Haj ti meni nadji to da sam napisao da se gasi na niskim obrtajima...koliko mlatis da vise nemas pojma o cemu pricas...NediM17 wrote:Kod mene kanta a kod njega se gasi na niskim obrtajima.HardCore wrote:Lave smaras s tom kantom od auta, ae vozi...
Koje gorivo upotrebljavate?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- HardCore
#126 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
-
NediM17
#127 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Izvini molim te, rekao si da imas osjecaj kao da ce se ugasiti.HardCore wrote:Haj ti meni nadji to da sam napisao da se gasi na niskim obrtajima...koliko mlatis da vise nemas pojma o cemu pricas...NediM17 wrote:Kod mene kanta a kod njega se gasi na niskim obrtajima.HardCore wrote:Lave smaras s tom kantom od auta, ae vozi...
Ne znam samo sto se to na ovim mojim "kantama" nikada ne desava.
- HardCore
#128 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Haj sad procitaj naziv temeNediM17 wrote:
Izvini molim te, rekao si da imas osjecaj kao da ce se ugasiti.![]()
Ne znam samo sto se to na ovim mojim "kantama" nikada ne desava.
- amar1994
#129 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Jedinu razliku koju ja primjetim izmedju GP i EP,EP manje smrdi 
-
ja1977
#130 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Motor VW 2.0 TDI 125 kW
Do sada sipao na Petrolu I Energopetroli I nakavih problema.
U nedelju nasuo na INI u Kiseljaku I nako 200 km se upalila zuta lampica (ona koja lici na ventil) Upustvo kaze da nesto nije u redu sa ispusnim gasovima.
Fakat ne kontam, zar INA I Energopetrol nemaju isto gorivo
U nedelju nasuo na INI u Kiseljaku I nako 200 km se upalila zuta lampica (ona koja lici na ventil) Upustvo kaze da nesto nije u redu sa ispusnim gasovima.
- HardCore
#131 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
ja1977 wrote:Motor VW 2.0 TDI 125 kW
Kako ovaj gore kaze nije to do goriva, to je do auta, kupi kiu i neces imat problema XD
-
NediM17
#132 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Naravno da je do auta. Kada vam se upali check engine tjesite se da je do goriva. Desilo se recimo meni na 2.0 HDI da upali check engine, ali nije mi palo na pamet da se tjesim da je do goriva. Nego fino majstoru, dijagnostika, prljav EGR.HardCore wrote:ja1977 wrote:Motor VW 2.0 TDI 125 kW
Kako ovaj gore kaze nije to do goriva, to je do auta, kupi kiu i neces imat problema XD
Gorivo je zadnja stvar zbog koje ce se check engine upalit.
-
pakica_
#133 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
EP, Petrol i tarik..
1,4 benzin pokrece mog pezoVa.. Gazprom ga ubi, ne moze auto meda s njihovim gorivom.. Ne znam je li tripujem ili sta, ali bibi trom k'o trom kad tamo svratim

1,4 benzin pokrece mog pezoVa.. Gazprom ga ubi, ne moze auto meda s njihovim gorivom.. Ne znam je li tripujem ili sta, ali bibi trom k'o trom kad tamo svratim
-
junior3
#134 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
U pravu je Nedim i ja točim gdje stignem i nikad problema.
Ne kažem da kod nekih te problem nije prouzorkovalo gorivo, al' vjerovatno tu ima još nečega.
Ne kažem da kod nekih te problem nije prouzorkovalo gorivo, al' vjerovatno tu ima još nečega.
- johntra
#135 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Što naravno nije istina...imao sam nekad Cordobu 1,4 benzin službenu i ta lampica se uvijek palila kad je bilo loše gorivo u njoj...dijagnostika nikada nije ništa pokazala, svi parametri bili ok...ali, čim se negdje naspe loše gorivo ili naleti loša tura goriva na pumpi gdje smo stalno sipali, česma se odmah pali...NediM17 wrote:
Naravno da je do auta. Kada vam se upali check engine tjesite se da je do goriva. Desilo se recimo meni na 2.0 HDI da upali check engine, ali nije mi palo na pamet da se tjesim da je do goriva. Nego fino majstoru, dijagnostika, prljav EGR.
Gorivo je zadnja stvar zbog koje ce se check engine upalit.
Last edited by johntra on 17/11/2015 12:36, edited 1 time in total.
-
NediM17
#136 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Evo vam ponuda. Gdje god vam to auti pale check engine odemo skupa i natocim na toj pumpi svoj auto do vrha. Ako se desi da moj auto upali check engine, ja platim i svoj i vas pun rezervoar, a ako se ne upali, vi platite moj pun rezervoar.
