Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post Reply

Ima li sličnosti u vladavini Nikolaja i Elene Čaušesku i Bakira i Sebije-Seke Izetbegović?

Da-
101
78%
Ne-
29
22%

Total votes: 130

Qler

#126 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Qler »

Stoka, ker samo stoka ne razmislja glavom nego goni đe ih čoban ćera. 20 godina nas sisaju ko ovce jebu ko koze jasu ko magarce i izrabljuju ko konje... Ako nismo stoka hajde mi objasni koji ce normalan čovjek glasati za Radeljasa? Ko ce normalan glasati i za koga ko je bio na vlasti u ovih 20 godina i jebo nam dalje od majke?

Ja za žalost nemam gdje iz ove države, a vjeruj mi kad vidim ko mi bira vlast i ko je na vlasti u Tunguzija je zapad.

A ti mi daj jedan primjer u obih 20 godina sta je napravljeno a da nije od kredita i da nije narodu po lednima i jos sebi nakradu? Koliko je novih bolnica napravljeno? Novih škola? Fomova zdravlja, pozorista, muzeja otvoreno... Daj mi cifru? A koliko su komunisti napravili za 20 godina vlasti?
Zeljocity

#127 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Zeljocity »

Druze vjeruj mi da nije tako, Svedska kao i vecina zapadnih zemalja ima problem sa starenjem stanovnistva i zato primaju dosta stranaca. Eto rod sa kojim sam pricao zivi u Svedskoj i pricali smo o zdravstvu znas kako to vec ide kod nas i pricao mi je da se zna desiti cesto da pacijente zbog nedostatka soba plasiraju u hodnike bolnice i da zbog toga bolnice cak placaju kazne.

Ovdje se kod nas u ovom slucaju prebrzo sudi toj zeni a bez da je iko pozvao na intervju ili na gostovanje na tv:eu.[/quote]

....................................................................................................................

Druže, naravno da ti vjerujem na riječ :D .

Znam da ni u švedskom zdravstvu nije sve idealno pogotovo vezano za doktore ali ne treba pretjerivati i porediti neuporedivo. Ovde se vjerovatno radi o potpunom zatvaranju bolnice sa 600 prijeko potrebnih bolničkih kreveta radi promjene namjene kompletnog objekta i placa.

Prozivani da hoće već bi dali deset intervjua na televiziji ili novinama. Sumnjam da bi ih i jedan novinar u BiH odbio. Svi mi bi rado čuli istinu da ne nagađamo više. Možda su ljudi dobronamjerni i u pravu, ne znam. Ako se imenovanje i mandat gospođe Sebije poklopi sa prodajom zgrade i placa onda nema sumnje da je u pitanju dobro pripremljena pljačka ove deficitarne državne imovine.[/quote]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hehehe ok

A vidi evo i ovaj Dragan Stevanovic koji je gostovao kod Senada kaze da ce na Kosevu biti problema jer jedan dio ljekara ide u penziju itd.. da bolnica Nakas ima popunjenost od nekih 50% a optimalno je 80% jer kako kaz treba imati nekih 20% viska za svaki slucaj + demant je dosao iz bolnice Nakas da se ikoga tjera da predje na Kosevo itd.. znaci bojim se da raspravljamo i dajemo bombasticne naslove podforumima a nemamo pravu sliku cijele price. Zato strpit se malo prije nego se nastavi sa ovim pricama.

Pa nece se nista prodavat itd.. znaci ako dodje do spajanja bolnica znaci manje vise bolnicu Nakas ce prebaciti na Kosevo a prostor bolnice Nakas ce uzeti vlada ili dio vlade ne znam sad i samo na tome ce se ustedit 5 miliona maraka koje danas zbog koristenja prostora se uplacuju na racun SDP:ea????? Mozda je frka oko svega ovoga bas zbog ovih 5 miliona maraka koje SDP nece vise dobijat???

