Za mene je nesprovodjenje presude Europskog suda za ljudska prava Sejdic - Finci puno veci problem.hAZNADAR wrote:Niko nije ni ocekivao da ce oni prihvatiti odluku. Niti je u tome poenta. Slavice se 9 januar u RS u narodu u inat ali to je nebitno - bitno je kako ce se vlast prema ovom ponijeti.Edin H. wrote:Sad ce Bake da hapsi sve koji budu slavili Dan RS-a.Altsa wrote:Bravo Bakire, ujedinio si Srbe. Ono što nije ni popadija uspjela uspio si ti. Sutra ce napustiti institucije BiH i sta si dobio. Novu krizu i ponovni zastoj. I sam znaš Bakire da to samo Nato može sprovesti ali ti guraš svoje. Više štete nego koristi.
Ovo je smisljen potez da vlada RS sama prekrsi zakon. To se od njih i ocekuje.
9 januar definitivno neustavan
- Edin H.
#126 Re: 9 januar definitivno neustavan
- medvjed23
#127 Re: 9 januar definitivno neustavan
Ovakve stvari ne radiš sam, taman da si Ajnštajn. Naravno da iza ove apelacije stoji tim politički i pravno potkovanih ljudi. A i za kritiku se, načelno, slažem. Ona treba biti razumna i argumentovana i poželjno je da ne šteti nastupu prema RS-u.hAZNADAR wrote:Nije Bakir dovoljno pametan da sam ovo uradi. On je idiot - ali nas domaci idiot i kao dio naseg korpusa mi je svakako blizi nego Dodik. Sva kritika prema Bakiru i neslaganje su interna stvar Bosnjaka. U odnosu prema RS bi trebali biti jedinstveni - pa cak i sa idiotom.medvjed23 wrote:bh.tornjak wrote:jbt...kojekakvi politicki analiticari (pa i oni Bosnjacki) svako osporavanje neustavnih stvari kvalifikuju kao vodjenje vode na dodikov mlin....
hoce reci.....neka dodik & co rade sta hoce a ti bosnjo suti...pokrij se usima ...
bolesno da bolesnije ne moze biti...![]()
Nedavno sam pisao da je jedan od razloga snage SDA manjak kvalitetnih kritičara i višak pljuvača koji, pljujući po svemu vezanom za SDA, i kad treba i kad ne treba, proizvode kontraefekat, odnosno bude inat kod ljudi privrženih stranci. To je vidljivo i na ovoj temi gdje se izmišljaju razlozi da se popljuje jedan očito pravedan Bakirov potez.
Ovo je nesto mnogo vise od nasih unutrasnjih razmirica.
-
zavrzlama
#128 Re: 9 januar definitivno neustavan
Odlicna stvar za probih stranu...Ustavni sud donio obavezujucu odluku,koja se ne moze ponistiti,a separatistima i bosnomrzcima stvorio situaciju da moraju neustavno djelovati sto manji entitet stavlja u poziciju da kontinuirano prestavjaju faktor nestabilnosti i one koji neustavno egzistiraju,cime se inako los kredibilitet tog entiteta dodatno slabi..druga dobra stvar je sto ovo produzava dodikovu vladavinu a znamo da on najbolje ekonomski i politicki srozava taj entitet...
