Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Gojeni H

#126 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

pici wrote:mislioJo sam poslije busHa nema gori i gluplji...prevariJo sam se... ovi kravari nadmasuju sami sebe

Image
Kamo srece da je Cruz malo elokventniji i bolji showman pa da zavrsi ili barem ubrza ono sto je predsjednik Bush zapoceo.

Trump ce biti ni toplo ni hladno.
Gojeni H

#127 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Idriz wrote:
Alfons Kauders wrote: Isti su ti i amerikanci i srbi i jednako reaguju na populizam, ustvari su srbi neuporedivo tolerantniji i blizi muslimanima, a sad, sto je tebi lakse da umislis kako su srbi nazadni i genocidni a amerikanci samo busalasti teoreticari zavjere to se u psiholigiji zove projekcija.

Btw pojma nemas o Americi i kako se tamo zivi.
:lol: :lol: :lol:

Cime mjeris tolerantnost hebem ti vagu.
bole1st

#128 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

Gojeni H wrote:
pici wrote:mislioJo sam poslije busHa nema gori i gluplji...prevariJo sam se... ovi kravari nadmasuju sami sebe

Image
Kamo srece da je Cruz malo elokventniji i bolji showman pa da zavrsi ili barem ubrza ono sto je predsjednik Bush zapoceo.

Trump ce biti ni toplo ni hladno.
Cruz ima dobre sponzore. :)

Image

Uzgred budi receno, dobar je Ted, imao je svijetle trenutke svojevremeno u Senatu.
Maxxtro

#129 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

bole1st wrote: Ne mogu na sve gluposti odgovarati, izabrao sam ovu sa KKK.
Molim te, izazivam te da pokazes sta je od navedenog glupost.
bole1st wrote:Taj lik David Duke je nebitan u USA, malo ko ga poznaje i malo ko zna nesto o njemu, ukljucujuci i Trumpa. Iako se odrekao njegove podrske dva dana ranije (i vise puta prije toga), neko novinarsko govno ga i dalje pita za nebitnog lika koji je povezan sa KKK i Trump nema sta da kaze na tu temu. Trump ni ne zeli da prica o tome jer trosi dragocjeno TV vrijeme na pricu koja mu ne ide u prilog niti ima sta da se kaze. Ti na osnovu toga zakljucujes da Trump ima slabo pamcenje? Daj.

Ispravan odgovor Trumpa na pitanje bi bio "govno jedno novinarsko sramotis profesiju, tracis vrijeme meni i gledateljstvu i propagiras nebitnog rasistu" ali Trump zbog toga sto je u trci za predsjednika i zbog svog ugleda generalno nije bio u poziciji da ispravno odgovori. :D
Ok znaci, ustanovili smo da poznaje o kome je rijec i da se je u proslosti distancirao od njega.
Znaci, ocito je da LAZE kad kaze da ne zna nista o njema. Ako ga se u proslosti odricao, ocito da zna bar nesto. To novinarsko govno kako kazes, ga zatim jasno pita: "cak i da ne znate nista o njemu o tim [rasistickim] grupama, da li ste spremni da jasno i nedvosmisleno osudite iste i da ne zelite njihovu podrsku?" -Vrlo jasno i koncizno pitanje na koje je ispravno samo jedan ispravan odgovor, a to nije taj koji si ti naveo, nego: "da, jasno i otvoreno osudjujem sve rasisticke grupe i ne zelim njihovu podrsku". Manipulatorsko govno, ne zeleci da desetkuje svoje glasacko tijelo koje se sastoji dobrim djelom od ksenofoba, rasista i slicnih retarda, kao zmija se uvija i ponavlja da ne zna nista o Davidu Duke-u ni o tim grupama, pa ne moze odgovorit (a vec smo ustanovili da je to laz!) :https://www.youtube.com/watch?v=e9geYl9J_Mc - pitanje se nalazi na 30 sek.
bole1st wrote:Cijela ta prica je pokusaj spina protiv DJT-a kroz povezivanje sa KKK. Najbolju vezu Trumpa koju su nasli (David Duke):
1) covjek koga Trump nikad nije sreo niti u bilo cemu saradjivao
2) koji cak nije ni podrzao Trumpa, nego je rekao da ce takticki glasati za njega zbog imigracione politike
3) koji je izasao iz KKK prije 40 godina
4) koji je irelevantan
5) cije podrske se Trump odrekao

