EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#126 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by hrasno38 »

incognito071 wrote:
shake69 wrote:
-LIBERO- wrote:Moramo popraviti defanzivni segment igre. Ako budemo ovako suplji ko protiv prosjecnog Kipra, cemu se nadati.

U sustini, cudan je sastav bio. Zadnji vezni, klasicni, nije ni postojao. Milion nekih kao stopera nest :D

Mislim da sa Besicem ce to puno bolje izgledati. I Dzeko ako se vrati...odmah smo dva segmenta bolji. :thumbup:

Slovenija, mislim da bi sa njima najlakse igrali. Al se ne treba bojati bilo koga.

I naravno zelja mi je da drugu utakmicu igramo kod nas.
KOliko znam, pravilo je da seeded ima povlasten polozaj pa prvu igra na strani a revans kuci!
nije tako, ako te izvuku prvog igras prvu tekmu kuci
Do sad je bilo da nosioci igraju prvu utakmicu u gostima uvijek!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#127 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

naši mogući protivnici
Danska, Irska, Norveška i Slovenija
Gledao sam tekmu Poljska-Irska i mislim da su Irci najgora moguća opcija.

O Dancima i Norvežanima iskreno ništa ne znam, niti sam ih gledao niti znam ko im igra uopće, ali me nešto skandinavci odbijaju jer su radan narod, nisu zabušanti, što našim rekerativcima i pokušajima fudbalera nikako ne paše.

Tako da jedino priželjkujem Slovence, koji su trenutno taraba žešća. Ali i tu treba biti oprezan jer Slovenci imaju iskustvo baraža, i to veoma pozitivno. Dovoljno je samo reći da su u zadnjem baražu izbacili favorizovane Ruse.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#128 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by hrasno38 »

JoseMujica wrote:naši mogući protivnici

O Dancima i Norvežanima iskreno ništa ne znam, niti sam ih gledao niti znam ko im igra uopće, ali me nešto skandinavci odbijaju jer su radan narod, nisu zabušanti, što našim rekerativcima i pokušajima fudbalera nikako ne paše.

Tako da jedino priželjkujem Slovence, koji su trenutno taraba žešća. Ali i tu treba biti oprezan jer Slovenci imaju iskustvo baraža, i to veoma pozitivno. Dovoljno je samo reći da su u zadnjem baražu izbacili favorizovane Ruse.
e pa kad su oni igrali u barazu sa Rusima mi smo kao prvi u grupi otisli na SP!!!! Mislim samo asociram na tvoje usporedbe. BiH je najjaca reprezentacija ako bude kompletna u barazu i ne trebamo se nikoga pribojavati jer mozemo dobiti sve cetiri reprezentacije pogotovo sto ce se napokon neka odlucujuca utakmica odigrati pred nasim navijacima. Ja se ne sjecam da li smo ikada zadnju utakmicu icega osim one protiv Danske na Kosevu odigrali u BiH. Dakle budemo li kompletni a trebalo bi da budemo ja ocekujem pobjede u obje utakmice ma s kim da budemo igrali.
agent_zero

#129 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by agent_zero »

Sjeb totalni što su Mađari nositelji, mada mi nije jasno kako su to oni nositelji pored Danske žive...
JoseMujica

#130 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

hrasno38 wrote:

e pa kad su oni igrali u barazu sa Rusima mi smo kao prvi u grupi otisli na SP!!!! Mislim samo asociram na tvoje usporedbe. BiH je najjaca reprezentacija ako bude kompletna u barazu i ne trebamo se nikoga pribojavati jer mozemo dobiti sve cetiri reprezentacije pogotovo sto ce se napokon neka odlucujuca utakmica odigrati pred nasim navijacima. Ja se ne sjecam da li smo ikada zadnju utakmicu icega osim one protiv Danske na Kosevu odigrali u BiH. Dakle budemo li kompletni a trebalo bi da budemo ja ocekujem pobjede u obje utakmice ma s kim da budemo igrali.
s odbranom kojoj Kipar zabije 4 komada mi smo zalutali i u baraž
hizo ramidovic

#131 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by hizo ramidovic »

iz prve grupe svi zele sloveniju, a iz druge svi pizeljkuju nas...
zg1911

#132 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by zg1911 »

hrasno38 wrote:
nisam ziher da je bih jaca od svedske, ali od svih nenositelja bi trebali biti jaci. no hrvatskoj recimo reprezentacije s britanskog otocja nikako ne leze, ne znam kakva vi iskustva imate s njima?
north

