Do sad je bilo da nosioci igraju prvu utakmicu u gostima uvijek!incognito071 wrote:nije tako, ako te izvuku prvog igras prvu tekmu kucishake69 wrote:KOliko znam, pravilo je da seeded ima povlasten polozaj pa prvu igra na strani a revans kuci!-LIBERO- wrote:Moramo popraviti defanzivni segment igre. Ako budemo ovako suplji ko protiv prosjecnog Kipra, cemu se nadati.
U sustini, cudan je sastav bio. Zadnji vezni, klasicni, nije ni postojao. Milion nekih kao stopera nest![]()
Mislim da sa Besicem ce to puno bolje izgledati. I Dzeko ako se vrati...odmah smo dva segmenta bolji.![]()
Slovenija, mislim da bi sa njima najlakse igrali. Al se ne treba bojati bilo koga.
I naravno zelja mi je da drugu utakmicu igramo kod nas.
EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#126 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#127 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
naši mogući protivnici
O Dancima i Norvežanima iskreno ništa ne znam, niti sam ih gledao niti znam ko im igra uopće, ali me nešto skandinavci odbijaju jer su radan narod, nisu zabušanti, što našim rekerativcima i pokušajima fudbalera nikako ne paše.
Tako da jedino priželjkujem Slovence, koji su trenutno taraba žešća. Ali i tu treba biti oprezan jer Slovenci imaju iskustvo baraža, i to veoma pozitivno. Dovoljno je samo reći da su u zadnjem baražu izbacili favorizovane Ruse.
Gledao sam tekmu Poljska-Irska i mislim da su Irci najgora moguća opcija.Danska, Irska, Norveška i Slovenija
O Dancima i Norvežanima iskreno ništa ne znam, niti sam ih gledao niti znam ko im igra uopće, ali me nešto skandinavci odbijaju jer su radan narod, nisu zabušanti, što našim rekerativcima i pokušajima fudbalera nikako ne paše.
Tako da jedino priželjkujem Slovence, koji su trenutno taraba žešća. Ali i tu treba biti oprezan jer Slovenci imaju iskustvo baraža, i to veoma pozitivno. Dovoljno je samo reći da su u zadnjem baražu izbacili favorizovane Ruse.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#128 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
e pa kad su oni igrali u barazu sa Rusima mi smo kao prvi u grupi otisli na SP!!!! Mislim samo asociram na tvoje usporedbe. BiH je najjaca reprezentacija ako bude kompletna u barazu i ne trebamo se nikoga pribojavati jer mozemo dobiti sve cetiri reprezentacije pogotovo sto ce se napokon neka odlucujuca utakmica odigrati pred nasim navijacima. Ja se ne sjecam da li smo ikada zadnju utakmicu icega osim one protiv Danske na Kosevu odigrali u BiH. Dakle budemo li kompletni a trebalo bi da budemo ja ocekujem pobjede u obje utakmice ma s kim da budemo igrali.JoseMujica wrote:naši mogući protivnici
Gledao sam tekmu Poljska-Irska i mislim da su Irci najgora moguća opcija.Danska, Irska, Norveška i Slovenija
- agent_zero
#129 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Sjeb totalni što su Mađari nositelji, mada mi nije jasno kako su to oni nositelji pored Danske žive...
- JoseMujica
#130 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
s odbranom kojoj Kipar zabije 4 komada mi smo zalutali i u baražhrasno38 wrote:e pa kad su oni igrali u barazu sa Rusima mi smo kao prvi u grupi otisli na SP!!!! Mislim samo asociram na tvoje usporedbe. BiH je najjaca reprezentacija ako bude kompletna u barazu i ne trebamo se nikoga pribojavati jer mozemo dobiti sve cetiri reprezentacije pogotovo sto ce se napokon neka odlucujuca utakmica odigrati pred nasim navijacima. Ja se ne sjecam da li smo ikada zadnju utakmicu icega osim one protiv Danske na Kosevu odigrali u BiH. Dakle budemo li kompletni a trebalo bi da budemo ja ocekujem pobjede u obje utakmice ma s kim da budemo igrali.JoseMujica wrote:naši mogući protivnici
-
hizo ramidovic
#131 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
iz prve grupe svi zele sloveniju, a iz druge svi pizeljkuju nas...
