Ubrzano naoruzavanje
-
PM72
#126 Re: Ubrzano naoruzavanje
Sa ovo budžeta,logistike,oružja i obučenosti naroda...svaki oružani konflikt trajao bi maksimalno heftu.Zaštekani kalašnjikovi i par okvira municije dovoljni su samo za poravnavanje računa u komšiluku i porodici.
Nema više skladišta JNA.Sadašnje OS nemaju ni drva za grijanje prostorija a kamoli šta drugo.Helikopteri lete pet dana (sva četiri ispravna) i onda plaču - nemaju goriva.
Prema tome...
Nema više skladišta JNA.Sadašnje OS nemaju ni drva za grijanje prostorija a kamoli šta drugo.Helikopteri lete pet dana (sva četiri ispravna) i onda plaču - nemaju goriva.
Prema tome...
-
sumirprimus
#127 Re: Ubrzano naoruzavanje
realno u trenutnom stanju mirovanja...PM72 wrote:Sa ovo budžeta,logistike,oružja i obučenosti naroda...svaki oružani konflikt trajao bi maksimalno heftu.Zaštekani kalašnjikovi i par okvira municije dovoljni su samo za poravnavanje računa u komšiluku i porodici.
Prema tome...
medjutim,prilikom aktivacije sve se mijenja...
nedo bog...
dosta je rata na tv.u...
-
emmir1
#128 Re: Ubrzano naoruzavanje
Nafta je pala 4 posto i sada je na dosta niskom nivou.
Misli li Bakir osim o foteljama o tome bar da napravimo zalihe nafte.
Misli li Bakir osim o foteljama o tome bar da napravimo zalihe nafte.
-
Drinski
#129 Re: Ubrzano naoruzavanje
iako jeste logistika bitna, sumnjam da su drva, helikopteri i JNA presudni faktor, bitniji su topovi, tenkovi, puške, granate i rakete..PM72 wrote:Sa ovo budžeta,logistike,oružja i obučenosti naroda...svaki oružani konflikt trajao bi maksimalno heftu.Zaštekani kalašnjikovi i par okvira municije dovoljni su samo za poravnavanje računa u komšiluku i porodici.
Prema tome...
-
sumirprimus
#130 Re: Ubrzano naoruzavanje
najvazniji je ralzog...
sto bi ratovali?
sto bi ratovali?
-
sumirprimus
#132 Re: Ubrzano naoruzavanje
pa pitanje je da li napadas ili se branis,shodno tome i sve ostalo...
-
155_mm
#133 Re: Ubrzano naoruzavanje
mislim da na ovo pitanje svak za sebe treba da odgovori. na kraju ce ipak svak za sebe i snositi posljedice pogresnog odgovora.krater wrote:Sta se sprema ?155_mm wrote:ma to i nije pronlem. problemje sto se ocigledno nesto sprema. znaci zaatezanje situacije ide dalje.krater wrote:Igman to u jednoj smjeni proizvede
inace da bi se spasio narod treba PRETIS, IGMAN sam nije dovoljan.
-
155_mm
#134 Re: Ubrzano naoruzavanje
upravo ovo sto ti govoris i jeste posljednja nada srpskog vodjstva da se napokon doddje do cilja. problem je sto su debeli djenerali u djeneralstabu devedesetih isto tako razmisljali kao i ti. znaci 2-3 sedmice i bosna je pala. kako je na kraju bilo znamo svi. a tad je bilo mnooooogooooo manje i drva i zastekanih stvari a pogotovo helikoptera.PM72 wrote:Sa ovo budžeta,logistike,oružja i obučenosti naroda...svaki oružani konflikt trajao bi maksimalno heftu.Zaštekani kalašnjikovi i par okvira municije dovoljni su samo za poravnavanje računa u komšiluku i porodici.
Prema tome...
moram priznati nije lako ni ovima u SANU i SPC. muke su to. sta im je cinjeti a vrijeme istjece.
-
emmir1
#135 Re: Ubrzano naoruzavanje
Ogromna propaganda mašinerija je uključena da se sataniziraju Bošnjaci.
Mediji u Hrvatskoj i Srbiji svaki dan objave po desetak članaka o terorističkim kampovima u BiH, uz sve to obavezno napišu država ne čini niša, time impliciraju da ih mi podržavamo.
Svaki dan čitamo kako mi podržavamo Isil, kako je rat 90 tih bio vjerski i kako smo preteča islamskoj državi.
Evo juče u slobodnoj dalmaciji o vojnom kampu u Vakufu, prenijeli su ga svi mediji u regionu.
