Čestitam ..._BataZiv_0809 wrote:Postu od Omadavna.Banksy wrote: Čemu palac, Bato?
Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
- Banksy
#126 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#127 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Dzamije nikome ne smetaju, nego zloupotreba istih.Tomahawk11 wrote:
Jesam. I upravo ovaj dio je sporan. Kad das, onda si dao cijelom postu. Moras priznati, ono je prilicno maliciozno. Ne bi trebale nikome da smetaju dzamije bilo gdje u BiH, kao ni crkve i druga vjerska obiljezja. Pogotovo to ne bi trebalo da ima bilo kakve veze sa davanjem imena ratnog zlocinca studentskom domu. Adekvatnije je poredjenje, kako bi bilo da se neka institucija u Berlinu ili Minhenu nazvala po Hitleru, Gebelsu ili nekom drugom zlocincu? Zamisli kakvo bi to ponizenje bilo za sve one koji su propatili zbog istih (ali i za same Nijemce, koji takvo sto nikad nece uciniti).
Svaki normalan Srbin se, prije svega zbog sebe, stidi ovakvog naziva studentskog doma.
Treba pitati Omadavna na sta je tacno mislio, ali u mojoj interpretaciji njegovog posta, odnosno onako kako sam ga ja razumio: on tragicnim tumaci ponasanje ovdasnjih naroda koji se trude jedni drugima napakostiti, a svi zajedno su ponizeni i bijedni.
Sa tim se principijelno slazem. Primjeri mozda nisu najsretnije izabrani, ali to ne mijenja poentu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#128 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Hvala.Banksy wrote:
Čestitam ...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#129 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Ok, to je tacno, to da smo svi u istom mulju manje vise._BataZiv_0809 wrote:Dzamije nikome ne smetaju, nego zloupotreba istih.Tomahawk11 wrote:
Jesam. I upravo ovaj dio je sporan. Kad das, onda si dao cijelom postu. Moras priznati, ono je prilicno maliciozno. Ne bi trebale nikome da smetaju dzamije bilo gdje u BiH, kao ni crkve i druga vjerska obiljezja. Pogotovo to ne bi trebalo da ima bilo kakve veze sa davanjem imena ratnog zlocinca studentskom domu. Adekvatnije je poredjenje, kako bi bilo da se neka institucija u Berlinu ili Minhenu nazvala po Hitleru, Gebelsu ili nekom drugom zlocincu? Zamisli kakvo bi to ponizenje bilo za sve one koji su propatili zbog istih (ali i za same Nijemce, koji takvo sto nikad nece uciniti).
Svaki normalan Srbin se, prije svega zbog sebe, stidi ovakvog naziva studentskog doma.
Treba pitati Omadavna na sta je tacno mislio, ali u mojoj interpretaciji njegovog posta, odnosno onako kako sam ga ja razumio: on tragicnim tumaci ponasanje ovdasnjih naroda koji se trude jedni drugima napakostiti, a svi zajedno su ponizeni i bijedni.
Sa tim se principijelno slazem. Primjeri mozda nisu najsretnije izabrani, ali to ne mijenja poentu.
Jasno je na sta je mislio - sta se ko ima buniti za naziv studentskog doma na Palama, to je nacin da se napakosti anamo onima isto kao i dzamija u Sa. Eto, pozivam forumasa (koji zna biti itekako korektan) da potvrdi ili negira ovo.
-
krater
#130 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
insomnia78 wrote:Rekoh ja, najbolje pogodjen nick na forumu, ikad
Glumac partizana
Procitan si batice
-
smijesni_ste
#131 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
To je to, ne treba ići dalje od ovog.amko761 wrote:
Pa to je rezultat kada se ima plan i strategija
Imamo i mi valjda, biti tursko topovsko meso ponovo, graditi što više džamija ili šta već. Pitati naše prvake koji su u malo malo u Turskoj.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#132 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Sa tom se interpretacijom vec ne slazem. Itekako se ima razloga buniti protiv nazivanja javne ustanove po zlocincu (sto je presedan cak i za RS, jer se nesto ne mogu sjetiti da su davali imena ulicama po njemu i Mladicu). Prihvatanje nenormalnog za normalno je opcenito simptom tranzicijskih drustava poput naseg, i protiv toga se valja boriti.Tomahawk11 wrote:
Ok, to je tacno, to da smo svi u istom mulju manje vise.
Jasno je na sta je mislio - sta se ko ima buniti za naziv studentskog doma na Palama, to je nacin da se napakosti anamo onima isto kao i dzamija u Sa. Eto, pozivam forumasa (koji zna biti itekako korektan) da potvrdi ili negira ovo.
