malo si se upalio ali... nije ovo izdvojen slucaj pa da sada svi se cudimo. na polozaj u javnim preduzecima, zdravstvenim ustanovama i u MZ se dolazi samo preko stranaka koje trenutno vladaju. za povratiti ali je tako.dolaze podobni a ne sposobni. koliko je drmac sposoban to ne mogu da sudim jer ga ne znam ali da politicki nije podoban to je fakat. df odletio sa vlasti, lete i njegovi clanovi. na zalost to traje od '90 i trajat ce. Isti slucaj bi bio i da je neko drugi na vlasti.hrasno38 wrote:Ima tu vjerovatno masa stvari koja bi se mogla navoditi kao razlog medjutim svidjelo se to nekome ili ne Sarajevo se vec postalo obicna mahala gdje nebosnjaci tesko da mogu dobiti neku ozbiljniju sansu. Po tom pitanju Sarajevo, Banja Luka i Mostar mogu pod ruku. I ne samo nebosnjaci nego i Bosnjaci koji ne razmisljaju glavom SDA a evo sad i SBB-a. Poneki incident se zna provuci ali se bas moze nazvati incidentom jer znam ono bas podosta primjera gdje su nebosnjacke porodice boraca A BiH konkretno u Sarajevu dozivljavale sudbine Maria Drmaca. Ja sam covjek depolitizovan sa nekim simpatijama koje nisu zabetonirane ali ovo sto se sad desava u ovom mandatu SDA moze se nazvati cistom tiranijom sire porodice Izetbegovic i njihovih istomisljenika. Svo ti Drmaci (figurativno) su valjali dok su se poeni skupljali na ono multi-kulti i da bi se pokazalo kao je SDA moderna partija modernih shvatanja medjutim sada 20 godina poslije SDA je cisto zlo koje je dobilo podrsku SBB-a jer je jednostavno logicna i vracanje Radoncicevih dugova porodici Izetbegovic.
Drmaci (nebosnjaci) ovdje u Sarajevu i u ovakvoj politickoj postavi na sceni nemaju nikakvu sansu jer to je partija koja danas slavi negdje u Sanskom Mostu pobjedu Osmanlija nad vojskom bosanskog kraljevstva sto dovoljno govori u kakvoj drzavi zivimo i kolika nas govna vode.
Sarajevo, moj rodni grad iz koje nikad nisam i neciu otici je postalo kopija Banja Luke u ovim stvarima i kad skontam sad za koji sam se kurac borio momentalno me pocne glava boljeti. Borio sam se da porodica Izetbegovic uziva sve moguce blagodeti ovoga svijeta i od srica im zelim najtezu bolest i 100% nezaposlenost u citavoj porodici!!!
Zasto je smijenjen Mario drmac
- Altsa
#126 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#127 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Drmac u mojoj prici je samo predstavnik nebosnjacke populacije u Sarajevu koja dozivljava istu sudbinu kao i bosnjacka i hrvatska u Banja Luci i bosnjacka Mostaru (Zapadnom). Upalio bi se i ti da ti se takve stvari desavaju u relanom zivotu a ti kao sebi uvrtio u glavu da je jedino ispravno u zivotu sto si mogao uraditi je ostati u ratnom Sarajevu i boriti se na strani koja bi trebala da je ispravna.Altsa wrote:malo si se upalio ali... nije ovo izdvojen slucaj pa da sada svi se cudimo. na