Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
-
kolegione
#126 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Ako vec Bosnjaci koji su blizi desnoj orijentaciji glasaju za Bakira I. i njemu slicne da ih brane onda ja ih molim neka izaberu ovog covjeka vece ce biti koristi a manje ce krasti i ponizavati te ljude koji mu daju povjerenje 
- cyprus
#127 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Još se jednom pokazuje zavist bošnjačkog nacionalizma prema srpskom i hrvatskom... Kme kme, što mi nemamo svog Dodika, što mi nemamo svog Thompsona?Cartmane wrote:Drugim rijecima, treba nam bosnjacka verzija Dodika.
Ilitiga, svi nacionalizmi se svode na isto, samo bošnjački eto mora još pure jest...
-
Cartmane
#128 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Kamo srece da imamo. Ne bi nas yebali ovako kao sto nas danas yebu, kako i kada god stignu. Kada dodu slijedeci put da nas kolju, ti se kuni u Tita, konstitutivnost i kozmopolitanerski "humanizam".cyprus wrote:Još se jednom pokazuje zavist bošnjačkog nacionalizma prema srpskom i hrvatskom... Kme kme, što mi nemamo svog Dodika, što mi nemamo svog Thompsona?Cartmane wrote:Drugim rijecima, treba nam bosnjacka verzija Dodika.![]()
![]()
Ilitiga, svi nacionalizmi se svode na isto, samo bošnjački eto mora još pure jest...
Prosto je nevjerovatno koliko je taj komunizam sjebao bosnjacki nacionalni korpus u glavu. Svi su se rijesili toga, samo Bosnjaci jos uvijek vjeruju u popravljivost srpskih i hrvatskih ekspanzionistickih ambicija.
-
Zgoljo
#129 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Proleteri su najveca opasnost za opstojnost bosnjackog naroda i drzave BiH.
Druga dva naroda svojim proleterima ne daju da pisnu,iako oni ne mogu polit na ruke nasima,a kod nas vode glavnu rijec.
I stalno usutkavaju i ubijaju u pojam svakog samosvjesnog Bosnjaka koji se uspravi i kaze istinu koju ne zele cuti oni kojima se oni,uprkos tome sto i njima skidaju glave kad dobiju priliku,uvlace u .....
Cak i nominalno desni kod Bosnjaka,kao recimo Bake ili Fahraon,su ljevlji i od najljevljijih komsija.Da ne spominjem slucajnog prolaznika i ekipu.
Ta autodestruktivna bolest je fenomen za najozbiljnija naucna ispitivanja.
Druga dva naroda svojim proleterima ne daju da pisnu,iako oni ne mogu polit na ruke nasima,a kod nas vode glavnu rijec.
I stalno usutkavaju i ubijaju u pojam svakog samosvjesnog Bosnjaka koji se uspravi i kaze istinu koju ne zele cuti oni kojima se oni,uprkos tome sto i njima skidaju glave kad dobiju priliku,uvlace u .....
Cak i nominalno desni kod Bosnjaka,kao recimo Bake ili Fahraon,su ljevlji i od najljevljijih komsija.Da ne spominjem slucajnog prolaznika i ekipu.
-
Cartmane
#130 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Zgoljo wrote:Proleteri su najveca opasnost za opstojnost bosnjackog naroda i drzave BiH.
Dobro smo uopce opstali kao narod, kakav takav, i na kakvoj-takvoj teritoriji, pored takvih sto si opisao u nasim redovima.
Kompleksi nize vrijednosti kod Bosnjaka i naivnost bosnjacka su zaista fenomeni za ozbiljna psiholoska i socioloska istrazivanja.
