Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pitt wrote:Uporaba je bosanska ako nisi skonto iz naslova....sem ako ti mislis da su svi bosanci muslimani. Ako ne volis bosnu i bosance ne znam sta trazis ovdje.
pitt wrote:Uporaba je bosanska ako nisi skonto iz naslova....sem ako ti mislis da su svi bosanci muslimani. Ako ne volis bosnu i bosance ne znam sta trazis ovdje.
cheap
u tom kontekstu je bio i moj post, samo nisi skonto...
nego, bio si vec par puta banovan, pa pazi kako se ponasas
A wrote:Hajde ozbiljno sad
Bojana, Esma, Katja, Emina, Amina, Mina, Fatima, Ivana, Ivanka, Andjela
Visnja, Dunja - to su mi tako vudstokovki inspirisana imena
Tarik, Faruk, Malik, Drazen, Marko, Stefan, Slaven, Roman
Faramir od Gondora ...
E baba hajmo sada mjesance praviti
Bojan i Esma-Boema
Katja i Emin-Kamin ve Kamina
itd itd
St.Germain wrote:najljepse bosansko musko ime je Muhamed
najljepse zensko je Zulejha
A wrote:A ovo pitanje "sta je bosansko ime":
Pa odgovor je valjda u dusi onog koji postavlja pitanje. Neko ce u nasoj slozenosti vidjeti smetnju, odbojnost prema onom drugom, otpor prema razlicitosti. Neko drugi u tome nalazi bogatstvo, mogucnost izbora, slobodu. Nije li divno moci odabrati ime za svoje dijete u geografsko-kulturnom rasponu od imena latinskog korjena, hebrejskog, pa preko arapskih do slavenskih? Jednako nam je blisko ime Lea i Lejla, Indira i Marija, Halima i Hermina. Nije li to bogatstvo?
Nije za one koji bi i imena u torove i kojima je necije ime vaznije od onoga sto je u srcu te osobe.
A wrote:A ovo pitanje "sta je bosansko ime":
Pa odgovor je valjda u dusi onog koji postavlja pitanje. Neko ce u nasoj slozenosti vidjeti smetnju, odbojnost prema onom drugom, otpor prema razlicitosti. Neko drugi u tome nalazi bogatstvo, mogucnost izbora, slobodu. Nije li divno moci odabrati ime za svoje dijete u geografsko-kulturnom rasponu od imena latinskog korjena, hebrejskog, pa preko arapskih do slavenskih? Jednako nam je blisko ime Lea i Lejla, Indira i Marija, Halima i Hermina. Nije li to bogatstvo?
Nije za one koji bi i imena u torove i kojima je necije ime vaznije od onoga sto je u srcu te osobe.
Ma joj, sto uopste (ili uopce) obracati paznju, s takvim se likovima ne raspravlja, eventualno koja prozivka, i bjezi kuci mali...