Terorizam u nas - Operacija Rez

Post Reply
uglavnomja

#126 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by uglavnomja »

julisiz es grant wrote:Bio sam u pravu...umjesto da šuti, on ih podržava.

https://www.facebook.com/nedzad.kurtovic.35?fref=ufi

Nadam se da neke službe prate i njegov profil :D
e heboga patak ... tuzno je do zla boga tuzno i opasno ...

ali vidi lika, nakav almir

"Siguran sam da će dobit oslobadjajucu optužnicu i da će bit oslobodjeni al je pojenta maltretiranja"

3 hrs

:izet:

ps. za one sto spominu zasto ne za bozice ... pa nije njima cilj da isprave te sto slave bozice, nego ove light muslice sto slave novu godinu. a ako bude ostalih, kolateralna steta :zzzz:

stoka ogavna :run:
julisiz es grant

#127 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by julisiz es grant »

uglavnomja wrote: ali vidi lika, nakav almir

"Siguran sam da će dobit oslobadjajucu optužnicu i da će bit oslobodjeni al je pojenta maltretiranja"
Taj je svojevremeno bio junak dana u svom mjestu :D

http://gorazde-blog.blogspot.ba/2013/06 ... g-oca.html
DaysleepeR

#128 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by DaysleepeR »

znam ovog taksistu, viđao sam ga kasno naveče kad lijepi plakate za predavanja Bilala Bosnića i onog drugog orangutana ne mogu mu se sjetiti imena...
insomnia78

#129 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by insomnia78 »

Bice ovo, tresla se gora rodio se mis
Nidje nikak'og oruzja ni orudja
Veca kolicina dokumentacije koja dokazuje da su... bla, bla
Ne sumnjam ja u njihovu opasnost po drustvo al' to ne osudjuje
Last edited by insomnia78 on 22/12/2015 19:49, edited 1 time in total.
salik79

#130 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by salik79 »

:idea:
DaysleepeR wrote:znam ovog taksistu, viđao sam ga kasno naveče kad lijepi plakate za predavanja Bilala Bosnića i onog drugog orangutana ne mogu mu se sjetiti imena...
Safeta Kuduzovica :mrgreen:
uglavnomja

#131 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by uglavnomja »

julisiz es grant wrote:
uglavnomja wrote: ali vidi lika, nakav almir

Taj je svojevremeno bio junak dana u svom mjestu :D

http://gorazde-blog.blogspot.ba/2013/06 ... g-oca.html

sta se sve moze desiti sa cojkom za dvije godine :sad:
DaysleepeR

#132 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by DaysleepeR »

salik79 wrote::idea:
DaysleepeR wrote:znam ovog taksistu, viđao sam ga kasno naveče kad lijepi plakate za predavanja Bilala Bosnića i onog drugog orangutana ne mogu mu se sjetiti imena...
ma nije nego onaj žujan iz Beča
calculator

#133 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by calculator »

uglavnomja wrote:...ps. za one sto spominu zasto ne za bozice ... pa nije njima cilj da isprave te sto slave bozice, nego ove light muslice sto slave novu godinu. a ako bude ostalih, kolateralna steta :zzzz:

Ne spominju "oni" Božiće, niti "oni" misle da se jedino za Božiće treba izvesti teroristički napad, nego "oni" sumnjaju u informaciju plasiranu javnosti da je današnja grupa ISIL-ovaca planirala teroristički napad na Sarajeva upravo na Novu godinu. Previše je indikativno, prenaglašeno i besmisleno podudarno je pravdanje hapšenja nekoliko dana prije Nove godine zbog terorizma na Novu godinu.

Terorizam ne poznaje granice! Niti vjerske, niti političke, niti kalendarske, polne, klimatske, geografske, nikakve. Cilj je uznemiriti javnost, učiniti vlast nesigurnom, pokazati svoju moć i skrenuti pažnju na svoje ciljeve, ciljeve terorista.

Da je Tužilaštvo izjavilo da je uhapšena grupa planirala neki napad za nekoliko dana negdje u BiH, apsolutno bih im povjerovao. Ali izjaviti da su planirali uznemiriti Sarajlije na Novu godinu, fakat je besmislena laž i pretjerivanje. Da su izjavili napad na Božić, ne bi niko toliko reagovao, koliko su Sarajlije osjetljive na Novu godinu.

