Za stotine hiljada maraka koje su otišle Edisu najviše su krive naivčine iz Elkinsa..pardon, sa tadašnjeg Sa-X foruma: kurty, HAVANA, mirCerka, neke dvije nju ejdžerke koje su se pojavile u TV prilogu i još neki. Oni su nasjeli i nadigli hampu da se ovome pomogne, a kad se objelodanilo da su učestvovali u prevari ušutile se kao...da ne kažem šta.Sabaton wrote:Laz, samo hoce pare. Uzece on hranu, ali mu iz ociju vire samo pare.. Joj sta je narod sve spreman da radi da bi uzeo sebi pare.. Jos niko u Bosni nije od gladi umro.. Sve su to teski alkosi, pijandure, razjebali su porodicu, prodali sve sto su mogli. I sad kao treba pomocdezurni_ucenik wrote:Prije nekoliko sedmica po facebooku je kruzio tekst o nekim dedi koji zivi na Ciglanama i nema hljeba da jede (bukvalno). Pa se apelovalo da mu se donese na kucnu adresu. Je li neko cuo za to? Meni djeluje da je suplja.
Ja sam svojevremeno pjesacio 6 kilometara do grada jer nisam imao da platim kartu, ali se nisam htio svercovati, i ponizavati![]()
Ko je mene zalio? jebo te, od koliko zalopojki, mi bi trebali samo obilaziti adrese i pomagati onima koji se nisu snasli
ma boli me djon, meni je pun kurac vise kad mi svako malo dodje neko na vrata, apel za ovo, apel za ono, de nemoj majke ti
Bori se, zivot je borba, imaju nadleze institucije koje se bave tim poslovima, nisu gradjani Sarajeva duzni da izigravaju MERHAMET
i meni je trebalo nekih 300 eura da docekam NG u Varsavi, nisam imo pa sam se usutio i uz klix je doceko
Odkad je bila ona prevara sa Edisom, i placom za jednu ovcu, uvjerio sam se koliko ljudi mogu biti dvolicni i licemjerni i koliko su se spremni prodati za pare
i rodjenu bi mater, i oca, i amidzu, i tetku, i sve, prodali za pare. ko nije gledao neko pogleda opet
komentar:
E ovako donekle je istina za ovu braću al otac im je umro od alkohola, Drugo sve sto ste dobri ljudi uradili za njih sve su prodali i prokockali ovaj Edo sam je 30 000 Km prokockao. OVCE, KRAVE, FREZU, MATERIJAL GRADJEVINSKI.SVE JE PRODANO ZA DJABA. ZNAM TO SVE JER SAM IM KOMSIJA I TO POMAGAO SAM IM AKO SAM MOGAO AL SU OTISLI STRANPUTICOM PA SAD OVAJ MLADI LEZI U BIJELJINI CETRI GOD RADI KRIVICNIH DJELA
Djeca i prosjačenje?! | Bezobrazni mali 'prosjak' (Teme povezane)
-
julisiz es grant
#126 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
- medvjed23
#127 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
oni su najviše prevareni..
ljudi koji zaslužuju pomoć rijetko će je tražiti, a s druge strane, armija prevaranata bez predaha smišlja i realizuje načine da od naivnih izvuče koju marku.. jedna od bitnijih stavki dobro organizovane humanitarne akcije je provjera da li se radi o prevari, da li će prikupljena pomoć završiti na pravom mjestu.. opreza nikad dosta..
ljudi koji zaslužuju pomoć rijetko će je tražiti, a s druge strane, armija prevaranata bez predaha smišlja i realizuje načine da od naivnih izvuče koju marku.. jedna od bitnijih stavki dobro organizovane humanitarne akcije je provjera da li se radi o prevari, da li će prikupljena pomoć završiti na pravom mjestu.. opreza nikad dosta..
