Vehabije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bvcx

#126 Re: Vehabije

Post by bvcx »

choxnox wrote: Ne praktikuju sve samopovredjivanje:
  • neki siiti praktikuju muta'a odn. "privremene brakove" (takodjer strogo zabranjeno)
  • neki siiti proklinju odredjene ashabe Muhameda a.s. (takodjer strogo zabranjeno)
  • neki siiti imaju svoju verziju Kur'ana jer smatraju da Kur'an nije potpun (takodjer strogo zabranjeno)
  • neki siiti vjeruju u 12 imama koje smatraju bezgrijesnim (takodjer strogo zabranjeno)
  • neki siiti praktikuju tukiju odn. laz po potrebi (takodjer strogo zabranjeno)
  • neki siiti vjeruju da se umrli mogu zauzeti za njih kod Allaha dz.s. (takodjer strogo zabranjeno)
i tako dalje i tako blize. Na kraju dodjes do zakljucka da ne postoji siit koji dnevno ne praktikuje nesto sto je strogo zabranjeno. Doduse, ti ne dodjes do zakljucka nego ti ga poslodavac dadne, a ti ga samo preneses ovdje :lol:
Pa "neki šiiti" nisu svi šiiti. Imaš problema sa osnovnim stvarima iz logike. Aj sad ti lagano nazad u osnovnu školu na čas matematike o skupovima.
Kikibombona

#127 Re: Vehabije

Post by Kikibombona »

:-)
bvcx

#128 Re: Vehabije

Post by bvcx »

Za info. Kiki je plaćen od strane Tajnog Društva za Obnovu Medijskog Carstva. Eto sad znate. :skoljka:
Bodkin

#129 Re: Vehabije

Post by Bodkin »

Na ovakvim temama uvijek svjeze registrovanih filozofa :D
zrakomlat

#130 Re: Vehabije

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote::-)
Kiki dodikovče :lol:
insomnia78

#131 Re: Vehabije

Post by insomnia78 »

bvcx wrote:Za info. Kiki je plaćen od strane Tajnog Društva za Obnovu Medijskog Carstva. Eto sad znate. :skoljka:
Sta t' je Oto i mogu l' i ja?
insomnia78

#132 Re: Vehabije

Post by insomnia78 »

zrakomlat wrote:
Kikibombona wrote::-)
Kiki dodikovče :lol:
Image
Danguba

#133 Re: Vehabije

Post by Danguba »

Image

:mrgreen:
choxnox

#134 Re: Vehabije

Post by choxnox »

bvcx wrote: Pa "neki šiiti" nisu svi šiiti. Imaš problema sa osnovnim stvarima iz logike. Aj sad ti lagano nazad u osnovnu školu na čas matematike o skupovima.
Trolas da ublazis bol zbog recenog ili ozbiljno ovo mislis? Ako je ovo drugo, onda primi moje iskreno saucesce, a zasluzujes da ti se onda objasni kao sto bih to djetetu predskolskog uzrasta.

S = {A, B, C} pri cemu je S skup svih siita, a A, B, C su razne podsekte siita. Neka podsekta A praktikuje jedan dio zabranjenih aktivnosti, podsekta B drugi dio i podsekta C treci dio, pri cemu oni medjusobno mogu da dijele ili ne dio ili sve aktivnosti. Na osnovu recenog, zakljucuje se da svi siiti praktikuju zabranjene aktivnosti.

Doduse kada bolje razmislim, dijete iz predskolskog bi shvatilo i onako kako sam prvobitno objasnio. Sjedi jedan.

Bodkin wrote:Na ovakvim temama uvijek svjeze registrovanih filozofa :D
Pretpostavljam da mislis na mene zbog malog broja postova? Pogledaj mi datum registracije...
Locked