Nasuprot tome veze Klintonice sa bitnim ljudima iz KKK su izuzetno jake. Pijete tako lose medijske spinove da je to tuzno za gledati i pri tom mislite da su ljudi koji ne vjeruju ociglednim lazima idioti. Krasni ste. :kiss:
Sve ovo sto si naveo je irelevantno i potpuno si fulao poentu. Niko ne pokusava povezati Trumpa sa KKK i Davidom Duke-om u smislu da ih on podrzava. Ono sto je ocito iz navedenog je da je Trump jedna beskrupulozna, kalkulisana i bezlicna zmija kojoj apsolutno nije bitno odakle dolaze glasovi, samo dok dolaze, pa se i ne zeli distancirati od navedenog sljama. Inace, kada govorimo o medijskim spinovima, ljude poput tebe saltaju s tolikom lahkocom, da ne znas ni gdje ti je glava vise. Ja ovdje ne citiram nikakve medije, ne dajem linkove na nikakve kolumne, niti tudja misljenja. Postavljam Trumpove direktne izjave, a ko ima pola mozga, skontace.
Idriz

#130 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Idriz »

Gojeni H wrote:
Idriz wrote:
Alfons Kauders wrote: Isti su ti i amerikanci i srbi i jednako reaguju na populizam, ustvari su srbi neuporedivo tolerantniji i blizi muslimanima, a sad, sto je tebi lakse da umislis kako su srbi nazadni i genocidni a amerikanci samo busalasti teoreticari zavjere to se u psiholigiji zove projekcija.

:lol: :lol: :lol:

Cime mjeris tolerantnost hebem ti vagu.
Hmm ne znam, mozda cinjenicom da u vladi i reprezentaciji srbije ucestvuju i ucestvovali su i uvijek ce ucestvovati muslimani, da je srbija jedina drzava na potezu od grcke i bugarske pa sve do beca koja nakon povlacenja otomana mije srusila sve dzamije i protjerala sve muslimane, da su cak i u najnacionalistickijim srpskim pokretima u zadnjih 150 godina ucestvovali bar neki muslimani, da se masa njih kao mehmed pasa sokolovic slave kao velikani, itd, itd... da niujednoj drugoj zemlji na planeti muslimani nisu prihvaceni kao integralni dio zajednickog iskustva kao u srbiji, itd.
Alfons Kauders

#131 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Alfons Kauders »

Idriz wrote:
Alfons Kauders wrote:Oce ko da se kladimo, po stoju, da svi ovi na forumu koji furaju Trumpa (osim zajebanata koji ga podrzavaju kako mi podrzavamo Guardiana), vjeruju u teorije zavjere?

Stoja, laka stoja.

Ako Trump osvoji izbore, a po svemu sudeci nece, pobjedu ce mu donijeti milioni pacijenata koji vjeruju da je Obama guster i da nas avioni "zaprasuju" nekim kurcem.

Drugog objasnjenja nema, jer covjek nit' je pretjerano sposoban, nit' je simpatican, nit' ima blage veze o vecini stvari koje su bitne za predsjednika.

Jednostavno, kandidat za ljude koji zive u paralelnom svijetu, koji vjeruju da je nezaposlenost u Americi preko 25%, da milioni Meksikanaca trce preko granice i usput siluju sve sem kaktusa, i da ce Obama uskoro oduzeti svima oruzje i uvesti serijatski zakon. Ukratko, prilicno bolesni ljudi kojima nije stalo do cinjenica.

Vjeruje li Trump u sve to? Naravno da ne vjeruje, ali zna da ima sasvim dovoljno ljudi koji puse te price i gledaju ga kao Mesiju. Zato je svjesno odlucio da cilja upravo takve, lakovjerne i neobrazovane. To je sva pamet njegove kampanje i objasnjenje njegovog uspjeha.

Doduse, uslove za takvu kampanju napravio je republikanski establisment, pa mi nije krivo - nek sad jedu govna koja su posrali.
Kakav nonsens. Trump nema ni jednu dodirnu tacku sa teoreticarima zavjere. Najbliza terijama zavjere je Hillary koja je patoloski umislila da joj je Rusija prijetnja i da treba Rusiju okruziti i sputati. I onda sta se desava, Rusija samo reaguje na ideje teoreticara zavjere, i to prilicno umjereno i racionalno.
Koja hrpa bedastoca. Jedan od prvih poteza Klintonke je bio da se sastane s Rusima, sa onim smijesnim dugmetom na kojem je bio pogresan prevod ruske rijeci za "reset" - u smislu da resetuju odnose koji su otisli u kurac nakon Gruzije.

