Muskarci nakon 30te

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Euridika
Globalna šefica

#126 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

sheilak wrote:
Euridika wrote:Ode tema u odron... očekivano... :(

Gdje je sada Matzan, da mi postavi sliku Marije Šerifović... Sad mi baš izgleda poželjno... :D .
Ima li koja od žena s foruma zainteresirana za žensko-ženski odnos? :D
a sto ode tema u odron? tema je glupa sama po sebi ako joj je cilj da se muskarci koji su, kako sam rekla, jos sasvim mladi, potentni, a koji su iskustvom stekli i druge pozeljne karakteristike, blate i ubijaju u pojam. jer je to glupost. pa nismo maleni gabrielo. :D a svaka tema kad tad ode u off top.

ja sam iznijela tek ono sto sam primijetila-bez namjere da ikoga blatim . niti cu to na ovoj temi uraditi.
Odron zato što opet oni navrnuše vodu na svoj mlin... :D ... tj. da pljuju po nama.
Ma, ja sam od starta rekla da nam ovakva tema ne treba (čim je otvorena), ali izgleda jedino ovakve teme na ovom pdf animiraju forumaše na reakciju... :roll: . Mrzim generalizacije po svim osnovama...

Eto, ti si baš primjer, fino im ideš niz dlaku s komentarima, a oni svejedno ujedaju k'o bijesni psi... :-) . Žene su zakon, prelazim na žene... (ovo pričam već mjesecima)... :lol:
sheilak

#127 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

walter kurtz wrote:Ako se ja i sheila upoznamo ikad neko nece ziv napustiti sobu :mrgreen:
ja mislim da ces ti prvi posustati. :D
nightvision

#128 Re: Muskarci nakon 30te

Post by nightvision »

Euridika wrote:Zato, molim vas, ogradite se od geralizacija, glupe su, ne služe svrsi i samo produbljuju jaz među polovima. :thumbup:
Nije u pitanju nikakvo generaliziranje. Muskarci podsvjesno traze sto mladju partnericu jer imaju vece sanse da ce sa njom imati potomstvo. Isto tako, (mladje) zene podsvjesno (a i svjesno :D ) traze sto uspjesnije muzijake, sto su u pravilu stariji i iskusniji muskarci, jer sa njima imaju vece sanse da potomstvu obezbjede sigurnu buducnost. To nije glupost, to je urezano u nase gene. Glupost je to negirati.
Vezano za odabir partnerke u skladu sa reproduktivnim nagonima: Pa, bujrum, ako ti je to prevashodni kriterij, samo izvoli.
Nije jedini, ali jeste presudni. Na isti nacin na koji je zenama materijalna situiranost presudni kriterij. Nemojte da se lazemo, nema potrebe.
Još jedan podatak: ja sam tokom svojih trudnoća morala jedno vrijeme ležati u bolnici. Tu sam se sretala sa raznim ženama, koje su isto tako iz raznih razloga čuvale trudnoću. Većina ih je bila starosti do 25 godina :shock: Ima medicinsko objašnjenje za to: ratne i rane poratne generacije i sl., a tu je i novi standard života, curice hodaju polugole, a sutra kad treba iznijeti trudnoću, bubrezi i jajnici u fazi raspadanja...
Mozes traziti kojekakve izgovore i objasnjenja ali samo je jedno istina. Da su te dame svoj reproduktivni zivot zapocele na vrijeme, odnosno u svojim ranim dvadesetim kada su bile na vrhuncu svoje reproduktivne moci, imale bi daleko manje potrebe da cuvaju trudnocu u dvajespetoj, tridesetoj ili trijespetoj.
Ali, ono što me je iznenadilo su bile žene koje su začele putem vještačke oplodnje. U 80% slučajeva, sterilnost je bila na muškoj strani :roll: .
Izvrtanje cinjenica.
Gledajuci procentualno na broj populacije, daleko je manje muskaraca koji su sterilini i traze pomoc doktora nego je broj zena koje bez doktora ne mogu iznijeti trudnocu u kasnim godinama.

