Euridika wrote:Zato, molim vas, ogradite se od geralizacija, glupe su, ne služe svrsi i samo produbljuju jaz među polovima.

Nije u pitanju nikakvo generaliziranje. Muskarci podsvjesno traze sto mladju partnericu jer imaju vece sanse da ce sa njom imati potomstvo. Isto tako, (mladje) zene podsvjesno (a i svjesno

) traze sto uspjesnije muzijake, sto su u pravilu stariji i iskusniji muskarci, jer sa njima imaju vece sanse da potomstvu obezbjede sigurnu buducnost. To nije glupost, to je urezano u nase gene. Glupost je to negirati.
Vezano za odabir partnerke u skladu sa reproduktivnim nagonima: Pa, bujrum, ako ti je to prevashodni kriterij, samo izvoli.
Nije jedini, ali jeste presudni. Na isti nacin na koji je zenama materijalna situiranost presudni kriterij. Nemojte da se lazemo, nema potrebe.
Još jedan podatak: ja sam tokom svojih trudnoća morala jedno vrijeme ležati u bolnici. Tu sam se sretala sa raznim ženama, koje su isto tako iz raznih razloga čuvale trudnoću. Većina ih je bila starosti do 25 godina

Ima medicinsko objašnjenje za to: ratne i rane poratne generacije i sl., a tu je i novi standard života, curice hodaju polugole, a sutra kad treba iznijeti trudnoću, bubrezi i jajnici u fazi raspadanja...
Mozes traziti kojekakve izgovore i objasnjenja ali samo je jedno istina. Da su te dame svoj reproduktivni zivot zapocele na vrijeme, odnosno u svojim ranim dvadesetim kada su bile na vrhuncu svoje reproduktivne moci, imale bi daleko manje potrebe da cuvaju trudnocu u dvajespetoj, tridesetoj ili trijespetoj.
Ali, ono što me je iznenadilo su bile žene koje su začele putem vještačke oplodnje. U 80% slučajeva, sterilnost je bila na muškoj strani

.
Izvrtanje cinjenica.
Gledajuci procentualno na broj populacije, daleko je manje muskaraca koji su sterilini i traze pomoc doktora nego je broj zena koje bez doktora ne mogu iznijeti trudnocu u kasnim godinama.
Stvarno ne razumijem tu potrebu zena da se takmice sa muskarcima po pitanju reproduktivne sposobnosti.