Rusija je oduvijek koristila teorije zavjere za propagandu. Imali su i ime za to, samo sam zaboravio ruski original - nesto kao "aktivne mjere". Primjera radi, KGB je posijao ideju o HIV-u kao produktu inzenjeringa, a ne prirode. O opusu RT i slicnih medijskih kuca je suvisno i pricati.
Ona je takodje ucestvovala u busalastoj teoriji zavjere da Sadam toboze ima oruzje za masovno unistenje, dok Trump nije ucestvovao u toj suludoj teoriji i bio je protiv invazije Iraka.
To nije bila teorija zavjere, vec zavjera da se okupira Irak. Ah da, Trump je i to podrzao, pa se poslije distancirao od te podrske (kad je postalo ocito da stvari idu u kurac).
Pa je onda budalasta teoreticarka zavjere Hillary umislila da je Gadafi problem i radovala se njegovom smaknucu i sta se eesili? Pogledaj Libiju sada. Hillary kuje i promovise niz teorija zavjere na koje se idioti pecaju. Kladim se da si ti bas taj teoretucar zajere kad je Rusija u pitanju.
Libija je otisla u kurac mjesecima prije no sto su se Amerikanci upetljali.
Trump je samo populista. Nijedna hriscanska zemlja ne vjeruje muslimanima i svaki politicar koji odluci da govori ono sto populacija potajno misli dobice glasove. Isti su ti i amerikanci i srbi i jednako reaguju na populizam, ustvari su srbi neuporedivo tolerantniji i blizi muslimanima, a sad, sto je tebi lakse da umislis kako su srbi nazadni i genocidni a amerikanci samo busalasti teoreticari zavjere to se u psiholigiji zove projekcija.

Kakve sad veze Srbi imaju s Trumpom kruha ti?!
Maxxtro

#132 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

Idriz wrote: To za radovanje 9/11 naravno nije laz nego najveca istina.
Hajde da seciramo malo ovaj post, jer je uvreda za zdrav razum, ali tako nesto je i ocekivati od ljudi koji podrzavaju Trumpa.
Moj post se odnosio jasno i decidirano na jednu i samo jednu stvar - izjavu da su ljudi javno i masovno likovali u New Jerseyu nakon 9/11. Pa o kojoj ti velikoj istini pricas jadan ne bio?
Idriz wrote:Naravno da je on "slagao" da je gledao hiljade ljudi kako se raduju i naravno da kamere to nisu snimile ali svi znamo da se masa ljudi potajno radovala napadima.
Nesto je ili laz ili istina. Cemu navodnici ovdje? Sta je laz pod navodnicima?
Idriz wrote:Pa ja sam tad bio u Americi i masa dijasporaca je privatno likovala radi toga. Mogu samo mislit koliko ih je likovalo u arapskoj, pakistanskoj i drugim zajednicama.
Dakle, on je samo povrsno slagao ali je izrekao sustinsku istinu o sukobu civiluzacija koju niko od establishmenta ne spominje.
Koja masa, u New jerseyu? Koliko ti te mase poznajes, mozes li odokativno neku brojku. Ko smo to mi koji znamo? Kako mozes znati sta je neko potajno radio? I na kraju krajeva, cak i da to jeste istina, kako to mijenja istinitost njegove izjave?
Evo za primjer, svi mi vrlo dobro znamo da veliki broj Srba zele otcjepljenje i da ima puno nacionalnih tenzija u nasoj drzavi. Ako ja sad plasiram laznu pricu da su Srbi napali i pretukli nekog povratnika, a poslije se sazna da sam to izmislio, da li je to i dalje velika istina, i "laz" samo pod navodnicima? Ili sam mozda jedno veliko govno koje samo vise potpiruje vatru nacionalistickih sukoba i jos vise ugrozava suzivot na ovom prostoru. je li po tebi to normalno ili opravdano? Je li moralno?
Po ovom postu, suzio sam izbor i zakljucio da se nalazis u skupini a) ili b).
bole1st

#133 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

Maxxtro wrote: Ok znaci, ustanovili smo da poznaje o kome je rijec i da se je u proslosti distancirao od njega.
Znaci, ocito je da LAZE kad kaze da ne zna nista o njema.
Ne pratis kontekst price, nije rekao da prvi put cuje to ime, nego da ne zna nista o njemu, sto je tacno jer je lik nebitan i jer Trump nema nikakve dodirne tacke sa njim i takvim ljudima (za razliku od recimo Klintonovih).

Ako namjerno uzimas krivo znacenje rijechi onda je problem u tebi.
"cak i da ne znate nista o njemu o tim [rasistickim] grupama, da li ste spremni da jasno i nedvosmisleno osudite iste i da ne zelite njihovu podrsku?" -Vrlo jasno i koncizno pitanje na koje je ispravno samo jedan ispravan odgovor, a to nije taj koji si ti naveo, nego: "da, jasno i otvoreno osudjujem sve rasisticke grupe i ne zelim njihovu podrsku".
Novinar je u pitanje ubacio neimenovane "grupe i individue" koji podrzavaju Trumpa, bez detaljisanja o tome ko su, sta su, cak ni kako se zovu, ali se nalaze na nekoj listi koju Trump nije vidio (znaci u pitanju su konkretne grupe koje Trump treba da osudi na slijepo). Trump je vrlo precizno rekao da ne moze da osudi spisak grupa i individua dok ne pogleda o kome se tacno radi i trazio da mu se spisak posalje.