Ono sto je i najvaznije,nesrbi u manjem entitetu nemoraju vise postovati aparthejdski i dikriminatorski dan tog entiteta,jer ih pravno vlasti tog entiteta ne mogu kaznjavati,jer je odlukom ustavnog suda taj praznik nevazeci...jedno je gurati prst u oko nesrbima diskriminacijom koja ima ustavno uopriste,a druga stvar ako ista nema ustavnu potporu...tako iako srbi ne prihvate odluku ustavnog suda,njihova diskriminacija ce biti neustavna i cin obicnog barbarizma i krkanluka...rahat patnja se nastavlja
Ono sto je i najvaznije,nesrbi u manjem entitetu nemoraju vise postovati aparthejdski i dikriminatorski dan tog entiteta,jer ih pravno vlasti tog entiteta ne mogu kaznjavati,jer je odlukom ustavnog suda taj praznik nevazeci...jedno je gurati prst u oko nesrbima diskriminacijom koja ima ustavno uopriste,a druga stvar ako ista nema ustavnu potporu...tako iako srbi ne prihvate odluku ustavnog suda,njihova diskriminacija ce biti neustavna i cin obicnog barbarizma i krkanluka...rahat patnja se nastavlja
-
AkHolic
#130 Re: 9 januar definitivno neustavan
Neće prekršiti zakon,donijet će novi zakon po kojemu će 9.1 ponovo bit dan manjeg bh entiteta dok će vjersku komponentu u noveme zakonu izostavit.hAZNADAR wrote:Niko nije ni ocekivao da ce oni prihvatiti odluku. Niti je u tome poenta. Slavice se 9 januar u RS u narodu u inat ali to je nebitno - bitno je kako ce se vlast prema ovom ponijeti.Edin H. wrote:Sad ce Bake da hapsi sve koji budu slavili Dan RS-a.Altsa wrote:Bravo Bakire, ujedinio si Srbe. Ono što nije ni popadija uspjela uspio si ti. Sutra ce napustiti institucije BiH i sta si dobio. Novu krizu i ponovni zastoj. I sam znaš Bakire da to samo Nato može sprovesti ali ti guraš svoje. Više štete nego koristi.
-
zavrzlama
#131 Re: 9 januar definitivno neustavan
Pa srbima nije bitan datum ,nego krsna slava ....njima je bilo bitno da je dan rs-a=pravoslavni svetac,cime taj dan rs-a predstavljaju kao iskljucivo srpski i pravoslavni,da bi nesrbe diskriminiralim i ponizili...tako da datum bez vjerskog u istom je nista...sta je dan policije rs-a,ako nije i pravoslavni svetac...sta je manji entitet ako u imenu nema srpski prefiks,opet veliko nista....jedna diskriminacije je pobijedjena ............Neće prekršiti zakon,donijet će novi zakon po kojemu će 9.1 ponovo bit dan manjeg bh entiteta dok će vjersku komponentu u noveme zakonu izostavit.
- Edin H.
#132 Re: 9 januar definitivno neustavan
Ionako svaki drugi dan slave nekakvog sveca.zavrzlama wrote:Pa srbima nije bitan datum ,nego krsna slava ....njima je bilo bitno da je dan rs-a=pravoslavni svetac,cime taj dan rs-a predstavljaju kao iskljucivo srpski i pravoslavni,da bi nesrbe diskriminiralim i ponizili...tako da datum bez vjerskog u istom je nista...sta je dan policije rs-a,ako nije i pravoslavni svetac...sta je manji entitet ako u imenu nema srpski prefiks,opet veliko nista....jedna diskriminacije je pobijedjena ............Neće prekršiti zakon,donijet će novi zakon po kojemu će 9.1 ponovo bit dan manjeg bh entiteta dok će vjersku komponentu u noveme zakonu izostavit.
- XXS
#133 Re: 9 januar definitivno neustavan
SAMO SDA DODIKA SPASAVA!
Ocigledan dogovor vladajucih lopova kako pomoci jedan drugome u momentu kad se voda razbistrila.
Zamuti vodu, ovce u stada, i haj'mo se opet prepucavati oko apsolutno nebitnih nacionalistickih gluposti.
Ocigledan dogovor vladajucih lopova kako pomoci jedan drugome u momentu kad se voda razbistrila.
Zamuti vodu, ovce u stada, i haj'mo se opet prepucavati oko apsolutno nebitnih nacionalistickih gluposti.
-
prog321
#134 Re: 9 januar definitivno neustavan
Ma ja , voda se razbistrila.
Sve funkcionisalo cakum pakum,, kad ono mrki Bakir sa sudskom ujdurmom. A u pm.
- XXS
#135 Re: 9 januar definitivno neustavan
Ko govori o funkcionisanju. Ja govorim o Dodikovom padu i hapsenju za lopovluk.prog321 wrote:Ma ja , voda se razbistrila.
Ali zna Bakir da ako ode Dodik, prije ili kasnije ode i on. Zato se cuvaju i vade jedan drugoga.
Prohodace kakav cetnicki odred Srebrenicom kad Bakiru zatreba.
