9 januar definitivno neustavan

Post Reply
Edin H.

#126 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by Edin H. »

hAZNADAR wrote:
Edin H. wrote:
Altsa wrote:Bravo Bakire, ujedinio si Srbe. Ono što nije ni popadija uspjela uspio si ti. Sutra ce napustiti institucije BiH i sta si dobio. Novu krizu i ponovni zastoj. I sam znaš Bakire da to samo Nato može sprovesti ali ti guraš svoje. Više štete nego koristi.
Sad ce Bake da hapsi sve koji budu slavili Dan RS-a. :izet:
Niko nije ni ocekivao da ce oni prihvatiti odluku. Niti je u tome poenta. Slavice se 9 januar u RS u narodu u inat ali to je nebitno - bitno je kako ce se vlast prema ovom ponijeti.

Ovo je smisljen potez da vlada RS sama prekrsi zakon. To se od njih i ocekuje.
Za mene je nesprovodjenje presude Europskog suda za ljudska prava Sejdic - Finci puno veci problem.
medvjed23

#127 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by medvjed23 »

hAZNADAR wrote:
medvjed23 wrote:
bh.tornjak wrote:jbt...kojekakvi politicki analiticari (pa i oni Bosnjacki) svako osporavanje neustavnih stvari kvalifikuju kao vodjenje vode na dodikov mlin....
hoce reci.....neka dodik & co rade sta hoce a ti bosnjo suti...pokrij se usima ...
bolesno da bolesnije ne moze biti...
:thumbup:

Nedavno sam pisao da je jedan od razloga snage SDA manjak kvalitetnih kritičara i višak pljuvača koji, pljujući po svemu vezanom za SDA, i kad treba i kad ne treba, proizvode kontraefekat, odnosno bude inat kod ljudi privrženih stranci. To je vidljivo i na ovoj temi gdje se izmišljaju razlozi da se popljuje jedan očito pravedan Bakirov potez.
Nije Bakir dovoljno pametan da sam ovo uradi. On je idiot - ali nas domaci idiot i kao dio naseg korpusa mi je svakako blizi nego Dodik. Sva kritika prema Bakiru i neslaganje su interna stvar Bosnjaka. U odnosu prema RS bi trebali biti jedinstveni - pa cak i sa idiotom.
Ovo je nesto mnogo vise od nasih unutrasnjih razmirica.
Ovakve stvari ne radiš sam, taman da si Ajnštajn. Naravno da iza ove apelacije stoji tim politički i pravno potkovanih ljudi. A i za kritiku se, načelno, slažem. Ona treba biti razumna i argumentovana i poželjno je da ne šteti nastupu prema RS-u.
zavrzlama

#128 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by zavrzlama »

Odlicna stvar za probih stranu...Ustavni sud donio obavezujucu odluku,koja se ne moze ponistiti,a separatistima i bosnomrzcima stvorio situaciju da moraju neustavno djelovati sto manji entitet stavlja u poziciju da kontinuirano prestavjaju faktor nestabilnosti i one koji neustavno egzistiraju,cime se inako los kredibilitet tog entiteta dodatno slabi..druga dobra stvar je sto ovo produzava dodikovu vladavinu a znamo da on najbolje ekonomski i politicki srozava taj entitet...

Ono sto je i najvaznije,nesrbi u manjem entitetu nemoraju vise postovati aparthejdski i dikriminatorski dan tog entiteta,jer ih pravno vlasti tog entiteta ne mogu kaznjavati,jer je odlukom ustavnog suda taj praznik nevazeci...jedno je gurati prst u oko nesrbima diskriminacijom koja ima ustavno uopriste,a druga stvar ako ista nema ustavnu potporu...tako iako srbi ne prihvate odluku ustavnog suda,njihova diskriminacija ce biti neustavna i cin obicnog barbarizma i krkanluka...rahat patnja se nastavlja ;-)
zavrzlama

#129 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by zavrzlama »

.
AkHolic

#130 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by AkHolic »

hAZNADAR wrote:
Edin H. wrote:
Altsa wrote:Bravo Bakire, ujedinio si Srbe. Ono što nije ni popadija uspjela uspio si ti. Sutra ce napustiti institucije BiH i sta si dobio. Novu krizu i ponovni zastoj. I sam znaš Bakire da to samo Nato može sprovesti ali ti guraš svoje. Više štete nego koristi.
Niko nije ni ocekivao da ce oni prihvatiti odluku. Niti je u tome poenta. Slavice se 9 januar u RS u narodu u inat ali to je nebitno - bitno je kako ce se vlast prema ovom ponijeti.