Ostaje poenta da ovdasnji ljudi i dalje vise vole šuknuti "onima tamo", slijepi kod očiju, da su opljačkani, prevareni, izigrani i dovedeni u stanje potpunog beznađa.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#133 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Pa nisu, upravo, jasno je meni zasto Dodik po drugi put otvara bas sad studentski dom i daje mu radikalno ime po ratnom zlocincu, ali zato imamo ulice, ne tako daleko, u Lukavici, Draze Mihajlovica, sto je prst u oko Bosnjacima, ali i svima onima koji su se u WWII borili protiv te ideologije. Sta onda, biti dio mase koja nenormalno prihvata za normalno ili biti pojedinac koji se ogradjuje takvog, koji se stidi istog?!_BataZiv_0809 wrote:Sa tom se interpretacijom vec ne slazem. Itekako se ima razloga buniti protiv nazivanja javne ustanove po zlocincu (sto je presedan cak i za RS, jer se nesto ne mogu sjetiti da su davali imena ulicama po njemu i Mladicu). Prihvatanje nenormalnog za normalno je opcenito simptom tranzicijskih drustava poput naseg, i protiv toga se valja boriti.Tomahawk11 wrote:
Ostaje poenta da ovdasnji ljudi i dalje vise vole šuknuti "onima tamo", slijepi kod očiju, da su opljačkani, prevareni, izigrani i dovedeni u stanje potpunog beznađa.
Ja ne mogu i necu da budem u kosu onih sto provociraju druge zato sto su Srbi ili Hrvati, necu da zivim u tom uvjerenju. A siguran sam da ima istih i sa druge strane. Bolesno drustvo kakvo jeste je upravo motiv za svakog normalnog pojedinca da se ogradi istog i da osudi, da se stidi zlocinackih obiljezja. To, isto tako znaci, da necemo traziti razloge zasto bi to bilo opravdano.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#134 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
To je toTomahawk11 wrote:
Pa nisu, upravo, jasno je meni zasto Dodik po drugi put otvara bas sad studentski dom i daje mu radikalno ime po ratnom zlocincu, ali zato imamo ulice, ne tako daleko, u Lukavici, Draze Mihajlovica, sto je prst u oko Bosnjacima, ali i svima onima koji su se u WWII borili protiv te ideologije. Sta onda, biti dio mase koja nenormalno prihvata za normalno ili biti pojedinac koji se ogradjuje takvog, koji se stidi istog?!
Ja ne mogu i necu da budem u kosu onih sto provociraju druge zato sto su Srbi ili Hrvati, necu da zivim u tom uvjerenju. A siguran sam da ima istih i sa druge strane. Bolesno drustvo kakvo jeste je upravo motiv za svakog normalnog pojedinca da se ogradi istog i da osudi, da se stidi zlocinackih obiljezja. To, isto tako znaci, da necemo traziti razloge zasto bi to bilo opravdano.
-
kakavdanakneiskustvu
- Ommadawn
#136 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Prije svega, žao mi je pobijenih - među njima ima i moje rodbine.Banksy wrote:
Kad ''kraljevi'' džihadlije naprave neki mali, općinski genocid u nedobog Trebinju, recimo, onda ćemo, Bato, tek onda krenuti s istog startnog mjesta prema priči o svim jednako ''poniženim i gladnim'' Bosancima i Hercegovcima. Zasad, ovo je tema o uskoro presuđenom ratnom zločincu po čijem imenu je nazvana jedna školska ustanova na par kilometara od grada u kojem je taj zločinac ubio 11 000 ljudi, od toga 2 500 djece.
Da li si reagovala na činjenicu da već godinama postoje grafiti, spomenici i ina druga obilježja u nekim manjim i daljim mjestima od Sarajeva po RS-u? Ko im je to dozvolio? Ko im je to zakonom zabranio? Niko! Ni onaj koji potpisa postojanje te iste RS.
Grdno se varaš ako misliš da se meni ne smeta što se jedna školska ustanova zove po jednoj kolosalno negativnoj osobi - smeta mi. Ali ako oni koji žive tu taj čin podržavaju - šta ja ili bilo ko drugi možemo? Da ga dignemo u zrak - ne ide - tada zločinci postaju žrtve.
Sudeći prema tvojim postovima, nisi glupa osoba pa da ne kontaš koliko zapravo Karadžić nije donio nikakav boljitak srpskom narodu. Teritoriju, da - i priliku da pobiju i opljačkaju. Ali kad se završio dernek, ostala je pustoš.