Mozda i djamiju zapale ako bas Bakiru zagusti.
-
prog321
#136 Re: 9 januar definitivno neustavan
Daj ba, odrastite.
Znaci, sve civilizacijske vrijednosti odstraniti, pognuti glavu i naguziti se da nam Dodo svima pristavi, jer pobogu samo tako ga necemo naljutiti.
Koji morbidan zivotni pristup.
Znaci, sve civilizacijske vrijednosti odstraniti, pognuti glavu i naguziti se da nam Dodo svima pristavi, jer pobogu samo tako ga necemo naljutiti.
Koji morbidan zivotni pristup.
- bh.tornjak
#137 Re: 9 januar definitivno neustavan
...u mom postu ne pokusavam da "velicam" Bakira i SDA....oni su bagra svoje vrste...medvjed23 wrote:bh.tornjak wrote:jbt...kojekakvi politicki analiticari (pa i oni Bosnjacki) svako osporavanje neustavnih stvari kvalifikuju kao vodjenje vode na dodikov mlin....
hoce reci.....neka dodik & co rade sta hoce a ti bosnjo suti...pokrij se usima ...
bolesno da bolesnije ne moze biti...![]()
Nedavno sam pisao da je jedan od razloga snage SDA manjak kvalitetnih kritičara i višak pljuvača koji, pljujući po svemu vezanom za SDA, i kad treba i kad ne treba, proizvode kontraefekat, odnosno bude inat kod ljudi privrženih stranci. To je vidljivo i na ovoj temi gdje se izmišljaju razlozi da se popljuje jedan očito pravedan Bakirov potez.
ja sam se osvrnuo na "analiticare"...
- General War
#138 Re: 9 januar definitivno neustavan
...ko da nije do sada krsilahAZNADAR wrote:Niko nije ni ocekivao da ce oni prihvatiti odluku. Niti je u tome poenta. Slavice se 9 januar u RS u narodu u inat ali to je nebitno - bitno je kako ce se vlast prema ovom ponijeti.Edin H. wrote:Sad ce Bake da hapsi sve koji budu slavili Dan RS-a.Altsa wrote:Bravo Bakire, ujedinio si Srbe. Ono što nije ni popadija uspjela uspio si ti. Sutra ce napustiti institucije BiH i sta si dobio. Novu krizu i ponovni zastoj. I sam znaš Bakire da to samo Nato može sprovesti ali ti guraš svoje. Više štete nego koristi.
- General War
#139 Re: 9 januar definitivno neustavan
XXS wrote:SAMO SDA DODIKA SPASAVA!
...i znaju unaprijed da nema niko da provede odluku suda ko i dosad...bas ssam se pitako ko ce i kad pomoci dodiku da se izvuce iz skripca propalih banki i vreca zlata...ne cekah dugo.
- General War
#140 Re: 9 januar definitivno neustavan
I jope:XXS wrote:Ko govori o funkcionisanju. Ja govorim o Dodikovom padu i hapsenju za lopovluk.prog321 wrote:Ma ja , voda se razbistrila.
Ali zna Bakir da ako ode Dodik, prije ili kasnije ode i on. Zato se cuvaju i vade jedan drugoga.
Prohodace kakav cetnicki odred Srebrenicom kad Bakiru zatreba.
Mozda i djamiju zapale ako bas Bakiru zagusti.
Vrana vrani oci ne vadi!
- beniciodeltoro
#141 Re: 9 januar definitivno neustavan
hAZNADAR wrote:Dodik ce se samo upecati na udicu. Ova odluka bi bila farsa kada bi narod u RS spontano izasao na ulice 9 januara i slavio to kao crveno slovo. Ali u ovom slucaju je vlada RS prisiljena da pogazi odluku suda jer je stvorila atmosferu za to.beniciodeltoro wrote:Meni ovo smrdi da se baš u ovoj godini donese odluka kada Dodik najviše kuka na sudove u BiH i traži referendum, biće svašta ovdje
I to vec ima veci politicki i pravni znacaj.
Znamo jako dobro da odluka suda nema efekta u RS i nije se ni ocekivalo da ce tamo skruseno prihvatiti. Znamo jako dobro da nema mehanizama koji bi zabranili u RS proslavu 9 januara.
