oni za svoj cejf placaju porez i akcize....a nepusaci?šatirana_ljubičica wrote:Ma koliko su ti pušači sebični i površni kad je njihov ogavni ćejf u pitanju...da ni prema rođenoj djeci nemaju obzira!!!! I onda neko kaže -inteligentni su, jesu u limburgu.
Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
Moderator: anex
- spreca
#126 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
-
pemanapemani
#127 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
Zašto nije zabranio pušenje u kući i napravio posebnu prostoriju dok je on pušio?Ommadawn wrote:I ja sam odrastao u kuci gdje je bilo pusaca (oba roditelja), pusilo se i u autu dok smo se satima vozili, a vozilo se nekada i 4 odrasla pusaca i ja peti putnik, dijete nepusac. I moram ti reci - smeta mi duhan uzasno!! Jedne prilike mi je pozlilo, bili smo kod doktora, ovaj je posumnjao da pusim, ja sam se kleo da nisam ni probao cigaru, pitao je starce da li oni puse, oni potvrdili na sto ih je on posavjetovao da prestanu.spreca wrote:int21 wrote:
TA inteligencija ti je nabrojala zagadjivace koje ocito tebe ne diraju direktno ili cak to i radis, ali ti ne smeta. Ti bi za zabranis samo stvari koje tebi smetaju, a ako ti nesto radis to je ok, nema veze sto drugima smeta.
Meni recimo smeta (utice na moje zdravlje) kad ljudi seru i supljiraju ....![]()
Nepusacima je gore par ispusenih cigareta ,od njihovog kakvog 20godisnjeg dizela ili benzinca koji na 10km ispusi destek litara goriva.........ja sam nepusac ali mogu potvrditi da su nepusaci dosadniji od proliva......ja sam odrastao u kuci gdje je bilo nekoliko pusaca i to onih koji su pusili razne Morave i drine i Ibare bez filtera pa evo me zivim hvala bogu
Pa su se neke stvari pocele mijenjati!
Prvo je otac, prilikom kupovine jednog auta, zabranio da su u tom autu pusi. Koliko mu je prijatelja zbog toga zamjerilo, on je ostao doslijedan svojim principima.
Par godina poslije toga je prestao da pusi zbog zdravstvenih problema. Onda je zabranio i pusenje u kuci i pusacima pokazivao balkon, terasu, te je prilikom kupovine kuce sredio posebnu prostoriju za pusace. Tog pravila se moja majka, koja je nazalost jos pusac, pridrzava a i pridrzavaju se i njihovi prijatelji pusaci. I ne samo to, gotovo svi njihovi prijatelji koji puse su uradili istu stvar kao i oni.
Dakle, sve se moze kad se samo hoce i kad hoces da nesto promijenis u zivotu na bolje. Ja niti pusim, niti sam kad propusio (jedna od rijetkih gluposti koju u zivotu nisam probao, kao ni teze droge) ali imam razumijevanja za pusace i za to sam da na otvorenim javnim povrsinama puse sve dok ne postoji opasnost da taj isti dim ne naskodi nekome, to jest da ga ventilacioni sistem ne uvuce u neku prostoriju gdje se ne bi smjelo pusiti.
Nijedan pušač neće gnjaviti nepušača da zapali cigaretu, ali će bivši pušač povileniti dok ne izbaci cigare iz svoje okoline ili što je kolega @spreca napisao - dosadni ko proljev. Pod krinkom brige za tuđe zdravlje liječe se vlastiti nervi i kriza zbog prestanka pušenja.
Nikad neću zapaliti u nečijoj kući bez dozvole. Neću zapaliti u svojoj kući ako imam goste kojima škodi dim (djeca, hronični bolesnici i sl.).
Građani Sarajeva su se više toksina nagutali ovog decembra, nego što bi se nadisali za dvije godine u zatvorenoj prostoriji sa tri pušača.
- šatirana_ljubičica
#128 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
plaćaju zdravljem njihov ćejfspreca wrote:oni za svoj cejf placaju porez i akcize....a nepusaci?šatirana_ljubičica wrote:Ma koliko su ti pušači sebični i površni kad je njihov ogavni ćejf u pitanju...da ni prema rođenoj djeci nemaju obzira!!!! I onda neko kaže -inteligentni su, jesu u limburgu.
- spreca
#129 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
Ma sve je to uredu i razumijem...samo sto bi neki nepusaci napravili nesto kao etnicko ciscenje pusacaOmmadawn wrote:
I ja sam odrastao u kuci gdje je bilo pusaca (oba roditelja), pusilo se i u autu dok smo se satima vozili, a vozilo se nekada i 4 odrasla pusaca i ja peti putnik, dijete nepusac. I moram ti reci - smeta mi duhan uzasno!! Jedne prilike mi je pozlilo, bili smo kod doktora, ovaj je posumnjao da pusim, ja sam se kleo da nisam ni probao cigaru, pitao je starce da li oni puse, oni potvrdili na sto ih je on posavjetovao da prestanu.
Pa su se neke stvari pocele mijenjati!
