A vidi sada... E tuga moja crvena, na sta ste spali.
Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
- Opetja033
#126 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Sjecam se vremena na ovom forumu kada su predizborne ankete o tome ko ce dobiti izbore iskljucivo pokazivale kako ce SDP dobiti preko 60% glasova.

-
putokaz1
#127 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Sarajevo,ako kandidat bivši sdp ovac i Centru bude da li ia šanse za pobjedu ako ga podrze sdp df ns i drmario001 wrote:U Sarajevu posebno, ne znam gdje mogu imati nacelnika u KSKB9 wrote:znam samo da sdp nema sta da trazi na izborima, toliko su se srozali
stari grad mozda uzme aktuelni nezavisni
i Trnovo mozda neko pobjedi drugi osim sda
ostalo čini mi se SDA
- mirsek
#128 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Pa ima sanse naravno ake te 3 stranke stanu iza njega, ali ako SDA bude sa SBB imala zajednickog kandidata i bude po(t)kupila par lidera misljenja koji joj navuku dodatnih 2000-3000 glasova dzaba Dzevadu sva podrska SDP-a, DF-a, NS-a.putokaz1 wrote:Sarajevo,ako kandidat bivši sdp ovac i Centru bude da li ia šanse za pobjedu ako ga podrze sdp df ns i drmario001 wrote:U Sarajevu posebno, ne znam gdje mogu imati nacelnika u KSKB9 wrote:znam samo da sdp nema sta da trazi na izborima, toliko su se srozali
stari grad mozda uzme aktuelni nezavisni
i Trnovo mozda neko pobjedi drugi osim sda
ostalo čini mi se SDA
Uostalom sumnjam da ce NS htjeti da bude neciji potrcko, prije da ce traziti da sva opozicija podrzi njihovog kandidata.
Jos se tu treba uzeti u obzir i ko ce pridobiti SDU i SBIH.
-
putokaz1
#129 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
NS prošle izbore za Federalni nivo ,u gradu Sarajevu su bili jači od SDPa
još sad ako ima predju glasači DF,ili bar dio njih,oni bi mogli bit pozitivno osvježenje u Gradu Sarajevu
Ali uvjek su neutralni...
Znači u Sarajevu su SBB već braća sa SDA,kako će to prihvatit glasači SBB iz 2014?
A Novo Sarajevo,Novi Grad,Ilijaš,Ilidža,Hadžići,Vogošća SDA bez premca osim ako neizleti neki ''Nezavisni'' koji je aktuelni ili koji je vezan za SDA ili za nekoga s velikim budžetom,pogotovom u okolnim općinama,a slična situacija je u Brezi ,Banovićima i još ponegdje gdje vladaju ''Nezavisni'' ali zna se čiji su...
Sarajevska SBIH zar postoji....?
Da li postoji i sad NSRZB u Hadžićima...?
SDU, ako je red na Gradonačelnika Srbina,SDU tu sebi vidu šansu,uz SDA off Course,ako prođu pragove/prag
DF ,pobjednici za BH parlament iz Kantona Sarajevo i BPK,kuda ide njihov brod....?
još sad ako ima predju glasači DF,ili bar dio njih,oni bi mogli bit pozitivno osvježenje u Gradu Sarajevu
Ali uvjek su neutralni...
Znači u Sarajevu su SBB već braća sa SDA,kako će to prihvatit glasači SBB iz 2014?
A Novo Sarajevo,Novi Grad,Ilijaš,Ilidža,Hadžići,Vogošća SDA bez premca osim ako neizleti neki ''Nezavisni'' koji je aktuelni ili koji je vezan za SDA ili za nekoga s velikim budžetom,pogotovom u okolnim općinama,a slična situacija je u Brezi ,Banovićima i još ponegdje gdje vladaju ''Nezavisni'' ali zna se čiji su...
Sarajevska SBIH zar postoji....?
Da li postoji i sad NSRZB u Hadžićima...?
SDU, ako je red na Gradonačelnika Srbina,SDU tu sebi vidu šansu,uz SDA off Course,ako prođu pragove/prag
DF ,pobjednici za BH parlament iz Kantona Sarajevo i BPK,kuda ide njihov brod....?
-
calculator
#130 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Ali brojem članova i simpatizera iznad su i DF i NS i SBiH zajednoKB9 wrote:znam samo da sdp nema sta da trazi na izborima, toliko su se srozali
- KB9
#131 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
sama cinjenica da ih stavljas u kontekst tih amaterskih stranaka dovoljno govori na kojem su nivou trenutnocalculator wrote:Ali brojem članova i simpatizera iznad su i DF i NS i SBiH zajednoKB9 wrote:znam samo da sdp nema sta da trazi na izborima, toliko su se srozaliJoš uvijek imaju prejaku logistiku, poprilično dobru organizaciju i iskustvo. Konačno, nemaju Zlatka Lagumdžiju na čelu, i sve zajedno može biti kapital za izborni rezultat bolji od prije i iznad očekivanja.
