BiH i borba protiv terorizma

Post Reply
Ripicipi

#126 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Ripicipi »

oridjidji wrote:Trebali ljiljane zapaliti? Ta zastava je za vecinu Srba i Hrvata nacionalista u BiH zastava drzave i armije koja ih je ubijala na celu sa Izetbegovicem kojeg su mrzili...
Kakvo poredjenje, ono... pravi vjerski fanatik.
oridjidji

#127 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by oridjidji »

animals wrote:
oridjidji wrote:Trebali ljiljane zapaliti? Ta zastava je za vecinu Srba i Hrvata nacionalista u BiH zastava drzave i armije koja ih je ubijala na celu sa Izetbegovicem kojeg su mrzili...
Pa kad on poredi zastave islamske drzave sa legitimnim zastavama Hrvatskog naroda..Provokator..
Ovo nije zastava Isilove drzave. Koliko mi je poznato izmedju ove zastave i zastave S. Arabije je samo u boji, ova crna, druga zelena. Isti im je natpis kao i na Isilovoj zastavi, samo ispisano kaligrafskim stilom. Vezuje se za Al Kaidu i neke mudzahidske pokrete od Kavkaza do Afganistana. Koliko mi je poznato i Dzebhetul Nusra koristi ovu zastavu. Pobunjenicka grupa koja ratuje protiv Assada. Prvi put sam je vidio ovdje http://www.kavkazcenter.com/russ/

Image

Razlika je izmedju toga sto Isil koristi zastavu na kojoj pise la ilahe illallah (nema boga osim Allaha), Muhamedu Resulullah (Muhamed je Allahov poslanik) nije ispisano kao ovdje, vec je obris pecata Poslanika Muhammeda a.s. , to je ovaj krug sa arapskim pismom, vidi se na slici ispod:

Image

Ideoloski te dvije bliske grupe se ipak razlikuju i ratuju jedni protiv drugih.

Svakako, treba ih zabraniti kao i sve druge zastave koje se vezuju za ideoloske pokrete koji afirmisu mrznju, diskriminaciju, fasizam i politiku terora. Ustasku i cetnicku zastavu, simbole, kao i ove zastave i simbole treba zabraniti. Medjutim ne ocekujem da ce se takvo sto desiti u BiH upravo zbog kolicine nacionalizma u nasoj politici.
oridjidji

#128 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by oridjidji »

Ripicipi wrote:
Kakvo poredjenje, ono... pravi vjerski fanatik.
Mi, Sarajlije, najcesce ne slusamo srpske i hrvatske nacionaliste, ali vjeruj mi da oni tako dozivljavaju nase Ljiljane. Pa vidjeli smo Sejfudina u Banja Luci, dobio bi on po labrnji brzo, da policije nije bilo. Ovako je i dobro prosao...
oridjidji

#129 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by oridjidji »

Kikibombona wrote:
Danguba wrote:
O cemu ti pricas? Buncas ili si zlonamjeran.

I da postoji 300 ekstremista na 3,5 miliona stanovnika. To jeste zabrinjavajuce ali nije nikakva prijetnja da bi mase mogle da im se pridruze.

Sto neko rece, necete to docekati koliko god to prizeljkivali.
Tebi nije zabrinjavajuce sto je BiH cetvrata na svjetskoj listi po broju dobrovoljaca u najvecem monstrumu danasnjice?? :shock: :shock: :shock: :shock:

Ispred smo Afganistana, Jemena, Alzira, Egipta, Omana, Katara, Kuvajta, Pakistana, Kazahstana, Turske, Malezije, Sudana... itd.................

I da stvar bude cudnija, vise nasih ljudi ide 'pomoci' (klati, ubijati) Arapima nego sto ide samih Arapa po glavi stanovnika... i to postane jos cudnije ako znamo da su Arapi
religiozniji... po pitanju vjere radikalniji...

Pa ovu su sokantni pokazatelji!

I nije problem tih 300. Problem je veliki broj onih koji ih ovdje podrzavaju.