Ni ostali nisu bolje prošli - predstavnici njihovih naroda su taj svoj narod opljačkali i iskoristili.
A sad džamije. Je li ih to prije rata bilo premalo u Sarajevu pa se moraju praviti nove? I to takve koje ne odgovaraju ni arhitektonski a ni urbanističkom planu. Doduše, puno nekih vjernika "petkom na džumi, ostalim danima na bijelom". Ali neka dušmanima bode oči.
Kao što bode i ona pravoslavna crkva u centru BL. Srušile je Švabe za vrijeme WWII, kasnije tu nastao park, kultni "parkić" i onda 1992-e da se ponovo napravi crkva - ne zato što je tu bila nego da se dušmanima izbiju oči. Been there, seen that!
Neka otvaraju i neka ga slave. Sve drugo bi bilo čudno ili sumnjivo. Ko biva ga ganjali sve do 2008-e i ko slučajno ga prepoznali u autobusu? Hajde... Za to sve vrijeme on je postao mit i legenda.
Kad je po tim Palama njegov sin harao i palio, jebavali mu majku u sebi. Ako je to heroj po kojem daješ ime ustanovama - ništa drugo do autofellatio.
-
Drinski
#137 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Ooo, pa sto sad ne ode tamo...popalise onolike zgrade i samo Siranovic dobi azil... A arapi, sda itd., pa to su vasi federalci. Da je moje podrinje ostalo u FBIH ja bih bio zahvalan Aliji i co. Drugo, ova prica gladni, zedni, bosi jeste bitna al nije u vezi sa temom. Napr.ja covjrku kazem ne mozes tuda proci a on meni pocne pricati o ratu i Aliji.. Nego, ak bude kakvih nepogoda po RS spremite im pomoc._BataZiv_0809 wrote:Čovjek objasnioOmmadawn wrote:
Zapucaše, momci odbraniše Predsjedništvo a to im se isto Predsjedništvo posra u usta, tako što im rasproda firme pa ostadoše bez posla, bez kruha, zajebaju ih i ponižavaju rođaci i prijatelji tog istog Predsjedništva a njih su branili, svoje živote smrću izlagali, mladost proćerdali.
To isto Predsjedništvo potpisa legitimnost Republike Srpske a ne stavi pod uslove da je zabranjeno slaviti ratne zločince, zabranjeno negirati genocid te zabranjeno skrivati masovne grobnice!
To isto Predsjedništvo dobi donacije kojim će izgraditi infrastrukturu a Bosna ni danas dan nema ni pišljivih 100 km puta!
Ko hoće da se bori - neka se bori. Ali ako opet ne daj Bože zapuca - manje će biti onih koji će Bosnu braniti nego 1992-e, sve i da im daš punu ratnu opremu i oružje.
150.000 mladih ljudi je napustilo Bosnu i Hercegovinu od 1996-e pa na ovamo - je li ti govori taj podatak išta?
Dolaze prinčevi i kraljevi da grade džamije sa četiri minareta po Sarajevu, svake godine po jednu-dvije a ljudi svršavaju kako to Srbima i Hrvatima bode oči - baš kao što i vama bode oči studentski dom koji nosi ime jednog degenerika, i para vam uši "za dom spremni!". A isto ste svi gladni, žedni i poniženi od te iste bagre koju idolizujete.
- Ommadawn
#138 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Meni je odvratna činjenica da su nazvali dom po Karadžiću, znači da se ljudi nisu maknuli dalje od 1992-e. A valja onima koji žele naprijed i u bolje s njima živjeti. No na cijelom Balkanu ti je tako. Uzmi Imotski, tamo je Tuđmanu dignut spomenik, tamo ne smiješ ništa glasno reći protiv Pavelića - a isti HDZ je u tom gradu rasprodao preduzeća, ljudi ostali bez posla - pustoš!Tomahawk11 wrote:
Šta konkretno imaš i na Palama? Rašina su djeca, Sonja i Saša, se iživljavali tamo tokom devedesetih, helikopter koji je trebao prevesti ranjenike je prevezao Sonjino kuče, koga boli kurac za neke ranjenike. I taj narod slavi Rašu? Koliko moraš biti glup i zaostao?
I spomenuo sam džamije koje ne služe svrsi vjerskog objekta nego da se zapišava teritorija. Došli kraljevi i prinčevi da dižu džamiju a nije ni puta bilo kako treba u cijeloj državi?!
Neko normalan će na sami prijedlog reći "a kako to može donijeti korist mojoj državi i mom narodu?" Generira li novac? Znanje? Šta, sad odjednom manje vrijedna ona Husrev-begova i Alipašina?
