i voz, i avion ....John Cleese wrote:sha_ba wrote:iz sarajeva samo do visokogExNihilo wrote: Može i auto voziti sama.DakleM, potreban je i pink autobus - za one sto bi da putuju do Zenice ili gluho bilo, dalje
Taksi samo za žene
-
sha_ba
#126 Re: Taksi samo za žene
-
FreakyStyley
#127 Re: Taksi samo za žene
Ja zelju za necim ovakvim mogu shvatiti i prihvatiti kod zena koje su u proslosti bile silovane, napastovane, bilo kako seksualno uznemirene. Mislim, takvima se sve moze halalit jer to je najveca moguca trauma koju jedna zena moze dozivjeti. Ali inace, toliki strah od suprotnog spola i gledanje na svakog muskarca kao na latentnog silovatelja je bolesno i jako dubok problem koji se ne rjesava uvodjenjem zenskih taksija, liftova, trafika...
- zeina
#128 Re: Taksi samo za žene
Znači problem je što žene gledaju na muškarce kao na potencijalne silovatelje i problem je što se osjećaju nesigurno, a nije problem što napastvovanje realno može da se desi, nije problem ako jedna žena bude silovana i napastvovana jer statistički gledano to je zanemarivo....e pa vidiš meni je takav način razmišljanja bolestan i vrlo potcjenjivački za ženu, ukoliko bi ideja o uvođenju taksija samo za žene spriječila samo jedno silovanje, jedno seksualno uznemiravanja i traumu onda je to itekako vrijedno jer svaka žena je vrijedna poštovanaj i treba imati zaštitu, zamisli da je ta koja je po statistici zanemariva baš tvoja sestra, supruga i sl., da li bi razmišljao/la na takav način?FreakyStyley wrote:Ja zelju za necim ovakvim mogu shvatiti i prihvatiti kod zena koje su u proslosti bile silovane, napastovane, bilo kako seksualno uznemirene. Mislim, takvima se sve moze halalit jer to je najveca moguca trauma koju jedna zena moze dozivjeti. Ali inace, toliki strah od suprotnog spola i gledanje na svakog muskarca kao na latentnog silovatelja je bolesno i jako dubok problem koji se ne rjesava uvodjenjem zenskih taksija, liftova, trafika...
Žena koja je silovana za nju je već kasno, taksi za žene je preventivna mjera a ne za liješenje posljedica.
- sheilak
#129 Re: Taksi samo za žene
zeina, jesi ti imala takvih iskustava? ili neko iz tvoje bliske porodice? nadam se naravno da nisi/da nije, no zanima me otkuda ti takav apriori negativan stav prema muskarcima?zeina wrote:Znači problem je što žene gledaju na muškarce kao na potencijalne silovatelje i problem je što se osjećaju nesigurno, a nije problem što napastvovanje realno može da se desi, nije problem ako jedna žena bude silovana i napastvovana jer statistički gledano to je zanemarivo....e pa vidiš meni je takav način razmišljanja bolestan i vrlo potcjenjivački za ženu, ukoliko bi ideja o uvođenju taksija samo za žene spriječila samo jedno silovanje, jedno seksualno uznemiravanja i traumu onda je to itekako vrijedno jer svaka žena je vrijedna poštovanaj i treba imati zaštitu, zamisli da je ta koja je po statistici zanemariva baš tvoja sestra, supruga i sl., da li bi razmišljao/la na takav način?FreakyStyley wrote:Ja zelju za necim ovakvim mogu shvatiti i prihvatiti kod zena koje su u proslosti bile silovane, napastovane, bilo kako seksualno uznemirene. Mislim, takvima se sve moze halalit jer to je najveca moguca trauma koju jedna zena moze dozivjeti. Ali inace, toliki strah od suprotnog spola i gledanje na svakog muskarca kao na latentnog silovatelja je bolesno i jako dubok problem koji se ne rjesava uvodjenjem zenskih taksija, liftova, trafika...
Žena koja je silovana za nju je već kasno, taksi za žene je preventivna mjera a ne za liješenje posljedica.