Pogledaj samo koliko pregleda imaju njihovi video klipovi na youtube

https://www.youtube.com/watch?v=6nhm3GRAtKo

Ovaj lik je u Zenici dupke napunio dvoranu dva puta. Pa nema boga bogovog da bi je napunio neki umjetnik.

U Moaci ih ima saka jada pa nasa murija tamo ne smije prismrditi. Sta bi bilo da ih ima 5 000 na nekoj lokaciji? Ni vojska ne bi smjela tamo njusku proviriti.

U Tuzli imas zastavu Kavkaskog emirata. Smije li je iko pipnuti?

Zivim ovdje i vidim da ih se nasi ljudi plase. Sutra da dvojica-trojica prosetaju sa zastavom ISILa kroz grad niko ih pogledati ne bi smjeo. A sve ih je vise jarane. Regrutuju nove ljude i ne osipaju se. Ko jednom zagrize, tesko da ikada pusti. U narednom periodu ce ih biti sve vise i vise...

A vi samo zmirite i pravdajte, tako je najlakse!
Ne pisi gluposti. Jedino se s ovim ovdje dijelom mogu sloziti.

Ovo sa Pezicem je cisto nepoznavanje materije u kojoj svaki Bosnjo skoro pa upadne kad prica o selefijama ili ti ga vehabijama. On je liberal za jednog Nusreta Imamovica ili Zijada Ljakica.

Nasa murija je preorala Maocu uzduz i poprijeko. Cak su jedno vrijeme i punktove napravili na izlazu iz iste.

Mislis li da je iko ne smije pipnuti?

Neki setali sa majicom Isila po Sarajevu, pa su uredno legitimisani i malo propitani o tome od strane policije, mjere predostroznosti. Isto tako koliko se sjecam onaj sto je verbalno napao Velica, bio je pod istraznim procesom. Institucije ne mogu bez osnova podizati tuzbe, zakonski nigdje ne pise da neko ne smije prosetati sa zastavom i simbolima Isila ili Al Kaide, sve dok je tako, ni oni koji sprovode zakon ne mogu uraditi vise od pomenutog. Koliko god oni regrutovali ljude, oni su duboko podijeljeni i pripucavaju se opasno medjusobom do te mjere da tekfire jedni druge tj. proglasavaju nevjernicima . Jedino sto okuplja ljude oko njih jeste razocaranost pojedinih bosanskim muslimana IZ BIH zbog nekih njenih praksi, pa upravo u selefizmu traze rijesenje koja im IZ BIH ne nudi jer ko god procita malo vise od Ilmihala, naice na neke nepouzdane prakse ovdasnjih muslimana tipa tehvida, sedmina, cetrdesetina, hatma dova, posjeta turbeta i pravljenja dovista od njih, nacina na koji se interpretiraju evlije i paznje koja im se poklanja i td. Mnoge te prakse nemaju osnova u Kur`anu i Sunnetu na nacin kako se vjeruje i praktikuje kod nas, s toga najcesce zbog takvih stvari nasi ljudi prihvataju selefizam. Doduse, nekada je to prihvatanje samo forme hanbelijskog mesheba tj nacina klanjanja i vanjski imidz, dok se poimanje islama razvija samo, nekada cak i suprotno od selefizma.
oridjidji

#130 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by oridjidji »

Kikibombona wrote:
ruud wrote:92 per million people > 3.5 * 92 = 322 Bosnian fighters enrolled with ISIS? Am I Right?
Da.

Mi drzave uopste nemamo. O ovome niko nista ne govori...

