Kako iseliti podstanara iz stana?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#126 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by karanana »

cuvaj se.

i javi sta se desava.
semsasuljakovic

#127 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by semsasuljakovic »

Iza Horizonta wrote:
semsasuljakovic wrote:Danas otišao to da riješim. Pokupio račune - preko milju duga napravio za par mjeseci. Otišao do policije, objasnio mu situaciju, veli to su stvari za suda ali slobodno promijeni bravu, tvoj je stan. Zovnem bravara, obijem, unutra njegov namještaj stoji. Neka stoji. Platim momku da mi stavi novu bravu, a ovaj ako hoće namještaj neka plati dug pa će dobit. Od komšija saznajem da je muljator i da taj sigurno neće otići na policiju, jer bi tako sam sebe sjebao. Dao sam instrukcije komšijama da u slučaju da pokuša obiti stan zovu policiju.
a vađenje bubrega i koštane srži da se namiri dug?Šta si napravio opet ćeš ti platit dug!!
Ostao je sav njegov namještaj unutra, sad mogu izdavati stan kao namješten :D
100 maraka veća kirija, za 10 mjeseci otplaćen dug :D
vjesticanametli

#128 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by vjesticanametli »

semsasuljakovic wrote:Danas otišao to da riješim. Pokupio račune - preko milju duga napravio za par mjeseci. Otišao do policije, objasnio mu situaciju, veli to su stvari za suda ali slobodno promijeni bravu, tvoj je stan. Zovnem bravara, obijem, unutra njegov namještaj stoji. Neka stoji. Platim momku da mi stavi novu bravu, a ovaj ako hoće namještaj neka plati dug pa će dobit. Od komšija saznajem da je muljator i da taj sigurno neće otići na policiju, jer bi tako sam sebe sjebao. Dao sam instrukcije komšijama da u slučaju da pokuša obiti stan zovu policiju.
:thumbup: svaka cast....
SkyLimit

#129 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by SkyLimit »

Pa gdje ce veceras nocit podstanar?
Edin H.

#130 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Edin H. »

SkyLimit wrote:Pa gdje ce veceras nocit podstanar?
:razz:
Korisnikk

#131 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Korisnikk »

Veoma interestantna tema. Željno iščekujem da vidim kako će se stvari razviti. :D
Alfons Kauders

#132 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Alfons Kauders »

semsasuljakovic wrote:
Iza Horizonta wrote:
a vađenje bubrega i koštane srži da se namiri dug?Šta si napravio opet ćeš ti platit dug!!
ha ja

pragmatik coek!

:D
problemnatravunu

#133 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by problemnatravunu »

Čitam sve ovo, i sjetim se situacije kod jednog jarana, izdaje on stan,neće da ga proda, a ja mu savjetujem da ga proda za nekih 100 000 KM i pare oroči na barem 5 godine -rekohmu, sa stanom samo belaj i obaveza, ovako , vidi da dogovoris kakvu povoljnu kamatu i uzivaj!
Mozda to sa kamatama jeste manje para, ali DALEKO MANJE glavobolje!
On ipak izdavao, par godina svasta bilo, i normalnih ljudi, ali i šljama koji kasnije pobjegao....prije 2 godine nadjem mu ja familiju, normalnu, urbanu, kulturnu,obrazovani ljudi, moji prijatelji... eto, od tada se usrećio, a vidjecemo do kada ce trajati, tj, kada će ti odluciti da kupe svoj stan i odu iz podstanarstva :D
Radio Sarajevo

#134 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Radio Sarajevo »

I mene živo interesuje šta će dalje biti.

Mislim da si uradio najbolju opciju, bez obzira šta ti ovi pravnici govore. Naravno, svi njihovi savjeti su "nađi dobrog advokata", što bi te koštalo mnogo više nego što ti ovaj duguje.

Ja sam u životu u Bosni imao šest slučajeva na sudu i sve sam ih dobio, a nikad nisam angažovao advokata. Jednostavno sam pročitao zakone, skontao gdje mogu dobiti, a gdje ne mogu, i uvijek sam imao sreću da druga strana dođe potpuno nepripremljena. Čak sam dobio slučaj protiv četiri policajca koje sam uhvatio u laži, a koji su mislili da će uspjeti zaštititi jedni druge.

Naravno, u ovakvim situacijama nikad nisam htio da se zajebajem po sudovima jer znam vrlo dobro koliko bi to dugo trajalo.

Ako je ovdje vlasnik napravio nekakvo krivično djelo, podstanar će to morati da dokaže, a to će i njemu biti vrlo teško.