Neće prekršiti zakon,donijet će novi zakon po kojemu će 9.1 ponovo bit dan manjeg bh entiteta dok će vjersku komponentu u noveme zakonu izostavit.
zavrzlama

#131 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by zavrzlama »

Neće prekršiti zakon,donijet će novi zakon po kojemu će 9.1 ponovo bit dan manjeg bh entiteta dok će vjersku komponentu u noveme zakonu izostavit.
Pa srbima nije bitan datum ,nego krsna slava ....njima je bilo bitno da je dan rs-a=pravoslavni svetac,cime taj dan rs-a predstavljaju kao iskljucivo srpski i pravoslavni,da bi nesrbe diskriminiralim i ponizili...tako da datum bez vjerskog u istom je nista...sta je dan policije rs-a,ako nije i pravoslavni svetac...sta je manji entitet ako u imenu nema srpski prefiks,opet veliko nista....jedna diskriminacije je pobijedjena ............
Edin H.

#132 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by Edin H. »

zavrzlama wrote:
Pa srbima nije bitan datum ,nego krsna slava ....njima je bilo bitno da je dan rs-a=pravoslavni svetac,cime taj dan rs-a predstavljaju kao iskljucivo srpski i pravoslavni,da bi nesrbe diskriminiralim i ponizili...tako da datum bez vjerskog u istom je nista...sta je dan policije rs-a,ako nije i pravoslavni svetac...sta je manji entitet ako u imenu nema srpski prefiks,opet veliko nista....jedna diskriminacije je pobijedjena ............
Ionako svaki drugi dan slave nekakvog sveca.
XXS

#133 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by XXS »

SAMO SDA DODIKA SPASAVA!

Ocigledan dogovor vladajucih lopova kako pomoci jedan drugome u momentu kad se voda razbistrila.
Zamuti vodu, ovce u stada, i haj'mo se opet prepucavati oko apsolutno nebitnih nacionalistickih gluposti.
prog321

#134 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by prog321 »

Ma ja , voda se razbistrila.
Sve funkcionisalo cakum pakum,, kad ono mrki Bakir sa sudskom ujdurmom. A u pm. :lol:
XXS

#135 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by XXS »

prog321 wrote:Ma ja , voda se razbistrila.
Sve funkcionisalo cakum pakum,, kad ono mrki Bakir sa sudskom ujdurmom. A u pm. :lol:
Ko govori o funkcionisanju. Ja govorim o Dodikovom padu i hapsenju za lopovluk.
Ali zna Bakir da ako ode Dodik, prije ili kasnije ode i on. Zato se cuvaju i vade jedan drugoga.
Prohodace kakav cetnicki odred Srebrenicom kad Bakiru zatreba.
Mozda i djamiju zapale ako bas Bakiru zagusti. :wink:
prog321

#136 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by prog321 »

Daj ba, odrastite.
Znaci, sve civilizacijske vrijednosti odstraniti, pognuti glavu i naguziti se da nam Dodo svima pristavi, jer pobogu samo tako ga necemo naljutiti.
Koji morbidan zivotni pristup. :lol:
bh.tornjak

#137 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by bh.tornjak »

medvjed23 wrote:
bh.tornjak wrote:jbt...kojekakvi politicki analiticari (pa i oni Bosnjacki) svako osporavanje neustavnih stvari kvalifikuju kao vodjenje vode na dodikov mlin....
hoce reci.....neka dodik & co rade sta hoce a ti bosnjo suti...pokrij se usima ...
bolesno da bolesnije ne moze biti...

Nedavno sam pisao da je jedan od razloga snage SDA manjak kvalitetnih kritičara i višak pljuvača koji, pljujući po svemu vezanom za SDA, i kad treba i kad ne treba, proizvode kontraefekat, odnosno bude inat kod ljudi privrženih stranci. To je vidljivo i na ovoj temi gdje se izmišljaju razlozi da se popljuje jedan očito pravedan Bakirov potez.
...u mom postu ne pokusavam da "velicam" Bakira i SDA....oni su bagra svoje vrste...
ja sam se osvrnuo na "analiticare"...
General War

#138 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
Edin H. wrote:

...ko da nije do sada krsila :lol:
General War

#139 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by General War »

XXS wrote:SAMO SDA DODIKA SPASAVA!