Prvo je otac, prilikom kupovine jednog auta, zabranio da su u tom autu pusi. Koliko mu je prijatelja zbog toga zamjerilo, on je ostao doslijedan svojim principima.
Par godina poslije toga je prestao da pusi zbog zdravstvenih problema. Onda je zabranio i pusenje u kuci i pusacima pokazivao balkon, terasu, te je prilikom kupovine kuce sredio posebnu prostoriju za pusace. Tog pravila se moja majka, koja je nazalost jos pusac, pridrzava a i pridrzavaju se i njihovi prijatelji pusaci. I ne samo to, gotovo svi njihovi prijatelji koji puse su uradili istu stvar kao i oni.
Dakle, sve se moze kad se samo hoce i kad hoces da nesto promijenis u zivotu na bolje. Ja niti pusim, niti sam kad propusio (jedna od rijetkih gluposti koju u zivotu nisam probao, kao ni teze droge) ali imam razumijevanja za pusace i za to sam da na otvorenim javnim povrsinama puse sve dok ne postoji opasnost da taj isti dim ne naskodi nekome, to jest da ga ventilacioni sistem ne uvuce u neku prostoriju gdje se ne bi smjelo pusiti.
- spreca
#130 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
Niko se u te dane nije odreko nekih svojih krntija koje cade ko stari FAP..........ali zato smak svijeta...sjela gospodja na klupu i zapalilapemanapemani wrote:
Zašto nije zabranio pušenje u kući i napravio posebnu prostoriju dok je on pušio?
Nijedan pušač neće gnjaviti nepušača da zapali cigaretu, ali će bivši pušač povileniti dok ne izbaci cigare iz svoje okoline ili što je kolega @spreca napisao - dosadni ko proljev. Pod krinkom brige za tuđe zdravlje liječe se vlastiti nervi i kriza zbog prestanka pušenja.
Nikad neću zapaliti u nečijoj kući bez dozvole. Neću zapaliti u svojoj kući ako imam goste kojima škodi dim (djeca, hronični bolesnici i sl.).
Građani Sarajeva su se više toksina nagutali ovog decembra, nego što bi se nadisali za dvije godine u zatvorenoj prostoriji sa tri pušača.
- spreca
#131 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
pa nek ne gutajušatirana_ljubičica wrote:plaćaju zdravljem njihov ćejfspreca wrote:oni za svoj cejf placaju porez i akcize....a nepusaci?šatirana_ljubičica wrote:Ma koliko su ti pušači sebični i površni kad je njihov ogavni ćejf u pitanju...da ni prema rođenoj djeci nemaju obzira!!!! I onda neko kaže -inteligentni su, jesu u limburgu.
-
pemanapemani
#132 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
Ili zašto se ovako dušebrižni kakvi jesmo, nismo ponudili da snosimo troškove za plin tokom zime jednoj siromašnoj porodici koja loži plastiku i gume, ili zašto nije bila peticija vlastima za subvencioniranje plina, ili izgradnje malih eko kotlovnica u naseljima, ili...spreca wrote:Niko se u te dane nije odreko nekih svojih krntija koje cade ko stari FAP..........ali zato smak svijeta...sjela gospodja na klupu i zapalilapemanapemani wrote:
Zašto nije zabranio pušenje u kući i napravio posebnu prostoriju dok je on pušio?
Ali jok, idemo praviti peticiju da se ne smije zapaliti na klupi u parku, jer to truje nepušače (bivše pušače) koji šetaju okolo
- Roccohljup
#133 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
kakva crna kanc. pušenje u zatvorenim prostorijama ni pod razno izuzev onih koje su tome namjenjenjezubi wrote:I u kancelariji isto, a? Ustanes i odes?Roccohljup wrote:nepušač sam i ne volim dim, ali brate ne dizem halabuku oko toga. Ako mi je previse zadimljeno ili mi se ako na klupi neko nakači, ustanem i odem.....isto ko da mi je sjeo neko ko smrdi iz nekog drugog razloga, pijanac, itd.
- spreca
#134 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
sve je pocelo sa zapada Ok...nije pusenje dobro......ali nikada se kod nas niko nije sjetio da zabrani pusenje prije zapada........znas kako to kod nas ide ..."kazu da je stetno"pemanapemani wrote:
Ili zašto se ovako dušebrižni kakvi jesmo, nismo ponudili da snosimo troškove za plin tokom zime jednoj siromašnoj porodici koja loži plastiku i gume, ili zašto nije bila peticija vlastima za subvencioniranje plina, ili izgradnje malih eko kotlovnica u naseljima, ili...
Ali jok, idemo praviti peticiju da se ne smije zapaliti na klupi u parku, jer to truje nepušače (bivše pušače) koji šetaju okolo
-
pemanapemani
#135 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
I jedina stvar koju država revnosno usklađuje sa zakonima EU su akcize na duhan. Dobro, treba, nemam ništa protiv, ali je smješno da sve druge akte i zakone nikako ne žele uskladiti sa europskim normama.spreca wrote:sve je pocelo sa zapada Ok...nije pusenje dobro......ali nikada se kod nas niko nije sjetio da zabrani pusenje prije zapada........znas kako to kod nas ide ..."kazu da je stetno"pemanapemani wrote:
Ili zašto se ovako dušebrižni kakvi jesmo, nismo ponudili da snosimo troškove za plin tokom zime jednoj siromašnoj porodici koja loži plastiku i gume, ili zašto nije bila peticija vlastima za subvencioniranje plina, ili izgradnje malih eko kotlovnica u naseljima, ili...