Naslovnica je bila Isilovac sa bradom od po metra sa puškom i zastavom isila, i u naslovu Bosna i Hercegovina.
Susjedi i komšije su opet ustale i nadaju se ostvarivanju svojih ratnih ciljeva i cijepanju BiH.
Ne mogu mnogo uradit, no nadam se da smo naučili 90 tih i da ovo samo ne posmatramo i govorimo kako ovo nije ništa.
Nadam se da će naša intelektualna elita znati povući prave poteze.
Neka smo mi spremni pa ne mora nikada ništa biti, ali neka smo spremni.
Mediji u Hrvatskoj i Srbiji svaki dan objave po desetak članaka o terorističkim kampovima u BiH, uz sve to obavezno napišu država ne čini niša, time impliciraju da ih mi podržavamo.
Svaki dan čitamo kako mi podržavamo Isil, kako je rat 90 tih bio vjerski i kako smo preteča islamskoj državi.
Evo juče u slobodnoj dalmaciji o vojnom kampu u Vakufu, prenijeli su ga svi mediji u regionu.
Naslovnica je bila Isilovac sa bradom od po metra sa puškom i zastavom isila, i u naslovu Bosna i Hercegovina.
Susjedi i komšije su opet ustale i nadaju se ostvarivanju svojih ratnih ciljeva i cijepanju BiH.
Ne mogu mnogo uradit, no nadam se da smo naučili 90 tih i da ovo samo ne posmatramo i govorimo kako ovo nije ništa.
Nadam se da će naša intelektualna elita znati povući prave poteze.
Neka smo mi spremni pa ne mora nikada ništa biti, ali neka smo spremni.
-
emmir1
#136 Re: Ubrzano naoruzavanje
I zanimljivo je da smo imali na stotine članaka o vojnim kampovima u BiH i da je o tome pisalo i stalno piše 50tak medija u susjedstvu, da još niko nikad nije objavio neki dokaz.
Neku sliku ili video.
Da li je problem uz svu današnju tehniku načiniti jednu sliku tog kampa.
Jednog vehabiju sa puškom, pucanje u metu i sli slično.
Jedan jedini dokaz
Neku sliku ili video.
Jedan jedini dokaz
-
155_mm
#137 Re: Ubrzano naoruzavanje
od kako je svijet postao postoje samo dva razloga za sukob.sumirprimus wrote:najvazniji je ralzog...
sto bi ratovali?
jedna strana odluci da onoj drugoj nesto uzme. a to moze biti mamut na raznju, zene, teritorija, prirodna bogastva, zivoti te zajednice, ljudske slobode, politicke slobode i mnogo toga drugog. a ova druga strana odluci da se mora braniti.
takodje rat se moze izbjeci samo na dva nacina. ili da prvi odustanu od tog oduzimanja ili da drugi odustanu od odbrane.
evo primjer Stolac i Mostar. u stocu nije bilo rata jer su bosnjaci odustali od odbrane. u mostaru je itekako bilo rata jer bosnjaci nisu odustali od odbrane onog sto su hrvati odlucili da im uzmu.
to vazi i za buducnost. evo primjer brcko. postoje samo dva nacina da ne dodje do sukoba u brckom. ili da srbi odustanu od ideje da im brcko treba po svaku cijenu ili da bosnjaci odustanu od brckog i pristanu da zive teritorijalno u ustanovi poluotvorenog tipa.
-
155_mm
#138 Re: Ubrzano naoruzavanje
ciljna grupa kojoj su ti clanci namjenjeni ne trazi nikakve dokaze. oni vjeruju na rijec. radi se o tipicnom nadrkavanju sirokih narodnih masa. sve vec vidjeno devededetih.emmir1 wrote:I zanimljivo je da smo imali na stotine članaka o vojnim kampovima u BiH i da je o tome pisalo i stalno piše 50tak medija u susjedstvu, da još niko nikad nije objavio neki dokaz.
Neku sliku ili video.