polozaj u javnim preduzecima, zdravstvenim ustanovama i u MZ se dolazi samo preko stranaka koje trenutno vladaju. za povratiti ali je tako.dolaze podobni a ne sposobni. koliko je drmac sposoban to ne mogu da sudim jer ga ne znam ali da politicki nije podoban to je fakat. df odletio sa vlasti, lete i njegovi clanovi. na zalost to traje od '90 i trajat ce. Isti slucaj bi bio i da je neko drugi na vlasti.hrasno38 wrote:Ima tu vjerovatno masa stvari koja bi se mogla navoditi kao razlog medjutim svidjelo se to nekome ili ne Sarajevo se vec postalo obicna mahala gdje nebosnjaci tesko da mogu dobiti neku ozbiljniju sansu. Po tom pitanju Sarajevo, Banja Luka i Mostar mogu pod ruku. I ne samo nebosnjaci nego i Bosnjaci koji ne razmisljaju glavom SDA a evo sad i SBB-a. Poneki incident se zna provuci ali se bas moze nazvati incidentom jer znam ono bas podosta primjera gdje su nebosnjacke porodice boraca A BiH konkretno u Sarajevu dozivljavale sudbine Maria Drmaca. Ja sam covjek depolitizovan sa nekim simpatijama koje nisu zabetonirane ali ovo sto se sad desava u ovom mandatu SDA moze se nazvati cistom tiranijom sire porodice Izetbegovic i njihovih istomisljenika. Svo ti Drmaci (figurativno) su valjali dok su se poeni skupljali na ono multi-kulti i da bi se pokazalo kao je SDA moderna partija modernih shvatanja medjutim sada 20 godina poslije SDA je cisto zlo koje je dobilo podrsku SBB-a jer je jednostavno logicna i vracanje Radoncicevih dugova porodici Izetbegovic.
Drmaci (nebosnjaci) ovdje u Sarajevu i u ovakvoj politickoj postavi na sceni nemaju nikakvu sansu jer to je partija koja danas slavi negdje u Sanskom Mostu pobjedu Osmanlija nad vojskom bosanskog kraljevstva sto dovoljno govori u kakvoj drzavi zivimo i kolika nas govna vode.
Sarajevo, moj rodni grad iz koje nikad nisam i neciu otici je postalo kopija Banja Luke u ovim stvarima i kad skontam sad za koji sam se kurac borio momentalno me pocne glava boljeti. Borio sam se da porodica Izetbegovic uziva sve moguce blagodeti ovoga svijeta i od srica im zelim najtezu bolest i 100% nezaposlenost u citavoj porodici!!!
-
SerijeSync
#128 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Ispravak krivog navoda, bošnjo se dobro snašao kod hrvatina, radi, ore, vrti i tamo i vamo, sad su srbi u Mostaru problem pa čak i oni koji su čitav rat tu bili pa i oni koji su branili ovu banana državu, bošnjo se snašo i dobro mu je!!hrasno38 wrote:
Drmac u mojoj prici je samo predstavnik nebosnjacke populacije u Sarajevu koja dozivljava istu sudbinu kao i bosnjacka i hrvatska u Banja Luci i bosnjacka Mostaru (Zapadnom). Upalio bi se i ti da ti se takve stvari desavaju u relanom zivotu a ti kao sebi uvrtio u glavu da je jedino ispravno u zivotu sto si mogao uraditi je ostati u ratnom Sarajevu i boriti se na strani koja bi trebala da je ispravna.