- zg1911
#132 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
nisam ziher da je bih jaca od svedske, ali od svih nenositelja bi trebali biti jaci. no hrvatskoj recimo reprezentacije s britanskog otocja nikako ne leze, ne znam kakva vi iskustva imate s njima?hrasno38 wrote:
e pa kad su oni igrali u barazu sa Rusima mi smo kao prvi u grupi otisli na SP!!!! Mislim samo asociram na tvoje usporedbe. BiH je najjaca reprezentacija ako bude kompletna u barazu i ne trebamo se nikoga pribojavati jer mozemo dobiti sve cetiri reprezentacije pogotovo sto ce se napokon neka odlucujuca utakmica odigrati pred nasim navijacima. Ja se ne sjecam da li smo ikada zadnju utakmicu icega osim one protiv Danske na Kosevu odigrali u BiH. Dakle budemo li kompletni a trebalo bi da budemo ja ocekujem pobjede u obje utakmice ma s kim da budemo igrali.
-
north
#133 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
@Jose, zamisli kakav napad ima Slovenija, koja San Marinu za 45 minuta ne može dati gol, ima jedan šut u okvir gola, i još San Marino ima dva mrtva zicera, a ljudi svaki gol koji zabiju proslavljaju ko da su prvaci Evrope..na kraju jedva nekako 0-2 uzeše....Mislim ako ćemo samo izvlačiti iz konteksta i samo ono što nam odgovara, zamisli tu strašnu Dansku koja u dva meča ne može dobiti Albaniju (sad ćemo reći oni su se plasirali pa su jaki), ljudi ovdje pričaju o ircima, bez google-a će malo ko nabrojati više od 3 njihova igrača i klubove gdje nastupaju, norvežani su primili petardu od hrvata itd......Imamo slabosti, jasno, ali imaju i drugi, pa kad se spoji + i - dolazimo u situaciju da smo u situaciji bare-bare, ali samo pod uslovom ako izvučemo najbolje od nas, a ono sinoć nije bilo ni najbolje niti maximum...
- wickerman
#134 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Samo ove skandinavce, mi smo s njima najvise uspjeha imali, kako u klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.
- Altsa
#135 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Igrali sa Škotima jos dok je Hadzibegic bio selektor i nismo dobro prosli. Velsane smo dobro odradili.zg1911 wrote:nisam ziher da je bih jaca od svedske, ali od svih nenositelja bi trebali biti jaci. no hrvatskoj recimo reprezentacije s britanskog otocja nikako ne leze, ne znam kakva vi iskustva imate s njima?hrasno38 wrote:
e pa kad su oni igrali u barazu sa Rusima mi smo kao prvi u grupi otisli na SP!!!! Mislim samo asociram na tvoje usporedbe. BiH je najjaca reprezentacija ako bude kompletna u barazu i ne trebamo se nikoga pribojavati jer mozemo dobiti sve cetiri reprezentacije pogotovo sto ce se napokon neka odlucujuca utakmica odigrati pred nasim navijacima. Ja se ne sjecam da li smo ikada zadnju utakmicu icega osim one protiv Danske na Kosevu odigrali u BiH. Dakle budemo li kompletni a trebalo bi da budemo ja ocekujem pobjede u obje utakmice ma s kim da budemo igrali.
-
dezurni_ucenik
#136 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
alphonse kauders wrote:Potencijalni protivnici:
Irska - ne d'o Bog;
Slovenija -![]()
Danska -![]()
Norveška - 'nako
Zasto "Irska ne d'o Bog"? Ako cemo se bojati Irske, onda nismo ni zasluzili da idemo. Bolje i oni nego Norvezani ili Danci.
-
dezurni_ucenik
#137 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Kad si to imao uspjeh sa njima? Ako mislis na 2003. godinu i pobjedu u gostima, ne pika se to - Danci otisli u Portugal, mi nismo. Ako mislis na gostujucu pobjedu protiv Norveske, nemoj zaboraviti da su nas kasnije naguzili na Kosevu.wickerman wrote:Samo ove skandinavce, mi smo s njima najvise uspjeha imali, kako u klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.
- Pismonosa
#138 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Zato jer su željeli Kipar umjesto nas kao mogućeg protivnika, a željeli su isto tako izbjeći Hrvatsku.agent_zero wrote:Razočarali su me ovi Irci s komentarima, svaki drugi "fuck Bosnia" ili "fuck Croatia".alphonse kauders wrote:Na forumu Irske, mole Boga da izvuku nas ili Mađare - http://www.ybig.ie/forum/play-off-draw_topic52626.html
Kakvi bolesnici, a smatrao sam ih simpatičnim narodom, a vidim pokupili glupi engleski mentalitet.
