Kupovina auta - savjeti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
gtc
#126 Re: Kupovina auta - savjeti
www.opel.ba
Pogledaj cijene nove Astre, ukoliko im nije mala to je idealna prilika. Spustili su cijene jako puno u odnosu na prethodni model u BiH, a auto je za 2 klase bolje. Na konfiguratoru za cca 30 000km mozes napraviti odlicno opremljen model koji god zelis.
Pogledaj cijene nove Astre, ukoliko im nije mala to je idealna prilika. Spustili su cijene jako puno u odnosu na prethodni model u BiH, a auto je za 2 klase bolje. Na konfiguratoru za cca 30 000km mozes napraviti odlicno opremljen model koji god zelis.
- Idemedosumom
#127 Re: Kupovina auta - savjeti
Vrlo moguće da si upravu, nismo druga nova auta gledali po salonima. Nažalost, kupovna moć našeg naroda je slaba, ekonomsko stanje države loše. Tako da je trenutno otprilike za tu neku sumu od 25-30 hiljada najbolje naći 2-3 godine staro auto, od nekoga kome je zaista HITNO potreban novac, jer taj je spreman cijenu spustiti daleko ispod realne. (a takvih ima dosta kod nas, nažalost)530i wrote: Da, ali ta cijena je sasvim ok ako gledaš nova auta u toj klasi. Polovna su druga priča...sad, svako po svom ćeifu. Od novih auta teško da šta bolje ima u C segmentu od Oktavije i Corolle, u smislu ponude za tražene pare.
- amar1994
#128 Re: Kupovina auta - savjeti
gtc wrote:http://www.opel.ba
- Idemedosumom
#129 Re: Kupovina auta - savjeti
Jedan mali update:
Ipak ništa nije bilo od Audia i Astre. Išli su mnoga auta gledati i na kraju su sveli izbor na Passata cc
http://www.olx.ba/artikal/13436540/passat-cc/
kao i Volva s60 (ima ih nekoliko primjeraka)
http://www.olx.ba/artikal/19488886/volv ... 56-000-km/
CC izgleda moćnije/bjesnije s vana, ima više opcija - džidža, dok je s60 elegantniji i udobniji, lakši za voziti (naročito automatik). Volvo je manje atraktivan lopovima (barem tako kažu). Mislim da teško mogu pogriješiti, koje god da uzmu.
Kad aBd uzmu postavit ću slike, hvala svima na savjetima
Ipak ništa nije bilo od Audia i Astre. Išli su mnoga auta gledati i na kraju su sveli izbor na Passata cc
CC izgleda moćnije/bjesnije s vana, ima više opcija - džidža, dok je s60 elegantniji i udobniji, lakši za voziti (naročito automatik). Volvo je manje atraktivan lopovima (barem tako kažu). Mislim da teško mogu pogriješiti, koje god da uzmu.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#130 Re: Kupovina auta - savjeti
Ja kad bih mogao, uzeo bih i jednog i drugog po pola.Idemedosumom wrote:Jedan mali update:
Sretno, sta god da kupe.