Dovoljan pokazatelj je to da niko ne zna ko su vlasnici portala 'vijestiummeta', portala koji godinama unazad podrzava teroristicke grupe... Jos da sramota bude veca, odgovorni sada govore da bi TREBALI protrkeljati 'vijestiummeta' AKO BUDE tehnickih mogucnosti... a drugi govore kako su dobili dojave od HAKERA... Heeejjjj!? :( :run:
Portala nema. Postoji samo blog na wordpressovom web servisu, platforma koja je nalik googleovom bloggeru. Stranica im je davno hakirana, kao i facebook profil, pa su mmorali praviti novi.
oridjidji

#132 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by oridjidji »

kecher II wrote:
oridjidji wrote:Image
i pridrzavaju li se ovog dzihadisti danasnjice, koji za sebe kazu da se bore na bozijem putu, niko njma ne namece da su oni islamski borci, dzihad ratnici vec to oni sami za sebe govore.
i 10 bozijih zapovijedi zvuce bajno i dobro ali nesto ne znam da su ih krstasi u svoje vrijeme postovali.

religija koju danas poznajemo i upraznjavamo, narocito krscanstvo a kasnije i islam i zbog koje ratujemo zadnjih 2015 godina je najvece zlo covjecanstva.
Kako koji. Samo na primjeru Sirije, vidimo svu frakcijsku razdjeljenost tamosnjih muslimana koje se priklanjaju razlicitim mudzahidskim grupama. Ne bih se slozio da su svi oni jednaki Isisu i Dzebhetul Nusri (Al Kaidi) i da dozvoljavaju sve ono sto dozvoljavaju pomenute frakcije kroz svoj nacin borbe sa svojim neprijateljima.

Ne djelim misljenje da su religije osnov svih problema covjecanstva. Prije ce biti materijalizam osnov ratova. Vidis demokrate, nacisti, fasisti i komunisti, niti japanski militaristi nisu iz vjerskih pobuda ubijali se medjusobom prije 50 godina, osnov svih njihovih problema je bila preraspodjela resursa, a time i moci, pa su svijet gurnuli u katastrofalan rat koji je odnjeo na desetine miliona ljudskih zivota. Nista se ni ovo danas cemu svjedocimo ne razlikuje od toga, svjedocimo jednoj velikoj borbi sila za svaki moguci resurs na stetu zemalja treceg svijeta. Imperijalizam mi dijeluje kao modernizovana verzija kolonijalizma. Posto je religija dobro sredstve zloupotrebe s kojim se efikasno pobudjuje emocije najcesce polupismenih i nepismenih ljudi, cemu cudjenje kad takvi zaratuju za tudje interese.
Kikibombona

#133 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

prog321 wrote:Ravnogorski pokret vjesi zastave, isto rade -U- po Srednjoj Bosni pa i Hercegovini.
Zašto zabraniti samo jednu vrste zastava?
Ako su se moj i tvoj sin navukli na iglu, pa ti jedan dobronamjernik ukaze na to. Hoces li mu reci, 'ako Kiki ne pomogne svome sinu, necu ni ja svome' ili ces spasavati svoje dijete bez da cekas sta cu ja uciniti?

Razumijes li poentu?

Cisti svoje dvoriste, ako cetnik i ustasa smrde, ne moras valjda i ti. Ili mislis da i ti trebas smrditi???? Oni na cetnistvo i ustastvo a ti na 'Kavkaski emirat'? To hoces?
animals

#134 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by animals »

Kikibombona wrote:
prog321 wrote:Ravnogorski pokret vjesi zastave, isto rade -U- po Srednjoj Bosni pa i Hercegovini.
Zašto zabraniti samo jednu vrste zastava?
Ako su se moj i tvoj sin navukli na iglu, pa ti jedan dobronamjernik ukaze na to. Hoces li mu reci, 'ako Kiki ne pomogne svome sinu, necu ni ja svome' ili ces spasavati svoje dijete bez da cekas sta cu ja uciniti?

Razumijes li poentu?