Pa su onda u toku utakmice komentarisali naše golove sa "o, ne, jebena Bosna vodi" ili "izgleda da će ipak biti jebena Bosna" i sl.
Čak neki pišu da im je odavno želja da posjete BiH. Nemaju straha, ali pokazju određeni respekt.
I ibrete se našoj igri u odbrani
- shake69
#139 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Slovenci su slicno Srbijancima, tanki u napadu i da imaju Dzeku, prosli bi direktno na EP. Zato pozivaju s 35 godina na ledjima Novakovica koji umije dati nekako gol, i tu je jos Birsa i gotovo. Napadacki smo u prednosti, ali ona nasa odbrana od sinoc ne ulijeva povjerenje.north wrote:@Jose, zamisli kakav napad ima Slovenija, koja San Marinu za 45 minuta ne može dati gol, ima jedan šut u okvir gola, i još San Marino ima dva mrtva zicera, a ljudi svaki gol koji zabiju proslavljaju ko da su prvaci Evrope..na kraju jedva nekako 0-2 uzeše....Mislim ako ćemo samo izvlačiti iz konteksta i samo ono što nam odgovara, zamisli tu strašnu Dansku koja u dva meča ne može dobiti Albaniju (sad ćemo reći oni su se plasirali pa su jaki), ljudi ovdje pričaju o ircima, bez google-a će malo ko nabrojati više od 3 njihova igrača i klubove gdje nastupaju, norvežani su primili petardu od hrvata itd......Imamo slabosti, jasno, ali imaju i drugi, pa kad se spoji + i - dolazimo u situaciju da smo u situaciji bare-bare, ali samo pod uslovom ako izvučemo najbolje od nas, a ono sinoć nije bilo ni najbolje niti maximum...
- duh_sa_sjekirom
#140 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Potencijalni protivnici:
Irska -
Slovenija -
Danska -
Norveška -

Irska -
Slovenija -
Danska -
Norveška -
-
InvestmentSLO
#141 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
hrasno38 wrote:e pa kad su oni igrali u barazu sa Rusima mi smo kao prvi u grupi otisli na SP!!!! Mislim samo asociram na tvoje usporedbe. BiH je najjaca reprezentacija ako bude kompletna u barazu i ne trebamo se nikoga pribojavati jer mozemo dobiti sve cetiri reprezentacije pogotovo sto ce se napokon neka odlucujuca utakmica odigrati pred nasim navijacima. Ja se ne sjecam da li smo ikada zadnju utakmicu icega osim one protiv Danske na Kosevu odigrali u BiH. Dakle budemo li kompletni a trebalo bi da budemo ja ocekujem pobjede u obje utakmice ma s kim da budemo igrali.JoseMujica wrote:naši mogući protivnici
To misliš kad smo u baražu Portugal poderali? 2010 Južna Afrika Slovenija u grupi sa Španjiom, USA, Alžir imali su 4 boda. vodili 2:0 proti USA...
2014 Brazil tamo je BH prvi put se plasirala na neko veče takmičenje u fudbalu (EP,SP, OI)
- wickerman
#142 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Mi smo tad realno bili na nivou 50 reprezentacije svijeta, a oni su bili top 30 u najmanju ruku. To su tad bile jedine pobjede protiv nekoga kvalitetnijeg protivnika. Sad je situacija po jacini znatno drugacija. Slicno i na klupskom nivou, recimo FKS i FKZ. Ne znam sto, imam osjecaj da mi njima ne odgovoramo generalno.dezurni_ucenik wrote:Kad si to imao uspjeh sa njima? Ako mislis na 2003. godinu i pobjedu u gostima, ne pika se to - Danci otisli u Portugal, mi nismo. Ako mislis na gostujucu pobjedu protiv Norveske, nemoj zaboraviti da su nas kasnije naguzili na Kosevu.wickerman wrote:Samo ove skandinavce, mi smo s njima najvise uspjeha imali, kako u klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.
-
dezurni_ucenik
#143 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Nama je jedan Kipar sinoc utjero strah u kosti. Ne bih volio skandinavske ekipe da nam dodju.wickerman wrote:Mi smo tad realno bili na nivou 50 reprezentacije svijeta, a oni su bili top 30 u najmanju ruku. To su tad bile jedine pobjede protiv nekoga kvalitetnijeg protivnika. Sad je situacija po jacini znatno drugacija. Slicno i na klupskom nivou, recimo FKS i FKZ. Ne znam sto, imam osjecaj da mi njima ne odgovoramo generalno.dezurni_ucenik wrote:Kad si to imao uspjeh sa njima? Ako mislis na 2003. godinu i pobjedu u gostima, ne pika se to - Danci otisli u Portugal, mi nismo. Ako mislis na gostujucu pobjedu protiv Norveske, nemoj zaboraviti da su nas kasnije naguzili na Kosevu.wickerman wrote:Samo ove skandinavce, mi smo s njima najvise uspjeha imali, kako u klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.
