BRUKA U DUBLINU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Fudo Bosna

#126 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Fudo Bosna »

beniciodeltoro wrote::roll:
Kako smo samo patetični, hajmo nabiti još 100 stranica kukanja kako smo mi Bošnjaci gori od Hitlera.
Zviždalo par navijača, par navijača zviždalo na utakmici Danska-Švedska, ubiše na temi o Parizu kako treba pomicati ezan 5 minuta da ispadnemo civilizovan narod a isti dan katoličke i pravoslavne crkve se nisu obazirale na to i nastavile po svom, danas mnoge TV i radio stanice puštale veselu muziku, gledam danas na TV mnogi muzički kanali nisu emitovali muziku, Hayat umjesto muzike čitav dan pušta emisiju Perspektiva ali zato na Pinku drma muzika čitav dan dok oni kada je bila godišnjica obilježavanja Oluje jedini nisu puštali muziku. Kakvo je to generalizovanje "dokazali smo koja smo stoka" ko mi? Jesu li Njemci pokazali 1998. kakva su stoka kada su njemački huligani napravili od onog francuskog policajca invalida? Ili je bila to stvar pojedinaca
Jesu li hrvati kukali kada je se na stadionu pojavio kukasti krst?
Šta mene zaboli šta su radili pojedinci, jesu li zviždali kada je trebalo šutiti, jesu li bacali baklje, potukli se sa policijom, napili se toliko da su se upišali u gaće, unajmili kurave u irskim klubovima i fasovali AIDS, zaboli me :oops:

Nije dovoljno što me tjeraju izvinjavati se za nekog Abu Dhabija iz Sirije, sada još moram i za nekog Husu iz Zalcburga :-)

Nije dovoljno i "tačka", i ako slučajno osudiš onaj šovinizam sa index hr od večeras, sram te bilo, ljudi samo "izražavaju svoje mišljenje"?

Nas desetine , predpostavljam Bošnjaka,i drugih Bosanaca, na temi "Pariz", napisalo 50-tak postova i osudilo "kozojebe", ali nije dovoljno, forumaši, domaći koji pljuju sopstvenu Domovinu gdje i kako stignu, a ima ih dosta i "gostujućih , iz Hrvatske i Srbije, a glume kao Bosance, e oni nas kritikuju, "pljuju" sve naše navijače , samo zbog šake pojedinaca. Ovo na ovome klipu dole , je "primjereno" navijanje, nije fol navijati za svoju državu, kull je pljuvati Domovinu gdje si rođen i ispoljavati najbrutalniji šovinizam...Reis se ogradio, pola Sarajeva stalo , Bošnjaka večinom u znak šutnje, ezani učili, nedovoljno, može Bošnjo i bolje, a ovo malo "netrepeljivosti" na donjem klipu, e ovo su samo neodgovorni "pojedinci" koji "malkice" mrze sopstvenu Domovinu, ma "prava sitnica " ??? :-)

A vala i ti BIH fanaticosi i BiH navijači općenito, "šta imaju uopšte navijati za BiH", pa šta ima veze što su Bosanci, neka navijaju za Rvatsku ili bratsku Srbiju, pa onda će , tim činom, dokazati da su "pravi" Slaveni , zar ne :izet:
Last edited by Fudo Bosna on 17/11/2015 01:18, edited 1 time in total.
deer_hunter

#127 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by deer_hunter »

House wrote:

:wink: kontaju mi budale

nema bruke,osim podrške napaćenom narodu palestine.smeta nekome? sisajte mi k... :wink:
sad ce Palestincima biti puno lakse :run: sta mislis da ti i ovi sto ne mogu drzati gubicu zatvorenu jednu minutu malo konkretnije pogurate Palestince, sta ti ga ja znam, mozda da se prijavite u Hamas, pa na prvu borbenu liniju...od vaseg arlaukanja na stadionima oni nemaju nista!
beniciodeltoro