- desni
#131 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Ovo podvučeno nema baš veze sa institucionalnim bošnjačkim odgovorom fašizmima iz okruženja.Bošnjacima treba sekularni nacionalizam nešto kao što je napravio Kemal Ataturk u Turskoj.I Albanci su imali Ibrahima Rugovu ateistu pa od srca Srbije napraviše još jednu albansku državu.Just sayingZgoljo wrote:Apsolutno.Cartmane wrote:Potreban je jedan socijalkonzervativac bosnjacki clan predsjednistva koji ce biti drzak, bahat i koji ce moci da odgovori na sve niske udarce, podle i podmukle pikanterije iz manjeg entiteta. Drugim rijecima, treba nam bosnjacka verzija Dodika.
Ocigledno da je ova taktika koju preferiraju nasi proleteri,tipa ko nas bre zavadi,zanemarimo stradanja i genocid jer ce nam se naljutit komsije pa nece htjeti suzivit s nama,ma bilo je zlocina i na nasoj strani-svi smo isti,nemoj puno vjere naljutice se komsije,nemoj da nas je preko 50 posto jer komsije ne vole to cuti,nece htjeti suzivit s nama,radije smanji,nema veze....sustinski pogresna,dakle,ta proleterska taktika ne daje rezultate,komsije bi ih unatoc tome najradije vidjele dole ispod,stalno im raskopavaju drzavu,opstruiraju sve zivo i mrtvo...
Znaci nova,djelotvorna, taktika bi bila ova:yebat cemo vam nanu naninu samo nastavite li srat,dosta smo se,sto rece jedan,mi prilagodjavali.
Brzo bi bili puno vise postovani,garantovano.
- desni
#132 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Bošnjački nacionalizam u političkom smislu ne postoji.cyprus wrote:Još se jednom pokazuje zavist bošnjačkog nacionalizma prema srpskom i hrvatskom... Kme kme, što mi nemamo svog Dodika, što mi nemamo svog Thompsona?Cartmane wrote:Drugim rijecima, treba nam bosnjacka verzija Dodika.![]()
![]()
-
Zgoljo
#133 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Ma daleko od toga da ja zagovaram teokratizaciju Bosnjaka niti da se njome odgovara na prijetnju njihovom fizickom opstanku,samo nabrajam koliko nisko je Bosnjo spreman saviti kicmu zarad necega sto ne postoji,necega sto je idealiziranje stvarnosti i samozavaravanje,cista utopija.desni wrote:Ovo podvučeno nema baš veze sa institucionalnim bošnjačkim odgovorom fašizmima iz okruženja.Bošnjacima treba sekularni nacionalizam nešto kao što je napravio Kemal Ataturk u Turskoj.I Albanci su imali Ibrahima Rugovu ateistu pa od srca Srbije napraviše još jednu albansku državu.Just sayingZgoljo wrote:Apsolutno.Cartmane wrote:Potreban je jedan socijalkonzervativac bosnjacki clan predsjednistva koji ce biti drzak, bahat i koji ce moci da odgovori na sve niske udarce, podle i podmukle pikanterije iz manjeg entiteta. Drugim rijecima, treba nam bosnjacka verzija Dodika.
Ocigledno da je ova taktika koju preferiraju nasi proleteri,tipa ko nas bre zavadi,zanemarimo stradanja i genocid jer ce nam se naljutit komsije pa nece htjeti suzivit s nama,ma bilo je zlocina i na nasoj strani-svi smo isti,nemoj puno vjere naljutice se komsije,nemoj da nas je preko 50 posto jer komsije ne vole to cuti,nece htjeti suzivit s nama,radije smanji,nema veze....sustinski pogresna,dakle,ta proleterska taktika ne daje rezultate,komsije bi ih unatoc tome najradije vidjele dole ispod,stalno im raskopavaju drzavu,opstruiraju sve zivo i mrtvo...
Znaci nova,djelotvorna, taktika bi bila ova:yebat cemo vam nanu naninu samo nastavite li srat,dosta smo se,sto rece jedan,mi prilagodjavali.
Brzo bi bili puno vise postovani,garantovano.
