prog321 wrote:
'De boga ti objasni nam sta je tebi bilo toliko tesko kao prosvjetnom radniku ?
Je li bilo tesko 3 mjeseca godisnjeg ?
Je li bilo tezak radni dan 4 do 6 sati ?
Stvarno me interesuje u vezi provjednih radnika u BiH ? Sta vam je pobogu toliko tesko ? Ali objasnite mi polako, jer ja sam spor.

Evo mogao bih i ja da odgovorim na ovo pitanje: dakle, kada je covjek u najproduktivnijim godinama valjda razmislja kako da napravi nesto u zivotu jer su to godine kada se stvara nesto za starost. Ja radim 15 godina u prosvjeti. Prva plata je bila 250 KM, kasnila 4 mjeseca. Naravno, svi me tapsali po ramenu, ma bice bolje, izdrzi. Proslo 15 godina- ja ne vidim da je ista bolje osim sto je gore. dakle za 15 godina, ja imam ustedjenih 0 maraka (joj ustedjenih

). U nekom sam dobu, jos uvijek, kada mozda mogu da prelomim. Neko je rekao-prilika se dobija jednom u zivotu. Ja je do sada nisam imao.
Dalje, ne mogu da razumijem ljude koji misle da se neko negdje "uvalio" i da mu je dobro pa kolko god da kaplje-samo nek je redovno. Nije dobro!
Ja sam davno shvatio da moram imati alternativu. Naucio sam neke druge vjestine i uvijek sam trazio izlaz iz prosvjete. Male plate su samo jedan mali dio sve price (kako rece kolega gore).
Osnovna ideja iza svega je: ja hocu i ja mogu vise i bolje i mislim da vrijedim vise.
Savjetovanje na forumu je neka licna ljudska prica, kao sto sa prijateljima sjednem na pivu i pitam- hej, sta ti mislis?