- hrasno38
#129 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
O takvima ja citavo vrijeme i pricam s tim da se ideja BiH nije branila samo puskom!SerijeSync wrote:Ispravak krivog navoda, bošnjo se dobro snašao kod hrvatina, radi, ore, vrti i tamo i vamo, sad su srbi u Mostaru problem pa čak i oni koji su čitav rat tu bili pa i oni koji su branili ovu banana državu, bošnjo se snašo i dobro mu je!!hrasno38 wrote:
Drmac u mojoj prici je samo predstavnik nebosnjacke populacije u Sarajevu koja dozivljava istu sudbinu kao i bosnjacka i hrvatska u Banja Luci i bosnjacka Mostaru (Zapadnom). Upalio bi se i ti da ti se takve stvari desavaju u relanom zivotu a ti kao sebi uvrtio u glavu da je jedino ispravno u zivotu sto si mogao uraditi je ostati u ratnom Sarajevu i boriti se na strani koja bi trebala da je ispravna.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#130 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
ne cudi me sto je smijenjen, to je politika
vise me cudi da ima vjerenicu
vise me cudi da ima vjerenicu
- Banksy
#131 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
hrasno38 wrote:Ima tu vjerovatno masa stvari koja bi se mogla navoditi kao razlog medjutim svidjelo se to nekome ili ne Sarajevo se vec postalo obicna mahala gdje nebosnjaci tesko da mogu dobiti neku ozbiljniju sansu. Po tom pitanju Sarajevo, Banja Luka i Mostar mogu pod ruku. I ne samo nebosnjaci nego i Bosnjaci koji ne razmisljaju glavom SDA a evo sad i SBB-a. Poneki incident se zna provuci ali se bas moze nazvati incidentom jer znam ono bas podosta primjera gdje su nebosnjacke porodice boraca A BiH konkretno u Sarajevu dozivljavale sudbine Maria Drmaca. Ja sam covjek depolitizovan sa nekim simpatijama koje nisu zabetonirane ali ovo sto se sad desava u ovom mandatu SDA moze se nazvati cistom tiranijom sire porodice Izetbegovic i njihovih istomisljenika. Svo ti Drmaci (figurativno) su valjali dok su se poeni skupljali na ono multi-kulti i da bi se pokazalo kao je SDA moderna partija modernih shvatanja medjutim sada 20 godina poslije SDA je cisto zlo koje je dobilo podrsku SBB-a jer je jednostavno logicna i vracanje Radoncicevih dugova porodici Izetbegovic.
Pa ko ga, bogati, stavi na tu poziciju, ako je krme u Teheranu, otkud onda uopće nebošnjak na čelu pozorišta ako smo u aparthejdu?
Mario Drmać je na direktorsko mjesto došao kao kadar DF-a izbacivši iz fotelje Bošnjake Zlatka Topčića ili Nermina Tulića, ne sjećam se. Došla nova vlast i kao svaka do sada skida Marija i stavlja svoj kadar. U tom svijetu živimo i po tom svijetu je i Mario sjeo u fotelju prihvativši pravila igre koja su mu tad bila potaman. Iz onoga što nam je dostupno iz medija, Mario je očajno radio posao - bolje da ne idemo u detalje, oslonivši se , kako sam sinoć reče, na upravni odbor kojeg su činili automehaničar, konobar, i slično DF društvo. Nova vlast dovodi nove ljude, ohrabruje što je novi upravni odbor sačinjen od visokokvalificiranih ljudi iz teatra, a ko će biti novi direktor, reći će politika, kao i dosad.
Pokušavati priču o Mariju i njegovom ličnom interesu podići na nivo tobožnje kolektivne ugroženosti nebošnjaka u Sarajevu je odvratno, zlonamjerno i vratiće se kao bumerang onome koji je diže.
-
Nero Histrion
#132 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Dr. Kuca wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Može li neko potvrditi ili demantovati ove navode jer Mario na pressu nije demantovao.
"Dva člana Upravnog odbora Pozorišta mladih čine automehaničar i menadžer u kafani, te oni nemaju nikakve veze sa kulturom. Novi upravni odbor čine osobe koje su iz struke i koje nisu članovi nijedne političke stranke i tako ćemo se ubuduće ponašati", kazao je Kurić i dodao kako vršilac dužnosti ovog pozorišta može biti samo neko ko je dio ove kuće, a ne neko sa strane.
Istina. Ovaj mi auto popravljao par puta. radio u skodinom salonu na AP-u.
Pa vala nije ni ovo fol da u UO jedne pozorisne kuce sjede ljudi koji
Slaven VIdak je bolji izbor.
Mario Drmac mi uvijek bio simpatican, odlican glumac, steta sto je ovo dozivio. Mozda ga i ostave.
- Altsa
#133 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
@hrasno, samim tim sto je hrvat bio na mjestu direktora pobija svu tvoju bezveznu i suplju pricu
terapija

terapija

Last edited by Altsa on 18/03/2016 10:22, edited 2 times in total.