#128 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by beniciodeltoro »

radiša wrote:
House wrote:btw francuzi su plakali,držali mitinge,pariz u tugi...dok su nas klali širom istočne bosne

how yes no :wink: koji vam je kur..?
ne podrzavam izivljavanja nad nevinim stanovnistvom bili oni iz sirije,palestine,francuske...
ljudski je ispostovat zrtve odakle god da dolaze koje su stradale.mi smo kolko se sjecam dali podrsku palestinskoj djeci i opcenito nevinim zrtvama a to sto drugi ne daju minutu sutnje i slicno je njihova bruka.ovakvim ponasanjem ne dobivamo nista osim negativnih bodova kod stranaca kojih vec imamo na pretek.
Na stranu sve i slažem se da je se trebalo šutiti i poštovati sve žrtve ali kako može taj isti zapad pokazivati prstom na negativce sa tribina koji tako razmišljaju kada su oni dokazali da isto razmišljaju, da gledaju odakle ko dolazi pa da ga onda žale, kako inače objasniti minuta šutnje, zgrade u bojama zastave i Facebook, YouTube u istim bojama tek kada je Pariz napadnut kraj toliko nevinih žrtava širom svijeta, TI LJUDI SU DOKAZALI DA JE ŽIVOT 10 FRANCUZA IZ CHARLIE HEBDO VAŽNIJI NEGO HILJADE ŽRTAVA TERORIZMA U AFRICI I AZIJI
Kako zapad misli da nauči ostale vrijednostima da je svako isti bio on iz Francuske ili Egipta kada se prvi oni ne pridržavaju te divne poruke
bingov buraz

#129 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by bingov buraz »

Honda Hondas wrote:
bingov buraz wrote:Od 2 500 nasih navijaca nasla su se dvojica debila,ne vise.To su u svakom slucaju dva debila previse ali nema govora o nekakvom horskom uzvikivanju.
Obojica imaju moju podrsku da budu principijelni i napuste taj mrski krscanski zapad,poderu mrske krscanske novce i djelima a ne verbalno pomognu napaceni narod Palestine.
Shvatio bih da su uzviknuli jednom, pa da su se ostali navijaci uskomesali i napali tu dvojica debila, i prebili ih na mrtvo ime.
Znas, nogom u guzicu i isprasiti na ocigled sokiranih irskih navijaca. 8-) Onda imas pravo reci, to su dva debila.

Ovako, ako presutis, znaci ne smeta ti. Boli te tuki
Vidi odgovoricu ti kao da si iz dobre namjere otvorio ovu temu (sto iskreno sumnjam).

Mentalitet nezamjeranja je djelomicno odgovor,druga stvar je sto je svako debil za sebe,kad se ukaza svastika na Maksimiru ili ono bi Poljud svejedno,niko nije skocio da premlati mamlaze sto je formirase,da li to znaci da svi ostali navijaci podrzavaju fasizam?
Honda Hondas

#130 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Honda Hondas »

Fudo Bosna wrote:
Kako smo samo patetični, hajmo nabiti još 100 stranica kukanja kako smo mi Bošnjaci gori od Hitlera.
Zviždalo par navijača, par navijača zviždalo na utakmici Danska-Švedska, ubiše na temi o Parizu kako treba pomicati ezan 5 minuta da ispadnemo civilizovan narod a isti dan katoličke i pravoslavne crkve se nisu obazirale na to i nastavile po svom, danas mnoge TV i radio stanice puštale veselu muziku, gledam danas na TV mnogi muzički kanali nisu emitovali muziku, Hayat umjesto muzike čitav dan pušta emisiju Perspektiva ali zato na Pinku drma muzika čitav dan dok oni kada je bila godišnjica obilježavanja Oluje jedini nisu puštali muziku. Kakvo je to generalizovanje "dokazali smo koja smo stoka" ko mi? Jesu li Njemci pokazali 1998. kakva su stoka kada su njemački huligani napravili od onog francuskog policajca invalida? Ili je bila to stvar pojedinaca
Šta mene zaboli šta su radili pojedinci, jesu li zviždali kada je trebalo šutiti, jesu li bacali baklje, potukli se sa policijom, napili se toliko da su se upišali u gaće, unajmili kurave u irskim klubovima i fasovali AIDS, zaboli me :oops:

Nije dovoljno što me tjeraju izvinjavati se za nekog Abu Dhabija iz Sirije, sada još moram i za nekog Husu iz Zalcburga :-)

Nije dovoljno i "tačka", i ako slučajno osudiš onaj šovinizam sa index hr od večeras, sram te bilo, ljudi samo "izražavaju svoje mišljenje"?
Mozda zato jer komentare na index.hr je primjetila samo sakica ljudi, i ti anonimusi sa Indexa u ovom svijetu ne predstavljaju aposolutno nista, ni meni, ni tebi, ni ovom svijetu. Boli nas kurac za njihova slova.

A ovaj video je obisao citavu zemaljsku kuglu, ovaj video moze pogledati ko god zeli, ovaj video je hit na twitteru, a tvitovi nisu bas pozitivni. :skoljka:

Sad opet uporedi, Bosnjake, Srbe, Hrvate, Balije, Ustase, Cetnike...
tututuuuu

#131 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by tututuuuu »

House wrote:došli hrvati i srbi sa raznih portala da objasne kako je ovo "loše" :lol: :lol:

ko vas ne zna...
ma nije jarane ovo lose ba, znas ba, ovo je cool jaranemoje. :oops: a ujutro otidji i posalji bar cokoladu tim Palestincima.

Nego, kao Hrvata mene ovo nesto ne smeta, kao Bosanca da. Nemojte slucajno da kazete da Bosanci i Hercegovci ovo rade. Vi ste danas Bosnjaci pa ovakve "hrabre" ispade imajte u svoje ime, a ja cu se definitivno potruditi da me neko slucajno ne zamjeni s takvima kao ti, bilo bi me iskreno stid. Cuj Palestina. :-)
Freamon Lester

#132 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Freamon Lester »

Ja mislim da je ove pojedince veceras ubacio Mosad preko svojih ljudi u Irskom savezu da se isprovocira UEFA zbog eventualne kazne ako bi rezultat krenuo na drugu stranu. Ti ljudi su sposobni za sve. Onaj Mason Platini je dokazani mrzitelj Bosne i sta vise ocekivati. Vidi se da je kamerman iz savrsenog ugla cekao da se povici cuju. Dok vecina navijaca odaje pocast nekoliko ubacenih Mosadovih agenata po ko zna koji put pokusava lose iscenirati kompromitirajuci materijal.
Fudo Bosna

#133 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Fudo Bosna »

Honda Hondas wrote:
Fudo Bosna wrote:

Mozda zato jer komentare na index.hr je primjetila samo sakica ljudi, i ti anonimusi sa Indexa u ovom svijetu ne predstavljaju aposolutno nista, ni meni, ni tebi, ni ovom svijetu. Boli nas kurac za njihova slova.

A ovaj video je obisao citavu zemaljsku kuglu, ovaj video moze pogledati ko god zeli, ovaj video je hit na twitteru, a tvitovi nisu bas pozitivni. :skoljka:

Sad opet uporedi, Bosnjake, Srbe, Hrvate, Balije, Ustase, Cetnike...

Meni lično je glupo što su pojedinci to uradili, jer ova tekma , realno nema veze sa Palestinom, i MORALI SU ISPOŠTOVATI MINUTU SUĆUTI !!!

Nego onako relano, jelde da ti je godra što je BiH zijanila, pa onako kao "pjeniš", a je li, ovaj video koji sam postao,divljanje na Marakani protiv sopstvene Države, misliš "nije" obišao cijelu zemaljsku kuglu prije 10 godina i "nije" bruka i sramota ne za BiH i Srbiju već i za cijelu ex Yu???