Takodje je vrlo jasno rekao da ce da se odrekne svake grupe za koju nadje bilo sta pogresno (sto ukljucuje i rasizam). Ne moze novinar postavljati i pitanje i odgovor, bar ne moze sa ozbiljnim sugovornikom kakav je DJT. To je sramotan pokusaj verbalnog nasilja nad DJT-om.
pa se i ne zeli distancirati od navedenog sljama.
Sam si rekao da se distancirao, moze li malo dosljednosti.
dale cooper

#134 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Alfons Kauders wrote:Za uspon Trumpa bih mogao reci da je obrnuto proporcionalan kolicini cinjenica u opticaju, u javnom mnijenju i medijima.

Trump se ne bi mogao desiti prije deset ili vise godina.

Ujedno je cudoviste desnog krila republikanske stranke, koja je iz javnog diskursa uklonila navedene cinjenice, putem svojih medija i komentatora (Fox, veliki desnicarski portali, radio voditelji i ine budale). Upravo su oni stvorili kriticnu masu neinformisanih ili dezinformisanih gradjana koji puse njegovu pricu. Sad im je to razvlacenje pameti doslo glave, i neka je.

Za Obamu se govorilo da je prvi internet predsjednik, prvi Facebook predsjednik. To se moze tvrditi, ali nesto slicno bi se moglo tvriti za Trumpa, jer je on produkt tog istog interneta, odnosno nalicja interneta koji je Obami pomogao da pobijedi 2008. Naime, Trump nije politicar i ideolog, vec poslovni covjek, pa je problemu pristupio kao takav - analiticno i nemilosrdno. Covjek je jednostavno pripremio zadacu, istrazio trziste i pronasao razne kategorije potencijalnih glasaca koji se ne vide nigdje, ni u staroj republikanskoj stranci, ni u nekoj trecoj stranci, a kod demokrata ni pod razno.

Zato je prihvatio masu blesavih ideja, i sve udrobio u svoju ideologiju, koja je zapravo fino upakovani marketinski materijal - s tim da se sad najebe ako lazes u marketingu, a u politici mozes lagati do mile volje, sto Trump koristi svaki put kad otvori usta. Izmedju ostalih, Trump dobro kotira kod dijela libertarijanaca, kod teoreticara zavjera, paleo-konzervativaca, dijela nezavisnih, dijela evandjelista, mase rasista, dosta poslovnih ljudi, do zadnjeg hamala koji Meksikancima jebe majku sto nema posla.

Sve gluposti koje izvali su dizajnirane da primame jednu grupu, bez da neku drugu pretjerano raspizde. Covjek zna sta radi, ma sta mi mislili o njemu i njegovim idejama. Ovo je djon-obraz pristup politici koji godinama gledamo kod Guardiana Dodika.

Veliko pitanje je u sta sve taj covjek vjeruje, a sta je samo propaganda za budale. Bojim se da ni on uskoro nece znati razliku.

Kako bilo, valja mu prvo proci konvenciju, pa pricamo dalje.

Ako bude kandidat, ne vjerujem da ima sanse protiv demokrata. Medjutim, ako prije izbora dodje do nekog belaja koji se da demagoski i populisticki iskoristiti, Trump uzima, glat. Dakle, ako ga ne volite, nadajte se da ne bude nekih ratova, teroristickih napada u Americi, zemljotresa, ekonomskog kolapsa ili udara asteroida, jer bi Trump onda uzeo barem 40 drzava :D
Alfons je u jednom postu apsolvirao ovu temu (istini za volju i nema se šta posebno apsolvirati)
Trump je u suštini tip koji nema ništa ponuditi osim gomile floskula. Priča o svemu i svačemu, ali ako ga slušate
on ne nudi nikakva normalna rješenja. Kao što u onom filmu "Američki Predsjednik" u jednom momentu
Michael Douglas kaže obraćajući se na konferenciji za štampu senatoru (koji je usput rečeno jako sličan Trumpu po
metodama) koji ga je mjesecima blatio: " ...whatever your particular problem is, I promise you, he is not the least
bit interested in solving it. He is interested in two things, and two things only -- making you afraid of it, and telling you
who's to blame for it. That, ladies and gentlemen, is how you win elections...
"
To je i Trumpova metodologija, generiranje, kanalisanje i usmjeravanje nezadovoljstva i straha malih ljudi koji
su nezadovoljni svojim životima i nedostatkom radnih opcija prema drugima i drugačijima, posebice imigrantima
raznih boja i nacionalnosti.

