I ja evo sve čekam da neko napiše kako bi se vlastite porodice odrekao za određenu cifru... Ionako za pare može nabaviti i boljuvade_mecum wrote:"cyprus wrote:Ja sam odrastao u neimaštini i potpisujem svaku riječ ''ovakve gluposti''...vade_mecum wrote:zato sam 100% siguran da ovakve gluposti moze pisati i seruckati samo neko ko nije iskusio neimastinu i kome je sve servirano.
A glede sve ove priče, ja bih ti formulisao ovako: nedostatak novca stvara čovjeku probleme, ali novac ne donosi nužno sreću...
"osoba koja zaradjuje 2 i po milje kada dodje u prazan stan"
cekam samo da neko napise kako je bio u indiji ili na tajlandu i da je odusevljen kako su ljudi sretni i zadovoljni, a siromasni
Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
- cyprus
#126 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
-
vade_mecum
#127 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
e pretjera ga jaranecyprus wrote:I ja čekam da neko napiše kako bi se vlastite porodice odrekao za određenu cifru... Ionako za pare može nabaviti i bolju...vade_mecum wrote:"cyprus wrote: Ja sam odrastao u neimaštini i potpisujem svaku riječ ''ovakve gluposti''...
A glede sve ove priče, ja bih ti formulisao ovako: nedostatak novca stvara čovjeku probleme, ali novac ne donosi nužno sreću...
"osoba koja zaradjuje 2 i po milje kada dodje u prazan stan"
cekam samo da neko napise kako je bio u indiji ili na tajlandu i da je odusevljen kako su ljudi sretni i zadovoljni, a siromasni
vidi, poenta piskaranja ove mije martine se svodi na to da ljudi koji zaraduju dobre pare, ali iz nekog razloga su neozenjeni ili neudati su jadni i patetcni, a ovi gdje se zivi petoro u garsonjeri su puni zivota i radosti.
hajd da smo mi njemacka ili svedska pa bi se dalo pricati o sebicnosti mladih ljudi iliti Y generacije. ali realnost je takva da zivimo u bosni gdje se mladi ne zene jer nemaju uslova, gdje je stopa nezaposlenosti mladih jedna od vecih u evropi, gdje su kamate na stambene kredite puno vece u poredjenju sa drugim evropskim drzava pa zato veliki procenat mladih i zive sa roditeljima u svojim tridesetim godinama, a i o natalitetu i stopi razvoda brakova bi se moglo ponesto dodati.
eto zasto je ovo piskaranje glupost.
-
modem33
#128 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Ovaj naslov mi zvuci kao ono sto meni debili po BiH-a govore: "Sta ce ti klima u autu , zdravo je se znojiti"
- cyprus
#129 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Ma otkud da je to njena poenta? Ja sam kao poentu shvatio da je bolje biti sretan u 30 kvadrata, nego jadan u vili... To apsolutno ne znači da su svi koji žive u 30 kvadrata sretni, ali nije ni nemoguće... A što se tiče ulaska u prazan stan... Ja razumijem da bi većini nas to odgovaralo u jednom, kraćem ili dužem periodu života... Ali jednostavno ne mogu razumijeti da bi neko želio do kraja života živjeti sam i da bi ga to činilo sretnim... Mislim znam da ima 100 ljudi i 100 ćudi, ali kao što JThomas reče, čisto sumnjam da je broj takvih ljudi veći od neke minorne cifre...vade_mecum wrote:e pretjera ga jarane
vidi, poenta piskaranja ove mije martine se svodi na to da ljudi koji zaraduju dobre pare, ali iz nekog razloga su neozenjeni ili neudati su jadni i patetcni, a ovi gdje se zivi petoro u garsonjeri su puni zivota i radosti.
hajd da smo mi njemacka ili svedska pa bi se dalo pricati o sebicnosti mladih ljudi iliti Y generacije. ali realnost je takva da zivimo u bosni gdje se mladi ne zene jer nemaju uslova, gdje je stopa nezaposlenosti mladih jedna od vecih u evropi, gdje su kamate na stambene kredite puno vece u poredjenju sa drugim evropskim drzava pa zato veliki procenat mladih i zive sa roditeljima u svojim tridesetim godinama, a i o natalitetu i stopi razvoda brakova bi se moglo ponesto dodati.