- Nabucco
#131 Re: Kupovina auta - savjeti
Zar nije bilo price da hoce jako auto ? Ovaj motor od 140 jeste jak u a3ci i golfu, ali u passatau pogotovo u CCu je dosta trom, pogotovo sto nije u kombinaciji sa DSGom..... Taman je on za auto puta i tako, ali ako hoce da prestiže na nekim kracim dionicama auta koja idu 100km/h, bice jako tesko sa ovim.... Ovaj Volvo meni ruža ni sa vana i iznutra
, nekako mi izgleda kao da je iz 2005-6 a ne 2011... Mada ja ne znam sta Passat pa makar bio i CC pored A5ce 
- Idemedosumom
#132 Re: Kupovina auta - savjeti
Kao što sam ranije naveo, dovoljno da nije slabiji motor od prošlog auta (100kW), a CC i Volvo oba ispunjavaju taj uslov. I moram dodati da smo i ja i brat roditelje odgovarali od Volva jer nam je ružan bio, sve dok jučer nismo sjeli u jednog pa ga provozali.Nabucco wrote:Zar nije bilo price da hoce jako auto ? Ovaj motor od 140 jeste jak u a3ci i golfu, ali u passatau pogotovo u CCu je dosta trom, pogotovo sto nije u kombinaciji sa DSGom..... Taman je on za auto puta i tako, ali ako hoce da prestiže na nekim kracim dionicama auta koja idu 100km/h, bice jako tesko sa ovim.... Ovaj Volvo meni ruža ni sa vana i iznutra, nekako mi izgleda kao da je iz 2005-6 a ne 2011... Mada ja ne znam sta Passat pa makar bio i CC pored A5ce
Moji su također razmišljali o varijanti da kupe nekog manjeg SUV-a. BMW X1 je u tom pogledu bio favorit na osnovu slika, dok nismo sjeli u njega i odmah svi zaključili da nam se ne sviđa-
Ne može se auto ocijeniti na osnovu slika, mora se uživo pogledati!
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
- Idemedosumom
#134 Re: Kupovina auta - savjeti
Moji misle da ako je auto prešlo više od 100 000 km, da ono mora biti u lošem stanju. Tako da je maltene glavni uvjet za kupovinu da je auto prešlo ispod 100k, što manje to bolje.
Takav xc60 nema kod nas da se prodaje, a da ima, cijena bi mu sigurno bila oko 45-50k maraka.
Takav xc60 nema kod nas da se prodaje, a da ima, cijena bi mu sigurno bila oko 45-50k maraka.
-
dado_
#135 Re: Kupovina auta - savjeti
Pricas gluposti, jesi vozio cc-a s tim motorom? Auto je jak i vise nego dovoljno za prosjecnog vozaca, po nasim cestama se s njim moze itekako brzo voziti...Nabucco wrote:Zar nije bilo price da hoce jako auto ? Ovaj motor od 140 jeste jak u a3ci i golfu, ali u passatau pogotovo u CCu je dosta trom, pogotovo sto nije u kombinaciji sa DSGom..... Taman je on za auto puta i tako, ali ako hoce da prestiže na nekim kracim dionicama auta koja idu 100km/h, bice jako tesko sa ovim.... Ovaj Volvo meni ruža ni sa vana i iznutra, nekako mi izgleda kao da je iz 2005-6 a ne 2011... Mada ja ne znam sta Passat pa makar bio i CC pored A5ce
-
530i
#136 Re: Kupovina auta - savjeti
Šta bi sa onim Audijem? Mislio sam da ste ga već odavno pazarili...
Volvo nije loš, ali nisam siguran kako stoje sa servisima kod nas...
- Idemedosumom
#137 Re: Kupovina auta - savjeti
Htjeli su ga oboriti još jednu hiljadu, vagali drži-nedaj, i na kraju se prodao. Meni je ipak drago bilo što ga nisu kupili, nekoliko stvari mi se nije sviđalo. Audi je presao 10k više nego što stoji u oglasu, piše da ima dvozonsku klimu a ustvari nema i još par sitnica. A 2 vrata za onoliko auto, koje je pozada tjesnije od mog Clia, je ipak veliki minus.530i wrote:Šta bi sa onim Audijem? Mislio sam da ste ga već odavno pazarili...
