KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ratoborna Gljiva

#126 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by Ratoborna Gljiva »

Kod mene komšija ima firmu sa 30-40 zaposlenih nikad dinara nikome platio nije niti sam ikad vidio da mu je inspekcija uletila ali zato frajko u sda valjda njima donira šta li pa ga niko ne dira.
Drinski

#127 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by Drinski »

mostarurscu wrote: Da si im samo vidio face kad sam eksplodirao i rekao da mi i slični nama njima obezbjeđujemo platu, i nije li sulud postupak od njih da takvima pišu kazne i na taj način ih destabiliziraju.
To je bio vrhunac , pitali su me da li mogu zapaliti cigaretu poslije toga :)
da im ti osiguravas platu, oni ne bi imali za hljeba. :-)
MMM1977

#128 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by MMM1977 »

Mostarac,

juče sam bio sa svojim revizorom i spomenuo sam tvoj slučaj. Dakle, što se tiče radnice nisu u pravu i ne mogu ti ništa. Očekivano, tu su išli na reket. Za ovaj višak te mogu zezati jer nema zakonom definisano ali, kako sam ti i ranije pisao, do 5 KM uvijek tolerišu, ne znam zašto tebi nisu. Tako da imaš relevantne informacije.

Pozdrav.
bingov buraz

#129 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by bingov buraz »

Drinski wrote:
mostarurscu wrote: Da si im samo vidio face kad sam eksplodirao i rekao da mi i slični nama njima obezbjeđujemo platu, i nije li sulud postupak od njih da takvima pišu kazne i na taj način ih destabiliziraju.
To je bio vrhunac , pitali su me da li mogu zapaliti cigaretu poslije toga :)
da im ti osiguravas platu, oni ne bi imali za hljeba. :-)
Parazite i ne treba hraniti.
Drinski

#130 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by Drinski »

bingov buraz wrote: Parazite i ne treba hraniti.
pa te pare, koje se isplate za platu inspkecije su drzavne pare, a ne pare poslodavca.
Bodkin

#131 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by Bodkin »

Drinski wrote:
mostarurscu wrote:Kolega danas bio u inspekciji, odnio kao neka još dodatna dokumenta i da se kao šef u tom sektoru pokusa opravdat..ja ga ustvari poslao da ispipa teren , teretit ce nas navodno za oba prekrsaja, čekaju samo da li ću uložit žalbu na zapisnik.
Još me je inspektorica prijavila negdje zbog visokog tona , da sam joj digao tlak i da je morala piti tabletu za smirenje. Ne znam samo gdje me mogla prijaviti ..policiji? :-)
Znači , vjerovatno još jedna prijava na moje ime. Očito da je sujeta odigrala svoje i da je postalo lično , sad nema druge nego otvoreni rat ..
ako si u roku od 8 dana podnio prijavu nisi ucionio prekrsaj a za par maraka ne moze biti velika kazna, nemoj ulagati zalbu na zaspinik ako su tacni navodi u tom zapsiniku.

a sto se tice visokog tona, ne znam, ali se jako, jako cesto inspektori zale na takvo ponasanje.

Sto li se zale da mi je znati :D nema vecih debila od njih. Isto reketari. Drzavi trebaju pare pa daj jos cijedi tamo gdje bilo sta ima. Kakva drzava takvi i budetski radnici. Jebote austrija smanjuje porez da ljudima vise ostane nakon bruto plate. Zamisli to kod nas
Drinski

#132 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by Drinski »

Bodkin wrote:
Drinski wrote:
mostarurscu wrote:Kolega danas bio u inspekciji, odnio kao neka još dodatna dokumenta i da se kao šef u tom sektoru pokusa opravdat..ja ga ustvari poslao da ispipa teren , teretit ce nas navodno za oba prekrsaja, čekaju samo da li ću uložit žalbu na zapisnik.
Još me je inspektorica prijavila negdje zbog visokog tona , da sam joj digao tlak i da je morala piti tabletu za smirenje. Ne znam samo gdje me mogla prijaviti ..policiji? :-)
Znači , vjerovatno još jedna prijava na moje ime. Očito da je sujeta odigrala svoje i da je postalo lično , sad nema druge nego otvoreni rat ..
ako si u roku od 8 dana podnio prijavu nisi ucionio prekrsaj a za par maraka ne moze biti velika kazna, nemoj ulagati zalbu na zaspinik ako su tacni navodi u tom zapsiniku.

a sto se tice visokog tona, ne znam, ali se jako, jako cesto inspektori zale na takvo ponasanje.

Sto li se zale da mi je znati :D nema vecih debila od njih. Isto reketari. Drzavi trebaju pare pa daj jos cijedi tamo gdje bilo sta ima. Kakva drzava takvi i budetski radnici. Jebote austrija smanjuje porez da ljudima vise ostane nakon bruto plate. Zamisli to kod nas
pa neka smanji i nasa drzava, zaboli me, ja cu to podrzati, eno "nasa nova nada" Fadil će to uraditi :lol:
Bodkin

#133 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by Bodkin »

Drinski wrote:
pa neka smanji i nasa drzava, zaboli me, ja cu to podrzati, eno "nasa nova nada" Fadil će to uraditi :lol:
Jasta ce, znam lika ajmo reci licno i bio poprilicno tanak u poslovanju. Skeptican sam oko njegovih buducih rezultata :-D
Drinski

#134 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by Drinski »

Bodkin wrote:
Drinski wrote:
Jasta ce, znam lika ajmo reci licno i bio poprilicno tanak u poslovanju. Skeptican sam oko njegovih buducih rezultata :-D
ja ga ne znam lično, ali sam skeptičniji nego ti.
ExNihilo

#135 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by ExNihilo »

Nedavno u intervjuu kod Senada Fadil kaže, parafraziram: ako 4 godine smanjujemo 2.5% zaposlenih u administraciji (po osnovu odlaska u penziju), nakon 4 godine imat ćemo 10% manje radnika.

Što će reći, lik ne zna matematiku osnovne škole, a treba da nas izvadi iz govana. 'nuff said.
Drinski

#136 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by Drinski »

To bi doneklo i uspjelo ako bi zaustavio stranacka zaposljavanja i radio presistemazaciju, a to on ne radi nego prica basne.
ExNihilo

#137 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by ExNihilo »

Uspjelo bi da je 1996. i da imamo vremenskog lufta za gradijalne i dugoročne reforme.

No, nebitno, nije mi to bila poenta, već da se procenti ne mogu sabirati tako yoy. :skoljka:
Drinski

#138 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by Drinski »

Ma, znam, mijenja se osnovica.
Edin H.

#139 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by Edin H. »

ExNihilo wrote:Nedavno u intervjuu kod Senada Fadil kaže, parafraziram: ako 4 godine smanjujemo 2.5% zaposlenih u administraciji (po osnovu odlaska u penziju), nakon 4 godine imat ćemo 10% manje radnika.

Što će reći, lik ne zna matematiku osnovne škole, a treba da nas izvadi iz govana. 'nuff said.
Nije bio na casu kad su se radili procenti ili recimo kamate. :D
newklear

#140 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by newklear »

Pratim! :run:
Hakiz

#141 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by Hakiz »

.
stambolka

#142 Re: KAZNA ZA NEPRIJAVLJENOG RADNIKA

Post by stambolka »

Da li neko ima primjer " novog" Ugovora o radu?
Post Reply