da je druga polovina, donekle bi razumio ali poslije petka bi joj rekao ''izvini ali ja vas vise ne mogu braniti''
p.s. onaj @norman ga na dijelove rastavio a on i dalje po svome.
Isto bi se onda moglo reci za rat u BiH.Fudo387 wrote:Naravno da je policijska akcija.Kikibombona wrote:Policijska akcija?
To sto ti pokusavas svoj stav argumentirati sa par tuznih slika ne znaci da si u pravu.
Koje snage koriste, koji procenat vojnog potencijala itd?
Nepismen si. Kaze se iz banaka.AntiKrist wrote:Rusija :narod vadi pare iz banki i mjenja za dolare zbog inflacije
http://www.liveleak.com/view?i=3e8_1454736689
mislim da ti potcjenjujes vojnu moc turaka...Kikibombona wrote: Precjenjuje se turska vojska.
Zasto ne nabiju visestruko slabije snage YPS u Turskoj? Ne da ne mogu za dvije sedmice, vec ne mogu za pola godine. Mali napredak ostvaruju protiv visestruko malobrojnijeg i slabo naoruzanog protivnika. U Dijarbakiru, najvecem gradu gdje su Kurdi vecina, pobunjenici drze sami centar grada i turska vojska mjesecima ne moze napredovati. Prije tri dana su pokusali probiti linije i imali itekako ozbiljne gubitke.
S druge strane, Kurdi u Siriji imaju petogodisnje ratno iskustvo. Naoruzani su 10 puta bolje od Kurda u Turskoj. Ima ih 10 puta vise i moglo bi ih biti ko zna koliko da dobiju pomoc sa strane.
Turski vojnici nemaju posebno ratno iskustvo, niti su motivisani boriti se daleko od kuce.
Jarane moj, kada je protivnik nalozen, jebeno je napredovati. Rusi su naucili lekciju u Afganistanu, Amerikanci u Vijetnamu.
Misljenja sam da bi Turci zestoko najebali kada bi usli u Siriju. Nisu oni uopste jaki kao sto se misli. To pokazuje kampanja na istoku zemlje. Veoma lose.
ovisi o snazi i jednih i drugih,i razlici ...animals wrote:Pricate gluposti i jedni i drugi![]()
uvijek je se lakse braniti nego napadati.
to su pokazali svi ratovi und proslosti. .
malo sam mahmuran...malo vise..ok?Iza Horizonta wrote:jesi svjestan da turci nemaju svoj državni telekom, već saudijski, jesi svjestan ko će dati moć muslimanima a da nije pod kontrolom amerike i sauda.sumirprimus wrote:velis nemaju vojnu moc?saudi?
jesi svjestan da zbog tih razloga BiH nikad neće u EU niti NATO, jer bi 90% kadrova svih stranaka završilo u zatvoru, a građani BiH postali bi meta terorista, i još jedna stvar ko će dati EU pasoš vehabinjosu iz maoče i sličnih sektaških klubova, pa turci nikad neće biti primjeni u EU baš iz navedenih razloga.
Ima i taj momenat.japin_mutapi wrote:i šta bi se desilo sa tim ruskim proxy snagama nakon smirivanja situacije i potpisivanja mirovnog sporazuma, između rusije i turske, do čega bi neminovno došlo prije ili kasnije ... koja tačka u sporazumu bi bila o prestanku podrške rusije terorističkim i separatističkim organizacijama
kompletna turska vojna mašinerija, već mobilisana i u pokretu zbog rata sa rusijom, bi se obrušila na grupe i teritorije koje bi bili van kontrole ankare tj. razne samouprave i " države" na istoku i jugoistoku turske
takođe i na sjever sirije i iraka, onoliko koliko bi bilo definisano mirovnim ugovorom i podjelom sfera uticaja, između rusije i turske
to ne bi bio prvi put da se dešava slična situacija
Ne znam, sta si mi htio reci. Meljes stvari i vuces neke paralele sa drugim svjetskim ratom. Cestitam. Sjetih se na one zbunjene ljude pred Blajburga u ndh-uniformama......ne skontase, koja ih nepravda zdesi, ni krivi ni duzniGeneral War wrote:Pusti ba ustav, to nema nikakve veze sa otimanjem teritorije...kao da su rusi cekali ikoga vec za vrijeme revolucije pozurili da se dokopaju resursa...A nije prvi put da je u ukrajini dosao prozapadni predsjednik, pa propruski...i tako redom. Niti rusi prvi put se mjesaju u izbore u ukrajini (sjeti se Jurcenka)..takoda, pusti tu pricu...AliceInChains wrote: Ova danasnja Ukrajinska vlada se tokom puca/ revolucije nije drzala na ustav, kad se radilo o legalizaciji puca/ revolucije u parlamentu. Zapadu je to bilo svejedno, sto podjednako znaci: nikakva garancija za Ruse od strane zapada, sta se bilo kojeg ugovora tice. Posto je pulen Jazenjuk ni sedmicu nakon puca najavio, da ce ponistiti sve ugovore postignute tokom Janukoviceve vladavine sa Rusima i naglasio da ce ugovor oko stacioniranja Ruske flote na Krimu kao prvi ponistiti (ugovor bi trajao ca. do 2050 god.), usljedilo je to sto je usljedilo. Strateski sasvim razumno.