Tužioci, kad lažete, lažite sa stilom i smislom :lol:
DaysleepeR

#134 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by DaysleepeR »

calculator wrote:
uglavnomja wrote:...ps. za one sto spominu zasto ne za bozice ... pa nije njima cilj da isprave te sto slave bozice, nego ove light muslice sto slave novu godinu. a ako bude ostalih, kolateralna steta :zzzz:

Ne spominju "oni" Božiće, niti "oni" misle da se jedino za Božiće treba izvesti teroristički napad, nego "oni" sumnjaju u informaciju plasiranu javnosti da je današnja grupa ISIL-ovaca planirala teroristički napad na Sarajeva upravo na Novu godinu. Previše je indikativno, prenaglašeno i besmisleno podudarno je pravdanje hapšenja nekoliko dana prije Nove godine zbog terorizma na Novu godinu.

Terorizam ne poznaje granice! Niti vjerske, niti političke, niti kalendarske, polne, klimatske, geografske, nikakve. Cilj je uznemiriti javnost, učiniti vlast nesigurnom, pokazati svoju moć i skrenuti pažnju na svoje ciljeve, ciljeve terorista.

Da je Tužilaštvo izjavilo da je uhapšena grupa planirala neki napad za nekoliko dana negdje u BiH, apsolutno bih im povjerovao. Ali izjaviti da su planirali uznemiriti Sarajlije na Novu godinu, fakat je besmislena laž i pretjerivanje. Da su izjavili napad na Božić, ne bi niko toliko reagovao, koliko su Sarajlije osjetljive na Novu godinu.

Tužioci, kad lažete, lažite sa stilom i smislom :lol:
zar ima gore stvari nego pobiti nekoliko stotina ljudi na trgu dok čekaju novu?
salik79

#135 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by salik79 »

DaysleepeR wrote:
salik79 wrote::idea:
ma nije nego onaj žujan iz Beča
Aaaaaaa, Porsch....hocu rec' Porca :mrgreen:
Ajatolah_

#136 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Ajatolah_ »

calculator wrote:
Freamon Lester wrote:
Klix.ba saznaje: Uhapšeni u akciji FUP-a planirali teroristički napad u Sarajevu za Novu godinu
.
Jašta su, upravo za Novu Godinu, ne za Božić, ili ne, poput svih drugih svjetskih terorista, iznenada, i na bilo kojem mjestu, u bilo koje vrijeme, onako kako terorizam nalaže :-) :-)

Samo još i ovo hapšenje da ne bude farsa i zamućivanje
Njima je Nova godina trn u oku samo takav, veći od Božića.
Ako se misli na onu proslavu na otvorenom - veliki broj ljudi skupljenih na jednom mjestu, koji se pretežno nazivaju muslimanima a proslavljaju kjafirski praznik, im je idealna meta za teroristički napad (čuj "kako terorizam nalaže", ko da je to jasno definisani skup pravila koja propisuje kad i gdje se smije napasti" :lol: ).

Smiješno mi je u ovoj priči što mi je sestra do skoro razmatrala da dođe u Sarajevo do prijateljice za Novu i eventualno izađu vani navečer, pa sam ja u polušaljivom tonu prokomentarisao da nije sigurno, inspirisan tada aktuelnim događajem u Rajlovcu. :skoljka:
Last edited by Ajatolah_ on 22/12/2015 19:56, edited 1 time in total.
HAVANA

#137 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by HAVANA »

Ove jebe deda mraz i jelka pravo :-) Ne zna covjek sta reci osim najgore im pozeliti,ko ovo rodi vako ludo,glupo...? :-)

Image

Image

Image

Image
Bodkin

#138 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
hajducka travica wrote:
Ali Kemal wrote:Samo hapsiti, strpat u zatvor i baciti kljuc u kanalizaciju. :oops:
Sve ih iskupiti na jedno mjesto(bliski istok) i jednu nuke.
https://www.facebook.com/dusan.stojkovi ... nref=story
Vidi Karadžića i Mladića što se javljaju.
Samo su karadzic i mladoc protiv ove marve teroristicke :lol:
Arteta

#139 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Arteta »

Ajatolah_ wrote:
Smiješno mi je u ovoj priči što mi je sestra do skoro razmatrala da dođe u Sarajevo do prijateljice za Novu i eventualno izađu vani navečer, pa sam ja u polušaljivom tonu prokomentarisao da nije sigurno, inspirisan tada aktuelnim događajem u Rajlovcu. :skoljka:
Kad te pitala zasto nije sigurno, jesi joj rekao da bi moglo biti malo vise vatrometa nego inace? :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#140 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by It_is_a_Leclerc »

Uostalom, mislim ds vehabizam treba unistiti
calculator

#141 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by calculator »

