Jadransko more - vasa ocjena

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Jadransko more - vasa ocjena

Poll ended at 13/06/2016 11:46

1 apokalipticno lose
11
10%
2 cista voda - ostalo je katastrofalno
19
17%
3 svaka druga stvar je dobra
10
9%
4 sve ok ali ima mjesta za unapredjenje
57
50%
5 idealno nema potrebe da se sta doda ili oduzme
17
15%

Total votes: 114

HAVANA

#126 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by HAVANA »

Eki to ,meni i amidza u puli...i sestra od starog,i djeca...50 godina su tamo. :D Onaj novinar i sin mu gitarista :D Daleko ba,ja u bastici za 4 sata,naceo pivu,zapalio rostilj...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#127 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by mali_milojica »

HAVANA wrote:Eki to ,meni i amidza u puli...i sestra od starog,i djeca...50 godina su tamo. :D Onaj novinar i sin mu gitarista :D Daleko ba,ja u bastici za 4 sata,naceo pivu,zapalio rostilj...
Zenini su tamo otprilike 40 godina,sigurno se znaju :lol:
Nepass

#128 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by Nepass »

@HAVANA
daj taj smjestaj za cenera, slomih se trazeci po netu. Nema ispod 20€ nigdje
HAVANA

#129 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by HAVANA »

Trpanj...a ima i u drugim mjestima.Samo javi kad u pp,poslacu ti broj.
HAVANA

#130 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by HAVANA »

Eno ti imas i na piku,ukucaj trpanj,ona zuta kuca,tek renovirana,na rivi...13 eura.Ja licno volim vise stari grad,iza crkve.Oko mene je 10 eura...Kuca do mene,10 eura,terasa mala sa super pogledom,100 metara od mora...
HAVANA

#131 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by HAVANA »

Izdavo je i moj stari dok nije poceo vaditi carape iz septicke,kartone od toalet papira,krpe...onda je sve rastjero :D Kaze, nema para da ja vise izdam... :lol:
Warashii

#132 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by Warashii »

Generalni problem je kada se porede cijene smjestaja a tu Hrvatska zaista zna biti skuplja u odnosu na neke druge destinacije kada je u pitanju hotelski smjestaj.
Stvar je u tome da dobar dio nas ima nekog ko ima neki objekat na moru pa na taj nacin ljetuje ili ima vec uhodanu semu kod koga ide i sl. malo ko na kraju krajeva ide u hotele dok je na drugim destinacijama smjestaj najcesce hotelski.
Ta prica skupo je za ono sto nudi mi nikako nije jasna, eto kao odes negdje drugo pa iznajmis jahtu sa svim osobljem i kuharom i gustas par dana, mada ima i to. Ili sta je fali diskoteka ili? Sta je to sto konkretno ne nudi a da se redovno "konzumira" negdje drugo?
Meni je Jadransko more, preciznije Brac, nezamjenjiva destinacija vec godinama, jeftin smjestaj se moze naci, poprilicno je i dalje rustikalno, ima lijepe ribe za uzeti od ribara, dobra hrana u unutrasnjosti otoka ( najbolja janjetina ) , prekrasne plaze ( gdje god pozelis mozes imati svoju privatnu plazu taj dan ), bez buke i strke, sa lijepim vremenom, usporenim tempom zivota, dobrim cijenama u marketima, susretljivim ljudima i dosta dobrim popratnim sadrzajem ( skuteri, quadovi, camci, bicikl, ronjenje, planinarenje i sve ostalo sto ide uz to. )
https://vimeo.com/31501010
frngla

#133 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by frngla »

Lijepa je Hrvatska, ali cijene su previsoke za uslugu koju nude - vrlo jednostavno. Ne vidim razlog zašto je skuplji lošiji smještaj u Hrvatskoj od boljeg u Turskoj ili Grčkoj. Da mi u hotelu skuha makarone u supi, a naplati k'o kavijar. Ili da mi makarone od jučer zapeče sa sirom i servira sutra za večeru. Ili npr. da mi čašicu od 2 dcl napunjenu sa 3 komada voća naplati 20 kn! To je 6 jebenih maraka! Hvala, ali ne hvala. Za svoj novac hoću da mi bude lijepo i da se ne osjećam izmagarčenim! Jedina prednost hrvatske je blizina i naš (nama razumljiv) jezik.
Najgore od svega mi je to što nas (bosance) gledaju kao nižu vrstu, čehu muda zanosi u krivini, a mene koji trošim 3 puta više od tog istog čeha gleda podcjenjivački. Hvala, ali ne hvala.

