Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ne bih da moderatorima vjere hvalim, ali ni da ih kudim ... samo cu reci da licno preferiram da se ovakvi likovi, isto kao i prekodrinski barbari cesce zadrzavaju na forumu. Dobro dodje za mentalno zdravlje ... skontas da ima totalno shebanih ljudi.duga devetka wrote:Da baš, Ante Vrban osuđen na PapukuSarajmen wrote:Како сам ловио усташке крвнике Љуба Милоша и Анту Врбана
Izvor i više : http://www.politika.rs/scc/clanak/33119 ... ntu-Vrbana![]()
Zatukli su ga bez suda jer nije htio surađivati. Njihova zadnja poruka u otvorenom slogu poslana je 10.7.48 a glasila je: 'Idite i pizdu materinu... Mi smo vas zajebali... Stop - Svi ste u našem zatvoru... Stop - Ha... Ha... Ha...!. Opet ćemo uspostaviti vezu preko "Tete Ane". Ona će vam se javiti...! Idite u pizdu materinu!'. Ovu doslovnu poruku su primili Geco Altman i vezista Franjo Konja u ranim noćnim satima 10.7.1948. Ti hrvatski rodoljubi su se časno držali na sudu u Zagrebu i svojim ponašanjem i izjavama pokazali komunistima da će Hrvatska država opet doći.
Nece ti ga Vucic smjet u EU jos bar za 15 godina, dok ne pomru po Srbiji oni od kojih mu se jos tresu gace.asurbanipal wrote:
ne treba se puno primati na ovakve laži.Pa nije bila njujorška berza da pobiju 500 "najuglediniji" trgovaca i nikom ništa.Da su pobili tih 500 najugledinijih trgovaca i Sandžaka ne bi bilo.Možda su koknuli kojeg ali 500 je budalaština.Muhamed Abdagić, poznati sandžački intelektualac i disident, učesnik NOP-a, govori o specifičnostima ovog zločina i počiniocima: Samo u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, nakon rata, četnički „partizani“ su streljali preko 500 najuglednijih Muslimana – trgovaca.
Koliko sam ja ispratio suđenje na njemu nije isplivalo ništa što se već ranije nije znalo.slavonskilola wrote:Ovo je pobjeda pravde ali preko pravosuđa druge države jer institucije u RH u tom smislu nisu atonomne.
Koliko kontam u Bosni je isto tako.
Istorijski revizionizamIndigont wrote:danas je 23. august, dan sjećanja na žrtve staljinizma i nacizma, Klix ga nije obiljezio na portalu
https://www.facebook.com/individualisti ... 5807406155
Neke se stvari ipak ne mogu strpati u isti kos.Indigont wrote:revizionizam? ako su činjenice revizionizam onda je naša historija koja se uči laž. A ovo su činjenice.
doduše i Juga je skrivala neke zločine i ustaša i partizana zbog bratstva i jedinstva. U Sloveniji su npr. tek nakon rata otkopane jame u kojima su zakopani pobijeni Hrvati

Sa ove FB objave:Indigont wrote:revizionizam? ako su činjenice revizionizam onda je naša historija koja se uči laž. A ovo su činjenice.
doduše i Juga je skrivala neke zločine i ustaša i partizana zbog bratstva i jedinstva. U Sloveniji su npr. tek nakon rata otkopane jame u kojima su zakopani pobijeni Hrvati
Ako je Dan sjećanja na žrtve nacizma i komunizma odakle ovdje samo zločini "crvenih". Zar ne bio red staviti makar nešto od zlodjela nacista?Europski dan sjećanja na žrtve staljinizma i nacizma obilježava se danas, 23. augusta (Black Ribbon Day). Kod nas u medijima ni spomena o tome. Hitlerove zločine većinom znamo, dok su komunistički sovjetski kod nas nešto manje poznati, ali ništa manje okrutni. Oni uključuju:
- masakr Poljaka u Katynskoj šumi (oko 22.000 poljskih državljana)
- Crveni Teror (procjenjuje se da je u čistkama ubijeno oko 250.000 ljudi, Cheka i Lenjin)
- deportacije Estonaca, Tatara i raznih drugih naroda koje su rezultirale ogromnim brojem smrti zbog gladi
- 1.850 Estonaca je poginulo u Staljinovim "scorched earth" kampanjama gdje su paljena naselja, gotovo sve zrtve su civilne
- Sovjeti su nakon "oslobađanja" Poljske pljačkali i silovali po Poljskoj uzrokujući dugotrajnu mržnju prema režimu
- slanje miliona ljudi u Gulage na prisilan rad
- 121 dokumentiran slučaj silovanja u Jugoslaviji počinjen od strane sovjetskih vojnika
- Holodomor (ljudski uzrokovana glad u Ukrajini izmedju 1932-1933 koja je pobila između 2,5 i 7,5 miliona Ukrajinaca, bila je dio još veće katastrofe Sovjetske Gladi uzrokovane lošim ekonomskim politikama, tj. kolektivizacijom poljoprivrede)
Ima lu ijedna tema na ovom pdf da je nisi upropastio svojom ideoloskom dogmom? Pusti ljude da pisu o povijesti dosadnjakovicu..._BataZiv_0809 wrote:Koje licemjerstvo.