DaysleepeR wrote:zar ima gore stvari nego pobiti nekoliko stotina ljudi na trgu dok čekaju novu?
Uvijek ima gore od najgoreg. Ne znam, logički razmišljam, nije cilj "našim" ISIL-ovcima masovno ubijanje, naš bosanski, balkanski mentalni sklop, naročito nakon srebreničkog masakra, preosjetljiv je na krvoproliće. Pretpostavljam da bi "naši" prije zapucali ili "terorizirali" na cilj sa manje ljudi, nego na hiljade na Novu godinu. Da su uspjeli, pa npr. nešto učinili prije Nove godine, tvrdim da bi nam sarajevska vlast zabranila Novu Godinu
DaysleepeR

#142 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by DaysleepeR »

calculator wrote:
DaysleepeR wrote:zar ima gore stvari nego pobiti nekoliko stotina ljudi na trgu dok čekaju novu?
Uvijek ima gore od najgoreg. Ne znam, logički razmišljam, nije cilj "našim" ISIL-ovcima masovno ubijanje, naš bosanski, balkanski mentalni sklop, naročito nakon srebreničkog masakra, preosjetljiv je na krvoproliće. Pretpostavljam da bi "naši" prije zapucali ili "terorizirali" na cilj sa manje ljudi, nego na hiljade na Novu godinu. Da su uspjeli, pa npr. nešto učinili prije Nove godine, tvrdim da bi nam sarajevska vlast zabranila Novu Godinu
ti ili si vehabijski apologeta ili si strašno naivan
dezurni_ucenik

#143 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by dezurni_ucenik »

Pa znaju li ovi majmuni kroz kakva je ova drzava sranja prolazila...
calculator

#144 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by calculator »

DaysleepeR wrote:
calculator wrote:
ti ili si vehabijski apologeta ili si strašno naivan
Ma oboje, naravno :-)
julisiz es grant

#145 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by julisiz es grant »

dezurni_ucenik wrote:Pa znaju li ovi majmuni kroz kakva je ova drzava sranja prolazila...
Kako ne znaju, vidiš da je ovaj Bilal Zlatni ljiljan :D ..tako bar vele njegove apologete na fejsbuku.
dezurni_ucenik

#146 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by dezurni_ucenik »

julisiz es grant wrote:
dezurni_ucenik wrote:Pa znaju li ovi majmuni kroz kakva je ova drzava sranja prolazila...
Kako ne znaju, vidiš da je ovaj Bilal Zlatni ljiljan :D ..tako bar vele njegove apologete na fejsbuku.
Pa sta onda pukne u njima da na kraju postanu isti neprijatelji ko i cetnici.

Neko bi rekao : mk ultra :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#147 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by hrasno38 »

Sve dok se ne ocisti dzamija Kralja Fahda nista se nije uradilo.....a nadam se da je pocelo. Sto se tice Sarajeva to je alfa i omega vehabizma u ovom gradu....i izvor iz kojeg potice zlo za BH muslimane.
calculator

#148 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by calculator »

hrasno38 wrote:Sve dok se ne ocisti dzamija Kralja Fahda nista se nije uradilo..... alfa i omega vehabizma u ovom gradu....i izvor iz kojeg potice zlo za BH muslimane.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
dezurni_ucenik

#149 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by dezurni_ucenik »

I kad neko krene srat kako su cetnici veca prijetnja, halo ba vehabije isto smece ko i ovi.
Oligarh

#150 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Post by Oligarh »

calculator wrote:
Nije ovog, drug, više "naš" mentalni sklop, kako ne kontaš to. Ovo su ljudi koji su bili ili u grupama koje su se izdvojile kao ISIL ili u kontaktu sa njima. Ta matrica ponašanja nama i našem mentalnom sklopu u samo početku izgleda kao totalno nelogična. Međutim, ona je zbilja i ona postoji. Dole se, uslovno rečeno, regionalne skupine poput čečenske i općenito kavkaske, magrebske (ona je i najekstremnija), urdu govornog podučja, frankofonske, anglosaksonske, te nažalost balkanske, jednostavno natječu u "kreativnim izrazima" njihovog poimanja džihada.

Sa vojnim slabljenjem ISILa na sirijsko-iračkom bojištu, bojim se da ćemo sve više imati problema na asitmetričnom bojištu tj klasičnim terorizmom i napadima na ciljeve širom svijeta. Primjeti pattern napada od Londona 2005, preko Ammana iste godine, napada u Beslanu i Moskvi do Pariza (Charlie Hedbo i novembarski napadi). Uvijek imaš izvršitelje iz domicilne skupine (neovisno o njihovom etno backgroundu). Tako da samim tim, mentalitet ti tu ne igra nikavu ulogu, jer će regruta za to oni uvijek lakše naći nego ti i ja logična objašnjenja za to.
Post Reply