Loptica je na strani vladajuce stranke u RS i vlade. Imaju samo izbor da ispadnu pi*ke u ocima naroda i prihvate odluku suda. Ili da budu javni i oficijelni krsitelji ustava. I ovo drugo - kad tad ima svoju pravnu i politicku tezinu.
Sarajevu ni iz dzepa ni u dzep - nista ne gubi.
Banjaluka na mukama.
Genijalan potez, i pravo vrijeme. Tajming da ne moze biti bolji. Bakir nije dovoljno pametan da sam ovo smisli - ocito su u to ukljuceni i drugi.
Ovdje se i ne radi hoće li neki Rašo iz Teslića slaviti 9. januar uz rakiju, slaninu i Žareta i Gocija kao što meni niko ne može zabraniti da u svom dvorištu uz Senzaciju i Milka čokoladu slavim dan ljubičastih kristala sa Havaja nego je biti ili ne biti za vladu RSa u očima naroda, ako ovdje dokažu da nemaju muda onda su i priznali da ih ne treba uzeti za ozbiljno za išta drugo.
Ovdje je kako ti reče fantastičan tajming jer dolazi baš u vrijeme Dodikovog obračuna sa svima i vođenjem svog naroda prema historijskom putu ka nezavisnosti
Ovo ili će ili biti povod da se Dodik i ostali poklope ušima i zauvijek uvuku u mišju rupu ili će ovdje svašta bit jer će blamaža biti prevelika gdje bi se uradio i neki nedaj Bože opasan, ekstreman potez samo da se ne ispadne pi*ka u očima svog naroda jer sa ovim Dodik gubi kredibilitet da ga neko uzme za ozbiljno u idućim odlukama.
Da je neko drugi pa moglo bi se i naći izgovor ali Dodik je stvorio sam o sebi sliku buntovnika i sada se nalazi u situaciji kao neko ko se po gradu hvali da može svaku djevojku u krevet i sada se vrata kafića otvaraju i ulazi zgodna djevojka i sada svi čekaju potez, da li je istina ili samo prodaje maglu. Dodik je sam sebe doveo u tu nezgodnu situaciju
- karanana
#142 Re: 9 januar definitivno neustavan
jel rezultat na sudu bio 5-4?
hrvati uvijek idu uz srbe? nevjerovatno.
- General War
#143 Re: 9 januar definitivno neustavan
Kaze BN..bili i njaki strancikaranana wrote:jel rezultat na sudu bio 5-4?
...Ustavni sud je odluku ponovo donio preglasavanjem i to od strane dvojice bošnjačkih sudija i tri stranca koji sjede u Ustavnom sudu BiH.
Ali komentari su najzanimljiviji
http://www.rtvbn.com/366413/U-nedjelju- ... -u-Srpskoj
-
dpjokala26
#144 Re: 9 januar definitivno neustavan
a kakav bi drugo bio.karanana wrote:jel rezultat na sudu bio 5-4?
-
zavrzlama
#145 Re: 9 januar definitivno neustavan
Glavni problem u manjem entitetu je taj sto njihovo politicko rukovodstvo zadnjih 20 godina laze svom narodu i izvrce Dejtonski mirovni ugovor i krije stvarno ustavno uredjenje BIH..srpski narod u BIH je ubijedjen da je rs republika u sastavu BIH,gdje su srbi gradjani prvog reda a nesrbi manjine koje moraju da postuju sve zakone koje im namecu samo srpski politicari,da je pravoslavlje jedina entitetom priznata religija,a sve ostalo nelegalno i bez uticaja..kad se suoce sa ustavnom kategorijom"Konstutivnosti tri ravnopravna naroda na terotoriji citave BIH" e onda nastaje problem(kao sada sa ukidanjem dana entiteta koji diskriminira ostala dva konstutivna naroda"...obicni srbi zive u zabludi da je rs(kao sto samo ime kaze) "srpski entitet,gdje srbi kao apsolutna vecina imaju pravo da drugima namecu samo svoja pravila,obicaje,obrazovanje i sve ostalo....ovaj zadnji slucaj gdje Ustavni Sud proglasava neustavnim dan rs-a,je prvi korak u otreznjenju mnogih....jebiga ,ne moze i jare i pare ili i teritoriju i maltretiranje drugih na istoj....da su srbi bili iskreni u dejtonu i rekli da na teritoriji njihovog entiteta nece postojati prava za druge niti se osjecati drzava BIH,tad bi u dejtonu dobili 30% teritorije BIH ili manje,medjutim posto su pristali na drzavu BIH i postovanje drugih i drzave bIH ,zato su i dobili pola BIH...srpska elita se nadala da ce doci do zamora i MZ i probih strane i da ce uspjeti u opstrukcijama BIH koje bi dovele do raspada ,medjutim vrijeme uzima svoj danak i radi protiv separatistickih snaga...rusenje BIH je jedino moguce vojnim sredstvima,a rusenje malog ausvica i vojnim a kako vidimo i politickim i pravnim i ustavnim sredstvima......sad ko ce na kraju biti pobjednik ,nije tesko znati 
- Danguba
#146 Re: 9 januar definitivno neustavan
Za ove koji kazu ''Bakir nabacio Dodiku'' jedna mala digresija, Bake(lopinas) to nije uradio juce.
