KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
- Ratoborna Gljiva
#126 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
Kod mene komšija ima firmu sa 30-40 zaposlenih nikad dinara nikome platio nije niti sam ikad vidio da mu je inspekcija uletila ali zato frajko u sda valjda njima donira šta li pa ga niko ne dira.
-
Drinski
#127 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
da im ti osiguravas platu, oni ne bi imali za hljeba.mostarurscu wrote: Da si im samo vidio face kad sam eksplodirao i rekao da mi i slični nama njima obezbjeđujemo platu, i nije li sulud postupak od njih da takvima pišu kazne i na taj način ih destabiliziraju.
To je bio vrhunac , pitali su me da li mogu zapaliti cigaretu poslije toga
- MMM1977
#128 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
Mostarac,
juče sam bio sa svojim revizorom i spomenuo sam tvoj slučaj. Dakle, što se tiče radnice nisu u pravu i ne mogu ti ništa. Očekivano, tu su išli na reket. Za ovaj višak te mogu zezati jer nema zakonom definisano ali, kako sam ti i ranije pisao, do 5 KM uvijek tolerišu, ne znam zašto tebi nisu. Tako da imaš relevantne informacije.
Pozdrav.
juče sam bio sa svojim revizorom i spomenuo sam tvoj slučaj. Dakle, što se tiče radnice nisu u pravu i ne mogu ti ništa. Očekivano, tu su išli na reket. Za ovaj višak te mogu zezati jer nema zakonom definisano ali, kako sam ti i ranije pisao, do 5 KM uvijek tolerišu, ne znam zašto tebi nisu. Tako da imaš relevantne informacije.
Pozdrav.
- bingov buraz
#129 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
Parazite i ne treba hraniti.Drinski wrote:da im ti osiguravas platu, oni ne bi imali za hljeba.mostarurscu wrote: Da si im samo vidio face kad sam eksplodirao i rekao da mi i slični nama njima obezbjeđujemo platu, i nije li sulud postupak od njih da takvima pišu kazne i na taj način ih destabiliziraju.
To je bio vrhunac , pitali su me da li mogu zapaliti cigaretu poslije toga
-
Drinski
#130 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
pa te pare, koje se isplate za platu inspkecije su drzavne pare, a ne pare poslodavca.bingov buraz wrote: Parazite i ne treba hraniti.
-
Bodkin
#131 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
Drinski wrote:ako si u roku od 8 dana podnio prijavu nisi ucionio prekrsaj a za par maraka ne moze biti velika kazna, nemoj ulagati zalbu na zaspinik ako su tacni navodi u tom zapsiniku.mostarurscu wrote:Kolega danas bio u inspekciji, odnio kao neka još dodatna dokumenta i da se kao šef u tom sektoru pokusa opravdat..ja ga ustvari poslao da ispipa teren , teretit ce nas navodno za oba prekrsaja, čekaju samo da li ću uložit žalbu na zapisnik.
Još me je inspektorica prijavila negdje zbog visokog tona , da sam joj digao tlak i da je morala piti tabletu za smirenje. Ne znam samo gdje me mogla prijaviti ..policiji?![]()
Znači , vjerovatno još jedna prijava na moje ime. Očito da je sujeta odigrala svoje i da je postalo lično , sad nema druge nego otvoreni rat ..
a sto se tice visokog tona, ne znam, ali se jako, jako cesto inspektori zale na takvo ponasanje.
Sto li se zale da mi je znati
-
Drinski
#132 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
pa neka smanji i nasa drzava, zaboli me, ja cu to podrzati, eno "nasa nova nada" Fadil će to uraditiBodkin wrote:Drinski wrote:ako si u roku od 8 dana podnio prijavu nisi ucionio prekrsaj a za par maraka ne moze biti velika kazna, nemoj ulagati zalbu na zaspinik ako su tacni navodi u tom zapsiniku.mostarurscu wrote:Kolega danas bio u inspekciji, odnio kao neka još dodatna dokumenta i da se kao šef u tom sektoru pokusa opravdat..ja ga ustvari poslao da ispipa teren , teretit ce nas navodno za oba prekrsaja, čekaju samo da li ću uložit žalbu na zapisnik.
Još me je inspektorica prijavila negdje zbog visokog tona , da sam joj digao tlak i da je morala piti tabletu za smirenje. Ne znam samo gdje me mogla prijaviti ..policiji?![]()
Znači , vjerovatno još jedna prijava na moje ime. Očito da je sujeta odigrala svoje i da je postalo lično , sad nema druge nego otvoreni rat ..
a sto se tice visokog tona, ne znam, ali se jako, jako cesto inspektori zale na takvo ponasanje.
Sto li se zale da mi je znatinema vecih debila od njih. Isto reketari. Drzavi trebaju pare pa daj jos cijedi tamo gdje bilo sta ima. Kakva drzava takvi i budetski radnici. Jebote austrija smanjuje porez da ljudima vise ostane nakon bruto plate. Zamisli to kod nas
-
Bodkin
#133 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
Jasta ce, znam lika ajmo reci licno i bio poprilicno tanak u poslovanju. Skeptican sam oko njegovih buducih rezultataDrinski wrote:
pa neka smanji i nasa drzava, zaboli me, ja cu to podrzati, eno "nasa nova nada" Fadil će to uraditi
-
Drinski
#134 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
ja ga ne znam lično, ali sam skeptičniji nego ti.Bodkin wrote:Jasta ce, znam lika ajmo reci licno i bio poprilicno tanak u poslovanju. Skeptican sam oko njegovih buducih rezultataDrinski wrote:
pa neka smanji i nasa drzava, zaboli me, ja cu to podrzati, eno "nasa nova nada" Fadil će to uraditi
- ExNihilo
#135 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
Nedavno u intervjuu kod Senada Fadil kaže, parafraziram: ako 4 godine smanjujemo 2.5% zaposlenih u administraciji (po osnovu odlaska u penziju), nakon 4 godine imat ćemo 10% manje radnika.
Što će reći, lik ne zna matematiku osnovne škole, a treba da nas izvadi iz govana. 'nuff said.
Što će reći, lik ne zna matematiku osnovne škole, a treba da nas izvadi iz govana. 'nuff said.
-
Drinski
#136 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
To bi doneklo i uspjelo ako bi zaustavio stranacka zaposljavanja i radio presistemazaciju, a to on ne radi nego prica basne.
- ExNihilo
#137 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
Uspjelo bi da je 1996. i da imamo vremenskog lufta za gradijalne i dugoročne reforme.
No, nebitno, nije mi to bila poenta, već da se procenti ne mogu sabirati tako yoy.
No, nebitno, nije mi to bila poenta, već da se procenti ne mogu sabirati tako yoy.
-
Drinski
#138 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
Ma, znam, mijenja se osnovica.
- Edin H.
#139 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
Nije bio na casu kad su se radili procenti ili recimo kamate.ExNihilo wrote:Nedavno u intervjuu kod Senada Fadil kaže, parafraziram: ako 4 godine smanjujemo 2.5% zaposlenih u administraciji (po osnovu odlaska u penziju), nakon 4 godine imat ćemo 10% manje radnika.
-
stambolka
#142 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA
Da li neko ima primjer " novog" Ugovora o radu?