I ne mislim da sam pretjerao... Svi koji kažu da je bolje imati pare nego ljubav... Eto nek razmisle da li bi se odrekli ljubavi svoje porodice zbog novca...
-
vade_mecum
#130 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
mislim da je najbolje imati balans u zivotu..npr. biti zaljubljen punog novcanikacyprus wrote:Ma otkud da je to njena poenta? Ja sam kao poentu shvatio da je bolje biti sretan u 30 kvadrata, nego jadan u vili... To apsolutno ne znači da su svi koji žive u 30 kvadrata sretni, ali nije ni nemoguće... A što se tiče ulaska u prazan stan... Ja razumijem da bi većini nas to odgovaralo u jednom, kraćem ili dužem periodu života... Ali jednostavno ne mogu razumijeti da bi neko želio do kraja života živjeti sam i da bi ga to činilo sretnim... Mislim znam da ima 100 ljudi i 100 ćudi, ali kao što JThomas reče, čisto sumnjam da je broj takvih ljudi veći od neke minorne cifre...vade_mecum wrote:e pretjera ga jarane
I ne mislim da sam pretjerao... Svi koji kažu da je bolje imati pare nego ljubav... Eto nek razmisle da li bi se odrekli ljubavi svoje porodice zbog novca...
...hajd u bolesnickim posteljama mi je i logicno jer nesto pocnes cijeniti tek kad uvidis da bi mogao izgubiti, ali nevjerovatna ljubav u 30 kvadrata?? ja bih prije rekao da nisam vise frustracija vidio kao u stanovima od 30 kvadrata (ali i veci), pogotovo ako su 2-3 generacije u pitanju.Zato što nigdje toliko ljubavi nisam vidjela kao u stanovima od 30 kvadrata i bolesničkim posteljama.
a poentu sam shvatio kroz recenice kojima zavrsava svoj diskurs, izmjedu ostalog i sa:
jer uvijek visak para mozes potrositi ili na sebe ili stediti, a i bracno stanje je promjenjiva kategorija jer ako neko danas ulazi u prazan stan ne znaci nuzno da kroz dvije godine tim stanom nece odzvanjati djeciji plac.[jebes] sve pare ovog svijeta, ako ih nemaš s kime podijeliti.
eto.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#131 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Kad nemas para sigurno je da ces imati problema. Kad imas para nije sigurno da ces biti sretan.
- tututuuuu
#132 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Stvar je sto se oni tebe odreknu.cyprus wrote:Ma otkud da je to njena poenta? Ja sam kao poentu shvatio da je bolje biti sretan u 30 kvadrata, nego jadan u vili... To apsolutno ne znači da su svi koji žive u 30 kvadrata sretni, ali nije ni nemoguće... A što se tiče ulaska u prazan stan... Ja razumijem da bi većini nas to odgovaralo u jednom, kraćem ili dužem periodu života... Ali jednostavno ne mogu razumijeti da bi neko želio do kraja života živjeti sam i da bi ga to činilo sretnim... Mislim znam da ima 100 ljudi i 100 ćudi, ali kao što JThomas reče, čisto sumnjam da je broj takvih ljudi veći od neke minorne cifre...vade_mecum wrote:e pretjera ga jarane
Last edited by tututuuuu on 21/02/2016 14:08, edited 1 time in total.
-
vade_mecum
#133 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
prije bih rekao da ces imati problema kako god, a puno je lakse probleme prevazici kada imas para._BataZiv_0809 wrote:Kad nemas para sigurno je da ces imati problema. Kad imas para nije sigurno da ces biti sretan.
