ponovio.
Ne znam sta drugo da kazem kako bi shvatio? :cry:
animals

#128 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by animals »

Ma izgleda da ste vi iz Bosne najbolje informirani, bolje i od samo Nijemaca..
animals

#129 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by animals »

I svak komisli da su Nijemci nesto humani,vara se..
disciplinovan narod strasno,i ovi novi va lmenadzera interesuje samo profit..
kakva humanost..radim u Njemackoj firmi i sam znam koliki se vrsi pritisak na radnike svaki dan..
samo rekordi se broje,jebo radnika..
Last edited by animals on 26/03/2016 22:15, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#130 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by Connaisseur Karlin »

vivaldi wrote: iako je zvucalo nevjerovatno u pocetku, orban je na kraju ispao mudriji od merkelove.
Vrlo povrsno razmisljanje i netacan zakljucak.
animals

#131 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by animals »

Connaisseur Karlin wrote:
vivaldi wrote: iako je zvucalo nevjerovatno u pocetku, orban je na kraju ispao mudriji od merkelove.
Vrlo povrsno razmisljanje i netacan zakljucak.
Tacno, nije on mudriji, niti pametniji..
zna Merkel, sta radi..
vivaldi

#132 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by vivaldi »

spreca wrote:Niko ne opravdava niti odobrava taj stihijski val izbjeglica pa ni j niti ti......Merkelova kakva da je je ipak priznaj neki humanista.....s obzirom da se je priblizavala zima ona je bila za uprosceni ulazak izbjeglica pa ce posle biti selekcija......Orban je poceo svoju politiku neslaganja i prkosa jos i ranije a to je bilo sa uvodjenjem sankcija rusiji gdje je on otvoreno stao na stranu rusije......dok se malo smiri situacija Orban ce se morati pozabaviti sobom...Merkelka mu ovo nece oprosti i nikome koje bio na njegovoj strani....jebiga sad ti je da moras gledati iskimse svadjas.......Merkelka je glavna sisa u u EU...znas ono nevalja krava koja ima dosta mlijeka a na kraju nogom razvali chabar ......Kako se fino umiri grk.....i n sve pristade ....a inace kud ce
sa humanitarnog aspekta se apsolutno nista ne moze prigovoriti, to si apsolutno u pravu.

mozda je stvarno istina da to i jeste bio jedini motiv, ali tu postoje dvije stvari - prva je da su nacionalni interesi tvoje zemlje iznad svih svih drugih pa i humanitarnih (tu naravno ne mislim na humanitarenje generalno vec na neku humanitarnost koja ti se moze dramaticno obit o glavu), a druga stvar je sto iskreno bas i ne vjerujem u globalnu humanitarnost na ovolikom obimu.

sto se tice rusa, tu opet shvatam orbana jer je branio interese madjara bas kao sto je merkelova branila interese svaba.

ti si u rusiji, i dobro znas da svabama preko sjevernom toka dolazi ruski gas direkt u svabiju, a sada planiraju jos jedan, a druge pritiscu da uvedu sankcije.

svapske ce guzice biti tople u svakom slucaju, a sta ce biti sa madjarskim guzicama ako zrusi zavrnu pipu to najbolje znamo mi jer smo se mi i srbi jedini mrzli kad je izbila ona gasna kriza prije par godina.

naravno, svako sebe gleda, pa tako i angela i viktor i svako nastoji izvuci maximum za sebe i pokusava sjediti na sto vise stolice. ako upali dobro i jeste, a ako ne upali bar znas da si probao.
spreca

#133 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by spreca »

animals wrote:I svak komisli da su Nijemci nesto humani,vara se..
kakva humanost..radim u Njemackoj firmi i sam znam koliki se vrsi pritisak na radnike svaki dan..
E pa nije ti to Titino radnicko samoupravljanje :lol: :lol: :lol: ......za mene su najhumaniji......ko je to humaniji od njih........nema guzovace vise nigdje......isplatili su svima ratnu odsteu....ko je to jos uradio
prog321

#134 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by prog321 »

Nema to veze sa mjestom boravista koliko sa zdravim razumom. :-D
Niko nece naruciti potencijalne teroriste sa drugom vjerom i kulturom uz to ne pricaju jezik niti pismo kad imaju bolje opcije u okruzenju.
WTF, ukljuci logiku malo.
vivaldi