Sretno, haveru.
Korisnikk

#135 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Korisnikk »

Radio Sarajevo wrote:I mene živo interesuje šta će dalje biti.

Mislim da si uradio najbolju opciju, bez obzira šta ti ovi pravnici govore. Naravno, svi njihovi savjeti su "nađi dobrog advokata", što bi te koštalo mnogo više nego što ti ovaj duguje.

Ja sam u životu u Bosni imao šest slučajeva na sudu i sve sam ih dobio, a nikad nisam angažovao advokata. Jednostavno sam pročitao zakone, skontao gdje mogu dobiti, a gdje ne mogu, i uvijek sam imao sreću da druga strana dođe potpuno nepripremljena. Čak sam dobio slučaj protiv četiri policajca koje sam uhvatio u laži, a koji su mislili da će uspjeti zaštititi jedni druge.

Naravno, u ovakvim situacijama nikad nisam htio da se zajebajem po sudovima jer znam vrlo dobro koliko bi to dugo trajalo.

Ako je ovdje vlasnik napravio nekakvo krivično djelo, podstanar će to morati da dokaže, a to će i njemu biti vrlo teško.

Sretno, haveru.
Ispravi me ako griješim ali ja ne vidim da mu je iko savjetovao da uzme advokata.
Radio Sarajevo

#136 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Radio Sarajevo »

Korisnikk wrote:
Radio Sarajevo wrote:I mene živo interesuje šta će dalje biti.

Sretno, haveru.
Ispravi me ako griješim ali ja ne vidim da mu je iko savjetovao da uzme advokata.
Pa nisi možda ti, ali pročitaj cijelu temu, pa ćeš vidjeti.
bingov buraz

#137 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by bingov buraz »

semsasuljakovic wrote:
Iza Horizonta wrote:
:izet: :thumbup:
Radio Sarajevo

#138 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Radio Sarajevo »

Korisnikk wrote: Ispravi me ako griješim ali ja ne vidim da mu je iko savjetovao da uzme advokata.

Evo vidim da si ti spominjao da podstanar ima neka prava, s čim se ja slažem, ali ne mislim da sam podstanar zna da se izbori za sebe.

On bi dobio eventualni sudski slučaj samo ukoliko podnese tužbu, a da bi to uradio, mora biti dobro naoružan argumentima i dokazima. U ovom slučaju se vlasnik može praviti budala i reći da ovaj nikad nije živio tu, bez obzira gdje je prijavljen, pa onda tjerati mak na konac.

Efikasnost sudova je takva da su i jedan i drugi najebali ako krenu na sud. Zbog toga, nažalost, pomaže samo sila, i to je čovjek i uradio.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#139 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Truba »

moj bivsi gazda je pričao da ima i kucu koju ne smije iznajmiti
jer se boji da mu je ne zapale...stan ipak ne smiju jer mogu nekog ubiti...kuca sa okućnicom pak ne
a davo bi je za kiriju ...zenica

komsinica baka kad smo odlazili rekla da smo najbolji podstanari bili koji se niau čuli
a kakvi su prije bili govorilo mi je to da su nam non stop na vrata dolazili po cigaru i otvarace za vino :mrgreen: :skoljka: :skoljka: dernecilo se
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#140 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Yahweh »

Bem ti zakon, ne mogu da vjerujem...

Kao što neko rece, nova brava, iskljuci struju, vodu, grijanje.. Kad izađe vani iznesi stvari i zdravo. Pa nek on tebe tuzi, ganja po sudu boli te briga..Ne kontam, podstanar ce zvati policiju i reci sta? Nisam placao kiriju 2 mjeseca, nisam placao najam stana i gazda me izbacio, de vratite me nazad? Da ti sad njega tuzis više bi mu odgovaralo, ovako, ti se napravi budala i zdravo.
Ako si dobar sa komsijama lijepo im objasni o cemu se radi i sigurno ce i oni stati na tvoju stranu.

Također komotno mozes reci da si izasao covjeku u susret, nije imao krov nad glavom, ti mu dao dok se ne snađe, nađe posao, međutim niti placa rezije niti se trudi da nadje posao.. ono, come'on
modem33

#141 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by modem33 »

Capsicum wrote:Iz iskustva sa nasim pravnim sistemom ne bi se uopste trudio da nesto preko suda ganjam, jer to kosta novca, zivaca i vremena. Odes fino u elektrodistribuciju i podneses zahtjev za privremeno iskljucenje sa distributivne mreze. E da vidim toga ko ce zivjet bez struje u danjasnje vrijeme... To ti je najelegantnije rjesenje.

