Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
dragan.s

#126 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by dragan.s »

dezurni_ucenik wrote:Sta reci za drzavu koja je izjednacila cetnike i partizane, Farma je samo ogledalo tog drustva kojoj ni katarza ne moze pomoci. Auto-destruktivni, agresivni prema svima ostalima.
Jedna druga država u okruženju je davno ranije izjednačila ustaše i partizane pa je nedavno primljena u EU. I nikom ništa.
Walther

#127 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by Walther »

dragan.s wrote:
Walther wrote: Nisam bas siguran u to... NA Happy i ostalim televizijama je isto... Koliko se sjecam streljanje djece u Srebrenici se rental u videotekama (Sid).
Pink samo servira ono sto se i inace prica. Sud je oslobodio Maju antisemitizma sa prosle Farme zbog NATO bombardovanja... Fasizam je tamo nesto sasvim normalno vec dugo. Vjerovatno ce i Semira zbog zlocina tokom 90tih. Al u qurtzu.
Nisam pratio šta se dešavalo na prošloj farmi, ali vrlo slabo pratim i ovu. Samo sumnjam da je bilo neke farme 1999 kad je bilo NATO bombardovanje pa ne znam na šta si mislio.
Gazda Happy-a je stari lisac, dobar za sve režime. Zna gdje mu je mjesto i ne čačka puno gdje ne treba. B92 (koja prenosi VB) nije više ni blijeda sijenka onoga što je nekad bila. A i VB je "mila majka" za Farmu i Parove. Plus je regionalni (RTL ga prenosi u Hr).
Pink je glavna uzdanica režima kome je sve dozvoljeno dok podržava koga treba. A u CG Pink M podržava Mila. Ljepota, liži ruku koja te hrani i radi šta hoćeš. Mitrović se toga drži jako dugo i ide mu. A to šta će reći RRA (srbijanski RAK) ga baš i nije briga.
Maja je letjela sa farma zbog izjave o Jevrejima, sud je doticnu oslobodio zbog NATO bombarovanja. Tacnu dikciju imas na netu ali nesto gluplje nisam procitao... Lepi Mica nije ni optuzen ali vjerovatno bi i on prosao isto jer ipak je iz BIH. Svetska zavera protiv Srba, lavovi i sve to. Pink je u biti mala maca kad sa poredi sa drugim kanalima (recimo Duga). Znaci nije do Pinka vec je problem u drustvu.
Walther

#128 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by Walther »

dragan.s wrote:Jedna druga država u okruženju je davno ranije izjednačila ustaše i partizane pa je nedavno primljena u EU. I nikom ništa.
to bas i nije istina...
Walther

#129 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by Walther »

Ako je PINK kriv....

dragan.s

#130 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by dragan.s »

Walther wrote:
dragan.s wrote:Jedna druga država u okruženju je davno ranije izjednačila ustaše i partizane pa je nedavno primljena u EU. I nikom ništa.
to bas i nije istina...
Od 1993-će.
http://www.jutarnji.hr/jutarnji-list-do ... u/1352840/
Walther

#131 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by Walther »

dragan.s wrote:
Walther wrote:
to bas i nije istina...
Od 1993-će.
http://www.jutarnji.hr/jutarnji-list-do ... u/1352840/
Primaju domobrani i ne "ustase". Nije bilo rehabilitacije Ante&NDH kao sto je to bilo sa Drazom i RCP. Inace su vise manje svuda su "domombrani" dobili penzije. Cak i u Sloveniji.
Walther

#132 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by Walther »

a ovo je raja sa BNa...

veselje za najmladje :wink: teferic za male i velike (po)cetnike
dragan.s

#133 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by dragan.s »

Walther wrote:
Maja je letjela sa farma zbog izjave o Jevrejima, sud je doticnu oslobodio zbog NATO bombarovanja. Tacnu dikciju imas na netu ali nesto gluplje nisam procitao... Lepi Mica nije ni optuzen ali vjerovatno bi i on prosao isto jer ipak je iz BIH. Svetska zavera protiv Srba, lavovi i sve to. Pink je u biti mala maca kad sa poredi sa drugim kanalima (recimo Duga). Znaci nije do Pinka vec je problem u drustvu.
Našao sam to. Nije bila Farma nego neki realiti pod nazivom "Dvor" za koji nisam ni znao da se emitovao. Izjave na njihovom mentalnom nivou, nemam šta drugo reći.
Dugu ne gledam, mada sam mislio da se emituje negdje iz BiH. Znam samo da imaju očajnu sliku i "bljak" muziku pa preskačem što prije mogu na daljinskom.
dragan.s