Po meni, Hrvat je glasao protiv jer je znao da njegov glas ne znaci nista. Rijetko su kada bili protiv Srba kako na entitetskom nivou tako i na drzavnom. Njima ne smeta ni ''boze pravde'' ni zastava, ni zakon o prebivalistu dok hiljade Hrvata ne moze ni danas da se vrati u manji entitet...jednostavno, ljigave duse. Drugi Hrvat odsutan. Sta reci
Po meni, Hrvat je glasao protiv jer je znao da njegov glas ne znaci nista. Rijetko su kada bili protiv Srba kako na entitetskom nivou tako i na drzavnom. Njima ne smeta ni ''boze pravde'' ni zastava, ni zakon o prebivalistu dok hiljade Hrvata ne moze ni danas da se vrati u manji entitet...jednostavno, ljigave duse. Drugi Hrvat odsutan. Sta reci
- Edin H.
#147 Re: 9 januar definitivno neustavan
Ustavni Sud BiH je diskriminatorno tijelo, jer nema sudiju koji zastupa interese ostalih naroda, te onih koji se ne svrstavaju u nacionalne torove.
- XXS
#148 Re: 9 januar definitivno neustavan
U politici uvijek ima rezervni plan, dzoker kojeg izvuces kad ti zatreba.Danguba wrote:Za ove koji kazu ''Bakir nabacio Dodiku'' jedna mala digresija, Bake(lopinas) to nije uradio juce.![]()
Znalo se da je ovoakva odluka volej na nogu Dodika i sigurno se mogla naci kakva administrativna caka da se donosenje odluke odgodi na neko vrijeme dok pritisak na Dodika raste i ostavlja ga na brisanom prostoru.
Sa druge strane, jos od Dayton-a, SDA zaboli neka stvar za RS ukljucujuci i povratnike.
Mozda se Alija nekada i mislio izmedju avlije ili cjelovite ali se danasnja SDA jos davno odlucila za koncept dinastije i fildjana, a protiv cijelovite drzave.
Njihovo zalaganje za cjelovitu je samo mazanje ociju za javnost i gradjenje bolje pregovaracke pozicije kada kucne pregovaracki cas.
Kada taj cas dodje, prodace sta se prodati treba i nama ce se vratiti sa fildjanom uz parolu "bolje nije moglo".
Bas kao sto i Alija nije htio ukinuti SDS nakon Deyton-a, jer bi u dogledno vrijeme prestala potreba za postojanjem SDA, tako i danas Bakir cuva Dodika jer bez Dodika nece biti ni Bakira.
Pripazice oni i Covica kad zatreba.
- CSKA
#149 Re: 9 januar definitivno neustavan
Neka izbace strance,a ubace bosance.Ovako drzava stvarno izgleda kao neka kolonija.
- General War
#150 Re: 9 januar definitivno neustavan
Pa zahvalnost u humanom preseljenju treba ispostovati.Danguba wrote:Za ove koji kazu ''Bakir nabacio Dodiku'' jedna mala digresija, Bake(lopinas) to nije uradio juce.![]()