- HAVANA
#134 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Tako nekako_BataZiv_0809 wrote:Kad nemas para sigurno je da ces imati problema. Kad imas para nije sigurno da ces biti sretan.
- avetinja
#135 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Daj meni 2.500 KM, pa ću ja lahko popuniti prazninu u stanu. Ništa ne ide bez para. Ni zdravlje, ni ljubav, ni sreća.
- nKrkan
#136 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
avetinja wrote:Daj meni 2.500 KM, pa ću ja lahko popuniti prazninu u stanu. Ništa ne ide bez para. Ni zdravlje, ni ljubav, ni sreća.
Svašta se može "popunit" kad imaš pare
- MJAU - da
#137 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
avetinja wrote:Daj meni 2.500 KM, pa ću ja lahko popuniti prazninu u stanu. Ništa ne ide bez para. Ni zdravlje, ni ljubav, ni sreća.
Oženjeni muškarac upoznaje prelepu devojku i dogovara se da
provede noć s njom za 300 eura!
Ujutro, kaže joj da nema dovoljno gotovine kod sebe i
da će naložiti sekretarici da joj pošalje ček sa
uplatom na ime "NAJMA STANA" čim stigne u kancelariju!
Na putu do posla shvati da se pokajao, da ceo taj
događaj nije vredan toliko novca, i reče sekretarici
da pripremi ček na 150€, i izdiktira joj sledeće objašnjenje koje će
priložiti uz ček:
Poštovana gospođice,
U prilogu Vam šaljem ček na iznos od 150€ na ime Najma za stan.
Ne šaljem unapred dogovoreni iznos, jer sam u vreme kada smo
dogovarali iznos bio pod utiskom:
a) da stan ranije nije bio korišćen;
b) da je dobro zagrejan ,
c) da je dovoljno mali da bih se u njemu osećao prijatno kao kod kuće...
Međutim, shvatio sam da ste ranije već imali podstanare, da
grejanje ne radi, i da je stan suviše prostran.Srdačan pozdrav!
Pošto je dobila ovakvo objašnjenje i ček, dotična gospođica mu
je odmah vratila ček, uz sledeće objašnjenje:
Poštovani gospodine!
Pre svega ne razumem zašto ste mislili da je onako lep stan
mogao biti neograničeno dugo prazan. Vezano za vašu pritužbu
toplote u stanu, grejanje savršeno funkcioniše, ako znate kako
da ga uključitie!
Što se tiče prostranosti, stan je normalne veličine. Ukoliko vi
nemate dovoljno nameštaja da ga popunite, nemojte kriviti stanodavca.
Molim Vas da pošaljete pun iznos stanarine, u protivnom ću biti
prisiljena kontaktirati vašu trenutnu stanodavku.
Srdačan pozdrav.
- avetinja
- kamberovica polje
#139 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
I ljubav i porodica će trpiti zbog manjka love. Ja razumijem kako razmišljaš i ja sam tako razmišljao jedno vrijeme ali kad se malo okreneš oko sebe i vidiš kako stvari funkcioniraju zapitaš se. Porodica je meni broj jedan i vidim na svom ocu koji je godine i godine života izgubio na poslu na kojem su ga konstantno jebali u mozak za mizernu platu i to je uzelo danak svima nama. Ništa ja ne kažem, uvijek je bilo ljubavi i razumijevanja kod nas i ono osnovno mi nikad nije falilo ali tek sad kako on i mati stare vidim utjecaj ovakvog života, da moram strahovat da se ne daj bože razbole pa da ih oni kvazidoktori u KBZe liječe. Nisu ni pare same po sebi sreća ali daju ti neku stabilnost i sigurnost u životu Ja se trudim da završim ovaj jebeni fakultet da im barem u sljedećih nekoliko godina priuštim život kakav zaslužuju, da iškolujem sestru i da je izvučem iz ove žabokrečine. Nema, ljubav i sve to ide do jednog praga, preko toga ne ide bez love.HAVANA wrote:Tako nekako_BataZiv_0809 wrote:Kad nemas para sigurno je da ces imati problema. Kad imas para nije sigurno da ces biti sretan.S tim da kad imas ljubav prvi slucaj ces lakse podnijeti i imaces vise elana za borbu, a u drugom ako imas ljubav,e to je bingo.Znaci kako god ljubav je vrlo bitna i pokretac mnogih stvari.Ne kontam uopste pricu potenciranja vaznosti novca ispred ljubavi...