Ove dvije boldane rečenice su jedan od razloga zašto pojedini naši delegati puše Trumpovu priču.
Uglavnom su to razni nacionalisti kojima se diže kita na ispraznu demagogiju, pokazivanje sile i busanja
u prsa, odnosno priču koji naši političari prodaju već 20-tak godina. Tako da me i ne čudi ova podrška
Trumpu kao i stanje u kojem nam se sopstvena država nalazi. Amerika ima sreću da nema prevelik
broj Balkanikusa, sjebali bi mi i ujaka Sema za par godina sa našim mentalitetom i načinom razmišljanja. :mrgreen:
Idriz

#135 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Idriz »

Maxxtro wrote:
Idriz wrote: To za radovanje 9/11 naravno nije laz nego najveca istina.
Hajde da seciramo malo ovaj post, jer je uvreda za zdrav razum, ali tako nesto je i ocekivati od ljudi koji podrzavaju Trumpa.
Moj post se odnosio jasno i decidirano na jednu i samo jednu stvar - izjavu da su ljudi javno i masovno likovali u New Jerseyu nakon 9/11. Pa o kojoj ti velikoj istini pricas jadan ne bio?
Idriz wrote:Naravno da je on "slagao" da je gledao hiljade ljudi kako se raduju i naravno da kamere to nisu snimile ali svi znamo da se masa ljudi potajno radovala napadima.
Nesto je ili laz ili istina. Cemu navodnici ovdje? Sta je laz pod navodnicima?
Idriz wrote:Pa ja sam tad bio u Americi i masa dijasporaca je privatno likovala radi toga. Mogu samo mislit koliko ih je likovalo u arapskoj, pakistanskoj i drugim zajednicama.
Dakle, on je samo povrsno slagao ali je izrekao sustinsku istinu o sukobu civiluzacija koju niko od establishmenta ne spominje.
Koja masa, u New jerseyu? Koliko ti te mase poznajes, mozes li odokativno neku brojku. Ko smo to mi koji znamo? Kako mozes znati sta je neko potajno radio? I na kraju krajeva, cak i da to jeste istina, kako to mijenja istinitost njegove izjave?
Evo za primjer, svi mi vrlo dobro znamo da veliki broj Srba zele otcjepljenje i da ima puno nacionalnih tenzija u nasoj drzavi. Ako ja sad plasiram laznu pricu da su Srbi napali i pretukli nekog povratnika, a poslije se sazna da sam to izmislio, da li je to i dalje velika istina, i "laz" samo pod navodnicima? Ili sam mozda jedno veliko govno koje samo vise potpiruje vatru nacionalistickih sukoba i jos vise ugrozava suzivot na ovom prostoru. je li po tebi to normalno ili opravdano? Je li moralno?
Po ovom postu, suzio sam izbor i zakljucio da se nalazis u skupini a) ili b).
to bi bila istina, jer srbi su tome skloni. nije nikada dokazano da je na markale pala granata sa srpskih polozaja, ali, buduci da su srbi sistematicno gadjali civile sa svojih polozaja 4 godine, to je onda isto kao i da su srbi gadjali i dokazuje da su bili agresori i zlocinci.

implicitna istina podrazumjeva siru perspektivu, ali vidim da nisi filozofski potkovan.

rjesavanje problema pretpostavlja shvatanje te sire, implicitne perspektive, a ne mikrodetalja.
Maxxtro