Cisti svoje dvoriste, ako cetnik i ustasa smrde, ne moras valjda i ti. Ili mislis da i ti trebas smrditi???? Oni na cetnistvo i ustastvo a ti na 'Kavkaski emirat'? To hoces?
Kiki lupa po obicaju..
gdje se to vijore ustaske zastave..
bas si lupetalo.
Kikibombona

#135 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

animals wrote: Kiki lupa po obicaju..
bas si lupetalo.
Vidi ovog advokata ustasa sto se javlja! :D

Image

Mostar je pun fasistickih grafita kao nijedan grad u BiH, a ustaski simboli, ikonografija i sve ostalo su prilicno omiljeni kod dobrog dijela Hrvata u BiH... Tu je toliko bolestine da bi covjek satima imao pisati.
animals

#136 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by animals »

Kikibombona wrote:
animals wrote: Kiki lupa po obicaju..
bas si lupetalo.
Vidi ovog advokata ustasa sto se javlja! :D

Image

Mostar je pun fasistickih grafita kao nijedan grad u BiH, a ustaski simboli, ikonografija i sve ostalo su prilicno omiljeni kod dobrog dijela Hrvata u BiH... Tu je toliko bolestine da bi covjek satima imao pisati.
Prvo nije ovo ustaska zastava..
drugo, ovo su navijaci, bolesni..
trece..gdje se vijore ustaske zastave.
i cetvrto..ti si bolesnik..
kad mene mozes vrijedjati bez osnove
Kikibombona

#137 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

animals wrote: Prvo nije ovo ustaska zastava..
drugo, ovo su navijaci, bolesni..
trece..gdje se vijore ustaske zastave.
i cetvrto..ti si bolesnik..
kad mene mozes vrijedjati bez osnove
Gdje ima ustasetina sigurno ima i ustaskih zastava. Mada sve i da nema, dovoljno je zlo sto ima ustasa i simpatizera ustastva. Zastava je samo rekvizit.

Al ustasetina ne fali... Pun Mostar ustaskih grafita!

Image

10 000 posjetitelja na koncertu prljavog ustase, Marka Perkovica

http://www.vecernji.ba/thompson-u-mosta ... udi-613929
animals

#138 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by animals »

Ja te ponovo zamoljavam da mi dokazes gdje se po selima BiH vijore ustaske zastave, a ti o Thompsonu i njegovim koncertima.
nisi uopce relevantna osoba, osim sto lupetas bezveze ..
Kikibombona

#139 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

animals wrote:Ja te ponovo zamoljavam da mi dokazes gdje se po selima BiH vijore ustaske zastave, a ti o Thompsonu i njegovim koncertima.
Advakatu ustasa, upalio si se i zato buncas. Molim te, reci mi, gdje sam i kada sam spomenuo da se po selima u BiH viju ustaske zastave!??
animals

#140 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by animals »

Kikibombona wrote:
animals wrote:Ja te ponovo zamoljavam da mi dokazes gdje se po selima BiH vijore ustaske zastave, a ti o Thompsonu i njegovim koncertima.
Advakatu ustasa, upalio si se i zato buncas. Molim te, reci mi, gdje sam i kada sam spomenuo da se po selima u BiH viju ustaske zastave!??
Vidim kad nemas argumenata, onda vrijedjas..
nije to uopce fino, niti kulturno..
ja ne branim nikoga, pogotovo glupave navijace sa nacistickim zastavama..niti one koje pisu grafire po zidovima.
ima i medju Hrvatima idiota, kao medju svim narodima
.to stoji..ali prestani mene vrijedjati bez osnove
diskusija, da..ali bez vrijedjanja..
Kikibombona

#141 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kikibombona »

animals wrote:
Vidim kad nemas argumenata, onda vrijedjas..
nije to uopce fino, niti kulturno..
ja ne branim nikoga, pogotovo glupave navijace sa nacistickim zastavama..niti one koje pisu grafire po zidovima.
ima i medju Hrvatima idiota, kao medju svim narodima
.to stoji..ali prestani mene vrijedjati bez osnove
diskusija, da..ali bez vrijedjanja..
Cim neko napise 'ustasa', 'ustase', 'ustasu' i sl., ti se pojavis. Imam nekog posla na kompu, jedva gledam, ali spavati ne mogu za jos sat. U ova doba napisem 'ustase' i ti se opet pojavi. Pa stvarno, izvrstan si advokat.

Jos me optuzis da sam spomenuo 'ustaske zastave po selima u BiH', sto ja nigdje nisam napisao. Eto koliko se pogubis kada neko spomene ustase u negativnom kontekstu, odmah ti se pricinjavaju razne stvari.

