susc_ovjek wrote:Znači država i društvo licemjera.
Moralno dno europe.
Kad je Jugoslavija uvodila red, "da je najbolja, ako ne mogu biti musliman, meni ne valja". Govorim o "mladim muslimanima", ovo je izjava jednog od njih.
E sad kao ja treba da gledam jel Seka valja ili ne valja, a neko mi je nametnuo, tj. nije izabrana pošteno.
Da je najbolja, da napravi bolnicu zlatnom, poserem im se na bolincu. Stvar je principa!
I Nikšiću i njegovom burazu, da ne bude zabune.
Sebija All about
-
PeppermintSA
#126 Re: Sebija All about
- Tabhana
#127 Re: Sebija All about
Njeno imenovanje znači samo jednu jednostavno stvar. Ta stvar je dominacija SDA u svim mogućim institucijama koje žele i toliko su jaki da mogu priuštiti i luksuz postavljanje svoje žene na tu poziciju znajući na ogromno negodovanje koje će doživjeti od šire mase.
Meni je uvijek bilo zanimljivo kako su te žene nadarene od političara, ne mislim samo na nju, nego bilo kojeg. Pogledajte CV svih političara, vidjeti ćete da sve njihove žene rade, uredno i primaju platu od 2000KM pa naviše.
Ovo je čisto pišanje na sirotinju, tj. ovce koje glasaju za promjene. Kakva promjene? U ovoj državi neće nikada biti promjena, veća je demokratija Sjevernoj Koreji nego u Bej-ha, to su činjenice.
Meni je uvijek bilo zanimljivo kako su te žene nadarene od političara, ne mislim samo na nju, nego bilo kojeg. Pogledajte CV svih političara, vidjeti ćete da sve njihove žene rade, uredno i primaju platu od 2000KM pa naviše.
Ovo je čisto pišanje na sirotinju, tj. ovce koje glasaju za promjene. Kakva promjene? U ovoj državi neće nikada biti promjena, veća je demokratija Sjevernoj Koreji nego u Bej-ha, to su činjenice.
- kamen spoticanja
-
Novak20
#129 Re: Sebija All about
Posao za ministarstvo/ministarstva zdravlja i ministarstvo rada i soc. politike ali po meni ispravna i dobra inicijativa koju bi trebalo realizovati na način da se primjenjuje i na sve druge koji paralelno (prijavljeni i neprijavljeni) rade u državnoj službi, institucijama, JU i državnim preduzećima.kamen spoticanja wrote:Malo smo gospoju zaboravili![]()
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/267 ... Z.facebook
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#130 Re: Sebija All about
ovo čak ima smisla i podržavam, ali pod uslovom da se obaveza zdravstvenog osiguranja proširi i na privatne ustanove
jebe se meni čija je ustanova dok mi pruža kvalitetnu uslugu, a pun mi je kurac plačanja zdravstvenog osiguranja od kojeg nemam apslutno nikakve koristi.
centralni problem neefikasnosti našeg zdravstvenog sistema je u lošem sistemu zdravstvenog osiguranja koje dovodi do toga da niko nije zadovoljan čitavim sistemom zdravstva, ni onaj koji ne plaća a još manje onaj ko plaća.
zdravstvenim ustanovama i radnicima treba plaćat po učinku a nas koji plaćamo pustite da sami biramo doktore i ustanove
jebe se meni čija je ustanova dok mi pruža kvalitetnu uslugu, a pun mi je kurac plačanja zdravstvenog osiguranja od kojeg nemam apslutno nikakve koristi.
centralni problem neefikasnosti našeg zdravstvenog sistema je u lošem sistemu zdravstvenog osiguranja koje dovodi do toga da niko nije zadovoljan čitavim sistemom zdravstva, ni onaj koji ne plaća a još manje onaj ko plaća.