- Zavatoni
#140 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
http://smritiweb.com/navin/psychology/m ... -happiness
Novac i sreća imaju korelaciju i ona nije linearna. Kad imaš manje novca, bilo kakva povećanja prihoda značajno uzrokuju veliki skok u sreći. Poslije određene granice, ti skokovi nisu veliki. Ako imaš mnogo novca i ogromni skokovi prihoda nemaju veliki efekat na skok sreće.
Samo je pitanja gdje je ta granica kada više novca ne donosi više sreće...2.500/mj? Kod nas? Za jednu osobu? Možda... Za porodicu i ne baš...
S druge strane, bez ljubavi nema života. Živimo da bi voljeli. Svoju djecu, Svoju ženu (ili svog muža). Svoje roditelje...Prijatelje, grad,...
Novac bez ljubavi je kao život bez smisla, isto kao što i ljubav bez novca je skoro pa nemoguća misija i teška patnja...jer bez novca čovjek ima toliko problema da to ne može da se ne odrazi na osobe koje voliš.
Novac i sreća imaju korelaciju i ona nije linearna. Kad imaš manje novca, bilo kakva povećanja prihoda značajno uzrokuju veliki skok u sreći. Poslije određene granice, ti skokovi nisu veliki. Ako imaš mnogo novca i ogromni skokovi prihoda nemaju veliki efekat na skok sreće.
Samo je pitanja gdje je ta granica kada više novca ne donosi više sreće...2.500/mj? Kod nas? Za jednu osobu? Možda... Za porodicu i ne baš...
S druge strane, bez ljubavi nema života. Živimo da bi voljeli. Svoju djecu, Svoju ženu (ili svog muža). Svoje roditelje...Prijatelje, grad,...
Novac bez ljubavi je kao život bez smisla, isto kao što i ljubav bez novca je skoro pa nemoguća misija i teška patnja...jer bez novca čovjek ima toliko problema da to ne može da se ne odrazi na osobe koje voliš.
-
Korisničkoime
#141 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Ma jebes ti to kad dodem kuci a ona me gleda sa onim svojim plavim ocima ozarenog lica sa osmjehom od uha do uha nema nista vrijednije na svijetu. Mene brige produ, dusa mi prodise i sreca me obuzme. Jos kad se pocnemo saliti i budalasati kad njezin smijeh odzvanja kucom budem sretan covjek. Ja to od para nikad nisam imao niti mogao pribaviti ne tu vrstu srece, spokoja, mirnoce.
Sve zavisi i skim je covjek i kakv je i on sam, moja zena i ja se dugo dugo znamo prosli smo i kroz vremena da nemamo i da imamo. Pare su sredstvo, nikad svrha ili cilj. Svrha i cilj su njezine plave oci i onaj momenat kad se zakocene od smijeha.
Gadno je kad nemas nikako to je vanredna situacija ali za sebe znam da nista ne bi imao bez njezinih plavih ociju bez obzira na pare koje imam. Moze zvucati pateticno i nerealno ali vam ja iskreno kazem kako je za mene. Opet nismo svi isti.
Sve zavisi i skim je covjek i kakv je i on sam, moja zena i ja se dugo dugo znamo prosli smo i kroz vremena da nemamo i da imamo. Pare su sredstvo, nikad svrha ili cilj. Svrha i cilj su njezine plave oci i onaj momenat kad se zakocene od smijeha.