#136 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

bole1st wrote: Ne pratis kontekst price, nije rekao da prvi put cuje to ime, nego da ne zna nista o njemu, sto je tacno jer je lik nebitan i jer Trump nema nikakve dodirne tacke sa njim i takvim ljudima (za razliku od recimo Klintonovih).
Ali i to je velika laz, zar nije? Pratim ja ovdje i kontekst i subkontekst vrlo dobro. To da je lik nebitan nije sporno. Rekao je Trump 2000. za NY Times: "The Reform Party now includes a Klansman, Mr. Duke, a neo-Nazi, Mr. Buchanan, and a communist, Ms. Fulani. This is not company I wish to keep," Zasto nije sad naglasio to? Zasto sad nije naglasio barem to malo sto zna o njemu?
bole1st wrote:Novinar je u pitanje ubacio neimenovane "grupe i individue" koji podrzavaju Trumpa, bez detaljisanja o tome ko su, sta su, cak ni kako se zovu, ali se nalaze na nekoj listi koju Trump nije vidio (znaci u pitanju su konkretne grupe koje Trump treba da osudi na slijepo). Trump je vrlo precizno rekao da ne moze da osudi spisak grupa i individua dok ne pogleda o kome se tacno radi i trazio da mu se spisak posalje.
Novinar je rekao: "...condemn David Duke and say you don't want his vote or other white supremacists in this election." - Sta ovdje nije jasno? Je li treba da transkribiram citav razgovor? Cak i da ne zna ko je David Duke, ocito je imao priliku da se, po generalnom pravilu, da se distancira od rasistickih grupacija. na kraju novinar kaze: "...just talking about David Duke and the KKK" Ko jos ne zna sta je KKK? Jel ti ocekujes da to iko povjeruje? Je li moras izvrsiti istrazivanje da bi mogao odluciti da li osudjujes KKK ili ne?
Mogao je, a i ocekivalo se, da kaze: "da, ne zelim podrsku od rasistickih grupacija" - bez da ikoga imenuje! BIlo je to sasvim jasno i samim postavkom pitanja, da se takva izjava od njega ocekuje. Svaka budala vidi da je Trump ovdje eskivirao.
bole1st wrote:Takodje je vrlo jasno rekao da ce da se odrekne svake grupe za koju nadje bilo sta pogresno (sto ukljucuje i rasizam).
Ovo za rasizam u zagradi je tvoj dodatak. "Ako nadje bilo sta pogresno" je neodredjen odgovor da neodredjeniji ne moze biti. Svaka osoba na planeti je tautoloski protiv onoga sto smatra pogresnim, ukljucujuci i rasiste. S ovom izjavom se svi mogu sloziti, i ovim nikoga nije antagonizirao, niti se distancirao. Znao je on vrlo dobro sta radi ovdje, jer nije zelio izgubiti glasove, bez obzira odakle dolazili.
bole1st wrote:Ne moze novinar postavljati i pitanje i odgovor, bar ne moze sa ozbiljnim sugovornikom kakav je DJT. To je sramotan pokusaj verbalnog nasilja nad DJT-om.
:lol: :lol: :lol: Ozbiljnim sugovornikom, koji je jednom, na pitanje s kime ce se konsultovati o vanjskoj politici, odgovorio, citiram: “I’m speaking with myself, number one, because I have a very good brain and I’ve said a lot of things.". :lol: :lol: Meni je nevjerovatno da je odrasla osoba u stanju izgovoriti ove rijeci, a jos su mi nevjerovatniji bolidi, koji i poslije ovakvih izjava smatraju da je ovaj covjek sposoban da vodi najmocniju drzavu na svijetu.

bole1st wrote:Sam si rekao da se distancirao, moze li malo dosljednosti.
Interesantno, da trazis i cijenis dosljednost kao vrlinu. A podrzavas Trumpa. To moze imati logike samo kod Trumpovih glasaca. Pocnijem misliti da pripadas grupi e), prosto mi je nevjerovatno da neko moze biti u ovoj mjeri razveden s razumom.
jeza u ledja

#137 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Gojeni H wrote:
jeza u ledja wrote:
Imas li 40 miliona dolara?

Ti jos trebas dokazati svoju inteligenciju.
Nemam 40 miliona ali bi tvoja kalkulacija trebala da vazi bez obzira, zar ne?
Naravno.
jeza u ledja

#138 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Za Clintonove glasa 4/5 crnaca on kaze imaju veze sa KKK. :lol: :lol: :lol:

S druge strane neogradjivanje Trumpa od KKK je spinovanje medija. :lol: :lol: :lol:

Ta prica o Clintonovim i njihovoj "vezi sa KKK" se zasniva na sada vec pokojnom visedecenijskom Demokratskom senatoru iz W. Virginie koji je jedan od onih vjecitih senatora, mozda sa najduzim stazom u Senatu ikad, bio u kolicima zadnjih godina, mislim da se preziva Byrd ili tako nesto. E, taj senator je bio toliko mator da je 40ih godina proslog vijeka kao odrastao covjek u (vrlo ruralnoj, nazadnoj i siromasnoj i dan danas) Zapadnoj Virdziniji bio clan KKK. Do 60ih godina Demokrati s Juga su bili rasisticki dio stranke i tada nastupa raskol gdje oni prelaze kod Republikanaca ili u svoju novu stranku (Dixiecrats). Ovaj je jedan od rijetkih koji je odlucio ostati u D taboru. Prezivio sve ove decenije i onda podrzavao nominaciju Hillary 2008e ili kad vec. To je ta veza. :lol:

Nema veze, jel, sto ih velika vecina crnaca podrzava. Sta oni znaju, izmanipulisani su jer nisu bas najpametniji, jel tako?

