ISMIR JUSKO ŠVABO

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
calculator

#126 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by calculator »

klavirdžija wrote:Evo i prioriteta...
Jusko: Obnova voznog parka prioritet MUP-a KS
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko kazao je Feni da je obnova voznog parka prioritet u 2016. godini te da će ubrzo raspisati i tender za kupovinu novih vozila.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/jusko-ob ... /160210062

Koja je starost policijskih automobila koji se danas koriste u MUP-u Kantona Sarajevo?

Postoji li negdje informacija o broju automobila i eksploataciji policijskih automobila MUP-a Kantona Sarajevo; o potrošnji goriva, mjesečno, godišnje, o troškovima održavanja i troškovima popravki nakon saobraćajnih šteta, o efikasnosti upotrebe automobila u sistemu rada policije?
walk_M-A-N

#127 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by walk_M-A-N »

calculator wrote:
klavirdžija wrote:Evo i prioriteta...
Jusko: Obnova voznog parka prioritet MUP-a KS
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko kazao je Feni da je obnova voznog parka prioritet u 2016. godini te da će ubrzo raspisati i tender za kupovinu novih vozila.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/jusko-ob ... /160210062
Koja je starost policijskih automobila koji se danas koriste u MUP-u Kantona Sarajevo?
Postoji li negdje informacija o broju automobila i eksploataciji policijskih automobila MUP-a Kantona Sarajevo; o potrošnji goriva, mjesečno, godišnje, o troškovima održavanja i troškovima popravki nakon saobraćajnih šteta, o efikasnosti upotrebe automobila u sistemu rada policije?
Kolega, imate internet kao i svi. MUP ne podnosi poseban izvještaj već u paketu sa Vladom. To i jeste napravljeno da niko ništa ne pita već da vladajuća većina samo izglasa. Pa nađite ako su uopće i stavili na stranicu. A nešto od toga bi logično trebalo biti u izvještaju, iako je pitanje.Znate one njihove statistike "kriminal smanjen u odnosu na protekli period."

Šta očekivati od Juske... Da se bori sa tim stotinama viška zaposlenih policajaca i administrativaca koji ne rade? Nije samo ležerno kod policajaca na bureku već i unutar zgrada gdje se prebijaju što se kaže zguza naguz. Izgleda da je lakše da im kupi auta i da stimlacije, kao Pećanac i Kurteš i svi prije.
Porazno je da i oni iznutra samo to traže. Pogledajte na što se svode želje ovog kolege iz policije: Audi star 3 godine. Nevjerovatno. Pa gospodine, za to se trebate kandidati u Predsjedništvo, tamo se kupuju auta od 200 hiljada ne misleći odakle dolaze pare za to.
Tercius wrote: Kad vec treba crtat evo...tendencija je zamjeniti 10god stara vozila,mada po mom misljenju Golf7 je smece treba razmisliti o prelasku na Audi ili u najgorem slucaju Skodz.I ovaj leasing he napokon extra stvar da se vizula mogu mjenjati svakih 3 a ne svakih 10god.
Naša policija je jednostavno, u odnosu na realni život i mogućnosti i stanje morala i kriminala ovog društva, prekobrojna, neefikasna i skupa i čini dio problema.
Do sada je bilo: ne znam je li gore tužlaštvo, sud ili policija. Sada, sa ovom Burzić, pokazala je da se može makar nešto uraditi. Kao što sam pisao tamo, to ne znači da je ona sada okrenula svih 50 već da je napravila neki red, koliko toliko. Iako bih ja volio vidjeti i otkaze i prijave protiv nekih od njih.
Tako i Jusko, može uraditi nešto, ali to znači sukob. A on po autima i ovlaštenjima i prijemu novih...
VjecitiStudent

#128 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by VjecitiStudent »

Sedamdeset miliona godišnje se potroši na "poduzimanje operativnih radnji na rasvjetljenju krivičnog djela" gdje velika većina biva završena sa "djelo počinjeno od strane nepoznatog počinioca".
Drvosjeca iz Dejcica

#129 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ispašće da branim Juska, SBB ili Fahru ali ova priča ima i drugu stranu medalje. Čitao sam prvi interviju sa Juskom i čovjek kaže, parafraziram, da policiji treba vratiti ugled, dignitet. Ne možete pljunuti policajca i za to ne odgovarati pravdajući se demokratiojom i ljudksim pravima. Policija mora imati veću ovlast kod upotrebe sile prema kriminalcima i višestrukim povratnicima kriminalu. Policija mora biti bolje opremljena i edukovana.