Opet ponavljam milion pitanja malo odgovora treba se strpit malo prije nego se neko pocne javno prozivat i uporedjivati sa diktatorima itd..
Novak20

#128 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Novak20 »

Zeljocity wrote:Druze vjeruj mi da nije tako, Svedska kao i vecina zapadnih zemalja ima problem sa starenjem stanovnistva i zato primaju dosta stranaca. Eto rod sa kojim sam pricao zivi u Svedskoj i pricali smo o zdravstvu znas kako to vec ide kod nas i pricao mi je da se zna desiti cesto da pacijente zbog nedostatka soba plasiraju u hodnike bolnice i da zbog toga bolnice cak placaju kazne.

Ovdje se kod nas u ovom slucaju prebrzo sudi toj zeni a bez da je iko pozvao na intervju ili na gostovanje na tv:eu.
....................................................................................................................

Druže, naravno da ti vjerujem na riječ :D .

Znam da ni u švedskom zdravstvu nije sve idealno pogotovo vezano za doktore ali ne treba pretjerivati i porediti neuporedivo. Ovde se vjerovatno radi o potpunom zatvaranju bolnice sa 600 prijeko potrebnih bolničkih kreveta radi promjene namjene kompletnog objekta i placa.

Prozivani da hoće već bi dali deset intervjua na televiziji ili novinama. Sumnjam da bi ih i jedan novinar u BiH odbio. Svi mi bi rado čuli istinu da ne nagađamo više. Možda su ljudi dobronamjerni i u pravu, ne znam. Ako se imenovanje i mandat gospođe Sebije poklopi sa prodajom zgrade i placa onda nema sumnje da je u pitanju dobro pripremljena pljačka ove deficitarne državne imovine.[/quote]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hehehe ok

A vidi evo i ovaj Dragan Stevanovic koji je gostovao kod Senada kaze da ce na Kosevu biti problema jer jedan dio ljekara ide u penziju itd.. da bolnica Nakas ima popunjenost od nekih 50% a optimalno je 80% jer kako kaz treba imati nekih 20% viska za svaki slucaj + demant je dosao iz bolnice Nakas da se ikoga tjera da predje na Kosevo itd.. znaci bojim se da raspravljamo i dajemo bombasticne naslove podforumima a nemamo pravu sliku cijele price. Zato strpit se malo prije nego se nastavi sa ovim pricama.

Pa nece se nista prodavat itd.. znaci ako dodje do spajanja bolnica znaci manje vise bolnicu Nakas ce prebaciti na Kosevo a prostor bolnice Nakas ce uzeti vlada ili dio vlade ne znam sad i samo na tome ce se ustedit 5 miliona maraka koje danas zbog koristenja prostora se uplacuju na racun SDP:ea????? Mozda je frka oko svega ovoga bas zbog ovih 5 miliona maraka koje SDP nece vise dobijat???

Opet ponavljam milion pitanja malo odgovora treba se strpit malo prije nego se neko pocne javno prozivat i uporedjivati sa diktatorima itd..[/quote]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ma trpim 20 i kusur godina pa mogu još koji dan. Nekada je kompletnoj vladi SR BiH bila dovoljna jedna zgrada SIV-a a sada ih ima najmanje 10 po čitavom Sarajevu. Ne daju se pare od najma samo za SDP. Ako je u pitanju traženje zgrade za Vladu F BiH zašto uzimaju bolnicu koja je namjenski rađena i koju sigurno nije lako preprojektovati za drugu namjenu bez velike love. Neka Vlada F BiH nađe plac kao i Radončić pa nek' napravi novu zgradu. Svakako mi častimo.