zdravstvenim ustanovama i radnicima treba plaćat po učinku a nas koji plaćamo pustite da sami biramo doktore i ustanove
- kamen spoticanja
#131 Re: Sebija All about
Naravno jer sve sto vrijede u ovoj drzavi ce na koncu uteci za njemacku zbog malih plata
ostat ce nam samo nehljebi i neradnici koji ce kasapit bolesnike
-
Novak20
#132 Re: Sebija All about
JoseMujica wrote:ovo čak ima smisla i podržavam, ali pod uslovom da se obaveza zdravstvenog osiguranja proširi i na privatne ustanove
- and
#133 Re: Sebija All about
kad smo kod plaćanja,državi se više isplati da doktoru da dobru platu i da za tu platu mjesečno uradi 10 operacija,nego da privatno radi te operacije pa da mu se svaka posebno plaćaJoseMujica wrote:ovo čak ima smisla i podržavam, ali pod uslovom da se obaveza zdravstvenog osiguranja proširi i na privatne ustanove
- JoseMujica
#134 Re: Sebija All about
and wrote:kad smo kod plaćanja,državi se više isplati da doktoru da dobru platu i da za tu platu mjesečno uradi 10 operacija,nego da privatno radi te operacije pa da mu se svaka posebno plaćaJoseMujica wrote:ovo čak ima smisla i podržavam, ali pod uslovom da se obaveza zdravstvenog osiguranja proširi i na privatne ustanove
u to ne ulazim šta se državi isplati
mene kao korisnika samo zanima da dobijem barem pristojnu uslugu za one pare što mi trenutno hajdućki otimaju...te pare od zdravstvenog osiguranja su moje pare i neču da me ograničavaju gdje ću se lijećiti za svoje peneze
trenutno kako stvari stoje bolje bi mi bilo da ne plačam
kad se sredi sistem osiguranja, naplate i plaćanja usluga, sredit če se i ćitav zdravstveni sektor po domino principu
- piupiu
#135 Re: Sebija All about
Ovo i mene brine. Smanjiće im plate, zabraniti privatluk = ...kamen spoticanja wrote:Naravno jer sve sto vrijede u ovoj drzavi ce na koncu uteci za njemacku zbog malih plata
- omega369
#136 Re: Sebija All about
3-4 milje mala plata?? prije da ce pobjeci sto im ukida "peškeše"
a mozda je i vrijeme da govna odu
-
julisiz es grant
#137 Re: Sebija All about
Plate zdravstvenih radnika u FBiH određene su Kolektivnim ugovorom iz 2007, koji je još na snazi. Tamo je tačno određeno na koji način se primanja obračunavaju, i legalno ne mogu ići ispod, ali ni PREKO toga. A iz nedavno prezentiranih podataka vidi se da pojedinci na KCUS-u imaju enormno visoka primanja, koja se nikako ne uklapaju, i koja svakako treba ispitati.piupiu wrote:Ovo i mene brine. Smanjiće im plate, zabraniti privatluk = ...kamen spoticanja wrote:Naravno jer sve sto vrijede u ovoj drzavi ce na koncu uteci za njemacku zbog malih plata
-
palermo
#138 Re: Sebija All about
Koje tri-četiri milje ???omega369 wrote:![]()
![]()
3-4 milje mala plata?? prije da ce pobjeci sto im ukida "peškeše"
a mozda je i vrijeme da govna odu
- and
#139 Re: Sebija All about
pa mora se gledati šta se državi isplati jer jedino tako možemo dobiti adekvatnu i kvalitetnu uslugu.JoseMujica wrote:and wrote:kad smo kod plaćanja,državi se više isplati da doktoru da dobru platu i da za tu platu mjesečno uradi 10 operacija,nego da privatno radi te operacije pa da mu se svaka posebno plaćaJoseMujica wrote:ovo čak ima smisla i podržavam, ali pod uslovom da se obaveza zdravstvenog osiguranja proširi i na privatne ustanove
u to ne ulazim šta se državi isplati
mene kao korisnika samo zanima da dobijem barem pristojnu uslugu za one pare što mi trenutno hajdućki otimaju...te pare od zdravstvenog osiguranja su moje pare i neču da me ograničavaju gdje ću se lijećiti za svoje peneze
trenutno kako stvari stoje bolje bi mi bilo da ne plačam![]()
![]()
kad se sredi sistem osiguranja, naplate i plaćanja usluga, sredit če se i ćitav zdravstveni sektor po domino principu
treba se kvalitetna reorganizacija zdravstva napraviti,primarna zdravstvena zaštita mora puno više rješavati sitnije probleme i tako rasteretiti bolnice.
naravno treba se omogućiti i pacijentu da bira,ali mu se prvenstveno treba omogućiti da u državnoj bolnici može dobiti uslugu besplatno.
ako želi privatno,nek snosi dio troškova i ponuditi i tu opciju.