Ko bi npr. otezao ulaz u crno more kroz Bosfor, u slucaju da se Rusima zabrani izlaz? Razmisli malo, general-u...strateski za sta?To sto neko uporeduje Ruse sa Srbocetnicima, ne znaci, da su Rusi zaista tako smotani. Jedini Slaveni koji uopste imaju muda, btw.
Sta je Jezenjuk pricao (legitimno jer je to Ukrajinska teritorija mogu radit sa nje sta hoce ko ima vlast) a sta je na kraju bilo, su dva sasvim drugacija pojma...tebi je razumno, meni nije.
Razmislio sam, neznam za nekoga, ali meni nikad nisu bili srbocetnici nikakva referenca niti gledam rusiju korz tu prizmu, vise me podsjecaju na doba nacista tridesetih godina...neki su mislili da jevropa nesmije niti da uvede sankcije niti neko smije da im obara avione, pa znas sta se desilo....na njima je sta ce im se zatvarati i kako ce proci, mada mislim da ce Putin na kraju jako zazaliti. Zapad je poznat po strpljivosti i metodicnosti.
Daj nemohj zajebavat, ti meni samo objaasni, zasto je rusija okupirala i anektirala dio suverene ukrajinske teritorije?AliceInChains wrote:Ne znam, sta si mi htio reci. Meljes stvari i vuces neke paralele sa drugim svjetskim ratom. Cestitam. Sjetih se na one zbunjene ljude pred Blajburga u ndh-uniformama......ne skontase, koja ih nepravda zdesi, ni krivi ni duzniGeneral War wrote: Pusti ba ustav, to nema nikakve veze sa otimanjem teritorije...kao da su rusi cekali ikoga vec za vrijeme revolucije pozurili da se dokopaju resursa...A nije prvi put da je u ukrajini dosao prozapadni predsjednik, pa propruski...i tako redom. Niti rusi prvi put se mjesaju u izbore u ukrajini (sjeti se Jurcenka)..takoda, pusti tu pricu...
Sta je Jezenjuk pricao (legitimno jer je to Ukrajinska teritorija mogu radit sa nje sta hoce ko ima vlast) a sta je na kraju bilo, su dva sasvim drugacija pojma...tebi je razumno, meni nije.
Razmislio sam, neznam za nekoga, ali meni nikad nisu bili srbocetnici nikakva referenca niti gledam rusiju korz tu prizmu, vise me podsjecaju na doba nacista tridesetih godina...neki su mislili da jevropa nesmije niti da uvede sankcije niti neko smije da im obara avione, pa znas sta se desilo....na njima je sta ce im se zatvarati i kako ce proci, mada mislim da ce Putin na kraju jako zazaliti. Zapad je poznat po strpljivosti i metodicnosti.
![]()
Da ti objasnim malu razliku izmedu narandzaste revolucije iz 2004-e do i nakon Euromajdana 2014-te u redosljedu, kratko i pregnantno:
2004: Pad vlade. Novi izbori. Juscenko predsjednik. Timosenko premijerka vlade. Janukovic i stranka regiona zajedno sa komunistima glavna opozicija.
2010: Novi izbori. Stranka regiona dolazi na vlast. Janukovic predsjednik. Glavna stranka u opoziciji komunisticka stranka.