Ocigledan dogovor vladajucih lopova kako pomoci jedan drugome u momentu kad se voda razbistrila.
Zamuti vodu, ovce u stada, i haj'mo se opet prepucavati oko apsolutno nebitnih nacionalistickih gluposti.
...i znaju unaprijed da nema niko da provede odluku suda ko i dosad...bas ssam se pitako ko ce i kad pomoci dodiku da se izvuce iz skripca propalih banki i vreca zlata...ne cekah dugo.
General War

#140 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by General War »

XXS wrote:
prog321 wrote:Ma ja , voda se razbistrila.
Ko govori o funkcionisanju. Ja govorim o Dodikovom padu i hapsenju za lopovluk.
Ali zna Bakir da ako ode Dodik, prije ili kasnije ode i on. Zato se cuvaju i vade jedan drugoga.
Prohodace kakav cetnicki odred Srebrenicom kad Bakiru zatreba.
Mozda i djamiju zapale ako bas Bakiru zagusti. :wink:
I jope: :thumbup:
Vrana vrani oci ne vadi!
beniciodeltoro

#141 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by beniciodeltoro »

hAZNADAR wrote:
beniciodeltoro wrote:Meni ovo smrdi da se baš u ovoj godini donese odluka kada Dodik najviše kuka na sudove u BiH i traži referendum, biće svašta ovdje
Dodik ce se samo upecati na udicu. Ova odluka bi bila farsa kada bi narod u RS spontano izasao na ulice 9 januara i slavio to kao crveno slovo. Ali u ovom slucaju je vlada RS prisiljena da pogazi odluku suda jer je stvorila atmosferu za to.
I to vec ima veci politicki i pravni znacaj.

Znamo jako dobro da odluka suda nema efekta u RS i nije se ni ocekivalo da ce tamo skruseno prihvatiti. Znamo jako dobro da nema mehanizama koji bi zabranili u RS proslavu 9 januara.

Loptica je na strani vladajuce stranke u RS i vlade. Imaju samo izbor da ispadnu pi*ke u ocima naroda i prihvate odluku suda. Ili da budu javni i oficijelni krsitelji ustava. I ovo drugo - kad tad ima svoju pravnu i politicku tezinu.
Sarajevu ni iz dzepa ni u dzep - nista ne gubi.
Banjaluka na mukama.

Genijalan potez, i pravo vrijeme. Tajming da ne moze biti bolji. Bakir nije dovoljno pametan da sam ovo smisli - ocito su u to ukljuceni i drugi.
:thumbup: Odlično objašnjeno.
Ovdje se i ne radi hoće li neki Rašo iz Teslića slaviti 9. januar uz rakiju, slaninu i Žareta i Gocija kao što meni niko ne može zabraniti da u svom dvorištu uz Senzaciju i Milka čokoladu slavim dan ljubičastih kristala sa Havaja nego je biti ili ne biti za vladu RSa u očima naroda, ako ovdje dokažu da nemaju muda onda su i priznali da ih ne treba uzeti za ozbiljno za išta drugo.
Ovdje je kako ti reče fantastičan tajming jer dolazi baš u vrijeme Dodikovog obračuna sa svima i vođenjem svog naroda prema historijskom putu ka nezavisnosti 8) :D
Ovo ili će ili biti povod da se Dodik i ostali poklope ušima i zauvijek uvuku u mišju rupu ili će ovdje svašta bit jer će blamaža biti prevelika gdje bi se uradio i neki nedaj Bože opasan, ekstreman potez samo da se ne ispadne pi*ka u očima svog naroda jer sa ovim Dodik gubi kredibilitet da ga neko uzme za ozbiljno u idućim odlukama.

Da je neko drugi pa moglo bi se i naći izgovor ali Dodik je stvorio sam o sebi sliku buntovnika i sada se nalazi u situaciji kao neko ko se po gradu hvali da može svaku djevojku u krevet i sada se vrata kafića otvaraju i ulazi zgodna djevojka i sada svi čekaju potez, da li je istina ili samo prodaje maglu. Dodik je sam sebe doveo u tu nezgodnu situaciju
karanana

#142 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by karanana »

jel rezultat na sudu bio 5-4?
hrvati uvijek idu uz srbe? nevjerovatno.
General War

#143 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by General War »

karanana wrote:jel rezultat na sudu bio 5-4?
Kaze BN..bili i njaki stranci :?

...Ustavni sud je odluku ponovo donio preglasavanjem i to od strane dvojice bošnjačkih sudija i tri stranca koji sjede u Ustavnom sudu BiH.

Ali komentari su najzanimljiviji :lol:

http://www.rtvbn.com/366413/U-nedjelju- ... -u-Srpskoj
dpjokala26

#144 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by dpjokala26 »

karanana wrote:jel rezultat na sudu bio 5-4?
a kakav bi drugo bio. :lol:
zavrzlama

#145 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by zavrzlama »