Oslobodi ili odbrani ti neko tvoju kuću. Na pola je srušena, ostatak se nekako održao. A onda taj isti ti iz te kuće uzme šporet, frižider i hranu, te neke umjetnine i mašine s kojima si prije lijepo zarađivao. Ostavi ti TV i radio te godišnju pretplatu na novine i pokloni ti svoj portret da imaš na zidu. Svako normalan bi mu jebo mater.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#139 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Ja prvi bih bio sretniji da je taj neki princ, sheik, sta je vec, umjesto te neke dzamije napravio neku fabriku, nesto produktivno, pa kad se zaradi neka lova, pravi onda i dzamiju.Ommadawn wrote:Meni je odvratna činjenica da su nazvali dom po Karadžiću, znači da se ljudi nisu maknuli dalje od 1992-e. A valja onima koji žele naprijed i u bolje s njima živjeti. No na cijelom Balkanu ti je tako. Uzmi Imotski, tamo je Tuđmanu dignut spomenik, tamo ne smiješ ništa glasno reći protiv Pavelića - a isti HDZ je u tom gradu rasprodao preduzeća, ljudi ostali bez posla - pustoš!Tomahawk11 wrote:
Šta konkretno imaš i na Palama? Rašina su djeca, Sonja i Saša, se iživljavali tamo tokom devedesetih, helikopter koji je trebao prevesti ranjenike je prevezao Sonjino kuče, koga boli kurac za neke ranjenike. I taj narod slavi Rašu? Koliko moraš biti glup i zaostao?
I spomenuo sam džamije koje ne služe svrsi vjerskog objekta nego da se zapišava teritorija. Došli kraljevi i prinčevi da dižu džamiju a nije ni puta bilo kako treba u cijeloj državi?!
Neko normalan će na sami prijedlog reći "a kako to može donijeti korist mojoj državi i mom narodu?" Generira li novac? Znanje? Šta, sad odjednom manje vrijedna ona Husrev-begova i Alipašina?
Oslobodi ili odbrani ti neko tvoju kuću. Na pola je srušena, ostatak se nekako održao. A onda taj isti ti iz te kuće uzme šporet, frižider i hranu, te neke umjetnine i mašine s kojima si prije lijepo zarađivao. Ostavi ti TV i radio te godišnju pretplatu na novine i pokloni ti svoj portret da imaš na zidu. Svako normalan bi mu jebo mater.
Meni je upalo u oci da se za primjer daje nazivanje studentskog doma imenom ratnog zlocinca i pravljenje nekakve dzamije u Sarajevu. No, nakon ovog posta to malo drugacije izgleda. Rekoh da te smatram korektnim i cini mi se da nisam pogrijesio.
A cuj, bila je i ona ulica Ratka Mladica negdje u Srbiji (ne znam je li jos uvijek ima), pa onda negdje u Hercegovini (ako ne i u Mostaru) isto po nekom NDH-ovcu.....a Tudjman, nazalost, nije presudjen, kao ni Milosevic (a za kojeg sumnjam da ce iko i shupu po njemu nazvati), tako da i nemaju status zvanicnih zlocinaca. Mnogo je toga truhlo na Balkanu, ali ko sto rekoh i ranije, preostaje jedino da se kao pojedinci distanciramo od tog mulja, pa valjda nekad i masa dodje pameti....ili nas kakva nuklearka zbrise
- KB9
#140 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
bata izjednaci dzamiju i studentski dom po cetnickom ratnom zlocincu 
-
Mohamad Sissoko
#141 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Batu putinlovera za preCednika RS-a. 
- insomnia78
#142 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Predlazem i novi, presednicki Havatar posto partiđani obitavaju jos samo u filmovima

-
mali_balon
#143 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Polozio se ispit pa da se malo sa rajom proslavi

- Ommadawn
#144 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Nije Bata. Ja sam.KB9 wrote:bata izjednaci dzamiju i studentski dom po cetnickom ratnom zlocincu
- BHCluster
#145 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
čega se pametan stidi, budala se ponosiOmmadawn wrote:Nije Bata. Ja sam.KB9 wrote:bata izjednaci dzamiju i studentski dom po cetnickom ratnom zlocincu
- tandmand
#146 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Zamislite nadrealnu situaciju u Njemačkoj neposredno nakon rata:_BataZiv_0809 wrote:Čovjek objasnioOmmadawn wrote:Dolaze prinčevi i kraljevi da grade džamije sa četiri minareta po Sarajevu, svake godine po jednu-dvije a ljudi svršavaju kako to Srbima i Hrvatima bode oči - baš kao što i vama bode oči studentski dom koji nosi ime jednog degenerika, i para vam uši "za dom spremni!". A isto ste svi gladni, žedni i poniženi od te iste bagre koju idolizujete.