To je kao da se ja ubijedim da nismo ispali u barazu od Irske i da cemo igrati na ljeto u Francuskoj.Mozda ja to i mogu ali eto brutalnog otrijeznjenja vec u junu.
Inace se slazem i sa idejama iz tvog posta,pozdravljam bilo kakvo uspostavljanje jasnih crvenih linija kojih se ima striktno drzati.
-
Cartmane
#134 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
desni wrote:Bošnjački nacionalizam u političkom smislu ne postoji.cyprus wrote:Još se jednom pokazuje zavist bošnjačkog nacionalizma prema srpskom i hrvatskom... Kme kme, što mi nemamo svog Dodika, što mi nemamo svog Thompsona?Cartmane wrote:Drugim rijecima, treba nam bosnjacka verzija Dodika.![]()
![]()
Ilitiga, svi nacionalizmi se svode na isto, samo bošnjački eto mora još pure jest...Navedi stranku koja je ekstremno nacionalistička kod Bošnjaka ili političara koji je bošnjački nacionalista?Nešto slično SRS Vojislava Šešelja ili HSP Ante Đapića.Kod Bošnjaka ne postoji ništa slično ni light verzijama ovih stranaka.
Svakako postoji potreba za politicku stranku na krajnijoj desnoj poziciji politicke spektre. SDA je premlaka, pokvarena iznutra i ne moze adekvatno ni adresirati ni artikulirati bosnjacki nacionalni interes. A kamo li nositi se s provokacijama s srpske i hrvatske strane u BiH. O Hrvatskoj i Srbiji je suvisno i smijesno govoriti.
-
Zgoljo
#135 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Mi smo se doveli u situaciju da se 20 godina poslije nevidjenih pogroma,etnickog ciscenja i genocida koje smo prezivjeli moramo pravdati onima koji su nam to napravili.
Pa zar ljetos danima nije oplakivan napad na Vucica,negatora genocida,koji se samim svojim negiranjem genocida dosao izrugivati zrtvama i svima nama,a u drugi ili u nikakav plan stavljeni nasi,taj dan ukopani sunarodnici?
Pa o cemu onda mi pricamo.Uredu da je dosao covjek,da je dosao pokojni Djindjic pa neko ga napao,prvi bih digao glas.Ali oplakivati par cipela prema podstrekacu i negatoru genocida moze samo neko ko nema mrvu dostojanstva i samopostovanja.
Slusam Danisa Tanovica o ideji da se napravi film o Srebrenici.I on tu vec izmedju redova naznacava da bi se film trebao izbalansirati da nekako na kraju ispadnemo svi isti.Da bude isto sto je pricao taj faking Vucic,da jedan mrtav Srbin vrijedi kao 100 mrtvih Bosnjaka.
I da se sve svede na ono sto sam predhodno opisivao,ko nas bre zavadi,da se Bosnjaci opet uljuljaju i budu laksa meta za slijedece zlocine.
To je ljudi ludo.Visoko je plemenito i velicanstvana ljudska gesta da imas partnera sa druge strane koji ce pognuti glavu,pokloniti se,izviniti se i obecati,nikad vise,iskreno kao Švabo 45 ali posto nemas ti si lud covjek.
Pa zar ljetos danima nije oplakivan napad na Vucica,negatora genocida,koji se samim svojim negiranjem genocida dosao izrugivati zrtvama i svima nama,a u drugi ili u nikakav plan stavljeni nasi,taj dan ukopani sunarodnici?
Pa o cemu onda mi pricamo.Uredu da je dosao covjek,da je dosao pokojni Djindjic pa neko ga napao,prvi bih digao glas.Ali oplakivati par cipela prema podstrekacu i negatoru genocida moze samo neko ko nema mrvu dostojanstva i samopostovanja.