I šta je sada pogrešno čovjek rekao, evo ja potpisujem sve ovo što je iznio a mislim da se može naći i taj interviju.
bach

#130 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by bach »

Jusko ovakav ii onakav, lik je malo neiskusan i ne konta kako se stvari odvijaju u ovom gradu...Ipak, je sramota da policajaci na uviđaj idu privatnim Golfovima dvojkama...

Btw...

Onaj Konzum u Radićevoj, preko puta Tužilaštva se pljačka najmanje dva puta mjesečeno...Šta je to nego ismijavanje pravne države...
zateznistub

#131 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by zateznistub »

A šta to vi, forumski intelektualci, očekujete od jedinke? Da neko dođe sa čarobnim štapićem i kaže

"čiribu čiriba" i puf...sve na svome mjestu i sve zeleno...de ba...odvadite
Last edited by zateznistub on 12/02/2016 11:41, edited 1 time in total.
oldtajmer

#132 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by oldtajmer »

zateznistub wrote:A šta to vi, forumsli intetektualci, očekujete oid jedinke? Da mneko dođe sa čarobnim štapićem i kaže

ocekujem makar da se ne razbacuje neficevskim floskulama,kako je sve bajno,kriminala sve manje,policija 24 sata na ulici,krivicnih djela ni na vidiku itd. najmanje sto je mogao jeste da bude iskren
VjecitiStudent

#133 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by VjecitiStudent »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ispašće da branim Juska, SBB ili Fahru ali ova priča ima i drugu stranu medalje. Čitao sam prvi interviju sa Juskom i čovjek kaže, parafraziram, da policiji treba vratiti ugled, dignitet. Ne možete pljunuti policajca i za to ne odgovarati pravdajući se demokratiojom i ljudksim pravima. Policija mora imati veću ovlast kod upotrebe sile prema kriminalcima i višestrukim povratnicima kriminalu. Policija mora biti bolje opremljena i edukovana.

I šta je sada pogrešno čovjek rekao, evo ja potpisujem sve ovo što je iznio a mislim da se može naći i taj interviju.
Da bi uopće došli u situaciju da primijene sve te nedostajuće veće ovlasti, prvo moraju pronaći sve te hiljade "nepoznatih počinilaca".
VjecitiStudent

#134 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by VjecitiStudent »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ispašće da branim Juska, SBB ili Fahru ali ova priča ima i drugu stranu medalje. Čitao sam prvi interviju sa Juskom i čovjek kaže, parafraziram, da policiji treba vratiti ugled, dignitet. Ne možete pljunuti policajca i za to ne odgovarati pravdajući se demokratiojom i ljudksim pravima. Policija mora imati veću ovlast kod upotrebe sile prema kriminalcima i višestrukim povratnicima kriminalu. Policija mora biti bolje opremljena i edukovana.

Od sedamdeset milioncica godisnje, dva idu na opremu = skoro 1000 KM po zaposlenom. Malo?
A ovih rekordnih 2100 u KS je malo, pa sad treba i nekoliko stotina SBB-ovaca zaposliti.
Thorgerson

#135 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by Thorgerson »

Jusko ko da je pao s neba.

Pa ko je kriv sto je policija smotana? Golfovi petice? Cizme im ne valjaljaju, jakne, sta li?

Sami su krivi jebote.
Dignitet i ugled sami stjecu.

Nije gradjanin kriv, kad policija dodje na uvidjaj zapise i kaze, sta ces. I odu.
Pa to mogu i ja jebote. Blokic, zapise, sprovedem kroz knjige i dovidjenja.

Prvo neka krenu od sebe, nek pocnu zaposljavati sposobne a ne podobne. Neka malo precesljaju koliko im je ljudstvo uopste sposobno da reaguje u kriticnim situacijama.

Neka ne idu linijom manjeg otpora. Znam da sam dosada, ali zasto, evo zasto nema patrola i kontrola na Dobrinji, Stupu gdje se haman svaku noc ukrade auto!? Ko je tu kriv?