#134 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by dragan.s »

Walther wrote:
Primaju domobrani i ne "ustase". Nije bilo rehabilitacije Ante&NDH kao sto je to bilo sa Drazom i RCP. Inace su vise manje svuda su "domombrani" dobili penzije. Cak i u Sloveniji.
Lijepo ti u tekstu piše. Primaju ljudi penzije jer u zakonu ne piše "domobrani" već "domovinska vojska". To je nedavno bilo aktuelno u RH pa sam pratio. Poenta je da u Srbiji četnici ne primaju penzije (primaju neku pomoć ili slično) ali su formalno rehabilitovani (zapravo samo Draža), a u Hrvatskoj primaju a nisu reabilitovani.
dezurni_ucenik

#135 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by dezurni_ucenik »

dragan.s wrote:
dezurni_ucenik wrote:Sta reci za drzavu koja je izjednacila cetnike i partizane, Farma je samo ogledalo tog drustva kojoj ni katarza ne moze pomoci. Auto-destruktivni, agresivni prema svima ostalima.
Jedna druga država u okruženju je davno ranije izjednačila ustaše i partizane pa je nedavno primljena u EU. I nikom ništa.
I ta drzava nije izvoznik psiholoskog smeca i umnog terorizma kao sto je slucaj sa Srbijom.
piupiu

#136 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by piupiu »

Izvolite, potpišite peticiju, ako vam je baš stalo ... :wink:

https://www.change.org/p/rak-bih-petici ... ef=Default
oskarboy

#137 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by oskarboy »

dragan.s wrote:
Walther wrote:
Lijepo ti u tekstu piše. Primaju ljudi penzije jer u zakonu ne piše "domobrani" već "domovinska vojska". To je nedavno bilo aktuelno u RH pa sam pratio. Poenta je da u Srbiji četnici ne primaju penzije (primaju neku pomoć ili slično) ali su formalno rehabilitovani (zapravo samo Draža), a u Hrvatskoj primaju a nisu reabilitovani.
pa i njemci primaju penzije koji su bili u hitlerovoj vojsci ,pa sta? to nije izjednacavanje,u hrvatskoj i njemackoj se dobro zna da su ustase i svabe bili fasisti i porazena vojska.dok u srbiju su cetnike oslobodili da su bili fasisti.
pa bio je jednom prilog iz zagreba gdje jedan novinar na trgu bana jelacica testirao policiju tako sto je nosio crnu kapu sa U i odmah nakon toga ga je policija privela.u beogradu te nece niko privest ako nosis subaru sa kokardom.
beniciodeltoro

#138 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by beniciodeltoro »

piupiu wrote:Izvolite, potpišite peticiju, ako vam je baš stalo ... :wink:

https://www.change.org/p/rak-bih-petici ... ef=Default
Hvala na linku :thumbup: Potpisujem odmah
Altsa

#139 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by Altsa »

dragan.s wrote:
Nije istina to sto pricas. Ustase nemaju status ni privilegije kao cetnici u srbiji.
ho oponopono

#140 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by ho oponopono »

...cuj to ...ma nemoj...pa i na jebenom forumu pljuje te ko stigne pobogu...hijenski nastupi na kub...uz pojedinacne redovne ispade...