-
zigson
#128 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Jebi me ako ne uzmu vecu dnevnicu nego 70% ljudi u SarajevuO'zone wrote:Prosjačenje je bussines kao i svaki drugi. To što Vi ujutro ustanete, spremite se i odete na posao tako i prosjaci ustanu, spreme se i odu na svoju poziciju. Oni isto tako imaju svoje radno vrijeme kao i Vi. Nekada kad je sezona rade u dvije smjene nekada se bave i terenskim radom kad obilaze ugostiteljske objekte ili prošenje od vrata do vrata. Imaju svoje šefove i svoju organizaciju rada. Plaćaju porez glavnom organizatoru kao i Vi državi. Takođe imaju pauzu za topli obrok najčešće pitu ili čevape i par pauza za cigar ili osvježenje kad rade ljeti.
Posao kao i svaki drugi i nestat će ga kad nestane klijentele. Kad ih kulturno počnete ignorirati prestat će se baviti prosjačenjem ili se preseliti na drugu lokaciju ili drugi grad, državu.
-
bumerangss
#129 Re: bezobrazni mali rom
PametnoBlack swan wrote:samo vi i dalje dajite neradnicima i komunicirajte s tom djecom
imate kutije za narodne kuhinje
samo tu treba davati
Apelujem da se NE DAJE prosijacima jer se tako samo podstice na grananje tog biznisa
- JThomas
#130 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
"pazar" nikome nije ispod stoje dnevno. koliko mu ostane teže je pitanje. ali jedino rješenje je ne davati.zigson wrote:Jebi me ako ne uzmu vecu dnevnicu nego 70% ljudi u SarajevuO'zone wrote:Prosjačenje je bussines kao i svaki drugi. To što Vi ujutro ustanete, spremite se i odete na posao tako i prosjaci ustanu, spreme se i odu na svoju poziciju. Oni isto tako imaju svoje radno vrijeme kao i Vi. Nekada kad je sezona rade u dvije smjene nekada se bave i terenskim radom kad obilaze ugostiteljske objekte ili prošenje od vrata do vrata. Imaju svoje šefove i svoju organizaciju rada. Plaćaju porez glavnom organizatoru kao i Vi državi. Takođe imaju pauzu za topli obrok najčešće pitu ili čevape i par pauza za cigar ili osvježenje kad rade ljeti.
Posao kao i svaki drugi i nestat će ga kad nestane klijentele. Kad ih kulturno počnete ignorirati prestat će se baviti prosjačenjem ili se preseliti na drugu lokaciju ili drugi grad, državu.
- Hemera
#131 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Svako jutro prvim autobusima i vozovima u grad stižu gomile prosjaka,pa se vi sažaljevajte i dalje,ko to nije vidio ujutro na stanici i ne zna.
Pogotovo ove što na svakom ćošku sjede sa komadom kartona i pilje ispred sebe pola dana na razdaljini svakih 100m.
Tačko mi dođe da priđem i da joj zveknem penal u lice.
Pa neka me prijavi...

Pogotovo ove što na svakom ćošku sjede sa komadom kartona i pilje ispred sebe pola dana na razdaljini svakih 100m.
Tačko mi dođe da priđem i da joj zveknem penal u lice.
Pa neka me prijavi...
-
bumerangss
#132 Re: bezobrazni mali rom
PametnoBlack swan wrote:samo vi i dalje dajite neradnicima i komunicirajte s tom djecom
imate kutije za narodne kuhinje
samo tu treba davati
Apelujem da se NE DAJE prosijacima jer se tako samo podstice na grananje tog biznisa
- karanana
#133 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
ne sjecam se te prevare sa tim malim i ovim forumashima.
sta se desilo? kakve stotine hiljada maraka?
-
julisiz es grant
#134 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
http://forum.klix.ba/batko-humanista-il ... 97319.htmlkaranana wrote:ne sjecam se te prevare sa tim malim i ovim forumashima.
- karanana
#135 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
julisiz es grant wrote:http://forum.klix.ba/batko-humanista-il ... 97319.htmlkaranana wrote:ne sjecam se te prevare sa tim malim i ovim forumashima.
aha, ko sjecam se malo ovoga "haram im bilo". zar je fakat u pitanju bilo desetine hiljada maraka? pa sta je lopov uradio? doniralo mu se u opremi i zivotinjama je li? i onda on to prodo ili sta?