A za naslov teme se slažem. Ipak ovo nije jednopartijski sistem u kojem bi mogao iznjedriti bračni par Čaušesku pa ne bih više o ovome.
HM 2011

#130 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by HM 2011 »

Ma samo SDA i to na svim nivoima u jedinstvu je snaga.....

sve u posljednjih 6 stranica sto se moze procitati je obicno pljuvanje po nasoj SDA.. .

postojanje alternative svedeno na daj i nama da nadolmimo dzepove a davanje tog dolmljenja dobodi do nemogucnosti utvrdjivanja odgovornosti za stanje u drustvu.... bez odgovornosti nema ni promjena niti ciljeva....

hocete da odrzite Opcu bolnicu prim dr Abdulah Nakas - postavio sam negdje par prijedloga za rjesavanje problema i ogradio se od toga sa rijecima da ne mogu donjeti precizan sud sta je najbolje jer nemam uvid u cjelokupno stanje...... postoji profesionalna javnost koja se bori i treba da se bori za pozitivne stvari.....

ovo sto se moze vidjeti na ovakvim temama je dovoljan pokazatelj na sta je sve spremna "alternativa" da bi se dokopala vlasti.....

a to pregalackim angazmanom sve manje i manje daje rezultate pa su vrijedjanje poceli plasirati i po forumskim nikovima.....

svi citaoci ove teme moraju imati na umu : imate strucnu javnost koja je duzna baviti se ovim problemom - imate ljude koji su placeni za doprinos drustvu - sta oni odluce to i jeste validno - prestanite siriti defetizam i prestanite nasjedati na sirenje defetizma....

SAMO SDA na svim nivoima - pokazi odgovornost - trazi odgovornost .....

u jedinstvu je snaga.....

bitno je biti bosnjak......

a za sve ove "alternativce" nema jednostavnijeg pitanja - jeste li me ikada platili za moj rad - odgovor je da niste.... jel vam odgovaralo kada pisem po cejfu - jeste..... e i sada pisem po cejfu - uzivajte u citanju a ako imate pameti angazujte me politicki , a posto nemate obraza a popili ste svu pamet svijeta - crknite kad vec hocete - tu vam niko pomoci ne moze.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#131 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by _BataZiv_0809 »

Causesku je sagradio ovo:

Image

A ovi ukidaju postojece :D
Ommadawn

#132 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:Causesku je sagradio ovo:

Image

A ovi ukidaju postojece :D
A narod je bukvalno gladovao dok je on to gradio. Zamisli da samo možeš kupiti jedno jaje po članu porodice i to jednom u mjesecu a ovaj zlatne česme po dvoru ima. I specijalan auto s kojim vozi svoje labradore u šetnju.
I da, ukoliko ne znaš, prije građenja te zgrade zvane Casa Popului na tom mjestu, prethodno je srušen taj kompletan dio Bukurešta sa zgradama visoke arhitektonske vrijednosti. Navodni razlog je bio kao prevencija od urušavanja nakon zemljotresa 1977-e a postoji more dokaza da te zgrade nisu bile ni okrnjene od istog.

Toliko o građenju i rušenju. Ima tu još materijala ali drugom prilikom.
Opetja033

#133 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Opetja033 »

-LIBERO- wrote:
Opetja033 wrote:Bagra Crvena svjesna da nece doci na vlast putem izbora narednih barem 15 godina pa sada trazi ulice, revolucije, krv.
Evo vam kurac. Demokratska smo zemlja. Kod nas se na vlast dolazi putem glasackih kutija.
Ako vam se taj sistem ne svidja kupite lijepo kartu u jednom pravcu za Kubu, Kinu, Sj. Koreju i tamo zivite sa svojim istomisljenicima. Ovdje ce te samo cir od muke zaraditi.

A ti mislis da je demokratija, samo i iskljucivo glasacki cin? Znaci izaberes, zeznes se, ili se taj neko promjeni, i ti trebas, tj.moras, sutiti na svu bahatost svijeta, jer si eto dao glas tim nekim?

I ovo sto se kod nas desava je silovanje demokratije. Ovo se nebi moglo desiti ni u jednoj normalnoj DEMOKRATSKOJ zemlji. Jer postoji sistem, i visoki nivo individualne odgovornosti, i zakonske i moralne/eticke.