Da zavrsimo: nisam pomenuo nikakve ustaske zastave, to si ti vjerovatno sanjao!

Laku noc!
animals

#142 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by animals »

Ja sam se samo pojavio, kad je tip napisao, da treba zabraniti zastave po srednjoj Bosni..
onda si ti uletio sa ustasama po obicaju..
nema veze, razjasnicemo drugi put..
noc..
Kombat

#143 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Kombat »

Kombat wrote:Svi napadi koji su do sada zaustavljeni na nasem teritoriju zaustavljeni su zahvaljujuci tipovima i direktnim intervencijama stranih obavještajnih službi. Ako nam zivoti budu ovisili o debelim krmcima iz raznih entitetskih i drzavnih policijskih agencija...najebali smo nevidjeno. Mislim da je samo pitanje vremena...i da mogu napraviti kako hoce, gdje hoce i sta hoce. Krmci ce uredno izići na teren da naprave zapisnik (oni su samo jebena agencija za statistiku) i onda ce narednih mjeseci da se sicaju dopisima o tome ko je kriv tj. Ko je napravio propuste...da li je to bio entitet, drzava ili E.T

samo da se citiram...
tututuuuu

#144 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by tututuuuu »

oridjidji wrote:
animals wrote:
Pa kad on poredi zastave islamske drzave sa legitimnim zastavama Hrvatskog naroda..Provokator..
Ovo nije zastava Isilove drzave. Koliko mi je poznato izmedju ove zastave i zastave S. Arabije je samo u boji, ova crna, druga zelena. Isti im je natpis kao i na Isilovoj zastavi, samo ispisano kaligrafskim stilom. Vezuje se za Al Kaidu i neke mudzahidske pokrete od Kavkaza do Afganistana. Koliko mi je poznato i Dzebhetul Nusra koristi ovu zastavu. Pobunjenicka grupa koja ratuje protiv Assada. Prvi put sam je vidio ovdje http://www.kavkazcenter.com/russ/

Image

Razlika je izmedju toga sto Isil koristi zastavu na kojoj pise la ilahe illallah (nema boga osim Allaha), Muhamedu Resulullah (Muhamed je Allahov poslanik) nije ispisano kao ovdje, vec je obris pecata Poslanika Muhammeda a.s. , to je ovaj krug sa arapskim pismom, vidi se na slici ispod:

Image

Ideoloski te dvije bliske grupe se ipak razlikuju i ratuju jedni protiv drugih.

Svakako, treba ih zabraniti kao i sve druge zastave koje se vezuju za ideoloske pokrete koji afirmisu mrznju, diskriminaciju, fasizam i politiku terora. Ustasku i cetnicku zastavu, simbole, kao i ove zastave i simbole treba zabraniti. Medjutim ne ocekujem da ce se takvo sto desiti u BiH upravo zbog kolicine nacionalizma u nasoj politici.
zasto se uvijek ubaci nekako na ovakve teme "ustase", "cetnici" i "ustaske i "cetnicke" zastave? I koje su to uopce zastave? Je li to ti imaju kakve veze sa ovim dogadjajima i ovom zastavom te natpisom "bojte se Allaha"? Je li ti onda na neki nacin lakse? Je li se tako opravdavas ili nesto?
KB9

#145 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by KB9 »

samo hapsit i prognat
drunken tiger

#146 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by drunken tiger »

ruud wrote:E pa drugovi koji potvrdiste da sam ja u pravu sa računicom, istom to računicom dolazimo do broja ratnika iz francuske i belgije, koji je znatno znatno veći od našeg, a nije da je broj muslimana tamo zanemariv. Tako da iskreno, i ne čudi me ovaj broj boraca iz Bosne, s obzirom koga sve imamo i nemamo ovdje. Opet s obzirom da smo muslimanska zemlja.
Nismo mi muslimanska zemlja. Mi smo zemlja s većinski muslimanskim stanovništvom.
Fudo Bosna