#135 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by vivaldi »

animals wrote:Ma izgleda da ste vi iz Bosne najbolje informirani, bolje i od samo Nijemaca..
nisam bolje informisan, ali sam vidio rezultate izbora
madner

#136 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by madner »

Kratkorocni efekti su u biti potpuno nebitni za dugorocnu analizu.
animals

#137 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by animals »

spreca wrote:
animals wrote:I svak komisli da su Nijemci nesto humani,vara se..
E pa nije ti to Titino radnicko samoupravljanje :lol: :lol: :lol: ......za mene su najhumaniji......ko je to humaniji od njih........nema guzovace vise nigdje......isplatili su svima ratnu odsteu....ko je to jos uradio
Jesi bio vani i radio, ja znam kako je bilo prije 20 godina,
a kako je sad..prija je bilo bolje nego u Titinoj drzavi..
sada imaju izbora radne snage..ako ti neces ,deset novi jedva ceka..
to im je i cilj..konkurencijom sniziti cijene rada..
Jedino mogu reci da su Austrijanci humani,oni su stvarno svima pomagali..
ali i oni su u Njemackim rukama, sve su im firme Njemacke..
spreca

#138 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by spreca »

vivaldi wrote:
sa humanitarnog aspekta se apsolutno nista ne moze prigovoriti, to si apsolutno u pravu.

mozda je stvarno istina da to i jeste bio jedini motiv, ali tu postoje dvije stvari - prva je da su nacionalni interesi tvoje zemlje iznad svih svih drugih pa i humanitarnih (tu naravno ne mislim na humanitarenje generalno vec na neku humanitarnost koja ti se moze dramaticno obit o glavu), a druga stvar je sto iskreno bas i ne vjerujem u globalnu humanitarnost na ovolikom obimu.

sto se tice rusa, tu opet shvatam orbana jer je branio interese madjara bas kao sto je merkelova branila interese svaba.

ti si u rusiji, i dobro znas da svabama preko sjevernom toka dolazi ruski gas direkt u svabiju, a sada planiraju jos jedan, a druge pritiscu da uvedu sankcije.

svapske ce guzice biti tople u svakom slucaju, a sta ce biti sa madjarskim guzicama ako zrusi zavrnu pipu to najbolje znamo mi jer smo se mi i srbi jedini mrzli kad je izbila ona gasna kriza prije par godina.

naravno, svako sebe gleda, pa tako i angela i viktor i svako nastoji izvuci maximum za sebe i pokusava sjediti na sto vise stolice. ako upali dobro i jeste, a ako ne upali bar znas da si probao.
Za plin......naravno da rade jer im treba......ali isto tako oni traze alternativu ruskom gasu......e kad to bude onda ce biti jebada ko da jeftinije.....nisu svabe naivni......ali daleko veci humanisti su od svih drugih.......zima je bila jedini razlog za tu haoticnost i to nije jednom napomenula
animals

#139 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by animals »

vivaldi wrote:
animals wrote:Ma izgleda da ste vi iz Bosne najbolje informirani, bolje i od samo Nijemaca..
koji izbora, pa Merkel i njena stranka su vec dobro izgubili, na nedavnim izborima..
sve su prognoze da se nece jos dugo odrzati..
vivaldi

#140 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by vivaldi »

"evropa bez granica" by austria these days

Image
prog321

#141 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by prog321 »

Opet nisi u pravu.

Merkelova je izgubila od Partije Zelenih koja je 10 puta liberalnija od CDU kojoj pripada Merkelova. :-D
vivaldi

#142 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by vivaldi »

animals wrote:
vivaldi wrote:
koji izbora, pa Merkel i njena stranka su vec dobro izgubili, na nedavnim izborima..
sve su prognoze da se nece jos dugo odrzati..
pa na to sam i mislio, njena migranstka politika je teski fail - prvo je bio fail na vanjskom planu, a evo sada i na unutrasnjem
animals

#143 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by animals »

vivaldi wrote:"evropa bez granica" by austria these days

Image
Austrija je primila vec 100 tisuca izbjeglica,i u naredni 4 godine,namjeravaju jos 100 tisuca..
to je vise nego pola Evrope, zajedno..
spreca