Je li i za ove BHF sa Marakane važi tvoja izjava citiram ;"GORI STE OD NAJGORE STOKE NA SVIJETU"!!! :roll:
Last edited by Fudo Bosna on 17/11/2015 01:49, edited 3 times in total.
tututuuuu

#134 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by tututuuuu »

Sto nisu uzvikivali Armeni, Armeni, Armeni! Kao znak podrske Armenima i genocidu nad njima od strane Turaka? Ha ja. :oops:
Last edited by tututuuuu on 17/11/2015 01:40, edited 1 time in total.
asker

#135 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by asker »

Ukoliko twitter i ti mediji koje pominjete prenose istinu, da je od 2500 ljudi jedan kreten uzvikivao Palestina onda to postujem. Ako se to ne naglasava, nabijem i twitter i sve te medije na kurac!

Do sutra ce bit poslao ga Bakir i reis Kavazovic maksuz da oskrnavi minutu sutnje.

Hajmo se svi slozit da je to kretencina samo takva i da zasluzuje batine samo takve, sto ne znaci da ih nije i dobio. Ali danas nam zastave na pola koplja, dan zalosti, ezan pomjeren za 5 minuta, obican svijet po gradovima staje i pokazuje suosjecanje sa stradalima, staro i mlado.

Kakvim nas to vi pojedini pokusavate da napravite??? Pun mi kurac potrebe za pravdanjem godinama, ni kriv ni duzan, nesto se moram pravdat.............................jebem ti logiku!
bingov buraz

#136 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by bingov buraz »

tututuuuu wrote:Sto nisu uzvikivali Armeni, Armeni, Armeni! Kao znak podrske Armenima i genocidu nad njima od strane Turaka? Ha ja. :oops:
Kao sto ti i takvi kao ti nemas empatije naspram Palestinaca jer su muslimani tako i onaj sto je to uzvikivao nema empatiju spram bilo koga van njegove religije.
Freamon Lester

#137 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Freamon Lester »

I hajd sto se posrali na svoj obraz. Ali posrali se na clana naseg strucnog staba. Inace Stephane Gilli - FRANCUSKI DRZAVLJANIN je jedan od pomocnika Mese Bazdarevica koji je btw. Francuski drzavljanin. Cudo jedno kakve pojedine morone imamo na tribini. :-)
Fudo Bosna

#138 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Fudo Bosna »

asker wrote:Ukoliko twitter i ti mediji koje pominjete prenose istinu, da je od 2500 ljudi jedan kreten uzvikivao Palestina onda to postujem. Ako se to ne naglasava, nabijem i twitter i sve te medije na kurac!

Do sutra ce bit poslao ga Bakir i reis Kavazovic maksuz da oskrnavi minutu sutnje.

Hajmo se svi slozit da je to kretencina samo takva i da zasluzuje batine samo takve, sto ne znaci da ih nije i dobio. Ali danas nam zastave na pola koplja, dan zalosti, ezan pomjeren za 5 minuta, obican svijet po gradovima staje i pokazuje suosjecanje sa stradalima, staro i mlado.

Kakvim nas to vi pojedini pokusavate da napravite??? Pun mi kurac potrebe za pravdanjem godinama, ni kriv ni duzan, nesto se moram pravdat.............................jebem ti logiku!

I ovi su se prije 10 godina trebali "pravdati" :D

Zamisli Bosanci došli u Beograd bodriti BiH repku, "bruka" !!! A ako je večeras na stadionu u Irskoj i 10-15 od 2500 BiH navijača skandiralo pogrešno, "butum svi " :bih: imamo da se pravdamo i izvinjavamo, i kraj priče !!!
Honda Hondas

#139 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Honda Hondas »

Fudo Bosna wrote: Meni lično je glupo što su pojedinci to uradili, jer ova tekma , realno nema veze sa Palestinom, i MORALI SU ISPOŠTOVATI MINUTU SUĆUTI !!!

Nego onako relano, jelde da ti je godra što je BiH zijanila, pa onako kao "pjeniš", a je li, ovaj video koji sam postao,divljanje na Marakani protiv sopstvene Države, misliš "nije" obišao cijelu zemaljsku kuglu prije 10 godina i "nije" bruka i sramota ne za BiH i Srbiju već i za cijelu ex Yu???