Ako su toliki ludjaci da ni tada ne izadju, onda bih vjerovatno isao na promjenu brave i izbacivanje svih njihovih stvari ispred zgrade dok nisu tu. Pa nek se onda oni bave tuzbama i tako dalje, ako im se isplati. Nek ih vrate u posjed, opet bih im isto napravio prvom prilikom. Obzirom koliko je nase sudstvo ekspeditivno, nacekao bi se i taj podstanar da ga vrate u posjed, pa mislim da bi svako ko ima imalo pameti u glavi sam odustao od sudskog rjesavanja stvari... A da ne govorim da angazovanje advokata, kojekakve takse i slicne gluposti, sve to kosta. Puno je jeftinije iznajmiti drugi stan.

Studenti prava ti mogu citirati ovdje koja sve prava podstanari imaju, sta ti mogu uraditi, ali jedno je na papiru, a sasvim drugo u stvarnosti.

A inace mi fakat nije jasno da neko moze biti toliko djubre da zivi u tudjem stanu i nece iz njega da izadje. To je silovanje pravnog sistema. Koristis to sto sudovi sporo rade u svoju korist. I sta nekome treba da sebi pravi neprijatelja?!

Pa ako nisu mogli platiti struju ..... onda nemaju ni za tuzbe .... 8-) tako da je vlasnik stana vec 1:0 poveo :bih:
semsasuljakovic

#142 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Ma nema ovaj lik ni za kifle, vjerujte mi. Pričao sam sa komšijama, često im tražio 10-20 KM da kupi lafo mlijeko za dijete... Prodavao im kojekakve stvari, plazma TV, ovo ono... Svaki dan iznosio stvari iz stana, prodavao. Meni ispričao jednu priču čime se bavi, drugom drugu, trećem treću. U zadnje vrijeme kaže izlazio vani ispred zgrade i u autu sa sumnjivim tipovima sjedio po 20-ak minuta... Onda odjednom nestao i neki bajkeri počeli dolazit i tražit ga svako par dana... Tako da smo mi došli do zaključka da se zamjerio pogrešnim tipovima, ili se zadužio kod kamatara i sad to ne može da otplati, a jedini način da ih se riješiš jeste da se ispariš sa lica zemlje da te ne mogu locirat. Zato sam siguran da se on više neće pojavit u ovom stanu, jer što ga više ovi ne mogu nać to mu kamata sve više raste, ovaj je završio ne sa stanom već sa Bosnom i Hercegovinom.

Žao mi je samo njegove žene i djeteta, međutim u pretincu nađem pismo na njeno ime, kad šta će ti bit tuže je zbog dugova za telefonski broj. Dakle to je sve uhodana shema, samo dugove prave pa se ti jebi.
modem33

#143 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by modem33 »

Ako je muljator ..... 100% nece otici policiji ... jer najvjerovatnije da je u 99,9% slucajeva evidentiran kod policije ... Znam iz ikustva takve .... ili ako nema dosije .... najvjerovatnije je poznat policajcima .... tako da nece smjeti. Mislim moze se on folirati jos par dana na blef .... :roll:
Korisnikk

#144 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Korisnikk »

semsasuljakovic wrote:Ma nema ovaj lik ni za kifle, vjerujte mi. Pričao sam sa komšijama, često im tražio 10-20 KM da kupi lafo mlijeko za dijete... Prodavao im kojekakve stvari, plazma TV, ovo ono... Svaki dan iznosio stvari iz stana, prodavao. Meni ispričao jednu priču čime se bavi, drugom drugu, trećem treću. U zadnje vrijeme kaže izlazio vani ispred zgrade i u autu sa sumnjivim tipovima sjedio po 20-ak minuta... Onda odjednom nestao i neki bajkeri počeli dolazit i tražit ga svako par dana... Tako da smo mi došli do zaključka da se zamjerio pogrešnim tipovima, ili se zadužio kod kamatara i sad to ne može da otplati, a jedini način da ih se riješiš jeste da se ispariš sa lica zemlje da te ne mogu locirat. Zato sam siguran da se on više neće pojavit u ovom stanu, jer što ga više ovi ne mogu nać to mu kamata sve više raste, ovaj je završio ne sa stanom već sa Bosnom i Hercegovinom.