A te isprazne fraze o Kubi, Kini, S Koreji i slivno...pa upravo slicne sisteme partiokracije i napravila je, hrani, i lzdrzava stranka u koju se kunes, i tako je zustro branis.

Ostrascenost, tako cesto, zamagli um, i odboji pojedinca od objektivnosti. I ja kod tebe vidim to.
Ma trolam. Naravno da demokratsku vlast mozes rusiti demonstracijama. Samo mi se cini da ovi sto pozivaju na rusenje vlasti nemaju u planu organizovanje nekih novih demokratskih izbora nakon toga. A nije bas ni u duhu demokratije skratiti za glavu demokratski izabranog lidera. Slozicemo se. :mrgreen:

Ne podrzavam ovaj potez. Nisam ni za ni protiv jer nisam upucen. Nisam nikakav ekspert po pitanju zdravstva, hvala Bogu u zivotu nista gore od inekcije nisam morao odraditi.
Cak sta vise, u potpunosti bih se slozio sa Komsicem i njegovom izjavom. Parafraziram, ne ulazim u njenu strucnost (zaista je dosta ljudi hvali) ali da sam na Bakirovom mjesto ovo nikada ne bih uradio. Smeta mi bahatost, neosjetljivost.

Ne zajebaji sa tim o branjenju stranke. Ne pamtim kada sam nesto zadnji put afirmativno napisao o SDA (ili bilo kojoj drugoj stranci u BiH). Sve je to u 5 deka. I sve je do nas. Bas sam neki dan o tome pisao, sa @Chmoljom cini mi se: nista se nece promijeniti dok se nas mentalitet ne promijeni. Dok ne shvatimo da smo MI drzava a ove koje smo izabrali, izabrali smo samo da nas predstavljaju. Iskreno ne vidim neku nadu, niti vidim neki nacin na koji se taj mentalitet moze promijeniti. Upravo iz tog razloga vec duzi period slabo pisem po temama koje se tice domace politicke scene. I kada komentarisem, komentarisem dogadjaje a rijetko kada stranke ili politicare.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#134 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote:
A narod je bukvalno gladovao dok je on to gradio. Zamisli da samo možeš kupiti jedno jaje po članu porodice i to jednom u mjesecu a ovaj zlatne česme po dvoru ima. I specijalan auto s kojim vozi svoje labradore u šetnju.
I da, ukoliko ne znaš, prije građenja te zgrade zvane Casa Popului na tom mjestu, prethodno je srušen taj kompletan dio Bukurešta sa zgradama visoke arhitektonske vrijednosti. Navodni razlog je bio kao prevencija od urušavanja nakon zemljotresa 1977-e a postoji more dokaza da te zgrade nisu bile ni okrnjene od istog.

Ah pa slusaj, svasta se nesto poravnalo da bi danas stajali i Crveni Trg i Trafalgar Skver i Šanz Elize i La Rambla i Park Avenue. Kao što je i prije tih zgrada "visoke arhitektonske vrijednosti" sigurno nešto stajalo, nečiji dom i neko je i radi njih suzu pustio.

Svaki režim ima svoje gladne, a Rumunija nije baš bila toliko bijedna, sve do konca 80-tih. Naravno, daleko od toga da su bili raj na zemlji. Daleko od toga da nisu bili paranoidna diktatura. Ali istina uvijek ima i drugu stranu medalje.

Ja razumijem da ti uglavnom reprodukuješ priču Rumuna koji su imigranti u Švedsku, ali dozvoli da imam i ja svoje iskustvo sa Rumunima i Rumunkama :per: koji žive i rade u Rumuniji. Upoznao sam ih dosta dok sam radio kao turistički vodič i da budem sasvim iskren, prema Čaušeskuu su bili, najblaže rečeno, blagonakloni.
Fudo387

#135 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Ommadawn wrote:

Ah pa slusaj, svasta se nesto poravnalo da bi danas stajali i Crveni Trg i Trafalgar Skver i Šanz Elize i La Rambla i Park Avenue. Kao što je i prije tih zgrada "visoke arhitektonske vrijednosti" sigurno nešto stajalo, nečiji dom i neko je i radi njih suzu pustio.