"Dolaze rabini iz Jerusalema i grade sinagoge po Berlinu, svake godine po jednu-dvije a ljudi svršavaju kako to Nijemcima bode oči, baš kao što i Židovima bode oči Hauptbahnhof koji nosi ime Adolf Eichmann i para im uši "Heil Hitler". A isto su gladni, žedni i Nijemci i Židovi, poniženi od te iste bagre koju idoliziraju."
U nas se genocid i ratni zločinci relativiziraju siromaštvom, pljačkom i korupcijom, tako iz teme u temu. Slično se negira identitet i jezik Bošnjaka, kao ono "šta će vam taj naziv Bošnjak kad smo svi siromašni, to se ne jede .."
- BHCluster
#147 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
tandmand wrote:Zamislite nadrealnu situaciju u Njemačkoj neposredno nakon rata:_BataZiv_0809 wrote:Čovjek objasnioOmmadawn wrote:Dolaze prinčevi i kraljevi da grade džamije sa četiri minareta po Sarajevu, svake godine po jednu-dvije a ljudi svršavaju kako to Srbima i Hrvatima bode oči - baš kao što i vama bode oči studentski dom koji nosi ime jednog degenerika, i para vam uši "za dom spremni!". A isto ste svi gladni, žedni i poniženi od te iste bagre koju idolizujete.
"Dolaze rabini iz Jerusalema i grade sinagoge po Berlinu, svake godine po jednu-dvije a ljudi svršavaju kako to Nijemcima bode oči, baš kao što i Židovima bode oči Hauptbahnhof koji nosi ime Adolf Eichmann i para im uši "Heil Hitler". A isto su gladni, žedni i Nijemci i Židovi, poniženi od te iste bagre koju idoliziraju."
U nas se genocid i ratni zločinci relativiziraju siromaštvom, pljačkom i korupcijom, tako iz teme u temu. Slično se negira identitet i jezik Bošnjaka, kao ono "šta će vam taj naziv Bošnjak kad smo svi siromašni, to se ne jede .."
- tututuuuu
#148 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
A zar ono Dzevad Mlaco ne predaje djeci u Bugojnu i dan danas?
- tututuuuu
#149 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Pa nije ni Alija, ako cemo vec spominjati F.T., opet subjektivnost na djelu, kao i na Palama, isti qurac. Cuj Tudjamana i Karadjica stavljati u isti kos.Tomahawk11 wrote:Ja prvi bih bio sretniji da je taj neki princ, sheik, sta je vec, umjesto te neke dzamije napravio neku fabriku, nesto produktivno, pa kad se zaradi neka lova, pravi onda i dzamiju.Ommadawn wrote:Meni je odvratna činjenica da su nazvali dom po Karadžiću, znači da se ljudi nisu maknuli dalje od 1992-e. A valja onima koji žele naprijed i u bolje s njima živjeti. No na cijelom Balkanu ti je tako. Uzmi Imotski, tamo je Tuđmanu dignut spomenik, tamo ne smiješ ništa glasno reći protiv Pavelića - a isti HDZ je u tom gradu rasprodao preduzeća, ljudi ostali bez posla - pustoš!Tomahawk11 wrote:
Meni je upalo u oci da se za primjer daje nazivanje studentskog doma imenom ratnog zlocinca i pravljenje nekakve dzamije u Sarajevu. No, nakon ovog posta to malo drugacije izgleda. Rekoh da te smatram korektnim i cini mi se da nisam pogrijesio.
A cuj, bila je i ona ulica Ratka Mladica negdje u Srbiji (ne znam je li jos uvijek ima), pa onda negdje u Hercegovini (ako ne i u Mostaru) isto po nekom NDH-ovcu.....a Tudjman, nazalost, nije presudjen, kao ni Milosevic (a za kojeg sumnjam da ce iko i shupu po njemu nazvati), tako da i nemaju status zvanicnih zlocinaca. Mnogo je toga truhlo na Balkanu, ali ko sto rekoh i ranije, preostaje jedino da se kao pojedinci distanciramo od tog mulja, pa valjda nekad i masa dodje pameti....ili nas kakva nuklearka zbrise
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#150 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Spomenuo je covjek da je Tudjmanu spomenik dignut....pa eto, moze u isti kos sa Milosevicem, njih dvojica su crtali dokle je njihovo u BiH.