#147 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Fudo Bosna »

Postoji veliko neznanje u vezi zastava. naime zastave koje se "poistovjetuju", sa ovim teroristima, (što je apsurd), su zloupotrebljene od strane istih a radi se o sasvim legitimnim islamskim simbolima, jedna je npr. pečat časnog Poslanika Muhammeda saws, a druga , crno bijela zastava sa natpisom , prijevod, "Nema Boga osima Allaha džš a Muhammed saws je Božiji rob i Poslanik", je crno bijela kopija zastave Saudijske Arabije, i savim su legitimni islamski simboli, uz polumjesec kao jedan od islamskih simbola, a koje su, uzurpirali, ovi, kozoj..., nažalost, kao kada bi neko simbol kršćanstva krst ili vatikansku zastavu, uzeo, i sa njima činio zločine, znači nije problem u simbolu, križa, polumjeseca, pečata Poslanika saws, nego što neko zloupotrebljava časne vjerske simbole vjere, znači može se uzeti najčasnija zastava ili simbol od strane kozoj.. ali i zloupotrijebiti ista , što ne devalvira određeni islamski, kršćanski, hrišćanski ili židovski simbol, nego divljaka koji ga zloupotrebljava.

Što se tiče zastava u BiH opčenito tiče,ja bih sve osim zvanične BiH zastave i grba zabranio, jer je to nepoštovanje suverenitete moje/naše Domovine, znači zastave: Turske, Srbije , Hrvatske , tzv hercegbosne, jer toga nema nigdje u svijetu da se tuđe zastave, stvaljaju po putevima i kućama, kao u nas, pa kada si u BiH ne znaš je li dio kroz koji putuješ: Turska, Hrvatska ili Srbija ili grebena tzv paradržava, hercegbosna? !!! :bih:
breuer

#148 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by breuer »

Ta zastava "ercegbosne" je zastava hrvatskog naroda u BiH i potpuno je legitimna, a što se tiče stigme na potpuno islamski legalne zastave koje si lijepo naveo i objasnio samo ću reći da i svastika predstavlja čak i simbol mira, pa opet...
Fudo Bosna

#149 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Fudo Bosna »

oridjidji wrote:
kecher II wrote:
oridjidji wrote:Image

:thumbup:

Ovo su pravila za muslimane, a ne ono što kozoj-- rade, zato iste treba stalno raskrinkavati i njihovu lažnu i zlonamjernu "dawu", a to je, u največoj mjeri , zadaća naše IZBIH, i preventivna borba za očuvanje domicilne akide i mezheba , preventivni rad sa omladinom, da im raznorazne polupismene "daijje" ne ispiraju mozak, što bi u saradnji sa BIH policijskim organima, bio recept za uspješnu preventivu i borbu protiv ove vrste terorizma!!!

Preventiva je, barem po meni ,ključna za uspjeh !

Bolje sprječiti nego , kada se izmakne, ne daj Bože, kontroli , "liječiti" ... :bih:
Fudo Bosna

#150 Re: BiH i borba protiv terorizma

Post by Fudo Bosna »

breuer wrote:Ta zastava "ercegbosne" je zastava hrvatskog naroda u BiH i potpuno je legitimna, a što se tiče stigme na potpuno islamski legalne zastave koje si lijepo naveo i objasnio samo ću reći da i svastika predstavlja čak i simbol mira, pa opet...

Nije legitimno da to stavljaš po javnom /magistralnom putu, a ta "ercegbosna" je za one koji su prošli Dretelj, Heliodrom, itd... simbol , sa vrlo ružnom asocijacijom, ako je simbol stvaljati ga na /koristiti privatno a ne po cestama, raskrižjima, zgrdama zvaničnim, općine, Županije/Kantona i slično kao i Turske ili Srbijanske i slično ... :bih: Privatno , na kući, kod svadbi/proslava i slično da ,ali zvanično , na ulici, općini, zgradi županije, ne !!! :-)

To je nepoštivanje Domovine u kojoj živimo !!! :bih:
Post Reply