Svaki režim ima svoje gladne, a Rumunija nije baš bila toliko bijedna, sve do konca 80-tih. Naravno, daleko od toga da su bili raj na zemlji. Daleko od toga da nisu bili paranoidna diktatura. Ali istina uvijek ima i drugu stranu medalje.

Ja razumijem da ti uglavnom reprodukuješ priču Rumuna koji su imigranti u Švedsku, ali dozvoli da imam i ja svoje iskustvo sa Rumunima i Rumunkama :per: koji žive i rade u Rumuniji. Upoznao sam ih dosta dok sam radio kao turistički vodič i da budem sasvim iskren, prema Čaušeskuu su bili, najblaže rečeno, blagonakloni.
Hljebu... :lol:
O'zone
Globalni moderator

#136 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by O'zone »

Crvene_brigade wrote:Posljednja dešavanja vezano za nasilno i neviđeno gašenje legenderne Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš"ponukalo me je da postavim ovakvo pitanje i otvorim gore navedenu temu.

Da li po vašem mišljenu ima sličnosti u političkom djelovanju i ljudskom odnosu između Nikolaja i Elene Čaušesku i Bakira i Sebije-Seke Izetbegović?
Da su krenuli još davno tim putem - Jesu. Da će završiti kao Nikolaj i Elena - Neće. Mi nismo Rumuni mi smo p.....

Mala šačica hoštaplera iz tri konstitutivna naroda vlada kompletnom državom. Jedina stvar na kojoj rade jeste lično bogaćenje kroz propagiranje konstantne međunacionalne napetosti a narod ko narod preživio sranje pa ne vidi do očiju i ne čuje do ušiju.

Ovakvo stanje će da traje još smijem reći desetinama godina.
Fudo387

#137 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Fudo387 »

Bosna je za razliku od Rumunije tog doba, parlamentarna demokratija. Niti su vam potrebni ustanci, niti egzekucije. Sve sto trebate su pametni i obrazovani ljudi, koji ce se udruziti oko neke progresivne ideje, izaci na izbore, uci u vlast i mijenjati postojece stanje. Poredjenje sa porodicom Causesku je toliko retardirano da se s pravom zapitas je li autor teme zdrav, tim prije sto je on ideoloski k'o jaje jajetu sa rumunskim diktatorom, nekadasnjim uvazenim clanom komunisticke internacionale i Titinim teskim haverom.
Ommadawn

#138 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:
Ommadawn wrote:

Ako ti kažem da su krajem 80-ih, dakle prije revolucije, 2 noći spavali Rumuni koji su pobjegli od tog režima da bi dalje bježali za Austriju i Ameriku onda ti je jasno da je moje iskustvo sa Rumunima daleko veće nego ono koje ti misliš da znaš.
Ako već porediš rušenje starog i vrijednog dijela Bukurešta sa izgradnjom Crvenog Trga i šta sve više ne, onda nemoj porediti sa rušenjem postojećeg u BiH.
I veliš imaš iskustvo sa Rumunkama? Ostavi to za podforum Ljubav i Sex, ipak je ovdje riječ o politici ;)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#139 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by hrasno38 »

Zeljocity wrote:Ujedinjavanje bolnica se manje vise svuda po svijetu radi, sta misli bosnjo da se moze po ex-Yu sistemu radit??? E pa bosnjo moj ne moze. Doticna koju prozovate i pljujete je to zasluzila cime? Svojim prezimenom? Pa to je smijesno. Najbolji sud mogu donijeti rezultati njenog rada a koliko sam uspio procitati oni koji su radili u ustanovama gdje je ona sefica bila je hvale, barem dobar dio njih. Smanjila je dugove, troskove, osoblje se bolje ponasa tako da ne vjerujem da je tu gdje jeste samo radi svog prezimena.