Što se Volva tiče, ima servis Nuić Mostar kao i Kmag Sarajevo, Rajlovac
-
ado-šampion
#138 Re: Kupovina auta - savjeti
Slazem se Dado. Ja sam vozio obicnog Passata s tim motorom, nije CC, i to ne bas malo, sasvim solidan motor za jedno takvo auto, nikakvih problema s preticanjem na BH cestama. Meni s tim motorom laksi A3 leti, na srednjim obrtajima bukvalno lijepi za sjediste. Jbt kad citam komentare na ovom forumu zapitam se sta to ljudi voze privatno pa im 140 konja i 320 Nm malo u limuzini od 1600 kg.dado_ wrote:Pricas gluposti, jesi vozio cc-a s tim motorom? Auto je jak i vise nego dovoljno za prosjecnog vozaca, po nasim cestama se s njim moze itekako brzo voziti...Nabucco wrote:Zar nije bilo price da hoce jako auto ? Ovaj motor od 140 jeste jak u a3ci i golfu, ali u passatau pogotovo u CCu je dosta trom, pogotovo sto nije u kombinaciji sa DSGom..... Taman je on za auto puta i tako, ali ako hoce da prestiže na nekim kracim dionicama auta koja idu 100km/h, bice jako tesko sa ovim.... Ovaj Volvo meni ruža ni sa vana i iznutra, nekako mi izgleda kao da je iz 2005-6 a ne 2011... Mada ja ne znam sta Passat pa makar bio i CC pored A5ce
-
citroen xm
#139 Re: Kupovina auta - savjeti
Svi voze Ferarije i ostala super sportska auta sa 500+ KS. 
- Nabucco
#140 Re: Kupovina auta - savjeti
dado_ wrote:Pricas gluposti, jesi vozio cc-a s tim motorom? Auto je jak i vise nego dovoljno za prosjecnog vozaca, po nasim cestama se s njim moze itekako brzo voziti...Nabucco wrote:Zar nije bilo price da hoce jako auto ? Ovaj motor od 140 jeste jak u a3ci i golfu, ali u passatau pogotovo u CCu je dosta trom, pogotovo sto nije u kombinaciji sa DSGom..... Taman je on za auto puta i tako, ali ako hoce da prestiže na nekim kracim dionicama auta koja idu 100km/h, bice jako tesko sa ovim.... Ovaj Volvo meni ruža ni sa vana i iznutra, nekako mi izgleda kao da je iz 2005-6 a ne 2011... Mada ja ne znam sta Passat pa makar bio i CC pored A5ce
Vozio nedavno B7 iz 2013, 2.0 sa DSGom, od Goražda do Sarajeva.. Nije me oduševo, ne kazem da nije brz, dovoljno je da opet podere sve, ali u poređenju sa 2.0 tdi u Golfu 5 ovaj passat je spor... Karavan je u pitanju. DSG ga vadi, pa u S režimu dobro ide, ali zato i potrosnja ide gore.. Super je ubrzanje do 80, ali zato nikad da prođe od 80 do 120.. Poslje on opet zadržava fino ubrzanje do 160...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#141 Re: Kupovina auta - savjeti
Nabucco wrote:dado_ wrote:Pricas gluposti, jesi vozio cc-a s tim motorom? Auto je jak i vise nego dovoljno za prosjecnog vozaca, po nasim cestama se s njim moze itekako brzo voziti...Nabucco wrote:Zar nije bilo price da hoce jako auto ? Ovaj motor od 140 jeste jak u a3ci i golfu, ali u passatau pogotovo u CCu je dosta trom, pogotovo sto nije u kombinaciji sa DSGom..... Taman je on za auto puta i tako, ali ako hoce da prestiže na nekim kracim dionicama auta koja idu 100km/h, bice jako tesko sa ovim.... Ovaj Volvo meni ruža ni sa vana i iznutra, nekako mi izgleda kao da je iz 2005-6 a ne 2011... Mada ja ne znam sta Passat pa makar bio i CC pored A5ce
Vozio nedavno B7 iz 2013, 2.0 sa DSGom, od Goražda do Sarajeva.. Nije me oduševo, ne kazem da nije brz, dovoljno je da opet podere sve, ali u poređenju sa 2.0 tdi u Golfu 5 ovaj passat je spor... Karavan je u pitanju. DSG ga vadi, pa u S režimu dobro ide, ali zato i potrosnja ide gore.. Super je ubrzanje do 80, ali zato nikad da prođe od 80 do 120.. Poslje on opet zadržava fino ubrzanje do 160...