-
InvestmentSLO
#144 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Zdaj sem videl, da s Turki ne moremo. Ne vem kaj se toliko bojite BIH ? Proti njim je treba igrati le racionalno ( nemško ), ker oni so zelo emocionalni in hitro iztirijo. Pa še vloge favorita ne znajo prenašati.
sad sam vidio da sa turcima neide. Ne znam šta se toliko bojite BIH? Protiv njih treba igrati samo racionalno (njemačko), jer oni su puno emocionalni i
brzo izlete. Još ulogu favorita ne znaju prenašati.
sad sam vidio da sa turcima neide. Ne znam šta se toliko bojite BIH? Protiv njih treba igrati samo racionalno (njemačko), jer oni su puno emocionalni i
brzo izlete. Još ulogu favorita ne znaju prenašati.
- JoseMujica
#145 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
znam za Sloveniju zato i kažem da jedino njih priželjkujem. Danska i Norveška su mi nepoznanice, iako Danska ima par zvučnih imena dok je Norveška skup anonimusa.north wrote:@Jose, zamisli kakav napad ima Slovenija, koja San Marinu za 45 minuta ne može dati gol, ima jedan šut u okvir gola, i još San Marino ima dva mrtva zicera, a ljudi svaki gol koji zabiju proslavljaju ko da su prvaci Evrope..na kraju jedva nekako 0-2 uzeše....Mislim ako ćemo samo izvlačiti iz konteksta i samo ono što nam odgovara, zamisli tu strašnu Dansku koja u dva meča ne može dobiti Albaniju (sad ćemo reći oni su se plasirali pa su jaki), ljudi ovdje pričaju o ircima, bez google-a će malo ko nabrojati više od 3 njihova igrača i klubove gdje nastupaju, norvežani su primili petardu od hrvata itd......Imamo slabosti, jasno, ali imaju i drugi, pa kad se spoji + i - dolazimo u situaciju da smo u situaciji bare-bare, ali samo pod uslovom ako izvučemo najbolje od nas, a ono sinoć nije bilo ni najbolje niti maximum...
- Pismonosa
#146 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Daj nam Slovenčad da se igramooo, igramooo 
- Herr Flick
#147 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Danska je dobar izbor,bolji Irske i Norveske,ekpia koja nije u stanju da Armeniji i Albaniji da gol ja dobar izbor 
-
nookey
#148 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Kako je moguće da neko priželjkuje nas?hizo ramidovic wrote:iz prve grupe svi zele sloveniju, a iz druge svi pizeljkuju nas...
Džeko, Pjanić, Lulić, Kolašinac, Zukanović, Spahić, Begović, Bešić i da ne nabrajam...
Ko je ta Mađarska?
-
InvestmentSLO
#149 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
shake69 wrote:Slovenci su slicno Srbijancima, tanki u napadu i da imaju Dzeku, prosli bi direktno na EP. Zato pozivaju s 35 godina na ledjima Novakovica koji umije dati nekako gol, i tu je jos Birsa i gotovo. Napadacki smo u prednosti, ali ona nasa odbrana od sinoc ne ulijeva povjerenje.north wrote:@Jose, zamisli kakav napad ima Slovenija, koja San Marinu za 45 minuta ne može dati gol, ima jedan šut u okvir gola, i još San Marino ima dva mrtva zicera, a ljudi svaki gol koji zabiju proslavljaju ko da su prvaci Evrope..na kraju jedva nekako 0-2 uzeše....Mislim ako ćemo samo izvlačiti iz konteksta i samo ono što nam odgovara, zamisli tu strašnu Dansku koja u dva meča ne može dobiti Albaniju (sad ćemo reći oni su se plasirali pa su jaki), ljudi ovdje pričaju o ircima, bez google-a će malo ko nabrojati više od 3 njihova igrača i klubove gdje nastupaju, norvežani su primili petardu od hrvata itd......Imamo slabosti, jasno, ali imaju i drugi, pa kad se spoji + i - dolazimo u situaciju da smo u situaciji bare-bare, ali samo pod uslovom ako izvučemo najbolje od nas, a ono sinoć nije bilo ni najbolje niti maximum...