Gadno je kad nemas nikako to je vanredna situacija ali za sebe znam da nista ne bi imao bez njezinih plavih ociju bez obzira na pare koje imam. Moze zvucati pateticno i nerealno ali vam ja iskreno kazem kako je za mene. Opet nismo svi isti.
- Zavatoni
#142 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
I poenta ovog što si napisao je da je cilj tvoje borbe novac...ali je motiv ljubav...prema roditeljima i sestri danas...a sutra možda prema ženi i djeci.kamberovica polje wrote:I ljubav i porodica će trpiti zbog manjka love. Ja razumijem kako razmišljaš i ja sam tako razmišljao jedno vrijeme ali kad se malo okreneš oko sebe i vidiš kako stvari funkcioniraju zapitaš se. Porodica je meni broj jedan i vidim na svom ocu koji je godine i godine života izgubio na poslu na kojem su ga konstantno jebali u mozak za mizernu platu i to je uzelo danak svima nama. Ništa ja ne kažem, uvijek je bilo ljubavi i razumijevanja kod nas i ono osnovno mi nikad nije falilo ali tek sad kako on i mati stare vidim utjecaj ovakvog života, da moram strahovat da se ne daj bože razbole pa da ih oni kvazidoktori u KBZe liječe. Nisu ni pare same po sebi sreća ali daju ti neku stabilnost i sigurnost u životu Ja se trudim da završim ovaj jebeni fakultet da im barem u sljedećih nekoliko godina priuštim život kakav zaslužuju, da iškolujem sestru i da je izvučem iz ove žabokrečine. Nema, ljubav i sve to ide do jednog praga, preko toga ne ide bez love.HAVANA wrote:Tako nekako_BataZiv_0809 wrote:Kad nemas para sigurno je da ces imati problema. Kad imas para nije sigurno da ces biti sretan.S tim da kad imas ljubav prvi slucaj ces lakse podnijeti i imaces vise elana za borbu, a u drugom ako imas ljubav,e to je bingo.Znaci kako god ljubav je vrlo bitna i pokretac mnogih stvari.Ne kontam uopste pricu potenciranja vaznosti novca ispred ljubavi...
- kamberovica polje
#143 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Jedna od poenti sigurno ali htio sam reći na primjeru vlastitog oca kako ti čista borba za preživljavanjem oduzme godine i godine života bez trenutka opuštanja. Neki koji zarađuju 3000+ nemaju ovakvih problema.Zavatoni wrote: I poenta ovog što si napisao je da je cilj tvoje borbe novac...ali je motiv ljubav...prema roditeljima i sestri danas...a sutra možda prema ženi i djeci.
- Šveđanin
#144 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Covjek je socijalno, drustveno bice. Potreba za samocom na duze staze nije prirodna. Da to postane nesto popularno, bilo bi rijec o fenomenu koji je u suprotnosti sa cjelokupnom covjekovom istorijom, covjekovim postankom onoga sto je danas.
Potreba za paznjom i ljubavi je kod covjeka urodjena, nekome treba vise ili manje, neko je ispoljava kroz jedan, neko kroz drugi nacin ali poenta je da ona postoji. Odudaranja od toga ima. Kad to postane cesto, rijec je o fenomenu.
Zivim u zemlji gdje je jako mnogo single ljudi. Od tih single ljudi ima odredjen dio njih koji nikad nisu imali potrebu za partnerom (ovo prvo), porodicom, djecom. Vjecito sami, od odlaska od kuce sa 18 godina bez igdje ikoga. I vecina ih poslije 40tih sklizne u neki ocaj, iako je drustvo liberalno, u potpunosti ih prihvata, niko im ne gura nos u privatni zivot... neka doza tuge i ocaja se kod njih javlja.
Potreba za paznjom i ljubavi je kod covjeka urodjena, nekome treba vise ili manje, neko je ispoljava kroz jedan, neko kroz drugi nacin ali poenta je da ona postoji. Odudaranja od toga ima. Kad to postane cesto, rijec je o fenomenu.