Slusam Danisa Tanovica o ideji da se napravi film o Srebrenici.I on tu vec izmedju redova naznacava da bi se film trebao izbalansirati da nekako na kraju ispadnemo svi isti.Da bude isto sto je pricao taj faking Vucic,da jedan mrtav Srbin vrijedi kao 100 mrtvih Bosnjaka.
I da se sve svede na ono sto sam predhodno opisivao,ko nas bre zavadi,da se Bosnjaci opet uljuljaju i budu laksa meta za slijedece zlocine.
To je ljudi ludo.Visoko je plemenito i velicanstvana ljudska gesta da imas partnera sa druge strane koji ce pognuti glavu,pokloniti se,izviniti se i obecati,nikad vise,iskreno kao Švabo 45 ali posto nemas ti si lud covjek.
Last edited by Zgoljo on 29/02/2016 02:53, edited 1 time in total.
- desni
#136 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
@Zgoljo crvene linije su Bosna kao domovina,bosanski jezik i obrazovanje.Naporan rad i razvoj ekonomije
-
Zgoljo
#137 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Mislim da na pitanju opstanka Bosne imamo koncenzus i da smo tu ko jedan,cvrsti i nepokolebljivi.To mi je drago vidjeti jer je to i najvaznije,opstanak Bosne i Hercegovine je neodvojiv od naseg opstanka.Nestane li Bosne nestajemo i mi.desni wrote:@Zgoljo crvene linije su Bosna kao domovina,bosanski jezik i obrazovanje.Naporan rad i razvoj ekonomije![]()
Samo obratiti pažnju na šta fašisti najviše napadaju.
Vezano za temu institucije i samo institucije mogu zaštiti vjerska i sva druga prava i Bošnjaka i ostalih u jedinoj nam domovini.Svako vaninstitucionalno djelovanje je opasno.Trebalo bi samo analizirati koliko je poginulih u Siriji a koji su otišli nakon indoktrinacije u paradžematima koje brani Fatmir Alispahić.Neki dan petočlana bošnjačka porodica iz Švicarske izginula je u Siriji.
Za ostalo vec nisam siguran,za jezik recimo imas koliko hoces Bosnjaka u PC koji bi pristali da se zove jezik bosnjackog naroda.
- Gojeni H
#138 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Ili da dodamo onu epizodu sa postavljanjem Brozove biste? I to je cini mi se bilo za vrijeme rata ili tik poslije.Danguba wrote:salik79 wrote:Ne zna covjek sta je gore - u ratu kada je, zajedno s babom, pjan zalutao u Carsijsku dzamiju "na namaz", ili sada, kada je trijezan zalutao u ove paradzemate.![]()
Ne da se Fatmiru ni do potoka.![]()
(sjecam se toga. pricala carsija)
Tad je bio jaran s Mirnesom.
- Gojeni H
#139 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Situacija je zrela za pravu bosnjacku narodnjacku stranku sa centristickim pozicijama.
Fatmir ce se ispravit' kad dodje vakat ... ne bi mu bilo prvi put.
Fatmir ce se ispravit' kad dodje vakat ... ne bi mu bilo prvi put.
- skafiskafsnjak
#140 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Djubre placenicko
-
sarajevo999999
#141 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
E sto se ismija slikovitom postu na urankuCherry-Cherry wrote:Samo nam je ta budala falila. Zamislite u predsjedništvu nekim čudom njega i recimo Sonju Karadžić.
Pasoš u ruke, zavežljaj na štapu kao ružno pače, pa gdje te sudbina odnese.