Rober Beric iz Rapida prešao ST. ETIENE za 5.5M zabio nekih 30 golova... I želji je zabio u kvalifikacijama za LŠ.
NK Maribor - 1M EUR Sturm Graz - 800K EUR Rapid Wien- 5.5M EUR ST. ETIENNE ...
24 godine napunio u junu. Nije ga Katanec koristio jer je nagrajso zato taku slabu statsiku za repku... Ali sad kad je prešao zadnji dan 31.8 za 5.5M
sad ga je počeo da ga zove i da mu daje šanse... Znači biče opasan baš u Novembru...
https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Beri%C4%87
Last edited by InvestmentSLO on 14/10/2015 13:00, edited 1 time in total.
- micko green eyes
#150 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Slazem se sa nekima ovde da smo u sustini 50/50 sa svima, mislim prvenstveno na ekipe koje nam mogu doci na dvoboj, ali kad fakat sagledam sve ucesnike baraza, ama bas sve repke su tu negdje, nikad neizvjesnije..
Danska bezeze prosla kvalifikacije, mucenje s Albanijom (koja u sustini treba biti zahvalna "Dronu" i divljacima u BG), bezveze rezultati i igra s Armenijom, gusti rezultati s Ronaldo & Co..
Zvijezda im je Eriksson, mali je fakat klasa, al mu je forma ni tamo ni vamo.. Bendtner
Imaju nakih Poulsena bruku ali nista extra.
Irska.
Fizicki spremnija od nas 10 puta, motivisani, igraju kao tim, nema zvijezda nekih posebnih osim nakih kostolomaca iz Beginog bivseg Stouka i WBA. Kvalitet igraca je nula, ali su timski jaki ko beton, pa tako i dobise Svabe, samo zeljom, iako su ih Svabe nadigrale.
Nebi volio Irsku ni pod razno.
Norveska.
Totalna zagonetka. Izgledaju slabi, pa odjednom dignu Hrvatsku (u pogresnom momentu doduse za komsije), al opet. Nekako mi nisu pri zelji iako su anonimni kao tim/pojedinci i u svakom pogledu bi ih trebali oderat, al onda kontam i mi smo nesto ni tamo ni vamo.
Pojma neam, lutrija je sa ovima uglavnom.
Slovenija
Eh "Mojca" bi nam mogo lec u ovom momentu. Ipak mislim da bi s njima najlakse.. Fizika nam je tu negdje, forma pojedinaca tu negdje (doduse mi imamo neka vise zvucna imena, al to su 2-3 igraca, nista vise)...
Kako god, "Mojca" je za pozelit
Samo da se nasi malo trgnu, da se vise trci, bori, da se ne prepusta prilici ono nase "lako cemo"...
180 min igre (mozda i duze).. Ko ziv ko mrtav.
Danska bezeze prosla kvalifikacije, mucenje s Albanijom (koja u sustini treba biti zahvalna "Dronu" i divljacima u BG), bezveze rezultati i igra s Armenijom, gusti rezultati s Ronaldo & Co..
Zvijezda im je Eriksson, mali je fakat klasa, al mu je forma ni tamo ni vamo.. Bendtner
Imaju nakih Poulsena bruku ali nista extra.
Irska.
Fizicki spremnija od nas 10 puta, motivisani, igraju kao tim, nema zvijezda nekih posebnih osim nakih kostolomaca iz Beginog bivseg Stouka i WBA. Kvalitet igraca je nula, ali su timski jaki ko beton, pa tako i dobise Svabe, samo zeljom, iako su ih Svabe nadigrale.
Nebi volio Irsku ni pod razno.
Norveska.
Totalna zagonetka. Izgledaju slabi, pa odjednom dignu Hrvatsku (u pogresnom momentu doduse za komsije), al opet. Nekako mi nisu pri zelji iako su anonimni kao tim/pojedinci i u svakom pogledu bi ih trebali oderat, al onda kontam i mi smo nesto ni tamo ni vamo.
Pojma neam, lutrija je sa ovima uglavnom.
Slovenija
Eh "Mojca" bi nam mogo lec u ovom momentu. Ipak mislim da bi s njima najlakse.. Fizika nam je tu negdje, forma pojedinaca tu negdje (doduse mi imamo neka vise zvucna imena, al to su 2-3 igraca, nista vise)...
Kako god, "Mojca" je za pozelit
Samo da se nasi malo trgnu, da se vise trci, bori, da se ne prepusta prilici ono nase "lako cemo"...
180 min igre (mozda i duze).. Ko ziv ko mrtav.