ovo ovdje je samo komad zemlje, gdje mi,kao, živimo. radi svako šta hoće.
što se komenantora tiče, sk srbija ima 3 odličnih, svi ih znamo: višković, srđan i darko. ostalo: andrijašević (jedva čekam u narednim kvalama
Moderator: anex
A reci mi, da li je neko puškom natjerao košarkaški savez da proda prava Sportklubu?Warashii wrote:Mnogo vise faktora na sve to utice nego li sto ti tu napisa.
Svi znamo sta je Telemach i sta je SportKlub.
JA sam samo stava da Ligu prvaka ne mora svako da gleda, kao i lige petice. Utakmice reprezentacije su, po meni druga prica, na javnim emiterima svako moze da gleda dok na Sport klubu ne moze.
Mada, da nemas SK vjerujem da bi drugaciju pjesmu pjevao.
Konkretno ovdje govorim o fudbalu, kao zadnjoj vijesti, a o toj stvari zaista ne znam mnogo.PeppermintSA wrote: A reci mi, da li je neko puškom natjerao košarkaški savez da proda prava Sportklubu?
O čemu mi ovdje pričamo?Warashii wrote:Konkretno ovdje govorim o fudbalu, kao zadnjoj vijesti, a o toj stvari zaista ne znam mnogo.PeppermintSA wrote: A reci mi, da li je neko puškom natjerao košarkaški savez da proda prava Sportklubu?
Danas u svijetu jeste sve novac, samo su ono gore nabrojano moje zamjerke.
Ne mozes me ubjediti da SK nije mogao naci ok BH komentatore, pa ne mora Kristica ili Spahu uposliti, ne gotivim niti jednog sa javnih emitera niti najmanje.
Meni je to malo vise od pukog izostavljanja komentatora, sit sam trpanja BiH u hrvatski ili srpski tor.
Jedino mi u BiH bi smo stvari prepustili ekonomiji i trzistu, dok ostali i nisu bas tog misljenja.
Zasto na SK postoje srpski i hrvatski komentatori?
NE slazem se s tobom niti u jednom jedinom dijelu.PeppermintSA wrote:
O čemu mi ovdje pričamo?
Sport Klub je privatna televizija, odnosno kompanija. Svaka privatna kompanija prvenstveno juri profit. Dakle, neko ko je stručan je sjeo, istražio tržište i vidio šta mu je potrebno kako bi zavladao tim tržištem. Da je dotična osoba shvatila da mu je isplativo imati deset bh. komentatora, budi siguran da bi ih on zaposlio jer je u pitanju novac, a novac ne poznaje naciju, politiku, rasu, pol.
Vi se ovdje odnosite prema Sport Klubu kao prema nekoj državnoj instituciji koja ne slijedi načela konstitutivnosti naroda. Mislim, halo? Kao drugo, Sport Klub ima sjedište i u Zagrebu, a ti hrvatski komentatori prenose utakmice iz zagrebačkog studija. Zapitajmo se zašto nema sarajevskog Sport Kluba? Odgovor je jednostavan - pod broj 1, neisplativo je jer bi ti faktički time otvarao studio samo za Bošnjake (malo nas je, razlike u jeziku su premale itd), a pod broj 2 digla bi se kuka i motika kod nas jer u svemu vidimo velikosrpsku i velikohrvatsku hegemoniju. Pri tom, imaš primjer Edina Avdića koji s pravom drži banku na Areni. Zašto? Pa zato jer je najbolji i nikome u Beogradu ne smeta što im glavnu košarkašku riječ, nakon Dragana Šarenca, vodi Bošnjo iz Sarajeva.
Ponavljam, ovdje je riječ o tržištu i o novcu - najbolji prolaze. Jasno je da su Sport Klub i Arena Sport najbolji.
Naravno da je neisplativo.Warashii wrote: NE slazem se s tobom niti u jednom jedinom dijelu.
Isplativo im odkupiti prava prijenosa utakmica BH reprezentacije, koju realno gleda mali broj Srba i Hrvata, a eto kao ne isplati im se imati studio u BiH i/ili nekog komentatora iz BiH.
Nemaju jer ne moraju da imaju, niko se ne buni, boli koga k..., i onako tinejdzeri pricaju i pisu na ekavici, pa ko uopste da se buni, "do jaja jebote" .