Pa vidi ovo? Smijesno. Ja bih ih odstranio iz sluzbe. Jedino ako su ih napali kakvi MMA borci. Ok.

?! trojica pijanih idiota ih pretukli... :run:
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160211052

Naravno kad zaposlis tetiće, amidzice koji meda sa kasike ne mogu. Cast izuzecima.
Thorgerson

#136 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by Thorgerson »

zateznistub wrote:A šta to vi, forumski intelektualci, očekujete od jedinke? Da neko dođe sa čarobnim štapićem i kaže

Ne ocekujem to.

Ali isto tako ne ocekujem da u gradu gdje se svakodnevno kradu automobili, rokaju se medjusobno klosari, on govori da je PRIORITET nabavka novih vozila.

A gradjani ionako izrevoltirani drotovima koji se samo vozikaju u istima iz tacke A u B.

On ba u svojim izjavama nigdje nije spomenuo ugrozene gradjane. On samo pravda svoje. Nemaju ugled, nemaju opremu, nemaju auta...pa sta mi imamo jebote? Sta to gradjani imaju za onu cifru koju izdvajaju za njihov nerad?

Imam to da auto moram opremit svim mogucim zastitama i jos ga nadgledat. Imam to da po kuci ne smijem drzati nista vrijednije od 10 KM. Imam to da moram tri kelime sehadeta proucit prije nego predjem ulicu itd.

On o novim automobilima vazi.

:run:
dječak sa šibicama

#137 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by dječak sa šibicama »

Ma ja, novi automobili (i prodaja starih preko namjestenih tendera jaranima i ahbabima) ce podici dignitet murije.

Grohotom se smijem.

Jusko je lutka na koncu, zna se kako to ide, i ko tu diriguje. Nije on postavljen za ministra da radi sta on hoce, vec da slusa nadredjene. Sef mu u zatvoru, ali eto on ce ko biva biti novi Eliot Nes. Nigdje veze.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#138 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by -LIBERO- »

Ali ta prica, kao - pljune policajca ovaj mu ne smije nista :D
Auf to. Pa hajde neka neko od nas pokusa pljunuti policajca, pa da vidimo hoce li nam ista uraditi. :D
Naravno da hoce. Oni ne smiju nista kada ih pljune neko od zeznutih faca, usute se i pognu glave. A mom drugu su pisali kaznu, i privodili ga u stanicu, jer se verbalno pobunio na neku policijsku intervenciju, vezano za parking. I kasnije dobio kaznu za 'izrazito drsko pinasanje'.

Dakle, to da nemaju ovlastenja i da ih to sputava je tolika suplja, da kada je god cujem ne znam bil plakao il' se smijao.

Ako hoces da eskiviras svoj posao, i ono za sta te drzava/drustvo placa, uvijek mozes naci neke 'otezavajuce i sputavajuce razloge'. Kao sto je to sada slucaj. Od toboze nedostatka ovlastenja, do lose opreme.

Ne tako davno Dragan Vikic je u jednom intervjuu izjavio da sadasnja policija itekako ima i ovlastenja i prostora da na ulice vrati sigurnost i mir. A interesantno je da kako god koji ministar MUPa dodje, ista je prica. Nema opreme, nema ovlastenja...a u zadnje dvije godine u KS zaposlili preko 200 novih policajaca. Sto, gdje, kakako...koliko je to povecalo ucinkovitost policije, podiglo sigurnost na ulicama?

Kvazi fraze, i kvazi opravdanja :run:
Banksy

#139 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by Banksy »

To bi sve stajalo da policija sada, s ovim ovlastima, radi u max kapacitetu, punom snagom, u okvirima sadašnjih nadležnosti. Za početak, de nek se uhvate posla s ovim što po zakonu trebaju i moraju, pa ćemo ih lako sutra zaštititi ili im dati veće ovlasti.
mg

#140 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by mg »

MUP Kantona je nije efikasan.

Prisustvo policije na ulicama je minimalno.

Bave se kladionicam i burekom...

Policiji trebaju novi i stručni kadrovi. Ovi uhljebi su je srozali...
ranger

#141 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by ranger »

mg wrote:MUP Kantona je nije efikasan.