Žao mi je samo njegove žene i djeteta, međutim u pretincu nađem pismo na njeno ime, kad šta će ti bit tuže je zbog dugova za telefonski broj. Dakle to je sve uhodana shema, samo dugove prave pa se ti jebi.
I planiraš li nakon svega ovoga ponovo izdati stan? hahahhah
semsasuljakovic

#145 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Korisnikk wrote:
semsasuljakovic wrote:Ma nema ovaj lik ni za kifle, vjerujte mi. Pričao sam sa komšijama, često im tražio 10-20 KM da kupi lafo mlijeko za dijete... Prodavao im kojekakve stvari, plazma TV, ovo ono... Svaki dan iznosio stvari iz stana, prodavao. Meni ispričao jednu priču čime se bavi, drugom drugu, trećem treću. U zadnje vrijeme kaže izlazio vani ispred zgrade i u autu sa sumnjivim tipovima sjedio po 20-ak minuta... Onda odjednom nestao i neki bajkeri počeli dolazit i tražit ga svako par dana... Tako da smo mi došli do zaključka da se zamjerio pogrešnim tipovima, ili se zadužio kod kamatara i sad to ne može da otplati, a jedini način da ih se riješiš jeste da se ispariš sa lica zemlje da te ne mogu locirat. Zato sam siguran da se on više neće pojavit u ovom stanu, jer što ga više ovi ne mogu nać to mu kamata sve više raste, ovaj je završio ne sa stanom već sa Bosnom i Hercegovinom.

I planiraš li nakon svega ovoga ponovo izdati stan? hahahhah
Da, ali samo po preporuci :D
karanana

#146 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by karanana »

jesu li dolazili popodne ili navecer?
semsasuljakovic

#147 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

karanana wrote:jesu li dolazili popodne ili navecer?
Naveče, i to samo u jednoj sobi budu koja se ne vidi sa strane kojoj se prilazi zgradi, u ostalima ne pale nikad svjetlo... Jasno je kao dan da se kriju od nekog.
karanana

#148 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by karanana »

semsasuljakovic wrote:
karanana wrote:jesu li dolazili popodne ili navecer?
Naveče, i to samo u jednoj sobi budu koja se ne vidi sa strane kojoj se prilazi zgradi, u ostalima ne pale nikad svjetlo... Jasno je kao dan da se kriju od nekog.
mislio sam konkretno veceras nakon promjene brave, da li su dolazili i probali uci?
pa kako im struja nije iskljucena ako su dugovali toliko? ili je placo struju?
semsasuljakovic

#149 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Ne znam da li je iko dolazio, nisam tu ali pitaću komšije kroz koji dan.

A što se struje tiče... E moj pajdo, meni će isključit zbog duga od 30 KM al' kad nakamariš 250 maraka onda nema problema, kamata ide na to što bi ti je isključivali kad ćeš na kraju sve platit.

Hajd struje nisu ni nabili koliko grijanja - 600 KM.
ivannn

#150 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by ivannn »

modem33 wrote:
Capsicum wrote:Iz iskustva sa nasim pravnim sistemom ne bi se uopste trudio da nesto preko suda ganjam, jer to kosta novca, zivaca i vremena. Odes fino u elektrodistribuciju i podneses zahtjev za privremeno iskljucenje sa distributivne mreze. E da vidim toga ko ce zivjet bez struje u danjasnje vrijeme... To ti je najelegantnije rjesenje.

Ako su toliki ludjaci da ni tada ne izadju, onda bih vjerovatno isao na promjenu brave i izbacivanje svih njihovih stvari ispred zgrade dok nisu tu. Pa nek se onda oni bave tuzbama i tako dalje, ako im se isplati. Nek ih vrate u posjed, opet bih im isto napravio prvom prilikom. Obzirom koliko je nase sudstvo ekspeditivno, nacekao bi se i taj podstanar da ga vrate u posjed, pa mislim da bi svako ko ima imalo pameti u glavi sam odustao od sudskog rjesavanja stvari... A da ne govorim da angazovanje advokata, kojekakve takse i slicne gluposti, sve to kosta. Puno je jeftinije iznajmiti drugi stan.

Studenti prava ti mogu citirati ovdje koja sve prava podstanari imaju, sta ti mogu uraditi, ali jedno je na papiru, a sasvim drugo u stvarnosti.

A inace mi fakat nije jasno da neko moze biti toliko djubre da zivi u tudjem stanu i nece iz njega da izadje. To je silovanje pravnog sistema. Koristis to sto sudovi sporo rade u svoju korist. I sta nekome treba da sebi pravi neprijatelja?!

Pa ako nisu mogli platiti struju ..... onda nemaju ni za tuzbe .... 8-) tako da je vlasnik stana vec 1:0 poveo :bih:
ne moraju ni tužit u početku. samo prijavit policiji jer uživaju kaznenopravnu zaštitu.
nepovredivost doma + kazneno djelo samovlasti
zbog oba se ide u zatvor
Post Reply