Na kraju krajeva, svako radi sa svojim novcem šta želi i ja ne pokušavam nikoga nagovoriti na bilo što ili odgovoriti od bilo čega.
Nekom više odgovara Hrvatska, neko nije išao nigdje osim u Hrvatsku i nema osjećaj kako je negdje drugo, ugl. svako bira sebi.
nocnaptica986

#134 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by nocnaptica986 »

kao bivsi pomorac koji je obisao sve moguce svjetske turisticke destinacije sa punom odgovornoscu tvrdim da je jadransko more naljepse more na svijetu...

a sto se tice kukanja oko cijena, na svjetskom nivou,hrvatska nije ni medju gornjoj sredini..to sto je nama standard nizak pa ne mozemo priustiti 2-3 sedmice kao nekad u jugi je nas problem...u Kopenhagenu piva i kafa dodju 20-30 eura i o cemu onda pricamo :?
petunija

#135 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by petunija »

nocnaptica986 wrote:kao bivsi pomorac koji je obisao sve moguce svjetske turisticke destinacije sa punom odgovornoscu tvrdim da je jadransko more naljepse more na svijetu...

a sto se tice kukanja oko cijena, na svjetskom nivou,hrvatska nije ni medju gornjoj sredini..to sto je nama standard nizak pa ne mozemo priustiti 2-3 sedmice kao nekad u jugi je nas problem...u Kopenhagenu piva i kafa dodju 20-30 eura i o cemu onda pricamo :?
Ljepše od Karipskog :shock:
ma daaaaj :-?
Nepass

#136 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by Nepass »

HAVANA wrote:Trpanj...a ima i u drugim mjestima.Samo javi kad u pp,poslacu ti broj.
Ako se na kraju odlucimo za hr javljam se
detroit-mercy

#137 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by detroit-mercy »

petunija wrote:
nocnaptica986 wrote:kao bivsi pomorac koji je obisao sve moguce svjetske turisticke destinacije sa punom odgovornoscu tvrdim da je jadransko more naljepse more na svijetu...

Gdje na Karibima :mrgreen:, bio par puta, vidio par mjesta. Mogu ti reci sto se prirode tice da ja licno ne dajem prednost Karibima, jedino sto je more toplije :mrgreen: . Isto slazem se sa ovim gore pomorcem, a glede cijena nije Hrvatska tako skupa ako se gleda cjelokupni paket, medjutim nasi ljud jos pamte onih prvih par godina iza rata kad je sve bilo skoro pa dzabe pa im sad dodje sve skupo. Mad se ne sjecaju da je tih godina i u Sarajevu kafa bila 50 pfeninga :mrgreen: .
petunija

#138 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by petunija »

Bila na Kubi, more bistro iako je pijesak, plaže su mi ljepše je se ne bodem na kamenje, utisak puno bolji.
Jadransko more hladno, gotovo sve plaže preplavljene jahtama, meni nimalo lijep prizor, ali dopuštam da se nekom drugom možda baš to dopada :D
Da, meni je i priroda tamo ljepša, palme, cvijeće svih mogućih boja...
MyTao

#139 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by MyTao »

petunija wrote:Bila na Kubi, more bistro iako je pijesak, plaže su mi ljepše je se ne bodem na kamenje, utisak puno bolji.
Jadransko more hladno, gotovo sve plaže preplavljene jahtama, meni nimalo lijep prizor, ali dopuštam da se nekom drugom možda baš to dopada :D
Sve je do ukusa, i onog sto trazis... ja bio na Bahamas-ima, i Jadransko mi je puno ljepse :) jos nisam stariji covjek koji je tu bio prije rata, pa da me hvata neka nostalgija za proslim vremenom.

Nisam bio na puno mjesta, ali Hrvatska obala ima za mene najbolju klimu na svijetu...
tututuuuu

#140 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by tututuuuu »

petunija wrote:Bila na Kubi, more bistro iako je pijesak, plaže su mi ljepše je se ne bodem na kamenje, utisak puno bolji.
Kuba... Definitivno bih je volio posjetiti, to je pod obavezno. Kuba je Kuba, to je vec nesto posebno u odnosu na ovdje sto spominju Tursku, Grcku, Spanjolsku... Zavidim ti malo. :D Ne toliko zbog plaza, vremena, vec zivotnog stila, povijesti...
NeenaSa

#141 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by NeenaSa »

Jadran od sjevera do juga ima toliko faceta.
Vrijedi proshpartat', dok se potpuno prilagode, kvazi mondenskoj klijenteli.
E , tad nestaje sveg ...
petunija

#142 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by petunija »

tututuuuu wrote:
Kuba... Definitivno bih je volio posjetiti, to je pod obavezno. Kuba je Kuba, to je vec nesto posebno u odnosu na ovdje sto spominju Tursku, Grcku, Spanjolsku... Zavidim ti malo. :D Ne toliko zbog plaza, vremena, vec zivotnog stila, povijesti...
Ovo je isto bio bitan faktor u odluci da odemo tamo :D
petunija

#143 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by petunija »

MyTao wrote:
Sve je do ukusa, i onog sto trazis... ja bio na Bahamas-ima, i Jadransko mi je puno ljepse :) jos nisam stariji covjek koji je tu bio prije rata, pa da me hvata neka nostalgija za proslim vremenom.