Ako imate dokaze ljudi iznesite ih jer mi je muka fakat da citam samo žalopojke a nigdje konkretnih dokaza.
Smanjio bi i ti sve svoje dugove da ti je predsjednik drzave i jedan od najbogatijih ljudi u BiH koji usput drzi najjace firme u Sarajevu...iza ledja!!!!!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#140 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote:
Ako ti kažem da su krajem 80-ih, dakle prije revolucije, 2 noći spavali Rumuni koji su pobjegli od tog režima da bi dalje bježali za Austriju i Ameriku onda ti je jasno da je moje iskustvo sa Rumunima daleko veće nego ono koje ti misliš da znaš.
Ako već porediš rušenje starog i vrijednog dijela Bukurešta sa izgradnjom Crvenog Trga i šta sve više ne, onda nemoj porediti sa rušenjem postojećeg u BiH.
I veliš imaš iskustvo sa Rumunkama? Ostavi to za podforum Ljubav i Sex, ipak je ovdje riječ o politici ;)
Kraj 80-tih sam i sam spomenuo kao krah tog reŽima, ne vidim kako se to kosi sa mojim postom. Gdje su spavali? Kod tebe?

I veliš dvije noći spavanja i odjednom je moje iskustvo nebitno, nit' znaš koliko sam ljudi upoznao, niti koliko sam se družio sa njima, niti njihovu starosnu i svaku drugu strukturu (a mnogi se sjećaju i Čaušeskua i revolucije kao već formirane ličnosti). Haj super :thumbup:

Ne poredim to sa BiH, previše si ti bukvalno shvatio moj inicijalni post, koji je bio ironičnog karaktera.

A ako cemo pošteno, malo gdje su se, kao u BiH, rušile kuće pokrivene šindrom, stare džamije i mezarja da bi se izgradile nove zgrade i saobraćajnice. U čast odbijanja rušenja jedne takve, u svrhu izgradnje Vijećnice, imaš legendu o Inat kući.
Haris033

#141 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Haris033 »

Prijedlog za spajanjem Bosansko-podrinjskog sa Kantonom Sarajevo i Zenicom, Izmetbegovići imaju samo jedan cilj, a to je zaokružiti jednu malu teritoriju i u noj vječno vladati i pri tome zanemariti Unsko-sanski Kanton, Hercegovinu, baš kao i Tuzlu. Hrvatima omogučiti 3. entitet, i sve tako do konačne podjele BiH. Živi bili pa vidjeli. Kako god, treba bježati iz ovog tamnog vilajeta. :run:
Alfons Kauders

#142 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by Alfons Kauders »

Haris033 wrote:Prijedlog za spajanjem Bosansko-podrinjskog sa Kantonom Sarajevo i Zenicom, Izmetbegovići imaju samo jedan cilj, a to je zaokružiti jednu malu teritoriju i u noj vječno vladati i pri tome zanemariti Unsko-sanski Kanton, Hercegovinu, baš kao i Tuzlu. Hrvatima omogučiti 3. entitet, i sve tako do konačne podjele BiH. Živi bili pa vidjeli. Kako god, treba bježati iz ovog tamnog vilajeta. :run:
Sta je tu problem?

Narod je glasao za to, a narod zna. :D

Ali da budem iskren, malo je reci da mi potezi SDA i SBB u zadnje vrijeme griju srce, cisto zato jer dokazuju da sam imao pravo, a inace imam jeben ego. :D Eto vam sad, nisu valjali crveni? Nisu. Nisu valjali ni narandzansti? Jok.