Je li i za ove BHF sa Marakane važi tvoja izjava citiram ;"GORI STE OD NAJGORE STOKE NA SVIJETU"!!! :roll:
Zanimljivo razmisljanje. :lol: U ocima prosjecnog Evropljanina ovo su samo navijacki neredi. Nista vise od toga. :izet: Ne mozes uporedjivati ove nerede sa danasnjim arlaukanjem polupijanih kvazinavijaca koji su pokusavali da dokazu sta? da se desavaju sranja u svijetu? da ginu ljudi u Palestini, da se ta ista Palestina izdize od ostalih mjesta gdje se ratuje, a kad se ratuje onda se i gine, jel? :izet: ovo je samo bio pokusaj da se poseremo u oci toj silnoj Evropi kojoj toliko tezimo i naginjemo..

Svi ljudi iz BIH bi guzice dali i rodjenu bi mater prodali, da se dokopaju posla u EU, i onda ovako nesto se desi. Eto ako im smeta EU, nek se fino spakuju u Palestinu, puske u ruke i ratujte za Palestince jer im srce toliko zdusno place za njima! nek urade nesto konktetno za taj mucenicki narod, umjesto sto idu uz nos citavom svijetu? Znas ono, DJELA NE RIJECI!

Da ti odg dalje.. Ovo sto su uradili ovi srpski navijaci, u svjetskim okvirima i u ocima jednog prosjecnog Irca ili Kanadjanina je toliko beznacajno i trivijalno, da o tome ne treba ni raspravljati.

BIH je mala drzava, za svijet skoro pa nepoznata. Genocid je bio, to niko ne spori. Ali umjesto da se okrenemo zajednickoj buducnosti, mi i dalje zivimo u proslosti. Kao i ti srpski navijaci. Shvati da je ovdje sjeme zla odavno posijano, i ovakve scene su redovna pojava. Ali u ocima svijeta, sasvim nebitna pojava. :)

Neces pohvaliti Vucicev gest, koji je u ime naroda i u ime drzave koju predstavlja, Srebrenici uplatio 5 mil EUR, da potpomogne narod koji tamo zivi.

To je meni za svaku pohvalu. Ali ti ces to osuditi, naravno. :skoljka: Za mene svi SRBI nisu CETNICI, svi HRVATI nisu USTASE, svi BOSNJACI nisu EKSTREMISTI. :izet:

Iz tvojih postova isijava cisti FASIZAM, jer ti u tim istim postovima toliko omalovazas i degradiras ljude koji ne pripadaju tvom nacionalnom korpusu, da je to strasno.

Konkretno, za takve kao sto si ti:

"Ma nek je on meni moj BOSNJAK, a more bit govno od insana, more silovati stotinu zena, more prevarit stotinu ljudi, more zaklat covjeka, nek je on meni moj BOSNJAK, ljubi ga majka. NASI smo".

Isto vrijedi i u ostala dva scenarija, i da si Srbin i Hrvat, isto bi bilo.

Gade mi se ljudi kao ti. :run:
uglavnomja

#140 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by uglavnomja »

i naravno relativizacija .... ali sta su ONI uradili ...

organizator nije odredio minutu sutnje nego uefa

svi svjetski mediji se prenijeli da su se navijaci bosne i hercegovine derali, buuukali, hukali ... tokom minute sutnje. i ta vijest je iznad one sa rezultatom.

zajedncki zakljucak: sramotno nepostovanje SVEGA! i zrtava, i reprezentacije i minimuma kulture i ljudskosti i vaspitanja ...

stoka :twisted: :|

sto rece svedjanin, svi imaju po 4 banke u guzici, levatske poslove na zapadu, taman da se hadzijaju i napijaju po utakmicama. utalmica im je izgovor da uzmu slobodan dan.
Sir Charles

#141 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Sir Charles »

Svako ima pravo da podrzava koga hoce, pa tako i Palestinu i palestinski narod, da li zato sto su muslimani ili iz nekog njima znanog drugog razloga, nije ni bitno. Ali kada to radis na nacin da nekoga drugog vrijedjas i ponizavas, to je zaista van svake pameti. Veceras su pojedinci dali sebi za pravo da zbog svojih simpatija Palestini i Palestincima brukaju BiH i sve gradjane BiH, jer ovo sto su veceras uradili nije znak podrske Palestincima nego nedostatak kulture, kucnog odgoja i nepostovanje zrtava brutalnih teroristickih napada.