Glavni problem u manjem entitetu je taj sto njihovo politicko rukovodstvo zadnjih 20 godina laze svom narodu i izvrce Dejtonski mirovni ugovor i krije stvarno ustavno uredjenje BIH..srpski narod u BIH je ubijedjen da je rs republika u sastavu BIH,gdje su srbi gradjani prvog reda a nesrbi manjine koje moraju da postuju sve zakone koje im namecu samo srpski politicari,da je pravoslavlje jedina entitetom priznata religija,a sve ostalo nelegalno i bez uticaja..kad se suoce sa ustavnom kategorijom"Konstutivnosti tri ravnopravna naroda na terotoriji citave BIH" e onda nastaje problem(kao sada sa ukidanjem dana entiteta koji diskriminira ostala dva konstutivna naroda"...obicni srbi zive u zabludi da je rs(kao sto samo ime kaze) "srpski entitet,gdje srbi kao apsolutna vecina imaju pravo da drugima namecu samo svoja pravila,obicaje,obrazovanje i sve ostalo....ovaj zadnji slucaj gdje Ustavni Sud proglasava neustavnim dan rs-a,je prvi korak u otreznjenju mnogih....jebiga ,ne moze i jare i pare ili i teritoriju i maltretiranje drugih na istoj....da su srbi bili iskreni u dejtonu i rekli da na teritoriji njihovog entiteta nece postojati prava za druge niti se osjecati drzava BIH,tad bi u dejtonu dobili 30% teritorije BIH ili manje,medjutim posto su pristali na drzavu BIH i postovanje drugih i drzave bIH ,zato su i dobili pola BIH...srpska elita se nadala da ce doci do zamora i MZ i probih strane i da ce uspjeti u opstrukcijama BIH koje bi dovele do raspada ,medjutim vrijeme uzima svoj danak i radi protiv separatistickih snaga...rusenje BIH je jedino moguce vojnim sredstvima,a rusenje malog ausvica i vojnim a kako vidimo i politickim i pravnim i ustavnim sredstvima......sad ko ce na kraju biti pobjednik ,nije tesko znati ;-)
Danguba

#146 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by Danguba »

Za ove koji kazu ''Bakir nabacio Dodiku'' jedna mala digresija, Bake(lopinas) to nije uradio juce. :wink:

Po meni, Hrvat je glasao protiv jer je znao da njegov glas ne znaci nista. Rijetko su kada bili protiv Srba kako na entitetskom nivou tako i na drzavnom. Njima ne smeta ni ''boze pravde'' ni zastava, ni zakon o prebivalistu dok hiljade Hrvata ne moze ni danas da se vrati u manji entitet...jednostavno, ljigave duse. Drugi Hrvat odsutan. Sta reci :roll:
Edin H.

#147 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by Edin H. »

Ustavni Sud BiH je diskriminatorno tijelo, jer nema sudiju koji zastupa interese ostalih naroda, te onih koji se ne svrstavaju u nacionalne torove.
XXS

#148 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by XXS »

Danguba wrote:Za ove koji kazu ''Bakir nabacio Dodiku'' jedna mala digresija, Bake(lopinas) to nije uradio juce. :wink:
U politici uvijek ima rezervni plan, dzoker kojeg izvuces kad ti zatreba.
Znalo se da je ovoakva odluka volej na nogu Dodika i sigurno se mogla naci kakva administrativna caka da se donosenje odluke odgodi na neko vrijeme dok pritisak na Dodika raste i ostavlja ga na brisanom prostoru.

Sa druge strane, jos od Dayton-a, SDA zaboli neka stvar za RS ukljucujuci i povratnike.
Mozda se Alija nekada i mislio izmedju avlije ili cjelovite ali se danasnja SDA jos davno odlucila za koncept dinastije i fildjana, a protiv cijelovite drzave.

Njihovo zalaganje za cjelovitu je samo mazanje ociju za javnost i gradjenje bolje pregovaracke pozicije kada kucne pregovaracki cas.
Kada taj cas dodje, prodace sta se prodati treba i nama ce se vratiti sa fildjanom uz parolu "bolje nije moglo".

Bas kao sto i Alija nije htio ukinuti SDS nakon Deyton-a, jer bi u dogledno vrijeme prestala potreba za postojanjem SDA, tako i danas Bakir cuva Dodika jer bez Dodika nece biti ni Bakira.

Pripazice oni i Covica kad zatreba.
CSKA

#149 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by CSKA »

Neka izbace strance,a ubace bosance.Ovako drzava stvarno izgleda kao neka kolonija.
General War

#150 Re: 9 januar definitivno neustavan

Post by General War »

Danguba wrote:Za ove koji kazu ''Bakir nabacio Dodiku'' jedna mala digresija, Bake(lopinas) to nije uradio juce. :wink:

Po meni, Hrvat je glasao protiv jer je znao da njegov glas ne znaci nista. Rijetko su kada bili protiv Srba kako na entitetskom nivou tako i na drzavnom. Njima ne smeta ni ''boze pravde'' ni zastava, ni zakon o prebivalistu dok hiljade Hrvata ne moze ni danas da se vrati u manji entitet...jednostavno, ljigave duse. Drugi Hrvat odsutan. Sta reci :roll:
Pa zahvalnost u humanom preseljenju treba ispostovati.
Post Reply