-
julisiz es grant
#136 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
http://forum.klix.ba/-prevara-nahranite ... 3s125.htmlkaranana wrote:julisiz es grant wrote:http://forum.klix.ba/batko-humanista-il ... 97319.htmlkaranana wrote:ne sjecam se te prevare sa tim malim i ovim forumashima.
aha, ko sjecam se malo ovoga "haram im bilo". zar je fakat u pitanju bilo desetine hiljada maraka? pa sta je lopov uradio? doniralo mu se u opremi i zivotinjama je li? i onda on to prodo ili sta?
Kad vidiš cifre, zanesvjestaće ti se.
- karanana
#137 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
vau.....oprema plus hrpa kesha u gotovini.....
e pa bas su debili bili ovi sto su to skupljali.
-
Nepass
#138 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Zaletila se raja, donirao bi i ja ovom edisu da sam znao za slucaj. Jos tv i sav prateci sadrzaj.karanana wrote:vau.....oprema plus hrpa kesha u gotovini.....
- gnjev
-
bluerapsody
#140 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
zaista od sad treba donirati novac samo licno u ruke tesko bolesnim ljudima kojjima je potrebno jako mnogo novca da bi se operisali i nastavili terapije, ili roditeljima tesko bolesne djecice koji nisu u mogucnosti placati operacije i terapije.Ostali nek se malo vise brine sluzba za socijalni rad, javne kuhhinje i nek se malo vise dobrotvornih organizacija koje ce raditi na tome da npr organizuju radionice koje ce biti od koristi tim ljudima da napreduju i pronadju pristojan posao.Jos da uvedu zakon da te prosjake trpaju maloljetne u popravne domove i na radne akcije ove odrasle ma i te nane ja bi sve to na radnu akciju....ako moze neko sa zavrsenim studijem raditi fizicke poslove rintati od jutra do mraka za malu platu koja jedva pokriva osnovne zivotne troskove
e mogu i ti licemjeri svih dobi .
- JThomas
#141 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
a putem ganjača sevapa.
-
artime
#142 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Romi u svakoj drzavi Europe prose.
Nema tu nafake. Neki su posteni, vecina nisu.
Samo mi nije jasno sto ovi nasi to u tolikoj mjeri dopustaju. Evo sada je minus nigdje nijednog.
Moraju biti dobri uslovi, sta li. U svakom slucaju, losa je to sredina u kojoj djeca moraju rasti. A nije ni sigurna.
Nema tu nafake. Neki su posteni, vecina nisu.
Samo mi nije jasno sto ovi nasi to u tolikoj mjeri dopustaju. Evo sada je minus nigdje nijednog.
Moraju biti dobri uslovi, sta li. U svakom slucaju, losa je to sredina u kojoj djeca moraju rasti. A nije ni sigurna.
- Edin H.
#143 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Meni su jako simpaticne one rumunske ciganke sto prose po londonskoj podzemnoj zeljznici sa ceduljom - ja sam iz Bosneartime wrote:Romi u svakoj drzavi Europe prose.
- mayab
#144 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Ja sam 99% siguran da sam jednu od tih vidio kako vozi po gradu Pežo 207, kažem kolegi u autu, reko vidi ma ovo je 100% jedana od onih, upamtio sam joj facu......Hemera wrote:Svako jutro prvim autobusima i vozovima u grad stižu gomile prosjaka,pa se vi sažaljevajte i dalje,ko to nije vidio ujutro na stanici i ne zna.
Tačko mi dođe da priđem i da joj zveknem penal u lice.![]()
Pa neka me prijavi...![]()
Pa vi dajite, perite savjest i tako dalje----
- supercali
#145 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Nisu debilikaranana wrote:vau.....oprema plus hrpa kesha u gotovini.....