-
mario001
#132 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Oni u KS imaju samo Trnovo, centar je DF ali on nece biti kandidat, dakle treba izmisliti novo ime kojeg nema na vidikuKB9 wrote:sama cinjenica da ih stavljas u kontekst tih amaterskih stranaka dovoljno govori na kojem su nivou trenutnocalculator wrote:Ali brojem članova i simpatizera iznad su i DF i NS i SBiH zajednoKB9 wrote:znam samo da sdp nema sta da trazi na izborima, toliko su se srozaliJoš uvijek imaju prejaku logistiku, poprilično dobru organizaciju i iskustvo. Konačno, nemaju Zlatka Lagumdžiju na čelu, i sve zajedno može biti kapital za izborni rezultat bolji od prije i iznad očekivanja.
- mirsek
#133 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Ma sumnjam da je tacan taj podatak da SDP ima isto clanova kao DF, NS i SBIH zajedno.KB9 wrote:sama cinjenica da ih stavljas u kontekst tih amaterskih stranaka dovoljno govori na kojem su nivou trenutnocalculator wrote:Ali brojem članova i simpatizera iznad su i DF i NS i SBiH zajednoKB9 wrote:znam samo da sdp nema sta da trazi na izborima, toliko su se srozaliJoš uvijek imaju prejaku logistiku, poprilično dobru organizaciju i iskustvo. Konačno, nemaju Zlatka Lagumdžiju na čelu, i sve zajedno može biti kapital za izborni rezultat bolji od prije i iznad očekivanja.
Kao sto je jedan clan SDP na nekoj tribini rekao poslije ovog katastrofalnog poraza a u vezi eventualnog koaliranja sa DF-om:
"SDP je brand, ne trebamo mi nikoga da molimo i trazimo koaliciju, zasto da srozavamo nas ugled, neka oni nas mole za koaliciju "
- zunazu
#134 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Tvoje želje su jedno a o realnosti odlučuju i brojni koji ne misle kao ti.KB9 wrote:znam samo da sdp nema sta da trazi na izborima, toliko su se srozali
Gdje god hoće, jer sda im aktivno radi kampanju. Gore od ovoga ne može.mario001 wrote:U Sarajevu posebno, ne znam gdje mogu imati nacelnika u KS
-
mario001
#135 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Ti si ocito u nekom paralelnom svemiru??zunazu wrote:Tvoje želje su jedno a o realnosti odlučuju i brojni koji ne misle kao ti.KB9 wrote:znam samo da sdp nema sta da trazi na izborima, toliko su se srozali
Gdje god hoće, jer sda im aktivno radi kampanju. Gore od ovoga ne može.mario001 wrote:U Sarajevu posebno, ne znam gdje mogu imati nacelnika u KS
Gdje moze, Hadzici, Novi Grad, Vogosca
-
putokaz1
#136 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
sda nudi novčanicu od 0 km s slikom bakira izetbegovića
- cyprus
#137 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
SDP Efendiću u Novom Gradu suprotstavlja Editu Sulejmanović... 
-
putokaz1
#138 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
u novom gradu sda pobjedjuje od 1990,izuzetak je 2000 i(ili) 2010,tako da slaba vajdacyprus wrote:SDP Efendiću u Novom Gradu suprotstavlja Editu Sulejmanović...
-
mario001
#139 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Ko je ta???cyprus wrote:SDP Efendiću u Novom Gradu suprotstavlja Editu Sulejmanović...
Tesko da neko ima sansu da ga pobjedi
- cyprus
#140 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
To sam se i ja upitaomario001 wrote:Ko je ta???cyprus wrote:SDP Efendiću u Novom Gradu suprotstavlja Editu Sulejmanović...
- mirsek
#141 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
U Centru se suska da bi kandidati mogli biti Naser Copelj ispred SDA jer SDA nesto ne gotivi Ajnadzica tj. boracke organizacije ga ne gotive.
S druge strane Ajnadzic je dobar sa Dzevadom a moguce da se Dzevad kandidira ako SDA kandidira Copelja.
Bivsi SDP-ovac i nacelnik Ljubisa Markovic se ukljucuje u kampanju SDP-a, valjda skontao da notari gube monopol pa da se opet uhljebi politicki.
S druge strane Ajnadzic je dobar sa Dzevadom a moguce da se Dzevad kandidira ako SDA kandidira Copelja.
Bivsi SDP-ovac i nacelnik Ljubisa Markovic se ukljucuje u kampanju SDP-a, valjda skontao da notari gube monopol pa da se opet uhljebi politicki.
-
calculator
#142 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Koliko je tačna ova informacija?mirsek wrote:U Centru ...Bivsi SDP-ovac i nacelnik Ljubisa Markovic se ukljucuje u kampanju SDP-a....
Ima li Ljubiša "čistu" prošlost?