Kao prvo, na SK se haman pa nikad ne koristi termin 'naša reprezentacija' - čak i kad Srbi prenose Srbiju ili Hrvati Hrvatsku. Ide se na neutralnost pa se govori 'reprezentacija Srbije' ili 'reprezentacija Hrvatske'. Isti komentator iz Zagreba je prenosio Hrvatsku protiv Italije i BiH protiv Francuske. Prenos je bio identičan. Kao drugo, u BiH nema dobrih komentatora i tu počinje i prestaje sva priča. Nema ni jedan jedini dobar komentator na bilo kojoj bh. televiziji - BHT1, FTV, OBN, Hayat, Face-u - svi su od reda kurčine. Bolje slušati Srbe i Hrvate nego patiti se sa tim kvazikomentatorima.Warashii wrote:Žao mi je, moje mišljenje nije takvo.
U ovom slučaju najmanje što tražim jeste situacija u kojoj komentator može reći "nasa reprezentacija" a da to nije Hrvatska ili Srbija.
A kad mi igramo, komentatori na Sport Klubu otvoreno navijaju protiv nas? Daj, nemoj bombe bacati. Dao sam ti konkretan primjer od sinoć - hrvatski komentator je identično komentarisao našu utakmicu protiv Francuza i njihovu utakmicu protiv Talijana. Navijao je i za nas i za Hrvate, što je normalno, samo što nije urlikao i dernjao se, nego je pokušavao biti objektivan i koliko-toliko djelovati neutralno.Warashii wrote:Mah ne žalim ni ja za ovim komentatorima iz javnih servisa, to je go k.... ali tvrditi da nema je već malo problematično.
Svjedočio sam raznim nebulozama i komentatora ba SK.
Jbte raspiše se konkurs i opleti, našlo bi se dobrih komentatora.
Nisam siguran za ta prenošenja reprezentacija, možda i jeste ali nedavno gledam jednu utakmicu Srbije na SK i čovjek otvoreno, naravno, navija za Srbiju.
I to je ok. Nije ok pokušati prikazati to kao o objektivno komentarisanje utakmice. Mislim jbga nisam glup.
Jbga po tebi mi smo kar... malo smo tržište, nemamo komentatora, ne treba nam ovo ili ono. Sorry jako nisko mišljenje imaš o sebi a onda i nama.
Nadam se da ce dobiti uskoro licencuvejza00 wrote:je.bem i njima mater......ne moram nikad gledat reprezentaciju al iz principa necu uzeti telemach nikad.....oni drze monopol na sport klub i sportske programe, a licemjeri se zale kako drzava im neda da budu cetvrti mobilni operater![]()
Pa upravo je problem što u svemu vidimo neku zavjeru. Priča o velikosrpskoj i velikohrvatskoj hegemoniji samo što ne iskače iz paštete. Evo, da je obrnuta situacija - da Sport Klub i Arena prenose sav regionalni sport osim bh. sporta, da se emituju u svim Ex-Yu republikama osim BiH, ovdje bi se pisalo kako je to udar na Bošnjake i kako nas namjerno izbjegavaju. Mislim, stvarno ne kontam.Warashii wrote:A ne znam.
Do sada nisu imali prilike raditi fudbalske utakmice nase reprezentacije.
Bilo kako bilo, neko ce i dalje morati da radi stream, jer nemaju svi SK kanale.
Mozda tebi nije zavjera, i nije neka aman za aman, al mi se ne svidjaju ove stvari koje sam nabrojao.
Tebi su ok, meni nisu.
Upravo tako.un1ted wrote:Nadam se da ce dobiti uskoro licencuvejza00 wrote:je.bem i njima mater......ne moram nikad gledat reprezentaciju al iz principa necu uzeti telemach nikad.....oni drze monopol na sport klub i sportske programe, a licemjeri se zale kako drzava im neda da budu cetvrti mobilni operater![]()
Tamo gdje posluju, 15eura, 3.000 minuta, 50gb interneta. Sta ti nudi ovaj domaci operater za te cijene?
Sto se tice prava, domaci operater je mogao kupit ista, i telemach nema nista s tim. Svoju ljutnju usmjeri na pravu adresu.
Da neko od njih ne prenosi onda bi bila prihvacena ponuda javnog emitera i to bi bilo to, nije nikakva propast svijeta, kao sto ti pokusavas tu naci neku zavjeru tako isto je ima i u ovom drugom slucaju,PeppermintSA wrote:Pa upravo je problem što u svemu vidimo neku zavjeru. Priča o velikosrpskoj i velikohrvatskoj hegemoniji samo što ne iskače iz paštete. Evo, da je obrnuta situacija - da Sport Klub i Arena prenose sav regionalni sport osim bh. sporta, da se emituju u svim Ex-Yu republikama osim BiH, ovdje bi se pisalo kako je to udar na Bošnjake i kako nas namjerno izbjegavaju. Mislim, stvarno ne kontam.Warashii wrote:A ne znam.