Nisam bio na puno mjesta, ali Hrvatska obala ima za mene najbolju klimu na svijetu...
:thumbup: upravo to,
meni nikad dovoljno toplo, tako da sam se na Jadranu znala i smrznuti, iako je bilo ljeto :D
NeenaSa

#144 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by NeenaSa »

E :izet: ga, sve ovisi shto zhelish i shto trazhish.
nocnaptica986

#145 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by nocnaptica986 »

petunija wrote:

jasta nego ljepse....a prosao sam svaki otok na karibima,francuskoj polineziji,havajima itd
prvo tamo je more ko pisaka da izvnes...drugo salinitet je dosta manji,ko da se kupas u bazenu..trece,kod dodjes do nivoa gdje nemozes vise stati u vodi, bukvalno moras propjesaciti 200 metara...padnes s nogu...a bogami ni cistoca vode u vecini mjesta nije bog zna sta...hrvatska je 2-3 zemlja u svijetu po cistoci mora..cetvrto infrastrtura...osim kupanja nemas nista interesantno..pola tih otoka bukvalno ima 3-4 zgrade..ostalo sve nekakve kolibe,supe..naravno izuzetak su malo veca mjesta tipa na jamajci (hemingvejovu kucu npr),dominikanskoj republici i slicno gdje koliko toliko imas sta obici i vidjeti...cijene su bezobrazno skupe...pica u curacau kosta 30 dolara...da nespominjem boru-boru,havaje i slicno..ako hoces jos mogu nastaviti

kada dodjes na brac ili hvar pa udahnes onaj miris borovine,neprocjenjivo
Last edited by nocnaptica986 on 14/04/2016 18:14, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#146 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by detroit-mercy »

nocnaptica986 wrote:
petunija wrote:

jasna nego ljepse....a prosao sam svaki otok na karibima,francuskoj polineziji,havajima itd
prvo tamo je more ko pisaka da izvnes...drugo salininet je dosta manji,ko da se kupas u bazenu..trece,kod dodjes do nivoa gdje nemozes vise stati u vodi, bukvalno moras propjesaciti 200 metara...padnes s nogu...a bogami ni cistoca vode u vecini mjesta nije bog zna sta...hrvatska je 2-3 zemlja u svijetu po cistoci mora..cetvrto infrastrtura...osim kupanja nemas nista interesantno..pola tih otoka bukvalno ima 3-4 zgrade..ostalo sve nekakve kolibe,supe..naravno izuzetak su malo veca mjesta tipa na jamajci (hemingvejovu kucu npr),dominikanskoj republici i slicno gdje koliko toliko imas sta obici i vidjeti...cijene su bezobrazno skupe...pica u curacau kosta 30 dolara...da nespominjem boru-boru,havaje i slicno..ako hoces jos mogu nastaviti

kada dodjes una brac ili hvar pa udahnes onaj miris borovine,neprocjenjivo
Da tek vidis kakve stijene po Karibima i ovim drugim stranama prodaju raji pod obilaske :mrgreen: i raja se sturi na to. A takvi stjencuga pun kurac na Jadranu, samo sto ti ga ovamo znaju uvalit a kod nas da ti uvale tako nesto rekao bi najveci lopovi :mrgreen:
Za infrastrukturu da ne pominjem, upravo se vratio sa pacificke strane Mexica, u mjestu gdje mozes osjetiti pravi mexicki sarm :-) (ma sta to znacilo) i mogu ti reci nista nisam vidi ni osjetio da me je stvarno ocaralo ili iznenadilo, od mora, prirode, gradova, hrane i sl :mrgreen: .
Valjada kad malo prospartas i uporedis sve to, vidis da je ovo samo malo bolje upakovano ili prezentovano nego dole na Jadranu.
HAVANA

#147 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by HAVANA »

:lol: Sjetih se muhe hare krishna hare masala

mayab

#148 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by mayab »

HAVANA

#149 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by HAVANA »

:lol: Oj braco mila ,kakva je ovo dijagnoza...Pa sta je ovo vako,odakle izrone ove budale :-) Cuj u januaru i februaru i da zatvore oci :lol: Jel se ovi zajebavaju :lol:Cuj dr. :lol:
muha_sa

#150 Re: Jadransko more - vasa ocjena

Post by muha_sa »

HAVANA wrote::lol: Oj braco mila ,kakva je ovo dijagnoza...Pa sta je ovo vako,odakle izrone ove budale :-) Cuj u januaru i februaru i da zatvore oci :lol: Jel se ovi zajebavaju :lol:Cuj dr. :lol:
:lol: :lol:

smijem li kliknut na linAk :? :D
Post Reply