E pa moj narode, ovi su ostali. Za njih ste glasali, za njih ste spaljivali zgrade, sad za njih rintajte kad ste glupi.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#143 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by -LIBERO- »

hrasno38 wrote:
Zeljocity wrote:Ujedinjavanje bolnica se manje vise svuda po svijetu radi, sta misli bosnjo da se moze po ex-Yu sistemu radit??? E pa bosnjo moj ne moze. Doticna koju prozovate i pljujete je to zasluzila cime? Svojim prezimenom? Pa to je smijesno. Najbolji sud mogu donijeti rezultati njenog rada a koliko sam uspio procitati oni koji su radili u ustanovama gdje je ona sefica bila je hvale, barem dobar dio njih. Smanjila je dugove, troskove, osoblje se bolje ponasa tako da ne vjerujem da je tu gdje jeste samo radi svog prezimena.

Ako imate dokaze ljudi iznesite ih jer mi je muka fakat da citam samo žalopojke a nigdje konkretnih dokaza.
Smanjio bi i ti sve svoje dugove da ti je predsjednik drzave i jedan od najbogatijih ljudi u BiH koji usput drzi najjace firme u Sarajevu...iza ledja!!!!!

A ima tacno put novca, od socijalnog itd.i drugih fondova. Koji vode direktivom SDA prema ustanovama na cijem celu je Seka. Isto kao sto je poslije njenog dolaska na celo ex.vojne bolnice, odmah kupljena magnetna rezonansa, dva CT-a itd.itd....znaci u startu je investirano par miliona za opremu, koje nije bilo, ili nije funcionisala.... godinama.

Klasicni primjer gdje se bilda moc Seke preko naseg novca, a dok ona nije bila na celu tih ustanova, nisu im uplacivali za toalet papir, zavoje, neke osnovne stvari za bolnicu i sl.

Svakome ko se ne pravi slijep, sve je apsolutno jasno. Sva drzavna moc je izvan institucija, ispod hastala, po secijama.

@opetja033, ok....to postujem onda :mrgreen: :thumbup:
hrasno38

#144 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by hrasno38 »

-LIBERO- wrote:
hrasno38 wrote:

A ima tacno put novca, od socijalnog itd.i drugih fondova. Koji vode direktivom SDA prema ustanovama na cijem celu je Seka. Isto kao sto je poslije njenog dolaska na celo ex.vojne bolnice, odmah kupljena magnetna rezonansa, dva CT-a itd.itd....znaci u startu je investirano par miliona za opremu, koje nije bilo, ili nije funcionisala.... godinama.

Klasicni primjer gdje se bilda moc Seke preko naseg novca, a dok ona nije bila na celu tih ustanova, nisu im uplacivali za toalet papir, zavoje, neke osnovne stvari za bolnicu i sl.

Svakome ko se ne pravi slijep, sve je apsolutno jasno. Sva drzavna moc je izvan institucija, ispod hastala, po secijama.

@opetja033, ok....to postujem onda :mrgreen: :thumbup:
Ma ovo je opet klasicno pisanje po ljudima koji su rat proveli u Sararajevu na raznim mjestima i postavljanje ljudi na funkicje koji su bili u ratu van BiH i gradili svoje karijere preko nasih ledja. Izetbegovic mladji je klasicni dezerter koji je to dezerterstvo provukao ispod babinih skuta dok su drugi ginuli za njih a njegova hanuma je rat provlea u "Lijepoj njihovoj" kod Asima Kurijaka dok se cuo i jedna metak u SA.....dotle su braca Nakas spasavali po Sarajevu ljudske zivote kao i masa doktora sa KCUS-a koji nemaju sansu da postanu direktori te ustanove tj. i da postanu dozivjeli bi sve moguce destrukcije i opstrukcije da bi hanuma Izetbegovic zauzela tui poziciju. Da ja mislim ako se ovakav trend nastavi da mozda nece zavrsiti tako krvavo kao rumunjski par diktatora ali od srca ima zelim ovu kletvu "dabogda imao pa nemao"!!!!
hrasno38

#146 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by hrasno38 »

Image
tandmand

#147 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by tandmand »