#133 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by north »

@Jose, zamisli kakav napad ima Slovenija, koja San Marinu za 45 minuta ne može dati gol, ima jedan šut u okvir gola, i još San Marino ima dva mrtva zicera, a ljudi svaki gol koji zabiju proslavljaju ko da su prvaci Evrope..na kraju jedva nekako 0-2 uzeše....Mislim ako ćemo samo izvlačiti iz konteksta i samo ono što nam odgovara, zamisli tu strašnu Dansku koja u dva meča ne može dobiti Albaniju (sad ćemo reći oni su se plasirali pa su jaki), ljudi ovdje pričaju o ircima, bez google-a će malo ko nabrojati više od 3 njihova igrača i klubove gdje nastupaju, norvežani su primili petardu od hrvata itd......Imamo slabosti, jasno, ali imaju i drugi, pa kad se spoji + i - dolazimo u situaciju da smo u situaciji bare-bare, ali samo pod uslovom ako izvučemo najbolje od nas, a ono sinoć nije bilo ni najbolje niti maximum...
wickerman

#134 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by wickerman »

Samo ove skandinavce, mi smo s njima najvise uspjeha imali, kako u klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.
Altsa

#135 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Altsa »

zg1911 wrote:
hrasno38 wrote:
nisam ziher da je bih jaca od svedske, ali od svih nenositelja bi trebali biti jaci. no hrvatskoj recimo reprezentacije s britanskog otocja nikako ne leze, ne znam kakva vi iskustva imate s njima?
Igrali sa Škotima jos dok je Hadzibegic bio selektor i nismo dobro prosli. Velsane smo dobro odradili.
dezurni_ucenik

#136 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by dezurni_ucenik »

alphonse kauders wrote:Potencijalni protivnici:

Irska - ne d'o Bog;
Slovenija - :thumbup:
Danska - :-?
Norveška - 'nako

Zasto "Irska ne d'o Bog"? Ako cemo se bojati Irske, onda nismo ni zasluzili da idemo. Bolje i oni nego Norvezani ili Danci.
dezurni_ucenik

#137 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by dezurni_ucenik »

wickerman wrote:Samo ove skandinavce, mi smo s njima najvise uspjeha imali, kako u klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.
Kad si to imao uspjeh sa njima? Ako mislis na 2003. godinu i pobjedu u gostima, ne pika se to - Danci otisli u Portugal, mi nismo. Ako mislis na gostujucu pobjedu protiv Norveske, nemoj zaboraviti da su nas kasnije naguzili na Kosevu.
Pismonosa

#138 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Pismonosa »

agent_zero wrote:
alphonse kauders wrote:Na forumu Irske, mole Boga da izvuku nas ili Mađare - http://www.ybig.ie/forum/play-off-draw_topic52626.html
Razočarali su me ovi Irci s komentarima, svaki drugi "fuck Bosnia" ili "fuck Croatia".

Kakvi bolesnici, a smatrao sam ih simpatičnim narodom, a vidim pokupili glupi engleski mentalitet.
Zato jer su željeli Kipar umjesto nas kao mogućeg protivnika, a željeli su isto tako izbjeći Hrvatsku.

Pa su onda u toku utakmice komentarisali naše golove sa "o, ne, jebena Bosna vodi" ili "izgleda da će ipak biti jebena Bosna" i sl.

Čak neki pišu da im je odavno želja da posjete BiH. Nemaju straha, ali pokazju određeni respekt.

I ibrete se našoj igri u odbrani :lol:
shake69

#139 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by shake69 »