I juli sto ih naziva prevarantima je malo reci odvratno
Svi koji su aktivno ucestvovali su nasamareni od ovog edisa
Jedino eventualno je greska svih "nas" sto nismo provjerili al nema se sta provjeravati kad on stvarno nije imao a to kako ce se on ponasati kad dobije pare i opremu niko nije mogao znati
- karanana
#146 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Prebaciti nekom na racun 36 milja u keshu tek tako je po meni debilski. Neka izvinu ovi dobri ljudi koje godinama na ovom forumu poznajem ali je tako. Da je neko go i bos ne prebacuje mu se instantno 36 milja. Uz nabavljenu drugu robu koja je takodjer u desetinama milja vrijednosti. Ako ista, to se raspodijeli obrocno i prati se sta se radi. Ali kasno je biti general nakon bitke.
- Edin H.
#147 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Lakse je prebaciti cash, jer u suprotnom pocinju sumnje donatora sta se radi I desava sa novcem koji su dali.karanana wrote:Prebaciti nekom na racun 36 milja u keshu tek tako je po meni debilski. Neka izvinu ovi dobri ljudi koje godinama na ovom forumu poznajem ali je tako. Da je neko go i bos ne prebacuje mu se instantno 36 milja. Uz nabavljenu drugu robu koja je takodjer u desetinama milja vrijednosti. Ako ista, to se raspodijeli obrocno i prati se sta se radi. Ali kasno je biti general nakon bitke.
Ovako pokazes priznanicu ukoliko neko pita i nemas glavobolje,
- supercali
#148 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Jbg kurty se nasao u neobranom grozdju tu
Ne moze vratiti novac jer bi odmah bilo kome vratiti kome ne pa bi bilo vecih prozivanja sto je karanani vratio sto nije karadedi i sl
Da ih zadrzi opet problem jer bi bilo vidi ga zaradio na tome
Ja evo ni sada nakon "bitke" ne bih bio pametan sta uraditi sa 36 milja maraka
Ne moze vratiti novac jer bi odmah bilo kome vratiti kome ne pa bi bilo vecih prozivanja sto je karanani vratio sto nije karadedi i sl
Da ih zadrzi opet problem jer bi bilo vidi ga zaradio na tome
Ja evo ni sada nakon "bitke" ne bih bio pametan sta uraditi sa 36 milja maraka
- Čudna sorta
#149 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Bezobrazni su i oni malci što stoje na semaforu kod Elektroprivrede, pa kao peru stakla na autima. Prije neki dan mi je jedan tako lupio flašom po prozoru nakon što mu nisam htjela dati pare, da sam mislila da će ga razbiti. Muka mi je kad moram stati na onaj semafor, stalno tu stoje.
- Hemera
#150 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
po tržnim centrima imaju one kutije za ubacivanje para
merhamet i narodna kuhinja uvijek više prazni nego puni
jedino dječija sela sos uvijek puno
valjda narod došao tobe što se tiče merhameta i njihovog "merhameta"
u tuzli je isto katastrofa,dođeš na stanicu čopor ciganije te proganja i prosjači i još su agresivni
na autobuskoj sarajevo isto ćumez dovuče u kolicima ciga malo dijete i pusti među narod koji kupuje karte kad je gužva i mala hoda i traži marku
treba to samo dobro degenečiti,a ovi što nemaju ni dokumenata ni ništa vratiti odakle su došli,nek se malo dgs i služba za strance uhvati svog posla za šta primaju velike nezaslužene plate

merhamet i narodna kuhinja uvijek više prazni nego puni
jedino dječija sela sos uvijek puno
valjda narod došao tobe što se tiče merhameta i njihovog "merhameta"
u tuzli je isto katastrofa,dođeš na stanicu čopor ciganije te proganja i prosjači i još su agresivni
na autobuskoj sarajevo isto ćumez dovuče u kolicima ciga malo dijete i pusti među narod koji kupuje karte kad je gužva i mala hoda i traži marku
treba to samo dobro degenečiti,a ovi što nemaju ni dokumenata ni ništa vratiti odakle su došli,nek se malo dgs i služba za strance uhvati svog posla za šta primaju velike nezaslužene plate