- dječak sa šibicama
#134 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Mario ario rio io o
I ko je sad novi direktor, na konkursu uvjet predati pjesmu na temu "na zakletvu Fahri ja spjev`o sam hit"?
I ko je sad novi direktor, na konkursu uvjet predati pjesmu na temu "na zakletvu Fahri ja spjev`o sam hit"?
- hrasno38
#135 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Ne pijem te zelene bojeAltsa wrote:@hrasno
- Altsa
#136 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
pravoslavne su, makedonskehrasno38 wrote:Ne pijem te zelene bojeAltsa wrote:@hrasno
-
maher
#137 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
iskreno, vladajuce stranke ( i sda i sdp i df i sbb) od zadnjih 6-7 godina nista drugo ne rade osim sto se medjusobno smjenjuju sa funkcija ... javnost se ustalasa tek kada se smijeni neki nebosnjak ... volio bih znati koji je to bosnjak smijenjen sa direktorske funkcije u banja luci, ako je uopste bio imenovan kao i u zapadnom mostaru ...
na zalost sve se svelo na to da li je mario ovo ili ono ... a to sto se krse procedure ... sto ministar kulture otvoreno govori da njega pitaju da li ce neko dobiti otkaz ili ne, sto nije njegova nadleznost ...
po meni i direktor i ministar su pokazali da nisu dorasli funkcijama koje obavljaju ... niti je posao direktora da pere portale i cisti arhivu niti je ministrovo da radi posao upravnog odbora i da odredjuje ko ce biti primljen, a ko ce dobiti otkaz ...
na zalost niko ne gleda rezultate rada, a da ne govorimo o nekim dugorocnim programima rada ... kada ne postoji strategija onda ostaje samo smjenjivanje i trazenje krivaca ... i publicitet koji glumci znaju osigurati ...
na zalost sve se svelo na to da li je mario ovo ili ono ... a to sto se krse procedure ... sto ministar kulture otvoreno govori da njega pitaju da li ce neko dobiti otkaz ili ne, sto nije njegova nadleznost ...
po meni i direktor i ministar su pokazali da nisu dorasli funkcijama koje obavljaju ... niti je posao direktora da pere portale i cisti arhivu niti je ministrovo da radi posao upravnog odbora i da odredjuje ko ce biti primljen, a ko ce dobiti otkaz ...
na zalost niko ne gleda rezultate rada, a da ne govorimo o nekim dugorocnim programima rada ... kada ne postoji strategija onda ostaje samo smjenjivanje i trazenje krivaca ... i publicitet koji glumci znaju osigurati ...
- dječak sa šibicama
#138 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Nego, koliko je u multikulti rajvosa danas direktora nebosnjaka?
Turkije!
- hrasno38
#139 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Stavi ga onaj ko nema problem zvani "nacionalizam" u svojoj glavi!! Treba li da nacrtam da ne stajem u odbranu svetog lika Marija kao direktora pozorista, da li je dobar ili ne jer nisam strucan to ocjenim vec govorim da se vec duze vrijeme nebosnjaci u Sarajevu onako lagano ciste sto po firmama, sto na savim mogucim mjestima i nemoj mi ti pametovati koliko je ko ugrozen u Sarajevu.Banksy wrote:hrasno38 wrote:Ima tu vjerovatno masa stvari koja bi se mogla navoditi kao razlog medjutim svidjelo se to nekome ili ne Sarajevo se vec postalo obicna mahala gdje nebosnjaci tesko da mogu dobiti neku ozbiljniju sansu. Po tom pitanju Sarajevo, Banja Luka i Mostar mogu pod ruku. I ne samo nebosnjaci nego i Bosnjaci koji ne razmisljaju glavom SDA a evo sad i SBB-a. Poneki incident se zna provuci ali se bas moze nazvati incidentom jer znam ono bas podosta primjera gdje su nebosnjacke porodice boraca A BiH konkretno u Sarajevu dozivljavale sudbine Maria Drmaca. Ja sam covjek depolitizovan sa nekim simpatijama koje nisu zabetonirane ali ovo sto se sad desava u ovom mandatu SDA moze se nazvati cistom tiranijom sire porodice Izetbegovic i njihovih istomisljenika. Svo ti Drmaci (figurativno) su valjali dok su se poeni skupljali na ono multi-kulti i da bi se pokazalo kao je SDA moderna partija modernih shvatanja medjutim sada 20 godina poslije SDA je cisto zlo koje je dobilo podrsku SBB-a jer je jednostavno logicna i vracanje Radoncicevih dugova porodici Izetbegovic.