- JoseMujica
#140 Re: Sebija All about
šta nekoga boli chuna dže ču se ja lijećiti za svoje pare 
- and
#141 Re: Sebija All about
ti plati gdje hoćeš i liječi se,što kažeš koga boli ć... gdje ćeš se liječiti
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#142 Re: Sebija All about
udarišHe seku po djepu viskoka plata pa sve okolo ujeda i grebe, inače glasali ste evo vam ga
- It_is_a_Leclerc
#143 Re: Sebija All about
Podrska Sebiji u ukidanju duplih primanja parazitima
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#144 Re: Sebija All about
e kad LeklerKe podržava nešta to rode banane na trinidadu ko gljive poslije kišHe
- It_is_a_Leclerc
#145 Re: Sebija All about
pici wrote:e kad LeklerKe podržava nešta to rode banane na trinidadu ko gljive poslije kišHe
- mirzadelibasic
#146 Re: Sebija All about
Zahtjevaj kolektivno izvinjenje od svih koji su te pokušali diskreditirati, a bio si u pravu.It_is_a_Leclerc wrote:Podrska Sebiji u ukidanju duplih primanja parazitima
- It_is_a_Leclerc
#147 Re: Sebija All about
Niko ne može zabraniti ljekarima da imaju privatnu praksu, ali im se može zabraniti da rad u državnoj ustanovi koriste kao svojevrsni casting za dolazak u njihovu privatnu ordinaciju. Uostalom, loš odnos ljekara i pacijenata, upravo dijelom i potiče iz potrebe ljekara da pokažu kako su državne bolnice loše i neuslovne, a njihove privatne ordinacije dobre i kvalitetne.
Ko hoće da radi privatno, neka napusti državnu bolnicu, i mirna Bosna.
Zato podržavam ovaj potez menadžmenta KCUS-a.
- and
#148 Re: Sebija All about
ovo jeste evidentan problem i treba pokušati naći neko rješenje.It_is_a_Leclerc wrote:Niko ne može zabraniti ljekarima da imaju privatnu praksu, ali im se može zabraniti da rad u državnoj ustanovi koriste kao svojevrsni casting za dolazak u njihovu privatnu ordinaciju. Uostalom, loš odnos ljekara i pacijenata, upravo dijelom i potiče iz potrebe ljekara da pokažu kako su državne bolnice loše i neuslovne, a njihove privatne ordinacije dobre i kvalitetne.
ne znam da li je baš to ovo.
šta ćemo imati na klinici ako većina izabere privatnu opciju?
- It_is_a_Leclerc
#149 Re: Sebija All about
Zaposliti mlade i kvalitetne ljekare koji su nezaposleni. Ne treba se plašiti toga.and wrote:ovo jeste evidentan problem i treba pokušati naći neko rješenje.It_is_a_Leclerc wrote:Niko ne može zabraniti ljekarima da imaju privatnu praksu, ali im se može zabraniti da rad u državnoj ustanovi koriste kao svojevrsni casting za dolazak u njihovu privatnu ordinaciju. Uostalom, loš odnos ljekara i pacijenata, upravo dijelom i potiče iz potrebe ljekara da pokažu kako su državne bolnice loše i neuslovne, a njihove privatne ordinacije dobre i kvalitetne.
ne znam da li je baš to ovo.
šta ćemo imati na klinici ako većina izabere privatnu opciju?
- JoseMujica
#150 Re: Sebija All about
ne sekiraj se dovešče SDA tetiča, dajiđiča i amiđiča