Stvarno ne razumijem tu potrebu zena da se takmice sa muskarcima po pitanju reproduktivne sposobnosti. :shock:
walter kurtz

#129 Re: Muskarci nakon 30te

Post by walter kurtz »

sheilak wrote:
walter kurtz wrote:Ako se ja i sheila upoznamo ikad neko nece ziv napustiti sobu :mrgreen:
Ne znam nisam quiter :mrgreen:
sheilak

#130 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

Euridika wrote: Odron zato što opet oni navrnuše vodu na svoj mlin... :D ... tj. da pljuju po nama.
Ma, ja sam od starta rekla da nam ovakva tema ne treba (čim je otvorena), ali izgleda jedino ovakve teme na ovom pdf animiraju forumaše na reakciju... :roll: . Mrzim generalizacije po svim osnovama...

Eto, ti si baš primjer, fino im ideš niz dlaku s komentarima, a oni svejedno ujedaju k'o bijesni psi... :-) . Žene su zakon, prelazim na žene... (ovo pričam već mjesecima)... :lol:
ma znam :D pusti ih. nek grizu. moraju se dokazati nekako. :D

al u biti nema potrebe, sve ok. nista lose kontra njih.
sheilak

#131 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

walter kurtz wrote:
sheilak wrote:
Ne znam nisam quiter :mrgreen:
nisi mene upoznao. :D vjeruj mi on this one. :D
walter kurtz

#132 Re: Muskarci nakon 30te

Post by walter kurtz »

@ Sheila nemam nista protiv upoznavanja :mrgreen:
sheilak

#133 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

znam. :D
walter kurtz

#134 Re: Muskarci nakon 30te

Post by walter kurtz »

sheilak wrote:znam. :D
Pa sta cekamo :mrgreen:
sheilak

#135 Re: Muskarci nakon 30te

Post by sheilak »

walter kurtz wrote:
pa ne znam. :D
Euridika
Globalna šefica

#136 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

nightvision wrote:
Euridika wrote:Zato, molim vas, ogradite se od geralizacija, glupe su, ne služe svrsi i samo produbljuju jaz među polovima. :thumbup:
Nije u pitanju nikakvo generaliziranje. Muskarci podsvjesno traze sto mladju partnericu jer imaju vece sanse da ce sa njom imati potomstvo. Isto tako, (mladje) zene podsvjesno (a i svjesno :D ) traze sto uspjesnije muzijake, sto su u pravilu stariji i iskusniji muskarci, jer sa njima imaju vece sanse da potomstvu obezbjede sigurnu buducnost. To nije glupost, to je urezano u nase gene. Glupost je to negirati.
Vezano za odabir partnerke u skladu sa reproduktivnim nagonima: Pa, bujrum, ako ti je to prevashodni kriterij, samo izvoli.
Nije jedini, ali jeste presudni. Na isti nacin na koji je zenama materijalna situiranost presudni kriterij. Nemojte da se lazemo, nema potrebe.
Još jedan podatak: ja sam tokom svojih trudnoća morala jedno vrijeme ležati u bolnici. Tu sam se sretala sa raznim ženama, koje su isto tako iz raznih razloga čuvale trudnoću. Većina ih je bila starosti do 25 godina :shock: Ima medicinsko objašnjenje za to: ratne i rane poratne generacije i sl., a tu je i novi standard života, curice hodaju polugole, a sutra kad treba iznijeti trudnoću, bubrezi i jajnici u fazi raspadanja...
Mozes traziti kojekakve izgovore i objasnjenja ali samo je jedno istina. Da su te dame svoj reproduktivni zivot zapocele na vrijeme, odnosno u svojim ranim dvadesetim kada su bile na vrhuncu svoje reproduktivne moci, imale bi daleko manje potrebe da cuvaju trudnocu u dvajespetoj, tridesetoj ili trijespetoj.
Ali, ono što me je iznenadilo su bile žene koje su začele putem vještačke oplodnje. U 80% slučajeva, sterilnost je bila na muškoj strani :roll: .
Izvrtanje cinjenica.
Gledajuci procentualno na broj populacije, daleko je manje muskaraca koji su sterilini i traze pomoc doktora nego je broj zena koje bez doktora ne mogu iznijeti trudnocu u kasnim godinama.