Partizani su tu municiju ispucali `90tih. Evo ovi pratizani npr.: Veljko Kadijević, Franjo Tuđman, Janko Bobetko, Martin Špegelj, Anton Tus .... Žalosno da u BiH nema normalne ideologije koju bi zastupale stranke u vlasti, već moramo birati između nostalgičnog titozima i političkog Islama.
Last edited by tandmand on 11/01/2016 12:25, edited 1 time in total.
hrasno38

#148 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by hrasno38 »

Image
hrasno38

#149 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by hrasno38 »

tandmand wrote:Partizani su tu municiju ispucali `90tih. Evo ovi pratizani npr.: Veljko Kadijević, Franjo Tuđman, Janko Bobetko, Martin Špegelj, Anton Tus .... Žalosno da u BiH nema normalne ideologije koju bi zastupale stranke u vlasti, već moramo birati između nostalgičnog titozima i političkog Islama, četništva itd.
Ne misli se sasvim sigurno na te partizane nego one koje je vodio Tito dok je bio ziv. Nek si ti nama nabrojao one koji su ispucali municiju samo sto to nisu bili partizani nego nacionalisti koji nemaju veze sa partiizanskim pokretom. U svakom zitu ima kukolja......
O'zone
Globalni moderator

#150 Re: Da li je bračni par Izetbegović krenuo političkim stopama Nikolaja i Elene Čaušesku?

Post by O'zone »

hrasno38 wrote: Ma ovo je opet klasicno pisanje po ljudima koji su rat proveli u Sararajevu na raznim mjestima i postavljanje ljudi na funkicje koji su bili u ratu van BiH i gradili svoje karijere preko nasih ledja. Izetbegovic mladji je klasicni dezerter koji je to dezerterstvo provukao ispod babinih skuta dok su drugi ginuli za njih a njegova hanuma je rat provlea u "Lijepoj njihovoj" kod Asima Kurijaka dok se cuo i jedna metak u SA.....dotle su braca Nakas spasavali po Sarajevu ljudske zivote kao i masa doktora sa KCUS-a koji nemaju sansu da postanu direktori te ustanove tj. i da postanu dozivjeli bi sve moguce destrukcije i opstrukcije da bi hanuma Izetbegovic zauzela tui poziciju. Da ja mislim ako se ovakav trend nastavi da mozda nece zavrsiti tako krvavo kao rumunjski par diktatora ali od srca ima zelim ovu kletvu "dabogda imao pa nemao"!!!!
Ali pazi sva njihova dominacija je nastala tako što im je dopušteno. Borci koji su se herojski branili protiv oružijem nadmočnijeg agresora se prodadoše za sitan novac. Doktori koji su krpili što je moderna medicina smatrala gotovim slučajem se prodadoše bez glasa. Intelektualci svedeni na par matorih kenjaca koji intelektualnu svojinu prosipaju u smjeru odakle vjetar puše. Akademski radnici na najnižem nivou, demotivisani i ogrezli u korupciju.

Neće se Izetbegovićima, Sarajlićima, Zukićima, Radončićima, Nikšićima, Lagumdžijama, Komšićima, i inim likovima koji su boravili na vlasti ili provlačili se kao njen dio ništa desiti jer nema od koga. Eto primjeri stare klike Bičakćića, Brankovića, Obradovića, rahmetli Mujezinovića, Čovića, Lijanovića, Budimira,.... gdje je vođeno "kao nekih" sudskih procesa da bi na kraju sve bilo prdio miš po mlinu da je više buke.

Sve dok ne dođe dur dupetu običnom čovjeku pa ne krene stihijski na ličnost a ne na imovinu do tada nema ništa. Ima za kafe, cigara, 5 litara lože i listić dal u kladionici dal u lutriji to je to. Niko se ne trudi da želi više ako ne za sebe onda za generacije koje ostaju nek nas barem po nečemu imaju spominjat osim da smo bili pizde...
Post Reply