Ali jok, idemo praviti peticiju da se ne smije zapaliti na klupi u parku, jer to truje nepušače (bivše pušače) koji šetaju okolo.........niko od njih(a i nas) ne razmislja sta jedemo,sta pijemo i sta inace udisemo ali zato daj da prvo pusace izkorijenimo
![]()
- cLo
#136 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
Pa obzirna sam zato sto i meni x puta zasmeta tudji dim i dodje mi muka, hocu povratit. Pa jos kad mi puhne u lice ili nekako naheri onu cigaru kao da nastima da me dim zapljuskuje, a ako se pobunim kaze: "pa sta hoces? i ti pusis", pusim jarane, al' malo otvori gasnu komoru, ne da mi se grcat u dimu fkt.šatirana_ljubičica wrote:![]()
Čestitam prije svega na takvim stavovima!
Naprotiv, možda sam ostavila takav utisak, ali zaista kad su OBZIRNI pušači kao što si ti u pitanju-nemam nikakvih problema s tim.
Čak im se divim kako tu naviku drže pod kontrolom.
Tako da... mir-mir- ti si meni super nakon ovoga što si napisala, iskreno
A sto se tice kontrole, svaki pusac zna da sebi hladno moze nastimat "dozu" koju zeli
- šatirana_ljubičica
#137 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
pa o tome ja pričam: o kulturi kontrole te navike! vidiš da se može!ti si živi primjer!cLo wrote:Pa obzirna sam zato sto i meni x puta zasmeta tudji dim i dodje mi muka, hocu povratit. Pa jos kad mi puhne u lice ili nekako naheri onu cigaru kao da nastima da me dim zapljuskuje, a ako se pobunim kaze: "pa sta hoces? i ti pusis", pusim jarane, al' malo otvori gasnu komoru, ne da mi se grcat u dimu fkt.šatirana_ljubičica wrote:![]()
Čestitam prije svega na takvim stavovima!
Naprotiv, možda sam ostavila takav utisak, ali zaista kad su OBZIRNI pušači kao što si ti u pitanju-nemam nikakvih problema s tim.
Čak im se divim kako tu naviku drže pod kontrolom.
Tako da... mir-mir- ti si meni super nakon ovoga što si napisala, iskreno
A sto se tice kontrole, svaki pusac zna da sebi hladno moze nastimat "dozu" koju zeli, organizam se nakon kraceg vremena navikne na jednu mjeru i kad ode preko te mjere boli glava. Evo i tebi pusa
![]()
-
Klitemnestraaa
#138 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
Nije problem pusenje samo po sebi, niti pusace treba iskorijeniti, problem su nekulturni pusaci koji tjeraju druge da udisu njihov dim. Meni nikad ne bi smetalo sto ta gospodja pusi da nije njen dim isao u mene i poceo me gusiti.
Buduci da mnogi ljudi nemaju kulture niti savjesti prema okolisu (bacanje smeca pa nadalje) ja mislim da jedini nacin da se to rijesi je da se uvedu zakoni. Od bacanja smeca, pasa lutalica i fekalina, izdusnih gasova do cigara. Sve je to divno teoretski, ali svi znamo da zivimo u drzavi gdje je moguce pijan voziti i ubiti par neduznih pjesaka i neodgovarati na sudu, a kamoli odgovarati za bacen papiric na pod.
Naslov teme je bio kako se nositi u tim situacijama i ima li mjesta u Sa za kafu popiti koja nisu zadimljena, a ne hocemo li praviti holokaust nad pusacima ili necemo.
Buduci da mnogi ljudi nemaju kulture niti savjesti prema okolisu (bacanje smeca pa nadalje) ja mislim da jedini nacin da se to rijesi je da se uvedu zakoni. Od bacanja smeca, pasa lutalica i fekalina, izdusnih gasova do cigara. Sve je to divno teoretski, ali svi znamo da zivimo u drzavi gdje je moguce pijan voziti i ubiti par neduznih pjesaka i neodgovarati na sudu, a kamoli odgovarati za bacen papiric na pod.
Naslov teme je bio kako se nositi u tim situacijama i ima li mjesta u Sa za kafu popiti koja nisu zadimljena, a ne hocemo li praviti holokaust nad pusacima ili necemo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#139 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”šatirana_ljubičica wrote:
e hajd ne provaljuj se više ako imaš milosti prema sebi ikako
unikatno si glup
» šatirana_ljubičica
2 sedmice
- Filter
#140 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
vakat joj je bio davno za banovica
- Bradafilozof
#141 Re: Pušenje na javnim mjestima - DOKAD VIŠE?
Smokeri uzvracaju udarac.