Stvarno ne razumijem tu potrebu zena da se takmice sa muskarcima po pitanju reproduktivne sposobnosti. :shock:
:shock:
Šta napisa i osta živ?

Ja pišem o stvarnim iskustvima, ne palamudim o činjenicama pokupljenim s kojekakvih portala... :roll: Muškarac priča o čuvanju trudnoće, oh my God! :-)

Ko se bolan takmiči s vama? Vi ste toliko superiorno plodniji od nas da mi samo nije jasno koji će vam đavo uopće žene...

Materijalna sigurnost presudni faktor... Dabogda mi nikad marka ne došla od muškarca, ako ću tako ocjenjivati koji mi je dobar!
walter kurtz

#137 Re: Muskarci nakon 30te

Post by walter kurtz »

sheilak wrote:
walter kurtz wrote:
pa ne znam. :D
Hocemo li na pp da neoftopicarimo :mrgreen:
Euridika
Globalna šefica

#138 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

O Ademe, koji te je đavo natjerao da se požališ Bogu na samoću i zamoliš za društvo? Da ne bi tvoje molbe, nas žena danas ne bi bilo, a ti bi sretan uživao u džennetskim ljepotama... :thumbup:
Dr Kova

#139 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Dr Kova »

pratim
ho oponopono

#140 Re: Muskarci nakon 30te

Post by ho oponopono »

Buckethead wrote:pratim
...kad porastem bicu televizor, kad odrastem bicu te-ve...de bolan...ovdje cuprica gora nego 590... :gunjastajl:
nightvision

#141 Re: Muskarci nakon 30te

Post by nightvision »

Euridika wrote:
Šta napisa i osta živ?

Ja pišem o stvarnim iskustvima, ne palamudim o činjenicama pokupljenim s kojekakvih portala... :roll: Muškarac priča o čuvanju trudnoće, oh my God! :-)

Ko se bolan takmiči s vama? Vi ste toliko superiorno plodniji od nas da mi samo nije jasno koji će vam đavo uopće žene...

Materijalna sigurnost presudni faktor... Dabogda mi nikad marka ne došla od muškarca, ako ću tako ocjenjivati koji mi je dobar!
Kojih portala? Gdje ja to navedoh neki izvor informacija? Pa niti nemam potrebe za tim kada je sve ono sto sam napisao opstepoznata stvar.
To sto se ocigledno hocemo lagati, a i takmiciti, to nije moj problem. Ja kao odgovor na temu jos jednom kazem, uopste se ne osjecam krivim, niti vidim ista nenormalno u tome da trazim mladju partnericu.
Dr Kova

#142 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Dr Kova »

ho oponopono wrote:
Buckethead wrote:pratim
...kad porastem bicu televizor, kad odrastem bicu te-ve...de bolan...ovdje cuprica gora nego 590... :gunjastajl:
:lol: :lol: :thumbup: ...ima i ta mjesta itekako... nego, ajmo zapalit' :gunjastajl:
Ramzess Veliki

#143 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote:
Ramzess Veliki wrote:
sheilak wrote: a ko voli uopce takve zene, pa ni one sebe ne vole. ne znam odakle vam takva predodzba o zenama u braku. ako su vase takve bile ili jesu (ne mislim sad na tebe konkretno, ramzesse, vec opcenito), nisu sve takve. zena prvo sebe samu mora uzbuditi, sebi biti pozeljna, da bi to mogla biti i muskarcu.
Previše komplikuješ i tražiš opravdanja. Da nisi malo punija i nezadovoljna svojim izgledom? 8-)
Ne stižeš od obaveza, i tako ti neki izgovori? 8-)
:lol: e jbg sad. nije fakat to u pitanju. ja ovo ozbiljno mislim da zena mora biti zgodna, uredna (to se valjda ne treba ni spomenuti), pozeljna i sebi prije no sto pomisli da bi ju neko drugi trebao htjeti.

