Maxxtro wrote:
Ovo je toliko fake da vise nije ni smjesno. Zaista se mora priznati nakon ove i one druge slicne teme da ti je sposobnost kritickog razmisljanja ozbiljno umanjena tvojom ogromnom zeljom da dokazes ovakve stvari, te da shodno tome imas strahovito niske standarde pri ocjenjivanju vjerodostojnosti ovih videa koja navodno dokazuju neke natprirodne stvari. Kazes da ovdje ljudi ne vjeruju onome sto vide vlastitim ocima, ali da ti predlozim alternativu, mozda se radi o tome da ti vidis ono u sto zelis da vjerujes.
Samo mi molim te reci, zanima me ko to nudi 10000 dolara da se napravi slican fake? Molim konkretan link.
Jos da ne ispadne da onako bezveze pricam a nista konkretno - objani mi molim te zbog cega je ovaj prvi "pokusaj" (za tebe pod navodnicima) objasnjenja da je video fake pogresan? Za mene je iznio neke sasvim jasne cinjenice koje ukazuju da je video manipulisan.
U stvari, ja nemam nikakvu zelju da vjerujem u nesto, pa tako ni sve ovo. Koliko je tesko shvatiti da se o necemu moze samo komentarisati, i pri tome postavljati argumente za i protiv?
Samo posmatram i komentarisem ono sta vidim. Pokusao sam cak i napraviti nesto bar slicno onome na tim klipovima, u Flash-u i AAE, a godinama radim u tome, ali bezuspjesno. Jednostavno nisam uspio sve utrpati u onaj vremenski okvir, a da izgleda i priblizno onome. Vjerovatno je to razlog zasto se nigdje na netu ne moze pronaci bar pokusaj kopiranja, iako mnogi tvrde da je to napravljeno u AAE i SVP. Sto se cenera tice, mislim da sam negdje u komentarima na to "pojasnjenje" to vidio. Pregledaj komentare.
Ono zbog cega sam to "pojasnjenje" stavio pod navodnike je upravo identicna stvar onome sta se desava i ovdje, na ovoj temi. Svi daju neka objasnjenja, ali niko ne dokazuje ta objasnjenja na bilo koji nacin. Sve se svodi na "ha-ha", "ma ociti fake" i "vid' mu glOve"
Zasto ne komentarises i drugi klip sa "pojasnjenjima", kao i cijeli elaborat koji je covjek napisao u opisu?
Uvijek i za sve postoji za i protiv, ali mene uvijek fascinira ljudsko apriori prihvatanje i potenciranje onoga "protiv", cim se radi o necemu sto se ne moze lako objasniti...
A vrlo je jednostavno dokazati da je sve to fake - napravite isto, ili bar slicno. Sta je problem?
Evo, poziv svima - 500 KM za source file koji licno napravite, a da je isti onakav. Jel' posteno?