Jedan jedini dokaz
-
nocnaptica986
#139 Re: Ubrzano naoruzavanje
hrvatska je u nato-u i jedna od obaveza je i ta da mora modernizirati vojsku..prije par dana slovenija je dobila pljusku od nato-a bas u vezi ovoga
sto se tice zrakoplova,u hrvatskoj je dilema Gripen ili f 16...to nebi bila dilema da ameri ne vrse pritisak da se uzmu njihovi f 16 iako gripen se cini najbolja solucija
a sto se tice srba to se moze objasniti starom narodnom izrekom vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu
sto se tice zrakoplova,u hrvatskoj je dilema Gripen ili f 16...to nebi bila dilema da ameri ne vrse pritisak da se uzmu njihovi f 16 iako gripen se cini najbolja solucija
a sto se tice srba to se moze objasniti starom narodnom izrekom vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu
-
155_mm
#140 Re: Ubrzano naoruzavanje
ma to je sve ok. problem je jedino narusavanje vojne ravnoteze u regionu kao najvaznijeg faktora mira. sa bosanske tacke gledista je svejedno da li u okruzenju lete mig21, mig29, f16 iili gripen sve dok ima adekvatan PVO.nocnaptica986 wrote:hrvatska je u nato-u i jedna od obaveza je i ta da mora modernizirati vojsku..prije par dana slovenija je dobila pljusku od nato-a bas u vezi ovoga
trenutni PVO je dovoljan za migove ali nije za f16 i gripen i tu su ameri na potezu da to ponovo izjednace. vidjet ce mo kako ce biti.
-
PM72
#141 Re: Ubrzano naoruzavanje
ti bi,meščini,malo ratovao? Dosadno ti ili nisi okusio baruta?
-
krater
#142 Re: Ubrzano naoruzavanje
Tebe cemo u zivi stitPM72 wrote:ti bi,meščini,malo ratovao? Dosadno ti ili nisi okusio baruta?
-
155_mm
#143 Re: Ubrzano naoruzavanje
nisi ni svjestan koliko ti se slabo cini.PM72 wrote:ti bi,meščini,malo ratovao? Dosadno ti ili nisi okusio baruta?
zbog cega se svako ukazivanje na opasnost za sukob od kriticne mase forumasa odmah protumaci kao huskanje na isti. ili na primjer svaki prijedlog sta bi trebalo uciniti da do rata i ne dodje. na primjer kroz odrzavanje kakve takve vojne ravnoteze.
niko do sad mi nije mogao to objasniti ali evo nadam se da ces ti. hvala na odgovoru u naprijed.
-
PM72
#144 Re: Ubrzano naoruzavanje
Da bi dobio kvalitetan odgovor,prvo mi moraš reći koliko imaš godina i gdje si bio u ratu.Čim dobijem povratnu informaciju,odgovoriću ti- koliko je u mojoj moći.
-
155_mm
#145 Re: Ubrzano naoruzavanje
hajd bolan prestani se prosipati.PM72 wrote:Da bi dobio kvalitetan odgovor,prvo mi moraš reći koliko imaš godina i gdje si bio u ratu.Čim dobijem povratnu informaciju,odgovoriću ti- koliko je u mojoj moći.
-
PM72
#146 Re: Ubrzano naoruzavanje
155_mm wrote:hajd bolan prestani se prosipati.PM72 wrote:Da bi dobio kvalitetan odgovor,prvo mi moraš reći koliko imaš godina i gdje si bio u ratu.Čim dobijem povratnu informaciju,odgovoriću ti- koliko je u mojoj moći.
Pitanje je sasvim korektno i dobronamjerno.Tvoj odgovor mi samo potvrđuje neke stvari...
-
155_mm
#147 Re: Ubrzano naoruzavanje
ma znam! do mene je! hajd bolan vise! dosta je!PM72 wrote:155_mm wrote:hajd bolan prestani se prosipati.PM72 wrote:Da bi dobio kvalitetan odgovor,prvo mi moraš reći koliko imaš godina i gdje si bio u ratu.Čim dobijem povratnu informaciju,odgovoriću ti- koliko je u mojoj moći.
Pitanje je sasvim korektno i dobronamjerno.Tvoj odgovor mi samo potvrđuje neke stvari...
-
PM72
#148 Re: Ubrzano naoruzavanje
ako te mogu zamoliti,kad dođe blizu,pošalji mi SMS jal PP.Biću ti zahvalan do zadnje krune,funte jal dolara.
-
155_mm
#149 Re: Ubrzano naoruzavanje
ti stvarno kad se nekom zalijepis na nogavicu.PM72 wrote:ako te mogu zamoliti,kad dođe blizu,pošalji mi SMS jal PP.Biću ti zahvalan do zadnje krune,funte jal dolara.
shvati covjece bez obzira koliko to tebi smetalo da ja nikad necu prestati upozoravati na opasnost novog sukoba i da treba sve uciniti da do njega ne dodje bez obzira koliko to tebi smetalo. za tebe vjerovatno nepojmljivo a za mene sasvim normalno.
-
PM72
#150 Re: Ubrzano naoruzavanje
Ma vidim da si upućen u to šta će i kada biti pa sam te samo zamolio da mi javiš kad to bude blizu.Zar tražim puno? Kad možeš sav narod upozoravat možeš vala i mene jedinku.jedan PP ili sms.Budi jaran.