Maxxtro, fali ti grupa "rasisti, kseonofobi i fasisti". :wink:

Inace, jedini nacin da Trump pobijedi je da se pred izbore desi nesto veliko i neocekivano tipa ovaj napad danas u Briselu.
MyTao

#139 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Koliko god su Ameri glupi ovaj forum je dokaz da su Bosanci uvijek jedno bar deset puta vise...
Idriz

#140 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Idriz »

jeza u ledja wrote:Za Clintonove glasa 4/5 crnaca on kaze imaju veze sa KKK. :lol: :lol: :lol:

S druge strane neogradjivanje Trumpa od KKK je spinovanje medija. :lol: :lol: :lol:

Ta prica o Clintonovim i njihovoj "vezi sa KKK" se zasniva na sada vec pokojnom visedecenijskom Demokratskom senatoru iz W. Virginie koji je jedan od onih vjecitih senatora, mozda sa najduzim stazom u Senatu ikad, bio u kolicima zadnjih godina, mislim da se preziva Byrd ili tako nesto. E, taj senator je bio toliko mator da je 40ih godina proslog vijeka kao odrastao covjek u (vrlo ruralnoj, nazadnoj i siromasnoj i dan danas) Zapadnoj Virdziniji bio clan KKK. Do 60ih godina Demokrati s Juga su bili rasisticki dio stranke i tada nastupa raskol gdje oni prelaze kod Republikanaca ili u svoju novu stranku (Dixiecrats). Ovaj je jedan od rijetkih koji je odlucio ostati u D taboru. Prezivio sve ove decenije i onda podrzavao nominaciju Hillary 2008e ili kad vec. To je ta veza. :lol:

Nema veze, jel, sto ih velika vecina crnaca podrzava. Sta oni znaju, izmanipulisani su jer nisu bas najpametniji, jel tako?

Maxxtro, fali ti grupa "rasisti, kseonofobi i fasisti". :wink:

Inace, jedini nacin da Trump pobijedi je da se pred izbore desi nesto veliko i neocekivano tipa ovaj napad danas u Briselu.
http://www.thenation.com/article/hillar ... les-votes/
bole1st

#141 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

Maxxtro wrote:
bole1st wrote: Ne pratis kontekst price, nije rekao da prvi put cuje to ime, nego da ne zna nista o njemu, sto je tacno jer je lik nebitan i jer Trump nema nikakve dodirne tacke sa njim i takvim ljudima (za razliku od recimo Klintonovih).
Ali i to je velika laz, zar nije?

Rekao je Trump 2000. za NY Times: "The Reform Party now includes a Klansman, Mr. Duke, a neo-Nazi, Mr. Buchanan, and a communist, Ms. Fulani. This is not company I wish to keep," Zasto nije sad naglasio to? Zasto sad nije naglasio barem to malo sto zna o njemu?
Zasto bi svaki put morao da naglasava ono sto ti ocekujes na nacin na koji ti ocekujes? "Ne znam nista o njemu" je isto nacin degradacije.

Laz je samo tvoja, da je Trump glumio da ne zna ko je David Duke, sto nije istina. Ako nije istina, onda je laz.
Novinar je rekao: "...condemn David Duke and say you don't want his vote or other white supremacists in this election." - Sta ovdje nije jasno? Je li treba da transkribiram citav razgovor? Cak i da ne zna ko je David Duke, ocito je imao priliku da se, po generalnom pravilu, da se distancira od rasistickih grupacija.
Ja ne znam za to pravilo da covjek mora da se distancira od rasistickih grupacija svaki put kad sagovornik to pomisli, niti znam kako bi se pravilo koristilo sve dok se ne naprave citachi misli.

Jedina zamjerka Trumpu je sto se nije distancirao od rasista na nacin i u sekundi koja tebi pashe. Nije ti bitno sto je to nedvosmisleno uradio vise puta i sto Trump nema nikakve veze ni sa rasizmom ni sa rasistima.

Trumpu su rasisti nebitne budale a ne sjajna prilika za signaliziranje vrline tipa "dajte mi nadjite nekog rasistu da dokazem kako nisam rasista". To je za jadnike koji nemaju drugih vrlina.
na kraju novinar kaze: "...just talking about David Duke and the KKK"
Ovo je ocevidna laz novinara, koji je pitao jedno i onda nakon Trumpovog odgovora slagao o tome sta je pitao. Preslusaj na sta je Trump odgovorio (o neimenovanoj listi grupa i individua koju je sasvio ADL) i onda na kraju Trumpovog odgovora novinar kaze "pricam o David Duke i KKK", sto je netacno i van konteksta i Trump nije uspio da uceslja takvu laz i glupost u tok razgovora. Samo je ponovio ono sto je vec rekao o David Duke-u. Ako nisi primjetio pricaju sa kasnjenjem, nisu licem u lice.
S ovom izjavom se svi mogu sloziti, i ovim nikoga nije antagonizirao, niti se distancirao.
NIje se distancirao u tom trenutku, distancirao se ranije i kasnije. Ne mozes da nametnes obavezu distanciranja od svega sto ti se ne svidja u svakoj recenici. Pogotovo ne u recenicama o nametnutim i besmislenim temama koje Trump pokusava da sto prije zavrsi da bi pricao nesto smisleno.