- annoy
#130 Re: Taksi samo za žene
Najbolje bi bilo da žene i muškarci uopće ne dolaze u kontakt, osim jednom godišnje za vrijeme ritualnog parenja
-
sha_ba
#131 Re: Taksi samo za žene
sreca februar nije dalekoannoy wrote:Najbolje bi bilo da žene i muškarci uopće ne dolaze u kontakt, osim jednom godišnje za vrijeme ritualnog parenja
- zeina
#132 Re: Taksi samo za žene
Da više puta u raznim situacijama, naravno ne silovanje ali seksualno uznemiravanje, "slučajan" dodir tamo gdje ne bi trebalo, nametanje teme za razgovor koja ne bi trebala da se vodi, neumjesna pitanja i sl., imam sasvim dovoljno iskustva za formiranje tako negativnog stava prema muškarcima i imam sasvim dovoljno razloga da ne želim da se nalazim sa poptupno nepoznatim muškarcem u zatvorenom, malom prostoru nad kojim nemam kontrolu...i mislim da nisam jedinasheilak wrote:zeina, jesi ti imala takvih iskustava? ili neko iz tvoje bliske porodice? nadam se naravno da nisi/da nije, no zanima me otkuda ti takav apriori negativan stav prema muskarcima?zeina wrote:Znači problem je što žene gledaju na muškarce kao na potencijalne silovatelje i problem je što se osjećaju nesigurno, a nije problem što napastvovanje realno može da se desi, nije problem ako jedna žena bude silovana i napastvovana jer statistički gledano to je zanemarivo....e pa vidiš meni je takav način razmišljanja bolestan i vrlo potcjenjivački za ženu, ukoliko bi ideja o uvođenju taksija samo za žene spriječila samo jedno silovanje, jedno seksualno uznemiravanja i traumu onda je to itekako vrijedno jer svaka žena je vrijedna poštovanaj i treba imati zaštitu, zamisli da je ta koja je po statistici zanemariva baš tvoja sestra, supruga i sl., da li bi razmišljao/la na takav način?FreakyStyley wrote:Ja zelju za necim ovakvim mogu shvatiti i prihvatiti kod zena koje su u proslosti bile silovane, napastovane, bilo kako seksualno uznemirene. Mislim, takvima se sve moze halalit jer to je najveca moguca trauma koju jedna zena moze dozivjeti. Ali inace, toliki strah od suprotnog spola i gledanje na svakog muskarca kao na latentnog silovatelja je bolesno i jako dubok problem koji se ne rjesava uvodjenjem zenskih taksija, liftova, trafika...
- sheilak
#133 Re: Taksi samo za žene
iskreno, ja mislim da si ti preosjetljiva. i da se ne znas odbraniti kako treba. zena nije nezasticena niti nemocna, moze se sama odbraniti. samo se n etreba niti bojati niti kriti.
al te razumijem, i tebe i tvoju potrebu da se sklonis. no i dalje mislim da za sve to nije ispravno, mozda za tebe jeste, ali za vecinu nije.
al te razumijem, i tebe i tvoju potrebu da se sklonis. no i dalje mislim da za sve to nije ispravno, mozda za tebe jeste, ali za vecinu nije.
- spreca
#134 Re: Taksi samo za žene
Sta se sve u zenskim glavama dogadja to ni sam Svemoguci nezna...........dobro ba zene ........sto se kurchite

- spreca
#135 Re: Taksi samo za žene
a kad to izostane onda nas nazivate shonjama,pederima itd...........same neznate sta hocetezeina wrote:
Da više puta u raznim situacijama, naravno ne silovanje ali seksualno uznemiravanje, "slučajan" dodir tamo gdje ne bi trebalo, nametanje teme za razgovor koja ne bi trebala da se vodi, neumjesna pitanja i sl., imam sasvim dovoljno iskustva za formiranje tako negativnog stava prema muškarcima i imam sasvim dovoljno razloga da ne želim da se nalazim sa poptupno nepoznatim muškarcem u zatvorenom, malom prostoru nad kojim nemam kontrolu...i mislim da nisam jedina
cim udjes u taxi,odmah vici....nema pipanja nema pitanja
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#136 Re: Taksi samo za žene
OvoExNihilo wrote:
I žene gledaju na muškarce kroz prizmu seksualnosti. S obzirom da tu biološku činjenicu ne ističeš, već isključivo naglašavaš da prirodi muškarca nije vjerovati, nedvojbeno ukazuje da je tvoj stav čisto ideološki, pod paravanom tobožnje šire društvene zaštite žene.