Pa sporazum sa Nacistima su prvo napravili Biritanci "kupovinom mira za nase doba"
Sta sam slagao?KatarinaKosaca wrote:Ima lu ijedna tema na ovom pdf da je nisi upropastio svojom ideoloskom dogmom? Pusti ljude da pisu o povijesti dosadnjakovicu..._BataZiv_0809 wrote:Koje licemjerstvo.
Pa sporazum sa Nacistima su prvo napravili Biritanci "kupovinom mira za nase doba"
Gojeni H wrote: Zasto je blesavo raspravljati o sluzbi bilo koje drzave? U ovom slucaju raspravljamo o svim uspjesima i neuspjesima.
SDB je imala i jedne i druge. Moj je argument da operativno i nisu bili tako uspjesni, nakon kasnih 60-ih ... desilo se previse atentata i diverzija a da sluzba nije imala veze o tome sta se sprema.
Sluzbu je vise interesovao "unutrasnji neprijatelj", kada je postojao i kada nije. Drzavu su im ipak unistili unutrasnji kadrovi iz reda partije koje nisu znali ili htjeli na vrijeme otkriti, a nekadasnji visokopozicionirani kadrovi SDB-a zajednicke drzave su savrseno uklopili u sluzbe drzava nastalih raspadom SFRJ.
Ti mislis da je Bugojanska grupa namjerno pustena? Serija aludira da je plan bio takav, ali valjda je vrijedilo svih onih zrtava?Tercius wrote:Gojeni H wrote: Zasto je blesavo raspravljati o sluzbi bilo koje drzave? U ovom slucaju raspravljamo o svim uspjesima i neuspjesima.
SDB je imala i jedne i druge. Moj je argument da operativno i nisu bili tako uspjesni, nakon kasnih 60-ih ... desilo se previse atentata i diverzija a da sluzba nije imala veze o tome sta se sprema.
Sluzbu je vise interesovao "unutrasnji neprijatelj", kada je postojao i kada nije. Drzavu su im ipak unistili unutrasnji kadrovi iz reda partije koje nisu znali ili htjeli na vrijeme otkriti, a nekadasnji visokopozicionirani kadrovi SDB-a zajednicke drzave su savrseno uklopili u sluzbe drzava nastalih raspadom SFRJ.
Ne znam na osnovu cega tvrdis da nisu bili operativno uspjesni, a pogotovo u kasnim 60 tim kada su najjaci bili ? Pogledas emisiju o Kavaji koji je svoj zivot podredio da rokne Tita, bice ti jasno da su svaki atentat na Tita bili korak ispred mislim ako imalo znas kako te operativne stvari ferceraju onda moras reci kapa dole ,Bugojanska grupa pustena da udje u Yugu da se narodu pokaze spremnost vojske i milicije procitas knjigu 20-ti covjek i bude ti jasno a to i sami Hrvati sto im dizu spomenike danas priznaju.Kad god je prica o ovim stvarima ja Jevrejima kapu skidam i Mossadu itd,medjutim kada je UDBA ganjala ustase po Njemackoj motala ih u tepihe i svercala preko granice Mossadovci su jos bili u pelenama.Ne znam cemu tolika averzija.A danasnja situacija ti je samo primjer kako se i trebalo baviti tim unutrasnjim faktorima i kad treba i kad ne treba.Ovu priliku bih iskoristio da pozdravim svog komsiju Ramiza kapetana u penziji koji sada broji 80 i kusur godina koji je cijeli rat proveo na Grbavici i o tom periodu nikad ne prica i koji i dan danas radi fiskulturu u 6 ujutru na Vilsu a sa 20 godina je hvatao cetnike po Vucijoj luci.
Balkanska pravila igrani film o SDB JugoslavijeTercius wrote:To si ti sve upravu, i sve se otelo kontroli sa pocetkom 80-tih i mislim da tu treba podvuci jasnu crtu, uvijek je bila neka vrsta borbe izmedju republickih uprava koje su bile jal pro H jal pro S a koje su pocetkom 80-tih postale i jasnije i otvorenije i ima jako dobar film sto Srbi napravise na tu tematiku a da me ubijes ne znam kako se zove proguglacu malo.
E jebiga sad Bato, pa ne mozes neke cinjenice poreci zarad svojih ideoloskih uvjerenja. I veci komunisti i mnogo veci Jugosloveni su proveli godisnje odmore tucajuci kamenje na The Naked Island. A gdje je tek ostalo?_BataZiv_0809 wrote:Istorijski revizionizamIndigont wrote:danas je 23. august, dan sjećanja na žrtve staljinizma i nacizma, Klix ga nije obiljezio na portalu
https://www.facebook.com/individualisti ... 5807406155