2014: EUROmajdan: Pad vlade. Iterimna vlada pod kontrolom Jazenjuk-a. Bezuspjesna legitimizacija interimne vlade u Ukrajinskom parlamentu. Slijede cudne pogibije, streljanje i bacanje u kontejner za smece glavnih aktera/ parlamentaraca stranke regijona. Prijetnja parlamentarcima od strane desnog sektora u procesu zakonodavstva interimne vlade. Sve tece uz sutnju Evropske Unije i Amerikanaca. U meduvremenu interimna vlada u procesu demontiranja guvernera po regionima, ukljucujuci i Krim, nakon cega slijedi nezavisnost Krima.
Zabrana komunisticke stranke, tj. tada najace Ukrajinske stranke nakon stranke regiona. Novi izbori.
Kontas li ovu sitnu razliku oko uspostavljenja vlade izmedu 2004-te i 2014-te?
Nego me najvise nerviraju oni, koji uporeduju Bosnu i nasu borbu za nezavisnost od Srbocetnicke elite sa ovim dzukelama. Ovakve stvari se ne desvaju ni u Africi.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/franc ... /160219143Francois Hollande: Postoji rizik od izbijanja rata između Turske i Rusije
Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je da sve veće učešće Ankare u sukobu u Siriji stvara rizik od izbijanja rata između Turske i Rusije.
"Turska je umiješana u Siriji i postoji rizik od rata. To je razlog sastanka Vijeća sigurnosti UN-a", izjavio je Hollande.
Vijeće sigurnosti UN-a održat će večeras sastanak na zahtjev Rusije radi razgovora o planovima Turske za kopnenu operaciju u Siriji.
Turska je pozvala na zajedničku kopnenu operaciju u Siriji sa svojim međunarodnim saveznicima i insistira na tome da je to jedini način da se zaustavi petogodišnji sukob u toj zemlji.
Saudijska Arabija, koja uz Tursku podržava pobunjenike u borbi protiv regularnih sirijskih snaga, takođe je izrazila spremnost za učešće u međunarodnim snagama eventualno raspoređenim u toj zemlji.
Rusija je zatražila sastanak Vijeća sigurnosti UN-a kako bi bio izvršen pritisak na Tursku dao obustavi granatiranje kurdskih snaga na sjeveru Sirije.
Atomskom bombom ili kako?KB9 wrote:da hoce putin popizdit pa ih satrat za sedmicu
pici wrote:
BOSNA DO TOKIJAakobogda inšallah

Lovrenovic wrote:Atomskom bombom ili kako?KB9 wrote:da hoce putin popizdit pa ih satrat za sedmicu![]()
Ovi Srbi se stvarno umislili da je Rusija 1000 puta jaca vojna sila od Turske a budzet im za vojsku nije ni za faktor 2 veci.
Rusija bi bila unistena na svim poljima kada bi usla u otvoreni rat sa Turskom a i Turska bi isto bez sumnje ukoliko NATO nebi uskocio. Nema ni govora da je Rusija toliko jaca od Turske u vojnom smislu u konvencionalnom ratu.
http://www.globalfirepower.com/country- ... _id=Russia
Ne postoje Bosnjaci koji tako pisu osim ljudi poput Emira Kusturice. Ruse Bosnjaci podjednako mrze kao i Srbe a Tursku svi Bosnjaci vole. To je bar jasno. Neznam samo odakle potreba da se lazno predstavljate. Mislite da vam se misljenje nece uvaziti ako se predstavljate kao Srbi ili da cete biti banovani?KB9 wrote:Lovrenovic wrote:Atomskom bombom ili kako?KB9 wrote:da hoce putin popizdit pa ih satrat za sedmicu![]()
Ovi Srbi se stvarno umislili da je Rusija 1000 puta jaca vojna sila od Turske a budzet im za vojsku nije ni za faktor 2 veci.
Rusija bi bila unistena na svim poljima kada bi usla u otvoreni rat sa Turskom a i Turska bi isto bez sumnje ukoliko NATO nebi uskocio. Nema ni govora da je Rusija toliko jaca od Turske u vojnom smislu u konvencionalnom ratu.
http://www.globalfirepower.com/country- ... _id=Russia
koji srbi?
Lovrenovic wrote: Ruse Bosnjaci podjednako mrze kao i Srbe a Tursku svi Bosnjaci vole.