Evo vam jos jedan primjer, kada sam i ja bio naivan kao i vi. Imao Ria 1.4 benzin, tocio u njega vazda 95icu, jedan dan upali check engine, dijagnostika, misfire u nekom cilindru. Kaze majstor ne valja ti gorivo, idi dolij 98ice do kraja. I tako ja nasuh 98mice do vrha, vozao na tome par dana, kada sam opet nasuo 95, opet check engine.
I naravno zakljucim da to nije uzrokovano gorivom, nego svjecicama koje su zrele za zamjenu. Promijeni svjecice, i vise check engina nema.
Dakle, u mom slucaju je bila banalnost, ali ipak nije bilo do goriva iako se tako cinilo.
Evo vam jos jedan primjer, kada sam i ja bio naivan kao i vi. Imao Ria 1.4 benzin, tocio u njega vazda 95icu, jedan dan upali check engine, dijagnostika, misfire u nekom cilindru. Kaze majstor ne valja ti gorivo, idi dolij 98ice do kraja. I tako ja nasuh 98mice do vrha, vozao na tome par dana, kada sam opet nasuo 95, opet check engine.
I naravno zakljucim da to nije uzrokovano gorivom, nego svjecicama koje su zrele za zamjenu. Promijeni svjecice, i vise check engina nema.
Dakle, u mom slucaju je bila banalnost, ali ipak nije bilo do goriva iako se tako cinilo.
-
channel10
#137 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Sta uopste Nedime znaci lose gorivo? Da li to uopste postoji? Po tebi haman ne postoji.
Jucer nasuh u Kaknju na EP po 1,68
( da ne bude zabune, to je zbog kartice -8 pf). Fucking unbelievable 
Jucer nasuh u Kaknju na EP po 1,68
-
NediM17
#138 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Nije da ne postoji, ali sve te pumpe po kojima se s*re sam licno probao, tako da su to suplje price, tj. ne valjaju im automobili. 
- johntra
#139 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
ja sam ti naveo moj slučaj i naveo da je auto bilo sasvim OK...službeno je bilo i dva tri puta se išlo na dijagnostiku i svi parametri bili u dure...ugase lampicu u servisu, ona se opet upali, dok se ne potroši ta tura goriva...naspe se drugo, lampica se ugasi...u oba slučaja, auto normalno išlo, nikakvih trzaja izraženih, kakvih zna biti ako počne zezati sistem paljenja na vozilu...
-
pipi-duga-carapa
#140 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Mislim da si u pravu. Imam isti ili sličan slučaj.NediM17 wrote:Evo vam ponuda. Gdje god vam to auti pale check engine odemo skupa i natocim na toj pumpi svoj auto do vrha. Ako se desi da moj auto upali check engine, ja platim i svoj i vas pun rezervoar, a ako se ne upali, vi platite moj pun rezervoar.
-
drsrle
#141 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Malo da oživimo temu :
gdje točite gorivo - koja Vam se pumpa pokazala najboljom - znate li ova nova pumpa BP Oil odakle nabavlja gorivo, je li Euro 5 ?
gdje točite gorivo - koja Vam se pumpa pokazala najboljom - znate li ova nova pumpa BP Oil odakle nabavlja gorivo, je li Euro 5 ?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#142 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Sipao konstantno na EPu, ali ovdje procitao za tu BP i 2 puta sipao kod njih, ne osjetim neku posebno razliku osim u novcaniku, euro 5 je.drsrle wrote:Malo da oživimo temu :
-
drsrle
#143 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Novčanik je čudo hehehe i ja sam isto sipao kod njih super su.
Samo mi šuhveli kako im se isplati -20pf a da dovlače kvalitetno gorivo ?
- ElRe
#144 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
BP Petric Oil je pumpa u Halilovicima, i ima ih jos i na putu Sarajevo-Mokro. Cuo sam da gorivo nabavljaju iz rafinerije Brod.drsrle wrote:Malo da oživimo temu :
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#145 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
ElRe wrote:BP Petric Oil je pumpa u Halilovicima, i ima ih jos i na putu Sarajevo-Mokro. Cuo sam da gorivo nabavljaju iz rafinerije Brod.drsrle wrote:Malo da oživimo temu :
Ja cuo da nabavljaju iz Slovenije.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#146 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
Tocim na HIFA-inim pumpama, zadovoljan sam.
- Laertes
#147 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
TOčim na Gazpromu, nije im nešto gorivo, al' skupljam Pike 
-
dgL_
#148 Re: Koje gorivo upotrebljavate?
mozda zato ato je barel jeb*nih 38 dolara! Sta ti ima bit suhvetli? Jel ti suhveli sto je benzin na EP do skoro bio 1.96?drsrle wrote:Novčanik je čudo hehehe i ja sam isto sipao kod njih super su.