- Šunj
-
mario001
#144 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Pa cine mu uslugu, ili je stvar dogovoracyprus wrote:To sam se i ja upitaomario001 wrote:Ko je ta???cyprus wrote:SDP Efendiću u Novom Gradu suprotstavlja Editu Sulejmanović...Pa mi je google otkrio da se radi o uposlenici sarajevskog aerodroma
-
putokaz1
#145 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
dogovori izmedju sda i sdp a postoje i danas
priča se da ima toga u ks i tk,ti menu jednu fotelju ja tebi 1
u tk pominju se 3 općine,gdje je taj mogući dogovor,ako nešto ne iskrsne novo,te neke sarajevske gdje bi sdp prešutno podržavao sda ovske njih 3/4,da ostanu sdaovki najčešće aktuelni a zauzvrat da crveni dobiju bar jednu fotelju ili da im ostanu aktuelni na pozicijama,ono malo što ih imaju u fbih
priča se da ima toga u ks i tk,ti menu jednu fotelju ja tebi 1
u tk pominju se 3 općine,gdje je taj mogući dogovor,ako nešto ne iskrsne novo,te neke sarajevske gdje bi sdp prešutno podržavao sda ovske njih 3/4,da ostanu sdaovki najčešće aktuelni a zauzvrat da crveni dobiju bar jednu fotelju ili da im ostanu aktuelni na pozicijama,ono malo što ih imaju u fbih
- Bosanski_kralj
#146 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Kad su u pitanju lokalni izbori treba znati da često općinske organizacije stranaka ne slušaju vrh, odnosno slože se sa njimovim stavovima a na terenu rade drugačije. Tako sad u oktobru se u B. Krupi spominje da će SBB, A-SDA podržati SDP-ovog kandidata za načelnika, a DF kandidata SDA, iako su centrale stranaka u Sarajevu dogovorile drugačije.
- zunazu
#147 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Mora da se šališ? Ne poznaješ historiju ni vlastite općine.putokaz1 wrote:u novom gradu sda pobjedjuje od 1990,izuzetak je 2000 i(ili) 2010,tako da slaba vajda
100%.calculator wrote:Ima li Ljubiša "čistu" prošlost?
Zavisi ko im budu kandidati, odnosno protukandidati.mario001 wrote:Ti si ocito u nekom paralelnom svemiru??
Gdje moze, Hadzici, Novi Grad, Vogosca![]()
![]()
Jedva čekam da sda sleti u pakao, zajedno sa svojim nepismenim glasačima, ruke im se osušile daBogda.
- mirsek
#148 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
OO tesko.zunazu wrote:Mora da se šališ? Ne poznaješ historiju ni vlastite općine.putokaz1 wrote:u novom gradu sda pobjedjuje od 1990,izuzetak je 2000 i(ili) 2010,tako da slaba vajda100%.calculator wrote:Ima li Ljubiša "čistu" prošlost?Zavisi ko im budu kandidati, odnosno protukandidati.mario001 wrote:Ti si ocito u nekom paralelnom svemiru??
Gdje moze, Hadzici, Novi Grad, Vogosca![]()
![]()
Jedva čekam da sda sleti u pakao, zajedno sa svojim nepismenim glasačima, ruke im se osušile daBogda.
Namjestao je on tendere dok je bio nacelnik samo je glumio strogog i vrijednog postenjacinu.
On ti je onaj tip nacelnika sto izvana radi za narod, strog, posten i principijelan a iza kulisa lagano steli sebi pare u dzep.
Da se raja ne muci razbijajuci glavu da li je politicar posten, NIJE i SVAKI ce protivzakonski, nemoralno i neposteno pokusati sebi da uzme vise nego mu zakonski pripada preko plata.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#149 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Misliš da će se dzevad ponovo kandidirati za načelnika, varas se debelo. on na ovim izborima neće biti kandidat u centru, a sda će kandidirati ajnadzica.mirsek wrote: Pa ima sanse naravno ake te 3 stranke stanu iza njega, ali ako SDA bude sa SBB imala zajednickog kandidata i bude po(t)kupila par lidera misljenja koji joj navuku dodatnih 2000-3000 glasova dzaba Dzevadu sva podrska SDP-a, DF-a, NS-a.
Uostalom sumnjam da ce NS htjeti da bude neciji potrcko, prije da ce traziti da sva opozicija podrzi njihovog kandidata.
- mirsek
#150 Re: Izbori za gradove, općine/opštine 2016. godine u BIH
Za Dzevada mislim da nema sanse na izborima ako se kandidira ali suska se da to eventualno planira ako SDA kandidira Čopelja.malakh wrote:Misliš da će se dzevad ponovo kandidirati za načelnika, varas se debelo. on na ovim izborima neće biti kandidat u centru, a sda će kandidirati ajnadzica.mirsek wrote: Pa ima sanse naravno ake te 3 stranke stanu iza njega, ali ako SDA bude sa SBB imala zajednickog kandidata i bude po(t)kupila par lidera misljenja koji joj navuku dodatnih 2000-3000 glasova dzaba Dzevadu sva podrska SDP-a, DF-a, NS-a.
Takodjer sam cuo iz vise izvora da Ajnadzica ne vole boracke organizacije a ni u opstinskom odboru SDA centar nije bas popularan.
Vidjecemo sta je istina.