Imas svoje ime i prezime pa bujrum, podrzavaj koga hoces i koliko hoces, ali nemoj se kriti ispod zastave drzave ili navijacke grupe. Htio to neko priznati ili ne, veceras je igrala reprezentacija (neko ko predstavlja drzavu), a navijaci su na tribinama bili reprezentacija gradjana ove zemlje. Fino ste nas obrukali zemljaci, svaka cast!!!
tututuuuu

#142 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by tututuuuu »

bingov buraz wrote:
tututuuuu wrote:Sto nisu uzvikivali Armeni, Armeni, Armeni! Kao znak podrske Armenima i genocidu nad njima od strane Turaka? Ha ja. :oops:
Kao sto ti i takvi kao ti nemas empatije naspram Palestinaca jer su muslimani tako i onaj sto je to uzvikivao nema empatiju spram bilo koga van njegove religije.
Imam empatiju za svaku nevinu zrtvu, al me isto tako svaka zrtva ne pogadja isto, cisto iz razloga sto me se vise ticu stvari koje su mi blize ( interesno) nego stradanja u Palestini, ili u Africi itd... koje traju godinama. Ja bar imam obraz i nisam licemjer da recimo sad na temu "Izrael je opet pocinio zlocin" dodjem s pricom o genocidu Turaka nad Armenima i sl. ( a to sam upravo zbog vjere naveo kao primjer, jer gdje ces ba na Turke, bracu po vjeri) a kamo li da se, za minutu sutnje za ljude koji se jos nisu ni ohladili, drecim na stadionu o Palestini. Za Armene me briga tocno kao i za Palestince.

Sto je jos smijesnije znam dosta tih navijaca... :D eh da samo da vidite vi te tipove sto"podrzavaju" Palestinu :D

Palestinaaaaaaaaaaa!!!!!! :oops:
k3ngur

#143 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by k3ngur »

Dosadni ste sa ovim, koga briga sta je jedan uzvikivao, vazno je ono sto mi mislimo kao vecina. Previse pretjerujete sa nebulozama, imate precih stvari.
ruud

#144 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by ruud »

Forum, kao mjesto razmjene mišljenja ljudi raznih profila, iz različitih sfera života je izgubio smisao, umjesto da se iz tog diverziteta i konflikata radjaju neke kreativnije ideje te donose ko biva realni zaključci, ova haman neka nova generacija forumaša potisnula je onu staru gardu kvalitetnih koji su u svojim diskusijama imali barem zehru poštovanja prema drugima, ovdje mi danas svjedočimo situaciji da ako neko nije tvoga mišljenja, treba mu odmah jebat mater, ne mogu se razmjeniti ni par postova, teza - anti-teza, ništa ne čekamo, odmah mu i sestru jebemo. Morate se ljudi naučiti da poštujete i tuđa mišljenja, i što je još važnije morate se naučiti da se jednostavno ne možemo i ne slažemo u svemu.

Meni je više fuj kad u svojoj mahali, među svojom rajom vidim toliko vrijeđanja, nepoštovanja i zlobe. Baš fuj!
krater

#145 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by krater »

k3ngur wrote:Dosadni ste sa ovim, koga briga sta je jedan uzvikivao, vazno je ono sto mi mislimo kao vecina. Previse pretjerujete sa nebulozama, imate precih stvari.
:thumbup:
bumerangss

#146 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by bumerangss »