- cyprus
#142 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Ja ću da se kunem u humanizam dok sam živ, jer to je ono što me odvaja od nemorala, poganštine i neljudskosti nacionalizma... To je ono što čovjeka čini čovjekom u pravom smislu te riječi... Nacionalizam ga čini hajvanom, bilo vukom, bilo ovcom... Ti slobodno budi vuk u čoporu ili ovca u stadu, ja to odbijam sa gađenjem...Cartmane wrote:Kamo srece da imamo. Ne bi nas yebali ovako kao sto nas danas yebu, kako i kada god stignu. Kada dodu slijedeci put da nas kolju, ti se kuni u Tita, konstitutivnost i kozmopolitanerski "humanizam".cyprus wrote:Još se jednom pokazuje zavist bošnjačkog nacionalizma prema srpskom i hrvatskom... Kme kme, što mi nemamo svog Dodika, što mi nemamo svog Thompsona?Cartmane wrote:Drugim rijecima, treba nam bosnjacka verzija Dodika.![]()
![]()
Prosto je nevjerovatno koliko je taj komunizam sjebao bosnjacki nacionalni korpus u glavu. Svi su se rijesili toga, samo Bosnjaci jos uvijek vjeruju u popravljivost srpskih i hrvatskih ekspanzionistickih ambicija.Da ne govorim sta je ucinilo s samosvijesnoscu Bosnjaka. Daj Boze da se oporavimo od tog pijanstva lazne komunisticke ideologije bratstva-jedinstva koja je davno krepala, dok je jos vrijeme.
A što se tiče ''komunizma''... Taj isti ''komunizam'' je Bošnjacima stvorio pretpostavke za sve ono što imaju danas... ''Komunizam'' je vratio teritorijalni integritet Bosni i Hercegovini... ''Komunizam'' je izgradio ovu zemlju... ''Komunizam'' je spasio bezglavi muslimanski narod u Drugom svjetskom ratu... ''Komunizam'' je priznao Muslimane kao jednakopravan narod (kasnije je samo pronađeno novo ime)... ''Komunizam'' je opismenio ovaj narod... Muslimani/Bošnjaci su na kraju srušili taj ''komunizam'' zajedno sa Srbima i Hrvatima, da bi im se potom desilo ono što se desilo... I za to nije kriv ''komunizam'', nego bolesni i pogani nacionalizam...
A što se tiče Dodika... Da Bošnjaci na svojoj strani imaju nešto poput Dodika, ove države bi davno prestalo postojat... Neki mozgovi izgleda teško shvataju da u političkom smislu Bošnjaci imaju konstruktivnu ulogu u Bosni i Hercegovini, obzirom da su narod kojem je u najvećem interesu opstojnost ove države u ovim granicama... Srbi nemaju tu ulogu, jer im opstojnost ove države nije politički cilj, čak suprotno... Iz tog razloga, ne znam koliko glup moraš biti da misliš da bi nešto proput destruktivnog krmeta, kakav je Dodik, dobro došlo Bošnjacima u njihovoj političkoj borbi...
- cyprus
#143 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Bošnjački nacionalizam itekako postoji, i sve je nažalost jači... Istina, ne postoji tako radikalna i ekstremna opcija na političkoj sceni, koja bi bila pandan navedenom SRS-u ili HSP-u (mada moram primijetiti da postoji određen broj Bošnjaka koji sa simpatijama gleda na dio političkog spektra oko HSP-a)... I to je upravo ono što govorim - bošnjački nacionalizam se u suštini može svesti na isto što i srpski ili hrvatski, ali mora još pure jesti... Nije još dorastao istima (ne znači da neće)... Razloga su dva: kraće vrijeme egzistiranja (bošnjački nacionalizam je star tek 25 godina, a srpski i hrvatski preko jednog stoljeća) i razvučenost između vjerskog i nacionalnog (islamski vjerski ekstremizam nije baš lako uklopiti u nacionalni radikalizam)... Zbog toga se često na krkanluk srpskog i hrvatskog nacionalizma sa bošnjačke strane često gleda sa zavišću...desni wrote:Bošnjački nacionalizam u političkom smislu ne postoji.cyprus wrote:Još se jednom pokazuje zavist bošnjačkog nacionalizma prema srpskom i hrvatskom... Kme kme, što mi nemamo svog Dodika, što mi nemamo svog Thompsona?Cartmane wrote:Drugim rijecima, treba nam bosnjacka verzija Dodika.![]()
![]()
Ilitiga, svi nacionalizmi se svode na isto, samo bošnjački eto mora još pure jest...Navedi stranku koja je ekstremno nacionalistička kod Bošnjaka ili političara koji je bošnjački nacionalista?Nešto slično SRS Vojislava Šešelja ili HSP Ante Đapića.Kod Bošnjaka ne postoji ništa slično ni light verzijama ovih stranaka.