Sarajevo, moj rodni grad iz koje nikad nisam i neciu otici je postalo kopija Banja Luke u ovim stvarima i kad skontam sad za koji sam se kurac borio momentalno me pocne glava boljeti. Borio sam se da porodica Izetbegovic uziva sve moguce blagodeti ovoga svijeta i od srica im zelim najtezu bolest i 100% nezaposlenost u citavoj porodici!!!![]()
Pa ko ga, bogati, stavi na tu poziciju, ako je krme u Teheranu, otkud onda uopće nebošnjak na čelu pozorišta ako smo u aparthejdu?
Mario Drmać je na direktorsko mjesto došao kao kadar DF-a izbacivši iz fotelje Bošnjake Zlatka Topčića ili Nermina Tulića, ne sjećam se. Došla nova vlast i kao svaka do sada skida Marija i stavlja svoj kadar. U tom svijetu živimo i po tom svijetu je i Mario sjeo u fotelju prihvativši pravila igre koja su mu tad bila potaman. Iz onoga što nam je dostupno iz medija, Mario je očajno radio posao - bolje da ne idemo u detalje, oslonivši se , kako sam sinoć reče, na upravni odbor kojeg su činili automehaničar, konobar, i slično DF društvo. Nova vlast dovodi nove ljude, ohrabruje što je novi upravni odbor sačinjen od visokokvalificiranih ljudi iz teatra, a ko će biti novi direktor, reći će politika, kao i dosad.
Pokušavati priču o Mariju i njegovom ličnom interesu podići na nivo tobožnje kolektivne ugroženosti nebošnjaka u Sarajevu je odvratno, zlonamjerno i vratiće se kao bumerang onome koji je diže.
-
oridjidji
#140 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Bice da je nepodoban i to je to. Oprosti im Mario oni ne znaju.
- hrasno38
#141 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
ali nisam ja pravoslavac zajebo si se...kuci pa dijeli bobe..doduse mozda ti i ne trebaju ako su te Izmetbegovici i Zvizdici uljuljali!!!Altsa wrote:pravoslavne su, makedonskehrasno38 wrote:Ne pijem te zelene bojeAltsa wrote:@hrasno
- Banksy
#142 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
U tome što govoriš ima istine, svakako - koliko smo samo tema pretresli po tom pitanju - no, ovdje, to nije slučaj.hrasno38 wrote:Stavi ga onaj ko nema problem zvani "nacionalizam" u svojoj glavi!! Treba li da nacrtam da ne stajem u odbranu svetog lika Marija kao direktora pozorista, da li je dobar ili ne jer nisam strucan to ocjenim vec govorim da se vec duze vrijeme nebosnjaci u Sarajevu onako lagano ciste sto po firmama, sto na savim mogucim mjestima i nemoj mi ti pametovati koliko je ko ugrozen u Sarajevu.Banksy wrote:
Fulio si temu, ništa više.
- dječak sa šibicama
#143 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Realno, da Mario sad uzme gitaru, nakelji se pred kameru i otpjeva "triput sam video gospodina Fahrudina", siguran sam da bi se Rile promptno sjetio da i Mario ima majku.
-
Patriotska_Liga
#144 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Kakva je šansa da ga Rile smijeni s pozicije vjerenika ovog Boeinga?