Prisustvo policije na ulicama je minimalno.

Bave se kladionicam i burekom...

Policiji trebaju novi i stručni kadrovi. Ovi uhljebi su je srozali...
treba njima Seka mescini :D
The BEN10

#142 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by The BEN10 »

oldtajmer wrote:
zateznistub wrote:A šta to vi, forumsli intetektualci, očekujete oid jedinke? Da mneko dođe sa čarobnim štapićem i kaže

ocekujem makar da se ne razbacuje neficevskim floskulama,kako je sve bajno,kriminala sve manje,policija 24 sata na ulici,krivicnih djela ni na vidiku itd. najmanje sto je mogao jeste da bude iskren
U najmanju ruku.
The BEN10

#143 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by The BEN10 »

oldtajmer wrote:

U najmanju ruku.
VjecitiStudent

#144 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by VjecitiStudent »

zateznistub wrote:A šta to vi, forumski intelektualci, očekujete od jedinke? Da neko dođe sa čarobnim štapićem i kaže

Jedinka, bez obzira na sve, uvijek može reći šta jeste pravi problem naše policije, a ne odmah po "prioritetima", zapošljavanju i tenderima.
The BEN10

#145 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by The BEN10 »

Al fakat koji minus za policiju - iscipelarile ih pijanice. Šta bi bilo da napadači nisu bili pijani. Izvadili im srce naživo... :roll:
Drinski

#146 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by Drinski »

-LIBERO- wrote: Ako hoces da eskiviras svoj posao, i ono za sta te drzava/drustvo placa, uvijek mozes naci neke 'otezavajuce i sputavajuce razloge'. Kao sto je to sada slucaj. Od toboze nedostatka ovlastenja, do lose opreme.
Tačno.
Ne tako davno Dragan Vikic je u jednom intervjuu izjavio da sadasnja policija itekako ima i ovlastenja i prostora da na ulice vrati sigurnost i mir. A interesantno je da kako god koji ministar MUPa dodje, ista je prica. Nema opreme, nema ovlastenja...a u zadnje dvije godine u KS zaposlili preko 200 novih policajaca.
Sa postojećim ovlastima se moze završiti dobar dio posla (međutim, postoji politički pritisak + nerad), a ako je on ambiciozan pa zeli da postigne jos i vise rezultate (u odnosu na objektivno moguće), onda on (a ne ja ili ti) treba predložiti te nove propise.
Tercius

#147 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by Tercius »

Mislim da uopste nije poenta u kupovini novih vozila, i da se time nece postici nista dugorocno.Mislim da je poenta u kupovini novih namjenskih vozila, jer kakva korist od toga da se kupi i Audi Q7 ako ce mu neki bogalj u Asi probusiti krov borerom da provuce kabal od raddio antene, pa onda dobijes novo auto kojem prokisanjava krov.Druga stvar, vozila treba da budu kasko osigurana a ne da policajac snosi troskove popravke ukoliko dodje do ostecenja prilikom potjere recimo, treca stvar iako je 1.9 TDI masina kod VW jako dobra to ne znaci i da je dobra za policijsku namjenu, ovog puta mislim da bi malo vise kubikaze i konja na 4x4 bilo korisno, po mogucnosti da budu karavani sto radi tovarnog prostora koji se moze namjenski preurediti da bude prostor za transport lica lisenih slobode, sto radi same stabilnosti vozila pri vecim brzinama.Interventne patrole policije bi trebale dobiti namjenski pravljene G classe umjesto Lada Niva, nekakvih Rextona, te mini buseva u formi Fordovih kombija.Policijski motori su poprilicno dobri ali ako izuzmemo nove scootere BMW C 600 sport, F800 BMW i nije bas za Sarajevskih ulica osim za pratnje delegacija.
Pored ovog prvog koraka oko kupovine nove opreme, po meni drugi logicni korak bi bio, izrada projekta da se komplet grad sa svim raskrsnicama pokrije kvalitetnim video nadzorom, te da se na raskrsnice koje ce pored uredjaja za mjerenje brzine imati i ALPR sisteme iliti ga sisteme za automatsko prepoznavanje tablica te takvim sistemom opremiti bar po jedno vozilo u svakoj stanici i naparaviti jedno posebno odjeljenje u MUP-u gdje ce ljudi piljiti u te monitore 24/7 i na takav nacin usmjeravati patrole na terenu.Jedna jako bitna stvar koju sam izostavio iako to nema veze sa kupovinom vozila, a to je nabavka zastitnih kevlar prsluka za policiju i nabavka fizickih prepreka za zasutavljanje vozila, pa postaviti specijalce 24/7 na svaki ebeni izlaz iz grada sa dugim cijevima i tim preprekama pa ce se desiti da jednom neko prodje neopazen sa ukradenim vozilom, pa mozda i drugi put, al treci put kad zapomaga neka patrola da pucaju na njih iz Audija q7, nesto sve kontam da bi im bio i zadnji.Naravno da je greska sto ovoliko uniformisane policije ima po gradu, pola od toga po mom misljneju treba istjerati na ulicu u civilu, pa cak ako treeba staviti ih da nosaju narandje po konzumu i preslazu police po tim kriticnim poslovnicama gdje se desavaju pljacke.Al prije toga treba ohrabriti policiju da puca i da "ubija" razbojnike, a naravno prije toga ti koji ce eventualno pucati trebaju da budu sigurni u sebe i u oruzje koje nose sto znaci da prije toga taj drot ocam, treba da sedmicno ispali preko 1000 metaka u nekom kontrolisanom okruzenju.E posto vjerujem da ministar sve ovo zna od mene mu puna podrska da sve ovo i sprovede u praksu.Vratio se Valter ;)
AmirBaa