-
Drinski
#144 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
ne znam, meni jos niko, osim papagajskog ponavljanja nekih općih mjesta i parola, nije argumentovano dokazao da Alispahić nije u pravu sa nekom konkretnom tezom.
- sinuhe
#145 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Kod Bosnjaka nema radikala i pravasa prosto jer se osjecaju ugrozenim. Lakse je djelovati i dobacivati iz pozicije zrtve.
- GeeTnT
#146 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Radikali u Bosnjaka su Galijasevic i Nemanja....a Alispahic dodje kao light verzija..sinuhe wrote:Kod Bosnjaka nema radikala i pravasa prosto jer se osjecaju ugrozenim. Lakse je djelovati i dobacivati iz pozicije zrtve.
- cyprus
#147 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Evo npr. teza da neki Bošnjaci jedu svinjetinu je dokazana... Svaka čast Fatmiru na lucidnom razotkrivanju krmojedaDrinski wrote:ne znam, meni jos niko, osim papagajskog ponavljanja nekih općih mjesta i parola, nije argumentovano dokazao da Alispahić nije u pravu sa nekom konkretnom tezom.
Na isti način su recimo nacisti bili upravu kada su upozoravali da neki Nijemci pomažu Jevreje... Nije da nisu bili upravu...
-
Drinski
#148 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Imas li ti sta konkretno ili da tjeramo ovako podjebanciju?cyprus wrote:Evo npr. teza da neki Bošnjaci jedu svinjetinu je dokazana... Svaka čast Fatmiru na lucidnom razotkrivanju krmojedaDrinski wrote:ne znam, meni jos niko, osim papagajskog ponavljanja nekih općih mjesta i parola, nije argumentovano dokazao da Alispahić nije u pravu sa nekom konkretnom tezom.
Na isti način su recimo nacisti bili upravu kada su upozoravali da neki Nijemci pomažu Jevreje... Nije da nisu bili upravu...
- GeeTnT
#149 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Lik je otkrio da neki Bosnjaci jedu krmetinu...wow... jbt... ja sebi ne mogu doci...
Odoh na pivu!
Bosnjo.
Odoh na pivu!
Bosnjo.
-
privremeni
#150 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018
Pomenuti je promijenio toliko strana, misljenja, stavova, da se nema sta dokazivati. On sam o sebi i svojem djelovanju (ne znam ni kako ga definisati)Drinski wrote:ne znam, meni jos niko, osim papagajskog ponavljanja nekih općih mjesta i parola, nije argumentovano dokazao da Alispahić nije u pravu sa nekom konkretnom tezom.
najbolje govori. Ti se mozes sloziti sa nekim njegovim trenutnim stavom, ali sta sutra kad ga opet promijeni. Licno sam uvijek cijenio ljude koji su imali zaista stav, licni integritet i govorili ono sto su mislili, pa makar se s tim nimalo ne slagao. Ali sta reci za ovog pehlivana?? Ni licnog stava, ni morala, ni integriteta. Ako je on rjesenje za bilo sta u ovoj zemlji, tesko nama svima skupa. Da nema s vremena na vrijeme ispade, uglavnom smisljene da privuce paznju, koja mu je potrebna koliko i hljeb, malo bi ga ko pomenuo, da ne kazem posvetio mu slova, cak i na razbibrigama, kakvi su forumi.