KUZNETSOV wrote:
malo_jagnje wrote:kada su se palestinski civili ubijali onda nije bilo nigdje minute sutnje. na hiljade djece ubijeno sa istim razlogom kao ovi u parizu. tako da ovdje nista nije cudno ni sramotno. ko padnu na ovu foru, on je glup i covjek bez ikakve licnosti.
halo debilcino niko ti ne brani da ti sam odas pocast zrtvama palestine, al' kada je minuta sutnje onda je minuta sutnje... niko ti ne brani da budes solidaran sa palestinom al' kada je minuta sutnje za pariz onda je minuta sutnje.... inace cuju se ovi čobanski glasovi pogotovo ovaj drugi, koje smo mi čobansko pleme dan ti jebem ovo je sramota
Pa da nije bilo u minuti sutnje ne bi se ni culo a ni dalo do znanja da i palestinsku djecu treba cijeniti isto kao francusku. Nije da bas podzavam... ali ovaj svijet nije pravedan!
hAZNADAR

#147 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by hAZNADAR »

Honda Hondas wrote:
Fudo Bosna wrote: Meni lično je glupo što su pojedinci to uradili, jer ova tekma , realno nema veze sa Palestinom, i MORALI SU ISPOŠTOVATI MINUTU SUĆUTI !!!

Zanimljivo razmisljanje. :lol: U ocima prosjecnog Evropljanina ovo su samo navijacki neredi. Nista vise od toga. :izet: Ne mozes uporedjivati ove nerede sa danasnjim arlaukanjem polupijanih kvazinavijaca koji su pokusavali da dokazu sta? da se desavaju sranja u svijetu? da ginu ljudi u Palestini, da se ta ista Palestina izdize od ostalih mjesta gdje se ratuje, a kad se ratuje onda se i gine, jel? :izet: ovo je samo bio pokusaj da se poseremo u oci toj silnoj Evropi kojoj toliko tezimo i naginjemo..

Svi ljudi iz BIH bi guzice dali i rodjenu bi mater prodali, da se dokopaju posla u EU, i onda ovako nesto se desi. Eto ako im smeta EU, nek se fino spakuju u Palestinu, puske u ruke i ratujte za Palestince jer im srce toliko zdusno place za njima! nek urade nesto konktetno za taj mucenicki narod, umjesto sto idu uz nos citavom svijetu? Znas ono, DJELA NE RIJECI!

Da ti odg dalje.. Ovo sto su uradili ovi srpski navijaci, u svjetskim okvirima i u ocima jednog prosjecnog Irca ili Kanadjanina je toliko beznacajno i trivijalno, da o tome ne treba ni raspravljati.

BIH je mala drzava, za svijet skoro pa nepoznata. Genocid je bio, to niko ne spori. Ali umjesto da se okrenemo zajednickoj buducnosti, mi i dalje zivimo u proslosti. Kao i ti srpski navijaci. Shvati da je ovdje sjeme zla odavno posijano, i ovakve scene su redovna pojava. Ali u ocima svijeta, sasvim nebitna pojava. :)

:
Previse je ovo postalo ucestalo da bi bio izdvojeni incident.

Orgijanje na ulicama Beca, gazenje zastave u Zenici, prekid minute sutnje u Dablinu,.... hebiga - sve to polako postaje nas zastitni znak.

Ne volim cioniste ali ko smo mi da im objavljujemo rat i koji smo mi faktor da se isticemo kao prvi protiv njih?

Bolje da smo porazbijali par auta u Dablinu, koji izlog,... to bi bio uobicajeni huliganski izgred. Ovo sto Bhfanatikosi sebi dopustaju je sve vise politika. Politka koja moze da kosta jer se sa rogatim bodu samo oni koji imaju vece rogove.
VjecitiStudent

#148 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by VjecitiStudent »

Prošle godine na jedvite jade se skupilo trideset hiljada maraka pomoći za Palestinu, novac mjesecima skupljale četiri gradske općine i grad Sarajevo, pa onda nadigli halabuku po medijima kako Sarajevo, koje eto zna šta je bombardovanje, pomaže Palestinu.
To je iznos koji svake sedmice svaka od ovih institucija pokrade na raznim tenderima i prava mjera naše istinske brige za Palestinu.