#148 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by AmirBaa »

Tercius wrote:Mislim da uopste nije poenta u kupovini novih vozila, i da se time nece postici nista dugorocno.Mislim da je poenta u kupovini novih namjenskih vozila, jer kakva korist od toga da se kupi i Audi Q7 ako ce mu neki bogalj u Asi probusiti krov borerom da provuce kabal od raddio antene, pa onda dobijes novo auto kojem prokisanjava krov.Druga stvar, vozila treba da budu kasko osigurana a ne da policajac snosi troskove popravke ukoliko dodje do ostecenja prilikom potjere recimo, treca stvar iako je 1.9 TDI masina kod VW jako dobra to ne znaci i da je dobra za policijsku namjenu, ovog puta mislim da bi malo vise kubikaze i konja na 4x4 bilo korisno, po mogucnosti da budu karavani sto radi tovarnog prostora koji se moze namjenski preurediti da bude prostor za transport lica lisenih slobode, sto radi same stabilnosti vozila pri vecim brzinama.Interventne patrole policije bi trebale dobiti namjenski pravljene G classe umjesto Lada Niva, nekakvih Rextona, te mini buseva u formi Fordovih kombija.Policijski motori su poprilicno dobri ali ako izuzmemo nove scootere BMW C 600 sport, F800 BMW i nije bas za Sarajevskih ulica osim za pratnje delegacija.
Pored ovog prvog koraka oko kupovine nove opreme, po meni drugi logicni korak bi bio, izrada projekta da se komplet grad sa svim raskrsnicama pokrije kvalitetnim video nadzorom, te da se na raskrsnice koje ce pored uredjaja za mjerenje brzine imati i ALPR sisteme iliti ga sisteme za automatsko prepoznavanje tablica te takvim sistemom opremiti bar po jedno vozilo u svakoj stanici i naparaviti jedno posebno odjeljenje u MUP-u gdje ce ljudi piljiti u te monitore 24/7 i na takav nacin usmjeravati patrole na terenu.Jedna jako bitna stvar koju sam izostavio iako to nema veze sa kupovinom vozila, a to je nabavka zastitnih kevlar prsluka za policiju i nabavka fizickih prepreka za zasutavljanje vozila, pa postaviti specijalce 24/7 na svaki ebeni izlaz iz grada sa dugim cijevima i tim preprekama pa ce se desiti da jednom neko prodje neopazen sa ukradenim vozilom, pa mozda i drugi put, al treci put kad zapomaga neka patrola da pucaju na njih iz Audija q7, nesto sve kontam da bi im bio i zadnji.Naravno da je greska sto ovoliko uniformisane policije ima po gradu, pola od toga po mom misljneju treba istjerati na ulicu u civilu, pa cak ako treeba staviti ih da nosaju narandje po konzumu i preslazu police po tim kriticnim poslovnicama gdje se desavaju pljacke.Al prije toga treba ohrabriti policiju da puca i da "ubija" razbojnike, a naravno prije toga ti koji ce eventualno pucati trebaju da budu sigurni u sebe i u oruzje koje nose sto znaci da prije toga taj drot ocam, treba da sedmicno ispali preko 1000 metaka u nekom kontrolisanom okruzenju.E posto vjerujem da ministar sve ovo zna od mene mu puna podrska da sve ovo i sprovede u praksu.Vratio se Valter ;)
Iako se nikad ne slazem s tobom dobar post :thumbup: pogotovo za policajce u civilu. U tramvaje ih takodjer treba malo staviti, tamo svakodnevno ima sitnih pljacki i pokusaja pljacke :thumbup:
calculator