u biti se slazem s tobom, ne znam sto mi se protivis. :D
Zafrkavam. :D
Znaš onaj osjećaj kad napišeš neku glupost na forumu, a zatim ti se natovari njih nekoliko da te psihoanaliziraju? NEPROCJENJIVO !!! :lol: :lol: :lol:
golfiista

#144 Re: Muskarci nakon 30te

Post by golfiista »

gladna sam wrote:Muškarci se uvijek tješe s onim tipičnim glupim primjerom biološkog sata
kao njima otkucava kasnije

morebit!

Ali kad pogledam te silne muskarce nakon tridesete, kolege, poznanike i slicno, samo 2% ili 3% su u svojim "najboljim" godinama
Ako ih uporedim sa zenama u tridesetim i nakon istih (govorim o današnjim zenama) daleko su ocuvanije

Muskarci nakon tridesete bar kod nas drasticno "grohnu", zgembaju se, objese stomacine, ubjedjujuci sebe da su s godinama sve bolji i bolji a nisu samo nama zao da im kazemo, osim ovi koji dobro vode racuna o sebi i ovi koje je genetika nagradila :D

Sta hocu reci

Decki ne zanosite se previse :D :run:

U kakvoj rupi ti živiš draga, jesi li sigurna da si na plavoj planeti?
Ramzess Veliki

#145 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote:

Gdje je sada Matzan, da mi postavi sliku Marije Šerifović... Sad mi baš izgleda poželjno... :D .
a sto ode tema u odron? tema je glupa sama po sebi ako joj je cilj da se muskarci koji su, kako sam rekla, jos sasvim mladi, potentni, a koji su iskustvom stekli i druge pozeljne karakteristike, blate i ubijaju u pojam. jer je to glupost. pa nismo maleni gabrielo. :D a svaka tema kad tad ode u off top.

ja sam iznijela tek ono sto sam primijetila-bez namjere da ikoga blatim . niti cu to na ovoj temi uraditi.
Ja ne mogu da kritikujem mlade frajere jer bih kritikovao i sebe u tim godinama.
Ali je velika istina što napisa kolega - prije sam samo češće štrcao, ništa više. U međuvremenu sam usavršio tehnike, malo čitao o očuvanju životne energije, usmjeravanje zadovoljstva i tako te neke stvari, pa sam u smislu očuvanja Chi-ja, tri mala pljuckanja u trajanju dvadesetak minuta modificirao na jedno u trajanju sat vremena. Tako uštedim energiju za opetovano sat vremena. Onaj prostor između upotpunim sa 69, Madame Butterfly i drugim poželjnim igricama. Da, znam sad naći G tačku, a naučio se i lizati od nekih lezbi. :D
Ramzess Veliki

#146 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Ramzess Veliki »

golfiista wrote:
gladna sam wrote:Muškarci se uvijek tješe s onim tipičnim glupim primjerom biološkog sata
kao njima otkucava kasnije

morebit!

Ali kad pogledam te silne muskarce nakon tridesete, kolege, poznanike i slicno, samo 2% ili 3% su u svojim "najboljim" godinama
Ako ih uporedim sa zenama u tridesetim i nakon istih (govorim o današnjim zenama) daleko su ocuvanije

Muskarci nakon tridesete bar kod nas drasticno "grohnu", zgembaju se, objese stomacine, ubjedjujuci sebe da su s godinama sve bolji i bolji a nisu samo nama zao da im kazemo, osim ovi koji dobro vode racuna o sebi i ovi koje je genetika nagradila :D

Sta hocu reci

Decki ne zanosite se previse :D :run:

U kakvoj rupi ti živiš draga, jesi li sigurna da si na plavoj planeti?
Nije ona mušku ni primakla. :lol: :lol: :lol:
Euridika
Globalna šefica

#147 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:
sheilak wrote:

Ja ne mogu da kritikujem mlade frajere jer bih kritikovao i sebe u tim godinama.
Ali je velika istina što napisa kolega - prije sam samo češće štrcao, ništa više. U međuvremenu sam usavršio tehnike, malo čitao o očuvanju životne energije, usmjeravanje zadovoljstva i tako te neke stvari, pa sam u smislu očuvanja Chi-ja, tri mala pljuckanja u trajanju dvadesetak minuta modificirao na jedno u trajanju sat vremena. Tako uštedim energiju za opetovano sat vremena. Onaj prostor između upotpunim sa 69, Madame Butterfly i drugim poželjnim igricama. Da, znam sad naći G tačku, a naučio se i lizati od nekih lezbi. :D
Ma, naravno... ovakve teme su glupost same po sebi. Ja se recimo baš radujem danu kad budem imala 75 :shock: ... jer ću biti presretna da doživim te godine. I uživaću maksimalno u onom što mi tad život pruži, kao što uživam i danas. Žali Bože svih premladih smrti... meni su ove godine umrla dvojica kolega 47 godina... :(
Ramzess Veliki

#148 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Ramzess Veliki »

Euridika wrote:Ma, naravno... ovakve teme su glupost same po sebi. Ja se recimo baš radujem danu kad budem imala 75 :shock: ... jer ću biti presretna da doživim te godine. I uživaću maksimalno u onom što mi tad život pruži, kao što uživam i danas. Žali Bože svih premladih smrti... meni su ove godine umrla dvojica kolega 47 godina... :(
Eh, da mi je doživjeti da bar par godina živim od penzije i da trošim svoje pare sa državne kase ... :sad:
Euridika
Globalna šefica

#149 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

nightvision wrote:
Euridika wrote:
Šta napisa i osta živ?

Kojih portala? Gdje ja to navedoh neki izvor informacija? Pa niti nemam potrebe za tim kada je sve ono sto sam napisao opstepoznata stvar.
To sto se ocigledno hocemo lagati, a i takmiciti, to nije moj problem. Ja kao odgovor na temu jos jednom kazem, uopste se ne osjecam krivim, niti vidim ista nenormalno u tome da trazim mladju partnericu.
Portal kao popularno sredstvo informisanja... :D ... uzela kao primjer, šta se odmah hvataš za svaku riječ? :twisted:
Ja ne znam jel' ti ne vidiš ili nećeš da vidiš da ja nemam ništa protiv tvog ili bilo čijeg ubjeđenja. Hoću samo da pokažem da kukolja imaš svugdje. I ne možete ići s onom - imam mladu partnericu, znači zdravo potomstvo zagarantirano. Nije, nažalost! :( Imaš veće šanse, ali tebi stanje u generalnoj populaciji ne znači ništa za tvoju, ličnu situaciju. Vjeruj mi da ja dobro znam o čemu pričam.

I šta si se ti meni natovario na kosti ovih dana? :twisted:
Euridika
Globalna šefica

#150 Re: Muskarci nakon 30te

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:
Euridika wrote:Ma, naravno... ovakve teme su glupost same po sebi. Ja se recimo baš radujem danu kad budem imala 75 :shock: ... jer ću biti presretna da doživim te godine. I uživaću maksimalno u onom što mi tad život pruži, kao što uživam i danas. Žali Bože svih premladih smrti... meni su ove godine umrla dvojica kolega 47 godina... :(
Eh, da mi je doživjeti da bar par godina živim od penzije i da trošim svoje pare sa državne kase ... :sad:
Da... i da dodam, kakvog-takvog zdravlja i PAMETI :thumbup: ... imam baš u zadnjih par mjeseci u bliskoj okolici primjera čuvanja starijih bolesnih (na postelji) i onih koji posenile... gluho bilo...
Neću više crnjačiti! :thumbup:
Post Reply