Interesantno, da trazis i cijenis dosljednost kao vrlinu.
Ako ti tolerisem lazi, ne mogu da ti tolerisem nedosljednost, jer ako istodobno tvrdis dvije suprotne tvrdnje ja apsolutno ne vidim na koji nacin diskusija moze biti smislena. Malo se distancira, pa se ne distancira, pa glumi da ne zna ko je David Duke, pa ipak ne glumi. Potrudi se da bar budes u krivu, to bi znacilo da makar znas sta tvrdis i to je vec veliki uspjeh.
Gojeni H

#142 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Idriz wrote:
Hmm ne znam, mozda cinjenicom da u vladi i reprezentaciji srbije ucestvuju i ucestvovali su i uvijek ce ucestvovati muslimani, da je srbija jedina drzava na potezu od grcke i bugarske pa sve do beca koja nakon povlacenja otomana mije srusila sve dzamije i protjerala sve muslimane, da su cak i u najnacionalistickijim srpskim pokretima u zadnjih 150 godina ucestvovali bar neki muslimani, da se masa njih kao mehmed pasa sokolovic slave kao velikani, itd, itd... da niujednoj drugoj zemlji na planeti muslimani nisu prihvaceni kao integralni dio zajednickog iskustva kao u srbiji, itd.
Izvini, ali s obzirom da je tema Trump, ove tvoje gluposti necu komentarisati.
MyTao

#143 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Nikada mi nece biti jasni bosanci, pogotovo ovi koji zive u SAD-u a podrzavaju Trumpa... Koliko glup moras biti da to uradis?
Gojeni H

#144 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

bole1st wrote: Cruz ima dobre sponzore. :)

Image

Uzgred budi receno, dobar je Ted, imao je svijetle trenutke svojevremeno u Senatu.
@jeza se ne slaze. On kaze da poslovna elita nije s Cruzom. :roll:
Gojeni H

#145 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

MyTao wrote:Nikada mi nece biti jasni bosanci, pogotovo ovi koji zive u SAD-u a podrzavaju Trumpa... Koliko glup moras biti da to uradis?
Mozda su se Bosanci samo amerikanizirali i razmisljaju glavom prosjecnog Amerikanca kojeg zaboli lakat koja strana zemlja ce biti bombardovana, a mnogo mu je vise stalo do toga da se sprijeci ilegalna imigracija, da ih neko uvjeri da ce ekonomija biti bolja ...
MyTao

#146 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Gojeni H wrote:
MyTao wrote:Nikada mi nece biti jasni bosanci, pogotovo ovi koji zive u SAD-u a podrzavaju Trumpa... Koliko glup moras biti da to uradis?
Mozda su se Bosanci samo amerikanizirali i razmisljaju glavom prosjecnog Amerikanca kojeg zaboli lakat koja strana zemlja ce biti bombardovana, a mnogo mu je vise stalo do toga da se sprijeci ilegalna imigracija, da ih neko uvjeri da ce ekonomija biti bolja ...
Prosjecan Amerikanac nije toliko glup da misli to navedeno, to sto Trump pobjedjuje kod republikanaca ne znaci nista. Ali izgleda da to ne zna onaj ko je otvorio temu I dao joj ovaj naslov...
bole1st

#147 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bole1st »

MyTao wrote: Prosjecan Amerikanac nije toliko glup da misli to navedeno, to sto Trump pobjedjuje kod republikanaca ne znaci nista. Ali izgleda da to ne zna onaj ko je otvorio temu I dao joj ovaj naslov...
Ako te zanima stvarna vrijednost (trzisna) trumpovih sansi da postane predsjednik USA, sa https://electionbettingodds.com

Clinton 68%
Trump 20%
Sanders 4%
Kasich 2%
Cruz 2%
MyTao

#148 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

bole1st wrote:
MyTao wrote: Prosjecan Amerikanac nije toliko glup da misli to navedeno, to sto Trump pobjedjuje kod republikanaca ne znaci nista. Ali izgleda da to ne zna onaj ko je otvorio temu I dao joj ovaj naslov...
Ako te zanima stvarna vrijednost (trzisna) trumpovih sansi da postane predsjednik USA, sa https://electionbettingodds.com

Clinton 68%
Trump 20%
Sanders 4%
Kasich 2%
Cruz 2%
Ne zanima me nimalo, djaba si postavio komentar...
jeza u ledja

#149 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Gojeni H wrote: @jeza se ne slaze. On kaze da poslovna elita nije s Cruzom. :roll:
Ne, rekao sam nesto sasvim drugo, no tebi je vjerovatno tesko razaznati razlike.
Gojeni H

#150 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

bole1st wrote:

Clinton 68%
Trump 20%
Sanders 4%
Kasich 2%
Cruz 2%
Nekad se raja zahebavala i sa mogucim izborom Busa.

I dalje mislim da je kraljica apsolutni favorit, ali isto tako mislim da je Trump moze oboriti na relativno lagan nacin.
Post Reply