#149 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by calculator »

Tercius wrote:Mislim da uopste nije poenta u kupovini novih vozila, i da se time nece postici nista dugorocno.Mislim da je poenta u kupovini novih namjenskih vozila, jer kakva korist od toga da se kupi i Audi Q7 ako ce mu neki bogalj u Asi probusiti krov borerom da provuce kabal od raddio antene, pa onda dobijes novo auto kojem prokisanjava krov.Druga stvar, vozila treba da budu kasko osigurana a ne da policajac snosi troskove popravke ukoliko dodje do ostecenja prilikom potjere recimo, treca stvar iako je 1.9 TDI masina kod VW jako dobra to ne znaci i da je dobra za policijsku namjenu, ovog puta mislim da bi malo vise kubikaze i konja na 4x4 bilo korisno, po mogucnosti da budu karavani sto radi tovarnog prostora koji se moze namjenski preurediti da bude prostor za transport lica lisenih slobode, sto radi same stabilnosti vozila pri vecim brzinama.Interventne patrole policije bi trebale dobiti namjenski pravljene G classe umjesto Lada Niva, nekakvih Rextona, te mini buseva u formi Fordovih kombija.Policijski motori su poprilicno dobri ali ako izuzmemo nove scootere BMW C 600 sport, F800 BMW i nije bas za Sarajevskih ulica osim za pratnje delegacija.
Očito da i ti i "Valter" zaboravljate na "cokule", jedan od bitnijih dijelova opreme policijskog nadzora u sigurnosti stanovništva :D

Ovo sve iznad je šminka :-)
ranger

#150 Re: ISMIR JUSKO ŠVABO

Post by ranger »

AmirBaa wrote:
Iako se nikad ne slazem s tobom dobar post :thumbup: pogotovo za policajce u civilu. U tramvaje ih takodjer treba malo staviti, tamo svakodnevno ima sitnih pljacki i pokusaja pljacke :thumbup:
haha i ja.
@tercius: Sta si uradio s pravim Terciusom?
Ali moram ipak postaviti logicno pitanje za ovo boldirano, zar nisu i sad auta osigurana? Ustvari, kako uopce funkcionise osiguranje za policijska auta, posto se nadam da je nemoguce da nemaju osiguranje!? Sta policajac razbije auto zbog leda? Jel i njemu pisu "nije prilagodio brzinu..."?
NARAVNO, da trebaju s ljudi skinut odgovornost za eventualnu stetu na autu u potjeri... ali isto tako uvesti kontrolu nacina na koji se auta koriste da ne bude lupanja auta jer neko zuri da razduzi auto pa da stigne na ligu prvaka...
Ovaj drugi pasus Jusko sutra moze uvesti (ili bilo ko ko ima ovlasti.. posto Allah dragi vise ne zna ko je u policiji ovlasten za sta...), sta ih sprijecava da prebace dio policajaca u civil da se vrte oko banaka, konzuma i slicnog... sta ih sprijecava da stave ljude na izlaze iz grada?
Dakle, pokazi Jusko ljudima da stvarno mislis to sto pricas, pare namaknut za nova auta, pistolje, pancire pizde materine jeste tesko to i ja znam, al de uradi ono sto mozes, pa zaradi ako treba i koji politicki poen i za stranku, i Fahru i 5-10 ako treba, ali nek narodu bude bolje.
Post Reply