...imas daljinac pa saltaj...jedva cekam 19:45... :gunjastajl:
bubi_mama

#141 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by bubi_mama »

Prvo treba da zabranimo u svojoj kuci, i onda ljepota :thumbup:
Kod mene u kuci djete (13 god.) nema pojma ko je Stanija, Tamara i co. Nema pojma ni da se ovo i slicno smece emituje. Zato ne potpisujem peticije niti me briga.
luckylaka

#142 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by luckylaka »

bubi_mama wrote:Prvo treba da zabranimo u svojoj kuci, i onda ljepota :thumbup:
Kod mene u kuci djete (13 god.) nema pojma ko je Stanija, Tamara i co. Nema pojma ni da se ovo i slicno smece emituje. Zato ne potpisujem peticije niti me briga.
:thumbup: Da nije ovoga foruma ne bi znao ni da se tako nesto emituje na tv-u
bubi_mama

#143 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by bubi_mama »

luckylaka wrote:
bubi_mama wrote:Prvo treba da zabranimo u svojoj kuci, i onda ljepota :thumbup:
:thumbup: Da nije ovoga foruma ne bi znao ni da se tako nesto emituje na tv-u
Isto vjeruj mi. Pokusavm djecu zastiti koliko mogu. Sve je do nas.
pink floydd

#144 Re: Zabranite otvaranje ovakvih tema - Nasilje nad nama običnim

Post by pink floydd »

Zabranite otvaranje ovakvih tema - Nasilje nad nama običnim

kako je tehnika napredovala svi sad imaju kablovske, satelitske, digitalne, internet televizije i pregršt programa da gledaju. Ako i pored takvog izbora nekako završiš gledajući Farmu, v.brat, zvezde ove zvezde one i kurce palce onda jedi govna i šuti.
@mba

#145 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by @mba »

mirsek wrote:
karanana wrote:o kakvom je vrijedjanju rijec?
himna srbije ga vrijedja?

a mogo je balijetina uci tamo i sa karakterima tipa lepog mice se plazat, a vrijedja ga himna srbije.
a i postavljac je naziva cetnickom. po cemu to? zar cetnicka himna nije spremte se spremte?
Maja se svadjala sa Semirom i zapjevala mu " Tamo daleko" srpsku vojnu pjesmu.

samo da primjetim nesta, "tamo daleko je turska pjesma"

https://www.youtube.com/watch?v=R0nGlsu-xVQ

https://www.youtube.com/watch?v=0SQ3L81XgRc
karanana

#146 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by karanana »

hahaha.

a najbolji su look alike-i.
tesla-ataturk, sveti sava-murat iv........
vade_mecum

#147 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by vade_mecum »

mislim da samo teski licemjeri mogu palamuditi o stetnosti realitya iz razloga jer osobe kojima ovo vrijedja inteligenciju ne znaju uopce za ove incidente. zasto? zato sto i ne gledaju
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#148 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

BarbaDue wrote:Nije fora "tamo daleko", fora je ukupan sadržaj smeća i prostakluka, nekulture i debilizma u tim emisijama. A ovi što to prate takve programe su gori od ovih iz tih šouova.
:thumbup:
BarbaDue

#149 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by BarbaDue »

vade_mecum wrote:mislim da samo teski licemjeri mogu palamuditi o stetnosti realitya iz razloga jer osobe kojima ovo vrijedja inteligenciju ne znaju uopce za ove incidente. zasto? zato sto i ne gledaju
Dođem na posao, troje od 15 kolega se ne gase o farmi. Saznam i što treba i što ne treba. Nije potrebno da gledam farmu pa da znam o čemu se radi. Samo zato sto vidim da oni tu farmu doživljavaju i prepričavaju slađe no ikakav film vidim kuda to vodi i zato pokušavam skrenuti pažnju na štetnost.

Posljdice mogu ostati trajne!!!
vade_mecum

#150 Re: Zabranite Farmu 6 -Nasilje nad drugačijim

Post by vade_mecum »

BarbaDue wrote:
vade_mecum wrote:mislim da samo teski licemjeri mogu palamuditi o stetnosti realitya iz razloga jer osobe kojima ovo vrijedja inteligenciju ne znaju uopce za ove incidente. zasto? zato sto i ne gledaju
Dođem na posao, troje od 15 kolega se ne gase o farmi. Saznam i što treba i što ne treba. Nije potrebno da gledam farmu pa da znam o čemu se radi. Samo zato sto vidim da oni tu farmu doživljavaju i prepričavaju slađe no ikakav film vidim kuda to vodi i zato pokušavam skrenuti pažnju na štetnost.

Posljdice mogu ostati trajne!!!
3 od 15 je teska manjina i "imate li pametnijih tema" bi bilo dovoljno u toj situaciji. ako ne, ovo uvijek pomaze ;-)
Image
Post Reply