Nego, zašto stati na taksiju? Odvojimo škole, radna mjesta, restorane, javni prevoz, i tako dalje. Sve su to mjesta gdje se muškarci i žene mogu naći "u jednom malom, zatvorenom prostoru, veoma blizu, što bilo kojoj ženi koja je svjesna muške prirode itekako izaziva nelagodu. "
Nije pitanje da li muškarci i žene gledaju jedni na druge kroz prizmu seksualnosti, prirodno i normalno je da gledaju, pitanje je da li se ta seksualnost može civilizirano kontrolisati. Odgovor je da može, a eksperimentalnu potvrdu možeš pronaći u svakoj zemlji Zapadnog svijeta. Prema tome, ako može, razlozi za segregaciju se svode čisto na ideologiju.
-
FreakyStyley
#137 Re: Taksi samo za žene
.
Last edited by FreakyStyley on 04/11/2015 14:10, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#138 Re: Taksi samo za žene
Iako i dalje vjerujem da iza teme stoje ideoloski motivi lijepo upakovani u celofan zastite zena od silovanja, zeina moram ti uputiti jedan dobronamjeran savjet:
vjezbaj socijalne vjestine i komunikaciju sa suprotnim spolom. Time ces izlijeciti uzrok, taxi za zene je saniranje posljedica.
vjezbaj socijalne vjestine i komunikaciju sa suprotnim spolom. Time ces izlijeciti uzrok, taxi za zene je saniranje posljedica.
- Capsicum
#139 Re: Taksi samo za žene
Ako ljudi, odnosno zene u ovom slucaju imaju neku potrebu, konkretno, da uslugu prevoza obavlja osoba odredjenog spola, ne vidim zasto bi to bio problem ikome. Ako neka taksi kompanija zaposli odredjen broj zenskih vozaca ili kako to vec sad politicki korektno kazu vozacica, ne znam sto bi bilo skandalozno da zena kod pozivanja taksija zatrazi taksi sa vozacicom. Ista stvar kao i po pitanju recimo odlaska ginekologu. Zene koje se ne osjecaju ugodno sa muskim doktorom, jednostavno ce otici doktorici. Ne treba nikoga siliti ni na sta, niti nekog diskriminirati.
- bleee_sa
#140 Re: Taksi samo za žene
I onda ti kažeš da je meni lako, vidiš bolan s čim se ja sve susrećemspreca wrote:a kad to izostane onda nas nazivate shonjama,pederima itd...........same neznate sta hocetezeina wrote:
Da više puta u raznim situacijama, naravno ne silovanje ali seksualno uznemiravanje, "slučajan" dodir tamo gdje ne bi trebalo, nametanje teme za razgovor koja ne bi trebala da se vodi, neumjesna pitanja i sl., imam sasvim dovoljno iskustva za formiranje tako negativnog stava prema muškarcima i imam sasvim dovoljno razloga da ne želim da se nalazim sa poptupno nepoznatim muškarcem u zatvorenom, malom prostoru nad kojim nemam kontrolu...i mislim da nisam jedina
cim udjes u taxi,odmah vici....nema pipanja nema pitanja
- LolaLola
#141 Re: Taksi samo za žene
Zeina komplikuje.
Sto ne polozis?
Zeino sestro, 21 vijek, zene voze same sebe uveliko.
Sto ne polozis?
- bleee_sa
#142 Re: Taksi samo za žene
Ne polazi Zejno tako ti Allaha!
- zeina
#143 Re: Taksi samo za žene
Ma šta veliš, Zeina zaostala pa ne zna da može sama sebe voziti?LolaLola wrote:Zeina komplikuje.
Sto ne polozis?