Zivim u zemlji gdje je jako mnogo single ljudi. Od tih single ljudi ima odredjen dio njih koji nikad nisu imali potrebu za partnerom (ovo prvo), porodicom, djecom. Vjecito sami, od odlaska od kuce sa 18 godina bez igdje ikoga. I vecina ih poslije 40tih sklizne u neki ocaj, iako je drustvo liberalno, u potpunosti ih prihvata, niko im ne gura nos u privatni zivot... neka doza tuge i ocaja se kod njih javlja.
Last edited by Šveđanin on 21/02/2016 15:33, edited 1 time in total.
- spreca
#145 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Malo je to 2500.....treba jos toliko da moze i jebaca nabavitiZeleniGreen wrote:Spisateljica iz Mostara napisala status koji se proširio regionom. Slažete li se?
https://www.facebook.com/69573307380467 ... 94/?type=3
'J...Š TI PLAĆU OD 10.000 KUNA AKO ĆEŠ NA KRAJU DANA UĆI U PRAZAN STAN...' Pročitajte cijeli Facebook status književnice iz Mostara koji je oduševio regiju
http://www.jutarnji.hr/-j---s-ti-placu- ... u/1524354/
http://www.index.hr/black/clanak/od-lju ... 76049.aspx
Što ako su vas slagali da se od ljubavi ne živi?
Meni je mater jednom rekla da se od ljubavi živi, a od para preživljava. Ja njoj virujem.
Zato što nigdje toliko ljubavi nisam vidjela kao u stanovima od 30 kvadrata i bolesničkim posteljama.
Što ako su vas slagali da prestane vremenom, da ćeš joj se 'smijati jednog dana' i zaboraviti je?
Ni jedna naša mlada ruka ne drži čvrsto onu drugu kao što se drže dvije staračke.
Što ako su vas slagali da trebate naći sebi ravnog?
Meni nisu uspjeli slagati tako nešto, jer nikad nisam vidjela toliko prkosa i borbe, kao u ljubavima koje su susjede i strine osuđivale sa prozora. Kao da su one mjerilo vaših života.
Što ako su vas slagali da ljubav mora nositi vašu naciju i vjeru?
U novinama i pričama su propali, a ja sam na svoje oči viđala one najveće ljubavi, najljepšu djecu, najviše odricanja i žrtve baš kod takvih. I da, oni su sretni. Daleko od svih koji su ih se zbog njihove ljubavi odrekli. I onih kojima je njihova miješana ljubav propala, baš kako bi propala i da nije bila miješana.
Što ako su vas slagali da morate do 25.? Do 35? Do 40, jer je krajnje vrijeme?
Mene nisu uspjeli, jer nitko mi nije tako stvarno i realno pričao o ljubavi kao ona koja je svoju pronašla sa 50. I sada mu trči u zagrljaj kao djevojčica od 15 godina.
Što ako vam cijelo vrijeme lažu? Što ako vas cijelo vrijeme pokušavaju uvjeriti da je ljubav ono što su oni nekad imali, i sad više nemaju jer prestane 'kada sirotinja uđe na vrata', 'kada dođu djeca', 'kad treba vratiti kredit', 'kada ga izobliči bolest', 'kad više ne može da spava s tobom tri puta dnevno'.
Nemojte vjerovati ni meni. Vjerujte samo sebi. Držite svoju ljubav čvrsto; rukama, nogama, noktima. Jer ona neće prestati, nego će ojačati, baš kad dođu djeca. Baš kad sirotinja uđe na vrata. Baš kad bude trebalo vratiti kredit. Baš kada on bude bolestan. Baš kada ne bude mogao spavati s tobom tri puta dnevno.
I možda niste svi napravljeni u ljubavi, ali pravite novu djecu u ljubavi. Ili ih nemojte praviti. Nekim ljubavima ona nisu ni potrebna.
Samo nemojte dozvoliti da vam lažu. Drugi nam se miješaju u plaće, školovanje, posao, zdravlje, oblačenje, prehranu, utječu na polovinu našeg života jer je svijet takav.