- Altsa
#145 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
dobro si se zajebao ti. nit sam sda niti sam ikada glasao niti cu. a ti si dobro puko pa ti zato i predlazem terapiju jer si nasao nama da pametujes kako je u sarajevu i kako se biraju direktori. svu tvoju pricu pobija to da je mario vec bio direktor - hrvat za koje ti kazes da su donji u sarajevu. eto ti ces nam otvoriti oci sa svojim filozofiranjem. svi to znamo i koja god partija je na vlasti isto radi. ovo nije svojstveno samo sda koja je odron odrona i sbb-u koji je jos veci odron. zato popij tableticu nece da ti skodi.
Last edited by Altsa on 18/03/2016 10:40, edited 3 times in total.
- hrasno38
#146 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
U tome se slazemo jer ja ne mogu tvrditi sta ja pozadina ove smjene mada ce biti najprije "sjasio Kurta uzjahao Murta".... DF popusio na svim pozicijama pa i na ovoj. Medjutim vjeruj mi mora me jednostavno povuci ova prica jer ima 1001 razlog da me povuce jer zivim danas u istom gradu u kojem se desavaju strasne segragacije ljudi i strasna ponizavanja a sve ispod tepiha.Banksy wrote:U tome što govoriš ima istine, svakako - koliko smo samo tema pretresli po tom pitanju - no, ovdje, to nije slučaj.hrasno38 wrote:Stavi ga onaj ko nema problem zvani "nacionalizam" u svojoj glavi!! Treba li da nacrtam da ne stajem u odbranu svetog lika Marija kao direktora pozorista, da li je dobar ili ne jer nisam strucan to ocjenim vec govorim da se vec duze vrijeme nebosnjaci u Sarajevu onako lagano ciste sto po firmama, sto na savim mogucim mjestima i nemoj mi ti pametovati koliko je ko ugrozen u Sarajevu.Banksy wrote:
Fulio si temu, ništa više.
- Altsa
#147 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
ne znas sto je drmac smijenjen ali si prvo potegao to da je smijenje zato stro je hrvat. od tebe dosta.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#148 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Veca je tregedija sto je 'Rile' ministar.
- Altsa
#149 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
to je tek posebna prica.-LIBERO- wrote:Veca je tregedija sto je 'Rile' ministar.
- hrasno38
#150 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Slusaj indijanac zaboli me kurac kako razmislja SDS, SNSD i HDZ jer su to fasisticke stranke koje se 4 godine nisu kitile sa multi-kulti i onim cjelovita BiH zahvaljujici i Hrvatima pa i Srbima koji su glasali za nju, pa Sarajevo i u ratu kosmopolitski grad a A BiH nije jednonacionalna itd itd price koje su se pricale da se ne bi dobilo po guzovima i od medjunarodne zajednice i prica koja je prolazila i prica koja jeste bila istinita u vecoj mjeri. Danas u tom istom multi Sarajevu da trazis lupom naci ces od 100 direktora mozda 1-2 da nisu Bosnjaci, iz firmi koje su privatizovali SDA tajkuni se vrlo mudro i smisljeno ciste nebosnjacki kadrovi pod krinkom tehnoloskih visaka. Zato i jeste interesantna ova prica jer se bas radi o nekom Mariju koji je sasvim sigurno incident u glavnom gradu BiH i onako bas udara u oci mada ponavljam svako ima svoju pricu a cija je tacna ja ne znam.Altsa wrote:dobro si se zajebao ti. nit sam sda niti sam ikada glasao niti cu. a ti si dobro puko pa ti zato i predlazem terapiju jer si nasao nama da pametujes kako je u sarajevu i kako se biraju direktori. svu tvoju pricu pobija to da je mario vec bio direktor - hrvat za koje ti kazes da su donji u sarajevu. eto ti ces nam otvoriti oci sa svojim filozofiranjem. svi to znamo i koja god partija je na vlasti isto radi. ovo nije svojstveno samo sda koja je odron odrona i sbb-u koji je jos veci odron. zato popij tableticu nece da ti skodi. pun mi qurac frustriranih kretena.