Nije ovdje riječ o meni nego generalno svi se mi nekad nađemo u situaciji da nam treba prevoz i da je taksi nekad jedini izbor
- bleee_sa
#144 Re: Taksi samo za žene
A ti si garant neka femme fatale pa nijedan taxista ne može da odoli tome da spusti svoju kabadahijsku šapu na tvoje nježno bijelo koljeno
Ne seri više svega ti
Ne seri više svega ti
- insomnia78
#145 Re: Taksi samo za žene
Znas zasto bi bio problemCapsicum wrote:Ako ljudi, odnosno zene u ovom slucaju imaju neku potrebu, konkretno, da uslugu prevoza obavlja osoba odredjenog spola, ne vidim zasto bi to bio problem ikome. Ako neka taksi kompanija zaposli odredjen broj zenskih vozaca ili kako to vec sad politicki korektno kazu vozacica, ne znam sto bi bilo skandalozno da zena kod pozivanja taksija zatrazi taksi sa vozacicom. Ista stvar kao i po pitanju recimo odlaska ginekologu. Zene koje se ne osjecaju ugodno sa muskim doktorom, jednostavno ce otici doktorici. Ne treba nikoga siliti ni na sta, niti nekog diskriminirati.
Zato sto je isprepadanog bosnju u svemu tome strah da sutra Englez i Rus ne pomisle da on uvodi serijat
To sto je citava ta stvar potekla iz Londona, funkcionise u Moskvi i jos pojedinim gradovima koji nemaju veze sa muslimanima to njeg' ne zanima
Citav taj problem je u tome
Mislice neko da smo islamisti plus ovi sto zaista u tome vide uvodjenje serijata
Kod nas ti se sve bazira na onom sta ce ko pomisliti
-
Hakiz
#146 Re: Taksi samo za žene
U čemu je problem?
Ako neko misli da će moći profitabilno raditi vozeći samo žene, neka vozi taksi samo za žene.
Doduše, pitanje je da li to krši zakon o ravnopravnosti spolova, ako ne krši, neka ga.
Samo, tužno je i ružno ako smo do toga došli, kada smo postali takvo društvo da nam takve stvari trebaju.
Ako neko misli da će moći profitabilno raditi vozeći samo žene, neka vozi taksi samo za žene.
Doduše, pitanje je da li to krši zakon o ravnopravnosti spolova, ako ne krši, neka ga.
Samo, tužno je i ružno ako smo do toga došli, kada smo postali takvo društvo da nam takve stvari trebaju.
-
Hakiz
#147 Re: Taksi samo za žene
Spuštanje ruke na koljeno, kao i silovanje, nije nužno stvar seksualne privlačnosti, to je pitanje moći. Ne seri ni ti.bleee_sa wrote:A ti si garant neka femme fatale pa nijedan taxista ne može da odoli tome da spusti svoju kabadahijsku šapu na tvoje nježno bijelo koljeno![]()
Ne seri više svega ti
- bleee_sa
#148 Re: Taksi samo za žene
Ako nema privlačnosti to je već slučaj za psihijatrije, koji naravno ne može biti vozač regularnog taxi prijevoza u Sarajevu koji je dužan da svake 3 godine vadi ljekarsko uvjerenje na kojem uz uzimanje uzoraka krvi, urina, provjere vida, mora porazgovarati sa psihijatrom i psihologomHakiz wrote:Spuštanje ruke na koljeno, kao i silovanje, nije nužno stvar seksualne privlačnosti, to je pitanje moći. Ne seri ni ti.bleee_sa wrote:A ti si garant neka femme fatale pa nijedan taxista ne može da odoli tome da spusti svoju kabadahijsku šapu na tvoje nježno bijelo koljeno![]()
Ne seri više svega ti
- bleee_sa
#149 Re: Taksi samo za žene
Meni ne smeta taman da je i za pedere taxi, samo nek ima TA table i nek obavlja djelatnost u Kantonu u kojem je izvadio iste. 
-
sha_ba
#150 Re: Taksi samo za žene
ne dirati bijele zene po koljenima, ne nebleee_sa wrote:A ti si garant neka femme fatale pa nijedan taxista ne može da odoli tome da spusti svoju kabadahijsku šapu na tvoje nježno bijelo koljeno![]()
Ne seri više svega ti