north wrote:@Jose, zamisli kakav napad ima Slovenija, koja San Marinu za 45 minuta ne može dati gol, ima jedan šut u okvir gola, i još San Marino ima dva mrtva zicera, a ljudi svaki gol koji zabiju proslavljaju ko da su prvaci Evrope..na kraju jedva nekako 0-2 uzeše....Mislim ako ćemo samo izvlačiti iz konteksta i samo ono što nam odgovara, zamisli tu strašnu Dansku koja u dva meča ne može dobiti Albaniju (sad ćemo reći oni su se plasirali pa su jaki), ljudi ovdje pričaju o ircima, bez google-a će malo ko nabrojati više od 3 njihova igrača i klubove gdje nastupaju, norvežani su primili petardu od hrvata itd......Imamo slabosti, jasno, ali imaju i drugi, pa kad se spoji + i - dolazimo u situaciju da smo u situaciji bare-bare, ali samo pod uslovom ako izvučemo najbolje od nas, a ono sinoć nije bilo ni najbolje niti maximum...
Slovenci su slicno Srbijancima, tanki u napadu i da imaju Dzeku, prosli bi direktno na EP. Zato pozivaju s 35 godina na ledjima Novakovica koji umije dati nekako gol, i tu je jos Birsa i gotovo. Napadacki smo u prednosti, ali ona nasa odbrana od sinoc ne ulijeva povjerenje.
duh_sa_sjekirom

#140 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by duh_sa_sjekirom »

Potencijalni protivnici:

Irska - :thumbup:
Slovenija - :thumbup:
Danska - :thumbup:
Norveška - :thumbup:

8-)
InvestmentSLO

#141 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by InvestmentSLO »

hrasno38 wrote:

To misliš kad smo u baražu Portugal poderali? 2010 Južna Afrika Slovenija u grupi sa Španjiom, USA, Alžir imali su 4 boda. vodili 2:0 proti USA...

2014 Brazil tamo je BH prvi put se plasirala na neko veče takmičenje u fudbalu (EP,SP, OI)
wickerman

#142 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by wickerman »

dezurni_ucenik wrote:
wickerman wrote:Samo ove skandinavce, mi smo s njima najvise uspjeha imali, kako u klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.
Kad si to imao uspjeh sa njima? Ako mislis na 2003. godinu i pobjedu u gostima, ne pika se to - Danci otisli u Portugal, mi nismo. Ako mislis na gostujucu pobjedu protiv Norveske, nemoj zaboraviti da su nas kasnije naguzili na Kosevu.
Mi smo tad realno bili na nivou 50 reprezentacije svijeta, a oni su bili top 30 u najmanju ruku. To su tad bile jedine pobjede protiv nekoga kvalitetnijeg protivnika. Sad je situacija po jacini znatno drugacija. Slicno i na klupskom nivou, recimo FKS i FKZ. Ne znam sto, imam osjecaj da mi njima ne odgovoramo generalno.
dezurni_ucenik

#143 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by dezurni_ucenik »

wickerman wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Mi smo tad realno bili na nivou 50 reprezentacije svijeta, a oni su bili top 30 u najmanju ruku. To su tad bile jedine pobjede protiv nekoga kvalitetnijeg protivnika. Sad je situacija po jacini znatno drugacija. Slicno i na klupskom nivou, recimo FKS i FKZ. Ne znam sto, imam osjecaj da mi njima ne odgovoramo generalno.
Nama je jedan Kipar sinoc utjero strah u kosti. Ne bih volio skandinavske ekipe da nam dodju.
InvestmentSLO

#144 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by InvestmentSLO »

Zdaj sem videl, da s Turki ne moremo. Ne vem kaj se toliko bojite BIH ? Proti njim je treba igrati le racionalno ( nemško ), ker oni so zelo emocionalni in hitro iztirijo. Pa še vloge favorita ne znajo prenašati.

sad sam vidio da sa turcima neide. Ne znam šta se toliko bojite BIH? Protiv njih treba igrati samo racionalno (njemačko), jer oni su puno emocionalni i :D :lol:
brzo izlete. Još ulogu favorita ne znaju prenašati.
JoseMujica

#145 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

north wrote:@Jose, zamisli kakav napad ima Slovenija, koja San Marinu za 45 minuta ne može dati gol, ima jedan šut u okvir gola, i još San Marino ima dva mrtva zicera, a ljudi svaki gol koji zabiju proslavljaju ko da su prvaci Evrope..na kraju jedva nekako 0-2 uzeše....Mislim ako ćemo samo izvlačiti iz konteksta i samo ono što nam odgovara, zamisli tu strašnu Dansku koja u dva meča ne može dobiti Albaniju (sad ćemo reći oni su se plasirali pa su jaki), ljudi ovdje pričaju o ircima, bez google-a će malo ko nabrojati više od 3 njihova igrača i klubove gdje nastupaju, norvežani su primili petardu od hrvata itd......Imamo slabosti, jasno, ali imaju i drugi, pa kad se spoji + i - dolazimo u situaciju da smo u situaciji bare-bare, ali samo pod uslovom ako izvučemo najbolje od nas, a ono sinoć nije bilo ni najbolje niti maximum...
znam za Sloveniju zato i kažem da jedino njih priželjkujem. Danska i Norveška su mi nepoznanice, iako Danska ima par zvučnih imena dok je Norveška skup anonimusa.
Pismonosa