Ali svoju ljubav nikome ne dajte. Jer je to najviše što ćete postići u životu.
Jebeš ti plaću od deset tisuća kuna ako ćeš na kraju dana ući u prazan stan s vrećicama najnovije odjeće koju nema tko skinuti.
I sve pare ovog svijeta, ako ih nemaš s kime podijeliti.
Jer, od ljubavi se živi. Od para se preživljava, i s parama se iživljava.
Marina Radoš
- tututuuuu
#146 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Ljubav je nesto lijepo. Al kao sto se kaze od ljubavi se ne zivi.
Novac nije tek komad papira, to je mogucnost. Bez mogucnosti ili s malo mogucnosti nije zivot vec zivotarenje od danas do sutra.
Covjek je kompleksno bice da bi se tema postavila novac ili ljubav. Treba i jedno i drugo da bi covjek bio kompletan. Ali kad bih morao, uvijek bih uzeo novac nego da me neko ceka u stanu i da zivimo, prezivljavamo od 500 KM mjesecno i gledamo jedno drugo kako vremenom propadamo.
Da ti novac nece kupiti srecu, obrazovanje itd. su najobicnije ublehe.
Novac nije tek komad papira, to je mogucnost. Bez mogucnosti ili s malo mogucnosti nije zivot vec zivotarenje od danas do sutra.
Covjek je kompleksno bice da bi se tema postavila novac ili ljubav. Treba i jedno i drugo da bi covjek bio kompletan. Ali kad bih morao, uvijek bih uzeo novac nego da me neko ceka u stanu i da zivimo, prezivljavamo od 500 KM mjesecno i gledamo jedno drugo kako vremenom propadamo.
Da ti novac nece kupiti srecu, obrazovanje itd. su najobicnije ublehe.
- JThomas
#147 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
tekst ima patetike, ali ga ja uopšte ne shvatam kao priču da pare ne trebaju, nego da i usprkos parama možeš biti nezadovoljan i neispunjen. što je 100% tačno. kao i da je potreba za druženjem i pripadanjem također nasušna ljudska potreba.
- tututuuuu
#148 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
To je istina, al eto, tema je otisla u tom smjeru tipa novac ti nece kupiti zdravlje, obrazovanje, san... A ja sam zelio reci da iako je ljubav nesto sto treba covjeku kao drustvenom bicu, tesko je do nje doci a tesko je i zadrzati ako si sirotinja. Jedino roditeljska ljubav je ona bezuvjetna. Tako da kad bi vec morao birati uvijek bih isao na novac i prazan stan.JThomas wrote:tekst ima patetike, ali ga ja uopšte ne shvatam kao priču da pare ne trebaju, nego da i usprkos parama možeš biti nezadovoljan i neispunjen. što je 100% tačno. kao i da je potreba za druženjem i pripadanjem također nasušna ljudska potreba.
- JThomas
#149 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
pa i neće. daće ti bolje šanse, ali ni najbolji doktori nisu ipak još uvijek jednako zdravlje, niti diploma uvijek znači da si zaista nešto i naučio.
- bach
#150 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?
Čini ti se...tututuuuu wrote:To je istina, al eto, tema je otisla u tom smjeru tipa novac ti nece kupiti zdravlje, obrazovanje, san... A ja sam zelio reci da iako je ljubav nesto sto treba covjeku kao drustvenom bicu, tesko je do nje doci a tesko je i zadrzati ako si sirotinja. Jedino roditeljska ljubav je ona bezuvjetna. Tako da kad bi vec morao birati uvijek bih isao na novac i prazan stan.JThomas wrote:tekst ima patetike, ali ga ja uopšte ne shvatam kao priču da pare ne trebaju, nego da i usprkos parama možeš biti nezadovoljan i neispunjen. što je 100% tačno. kao i da je potreba za druženjem i pripadanjem također nasušna ljudska potreba.