#144 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by spreca »

animals wrote:
:lol: :lol: nemoj zajebavati....ja kad bi ti reko kad sam bio u njemackoj iznenadio bise ....uh kad se sjetim....ja sam bio u Essenu za Titina vakta.....pa ni kos nas nije kao sto je bilo....socijalizam je davno rikno jarane moj......jebiga ako ti je gore lose idi u Madjarsku.....hajd dodji kod mene u rusiju :mrgreen: :lol: :lol: ......ja sam davno rekao...nikad nije kasno vratiti se kuci....ali ostanes tamo gdje ti je bolje....a tebi je to shvabija..jel tako
spreca

#145 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by spreca »

animals wrote:

Image
Austrija je primila vec 100 tisuca izbjeglica,i u naredni 4 godine,namjeravaju jos 100 tisuca..
kolko su svabe primili izbjeglica
animals

#146 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by animals »

prog321 wrote:Opet nisi u pravu.

Merkelova je izgubila od Partije Zelenih koja je 10 puta liberalnija od CDU kojoj pripada Merkelova. :-D
Da, ali si zaboravio reci da je desnicarska stranka AfD ostvarila povijesni uspjeh,
animals

#147 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by animals »

spreca wrote:
animals wrote:

Image
kolko su svabe primili izbjeglica
Nijemaca ima 80 miliona, a Austrijanaca 8 miliona..
uzmi procentualno broju stanovnistva..
I Austrijanci, nisu vratili nijednog BIH, stanovnika nazad..svi su ostali..
vivaldi

#148 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by vivaldi »

spreca wrote:Za plin......naravno da rade jer im treba......ali isto tako oni traze alternativu ruskom gasu......e kad to bude onda ce biti jebada ko da jeftinije
ma naravno, ali dok se ne nadje alternativa drzis se onoga sto imas. minus kad udari nece te pitat jel imas alternativu ni kad ce bit.
spreca wrote:ali daleko veci humanisti su od svih drugih.......zima je bila jedini razlog za tu haoticnost i to nije jednom napomenula
mogu se sloziti oko njihove humanosti, ali ne mogu se sloziti sa nacinom na koji su to uradili.

njemacka ipak ne granici sa sirijom, a kad su javno rekli welcome izbjeglice nekoliko malih i siromasnih zemalja je preko noci pregazeno stampedom. taj njihov poziv je itekako pogodio nekoliko zemalja koje niko nista nije pitao, a to ne smatram ispravnim.

i sada kad je i angela rekla da je dosta bilo, ostadose hiljade zarobljenih izbjeglica po grckoj i makedoniji pa se sad spljaljuju benzinom iz protesta.

opet svabe drugima napravise sranje. doduse, vjerovatno ce im to finansijski nekako kompenzovati, ali to opet ne mijenja cinjenicu da je to pogresno uradjeno
animals

#149 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by animals »

spreca wrote:
animals wrote:
:lol: :lol: nemoj zajebavati....ja kad bi ti reko kad sam bio u njemackoj iznenadio bise ....uh kad se sjetim....ja sam bio u Essenu za Titina vakta.....pa ni kos nas nije kao sto je bilo....socijalizam je davno rikno jarane moj......jebiga ako ti je gore lose idi u Madjarsku.....hajd dodji kod mene u rusiju :mrgreen: :lol: :lol: ......ja sam davno rekao...nikad nije kasno vratiti se kuci....ali ostanes tamo gdje ti je bolje....a tebi je to shvabija..jel tako
Ne razumijes,nisam ja u Njemackoj,svjedno mi je za njih..
ali nije svjedno obicnom Njemackom narodu,i desnica jaca..
cim pukne jos jedna kriza svjetska,pitacu te onda..
a puknit ce sigurno, jer ovaj danasnji sistem funkcionise na novcu koji ne postoji..
sistem zaduzivanja..
vivaldi

#150 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by vivaldi »

animals wrote:

Image
ti ko da si podvojena licnost.

branis merkelove, a svi su ti argumenti kontra nje.

anglea pozvala migrante koje niko nije htio jer navodno svabama treba radne snage, a sada bi te iste migrante koje su zvali da im irgete, na silu rasporedjivali drugim zemljama koje ioanko imaju visak vlastitte radne snage pa im jos samo fale sirijci i afganistanci :?

ja tu ne vidim nikakvu merkelovu mudroliju vec zajeb koji pokusava ispraviti

onda pises kako jaca desnica, a jaca upravo zbog te njene novopridosle "radne snage".
Post Reply