#146 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Pismonosa »

Daj nam Slovenčad da se igramooo, igramooo :D
Herr Flick

#147 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Herr Flick »

Danska je dobar izbor,bolji Irske i Norveske,ekpia koja nije u stanju da Armeniji i Albaniji da gol ja dobar izbor :D
nookey

#148 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by nookey »

hizo ramidovic wrote:iz prve grupe svi zele sloveniju, a iz druge svi pizeljkuju nas...
Kako je moguće da neko priželjkuje nas?
Džeko, Pjanić, Lulić, Kolašinac, Zukanović, Spahić, Begović, Bešić i da ne nabrajam...
Ko je ta Mađarska?
InvestmentSLO

#149 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by InvestmentSLO »

shake69 wrote:
Slovenci su slicno Srbijancima, tanki u napadu i da imaju Dzeku, prosli bi direktno na EP. Zato pozivaju s 35 godina na ledjima Novakovica koji umije dati nekako gol, i tu je jos Birsa i gotovo. Napadacki smo u prednosti, ali ona nasa odbrana od sinoc ne ulijeva povjerenje.

Rober Beric iz Rapida prešao ST. ETIENE za 5.5M zabio nekih 30 golova... I želji je zabio u kvalifikacijama za LŠ.

NK Maribor - 1M EUR Sturm Graz - 800K EUR Rapid Wien- 5.5M EUR ST. ETIENNE ...

24 godine napunio u junu. Nije ga Katanec koristio jer je nagrajso zato taku slabu statsiku za repku... Ali sad kad je prešao zadnji dan 31.8 za 5.5M
sad ga je počeo da ga zove i da mu daje šanse... Znači biče opasan baš u Novembru... :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Beri%C4%87
Last edited by InvestmentSLO on 14/10/2015 13:00, edited 1 time in total.
micko green eyes

#150 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by micko green eyes »

Slazem se sa nekima ovde da smo u sustini 50/50 sa svima, mislim prvenstveno na ekipe koje nam mogu doci na dvoboj, ali kad fakat sagledam sve ucesnike baraza, ama bas sve repke su tu negdje, nikad neizvjesnije..

Danska bezeze prosla kvalifikacije, mucenje s Albanijom (koja u sustini treba biti zahvalna "Dronu" i divljacima u BG), bezveze rezultati i igra s Armenijom, gusti rezultati s Ronaldo & Co..
Zvijezda im je Eriksson, mali je fakat klasa, al mu je forma ni tamo ni vamo.. Bendtner :lol:
Imaju nakih Poulsena bruku ali nista extra.

Irska.
Fizicki spremnija od nas 10 puta, motivisani, igraju kao tim, nema zvijezda nekih posebnih osim nakih kostolomaca iz Beginog bivseg Stouka i WBA. Kvalitet igraca je nula, ali su timski jaki ko beton, pa tako i dobise Svabe, samo zeljom, iako su ih Svabe nadigrale.
Nebi volio Irsku ni pod razno.

Norveska.
Totalna zagonetka. Izgledaju slabi, pa odjednom dignu Hrvatsku (u pogresnom momentu doduse za komsije), al opet. Nekako mi nisu pri zelji iako su anonimni kao tim/pojedinci i u svakom pogledu bi ih trebali oderat, al onda kontam i mi smo nesto ni tamo ni vamo.
Pojma neam, lutrija je sa ovima uglavnom.

Slovenija
Eh "Mojca" bi nam mogo lec u ovom momentu. Ipak mislim da bi s njima najlakse.. Fizika nam je tu negdje, forma pojedinaca tu negdje (doduse mi imamo neka vise zvucna imena, al to su 2-3 igraca, nista vise)...
Kako god, "Mojca" je za pozelit :)

Samo da se nasi malo trgnu, da se vise trci, bori, da se ne prepusta prilici ono nase "lako cemo"...

180 min igre (mozda i duze).. Ko ziv ko mrtav. :thumbup:
Locked