Nije to do passata, vec do Gorazda.
-
dado_
#143 Re: Kupovina auta - savjeti
vozio sam cc-a 2 godine, presao s njim nekih 30tak hiljada, i taj auto je po meni odlicno podesen, da je malo tvrdji na 18kama, jeste, ali nevjerovatno dobro lezi na cesti i da se jako brzo voziti bez ikakvih problema, na putu prema mostaru do 180 bez ikakvih problema (kretenluk, znam), ali to se u tom autu odvijalo neprimjetno... isao sam i po evropi par puta s njim, meni dovoljan za sve, da je bogdo ostao
znam da nije kao u golfu 5, jer je golf manji i laksi auto, i jos su imali "eksplozivnije" PD motore, ali mislim da je sasvim dovoljan motor za 90% ljudi... i kad bih opet kupovao vozilo te klase, trazio bih isti ili slican motor (onaj sa 170ks ne bi bio na odmet, nek se nadje
)... i ja se Ado cesto zapitam, koda smo Svica jbt... sve neke atmo ili twin turbo benzinjare izgleda kod nas 
- Idemedosumom
#144 Re: Kupovina auta - savjeti
Na kraju su se odlučili za Volvo S60.

Hvala svima na savjetima!

Hvala svima na savjetima!
-
530i
#145 Re: Kupovina auta - savjeti
Dobar izbor, neka je sa srećom 
- Optimist
#146 Re: Kupovina auta - savjeti
Odlican. Koji je motor?
- Idemedosumom
#147 Re: Kupovina auta - savjeti
Motor je D3, 120kW.
2011. godina, samo 56kkm presao, stvarno je dobro ocuvan.
2011. godina, samo 56kkm presao, stvarno je dobro ocuvan.
-
condy
#148 Re: Kupovina auta - savjeti
Ljepo vozilo, vidi se na slikama da je očuvano, neka vas dobro služi 
- Idemedosumom
#149 Re: Kupovina auta - savjeti
Mrsko mi novu temu otvarati, pa ću ovdje pitati:
Koliko je bitno male servise raditi na ovlaštenom servisu?
Za Volva mojih roditelja bi mali servis kod Nuića u Mostaru koštao oko 600KM. A kada bi se kupili "zamjenski" dijelovi, naš majstor bito mogao odraditi, te bi nas sve koštalo oko 300KM.
Interesuje me, koliko je bitno da se u Volvo sipa originalno "Volvo" ulje? Da li postoji velika razlika u odnosu na recimo Castrolovo ulje istih karakteristika? Isto me interesuje i za sve filtere?
Hvala
Koliko je bitno male servise raditi na ovlaštenom servisu?
Za Volva mojih roditelja bi mali servis kod Nuića u Mostaru koštao oko 600KM. A kada bi se kupili "zamjenski" dijelovi, naš majstor bito mogao odraditi, te bi nas sve koštalo oko 300KM.
Interesuje me, koliko je bitno da se u Volvo sipa originalno "Volvo" ulje? Da li postoji velika razlika u odnosu na recimo Castrolovo ulje istih karakteristika? Isto me interesuje i za sve filtere?
Hvala
-
530i
#150 Re: Kupovina auta - savjeti
Ako je pod auto pod garancijom onda ovlašteni. Ako nije, onda možeš i u bilo kojem pismenom servisu. Filtere i ulje također možeš nabaviti mimo ovlaštenog servisa, samo vodi računa da su neke pismene marke i original, ulje da ispunjava traženu normu. Tih 600 maraka za 5 litara ulja i par filtera je ozbiljna pljačka.
PS
Nadam se da filtera ima u slobodnoj prodaji, nisam siguran koji je to motor - samo volvo ili su posudili od nekog drugog... Ako nema, onda si osuđen na originalne filtere.
PS
Nadam se da filtera ima u slobodnoj prodaji, nisam siguran koji je to motor - samo volvo ili su posudili od nekog drugog... Ako nema, onda si osuđen na originalne filtere.