Do sada nisu imali prilike raditi fudbalske utakmice nase reprezentacije.
Bilo kako bilo, neko ce i dalje morati da radi stream, jer nemaju svi SK kanale.
Mozda tebi nije zavjera, i nije neka aman za aman, al mi se ne svidjaju ove stvari koje sam nabrojao.
Tebi su ok, meni nisu.
Živiš u državi u kojoj javni servis samo što nije umro. U državi u kojoj su privatne televizije dužne i bogu i narodu, u kojoj ni jedan domaći kanal nije u stanju prenositi domaće lige, u kojoj državni Telecom kolje stanovništvo koje želi pogledati utakmicu domaće fudbalske lige. Onda se pojave dva regionalna kanala koja prenose sve: tvoje tenisere, tvoje atletičare, tvoje reprezentacije, tvoje klubove u regionalnim ligama i u Evropi, čak i nacionalne kupove, kao i apsolutno sav evropski i svjetski sport. I to čine na jedan jako profesionalan i kvalitetan način: sportski im dnevnici obuhvataju i tvoj sport, komentatori im otvoreno navijaju za tebe, ali tebi smeta što nema Bahe koji će svršavati na zmajeve i dijamante.
I da je prihvaćena ponuda javnog emitera, imali bi mnogo lošije prenose. O tome i pričam. Ovdje bi neki da se gaji monopol javnog emitera. Ja sam protiv toga, jer javni emiter ne radi apsolutno išta kako bi bio konkurentan.Warashii wrote: Da neko od njih ne prenosi onda bi bila prihvacena ponuda javnog emitera i to bi bilo to, nije nikakva propast svijeta, kao sto ti pokusavas tu naci neku zavjeru tako isto je ima i u ovom drugom slucaju,
Taj javni servis broji svakako svoje zadnje dane, ovo je samo jos jedan ekser u sanduk javnog emitera.
Kvalitetan nacin je normalan jer to je jbni sportski kanal, i bilo bi sramotno da je drugacije.
Istovremeno ti tvoji posteni drze monopol tj. Telemach/Sportklub, ali ne oni su u tvojim ocima olicenje postenjacina.
Opet kazem, po ko zna koji put, ne spominjem niti jednog od komentatora, sadasnjih ili prijosnjih jer su go k..., taj Baho je bio zaista dobar komentator dok nije posao turati nos gdje mu nije mjesto, sada se lik totalno pogubio, al on nije tema price.
Raspises konkurs, trazis BH komentatore, nadjes i mirna Bosna.
Al ne bolji su oni. Jos iz ExYu pa do danasnjih dana.
Za Igora Kristica ili Velida Spahu Baho je doajen sportskog novinarstva.PeppermintSA wrote:I da je prihvaćena ponuda javnog emitera, imali bi mnogo lošije prenose. O tome i pričam. Ovdje bi neki da se gaji monopol javnog emitera. Ja sam protiv toga, jer javni emiter ne radi apsolutno išta kako bi bio konkurentan.Warashii wrote: Da neko od njih ne prenosi onda bi bila prihvacena ponuda javnog emitera i to bi bilo to, nije nikakva propast svijeta, kao sto ti pokusavas tu naci neku zavjeru tako isto je ima i u ovom drugom slucaju,
Taj javni servis broji svakako svoje zadnje dane, ovo je samo jos jedan ekser u sanduk javnog emitera.
Kvalitetan nacin je normalan jer to je jbni sportski kanal, i bilo bi sramotno da je drugacije.
Istovremeno ti tvoji posteni drze monopol tj. Telemach/Sportklub, ali ne oni su u tvojim ocima olicenje postenjacina.
Opet kazem, po ko zna koji put, ne spominjem niti jednog od komentatora, sadasnjih ili prijosnjih jer su go k..., taj Baho je bio zaista dobar komentator dok nije posao turati nos gdje mu nije mjesto, sada se lik totalno pogubio, al on nije tema price.
Raspises konkurs, trazis BH komentatore, nadjes i mirna Bosna.
Al ne bolji su oni. Jos iz ExYu pa do danasnjih dana.
Nisam ja rekao da su Telemach i Sportklub poštenjačine. Njihov monopol funkcioniše u vidu tržišta, a ne zahvaljujući političkim odlukama i dekretima. Oni imaju ubjedljivo najbolju ponudu i na osnovu nje su u stanju voditi kolo i diktirati cijene, tempo igre itd. Ako nekome to smeta, neka napravi neki pandan i u sklopu tržišta ih nadmaši, te im prekine monopol.
Baho nikad nije bio dobar komentator.