To je ujedno i naša prava slika - postali smo najstrašniji moralni i ljudski i nadasve licemjerni bijednici.

S druge strane, kad god se neka nesreća poput ove u petak desi, prepun je i ovaj forum i FB svakojakih relativizatora, koji će naći sve i svašta kao opravdanje za zločine koji se nikako pravdati ne mogu.

Ovo što se večeras desilo uopće nije iznenađenje, iznenađenje bi bilo da se nije desilo.
Last edited by VjecitiStudent on 17/11/2015 06:30, edited 1 time in total.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#149 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

deer_hunter wrote:
House wrote:

:wink: kontaju mi budale

nema bruke,osim podrške napaćenom narodu palestine.smeta nekome? sisajte mi k... :wink:
sad ce Palestincima biti puno lakse :run: sta mislis da ti i ovi sto ne mogu drzati gubicu zatvorenu jednu minutu malo konkretnije pogurate Palestince, sta ti ga ja znam, mozda da se prijavite u Hamas, pa na prvu borbenu liniju...od vaseg arlaukanja na stadionima oni nemaju nista!
Budi malo specifican kada korist to "vaseg", "naseg", "vi", "mi"...ko su ti kojima se obracas sa "vaseg"?

Nekolicina lica moze biti bilo tko, mi ne znamo ko su oni, pa samim tim mogu biti i "vasi" i "nasi". ;-)

PS. nece Palestincima biti nista lakse, ali nece vala ni parizanima biti nista bolje ni gore zbog necije minute sutnje ili "arlaukanja"...tako da mi je komplet ova tema :-) :run:
hAZNADAR

#150 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by hAZNADAR »

bumerangss wrote:
KUZNETSOV wrote:
malo_jagnje wrote:kada su se palestinski civili ubijali onda nije bilo nigdje minute sutnje. na hiljade djece ubijeno sa istim razlogom kao ovi u parizu. tako da ovdje nista nije cudno ni sramotno. ko padnu na ovu foru, on je glup i covjek bez ikakve licnosti.
halo debilcino niko ti ne brani da ti sam odas pocast zrtvama palestine, al' kada je minuta sutnje onda je minuta sutnje... niko ti ne brani da budes solidaran sa palestinom al' kada je minuta sutnje za pariz onda je minuta sutnje.... inace cuju se ovi čobanski glasovi pogotovo ovaj drugi, koje smo mi čobansko pleme dan ti jebem ovo je sramota
Pa da nije bilo u minuti sutnje ne bi se ni culo a ni dalo do znanja da i palestinsku djecu treba cijeniti isto kao francusku. Nije da bas podzavam... ali ovaj svijet nije pravedan!
Naravno da nije. U ovom svijetu se samo jaki kurce a mali i slabi koji ne mogu ni svoje sopstvene probleme rijesiti - radije ne.

Podrska Palestini se odaje mirovnim demonstracijama, protestnim skupom,... i utakmica jednostavno nije mjesto za to. Protest dvostrukim arsinima u svijetu se isto ispoljava na drugim mjestima ali ne na utakmici.

A prekid minute sutnje nije vise ni politicki stav, ni protest, niti spontani revolt,.... - to je odraz (ne)kulture. Cak i u ovakvom nepravednom svijetu postoje granice.

Ako cemo ovo uopce povezivati sa politikom - moguce je samo na jedan nacin. Nacija koja je toliko nezrela i glupa da si ovo dopusta - nije ni zasluzila da ucestvuje u velikim sportskim takmicenjima. Ako uopce i imamo naciju jer je ocito da se razlikujemo od ostalih evropljana. Svi imaju budale i izgrednike koji obrukaju ponekad a samo se kod nas to opravdava. Samo mi jos fale na ovoj temi cetnici, ustase, zadnji rat,... i da kroz to jos ispadne da trebamo dati medalje i pocasni docek majmunima drekavcima.
Last edited by hAZNADAR on 17/11/2015 06:36, edited 1 time in total.
Locked